Forum strony www.multipasko.pl [Regulamin]

Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów
Login:

Hasło:
Strona: 1 2 3 4 5 6 7 8
Wyślij wiadomość do admina

Przewiń wpisy ↓

Chwilowe zachwianie?

2004-12-12 (15:46)

status Jjasze
Data rejestracji:
Ilość postów:

wpis nr 7 719
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Errata

5% zachwiania
2004-12-12 (15:54)

status Jasze
Data rejestracji: 2003-09-04
Ilość postów: 4426

25
wpis nr 7 721
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Abstrachujac od tematu...Mariusz mnie tez nie jest obca ,,biala goraczka,, i tez mnie duma rozpiera i to nieraz.

Przynajmniej ten pozytek z tego watku jest niewatpliwy.

Pozdrawiam
2004-12-12 (16:20)

status Mariusz
Data rejestracji: 2003-09-02
Ilość postów: 4315

22
wpis nr 7 722
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Jasze ja nie pisze o czeciówce .

Tylko o skrelaniu 6 liczb a to jest 600

Wszystko sie zgadza

Jeszcze raz ci podaje ze ty wzystko odnosisz do czeciówek

U mnie one nie istnieja i stad sie nie mozemy zrozumiec

Dalem Ci jasny przyklad z dziesiatkami .

To o co ci chodzi

O zlapanie na jakim knyfie .

To sa zachowania detektywa a nie badacza .

Jasze jak nie mozesz zrozumiec sensu i innoci mylenia to porzuc sprawe .

Przeciez nikt nie kaze Ci zmieniac pogladów .

Ci co wiedza o co chodzi i tak ze mna sie kontaktuja .

A ty do konca bedziesz rozwazal co to byl za zapis 6/10 .

Ja tego uzywam do skreslenia 6 liczb .

Bo innego nie znam .

Nie interesuje mnie czeciówki .

Po zakodowaniu liczby nie da sie wyodrenic innej supozycji

Bo liczba 2,4,35,37,44,48 to w zapisie 2.455.678

2004-12-12 (16:22)

status Mariusz

22
wpis nr 7 723
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

DO Jasze

Otrzymale jasny i precyzyjny przyklad z dziesiecioma skreleniami .

Co chcesz udowodnic ?

2004-12-12 (16:34)

status Jasze

25
wpis nr 7 724
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Masz racje,sprawe porzucam gdyz z programowaniem nawet na PC mam tyle wspólnego co i nic.Dobrze ze myszka czasem nie bladzi.

Ale nie oznacza to ze jesli nie potrafie programowac to jestem bee.

Albo jeli mam wolniej chodzacy komputer.

Moje najwieksze wygrane to okres kiedy kompa nie mialem w ogóle.

Odkad go posiadam wiecej czasu powiecam na sprawdzanie i kombinowanie niz prawdziwe granie.

Ale wybacz...potezne compy do prociutkich obliczen.

Chyba ze idziesz droga dluga i okrezna,badanie 2777 losowan na wszystkie sposoby.Obliczenie do 1000dni naprzód na wypadniecie kombinacji 1 do 8,9 miliona.

Ja z tej dyskusji sie wycofuje,nie szukam sposobu na 6/6 ww DL lub 10/10 w Multi za 1 zaklad.

Powodzenia.

P.S

A co lubisz z Country he,he?
2004-12-12 (16:38)

status Mariusz

22
wpis nr 7 725
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Do Jasze 2

Teraz przeczytalem wczesniejszy list .

Co tutaj ma do rzeczy progresja . I po co ona jest potrzebna ?

Co tutaj maja do rzeczy \" parki weteranki \"

Takie pojecia istnieja na stronie Pasko bo on inaczej nie umie sporzadzic histogramów .

A histogramy sporzadza czlowiek a nie maszyna .

U mnie nie ma zadnych weteranek ani innych .

Nigdy nie zajmowalem sie parkami ( bo i po co ?) wiec moze w parkach i sa ale w siódemkach nie ma .

To , ze nie umiesz zrobic porzadnego histogramu w to wierze .

Bo jak Pasko pisze ze w czwórkach jest jeszcze 600 które nie wypadly to wiem co boli .

Zapewniam Cie ze zadnych weteranek nie ma .

To tylko forma graficzna zapisu a nie los .

Jak by choc troche przeanalizowal sprawe to w piec minut zrobie inna weteranke . Moge tez zrobic tak ze bedzie ta weteranka , która ja chce wybrac.

To nie stwórca robi weteranki , tylko nieudolny zapis .

Zeby nie mylal , ze bredze to powiem Ci tak .

Zrób sobie nastepujacy histogram parek . Oznacz je wszystkie liczbami .

I tak jezeli wypadnie w kolejnym losowaniu np nr 67 to ok a w nastepnym 88 tez ok .

Ale jezeli w jeszcze nastepnym równiez 88 to przesun o jedna pozycje . Program zapamieta to jako jedno przesuniecie .

I po setkach takich operacji pokaz te weteranki .

Weteranki to sa tak zwane sprity powstale w wyobrazni nieumiejacych robic histogramy

2004-12-12 (17:00)

status Jasze

25
wpis nr 7 726
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Mam swoje formy zapisu wiec dziekuje za porade,to zrozumialem.

Nie rozumiem natomiast dlaczego jeste przeciwny progresji/tez bylem przeciwnikiem/

Przy tych ,,zdolnociach,, obliczasz na swym szybkochodzacym compie wypadniecie na 100% ukladu niezle platnego za powiedzmy 20 dni,zaczynasz grac progresywnie od 15 dnia ,nawet jak poniesiesz porazke bo uklad sie ,,spóznil,, i wypadl po 34 dniach...wygrywasz jeszcze wiecej.

Naprawde Mariusz , nic tylko dobra data plus progresja.

Tym razem naprawde juz koncze4,sadze ze przekonale sie do gry progresywnej jesli obliczymy dokladnie date wypadniecia platnego ukladu.

Pozdrawiam.
2004-12-12 (17:24)

status Pasko
Data rejestracji: 2003-08-03
Ilość postów: 4401
ADMIN
1
wpis nr 7 728
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Witam.

To nie jest tak myle do konca.

Ogólnie chodzi o to, ze strona ma byc \"przyjazna\" dla innych.

Stad np. na stronie glównej podaje jako ciekawostke ile mozna czekac na wypadniecie 3/5. To, ze obecnie jest piatka, która od ponad 200 losowan nie miala 3/5, to wlanie taka ciekawostka tylko... ze nawet tyle mozna czekac

Prognozowanie czasu jest ok... i wcale tego nie neguje, a nawet juz kilka lat temu ostro sie za to bralem ( ostatnio nie mam czasu ).

To za co sie dokladnie bralem .. wtedy w Exelu jeszcze ... obecnie jako wstawilem w Analizie nr 14 MultiPairs.

A o co chodzi? WeLmy pierwsza lepsza liczbe np. 50.

Jak ostatnio rozkladala sie czasowo : 0,1,1,0,4,6,4 oczekiwanych losowan

Program szuka najbardziej podobnych rozkladów czasowych jej w przeszloci :

0,0,1,2,4,5,3 - 23.09.2001 - 14.10.2001

0,0,1,0,4,5,1 -01.03.2002 - 18.03.2002

Na tej podstawie oblicza jak po takim rozkladzie czasowym póLniej zachowywala sie ta liczba.

To taki przyklad dla glebokoci 7 losowan ... pytanie tylko czy wlanie Mariusz preferujesz analize wlanie w takim kierunku?

Pozdrawiam

2004-12-13 (08:13)

status Mariusz

22
wpis nr 7 738
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Jasze

Zapewniam Cie , ze progresja wcale nie jest potrzebna do niczego .

To blad mylowy i zupelna pomylka .

Od tego zaczalem sprawe i niestety mówimy dwoma jezykami .

Otóz tak jak nikt na gieldzie nie gra na progresje . Tak tutaj ona jest zupelnie nie potzrebna .

System inwestycyjny polega na graniu na mala i stala stawke .

Najgorzej jest to ja kto wymysli jaka idee i trzyma sie zaparcie tego do upadlego .

Ja zmienialem swoje podejcie ze sto razy .

I stad ten olówek .

Jeszcze raz mówie .

PO co grac na jakakolwiek progresje .

Przeciez wygrywa sie tak samo na stawce za 1.25 jak i za 125 zl .

Nie bardzo rozumiem po co ladowac w gre coraz wieksze pieniadze .

Co , zeby miec wieksze straty .

Przeciez liczb do obstawienia nie brakuje .

Cala inwestycja musi byc skalkulowana co do zlotówki .

A przy progresji nie mozna jej skalkulowac .

2004-12-13 (08:48)

status Jasze

25
wpis nr 7 739
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Witam.

Moja ,,rogata dusza,, nie pozwala mi milczec Mariusz.

Ja tez zmienialem swe podejcie wiele razy/nie liczylem tego tak dokladnie jak Ty/

Otórz jeszcze raz mówie ,najsilniejsza bron wszystkich gier to wyplaty wielokrotnie mniejsze niz wynika to z rachunku prawdopodobienstwa ich trafienia a nie losowoci tych gier.

W Multi na im wiecej skrelen gramy,tym mniejsze sa wyplaty za trafienia porednie,przeciez kasa musi pozostac i na te wieksze.

Lecz ok. 50% zostanie i tak wyplacone.

Jeli masz szanse na trafienie ukladu dwóch liczb 1 do 16,6 a wyplacaja 8 zl to MUSISZ ten uklad trafiac rednio co 6 razy/doliczam doplate do zakladu/ by nie przegrywac.Czy jestes w stanie to uzyskac po 2778 losowaniach ?

Ja nie.

Podobnie z ukladami wyzej platnymi.

Mozesz grac tylko za 1 zaklad i trafiac od czasu do czasu 5/5 czy 6/6 az do 10/10 pod jednym warunkiem...trafisz to szybciej niz wynosi prawdopodobienstwo takiego trafienia,ntak szybko by naklad nie przekroczyl wygranej.

Dlatego niektórzy stworzyli progresje.

Jeli chcesz grac w orla i reszke i za stawke 1,25 zl wyplaca ci w wypadku trafienia 0,50 gr to majatku nigdy nie zrobisz nawet grajac progresja ,prawda? Lecz za zaklad 1,25 wygrana równiez 1,25/a wiec gra absolutnie sprawiedliwa/ progresja wygrasz ZAWSZE.

Niewiele bo zawsze 1 stawka ale zawsze.

Pasko umieszczaL trafianie 3/5 ,rozpisanie na 10 zakladów i...progresja.

Nie wymylil tu nic nowego,system Pana Z Elblaga.

A ja powtarzam ,po przemyleniu mam nie 32 zl za 10 zakladów lecz nawet 44 zl za 4 zaklady./tu uklóny dla wspólczynników gry/

I szansa trafienia jest niemal podobna,a ile wygranych posrednich na wydluzenie gry!

Pieknie mozna to sprawdzac na programie i widze kiedy co jak i ile.

Ale jak pisalem,posiadajac srednio szybkiego compa...ciagle jeszcze sprawdzam i szukam,bo ciagle znajduje co nowego a takze liczne pulapki.A grac moge lecz nie musze .

Ale grywam takze i czasami mam uklony od Pana Prezesa.

Ty takze chcesz uzyskac perfekcje ale podejrzewam ze to jest u Ciebie w fazie badan.

Pozdrawiam.

2004-12-13 (08:50)

status Mariusz

22
wpis nr 7 740
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Do Janusza

Janusz

Ja nie bede sie wypowiadal co preferuje . Bo ja system mam od dawna i to gotowy .

Ale juz pisalem , ze ja nie korzystam z analiz .

System korzystania z analizy zaklada korzystanie z podstawowej zasady determinizmu .

Otóz przewiduje ina ( ta zasada ) nastepujacy mechanizm .

Jakie zjawisko zachodzilo w takim porzadku statystycznym w przeszloci no do istnieje prawdopodobienstwo okrelone ze tak samo zachowa sie w przyszloci .

Naukowo tesytuacje okrela zasada logiki o równomiernym rozkladzie ignorancji , która mówi ......

Skoro nie istnieje zadna przyczyna aby sadzic , ze w przyszloci bedzie inaczej to trzeba przyjac ze rozklad bedzie taki sam .

I do tego momentu wszystko sie zgadza .

Tylko widzisz Janusz od tego momentu sie nie zgadza .

Ty sugerujesz podobienstwo stanów .

To innymi slowy budujesz w oparciu o te analize model stanów i sugerujesz graczowi myl ..............szukaj podobnego .

Bo toba kieruje pewna idea . I to na wymiar .

Co innego jest analiza i opis zjawiska a co inego system zbudowany w opaciu o taka analize.

Janusz tego sie nie da zrobic .

Twój program to program do analizy , I gracz sam sobie wybierze jakie potrzebuje narzedzie .

Popatrz . Jeste w sklepie . To kupujesz co potrzebujesz .

Hioermarkety stosuja rózne sposoby podprogowe azeby kupil to co nie potrzebujesz .

Bo taki duren jak niedouczony dyrektor takiego hipermarketu ma Cie za idiote i mysli ze wszyscy sa idiotami i beda tak chodzily po sklepie i to kupowaly co on chce .

To tak jak barany .

Ale zdrowy na rozsadku czlowiek ma cisly plan i do tego cile wyliczone fundusze i kupuje celowo .

A ten niedouczony dyrektor hipermarketu jest stukniety ( bo dyrektorami hipermarketów sa zawsze stuknieci ) i o tym nie wie , ze ja kompletnie mam w nosie jego zabiegi .

I podobnie jest w twoim programie .

Tu popelniasz blad.

Analiza moze dac model to takie pojecie , które tworzy sie w glowie ludzi o cislych umyslach .

Natomiast jak on ten model zastosuje to inna sprawa .

Ale nie sugeruj ze tego typu czestoc mozna jak by wymodelowac w przyszloc bo to bujda .

Poza tym czestoc ( odlegloc ) wypadania mozna przedstawic na tysiac sposobów .

Jak to zrobisz statycznie na przyklad zapsujac liczby w tablicy kwadratowej to statystyka zasadniczo sie nie zmieni .

.....................

Ale jak zaczniesz liczby przedstawiac dynamicznie w zaleznoci od powstajacego ukladu to odlegloci beda inne i to bardzo dziwne .

Trzeba od razu podac taka sprawe , ze te liczby nie sa wcale przypisane Liczba 50 nie musi byc wcale liczba 50 .

Liczba to liczba .

Klania sie gólna teoria wzglednoci .

2004-12-13 (09:54)

status Hirek
Data rejestracji: 2003-09-22
Ilość postów: 71

36
wpis nr 7 743
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Wpis

Mariusz,czy móglby na podstawie twoich wykresów podac liczby jakie padna na jaki dzien,iloc jaka Ci pasuje np. 5.

Myle ze to przerwie spekulacje.

Z powazaniem

Hirek
2004-12-15 (20:00)

status Mariusz

22
wpis nr 7 780
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Do Hirka

A nie lepiej Ci caly system wyslac na kompakcie do domu ?
2004-12-20 (00:32)

status Szuiram
Data rejestracji: 2004-12-20
Ilość postów: 40

543
wpis nr 7 842
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

mariuszu, a moze jednak na lamach tego forum okrelisz zestaw liczb (powiedzmy, 6 zeby nie bylo dla ciebie zbyt trudno) oraz podasz date wpadniecia tych wszystkich 6 liczb. tylko prosze, o liczby, dla których data wypadniecia jest w miare bliska, no ale rozumiem,ze sprzet komputerowy masz wietny i uda ci sie odpowiedniego wyboru dokonac. powiedzmy polowa stycznia ? pasuje?

bo drogi mariuszu, ja szanuje twoja wiedze, ale szacunek dla twojej osoby powoli trace.

wiesz, konkrety, to to co lubia wszyscy mezczyLni. a wiec moze konkrety? liczby i data.

bo to zadna sztuka obrazac fobie, czy pisac eseje o olówkach i dlugopisach...

i pamietaj mariusz o pewnej waznej rzeczy:

w lotku losowane sa kule a nie liczby!

a wnioski jakie sie z tego krótkiego zdania rodza daja wieksze mozliwoci niz sieci neuronowe, rozklad gaussa i super komputery razem wziete.

a i jeszcze jeden dogmat na koniec: w lotku pracuja ludzie a nie roboty.

pozdrowienia mariusz!

2004-12-20 (10:51)

status Mariusz

22
wpis nr 7 844
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

W lotku losowane sa liczby a nie kule .

Niezaleznie od tego , czy sierotka by ciagnela losy czy tez sa to kule .

My nie rozpatrujemy swoistej personifikacji liczby , tylko sposób rozkladu .

Jezeli uwazasz , ze podanie szeciu liczb Cie uszczeliwi i zmieni zapatrywania i wiedze to na pewno to zrobie .

Nosimy sie z zamiarem podania w swoim czasie takich liczb .

Inna sprawa ze nie posiadasz odpowiedniej wyobrazni , ze system moze nie byc zupelnie moja wlasnocia i nie tylko moja osoba jest beneficjentem takiego rozwiazania ( zreszta to podawalem ) i to ze ja mam ochote podzielic sie zalazkiem pewnej wiedzy a taka sytuacja wymaga zgody wszystkich .

To nie jest strzelanie na wiwat .

Sprawa jest prosta . Nikt nikogo i do niczego tutaj nie przekonuje .

Ale ty nie wiesz o pewnych faktach , ze po cyklu moich postów wielu czytelników mylacych podobnie podjelo wspólprace , czego efektem jest wspólne dzialanie .

O to przeciez chodzilo .

Ale jezeli uwazasz ze podanie szeciu liczb wzbudza szacunek to zastanowimy sie nad tym w odpowiednim czasie ( jak bedzie wola innych ) .

Pozdrowienia
2004-12-20 (12:13)

status Szuiram

543
wpis nr 7 845
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

mariuszu, ale ja nie chce znac twojego systemu. nie zalezy mi na tym. nie interesuje mnie on, bo mam i tworze swój. (w czym jest odrobina twojej zaslugi,bo zwrócile kiedy na co uwage, o czym ja myle odwrotnie,ale to wystarczylo jako impuls do przemylen i dalszej pracy)

mariuszu, ja cie nie prosze o jakies informacje. ani nie zalezy mi na tym abys tu objasnial co i jak , jak do tego doszedles, kto z toba wspolpracuje itd. mnie to , za przeproszeniem G obchodzi. ja w poscie powyzej napisalem tylko o dwoch rzeczach : liczby i konkretna data.

i gdzie tu zdradzanie jakiejs tajemnicy? tu chodzi tylko o dowod, potwierdzenie tego, ze jestes wiarygodny.

tez nie napisalem ze to tego typowania musisz wykorzystac swój tajny system \"gwiazda mierci\" , wiedze masz duza, wiec pewnie znasz 2, 3 drogi do tego samego celu. hm? masz pole do popisu, szerokie jak Baltyk. wystarczy ,ze podasz liczby i date.

a ja mariuszu, mam wielkie watpliwoci, co do twojego punktu widzenia, systemu i umiejetnoci praktycznych. to dlatego ,ze pewne zasadnicze kwestie postrzegam na odwrót. i tylko typowanie : data&liczby moze ta sytuacje wyklarowac.

i umiesz to zrobic albo nie umiesz.

2004-12-20 (12:48)

status Mariusz

22
wpis nr 7 846
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Podanie liczby(liczb ) i daty niczego nie moze wyklarowac .

Jezeli w to wierzysz to zapewne zadnego systemu nie masz .

To cie zapewniam .

Podalem przeciez , ze podam te liczby po porozumieniu z innymi.

Sam sie nad tym zastanawialem .I zapewne to zrobie .

Ja nic nie pisalem o zadnej tajemnicy ani o tejemniczym systemie .

System moze sobie zrobic kazdy i ma ku temu powody .

2004-12-20 (12:52)

status Mariusz

22
wpis nr 7 847
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

A tak w ogóle to dobrze , ze masz watpliwoci .

Bo gólwnie o to chodzilo w moich postach .

Ja tez mam zawsze watpliwoci . I to jest droga postepu .

Problem jest w tym , ze ja nie zajmuje sie typowaniem liczb tylko graniem .

Juz to pisalem kilka razy .

Nie mozesz nikogo namawiac na podawanie liczb . Bo tutaj sa setki osób , które to robia .

I jeszcze raz zapewniam . Przekonanie ze podanie liczb i daty cokolwiek wyklaryje jest co najmniej dziwne .

Na Forum podano jak dotad pare tysiecy liczb i co one wyklarowaly ?
2004-12-20 (12:54)

status Mariusz

22
wpis nr 7 848
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Do Sziram

napisale tak .....

tez nie napisalem ze to tego typowania musisz wykorzystac swój tajny system \\\"gwiazda mierci\\\"

........... to skad mam wziac te liczby .

Ja nie skrelam liczb z sufitu . Bo tego nie lubie .

To skad mam wziac te liczby ?
2004-12-20 (13:14)

status Szuiram

543
wpis nr 7 849
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

chcialbym zebys raz na zawsze porzucil swa pewnoc co do innych ludzi i ich pogladów oraz wiedzy albo braku wiedzy. ... bo krew zalewa jak czytam (który raz z rzedu) ze ty wiesz lepiej czy ja mam system, czy go nie mam i czy cos sie wyklaruje czy nie.

i co ? kolejna \"furtke\" sobie tworzysz. bo teraz zawsze mozesz powiedziec,ze inni sie nie zgodzili na podanie liczb&data, a ze ty z nimi wspólpracujesz to musisz byc lojalny i nie podasz nic. hahaha, niestety mariusz, im dluzej sie wymigujesz tym bardziej tracisz wiarygodnoc. co mi z tego ze napiszesz,ze tez mylisz o podaniu takiego typowania? nic! bo 6-latek moze powiedziec to samo. tu chodzi o czyny, a nie zdania mariuszu. chociaz w twoim wieku ludzie juz wola gadac a nie dzialac. po drugie jako trzeba maskowac pewne braki, no nie?

\"System moze sobie zrobic kazdy i ma ku temu powody\" - dokladnie, i co z tego? frazesy.

| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lottoStrona: 1 2 3 4 5 6 7 8
Wyślij wiadomość do admina