Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 10 11 12 ... 20 21 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Sieci neuronowe w praktyce - prognozowanie losowań MultiMulti |
2010-11-08 (11:22)![]() Data rejestracji: 2009-07-08 Ilość postów: 3863 ![]() | wpis nr 370 724 [ CZCIONKA MONOSPACE ] aproksymacja oraz estymacja a do gieldy tez sie nadaje, jesli zna sie ograniczenia, tylko trzeba umiec i mniej gadac i szpanowac |
2010-11-08 (19:46)![]() Data rejestracji: 2009-01-23 Ilość postów: 2551 ![]() | wpis nr 370 885 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Adalbert dobrze że nie jest tu jak w parlamencie - wojna polsko polska ![]() jak pisałam w temacie sieci jestem trochę zielona , myślę że zrozumiałeś co chciałam Ci podpowiedzieć , mariusz i starak (lub w odwrotnej kolejności ![]() ![]() Wiem , że czasem czytając kurkę można mieć wrażenie że kurka ma zawsze rację , a jak nie ma, to patrz pkt1 ![]() ![]() Starak - może Cię kiedyś za bardzo zirytowałam , pewnie moja wina . Mariusz- czujesz, że jechałam po tobie , ale to twoja wina - mam wrażenie , że być może to wyszło Ci na dobre . Jesteś dobry , a może bardzo dobry , ale nie koniecznie w każdej dyscyplinie. Ja jestem cienka , nie mam takiego doświadczenia jak Wy , takiej wiedzy , ale czasem nawet ślepej kurze trafi się ziarnko , a i chyba mam jeszcze trochę czasu by Was dogonić ![]() TDP- często wspominasz , że nie można za dużo powiedzieć (nie tylko Ty) ponieważ jak by nie było to każdy jest potencjalnym przeciwnikiem - zwłaszcza w grach takich jak Lotto - gdzie chodzi o główną wygraną i stopień niżej a wysokość zależy od liczby osób wygrywających . Ale są gry gdzie nie trzeba sie tym przejmować (wygrana gwarantowana) i tutaj widzę (mam takie wrażenie) mniejsze zainteresowanie . Czyżby to był zabieg ? To rozmawiajmy o grach o gwarantowanej wygranej i nikt nie musi się martwić że jak za dużo powie to za dużo ludzi wygra i będzie niska wygrana. Najwyżej buki zamkną interes. To forum jako jedno z przodujących w dziedzinie \"odwiedzin\" pewnie jest czytane i śmieją sie tam w TS.SA że hej . Tam pracują ludzie ,którzy również uważają się za .... i hohoho, nie zdając sobie sprawy , że jakiś 15-latek jest w stanie włamać się i zdobyć nagrodę za to że pokonał zabezpieczenia poważnej przeglądarki , a poważną przeglądarkę piszą o wiele mądrzejsi od tych kmiotków grzejących stołki w TS.SA - gdzie szwagier załatwił im robote. czasem może okazać się , że \"nietypowe podejście\" uznane za alchemię, paranaukę, itp, olane przez w/w , jest w stanie dać im popalić że aż w piety im pójdzie. Dość filozofii, faktycznie nie da się napisać gotowego przepisu , ale raczej dobrego nikt jeszcze nie ma. Co znaczy dobrego? to jest ocena subiektywna , np Grubas już ma ![]() ale nie przedstawi. Może kilka odpowiedzi , bez uzasadnienia na kilka pytań (lub z lakonicznym uzasadnieniem - nie zdradzającym szczegółów ) może doprowadzić do pewnej wymiany zdań - ale również bez negacji i chamskich odzywek. może nie na tak jawnym forum , ale tam gdzie piszecie w kręgu znajomych . |
2010-11-08 (19:54)![]() Data rejestracji: 2009-01-23 Ilość postów: 2551 ![]() | wpis nr 370 886 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Jeszcze odnośnie ostatniego motywu poprzedniego postu: może nawet same pytania , już coś \'rozjaśnią\' : 1) czy średnia wypadania kulki za ostatni okres jest ważna ? 2) a jaki to okres , jak ustalony. 3) czy w/w okres ma poważne , drugorzędne czy żaden znaczenie itp. idt. |
2010-11-08 (23:47)![]() Data rejestracji: 2006-06-07 Ilość postów: 237 ![]() | wpis nr 370 959 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam, Na poczatku to chcialbym wyrazic szacunek dla pracy \"Adalbert\" - ciesze sie ze zmartwychwstal. Juz jakis czas temu mialem przyjemnosc docenic edukacyjne zdolnosci \"Adalbert\" . Moim zdaniem to bardzo cenne i dobrze przedstawione informacje dla poczatkujacych w temacie SN. _____________ TDP - podaj dokladny opis jednego logicznego mozliwego zastosowania SN w \"losie\" np. DL, a ja Tobie podam za to dwa , ktorych jak sadze nie znasz, mam nadzieje ze sie nie myle. pozdrawiam serdecznie karamba |
2010-11-09 (00:09)![]() Data rejestracji: 2006-06-07 Ilość postów: 237 ![]() | wpis nr 370 968 [ CZCIONKA MONOSPACE ] \"Kurka\" - odp.1 - srednia nie jest wazna i wprowadza blad. odp.2 - okres musi wyplywac z reguly, ustalonej , bezwzglednej 100% niezawodnosci. odp.3 - w/w okres ma znaczenie w momencie kiedy tworzy wspolzaleznosc w stosunku do modelu sztucznie stworzonego, ktory na 100% jest \"odwzorowaniem\" funkcjonowania \"losu\". W innym temacie Mariusz juz napisal bardzo ladnie + - \"los nie ma innego wyjscia\". A ja napisalem w innym temacie ze robot nie moze sie podrapac jednoczesnie jedna reke w dwoch miejscach. Ja wiem ze to banalne i proste, ale co innego to wiedziec , a co innego umiec to zastosowac. Niby to logiczne i proste , ale jednak wiekszac uwaza ze tak nie jest. pozdrawim serdecznie karamba |
2010-11-09 (00:11)![]() Data rejestracji: 2009-07-08 Ilość postów: 3863 ![]() | wpis nr 370 969 [ CZCIONKA MONOSPACE ] robot tez sikac nie moze, a w twojej opowiesci mogl, bo byloby to sztuka dla sztuki |
2010-11-09 (00:44)![]() Data rejestracji: 2009-01-23 Ilość postów: 2551 ![]() | wpis nr 370 974 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Zaauważcie , że pierwsze pytanie dyskryminuje (w zależności od odpowiedzi na nie) dalsze pytania. |
2010-11-09 (00:51)![]() Data rejestracji: 2006-06-07 Ilość postów: 237 ![]() | wpis nr 370 976 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Tak, tak.. dokladnie tak. |
2010-11-09 (00:57)![]() Data rejestracji: 2006-06-07 Ilość postów: 237 ![]() | wpis nr 370 977 [ CZCIONKA MONOSPACE ] \"ralfek\" - to ze robot sika , czy tez nie, to nic innego jak sztuczna inteligencja. Wiec skoro bedzie na takim etapie rozwoju ze sikac bedzie mogl, to i sobie pociupciac bedzie chcial chetnie. A czy z tego bedzie Baybe, to tylko kwestia programu i technologi. karamba |
2010-11-09 (01:40)![]() Data rejestracji: 2009-01-23 Ilość postów: 2551 ![]() | wpis nr 370 980 [ CZCIONKA MONOSPACE ] No i widzisz jak to się można troszkę w maliny wpuścić . nie wiem do końca co znaczy : okres musi wyplywac z reguly, ustalonej , bezwzglednej 100% niezawodnosci ale nie ważne , chodzi o to że zadanie na \"szkolną klasówkę\" opracowują nie kilka minut, nie godzinę ani dzień , a później przechodzi to jeszcze przez sita i dopiero jest zatwierdzone i drukowane dla szkół , a i tak są zadania które mają więcej niż jedno \"podejście\" czasem \"rozwiązanie\"- co nie zawsze jest dziwne a czasem nawet potrzebne , natomiast niejednoznaczne określania powoduję że tok myślenia jest inny a zarazem poprawny - wina gości co wymyślili zadanie , a nie zdefiniowali go należycie , tak by nie było wątpliwości. Banał: pieć chorągiewek ustawiono w jednakowej odległości od siebie na trasie biegu. Zawodnik w ciągu każdej sekundy mijał odległość od jednej do drugiej chorągiewki. W jakim czasie pokonał trasę biegu . Rozwiązań jest dowolna ilość , gdzie minimalny czas wynosi 5 s , natomiast każde inne rozwiazanie > 5s jest prawdziwe. ktoś kto założył że pierwsza chorągiewka stoi \'1s\' za linią startu , już dostał pałe, a pałę powinni dostać w kuratorium . a na tym nie koniec możliwości . |
2010-11-09 (03:33)![]() Data rejestracji: 2006-06-07 Ilość postów: 237 ![]() | wpis nr 371 007 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Zawodnik pokonal droge w ciagu 4 sec. Nie ma innej mozliwosci. karamba |
2010-11-09 (03:40)![]() Data rejestracji: 2009-01-23 Ilość postów: 2551 ![]() | wpis nr 371 011 [ CZCIONKA MONOSPACE ] 4 sekundy gdy pierwsza stoi na linii startu, a ostania na linii mety 5 sekund gdy na linii starty nie ma chorągiewki (lub na linii mety) a są równo rozmieszczone , 6 sekund gdy nadal są równo rozmieszczone ale ani na linii mety ani na lini startu nie ma chorągiewki. i dowolna ilość sekund > 4 (nie od 5 jak napisałam z pośpiechu) jeśli nie są równo ustawione patrząc (mierząc) odległość linia startu (mety)-chorągiewka , a są równo ustawione (odległość \"1s\") miedzy sobą. |
2010-11-09 (03:42)![]() Data rejestracji: 2006-06-07 Ilość postów: 237 ![]() | wpis nr 371 013 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Napisalas: Zawodnik w ciągu każdej sekundy mijał odległość od jednej do drugiej chorągiewki. Wiec nie moze byc innej mozliwosci. Tylko 4 sec. |
2010-11-09 (03:43)![]() Data rejestracji: 2008-12-15 Ilość postów: 4663 ![]() | wpis nr 371 014 [ CZCIONKA MONOSPACE ] no to jak w końcu . |
2010-11-09 (03:45)![]() Data rejestracji: 2009-01-23 Ilość postów: 2551 ![]() | wpis nr 371 016 [ CZCIONKA MONOSPACE ] a prawidłowa odpowiedź była 5 sekund. niestety zbyt mało danych było, lub też nie było odpowiedniej składni , by jednoznacznie ustalić gdzie stoją chorągiewki. wiadomo tylko że miedzy nimi był dystans który zawodnik pokonywał w ciągu 1s - Miedzy NIMI a nie między startem czy metą a NIMI. |
2010-11-09 (03:49)![]() Data rejestracji: 2006-06-07 Ilość postów: 237 ![]() | wpis nr 371 018 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Nie ma mowy o starcie i o mecie . Jest \"od jednej do drugiej\". Wiec nie ma innej mozlowosci. Musial zaczac od jednej i w ciagu 1sec. dobiec do drugiej , itd. Wiec jak by nie bylo to tylko 4 sec. Tak jak napisalas to jest logiczne i zadanie jest prawidlowo postawione. I rozwiazanie jest tez OK. Nie ma zadnych watpliwosci. |
2010-11-09 (03:51)![]() Data rejestracji: 2006-06-07 Ilość postów: 237 ![]() | wpis nr 371 019 [ CZCIONKA MONOSPACE ] I jest tylko jedno rozwiazanie 4 sec. |
2010-11-09 (03:54)![]() Data rejestracji: 2009-01-23 Ilość postów: 2551 ![]() | wpis nr 371 021 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Karamba : \"\"\"\"\"\"\"pieć chorągiewek ustawiono w jednakowej odległości od siebie na trasie biegu. Zawodnik w ciągu każdej sekundy mijał odległość od jednej do drugiej chorągiewki. W jakim czasie pokonał trasę biegu . \"\"\"\"\"\"\"\"\" z tego nie wynika gdzie stały chorągiewki !!!! i tu jest błąd !!! wynika że są w jednakowej odleglości od SIEBIE a nie od linii startu czy mety , czy są na linii startu czy nie. Mogą być o 1s od linii startu i 1s przed linią mety , jak i o każdą inną wielkość . natomiast między nimi jest 1s . |
2010-11-09 (04:00)![]() Data rejestracji: 2009-01-23 Ilość postów: 2551 ![]() | wpis nr 371 022 [ CZCIONKA MONOSPACE ] obrazowo: start .....I.....I.....I.....I....I.....meta start........................I.....I....I....I....I....I.meta startI.....I.....I.....I.....Imeta Ty mówisz o ostatnim przypadku jako jedynym a wszystkie są prawidłowe |
2010-11-09 (04:04)![]() Data rejestracji: 2006-06-07 Ilość postów: 237 ![]() | wpis nr 371 023 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Kurka jest napisane: \"od jednej do drugiej\" Nie jest napisane o starcie i mecie. To jest zobowiazujace:\"od jednej do drugiej\" Wiec musial zaczac od jednej do drugiej, wiec logiczne jest to ze od jednej zaczal. To zadanie jest prawidlowo sformulowane. Jest tylko jedna odpowiedz. Jesli ktos uwaza ze jest wiecej, to jest kiepski. Polecam studia logiki. |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 10 11 12 ... 20 21 Wyślij wiadomość do admina |