Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 47 48 49 ... 195 196 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Gry liczbowe - Wahadełkowanie bez tajemnic (moderator tematu: spook) |
2011-07-02 (15:56)![]() Data rejestracji: 2011-01-22 Ilość postów: 893 ![]() | wpis nr 439 892 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Sceptycy – kontra zwolennicy Mimo, że różdżkarstwo od tak dawna jest obecne w historii naszej cywilizacji, wciąż trwa spór między sceptykami, a zwolennikami tej metody. I chociaż ani jednych, ani drugich nie brakuje w XX wieku, coraz powszechniej zatrudniano różdżkarzy przy poszukiwaniu wody czy budowie nowych obiektów. Oficjalnym poszukiwaczem wody dla rządu Indii został major W.N. Pogson. Swój urząd pełnił przez cztery lata, a wodę znaleziono w czterdziestu siedmiu miejscach spośród wskazanych przez niego czterdziestu dziewięciu. Swoich różdżkarzy miały też władze Kolumbii Brytyjskiej czy Cejlonu. W czasie ubiegłego wieku z umiejętności różdżkarzy w znajdowaniu źródeł wody korzystały armie włoskie i brytyjskie. Różdżkarzy miała też armia radziecka, a co więcej, w tej dziedzinie prowadziła nawet szkolenia dla żołnierzy, ich liczba na jednym kursie wynosiła dwustu słuchaczy. Testem dla różdżkarzy było odkrycie na początku ubiegłego wieku podziemnych komór w katakumbach, które znajdują się pod Paryżem. Potrafili oni wskazać nieznane tunele i przejścia, a także miejsca, gdzie pod ziemią płynie woda. W 1953 roku Unesco przeprowadziło badania w dziedzinie radiestezji. Zakończyły się one podsumowaniem: „nie ma wątpliwości – różdżkarstwo jest faktem”. TEKST ZE STRONY : http://horoskop.wp.pl/kat,1015981,title,Czy-Mojzesz-byl-radiesteta,wid,11566539,wiadomosc.html |
2011-07-02 (16:07)![]() Data rejestracji: 2011-01-22 Ilość postów: 893 ![]() | wpis nr 439 895 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Dorota Bielewska, która od 9 lat próbuje dowiedzieć się, co tak naprawdę stało się z jej córką Olą, po której ślad zaginął w 2002 r., kilka dni temu skorzystała z pomocy radiestety. Przyjechał do Osowy z Wrocławia. Radiesteta poprosił Bielewską o fotografię Oli. Gdy matka położyła na ławie duże portretowe zdjęcie dziewczynki, wyciągnął wahadło i wykonał kilka ruchów. Po chwili oznajmił matce, że dziewczynka nie żyje. - Ruchy wahadła są poprzeczne, a to oznacza jedno śmierć - zakomunikował Bielewskiej 77-letni Józef Góra, który amatorsko zajmuje się radiestezją od 1958 r. ciąg dalszy tej makabrycznej historii na stronie : http://nasz.wielun.pl/news_f.php?id=389 |
2011-07-02 (16:19)![]() Data rejestracji: 2011-01-22 Ilość postów: 893 ![]() | wpis nr 439 898 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Teleradiestezja to dział radiestezji obejmujący badania na odległość. Termin ten wprowadził do radiestezji francuski ksiądz Abbé Alexis Mermet, którego już za życia nazwano \"królem różdżkarzy\". To właśnie A. Mermet dowódł, że wszelkie ekspertyzy typu: lokalizacja ujęć wodnych, cieków, poszukiwania zaginionych ludzi i zwierząt a także surowców mineralnych czy materiałów archeologicznych, można przeprowadzić przy pomocy mapki czy zdjęcia z dala od miejsca obiektu. W teleradiestezji odległość nie gra roli. Z mapką możemy dokładnie zlokalizować i wyrysować zarówno cieki jak i złoża, a przy pomocy zdjęcia, podpisu czy przedmiotów osobistych danej osoby możemy zdiagnozować ją pod względem chorób czy sił witalnych. Kościół często krytykuje tego typu metody badań porównując je do rytuałów magicznych stosowanych przez czarowników. Jednak niektórzy naukowcy doszli do przekonania, że skoro wszystko emituje w przestrzeń określone promieniowanie, to istoty żywe (człowiek, zwierzę, roślina), są zdolne to promieniowanie wychwycić. Według teorii francuskiego fizyka George\'a Lakhovsky\'ego myśli człowieka są wibracjami, które promieniują w przestrzeni z prędkością 300 tys. km/sek. Wykrycie obiektu metodą teleradiestezyjną, odbywa się za pomocą naszych fal mózgowych wysyłanych do poszukiwanego obiektu. Potocznie nazywa się to wykrywaniem za pomocą tzw. promienia mózgowego. Poszukując przedmiotu/obiektu bezpośrednio na miejscu (np. złota), promieniowanie metalu powoduje powstanie rezonansowych drgań jego cząstek obecnych w organiźmie radiestety. Drgania te wywołują impuls do powstania prądu, powodującego promieniowanie komórki, pobudzonego przez promieniowanie odpowiadające funkcji liczby atomowej w tym przypadku złota (\"Zasady i praktyka radiestezji\" A.Mermet). Zdaniem Lakhovsky\'ego radiacja każdego obiektu/metalu, wody zawartych w ziemi wpływa na organizm i powoduje specyficzne poruszanie się wahadła. Przy poszukiwaniu osób i rzeczy zaginionych, potrzebny jest zatem tzw. \"świadek\" w postaci kawałka materiału, zdjęcia, włosów, lub rzeczy osobistej osoby poszukiwanej w celu utworzenia promienia łączącego radiestetę z poszukiwanym obiektem. Trzeba wiedzieć, że zdjęcie używane do diagnozowania musi być aktualne, w przeciwnym razie uzyskamy wyniki sprzed paru czy kilkunastu laty, kiedy dana osoba chorowała (lub nie) i zdjęcie(tzw.\"świadek\") nie posiada aktualnej polaryzacji badanej osoby. Podobnie sytuacja przedstawia się z poszukiwaniami osób zaginionych kiedy to rodzina przynosi do radiestety czy jasnowidza rzecz osobistą danej osoby ale zakładaną rzadko przez poszukiwanego. Taki przedmiot również nie nadaje się do przeprowadzenia ekspertyzy. Również w sytuacji, gdy zdjęcie razem z innymi fotografiami swoich bliskich znajduje się w jednym albumie czy jest noszone w portfelu. W przypadku gdy fotografie osób żyjących i i nieżyjących są pomieszane, polaryzacje zachodzą na siebie i nie uzyskamy właściwej diagnozy. Zdjęcie należy zawsze oczyścić przed badaniem ale nie zawsze to wystarczy. W przypadku noszonych zdjęć w portfelu (swoich bliskich) również mamy podobną sytuację, gdyż pomijając, że jedna fotografia będzie osoby nieżyjącej a inne żyjących, to jeszcze nakłada się do tego polaryzacja osoby, która nosi te zdjęcia przy sobie. Nie nadają się do poszukiwań zdjęcia z gazet a już tym bardziej zdjęcia grupowe lub co gorsza - wycięte ze zdjęć grupowych. http://radiestezja_dowsing_mojehobby.republika.pl/strona12.html |
2011-07-02 (16:25)![]() Data rejestracji: 2011-01-22 Ilość postów: 893 ![]() | wpis nr 439 900 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Przystępujemy teraz do pracy z wahadłem. Ustawiasz swoją długość wahadła. Lewą rękę kładziesz na splot słoneczny. Prawą ręką trzymasz wahadło. Spokojnie i z koncentracją zadajesz pytanie podświadomości. Pytanie ma być krótkie i konkretne. Odpowiedź nadejdzie w postaci ruchów wahadła w odpowiednią stronę. Np. chcesz zapytać, ile ten ktoś ma dzieci? W myśli liczysz kolejno: 0, 1, 2, 3,..., aż wahadło podejmie jakiś ruch. Oznacza to odpowiedź. Teraz, w zależności od kierunku ruchu wahadła, będzie to odpowiedź: \"tak\" lub \"nie\". Zadając pytanie, czekasz na ruch wahadła. Kierunek ruchu wahadła jest odpowiedzią. Podobnie możesz pytać, czy rożne potrawy są dla Ciebie zdrowe i korzystne. Ale nie pytaj, czy ta lub inna osoba lubi Cię, czy Cię kocha. Nie pytaj o nic, co budzi Twoje emocje i czego pożądasz, bo podświadomość udzieli Ci odpowiedzi zgodnej z pożądaniem lub przyjętym wcześniej poglądem. Pamiętaj, że wahadło to Twój magiczny przedmiot. Ożywa w rękach \"swojego człowieka\". Osoba posługująca się swoim wahadłem winna je traktować jak żywą istotę. Rozmawiać z nim mentalnie i ustnie. Życzę udanych eksperymentów. całość na stronie : http://www.cudownyportal.pl/article.php?article_id=256 |
2011-07-02 (18:17)![]() Data rejestracji: 2011-01-22 Ilość postów: 893 ![]() | wpis nr 439 936 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ![]() |
2011-07-02 (18:22)![]() Data rejestracji: 2011-01-22 Ilość postów: 893 ![]() | wpis nr 439 938 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Kolejne oddziaływania radiestezyjne, o których warto wspomnieć to oddziaływania odkryte i zdefiniowane przez księdza Abbe Mermeta. W wielu książkach radiestezyjnych spotykamy pojęcia wprowadzone przez Mermeta i ich wyjaśnienia. Czym jest: „promień podstawowy”, „promień łączący”, „promień świetlny” praktycznie w każdej radiestezyjnej książce to można znaleźć. Najbardziej ciekawym i godnym omówienia zjawiskiem jest specyficzna forma oddziaływania zwana jako „promień mózgowy” lub „promień mentalny”. W swojej pracy „Zasady i praktyki radiestezji” Mermet opisuje ten bardzo ciekawy rodzaj oddziaływania pomiędzy radiestetą (operatorem) a badanym obiektem (przedmiotem lub osobą). W wyniku skupienia, koncentracji, następuje „połączenie” pomiędzy badanym obiektem a radiestetą. To połączenie jest wyczuwalne za pomocą wahadła lub różdżki i na tyle wyraźne, że pozwala na określenie kierunku, odległości oraz natury badanego obiektu. Promień mentalny nie zna barier i nie zna ograniczeń co do odległości. Ten rodzaj oddziaływania ma bardzo powszechne zastosowanie. Technika poszukiwania ukrytych przedmiotów, źródeł wody, zaginionych ludzi opiera się właśnie na wykorzystaniu promienia mentalnego. http://www.radiestezja.waw.pl/pages.php?sDzial=artykuly&id=35 |
2011-07-03 (11:35)![]() Data rejestracji: 2010-11-17 Ilość postów: 1960 ![]() | wpis nr 440 117 [ CZCIONKA MONOSPACE ] eastern Wpisz w grafice google \"miernik radiestezyjny\" 90% linków będzie prowadziło tutaj ![]() wszystkie moje mierniki też tam są, ale obciach rany ![]() |
2011-07-03 (20:47)![]() Data rejestracji: 2011-01-22 Ilość postów: 893 ![]() | wpis nr 440 302 [ CZCIONKA MONOSPACE ] spook możesz być z siebie dumny , że tyle linków prowadzi w Twój temat.... mam dla Ciebie proste zadanie - wytypuj mi na najbliższe lotto 1/6 , dla otuchy dodam że .....prawdopodobieństwo trafienia 1 liczby przy skreśleniu 6 liczb, dla gry, w której losuje się 6 liczb z puli 49 liczb wynosi: 1 do 2.42 ![]() |
2011-07-03 (21:10)![]() Data rejestracji: 2010-11-17 Ilość postów: 1960 ![]() | wpis nr 440 307 [ CZCIONKA MONOSPACE ] eastern To może inaczej... Ty mi podaj z jakiego przedziału mam wybrać liczbę: 1-6 7-12 13-18 19-24 25-30 31-36 37-42 43-49 |
2011-07-03 (21:17)![]() Data rejestracji: 2011-01-22 Ilość postów: 893 ![]() | wpis nr 440 309 [ CZCIONKA MONOSPACE ] spook chodziło mi o to , żebyś wytypował 6 liczb w lotto obojętnie jakich , tak żeby chociaż jedna z nich została trafiona... Prawdopodobieństwo trafienia 1 liczby przy skreśleniu 6 liczb, dla gry, w której losuje się 6 liczb z puli 49 liczb wynosi: 1:2,42 |
2011-07-03 (21:20)![]() Data rejestracji: 2010-11-17 Ilość postów: 1960 ![]() | wpis nr 440 310 [ CZCIONKA MONOSPACE ] eastern No zgoda, spróbuję; postaram się trafić więcej niż jedną ![]() |
2011-07-03 (21:24)![]() Data rejestracji: 2010-11-17 Ilość postów: 1960 ![]() | wpis nr 440 312 [ CZCIONKA MONOSPACE ] eastern No zgoda, spróbuję; postaram się trafić więcej niż jedną ![]() |
2011-07-04 (23:10)![]() Data rejestracji: 2010-08-23 Ilość postów: 27 ![]() | wpis nr 440 695 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam. Dość długo ,nie byłem obecny na multipasko. Jednak odnalazłem tą stronę. Do eastern >musisz wierzyć,że sie uda,wtedy wiara czyni cuda..(troszeczkę inaczej niż obrazuje Twój avatar.Ot.. takie przewrotne,moje spostrzeżenie. My ludzie nie możemy się wyprzeć logiki ,którą sami też utworzyliśmy nie pytając nikogo czy jest słuszna i niepodważalna.Temat wahadełka mi się spodobał.W pewnym stopniu jest zbiezny z tym co pisałem jakiś czas temu w moim wątku. Ps.Będę śledził ten wątek...Temat dla mnie intrygujący.Być może wpłynie na moją koncepcję postrzegania (może mylną) \"rzeczywistości\" . |
2011-07-05 (19:42)![]() Data rejestracji: 2010-11-17 Ilość postów: 1960 ![]() | wpis nr 440 876 [ CZCIONKA MONOSPACE ] eastern do 22:15 jeszcze czas więc może zdążę... lecz póki co przygotowałem zestawik 10 liczbowy: 3, 4, 8, 9, 12, 13, 28, 30, 32, 33 posiedzę jeszcze i przecedzę to do 6 liczb, tak jak prosiłeś ![]() |
2011-07-05 (20:01)![]() Data rejestracji: 2011-01-22 Ilość postów: 893 ![]() | wpis nr 440 886 [ CZCIONKA MONOSPACE ] spook gra w lotto polega na tym , że skreśla się 6 liczb ... wahadełkiem 1 czy 2 na 6 raczej można trafić bez problemu , gorzej z trójką ,a z czwórką i wyżej można się zdać tylko na uśmiech losu . Najważniejsze , żeby to traktować na luzie , jak nie trafisz - trudno , błędy się przecież zdarzają ![]() ![]() |
2011-07-05 (21:51)![]() Data rejestracji: 2010-11-17 Ilość postów: 1960 ![]() | wpis nr 440 923 [ CZCIONKA MONOSPACE ] LOTTO NA DZIŚ 3, 9, 12, 28, 30, 48 |
2011-07-05 (22:25)![]() Data rejestracji: 2010-11-17 Ilość postów: 1960 ![]() | wpis nr 440 943 [ CZCIONKA MONOSPACE ] dupa wołowa! powinienem obrazki sprawdzać a nie liczby- liczb się dobrze nie przewidzi a jak podałem na forum to klapa zupełna; już nigdy więcej tego nie zrobię ![]() |
2011-07-06 (16:03)![]() Data rejestracji: 2011-01-22 Ilość postów: 893 ![]() | wpis nr 441 139 [ CZCIONKA MONOSPACE ] http://forumzn.katalogi.pl/jak_wygra%C4%87_na_loterii_u%C5%BCywaj%C4%85c_paranormalnych_zdolno%C5%9Bci-t13159-s11.html |
2011-07-07 (14:17)![]() Data rejestracji: 2011-01-22 Ilość postów: 893 ![]() | wpis nr 441 403 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ![]() |
2011-07-07 (19:56)![]() Data rejestracji: 2011-01-22 Ilość postów: 893 ![]() | wpis nr 441 495 [ CZCIONKA MONOSPACE ] prosty biometr radiestezyjny do typowania wahadełkiem liczb lotto ![]() jak używać wahadełka - opisy na stronie : http://wahadelko.blogspot.com/2009_04_01_archive.html |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 47 48 49 ... 195 196 Wyślij wiadomość do admina |