| Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 12 13 14 ... 197 198 Wyślij wiadomość do admina |
| Przewiń wpisy ↓ | Gry liczbowe - Wahadełkowanie bez tajemnic (moderator tematu: spook) |
2011-04-05 (10:34) easternData rejestracji: 2011-01-22 Ilość postów: 893 | wpis nr 413 480 [ CZCIONKA MONOSPACE ] spook z dostępnej fachowej literatury jest mi wiadome , że najlepsze karnaki są z ceramiki i z drewna hebanowego z tym , że te hebanowe są wzmacniane w środku prętem żelaznym żeby nie były zbyt lekkie oryginał karnaka ten znaleziony w egipcie był robiony z gliny zmieszanej z piaskiem z pustyni niezapominaj ,że najważniejsza jest metoda - Rozpoczynając badania teleradiestezyjne, radiesteta mimo woli wchodzi w nieco zmieniony stan świadomości, nawet wówczas, gdy nie zdaje sobie z tego sprawy. Wtedy jego nadświadomość wybiera z ponadczasowego zapisu zdarzeń, czyli z Kroniki Akaszy, to, co akurat jest potrzebne. Jednakże nasza nadświadomość nie może tych informacji przekazać bezpośrednio naszej świadomości, a tylko podświadomej warstwie psychiki i to ona właśnie uruchamia odpowiednie mięśnie palców radiestety trzymającego wahadło. http://gwiazdy.com.pl/component/content/article/4116-TELERADIESTEZJA%20-%20%C5%81%C4%84CZNO%C5%9A%C4%86%20Z%20KRONIK%C4%84%20WSZECH%C5%9AWIATA |
2011-04-05 (10:39) spookData rejestracji: 2010-11-17 Ilość postów: 1960 | wpis nr 413 483 [ CZCIONKA MONOSPACE ] eastern Czy jeśli mam uczucie że wahadełko jest zbyt lekkie to można je dociążyć od środka np. metalową tulejką? To samo tyczy się nitki- jeśli wg. mojego odczucia jest za gruba, to można ją wymienić na cieńszą? |
2011-04-05 (11:00) easternData rejestracji: 2011-01-22 Ilość postów: 893 | wpis nr 413 497 [ CZCIONKA MONOSPACE ] spook z tulejką bym nie eksperymentował jeśli chodzi o nitkę to jak najbardziej możesz ją wymienić na cienszą ,ja tak często robię wymieniając nitkę gdyż te sprzedawane z wahadłami są grube i przez to wahadło trudno się uruchamia i jest nieczułe ![]() |
2011-04-05 (11:39) spookData rejestracji: 2010-11-17 Ilość postów: 1960 | wpis nr 413 502 [ CZCIONKA MONOSPACE ] eastern Karnak z metalu mogłem rozkręcić w miejscu gdzie ma baterie i mogłem odkręcić końcówkę na której opiera się supeł od sznurka; to drewniane też można rozłożyć bo jest na wcisk, ale ta końcówka u góry połączona ze sznurkiem jest tak zaciśnięta że tylko kombinerkami można wyjąć i w ten sposób uszkodzić; Sznurek ma grubość 1,5mm. |
2011-04-05 (14:08) easternData rejestracji: 2011-01-22 Ilość postów: 893 | wpis nr 413 535 [ CZCIONKA MONOSPACE ] spook jak masz dwa karnaki - jeden mosiężny ,a drugi drewniany to zrób dwa typowania , jedno za drugim : pierwsze typowanie mosiężnym , a drugie drewnianym , później porównaj wyniki którym wahadłem uzyskałeś lepszy rezultat co do zawieszenia to w mosiężnym karnaku załóż nitkę lub żyłkę wędkarską o grubości 0,15 mm. i długości 30-35 cm. : takie zawieszenie jest bardzo czułe i doskonale nadaje się do badania bardzo słabych wibracji takich jak wibracje zbliżającego się w czasie losowania http://www.ezosfera.pl/leszek/drukuj_artykul/312 |
2011-04-05 (14:22) spookData rejestracji: 2010-11-17 Ilość postów: 1960 | wpis nr 413 546 [ CZCIONKA MONOSPACE ] eastern Czytałem gdzieś że najlepszym materiałem do zawieszenia wahadła jest końskie włosie; nie powinno używać się skręcanych nici ani sznurków. Mam kilka włosów z końskiego ogona zdobytych w zeszłym roku, może wymienię sznurek w drewnianym karnaku |
2011-04-05 (16:28) easternData rejestracji: 2011-01-22 Ilość postów: 893 | wpis nr 413 566 [ CZCIONKA MONOSPACE ] spook Istotne jest by polubić pracę ze swoim wahadełkiem, gdyż jak już je wybierzemy to nie powinniśmy zmieniać. Jest to jedyny sposób by dobrze poznać jego reakcje. Zmiana wahadełka zwiększa możliwość błędnych odczytów. więcej informacji na stronie : http://www.umysl.pl/systemy/97.php |
2011-04-05 (17:42) easternData rejestracji: 2011-01-22 Ilość postów: 893 | wpis nr 413 575 [ CZCIONKA MONOSPACE ] spook możesz jeszcze zakupić sobie coś takiego : http://www.alejahandlowa.pl/tr/produkt/wahadlo-magnetyczne-karnak-gdansk_2708298.html |
2011-04-05 (19:49) spookData rejestracji: 2010-11-17 Ilość postów: 1960 | wpis nr 413 609 [ CZCIONKA MONOSPACE ] eastern Właśnie takiego karnaka zalecał używać Zbigniewa Kozłowskiego w artykule \"Przez wahadla do zdrowia\" ; pytanie, czy warto kupować jeszcze jednego karnaka. Wymieniłem sznurek w drewnianym karnaku na żyłkę wędkarską 0,2mm. i jest różnica na korzyść:-) długość dobrałem ~25cm bo jeśli założę dłuższą to będzie mi wahadło będzie zbyt nisko wisieć i zawadzać o miernik. |
2011-04-05 (20:27) easternData rejestracji: 2011-01-22 Ilość postów: 893 | wpis nr 413 617 [ CZCIONKA MONOSPACE ] spook jeszcze o zawieszeniu : zawieszenie - najczęściej 20-30 cm naturalny, gładki surowiec typu: bawełniany, lniany, jedwabny sznurek, włosie końskie, łańcuszek. Obowiązuje tu zasada, że jeśli wahadło wykonane jest z metalu i takie też jest zawieszenie, musi to być ten sam metal. Ważne, by właściwie dobrać grubość zawieszenia do ciężaru wahadła. Ciężkie wahadło na delikatnym zawieszeniu, lub lekkie na grubym łańcuszku nie będzie działało prawidłowo. W pozycji pionowej Karnak emanuje charakterystycznym promieniowaniem zależnym od stron świata( od północy -zieleń ujemna V-, od południa - zieleń dodatnia V+, od wschodu - czerwień CZ, od zachodu - fiolet F). Krążąc swobodnie nadaje fale zieleni ujemnej, co umożliwia naładowanie wahadła dowolnym kolorem radiestezyjnym. więcej info na stronie : http://www.feng-shui.kuklinscy.pl/main.php?kat=feng&strona=rad_sprzet |
2011-04-05 (22:21) spookData rejestracji: 2010-11-17 Ilość postów: 1960 | wpis nr 413 676 [ CZCIONKA MONOSPACE ] eastern http://ompldr.org/vODRybw Tak się zastanawiam... a gdyby tak w ramce zamiast liczb postawić tylko kropki, np. zielone, po losowaniu na kropce do której jest przypisana wylosowana liczba postawić czerwony pionek do gry- czy taki przekaz z przyszłości zakodowany w podświadomości nie byłby bardziej czytelny |
2011-04-05 (23:40) easternData rejestracji: 2011-01-22 Ilość postów: 893 | wpis nr 413 719 [ CZCIONKA MONOSPACE ] spook nie bardzo rozumiem co chcesz właściwie przewidywać chciałbym coś doradzić ale wytłumacz mi ile wspólnego ma twoja metoda z teleradiestezją?musisz mieć jakiegoś fanta ,świadka - coś ściśle związanego z najbliższym losowaniem Teleradiestezja – jest najbardziej kontrowersyjną częścią radiestezji ze względu na to, że w pracy wykorzystuje przede wszystkim bodźce paranormalne, których istota nie została do dziś wyjaśniona. Radiesteta pracuje bowiem nie w terenie, nad ciekami wodnymi, czy z chorym człowiekiem, ale w zaciszu swojego gabinetu, nad zdjęciem osoby, jej częścią garderoby, nawet włosami czy kartką papieru zapisaną jej własnoręcznym pismem (ze świadkiem) lub nad planami, mapami, szkicami. W wyniku czego jest w stanie oddziaływać na biopole, aurę i czakry człowieka na odległość lub z dowolnej odległości poszukiwać każdej rzeczy, przedmiotu, osoby, bogactwa naturalnego, wody. powyższa definicja pochodzi ze strony : http://natura-medica.pl/Radiestezja/koty_paprocie.htm |
2011-04-06 (00:27) spookData rejestracji: 2010-11-17 Ilość postów: 1960 | wpis nr 413 722 [ CZCIONKA MONOSPACE ] eastern Co chcę przewidywać? http://ompldr.org/vODRybw Ramka powyżej jest jednorazowa- na każde losowanie drukowana nowa i umieszczana w mierniku; po każdym losowaniu 5 zielonych kropek będzie zakrytych czerwonymi pionkami na czas ~24 godz. Przez ten czas energia czerwonego koloru pionków nasyci wyznaczone zielone kropki. Przewidywać będę które z zielonych kropek zakryte będą czerwonymi pionkami. |
2011-04-06 (01:23) KsingsData rejestracji: 2008-02-02 Ilość postów: 867 | wpis nr 413 727 [ CZCIONKA MONOSPACE ] coraz lepiej.zaraz dowiem się o wahadłach z procesorem DUAL CORE,twardym dyskiem i sporym zapasem RAM. mój sąsiad potrzebuje do pracy tylko kulkę z chleba przebitą zapałką z dowiązaną nitką. cyferek w totka nie przewiduje,ale jego diagnozy medyczne są w większości trafne. |
2011-04-06 (01:27) KsingsData rejestracji: 2008-02-02 Ilość postów: 867 | wpis nr 413 728 [ CZCIONKA MONOSPACE ] w sumie nic mnie nie zdziwi.nawet kredki na baterie http://nk.pl/#profile/38258424 |
2011-04-06 (02:03) easternData rejestracji: 2011-01-22 Ilość postów: 893 | wpis nr 413 730 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ksings Badanie teleradiestezyjne wykonuje się przede wszystkim przy użyciu świadka. Ale świadek teleradiestezyjny nie ma nic wspólnego ze świadkiem znanym z procesów sądowych. Tutaj świadkiem może być nim wszystko, co było z tą osobą związane, a więc zdjęcie zaginionego, część jego garderoby, włosy, kartka papieru zapisana jego własnoręcznym pismem, a nawet krew czy mocz. Istnieje wiele reguł związanych z przygotowaniem „świadka”. Na przykład zdjęcie powinno być aktualne, kartkę z pismem trzeba odpowiednio oczyścić. W praktyce poszukiwania, teleradiestezyjne są żmudne, długie i wymagają dużo dokładności i precyzji. W czasie badań teleradiestezyjnych musza być spełnione pewne warunki. Należy unikać prowadzenia badań w pomieszczeniach, gdzie znajduje się dużo mebli na tzw. wysoki połysk oraz w miejscach, gdzie jest dużo lustrzanych powierzchni. Badania prowadzi się w głębokiej koncentracji i bez obecności osób postronnych. Najlepiej, aby badania prowadzone były podczas bezwietrznej, ciepłej pogody, a trzeba unikać deszczu i burz. Oprócz wykorzystania świadka - badania radiestezyjne – opierają się one na dokładnym studiowaniu mapy. Jest wiele metod, w jaki sposób wyznacza się na mapie miejsca. Może to być metoda siatkowa (wykorzystuje się istniejącą na mapie siatkę), współrzędnych czy triangulacyjna. http://horoskop.wp.pl/kat,1015981,page,2,title,Zagadki-teleradiestezji,wid,11628811,wiadomosc.html?ticaid=1c139&_ticrsn=3 |
2011-04-06 (07:53) spookData rejestracji: 2010-11-17 Ilość postów: 1960 | wpis nr 413 734 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ksings Gdzie masz te kredki na baterie? Tamten link na NK nie działa |
2011-04-06 (11:39) easternData rejestracji: 2011-01-22 Ilość postów: 893 | wpis nr 413 784 [ CZCIONKA MONOSPACE ] spook jest jeszcze wiele innych sposobów dzięki którym można poprawić skuteczność typowania wahadłem najbliższego losowania gry lotto , oto niektóre z nich : - Okulary z ciekłokrystalicznymi szkłami. Ciekły kryształ raz przepuszcza światło raz nie. Okulary są sterowane z generatora - dzięki mechanizmowi tzw. wodzenia częstotliwości dzięki tej metodzie można łatwo wywołać odpowiedni \"stan umysłu\" (to uproszczenie bardzo duże - tak można modyfikować tylko dominującą częstotliwość w odczycie eeg; przy okazji niektóre częstotliwości wiążą się z tzw. synchronizacją półkul mózgowych). Ponieważ w stanie normalnej świadomości umysł mierniczego ma czułość niższą niż potrzebna do pomiaru energii subtelnych konieczne jest \"przestrojenie\" umysłu. Zazwyczaj do pomiaru energii subtelnych stosuje się zakres theta. - Odpowiedni system ekranowania od zakłóceń subtelnych. Zakłócają one mierzoną wartość. Dzięki systemowi ekranów i odpromienników zakłócenia są eliminowane. - System przesyłania energii subtelnych - tak by nigdzie nie \"wyciekły\". - Specjalne filtry (a filtrować można baaardzo różnie - bo rzeczywistość subtelna jest dość hmm bogata), wzmacniacze, subtelne źródła wzorcowe, \"pamięć materii\", przetworniki, tłumiki i masa tym podobnych zabaweczek ;p Wszystko to tworzy tor pomiarowy który za pomocą dowolnego mierniczego (nawet osoba która nigdy nie miała wahadła w ręku) może obiektywnie mierzyć elementy tzw. świata subtelnego. Temat jest bardzo szeroki i wgłębienie się w niego wymaga pewnego przygotowania. Poprzestanę więc na tej porcji informacji. Dodam tylko, że mierniczy posługujący się zwykłym wahadłem i niczym więcej ma dokładność pomiaru na poziomie 10-20%, dzięki zastosowaniu powyższych metod mamy do czynienia z dokładnością na poziomie 70%. Więcej info na stronie : http://www.darta.art.pl/_/fizyka_z_dywinacji.htm |
2011-04-06 (11:59) spookData rejestracji: 2010-11-17 Ilość postów: 1960 | wpis nr 413 798 [ CZCIONKA MONOSPACE ] eastern Tak wygląda zaznaczenie ostatniego losowania w MINI. Pytanie mam do Ciebie: jak zrobić akumulator umieszczony na mierniku, który zapisze różnicę między późniejszym obrazkiem z czerwonymi kropkami i wcześniejszym bez nich ? |
2011-04-06 (12:44) statykData rejestracji: 2003-11-30 Ilość postów: 631 | wpis nr 413 817 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witaj Spook lub eastern , zróbmy taki eksperyment (zabawe). Wiem , że w niedługim czasie w jednym z POZIMYCH wierszy będzie 3 lub 4 czerwone kropki ( czyli 3-4 liczby trafione ) . Waszym zadaniem będzie odgadnać w którym to będzie wierszu i na które losowanie. Ja z kolei podam system 32 zakłady tuż przed losowaniem w ktorym powinno byc 5 trafnych w Mini Lotto. Pozdrawiam i czekam na propozycje. |
| | Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 12 13 14 ... 197 198 Wyślij wiadomość do admina |