Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 106 107 108 ... 195 196 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Gry liczbowe - Wahadełkowanie bez tajemnic (moderator tematu: spook) |
2012-08-30 (20:03)![]() Data rejestracji: 2011-01-22 Ilość postów: 893 ![]() | wpis nr 550 983 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Mistrz huny i radiestezji Max Long dość sceptycznie podchodzi do możliwości przewidywania przyszłości zaś prace teleradiestezyjne na odległość uważa za bardzo trudne do wykonania , pisze m.inn. tak : .....Doktor Brunler robił odczyty wróżbitom i mediom z całego Londynu. Stwierdził, że wszyscy zbliżali się do poziomu 340-350 stopni. Przepowiednie, jakich udzielali, były po prostu odczytywaniem w umyśle klientów ich nadziei i obaw oraz ich przekazywaniem im z powrotem jako wydarzeń, które nastąpią w przyszłości. Media na tym poziomie inteligencji zdają się pozwalać duchom, umiejącym czytać w myślach, by wstępowały w ich ciało – odczytane obawy i nadzieje powracają do nich jako wydarzenia mające nastąpić. Prawdziwa zdolność spoglądania w przyszłość występuje tak rzadko, że właściwie w ogóle trudno o niej mówić. Innego rodzaju zdolnością parapsychiczną, pojawiającą się dopiero przy 350, a osiągającą szczyt przy 450-550 stopniach, jest różdżkarstwo wodne i wykrywanie złóż mineralnych. Na tym poziomie znajdujemy ludzi, którzy najsprawniej posługują się biometrem, czyli metodą analizy psychometrycznej. W czasie zjazdu różdżkarzy doktor Brunler przeprowadził odczyty, stwierdzając, że przy poszukiwaniach wód podziemnych na mapie (lokalizowanie miejsc występowania wody, nawet gdy okolice znajdują się w wielkiej odległości od różdżkarza) mogli oni jedynie przez minutę utrzymywać kontakt psychiczny z rejonem oznaczonym na mapie. W przypadku większych obszarów czas ten stopniowo coraz bardziej się wydłużał. Jeden z badanych miał odczyt 550 stopni i potrafił utrzymywać kontakt przez pełne 5 minut. Różdżkarze, podczas poszukiwania wody, posługiwali się wahadełkami bądź różdżkami, trzymając je nad mapą tak jak nad rzeczywistym gruntem. Ropę naftową i złoża minerałów trudniej jest zlokalizować na mapie za pomocą różdżki, najwięcej zaś wysiłku sprawia znalezienie złota. Zgodnie z wyjaśnieniami proponowanymi przez Hunę, sprytne niższe Ja różdżkarza wystawia swój widmowy „palec” z ektoplazmy, by odszukać miejsce wskazane średniemu Ja na mapie. Gdy nawiąże już kontakt z tym terenem, może zbadać głębokość gruntu, znaleźć poszukiwaną substancję i wskazać na mapie jej obecność przez wygięcie różdżki lub ruch wahadełka zgodny z ustaloną konwencją. Wszystkie inne teorie wyjaśniające możliwość różdżkarstwa na mapie przyjmują, że opiera się ono na wyczuwaniu promieniowania. Trudno jednak zaakceptować teorię radiacji ze względu na fakt, że różdżkarza dzieli od miejsca wskazanego na mapie ogromna odległość. Inna teoria głosi, że przy wykrywaniu substancji za pomocą różdżki biorą udział duchy osób zmarłych, duchy przyrody, aniołowie lub nawet Wyższe Jaźnie.... http://priveee.dyndns.org/Kippin/008-Analiza%20psychometryczna/714-10.htm |
2012-08-30 (20:35)![]() Data rejestracji: 2011-01-22 Ilość postów: 893 ![]() | wpis nr 550 993 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Mistrz Long promuje wykorzystywanie wahadełka do określania na odległość na podstawie fotografii tego czy dana osoba żyje , czy też już zmarła , fragment tekstu : .....część podstawowego szkolenia polega na próbie określenia, czy osoba poddana odczytowi żyje, czy też przeszła już na drugą stronę egzystencji. Za konwencję trzeba tutaj przyjąć następujące ustalenia: jeśli jest to osoba żyjąca – ruch wahadełka po kole jest zgodny z ruchem wskazówek zegara, jeżeli jest osobą zmarłą – ruch jest przeciwny, czyli jakby „negatywny”. Jeżeli ktoś nie jest pewny, czy badany żyje, czy zmarł, wówczas na początku odczytu prosi swoje niższe Ja o zbadanie sprawy i podanie uzyskanej informacji przez odpowiedni ruch na kole. Przeważnie tego rodzaju informacje podaje ono na początku badania, to znaczy przed rozpoczęciem odczytu. Jeżeli operator pracował jakiś czas z podpisami lub zdjęciami ludzi, który odeszli z tego świata, niższe Ja samo podchwyci ten pomysł i każdy odczyt osoby zmarłej będzie zaczynało od negatywnego ruchu koła. Przy większości eksperymentów tego rodzaju używa się kopii oryginalnych zdjęć zmarłego lub listów, na których widnieje Jego podpis. Jeżeli dostępne są i zdjęcie, i podpis, warto zrobić odczyt z obydwu przedmiotów. Podrobiony podpis czy list nie dadzą takiego samego odczytu Jak fotografia jego rzekomego autora. Wydaje się, że niższe Ja potrafi Jakimś sposobem wyśledzić widmowe nici biegnące od kopii oryginalnego zdjęcia. Robi to bez trudu. Wśród podanych na końcu książki przykładów odczytów znajduje się odczyt Abrahama Lincolna, dokonany z fotografii jego popiersia. Popiersie zostało wyrzeźbione na podstawie kilku fotografii. Widzimy więc. jak zręcznie niższe Ja „przeskakiwało” z jednego przedmiotu na drugi, by odszukać badaną osobę, czy to w ciele fizycznym, czy w widmowym ciele istoty z tamtego świata. Robiąc odczyty własnych dzieci, wyniki należy sprawdzić z wynikami uzyskanymi przez innych członków grupy operatorów, aby upewnić się, że nasza rodzicielska duma ich nie zniekształciła. Ktoś, kto tak naprawdę nie zna swojego dziecka, prawdopodobnie zrobi najlepszy odczyt.... http://priveee.dyndns.org/Kippin/008-Analiza%20psychometryczna/714-11.htm |
2012-08-30 (21:32)![]() Data rejestracji: 2009-07-13 Ilość postów: 76 ![]() | wpis nr 551 023 [ CZCIONKA MONOSPACE ] 77,78,79, 4---------los 22:15 |
2012-08-31 (11:02)![]() Data rejestracji: 2011-02-19 Ilość postów: 1659 ![]() | wpis nr 551 123 [ CZCIONKA MONOSPACE ] na 14,00--podam tylko 3 cyfry 3--33--72--jestem w trakcie testowania miernika zobaczymy efekt o14 |
2012-08-31 (11:07)![]() Data rejestracji: 2012-05-09 Ilość postów: 1129 ![]() | wpis nr 551 126 [ CZCIONKA MONOSPACE ] mm 14.00 3--8--21--53--56--57--73 Marek i jak tam nowy miernik się sprawdza? opisz go jak możesz lub wrzuć foto, dzięki Czapajew, zamówiłeś wahadełko? kiedy otrzymasz pochwal się pierwszymi wrażeniami.. |
2012-08-31 (13:56)![]() Data rejestracji: 2011-01-22 Ilość postów: 893 ![]() | wpis nr 551 154 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Istnienie pewnego względnie stałego repertuaru reakcji wahadła radiestezyjnego w rękach człowieka znane jest od dawna: wiadomo, że (na ogół) obrót w prawo sygnalizuje „wszystko w porządku”, obrót w lewo „coś nie tak”. Ilość wahnięć w jakimś polu energetycznym, zmiana ruchu z oscylacji na obrót – wszystko to można wykorzystać do pomiaru. Abe Mermet, nazywany „księciem radiestetów”, postulował istnienie powtarzalnych serii oscylacji wahadła nad różnymi materiałami. W laboratorium Chaumery’ego i de Belizala zbudowano w latach 50-tych przyrządy pozwalające z masy promieniowań subtelnych wyodrębnić jedno, interesujące radiestetę. Ci sami badacze próbowali też pomiaru ilościowego i w tym celu powstał liniał biometryczny.... |
2012-08-31 (14:14)![]() Data rejestracji: 2011-01-22 Ilość postów: 893 ![]() | wpis nr 551 161 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Gdy rytm pracy mózgu ulegnie obniżeniu do 8 – 12 cykli na sekundę, jesteśmy w stanie alfa i wtedy umysł zaczyna odsłaniać nam swoje wspaniałe możliwości. (Zjawisko to wykorzystywane jest masowo we wszelkich technikach pracy z podświadomością, m. in. w popularnej w naszym kraju Metodzie Silvy.) Gdy rytm jeszcze się obniży (do ok. 6 – 7 cykli na sekundę), pojawiają się zdolności przekazu bioenergii, z czego korzystają uzdrowiciele. Rytm w granicach 5 – 6 cykli na sekundę daje zdolności wglądu w przyszłość i sąsiaduje ze stanem snu (rytm delta, ok. 4 cykli na sekundę). Gdyby zatem udało się obniżyć i w sposób kontrolowany dłużej utrzymać „medytacyjny” rytm pracy mózgu, mielibyśmy klucz do sensownego wykorzystania człowieka jako przetwornika energii subtelnych na ruch wahadła. Z powyższego tekstu który jest cytatem z pewnej pracy naukowej wynika , że aby osiągnąć dobre wyniki w przewidywaniu przyszłości z pomocą wahadła należy się wprowadzić w stan medytacji o rytmie delta w pracy mózgu . Pomocą do osiągnięcia takiego stanu może być odpowiednia muzyka/dźwięki które można ściągnąć na kompa np. z serwisu YouTube : http://www.youtube.com/watch?v=BG_Wq5tlq1g |
2012-08-31 (16:32)![]() Data rejestracji: 2012-05-09 Ilość postów: 1129 ![]() | wpis nr 551 198 [ CZCIONKA MONOSPACE ] mm 22.15 3--8--13--18--26 |
2012-08-31 (17:33)![]() Data rejestracji: 2011-02-19 Ilość postów: 1659 ![]() | wpis nr 551 205 [ CZCIONKA MONOSPACE ] na 22,15>>>>>tylko trójka 42<<66-74>> |
2012-08-31 (17:35)![]() Data rejestracji: 2011-02-19 Ilość postów: 1659 ![]() | wpis nr 551 206 [ CZCIONKA MONOSPACE ] miernik testuje zobaczymy o22 nara |
2012-08-31 (20:28)![]() Data rejestracji: 2011-01-22 Ilość postów: 893 ![]() | wpis nr 551 229 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Zaletą metody fizycznej w radiestezji jest minimalne prawdopodobieństwo popełnienia błędu przez człowieka, wadą – konieczność dobrania i poprawnego skonfigurowania skomplikowanych nieraz przyrządów. Metoda mentalna polega na tym, że mierniczy zadaje sam sobie (a dokładniej - własnej podświadomości) określone pytanie, zaś jego odczucie, lub wskazanie prostego przyrządu, przeważnie wahadła radiestezyjnego, odpowiadają "tak", lub "nie". Bardzo popularna w radiestezji, gdzie uczy się adeptów szukać wody podziemnej, każąc im zadać sobie pytanie "w jakim kierunku ode mnie znajduje się woda?" i następnie pójść w kierunku wskazanym przez oscylację wahadła. Istnieją i bardziej wyrafinowane metody pracy mentalnej, stosowane np. w analizie psychometrycznej, w której bada się na podstawie wskazań wahadła na specjalnym wykresie pewne cechy osobowości i charakteru, głównie pod kątem przydatności zawodowej (M.F. Long, Analiza Psychometryczna, wyd Ravi 1995). Metodą mentalną pracują też radiesteci i jasnowidze, szukający zaginionych ludzi i przedmiotów. Warunkiem powodzenia pomiaru mentalnego jest, by w umyśle pytającego znajdował się wzorzec zjawiska, o które pyta. Wzorce takie częściowo mamy wrodzone (tkwią one tej części umysłu, którą C. G. Jung nazwał nieświadomością zbiorową), ale trudno sobie wyobrazić, by wrodzony komukolwiek był np.wzorzec zagubionego pamiątkowego zegarka. Aby zatem sprawnie posługiwać się metodą mentalną, najczęściej trzeba umysł „naładować” sporą ilością wzorców – a to wymaga czasu, czyli lat żmudnego treningu. http://www.labes.edu.pl/content/pliki/pdf_pop/psychotronika_4.pdf http://www.labes.edu.pl/content/pliki/pdf_pop/psychotronika_5.pdf |
2012-08-31 (20:42)![]() Data rejestracji: 2009-07-13 Ilość postów: 76 ![]() | wpis nr 551 233 [ CZCIONKA MONOSPACE ] wonder dam znać ![]() często słyszę słowo miernik, która to część wahadła? |
2012-08-31 (21:00)![]() Data rejestracji: 2011-01-22 Ilość postów: 893 ![]() | wpis nr 551 239 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ciekawa strona z wróżbami online za darmo - kilkanaście odmian , np. w tarocie klikamy na kartę i czytamy co nas czeka , itd. ... http://www.wrozbyonline.pl/inne/id/25/Wrozby_za_darmo http://www.wrozbyonline.pl/inne/id/25/o/2/Wrozby_za_darmo |
2012-08-31 (21:10)![]() Data rejestracji: 2011-01-22 Ilość postów: 893 ![]() | wpis nr 551 242 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Właśnie weszłem na kolejną stronkę z darmowym tarotem , kliknąłem na losuj kartę i znowu pokazało mi te same kartę , więc chyba te wirtualne taroty nie są wcale takie sztuczne jakby się wydawało ![]() http://czary.pl/wylosuj-karte-tarota.php |
2012-08-31 (21:14)![]() Data rejestracji: 2011-01-22 Ilość postów: 893 ![]() | wpis nr 551 243 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Można się jeszcze zwrócić o poradę do wirtualnej wyroczni i-cing lub postawić sobie wirtualnego tarota na najbliższy tydzień ... http://czary.pl/wyrocznia-i-cing.php http://czary.pl/tarot/tarot_tygodniowy.php |
2012-08-31 (21:31)![]() Data rejestracji: 2012-05-09 Ilość postów: 1129 ![]() | wpis nr 551 247 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Czapajew, miernik służy do odczytywania wyników różnych wydarzeń które aktualnie sprawdzasz.. to jest najprostszy miernik jaki możesz samodzielnie wykonać ![]() pod tym linkiem masz mniej więcej opisane przykłady mierników http://forumzn.katalogi.pl/jak_wygra%C4%87_na_loterii_u%C5%BCywaj%C4%85c_paranormalnych_zdolno%C5%9Bci-t13159-s14.html |
2012-08-31 (21:36)![]() Data rejestracji: 2011-01-22 Ilość postów: 893 ![]() | wpis nr 551 251 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Pozadawałem kilka pytań wirtualnej szklanej kuli odnośnie wieczornego losowania multi i odpowiedzi TAK udzieliła mi przy liczbie 11 ... dalej mi się nie chciało pytać o kolejne liczby bynajmniej jest to dużo prostszy i wygodniejszy sposób na typowanie liczb niż wahadełkiem ![]() http://www.wrozbyonline.pl/inne/id/25/o/7/Wrozby_za_darmo |
2012-08-31 (21:45)![]() Data rejestracji: 2012-05-09 Ilość postów: 1129 ![]() | wpis nr 551 256 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Czapajew, zobacz tu http://forum.multipasko.pl/n_viewtopic.php?id=3347&page=49 ![]() |
2012-08-31 (21:53)![]() Data rejestracji: 2012-05-09 Ilość postów: 1129 ![]() | wpis nr 551 261 [ CZCIONKA MONOSPACE ] cyt. "Pozadawałem kilka pytań wirtualnej szklanej kuli odnośnie wieczornego losowania multi i odpowiedzi TAK udzieliła mi przy liczbie 11 ... " mi przy jedenastce kula odpowiedziała : "sam musisz odpowiedzieć: ![]() ![]() |
2012-08-31 (22:23)![]() Data rejestracji: 2012-05-09 Ilość postów: 1129 ![]() | wpis nr 551 267 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Marek B R A W O - trafiłeś 3/3 !!!! |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 106 107 108 ... 195 196 Wyślij wiadomość do admina |