Forum strony www.multipasko.pl [Regulamin]

Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów
Login:

Hasło:
Strona: 1 2 ... 16 17 18 ... 195 196
Wyślij wiadomość do admina

Przewiń wpisy ↓

Gry liczbowe - Wahadełkowanie bez tajemnic (moderator tematu: spook)

2011-04-10 (20:19)

status spook
Data rejestracji: 2010-11-17
Ilość postów: 1960

12741
wpis nr 415 300
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

eastern

Cały czas nie wiem o co chodzi ale z 80 liczb wybrałem następujące:

57, 31, 42, 46, 55, 23, 13, 54, 75, 34, 26, 16, 79, 28
2011-04-10 (22:08)

status eastern
Data rejestracji: 2011-01-22
Ilość postów: 893

12878
wpis nr 415 384
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

spook

prawdopodobieństwo trafienia 4 z 8 (4zł) w MM wynosi 1:12 ,większa szansa na zwrot kosztów niż w mini lotto

prawdopodobieństwo trafienia 3 z 5 (35zł) w mini lotto wynosi 1:128 ,mniejsza szansa na zwrot kosztów niż w MM

wniosek :

lepszy wróbel w garści niż kanarek na dachu

2011-04-10 (22:48)

status spook

12741
wpis nr 415 421
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

eastern

To moje wahadełko wykonuje co najmniej 6 różnych ruchów i nie rozszyfrowałem do końca co jest na tak, co na nie; zbyt krótka praktyka.

Znawcy sugerują że wahadełko trzeba zaprogramować- nakazać mu by poruszało się tak lub tak w zależności od odpowiedzi; inna szkoła mówi by bacznie je obserwować i uczyć się co wahadełko chce nam przekazać swoim zachowaniem.

Ja wolę ten drugi sposób, bo swojej woli narzucić nie potrafię.
2011-04-10 (22:51)

status eastern

12878
wpis nr 415 423
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

spook

trochę dziwnie wytypowałeś 14 liczb bo przecież na jeden zakład max.można puścić zestaw 10 , chyba że to dwa zestawy po 7 liczb???

trafiłeś 5 na 14 czyli skuteczność typowania wynosi 36% , a to całkiem nieźle jak na pierwszy raz

żeby dobrze to opanować aby na takich typowaniach wahadłem zacząć zarabiać trzeba praktykować to kilka razy w tygodniu przez minimum miesiąc
2011-04-10 (23:30)

status spook

12741
wpis nr 415 434
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

eastern

Trafiłem tylko 2, bo na wieczór typowałem.

Multi to nie dla mnie, nie lubię tylu kulek.
2011-04-10 (23:46)

status eastern

12878
wpis nr 415 436
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

spook

masz rację nie te wyniki sprawdziłem

ale kto tu mówi że trzeba sprawdzać w MM wszystkie 80 liczb

możesz grać na 7 liczb , a do tego wystarczy przeczesać od 30 do 40 kulek
2011-04-11 (09:45)

status spook

12741
wpis nr 415 476
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

eastern

Trochę mi odbija... zmyłem ten badziewny nitrowy lakier z wahadełka zostawiając gołe drewno i zacząłem wcierać w nie pastę do podłogi z woskiem pszczelim; z każdym dniem jest odrobinę cięższe, ma cudowny miodowy kolor i chyba przekazuję mu sukcesywnie dzień po dniu cząstkę swej energii.

Po kilkunastu takich zabiegach mam wrażenie jakby to wahadełko było dziełem moich rąk
2011-04-11 (12:18)

status eastern

12878
wpis nr 415 498
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

spook

już o tym pisałem...

karnak jest dobry jeśli jest robiony zgodnie z oryginałem , bardzo ważne są te wzory na nim

karnaki te polskie są podróbkami , nawet te od Baja,a to że piszą że są dobre to tylko reklama

miałem do czynienia z różnymi polskimi wahadłami , a jeśli miałbym szczerze coś polecić to kombinacje izisa z karnakiem , kiedyś taką miałem była z aluminium niby metal ale lekki i była na łańcuszku ,wskazywała bardzo dobrze 40% do 70%...

2011-04-11 (13:18)

status spook

12741
wpis nr 415 515
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

eastern

Widziałem, na oryginale były wzoru podobne do tego vv

Można by wypalarką do drewna zrobić, ale musiałbym wiedzieć więcej na ich temat.
2011-04-11 (13:47)

status spook

12741
wpis nr 415 526
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

http://www.crystalsrocksandgems.com/Crystal_Therapy_and_Healing/Pendulums.html

2011-04-11 (19:48)

status agafia
Data rejestracji: 2011-03-13
Ilość postów: 14

12952
wpis nr 415 626
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Witam. Oto ja, a oto moje refleksje.

spook, przede wszystkim dzięki za wyrozumiałość dla przydługawych tekstów.

Teraz kilka uwag dla Ciebie. Być może znajdziesz w nich jakiś procent informacji Ci przydatnych, bądź uzupełniających Twoje własne spostrzeżenia.

1)Zbyt częsta zmiana wahadełek, czy używanie różnych nie wydaje mi się zbyt dobre. Mam zbyt małą wiedzę, żeby twierdzić, że nie można pracować np. z dwoma. Jednak jeśli to robić, to z odpowiednim podejściem. Wahadło jest poniekąd naszym partnerem w pracy i wymaga należytego szacunku i zaufania. Jeśli zadajemy to samo pytanie choćby dwóm wahadłom, narażamy się na wystąpienie nieufności. Czyli nie ufamy jednemu wahadełku, sprawdzamy, co powie drugie. Czyli-nie traktujemy poważnie odpowiedzi. Z samego założenia wychodzimy, że wahadło nie do końca wie, co mówi. W konsekwencji uniemożliwiamy sobie drogę do głębszego zapoznania się z naszym wahadłem. Nie wątpię, że ludzie posiadający wiedzę i ogromną praktykę mogą pracować z kilkoma wahadłami, gdyż potrafią z każdym na tym samym poziomie \"rozmawiać\". Jednak na początkowym etapie, praktyka taka może nas narazić na stworzenie chaosu.

2) Odnoszę wrażenie, że jesteś uparciuchem, który musi wszystko sam. To bardzo fajna cecha, bo ostatecznie sami musimy kształtować własne ścieżki. Lecz taka nieujarzmiona samowolka, mimo że w końcu doprowadzi nas do odpowiednich wniosków, pochłonie wiele czasu i sił. Jest pewna wiedza obiektywna, dotycząca tak zjawisk fizycznych (które, jak widzę bardzo cenisz), jak i \"psychicznych\", które, mam wrażenie, trochę po macoszemu traktujesz. Naprawdę uważaj, bo tak, jak pisał eastern, jeśli mocno zakodujesz sobie wyobrażenie, które nie jest akceptowane przez podświadomość (nielogiczne, nieczytelne..), będziesz musiał bardzo długo je potem odkręcać.

3)Piszesz, że wahadełko ma sześć różnych ruchów. Może jest to spowodowane nieodpowiednim \"zaprogramowaniem\" go? Znów przytoczę słowa easterna, z którymi się zgadzam: \"jakie pytanie, taka odpowiedź\". Wahadełko, to bardzo subtelna \"istota\" o dużej empatii, reaguje na nas. Musisz nauczyć się odróżniać jego reakcje na bodźce fizyczne od reakcji na Ciebie, Twoje myśli, nastrój.... Wahadełko zawsze odpowiada, tylko my nie zawsze wiemy na co. I tu znowu kłania się problem polecenia. Polecenie musi być jasne, czytelne i konkretne, żebyś wiedział na co dostajesz odpowiedź oraz w pełni logiczne, żeby również Twoja podświadomość wiedziała, że chodzi Ci o wynik gry, a nie np. spalenie kartek.

Co do sposobu, w jaki wahadełko ma odpowiadać. Moim zdaniem chyba jednak lepiej, przynajmniej na początkowym etapie samemu podjąć decyzję. \"Umówienie\" się z wahadłem, że ma w taki czy taki sposób udzielać nam odpowiedzi, nie jest przecież narzucaniem. Zauważyłam np. że wypowiadanie na głos \"polecenia\" daje lepsze rezultaty, niż szeptanie po cichu. Myślę, że na głos wypowiadane polecenia, nasza podświadomość traktuje, jako rzetelne, wiarygodne. To są takie tam moje domniemania, tak więc nie natrząsaj się ze mnie zbyt głośno.

4) Uparłeś się na tego MM, jak kłapouchy. zwróć uwagę, że wytypowane przez Ciebie liczby nie były sukcesem danego dnia, ale sześć z nich padło podczas następnego losowania:16,26,28,34,54,79. Na początku tak często się zdarza, że następuje przekłamanie czasu losowania. Zawsze po dłuższej przerwie przez dwa, trzy dni mam ten problem. Potem jest ok. Może jednak przekonasz się do MM. Tym bardziej, że znów zgodzę się z easternem, że ze względu na nakładanie się gier, MM najłatwiej jest wyrwać z czasoprzestrzeni.

eastern

dziękuję za odpowiedź. Jednak tak, jak mówiłam wcześniej nie mogę, przynajmniej na razie podzielić liczb na pół. Próbowałam już wcześniej. Robiłam też podejścia z wybieraniem pojedynczych liczb(pewniaków), które opracowywałam na podstawie statystycznie interesujących czyichś sposobów oraz dwóch mojego autorstwa. NIC! Po prostu nie czuję oderwanych od całości liczb. Być może jest to kwestia odpowiedniego miernika, którego mi brak, a być może \"taka już moja uroda\", że odbieram z całości, albo taki \"wkręt\" sobie zrobiłam. Wiem na pewno, że te małe, wredne, złośliwe kulki oddziałują na siebie. Mają na siebie taki wpływ, jak ułożone są w maszynie przed losowaniem. Tak jakby w pierwszej fazie badania, wahadełko odbiera wspólne fale położenia poziomego pięciu kulek. I tak np. 16 i 32, 64 i 80....będą się kręcić ochoczo. Zawsze jedna z danego pola padnie, ale ja nie zawsze niestety odczuję, która jest dominująca. Czuję się, jak zdezelowany odbiornik radiowy-niby wszystkie fale łapię, ale trudno mi na stałym poziomie utrzymać tę jedną, która dawałaby wyraźny sygnał. Nie wiem dlaczego przy niektórych liczbach wahadełko wskazuje mi idealnie odpowiedź, przy niektórych jest nieco niezdecydowane, ale ja po prostu czuję tę liczę, przy innych wręcz negatywnie rozpoznaje, ja nic nie czuje, ale pojawia się takie pozbawione jakichkolwiek przekazów \"wiem\". Załamanie mnie ogarnęło, gdy zauważyłam, że wahadełko odpowiada mi na \"tak\" przy jakiejś liczbie, która była typowana przez dużą ilość osób na forum, o czym nie wiedziałam przed sprawdzaniem. Odnoszę wrażenie, że wahadełko zawsze dobrze mi odpowiada, tylko że otrzymuje przekaz z różnych poziomów. Naprawdę mnie to już wkurza. Chyba mam zaśniedziałe przewody. Czy mógłbyś wyrazić swoją opinię na ten temat? Nie wiem czy dość jasno to opisałam, w razie niezrozumienia proszę o pytania.

Pozdrawiam i proszę o uwagi.

2011-04-11 (21:08)

status eastern

12878
wpis nr 415 675
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

agafia

z tego co mi wiadomo to TS bardzo dba o to żeby kulki w maszynie losującej zachowywały się jak najbardziej losowo i na siebie nie wpływały i w tym celu podobno wszystkie kulki są co miesiąc wymieniane na nowe

typowanie wahadłem jest uzależnione od stanu zdrowia typującego , od miejsca w jakim przeprowadza typowanie itd,itp.

jeśli uzyskujemy w MM wynik 4 do 7 trafień na 10 to jest to prawidłowo zaś lepszy wynik to jest kwestia szczęścia tak jak w chybił-trafił

Przy typowaniu liczb wahadłem trzeba wyłączyć myślenie że jedna liczba jest lepsza od drugiej itd.

przykładowo mam 40 fotek liczb od 1 do 40 w MM , leżą one na stole pomieszane na kupce - wyciągam z tej kupki fotkę jedna za drugą ,każdą sprawdzając z osobna na mierniku i nie kieruję się tym że np.17 ma większe szanse niż 30 - trzeba w takim typowaniu zachować absolutną neutralność względem liczb

jedyne co wiem na pewno to to że wśród tych 40 liczb będzie na pewno nie mniej niż 7 spośród 20tki wylosowanej z 80tki

2011-04-11 (21:56)

status spook

12741
wpis nr 415 713
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

agafia eastern

Witam ponownie, myślałem że już mnie nie połączy

Wytypowałem dziś Multi:

Grupy liczb: 1-40, 21-60, 41-80;

Sprawdziłem że najwięcej wylosowanych liczb będzie w grupie 21-60.

Moja propozycja:

56, 46, 33, 28, 26
2011-04-11 (22:46)

status spook

12741
wpis nr 415 740
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

IDĘ DO EGZORCYSTY BO DŁUŻEJ TAK BYĆ NIE MOŻE

ZNOWU 1 TRAFIONA NA 5
2011-04-11 (23:32)

status eastern

12878
wpis nr 415 762
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

spook

1 na 5 to 20% skuteczności

chcesz od razu po kilku próbach osiągnąć perfekcję?

żeby naprawdę dobrze typować wahadłem trzeba to ćwiczyć kilka m-cy...

2011-04-12 (00:37)

status agafia

12952
wpis nr 415 780
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

eastern, spook,

zgadzam się, że wiele czynników wpływa na typowanie wahadłem. Na pewne nie mamy wpływu w danym czasie, inne możemy, wręcz musimy \"uzdrowić\", choć wymaga to czasu i cierpliwości. Przyznam, że sama stan umysłu uważam za najistotniejszy. Niestety kilka lat obserwacji arytmetycznych, oprócz wniosku, że wahadełko daje najlepsze wyniki, zaowocowało negatywnie \'rozpasaniem intelektu\". Czasem miałam ochotę we własne ucho się ugryźć, gdyż wahadełko dawało mi odpowiedź pozytywną - prawdziwą na 13,14 liczb z 20 losowanych z 80 (jest to wynik naprawdę dobry do gry systemowej), a ten robal w głowie zawsze podsuwał mi swoje uwagi i oczywiście zawsze zwątpiłam w odpowiedź wahadła. No ale z tym sobie muszę sama poradzić, co zresztą próbuję robić.

Jednak moja teoria z wzajemnym oddziaływaniem liczb wciąż wydaje mi się słuszna. Trudno \"zamknąć twarz intelektowi\", kiedy wahadło traci pewność czy moc ostatecznej decyzji.

Przyjrzyj się ostatnim typom spooka. To jest właśnie problem, o którym mówię. spook wytypował;56,46,33,28,26. Trafił 46. 56 reaguje z 72. 72 padła. 33 reaguje z 17, 17 padła. 28 reaguje z 12, 12 padła. 26 wytypował z poziomu pięciu liczb, z którego nie padła ani jedna. Też się z tym zjawiskiem borykam. Nazywam to roboczo ustym poziomem\". Nie pada tam ani jedna liczba, a wahadełko pokazuje mi jedną, jedyną ruchem wręcz doskonałym. Wówczas jestem ostrożna i na ogół słusznie.

Na przykładzie typów spooka i własnych doświadczeń, trudno mi odsunąć teorię oddziaływania. spook, chyba dobrze się domyślam, typował te liczby na osobnych karteczkach, a jednak zależność pozostała.

Przyjrzyj się temu problemowi, proszę. Może nasunie Ci się jakiś pomysł, który umożliwi ograniczenie wpływów?

spook, czy mógłbyś przeanalizować swoje wyniki w mini pod tym kątem? Nie znam układu liczb mini, gdyż nie gram. Twoje typy MM potwierdziły, że nie tylko ja odbieram te zależności liczb. Być może, o ile jest to faktycznie przypadłość \"zewnętrzna\", Twoje typy w Mini również padają ofiarą takich przekłamań.

I nie idź do egzorcysty. Dowiesz się, że wahadełko to samo zło. Przestaniesz je lubić, a nas będziesz wodą święconą z forum przeganiał!

Trzymajcie się ciepło,pa.
2011-04-12 (00:45)

status agafia

12952
wpis nr 415 781
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Przepraszam za tę buźkę w miejscu \"p\". trochę bez sensu tam widnieje. Mam szczura Florka, który bardzo interesuje się tym, co robię i koniecznie musi robić to samo. To właśnie on przypadkowo wstawił tę buźkę.
2011-04-12 (08:56)

status spook

12741
wpis nr 415 814
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

agafia

Masz szczurka, takiego żywego?

A ja mam kicię, która mi ciągle włazi na laptop, jak tylko w pokoju mnie nie ma

Co do grania, dziś na warsztat LOTTO wezmę; liczby nie będą wyrwane z grupy, lecz w rameczce ładnie ułożone na mierniku. Przekonam się również o słuszności porad easterna odnośnie pentagramu. Będzie umieszczony również na mierniku, a zresztą oto widok... mój najnowszy prototyp miernika- model XQY4580...

2011-04-12 (09:09)

status eastern

12878
wpis nr 415 825
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

2011-04-12 (11:16)

status eastern

12878
wpis nr 415 838
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

agafia

piszesz że : 56 reaguje z 72. 72 padła. 33 reaguje z 17, 17 padła.....

nie bardzo wierzę w takie reakcje ,dla mnie gra losowa jest grą losową ale być może się mylę ,może gdybyś podała wszystkie znane ci wzajemne reakcje w MM to bym to wykorzystał w swoich typowaniach wahadłem i w ten sposób bym się przekonał czy takie reakcje zachodzą faktycznie .

Co innego jest typować wyniki meczów których wyniki akurat zależą od wielu czynników które trzeba wziąść pod uwagę przy typowaniu...

przy grach losowych jedyne na co można się zdać to zdolność przewidzenia wyniku tej gry + zwykłe szczęście .

| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lottoStrona: 1 2 ... 16 17 18 ... 195 196
Wyślij wiadomość do admina