Forum strony www.multipasko.pl [Regulamin]

Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów
Login:

Hasło:
Strona: 1 2 3 4 5 6 7 8
Wyślij wiadomość do admina

Przewiń wpisy ↓

Chwilowe zachwianie?

2004-12-10 (16:43)

status fobia1
Data rejestracji: 2003-09-15 00:00:00
Ilość postów: 5409

31
wpis nr 7 625
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

No to Jasze poszedl z torbami.

Tylko jak sie ma gra na gieldzie do multilotka?
2004-12-10 (18:53)

status Jasze
Data rejestracji: 2003-09-04 00:00:00
Ilość postów: 4426

25
wpis nr 7 628
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Mariusz...wybacz ale to co piszesz to dla mnie zwykla retoryka.

Cóz z tego ze Ty wyliczysz 6/10 i MA BYC bo inaczej to porazka.

Nawet jakbys to wyliczyl,przystawil spluwe do bebna czy tez do czola Pana Rembiszewskiego i Szanownej Komisji to beben by i tak nie wylosowal tej szóstki w dziesieciu.

Nawet Ty by tego nie wylosowal.

Mnie chodzilo o co innego,czy analizy maja w ogóle sens.

I jednak maja,nieraz sie o tym przekonalem..

Przyklad tych 11/15 mnie w tym utwierdza,tylko raz wypadlo i to krótko po analizie.

A ja jak dotad nie stwierdzilem wiekszej trafialnosci 10/10 w Multi ani w innych grach losowych czyli 6/6 w D.L i 5/5 w EX.L.

Wniosek...ponosisz takze porazki,bez obrazy.

Pozdrawiam.
2004-12-10 (21:16)

status Mariusz
Data rejestracji: 2003-09-02 00:00:00
Ilość postów: 4316

22
wpis nr 7 631
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Do Jasze

Problemy mamy z dogadaniem sie .

A to wszystko jest zwiazane z przyjeciem systemu gry .

Ja nie musze nic robic , azeby to wypadlo na co ja czekam .

Dam przyklad . Zakladam ze bede obstawial liczbe 66 .

Do czego mi sa potrzebne analizy . Przeciez ta liczba i tak wypadnie .

I to na sto procent .

Problem natomiast nie jest czy ona wypadnie czy tez nie bo wiadomo ze wypadnie .

Natomiast problemem jest kiedy wypadnie .

To jest tak jak na Gieldzie . Tam tez gra polega na tym , kiedy bedzie bessa a kiedy hossa .

Tego wlacie nie rozumie Fobia1.

Ja z góry zalozylem , ze liczby od siebie nie zaleza i zadnych zaleznoci nie szukam .

Natomiast cala filozofia jest ta delkatna róznica miedzy nami .

Ty prognozujesz liczbe i albo padnie albo nie .

Ja nie prognozuje liczby . Ja ja mam i dokladnie wiem jaka to liczba nawet na pól roku wczeniej .

Natomiast prognozuje date ..............a nie liczbe .

Tylko róznica miedzy prognoza liczby a daty polega na tym

Ze jak obstawisz liczbe a wypadnie inna to przegrywasz .

Jak prognozujesz date a nie liczbe ---to nawet jak nie wypadnie to jeszcze nie przegrywasz -----------pod warunkiem , ze tolerancja jest wkalkulowana w inwestycje .

Przy prognozowaniu liczby ---------nie ma tolerancji . Kazda inna liczba to porazka .

Po prostu zyjemy w innych Swiatach . Nie wiadomo , który jest lepszy.

Kazdy moze uwazac jak chce

Pozdrowienia

2004-12-10 (21:43)

status Jasze

25
wpis nr 7 632
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Do Mariusza.

Mój znajomy niezle zyje z gieldy.

Po hossie nastepuje bessa i odwrotnie,chyba ze papiery w miedzyczasie mozna spalic jako nieprzydatne.

Ostatnio Halabarda trafil z pewniaków i parek pewna wygrana,wirtualna gdyz liczby byly wlaciwe tylko daty nie te co by chcial.

Daty jest latwo przewidziec,nawet wiem kiedy bedzie Nowy Rok.

niestety,dzi nie potrafie przewidziec co beben,nawet bez przystawiania spluwy wylosuje tego dnia.Wrózki takze nie.

Ale na kilka dni przed ta data /nawet wiem ze to bedzie 1 stycznia/ moge sie juz pokusic o pewne zalozenia.

Ty wiesz juz dzi, podziwiam bez zazdroci.

Bez urazy Mariusz,chyba rzeczywicie sie nie rozumiemy.

Ale ja sobie,Ty sobie a analizy,kulki i daty...sobie.

Pozdrawiam.
2004-12-10 (22:14)

status Jasze

25
wpis nr 7 635
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Bym zapomnial...ja nie analizuje konkretnej liczby,nigdy.

Liczby same wyjda,jak mak w bajce o Kopciuszku./nie codziennie oczywicie/

Blad to przewidywanie konkretnych liczb,na 2/2 mozna zakonczyc te zabawe.

2004-12-10 (22:22)

status fobia1

31
wpis nr 7 636
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Ten post kieruje prawdopodobnie w powietrze, bo jestem traktowana jak powietrze. Ale...

Pozwole sie odniec do zacytowanego ponizej urywka powyzszego postu kierowanego przez Mariusza do Jasze. Robie to dlatego, ze dotyczy mnie. Chodzi o ten oto urywek:

\"To jest tak jak na Gieldzie . Tam tez gra polega na tym , kiedy bedzie bessa a kiedy hossa .

Tego wlacie nie rozumie Fobia1.\"

Hossa - bessa. Akurat to rozumiem. Malo, jestem pewna, ze wplyw na wynik w przypadku gieldy maja ludzie. To nie jest gra losowa. Owszem, sa losowe czynniki - tylko czynniki - majace wplyw na wynik, a czynniki to nie cala gra. Poza tym i te czynniki to wynik dzialania czlowieka.

Multilotek za, wg Twoich wszystkich postów Mariusza (czytam je dokladnie, chociaz nie wszystkie rozumialam) jest niezalezny od czlowieka - to zrozumialam.

Dlaczego wiec Mariusz porównuje gre na gieldzie do gry losowej? Tego wlanie nie rozumie fobia1.

Dla mnie gielda z multilotkiem, duzym, express itp. - absolutnie nie idzie w parze.

Jest róznica.

Porównam to do chorych na te sama chorobe, którzy nabawili sie jej w tym samym czasie i sa hospitalizowani na jednym oddziale.

/Z góry przepraszam za sformulowania, których uzyje, w stosunku do ludzi - jest to konieczne, by przyklad zrozumiec./

Typujemy ilu i których chorych wyjdzie zdrowych ze szpitala za tydzien.

Kierujac sie myleniem \"multilotkowym\" zakladamy, ze lekarze wszystkich traktuja tak samo sumiennie, a pielegniarki na czas i w dokladnych dawkach podaja leki. Mamy tu jeszcze inny czynnik majacy wplyw na wynik leczenia: indywidualny organizm kazdego czlowieka, sposób reagowania na leki itp., który moze nam zaklócic wynik typowania.

Kierujac sie za myleniem \"gieldowym\" - nie mozemy sie kierowac powyzszymi czynnikami. Dla mnie to zrozumiale.

Nie oczekiwalam odpowiedzi i jej nie otrzymalam. Moje pytanie bylo retoryczne. Jaki zwiazek ma gra na gieldzie z gra w multilotka /mozna to czytac równiez: z fgra w gry losowe/.

Sadze, ze przyklad powyzszy jest prosty i logiczny.

Teraz taki sobie maly wniosek-pytanie:

Wedlug wiedzy medycznej ordynator tegoz oddzialu przypuszczal, ze w poniedzialek wypisze 15-tu ozdrowienców. Niestety, u czterech pojawily sie komplikacje. Wyzdrowialo calkowicie jedenastu. Dla tych czterech nalezy szukac jeszcze innych leków.

Czy metoda leczenia zastosowana w tym szpitalu byla dobra, czy zla?

-----------------------

Naprawde to kierowalam w powietrze. Ja odpowiedL na mój wniosek z pytaniem znam.
2004-12-10 (22:26)

status fobia1

31
wpis nr 7 637
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Wyjanienie:

Tworzac powyzsze dzielo nie wiedzialam, ze ubiegnie mnie Jasze z dwoma postami. Przedzielaja one mój wpis od tego, do którego to dzielo sie odnosilo.
2004-12-10 (22:45)

status Mariusz

22
wpis nr 7 638
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Jasze no na gwiazdy .

A co to za wielki wyczyn przewidziec na sto procent uklad .

Przeciez to nawet dziecko rozumie .

Problem jest w tym o czym napisalem dobitnie .

Ty prognozujesz liczby a ja prognozuje czas a nie liczby .

Powiem tak zaprognozowalem nastepujacy uklad 45,53,59,61,66,70,77

I ja nie prognozuje na 60 % czy tez 90 % .

Moja prognoza jest 100 % BO TYLKO TA LICZBA MNIE INTERESUJE .

Zadna inna .

To w czym problem

A prognoza dotyczy tylko kiedy dla tej liczby bedzie bessa a kiedy hossa .

Ja tez bylem czynnym i szczeliwym graczem przez kilka lat od prowie poczatku gieldy .

Ja prognozuje czas co zareczam Ci jest latwe i mozna sie pomylic a nie traci sie nic .

Ale jezeli zaprognozuje na jutro liczbe i obstawie a nie padnie to strace .

To sa schematy mylowe
2004-12-10 (22:47)

status Mariusz

22
wpis nr 7 639
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Do Fobii1

Gielda jest duzo gorsza od gier losowych bo Gielda to chaos a lotek to los .

Niestety pojecia te nie sa tozsame .

Jest program komputerowy , który biegle odróznia chaos od losu .

Ja wole los i inwestowanie w los .

Pozdrowienia
2004-12-10 (23:06)

status fobia1

31
wpis nr 7 640
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

A niby o czym ja pisalam? - to do Mariusza.

Sam sobie zaprzeczasz. Najpierw porównywale gielde z grami losowymi, wlaciwie stawiale pomiedzy nimi znak równoci. Teraz piszesz: gielda gorsza, trudniejsza, chaos.
2004-12-10 (23:20)

status fobia1

31
wpis nr 7 641
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Mariusz, ja dokladnie czytam wszystkie wpisy. Niektóre rozumiem, innych nie.

Czytam jednak DOKLADNIE.

Sadze, ze Ty takze czytasz dokladnie, ale zbyt plytko.

Kiedy Jasze pisal o kartce i olówku, bardzo czesto o tym pisal.

Zapewniam Cie i pozostalych, ze to nie bylo takie sobie pisanie. Ty traktowale olówek jak kazdy inny przedmiot do notowania, np. dlugopis, pióro... A chodzilo wlanie o olówek.

Czytaj uwaznie i myl. Teraz Jasze tez pisze - juz drugi raz - o spluwie. A Ty ciagle tego nie widzisz, nie zwracasz na to uwagi.

Ten akapit polecam laskawej uwadze wszystkim, którzy czytaja bajki ze zrozumieniem.

No, ale Jasze opowiada TYLKO BAJKI. O czym tu dyskutowac?
2004-12-10 (23:22)

status Mariusz

22
wpis nr 7 642
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Wcale nie porównywalem gieldy do gry losowej . Ty widzisz to co chcesz widziec a nie to co jest napisane .

Ja pisalem tylko o systemie gry inwestycyjnej takiej jaka sie stisuje na Gieldzie .

Nigdzie nie równalem Gieldy do losu .

To sie nie da porównac bo Gielda to chaos .

Taktyka gry inwestycyjnej polega na tym ze trzeba zarobic na tych pieniadzach , które sie wygralo i ibracac nimi .

Taktyka ta polega na okreleniu wzrostu i spadku kursu .

Fobia , czytaj uwaznie i nie imputuj mi tego czego nie napisalem .

Pisalem tylko o sposobie gry inwestycyjnej takiej jak na Gieldzie .

A na temat róznicy miedzy chaosem a losem pisalem bodaj z piec razy w swoich postach .

A ta róznica jest prosta i precyzyjna .

Gra losowa to nie chaos .

2004-12-11 (00:00)

status Mariusz

22
wpis nr 7 643
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Do Fobi1

Widzi ja mam wietna pamiec a szczególnie do liczb

Pomylila sie . To ja pisalem o kartce i olówku .

A Jasze uzywa kartki i dlugopisu .

To kto ma te powierzchownoc .

My z Jasze dostrzegamy olbmia róznice dla przyszloci lotka miedzy dlugopisem a olówkiem

Pozdrowienia
2004-12-11 (00:08)

status Mariusz

22
wpis nr 7 645
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Do Fobi1

A w ogóle to masz dziwny obyczaj niekonstruktywnego wtracnia uwag.

Widzisz ja podalem dwa inne ( z innych planet ,jak sie okazuje ) podejcia do typowania .

Konstruktywne by bylo aby co w tym uzupelnila albo znalazla trzeci ( czytaj sposób ) typowania .

Jak sie okazuje nawet takie proste rzeczy sa dla innych dziwne ( czytaj niezrozumiale ) .

Ale pisanie o przecinkach i nic nie wnoszacych do sprawy bzdetach to niepotrzebna strata czasu .

Przeciez ja nie potrzebuje wcale pisac i nie musze .

Wtracam sie rzadko .

Ale mam takie zdanie . Jezeli znajdzie sie nawet jedna jedyna osoba , którA zacznie mylec nieschematycznie to Stwórca moze mi zasluge dopisze .

I bede mial na koncie plusa

2004-12-11 (01:34)

status fobia1

31
wpis nr 7 646
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Mariusz, to sa slowa Twoje. Ty to napisale. Tu piszesz wyraLnie: to jest tak jak na gieldzie. A to wcale nie tak. Gdy dla tego szczeliwca z Kamienia Pomorskiego byla hossa - Ty miale besse. Wiec nie wypisuj takich rzeczy.

\"Natomiast problemem jest kiedy wypadnie .

To jest tak jak na Gieldzie . Tam tez gra polega na tym , kiedy bedzie bessa a kiedy hossa .

Tego wlacie nie rozumie Fobia1.\"

Twoje slowa, czy nie?

------------------------------------------

Nie dyskutowalam z Toba o sieciach neuronowych, bo sie na nich nie znam i wcale sie tego nie wstydze.

Wiem, pisale ze Ciebie interesuje szóstka w duzym. Jako bez tych sieci neuronowych sa tacy, którzy trafiaja.

-------------------

Teraz uparle sie udowadniac mi róznice miedzy chaosem o losem.

Zignorowalam to po poprzednim wpisie, wiec dalej to walkujesz.

A kto Cie o to prosil?

Jutro wytlumacz mi róznice miedzy kotletem schabowym, a mielonym. Moze sie myle, ale napisze jak ja to widze.

Schabowy trzeba rozbic tluczkiem - takie porównanie do walenia kogo mlotem po glowie - dla lepszego zrozumienia.

Mielony (albo siekany, od sieczki) - jak sama nazwa wskazuje - z miesa zmielonego, ladnie uformowanego w zgrabny kotlecik.

I tak wiekszoc woli ten tluczony, niz ladnie uformowany z nie wiadomo czego.

-----------------------------

O OLÓWKU ZAWSZE PISAL JASZE !!!

Mozna o tym poczytac na Forum - tym Forum!!!

O CO CHODZI Z TYMI PRZECINKAMI?

Nie udowadniaj mi teraz róznicy albo podobienstw (nie wiem do czego zmierzasz) pomiedzy znakami interpunkcyjnymi. Chyba, ze to laczy sie np. z sieciami neuronowymi, ale one mnie nie interesuja.

Mam nadzieje, ze zalatwilam wszystko w tym jednym pocie.

Dodam tylko, ze o moich sposobach typowania, analizowania itp. pisalam zawsze na biezaco na tym forum - do pewnego czasu.

Wiec nie próbuj robic ze mnie kompletnej kretynki, sugerowac co powinnam, a czego nie.

Dlaczego nie czepiasz sie innych osób w tym watku?

Ja zadalam retoryczne pytanie: jak sie gielda ma do multi?

Poprzedzilam te pytanie stwierdzeniem: No to Jasze poszedl z torbami.

Kazdy normalny czlowiek odczytal to jako taki przerywnik, ale nie Mariusz.

Ty zaczynasz robic AFERE na miare konfliktu miedzynarodowego.

Daj spokój.

Na schabowego sie nie nadaje. Jestem tak zylasta, ze chocby walil tym tluczkiem - nic z tego.

Na mielone tez sie nie nadaje, wiec nie dorzucaj mi tego chaosu, przecinków i nie wiem co jeszcze wymylisz.

Ja juz skonczylam.

DOBRANOC
2004-12-11 (02:16)

status Pasko
Data rejestracji: 2003-08-03 00:00:00
Ilość postów: 4411
ADMIN
1
wpis nr 7 648
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Pozdrowienia dla tworzacych ten ... jak sie okazuje po przeczytaniu .. ciekawiutki temat

Sam przyznam, ze po szybkim przeczytaniu zrozumialem nie wszystko ( czytaj 25% ), ale jest ok.

Tak wiec uklony w strone Mariusza, który widze zawsze znajduje czas dla strony i pisze przy tym bardzo madre posty. Mam nadzieje, ze co wciele nowego w MultiPairs 2005 z Twoja pomoca..

Podobnie widze FObia sie produkuje... i tez niektóre jej posty mi sie naprawde podobaja

Pozdroofka

2004-12-11 (08:51)

status Jasze

25
wpis nr 7 650
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Jeli to wniesie uspokojenie to...

ja pisalem o dlugopisach,przynajmniej tak zaczalem.

Niektórzy z tej strony zaczeli powolywac sie na olowki,nawet mnie je wmawiano.

Dlatego w niektórych postach uzywalem slowa olowek.

I nastapil teraz chaos.
2004-12-11 (09:17)

status Jasze

25
wpis nr 7 651
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Mariusz,skoro na 100% zaprognozowac uklad potrafi nawet dziecko/lub tylko rozumie/ bylibymy bogatym narodem,oczywicie musielibymy grac na ,,gocinnych wystepach,, bo nasz prezes przeszedlby na zasilek.

Twój zaprognozowany uklad 45 53 59 61 66 70 77 mial co prawda w losowaniu 1185 trafienie 6/7 ale to byla porazka.

Chyba ze nastapi po tej bessie 6/7 hossa czyli wystapi 7/7 i Ty JUZ TERAZ znasz date.

Ja rozumiem ze w Multi sa hossy i bessy/sterowane nie ludzkim postepowaniem jak gielda,czynniki sa inne/

Ja nazywam to ,,fala,,. i te fale dokladnie widac.Podobnie jak na gieldzie,tutaj takze nie okreslimy co do dnia kiedy to sie zmienia gdyz granice sa doc plynne.

P.S

Poniewaz w Ksiedze czekam na odpowiedz na mój post i nic nie pisze skorzystam ikomu co odpisze....

masz racje acid,Ty tez musisz liczyc tylko na siebie hi,hi.

2004-12-11 (09:36)

status fobia1

31
wpis nr 7 652
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Tak Pasko, przyznaje Ci racje. Temat tego watku \"Chwilowe zachwianie\" bardzo pasowal do obecnych moich wypowiedzi. To bylo miedzy innymi chwilowe zachwianie w produkcji.

- A siedL babo cicho i najwyzej czytaj dowcipy. Moze co piaty zrozumiesz, bo juz na twojej glowie zaczynaja sie pojawiac naturalne blond-platynowe wlosy. Kuda ci z tym ptasim mózdzkiem do tego losu-chaosu, hossy-bessy i innych zbyt madrych dla ciebie pojec.

To byla ostatnia moja samoprodukcja w tym watku.

Mam temat dla nowego, ale \"jeszcze nie dzi, nie o tej porze\" - swoim zwyczajem zacytowalam tym razem Seweryna Krajewskiego.

Uklony w strone przystawionej spluwy.

Przyznaje sie, ze do tej pory nie bralam pod uwage westernów, w których prawa fizyki odgrywaja tak ogromna role. Nadrobienie zalegloci troszke potrwa. Dobry kowboj lepiej potrafi rozjanic w glowie niz niejedna dysputa naukowa.

Przy okazji wspomne o zadaniach z fizyki zaczynajacych sie od:

Pocisk wystrzelony z lufy...

Dziekuje i pozdrawiam.
2004-12-11 (09:46)

status Jasze

25
wpis nr 7 653
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Alez fobio,Twój przyklad z 15 pacjentami którzy mieli byc wypisani ale wypisano tylko 11-u byl wietny.

Ordynator trafil 11/15 ???

Ja na jego miejscu podal bym sie do dymisji.

Pozdrawiam.
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lottoStrona: 1 2 3 4 5 6 7 8
Wyślij wiadomość do admina