Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 54 55 56 ... 195 196 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Gry liczbowe - Wahadełkowanie bez tajemnic (moderator tematu: spook) |
2011-12-05 (20:40)![]() Data rejestracji: 2011-01-22 Ilość postów: 893 ![]() | wpis nr 478 198 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Piątkowe "Science" publikuje rezultaty eksperymentu, w którym udało się kwantowo splątać dwa milimetrowej wielkości diamenty oddalone o 15 cm. Co to oznacza? Stały się one jednością - w tym sensie, że to, co się dzieje z jednym z nich, natychmiast, a więc bez najmniejszego opóźnienia, wpływa na drugi. Przy tym najdziwniejsze jest to, że odległość nie ma tu znaczenia - tak samo byłoby, gdyby jeden z diamentów był na Marsie, a drugi na Ziemi. Związek na dystans Takie splątanie to jedno z najbardziej niezwykłych zjawisk przewidzianych przez fizykę. Stało się ono zarzewiem słynnego sporu w latach trzydziestych zeszłego wieku między Nielsem Bohrem, pionierem mechaniki kwantowej, a Albertem Einsteinem, który nie wierzył w tę teorię i starał się wykazać, że prowadzi do absurdalnych wniosków. W jednym z myślowych eksperymentów Einstein pokazał, że jeśli mechanika kwantowa jest teorią prawdziwą, to dwa obiekty mogłyby pozostawać ze sobą w natychmiastowym kontakcie bez względu na to, jak bardzo są od siebie oddalone. W latach trzydziestych zeszłego wieku brzmiało to jak czyste science fiction. Einstein nazywał to "upiornym oddziaływaniem na odległość". Dobrym przykładem są dwie ruletki w dwóch różnych kasynach gry, w których wyniki losowania są ze sobą kwantowo splątane - np. w ten sposób, że ich kulki zawsze lądują na polach o przeciwnych barwach. Jak to działa? Kiedy obserwujemy losowanie w jednym z kasyn, to do ostatniej chwili nie mamy pojęcia, jaki kolor wypadnie, ale gdy to już nastąpi, np. wypadnie pole czarne, natychmiast wiemy, że kulka w drugim kasynie zatrzyma się na polu czerwonym, choćby oba kasyna dzieliły lata świetlne. W eksperymencie Einsteina zamiast ruletek miały brać udział cząstki elementarne - np. fotony lub elektrony, ale idea "upiornego związku na odległość" pozostawała ta sama. Nic dziwnego, że mu się nie podobała. http://m.wyborcza.pl/wyborcza/1,105226,10763861,Diamenty_kwantowo_splatane.html ![]() |
2011-12-14 (08:45)![]() Data rejestracji: 2011-01-22 Ilość postów: 893 ![]() | wpis nr 480 193 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Każdy z nas może kupić sobie wahadełko i rozpocząć próby na własną rękę. Trzeba jednak pamiętać, że połową sukcesu jest zadawanie bardzo konkretnych pytań. W żadnym wypadku nie uzyskamy odpowiedzi, jeżeli zapytamy: czy w telewizji będzie ciekawy film? Co oznacza bowiem słowo "ciekawy"? Każdego interesuje coś innego, a w telewizji na różnych kanałach pokazuje się jednocześnie po kilka filmów. Wahadełko odpowie jednak, gdy zapytamy: czy w przeciągu godziny ktoś mnie odwiedzi? Sprawdź swoje zdolności radiestezyjne : Rysujemy na kartce papieru koło z wyraźnie zaznaczoną 360-stopniową podziałką. Punkt 0 lub 360 stopni musi być zwrócony na północ. Trzymamy nad kołem wahadło, koncentrujemy się, zadajemy pytanie o zdolności radiestezyjne. Jeżeli wahadło zatrzymało się przy: •50ˇ - mamy przeciętne zdolności •70ˇ - możemy wykorzystywać wahadło w codziennym życiu, nasze zdolności wykraczają ponad przeciętną •100ˇ - po odpowiednich ćwiczeniach nie będziemy mieli trudności ze zlokalizowaniem cieków wodnych •300ˇ - wybitne uzdolnienia; warto spróbować pracy z mapą •360ˇ - jesteśmy geniuszami, wahadło i różdżka odpowiedzą na każde pytanie. Można także wziąć w dłoń wahadło i zapytać: czy mam zdolności radiestezyjne? Jeżeli wahadło wykona do 30 obrotów, oznacza to, że nasze zdolności są przeciętne. Jeżeli wykona 60 obrotów, oznacza to, że powinniśmy dużo ćwiczyć, ponieważ jesteśmy uzdolnieni. A jeśli ponad 60 - nasze zdolności są wybitne. http://www.gwiazdy.com.pl/component/content/article/4256-radiestezja-dla-kadego http://www.labyrinthina.com/dowse.jpg http://www.youtube.com/watch?v=cNSzI6uq7qg&feature=g-hist |
2011-12-18 (17:55)![]() Data rejestracji: 2011-01-22 Ilość postów: 893 ![]() | wpis nr 481 306 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Metodą analizy teleradiestezyjnej używając foto drużyny piłkarskiej można sprawdzić kondycję witalną tejże drużyny i co za tym idzie postawić odpowiedni zakład u bukmachera - w tym przypadku nie przewiduje się przyszłości lecz stan kondycji drużyny/zawodników na kilkadziesiąt minut przed meczem co akurat z radiestezyjnego punktu widzenia jest absolutnie realne ! ![]() Tobet wystartował na rynku polskim w marcu 2009 i jest pierwszym bukmacherem, który zaoferował zakłady na IV ligę polską. Zalety Tobet : • strona przede wszystkim dla Polaków • atrakcyjny bonus i łatwe warunki obrotu • niezłe kursy • okresowe promocje dla nowych i starych graczy • bogata oferta • wysokie limity zwłaszcza na żywo • największe w Polsce limity na niskie ligi przewyższające Betsafe i Scandic kilkukrotnie • uprzejmy support • dostępny jest live chat • jasna i przejrzysta strona • mają pole wyszukiwania zakładu • okresowe promocje dla obecnych graczy Wady Tobet • zakłady na żywo czasem się blokują bez powodu • ostro limitują graczy surebetów • w zakładach na żywo nagłówki zwykle nie są przetłumaczone na polski • przysługuje jedna darmowa wypłata na 4 tygodnie na MB (ale raz na 7 dni na konto bankowe) więcej info na stronie : http://www.surebety.pl/bukmacherzy,tobet.html |
2011-12-18 (19:21)![]() Data rejestracji: 2011-01-22 Ilość postów: 893 ![]() | wpis nr 481 326 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Każdego dnia Sportingbet tworzy dla swych użytkowników ofertę składająca się z ponad 8 tysięcy różnorodnych zakładów. Nie brakuje także obszernych statystyk i wyników live - duże plusy Sportingbet. Cechy unikalne Sportigbet to typuj:live oferującej postawienie zakładu nawet po rozpoczęciu spotkania, użytkownik może złożyć swój zakład w trakcie trwania meczu. Minimalna stawka na zakład to 2 pln. Są to duże zalety Sporting bet. Oprócz popularnych dyscyplin sportowych jak piłka nożna, hokej czy koszykówka, Sportingbet oferuje zakłady z Boksu, MMA, Krykietu, Sportów motorowych, Wyścigów konnych a także wydarzeń społecznych i specjalnych. Wpłaty i wypłaty : Sportingbet nie pobiera 12% podatku od wygranych, tak jak ma to miejsce w firmach naziemnych Sportingbet akceptuje 20 różnych walut, w tym polską złotówkę. Do dyspozycji użytkownika dostępnych jest osiem kanałów wpłat, m.in. karty płatnicze, przelew bankowy, portfele elektroniczne a także Przelewy24. Sportingbet pobiera jedynie opłaty manipulacyjne w wysokości 2% od wpłat z wykorzystaniem kart płatniczych. Reszta kanałów jest wolna od opłat. Wypłaty w Sportingbet są księgowane bardzo szybko. Średni czas oczekiwania to 2 dni robocze . więcej info na stronie : http://www.bukmacher-online.com/sportingbet,88.html ![]() |
2011-12-18 (20:11)![]() Data rejestracji: 2011-01-22 Ilość postów: 893 ![]() | wpis nr 481 346 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Grając u bukmacherów internetowych musimy przelewać pieniądze - do oraz od bukmachera. Podstawową formą, zwłaszcza dla początkujących graczy są przelewy bankowe. Wpłaty możemy robić na dwa sposoby: •przelew przez internet - musimy posiadać dowolne konto bankowe z dostępem przez internet bądź konto w banku internetowym jak np: Inteligo •zwykły przelew bankowy - nie trzeba posiadać konta, konieczna jest jednak wizyta w placówce banku Czas wpłaty zależy od banku z którego dokonujemy wpłaty oraz bukmachera u którego dokonujemy depozytu. Jeśli obsługuje on szybkie płatności za pomocą sytemu np: przelewy24 (i nasz bank jest dostępny w tym sytemie) to wpłata trwa kilka minut. W przypadku zwykłego przelewu trzeba się liczyć z oczekiwaniem kilku dni - zwłaszcza jeśli dokonujemy przelewu zagranicznego - nie każdy bukmacher posiada polskie konto do wpłat. Możemy także dokonać wpłaty poprzez przekaz pocztowy - jest to niestety najwolniejsza z metod. W praktyce okazuje się jednak iż posiadanie konta bankowego jest niezbędne abyśmy mogli dokonać wypłaty naszych wygranych, tylko u niektórych jest to możliwe za pomocą czeków bankowych (np: bet365). więcej info na stronie : http://www.typmania.com/bukmacher/unibet-wplaty-i-wyplaty.html ![]() |
2011-12-23 (10:37)![]() Data rejestracji: 2011-01-22 Ilość postów: 893 ![]() | wpis nr 482 424 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Przedstawiam dziś metodę bezstratnej gry w sportowych piłkarskich zakładach bukmacherskich przez internet , polega ona na stwierdzeniu przy pomocy wahadełka i odpowiedniego biometru radiestezyjnego która z dwuch grających drużyn będzie po prostu lepsza przez co mecz będzie mogła zaliczyć jako wygrany (pod uwagę trzeba wziąść również opcję tzw. zwycięskiego remisu) . Kiedy już wahadełko wskaże nam drużynę która wyjdzie zwycięsko ze spotkania wchodzimy na stronę wybranego bukmachera i wybieramy opcję zakładu tzw. "1 lub 2 ( X po reg. czasie gry: otrzymasz stawkę z powrotem)" . Jeśli nasza drużyna zamiast wygrać mecz mimo przewagi tylko go zremisuje to wniesioną stawkę otrzymujemy z powrotem . Ze swoich własnych doświadczeń teleradiestezyjnych mogę stwierdzić , że powyższa metoda jest skuteczna w 99% oczywiście pod warunkiem , że osoba która w ten sposób typuje mecze posiada odpowiednią wiedzę i praktykę teleradiestezyjną . ![]() ![]() |
2011-12-23 (11:09)![]() Data rejestracji: 2010-11-17 Ilość postów: 1960 ![]() | wpis nr 482 436 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Mozna by tu w temacie rozpisywać się nad metodami bezstratnego typowania meczy, sprawdzając wcześniej metodami teleradiestezyjnymi, czy mecz zakończy się wygraną jednej z grających drużyn, bądź remisem; pytanie tylko, czy kogoś poza nami dwoma odmieńcami będzie to interesować ![]() Ja obecnie stosuję taka technike- na karteczce z wypisanymi nazwami druzyn mam 2 pola; jedno po lewej stronie, drugie po prawej; przewiduję codziennie jeden mecz- będzie wygrana jednej z drużyn czy remis; jeśli wygra jedna z drużyn po zapoznaniu się z wynikiem stawiam pionek zielony w polu po lewej stronie, jesli mecz zakończy sie remisem stawiam pionek pomarańczowy w polu po prawej stronie. Przed meczem przewiduję: -kolor pionka, jaki postawię na mierniku -po której stronie postawie pionek jesli wypadnie mi że postawię pomarańczowy pionek po prawej stronie, wtedy ryzykuję i stawiam na dokładny wynik meczu 0-0, albo 1-1; wyniki 2-2, 3-3 pomijam, ponieważ zdarzają się one sporadycznie. Jeśli przewidze wygrana jednej z drużyn, odpuszczam sobie, ponieważ ewentualnych opcji wygranej jest zbyt duzo, by ryzykować trafienie jednej z nich, a poza tym musiałbym jeszcze sprawdzić, która drużyna wygra. |
2011-12-23 (12:28)![]() Data rejestracji: 2011-01-22 Ilość postów: 893 ![]() | wpis nr 482 445 [ CZCIONKA MONOSPACE ] spook weźmy najbliższy mecz angielskiej premier league Bolton v Newcastle , w sportingbet kursy gospodarze - 1.70 i - 1.95 goście , typ zakładu : remis nie ma zakładu . biorę foto dwuch graczy po jednym z każdej drużyny i kładę/wklejam w biometr na którym są trzy odp. : 1,x,2 no i wahadło wskazuje mi , że Newcastle zwycięży , ale trzeba pamiętać , że dla słabszej drużyny remis na wyjeździe to tak jak wygrana .... stawiam na Newcastle 10zł. i wygrywam prawie 20 no a jeśli padnie remis to zwrot kasy ![]() nie tak dawno typowałem w ten sposób mecz legii z cracovią , wahadło wskazało mi na wygraną cracovii , padł remis , ale.... cracovia która jest drużyną słabszą od legii zremisowała z legią na wyjeździe grając w drugiej połowie w 10ciu na 11stu legionistów więc niejako można tu mówić o zwycięskim remisie cracovii . ![]() |
2011-12-23 (12:45)![]() Data rejestracji: 2010-11-17 Ilość postów: 1960 ![]() | wpis nr 482 449 [ CZCIONKA MONOSPACE ] A TO MÓJ SPOSÓB MOCOWANIA WAHADŁA DO RĘKI- ZDJĘCIE REAL FOTO ![]() |
2011-12-23 (17:09)![]() Data rejestracji: 2011-01-22 Ilość postów: 893 ![]() | wpis nr 482 537 [ CZCIONKA MONOSPACE ] spook pisałeś kiedyś , że jesteś w stanie typować gry lotto pod względem np. tego ile liczb padnie najwięcej w którymś z przedziałów - otóż jest kilku buków w necie organizujących zakłady na polskie gry liczbowe gdzie można u nich typować np. ilość liczb parzystych wylosowanych w lotto lub też czy plus w multi będzie nieparzysty itd.itp. myślę , że właśnie w takich zakładach można próbować swoich sił radiestezyjnych gdyż są one dużo bardziej pewne jeśli chodzi o wygrane niż to co proponuje pazerny krajowy TS . ![]() |
2011-12-23 (19:49)![]() Data rejestracji: 2010-11-17 Ilość postów: 1960 ![]() | wpis nr 482 558 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Mozna próbować wszystkiego, pod warunkiem że kurs będzie atrakcyjny;ten mecz o którym pisałeś- Bolton Wanderers vs Newcastle Utd bedzie w poniedziałek o 16:00, to go wspólnie sprawdzimy ![]() przypomnij mi w poniedziałek na maila, bo ja mam coraz gorszą pamięć. |
2011-12-24 (22:26)![]() Data rejestracji: 2011-01-22 Ilość postów: 893 ![]() | wpis nr 482 765 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Analiza meczu BOLTON VS NEWCASTLE : Kłusaki z Boltonu zagrają z Newcastle United. Czy uda im się wykorzystać słabszą dyspozycję Srok? Moim zdaniem nie. W tym konkretnym meczu moim zdaniem bliżsi zwycięstwa będą zawodnicy Alana Pardew’a. Sroki przeżywają ostatnio lekki kryzys. Newcastle w 5 ostatnich spotkaniach nie odniósł żadnego zwycięstwa. Oprócz tego zanotował 2 remisy i 3 porażki. Pod tym względem jeszcze gorsi są piłkarze z Boltonu. Gracze Kłusaków w 5 ostatnich potyczkach wygrali raz i 4 razy schodzili z boiska pokonani. Newcastle United po 17 kolejkach zajmuje 7 miejsce z dorobkiem 27 punktów. Ich rywale z Reebok Stadium są aktualnie na 19 miejscu. Bolton Wanderers w 17 meczach zdobył tylko 12 punktów. Kłusaki fataknie grają u siebie. Tylko jedna wygrana i aż !!! 7 porażek. To z pewnością nie wróży dobrze piłkarzom Boltonu przed poniedziałkowym meczem. Każdy fan Boltonu z nostalgią wspomina spotkanie z zeszłego sezonu. Wtedy to Newcastle przegrał na Reebok Stadium aż 1-5. Teraz na pewno taki wynik się nie powtórzy. Ja osobiście stawiam na wygraną Srok po świetnym kursie. Uważam, że Newcastle przełamie się i pokona Bolton. opcja zakładu na sportingbet - Remis nie ma zakładu - Goście (1.95) - stawka 20 , pewnie będzie można typować live ... ![]() http://liga-angielska.pl/ ![]() |
2011-12-25 (10:46)![]() Data rejestracji: 2010-11-17 Ilość postów: 1960 ![]() | wpis nr 482 807 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Przyszykowałem sobie wczoraj miernik z meczem do sprawdzenia Batna - Oran, mecz miałem sprawdzic wczoraj po południu, jednak nie sprawdziłem bo mi się nie chciało i zrobiłem to dziś o 10; no i to co przewidziałem nie sprawdziło się w dwójnasób- żle przewidziałem ilość bramek i zle przewidziałem ogólny wynik meczu. Wahadło w dzień poruszało sie zupełnie inaczej przy odpowiedziach na tak niz wtedy, gdy pomiary były czynione wieczorem. |
2011-12-25 (16:28)![]() Data rejestracji: 2010-11-17 Ilość postów: 1960 ![]() | wpis nr 482 878 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Bolton vs Newcastle Trochę pomachałem wahadełkiem i sadze że remis na 90% nie wchodzi w grę; prawdopodobnie w meczu nie padnie wiecej niż 2 gole. Sprawdzę jeszcze raz później wieczorem. Więcej wskazaź mam na Bolton i myślę że odniesie z trudem wywalczone zwycięstwo. |
2011-12-26 (10:37)![]() Data rejestracji: 2011-01-22 Ilość postów: 893 ![]() | wpis nr 482 969 [ CZCIONKA MONOSPACE ] spook mam pytanie - z tego co wyczytałem w Twoich wpisach wynika , że grasz w sportingbet , napisz ile wynosi min. wpłata i wypłata pln. w sportingbet na karte debetową bo sprawdzałem w necie na różnych stronach i informacje na ten temat się bardzo różnią , raz pisze , że można wypłacać min 10pln , a na innej stronie , że min.80pln .... |
2011-12-26 (10:59)![]() Data rejestracji: 2010-11-17 Ilość postów: 1960 ![]() | wpis nr 482 974 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Min wpłata 10PLN Min wypłata 40PLN http://pl.sportingbet.com/pomoc/oplaty/wplata/oplaty-wplata-limit |
2011-12-26 (21:18)![]() Data rejestracji: 2011-01-22 Ilość postów: 893 ![]() | wpis nr 483 069 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Bolton przegrał z Newcastle 0:2 Z analizy trwającego właśnie meczu STOKE - ASTONVILLA wyszło mi , że piłkarze Astonvilli będą się cieszyć ze zwycięstwa , oczywiście zwycięstwem może być dla nich remis na wyjeździe z silniejszym rywalem ... W każdym razie można zaryzykować i postawić live sportingbet na wygraną Astonvilli z opcją - remis nie ma zakładu . ![]() |
2011-12-26 (22:47)![]() Data rejestracji: 2011-01-22 Ilość postów: 893 ![]() | wpis nr 483 098 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Analiza meczu Stoke City vs AstonVilla okazała się dobra : Astonvilla zwycięsko zremisowała na wyjeździe z silniejszym Stoke City , a na uwagę zasługuje statystyka meczu w której Astonvilla jest zdecydowanie lepszą drużyną - posiadanie piłki 60% , więcej na stronie : http://www.livesports.pl/mecz/AwLuJlrK/#statystyki-meczu |
2011-12-27 (09:40)![]() Data rejestracji: 2010-11-17 Ilość postów: 1960 ![]() | wpis nr 483 129 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Na dziś sprawdzę Arsenal - Wolverhampton i jeśli będę miał neta to przed 18 podam co odczytałem z ruchu kręćka ![]() |
2011-12-27 (20:16)![]() Data rejestracji: 2011-01-22 Ilość postów: 893 ![]() | wpis nr 483 277 [ CZCIONKA MONOSPACE ] norwich vs tottenham - typ 2 w opcji zakładu bez remisu/remis zwrot kasy |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 54 55 56 ... 195 196 Wyślij wiadomość do admina |