Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 3 4 5 6 ... 12 13 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Jaki program do tworzenia sieci neuronowych wybrać na początek? |
2010-10-21 (23:23)![]() Data rejestracji: 2009-04-18 Ilość postów: 722 ![]() | wpis nr 366 002 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Bardzo serdecznie dziękuję w imieniu swoim i kilu takich tam. Pozdrawiam i życzę wiele szczęścia. |
2010-10-21 (23:26)![]() Data rejestracji: 2008-10-13 Ilość postów: 20531 ![]() | wpis nr 366 003 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Hejka! On miał na myśli tylko jedno losowanie a tam jest wszystko tak jak ma być. Pozdrawiam matematyków, fizyków i chemików. |
2010-10-22 (00:01)![]() Data rejestracji: 2009-07-08 Ilość postów: 3863 ![]() | wpis nr 366 006 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Chcialbym pozdrowic lekarzy, zeby bardziej sie starali bo marne efekty widac w tym watku. |
2010-10-22 (00:38)![]() Data rejestracji: 2010-10-20 Ilość postów: 704 ![]() | wpis nr 366 009 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Mariusz, masz 100% racji, rzecz polega na podaniu rzetelnych danych o tym właśnie pisałem. Taki czy inny rozkład z czegoś jednak wynika, powstaje z jakiejś przyczyny, a jeżeli tak jest to trzeba zmienić przyczynę aby był inny rozkład. Wydaje się że mam też prawo mówić o podawaniu rzetelnych danych bo właśnie te nierzetelne wyliczenia że jakaś liczba ma większe prawdopodobieństwo niż inna było przyczyną znacznego uszczuplenia mojego portfela . Na razie nie widzę aby ktoś to rzetelnie obliczył te mające istnieć zależności i co ważne prawidłowo zweryfikował. W desce Galtona to gdzie poleci jedna kulka też nie zależy od poprzedniej. Wydaje się, że to forum nie jest tylko po to aby mówić o ***ołach. Każdy ma jakąś wiedzą i doświadczenie i jeżeli będziemy o tym częściej mówić bez nadymania się i obrażania to jest szansa że zainspiruje to do bardziej optymalnych metod, może nawet do rzeczywistego sposobu jeżeli taki jest. |
2010-10-22 (07:57)![]() Data rejestracji: 2010-03-31 Ilość postów: 337 ![]() | wpis nr 366 021 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Moi drodzy ![]() Uzyskanie rozkladu niejedonostajnego, zawsze polega na jakies tam transformacji danych - reprezentacji losowan, niewazne czy liczb zywych ich kodow CSN czy prawdopodobienstw. Warunek do uzycie takiego przeksztalcenia ktore bedzie wzajemnie jednoznaczne. Najbardziej banalne to suma kolejnych elementow ciagow. Co z tego jesli elementy takiego przeksztalcenia zaprezentuja nam inny rozklad jesli po retransformacji i tak musimy wrocic do poprzedniego, a wzajemna jednoznacznosc elementow obu ciagow wartosci sprawia ze ostatecznie i tak wychodzi mniej wiejcej po rowno jedynek dwojek trojek itd. ? Ludzie. \"SWK\" bawi sie z wami jak kotek z myszkami. Rzuca jakies \"tajemne\" dla niektorych hasla sugerujac nimi \"te wlasciwa\" i sobie tylko znana sciezke prowadzaca do swietego graala tak naprawde wiedzac ze ostatecznie prowadzi ona do punktu wyjscia, prowokujac do badania obszarow na ktorych sam nic nie znalazl, zakladajac ze bycmoze ktorys z was przez przypadek trafi na cos co sam przeoczyl. Robi to od lat czy tego nikt nie widzi ? Pozdrawiam |
2010-10-22 (08:53)![]() Data rejestracji: 2006-06-07 Ilość postów: 237 ![]() | wpis nr 366 026 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam, Mam wrazenie ze chyba nikt nie zrozumial co Marriusz2 napisal. Moze i dobrze. Zeby bylo smiesznie to nie tyczy sie tylko i wylacznie SN. To nie wina fizykow ze ktos z braku pomyslu wymyslil RP , ktory w grach \"losowych\" nie ma zadnego zastosowania. Przez to ze na kulkach, czy tez w kombinacjach sa numerki i kombinacje maja numerki to wszyscy sugeruja sie tym, ze to gra liczbowa \"matematyczna\". Ja bardzo przepraszam, ale to jest gra \"fizyczna\" \"Los\" to zjawisko fizyczne. I tyle. A teraz zamieszam: \"Kurek\" napisal: \"W desce Galtona to gdzie poleci jedna kulka też nie zależy od poprzedniej. \" A dlaczego nie ? Wlasnie zalezy i to bardzo. Juz kiedys podawalem takie proste doswiadczenie. Kule R&W. Ale zrob sobie dowolne doswiadczenie na malej ilosci kulek, lub czegokolwiek. I zrob tylko 1 losowanie. I co ? pozdrawiam serdecznie Karamba ps. \"tj_gumis\" z tego co piszesz wynika dla mnie ze popelniasz bledy logiczne. Nie zrzucaj winny na innych ze nie udaje sie Tobie stworzyc \"struktur logicznych\". To nie jest nic \"tajemnego\". On pisze o prostych i podstawowych sprawach. A Tobie sie wydaje ze to jakies \"tajemnice\". Ja Ci powiem skup sie na sobie i mniej, jesli juz musisz miec, pretensje do siebie. M. mozna lubiec i nie lubiec, ja go czasem lubie czasem nie, ale co z tego ? Trzeba rozgraniczyc stosunki miedzy ludzkie , od tego co sie nazywa wiedza. Ja uwzam ze M. bardzo rzadko sie myli, a z tego wynika ze ma spora wiedze i za to go przedewszytskim cenie. A to ze sie z Toba na cos tam nie wymienil to ja go rozumiem. Poprostu to co masz do zaoferowania nie jest najwyrazniej dla niego cenne, a z tego co piszesz to ja go rozumiem. Bo dla mnie to tez nie przedstawia zadnej wartosci. Poprostu masz blad i to na samym poczatku. (tak samo Adalbert) Szkoda ze M. nie napisal Tobie odrazu ze sie mylisz. Pewnie zamiast sie tu \"wyzalac\" cos bys przez ten czas pokombinowal. Mam nadzieje ze nikogo nie urazilem, jesli tak to z gory bardzo przepraszam. Karamba |
2010-10-22 (09:05)![]() Data rejestracji: 2010-03-31 Ilość postów: 337 ![]() | wpis nr 366 027 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Karamba Skoro tak wnikliwie analizujesz moje stosunki z \"SWK\" (ktorych nie ma) to ja pozwole sobie podac Ci moja analize Twoich. Otoz bywalo tu kilka osob ktore podobnie jak Ty teraz probojesz - ujme to delkatnie wazeliny w stosunku do \"SWK\" w nadzei ze bycmoze to Cie do niego zblizy odrobine bardziej i bedziesz mial szanse upic odrobine z pucharu z nektarem jego wiedzy a wlasciwie tego do czego dzieki tej wiedzy doszedl. Otoz nie ludz sie nic z tego nie bedzie. To prawda. Jego wiedza jest ogromna i niezaprzeczalnie nieporownywalne z wiedza kogokolwiek z nas. Ale ... ogolnie dostepna i do tej pory \"SWK\" nie zrobil ani nie osiagnal nic wyjatkowego ani odkrywczego co jest, mogloby byc lub bedzie poza zasiegiem kazdego. Reasumujac sam zarzut braku logiki mi nie wystarczy, wykaz mi w ktorym miejscu znalazles ten brak. Bo ja wlasnie wykazalem Ci bliskie zwiazki z przemyslem farmako-kosmetycznym, a mianowicie z produkcja wazeliny. Pozdrawiam |
2010-10-22 (09:07)![]() Data rejestracji: 2010-03-31 Ilość postów: 337 ![]() | wpis nr 366 029 [ CZCIONKA MONOSPACE ] A napislalem to bo wbrew Twojej cynicznej nadziei wlasnie mnie uraziles. |
2010-10-22 (09:09)![]() Data rejestracji: 2006-06-07 Ilość postów: 237 ![]() | wpis nr 366 030 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam Autora tematu, Jesli chodzi o temat to odpowiem krotko. Nie masz w czym wybierac. Bo na wolnym rynku nie ma i nie bedzie SN zbudowanej specjalnie do gier\" losowych\". To jest zrozumiale , proste i logiczne. Te ktore sa nie nadaja sie i o tym ktos kiedys wspomnial i Mariusz mu odpisal ze takiej rzeczy ktora ta osoba sobie zyczyla nie ma. I to prawda. pozdrawiam serdecznie Karamba |
2010-10-22 (09:49)![]() Data rejestracji: 2009-03-19 Ilość postów: 675 ![]() | wpis nr 366 036 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Zabawna sytuacja. Natychmiast w temacie dot. sieci neuronowych pojawia się więcej, wszystkim doskonale znanych, super specjalistów niż praktyków. Z „super specjalistami” trudno jest podjąć merytoryczną dyskusję, bo oni zawsze mają rację. Natomiast z tymi, którzy mają doświadczenie można zbudować wszystko, w tym także Prognozera w wersji v2. Zadano klika konkretnych pytań i postawiono kilka tez. Postaram się na nie odpowiedzieć i do nich ustosunkować. 1. Jaki program do tworzenia sieci neuronowych wybrać na koniec? Ktoś napisał „skuteczny”. To nie program tworzy sieć, a użytkownik programu. W takim razie, jeżeli nie potrafisz skonstruować algorytmu sieci, to nawet „skuteczny” program Ci nie pomoże. 2. Ralfek: „Czy są odpowiedniki tych funkcji w matlabie starszym, np 2009b?.” Niestety, ale nie ma. Zamieszczony przeze mnie kod programu w starszych wersjach Matlaba nie będzie działać. Wyjściem z sytuacji będzie skompilowana wersja Prognozera_v1, która nie będzie wymagać od użytkownika posiadania Matlaba 2010b. Nad tym dzisiaj popracuję. 3. KURKA, jeżeli chodzi o te 50 ostatnich losowań to już nieaktualne. Prawdopodobieństwo wylosowania każdej z liczb obliczane jest na podstawie całego zakresu archiwalnych losowań. 4. Marriusz2 ma rację: „To nie w sieci jest problem --ale w podanych sensownych danych. Można podać tutaj, że 90 % powodzenia sprawy polega na właściwym i sensownym podaniu danych sieci neuronowej, a nie na typie i strukturze sieci.” Dodałbym tylko, że 99,99% skuteczności prognozy zależy od tego, w jaki sposób przygotujemy dane wejściowe, a 0,01% od tego jak skonstruowana jest sieć. Pozdrawiam Adalbert |
2010-10-22 (10:21)![]() Data rejestracji: 2006-06-07 Ilość postów: 237 ![]() | wpis nr 366 039 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Drogi \"tj_gumis\" - a prosze Cie bardzo, dla Ciebie moge byc kimkolwiek zechcesz, jak Ci brak fantazji to wspomoge. Wazeliniasz to nic w poruwnaniu z tym co ja sam o sobie moge napisac i sa tacy co wiedza ze po takich moich wpisach do dzisiaj nie moga spac spokojnie Podejzewam niestety ze Administrator juz sie czegos nauczyl i juz nie pozwoli mi na takie wpisy. A jesli chodzi o szczegoly to moze sam Mariusz napisze. Juz kiedys pisalem ze nie jestem Mariuszem , owszem rozmawialismy pare razy, pare maili wymienilismy i to nam wystarczylo. Przed paru laty jak go tu na Forum poznalem Mariusz zajmowal sie ML. Mnie to zupelnie nie interesowalo. Bo bylem tu na tym Forum z innej bajki. Mnie tylko i wylacznie interesowal DL. Ale to co Mariusz pisal mialo rece i nogi krotko mowiac. Wiec mnie zainteresowal swoja osoba. Sprawa od samego poczatku byla jasna, ja nie potrzebowalem i nie potrzebuje pomocy Mariusza i nigdy sie do niego o to nie zwracalem. Ot tak milo jest porozmawiac , podyskutowac, powymieniac sie pogladami czesto roznymi w paru miejscach. Ja uwazam ze Mariusz jest bardzo inteligentny i to on jako jeden z niewielu (a moze i jako jedyny) odczytal prawidlowo niektore sprawy o ktorych kiedys pisalem na roznych Forach ktore juz nie istnieja. Sadze ze to tez bylo powodem ze On w imieniu swojej grupy wspolpracownikow zaproponowal mi wspolprace. Niestety ja musialem odmowic , bo nie mam potrzeby i nie jestem zainteresowany wspolpraca. Ale chetnie czasem cos podpowiem i napisze, itd. Ostatnio nic nie pisze bo nie wiem co pisac. Powiem szczerze jak ktos nie potrafi rozwiazac \"ZS\" to ja nie bardzo widze dalszej dyskusji. Owszem pojawila sie kiedys pani zwana tu i tam \"KURKA\" , obstawialem ze ona to zlamie, ale sie zawiodlem na sobie , bo ona dobrowolnie i bez przymusu sam juz na wstepie zrezygnowala. A ja uwazam ze Ona ma ogromny potecjal. Ale ja mam sklonnosci sadystyczne , wiec czytam \"KURKE\" i patrze jak sie meczy. Czasem jest to nudne , a czasem zabawne. cdn. |
2010-10-22 (10:21)![]() Data rejestracji: 2006-06-07 Ilość postów: 237 ![]() | wpis nr 366 041 [ CZCIONKA MONOSPACE ] \"tj_gumis\" - czego Ty oczekujesz ze bede chwalil Mariusza jak za przeproszeniem \"zejdzie\". Glupi to ja nie jestem i o tym wiem. Nic mu po tym jak go nie bedzie. Wiec skoro pisze slusznie i ja sie z tym zgadzam to go chwale, bo w danej sprawie , problemie jak ma moim zdaniem racje to tak robie i bede robic. A jak nie ma to pisze ze mam inne zdanie. I myslisz ze malo jest takich spraw ? Wcale nie. Jest moim zdaniem pare spraw w ktorych sie roznimy. Ale jedno wiem ze podstawy mamy takie same. Wiem to na pewno. A teraz wskaze Tobie brak logiki: \"tj_gumis\" Napisal: Uzyskanie rozkladu niejedonostajnego, zawsze polega na jakies tam transformacji danych - reprezentacji losowan, niewazne czy liczb zywych ich kodow CSN czy prawdopodobienstw. Warunek do uzycie takiego przeksztalcenia ktore bedzie wzajemnie jednoznaczne. Najbardziej banalne to suma kolejnych elementow ciagow. Co z tego jesli elementy takiego przeksztalcenia zaprezentuja nam inny rozklad jesli po retransformacji i tak musimy wrocic do poprzedniego, a wzajemna jednoznacznosc elementow obu ciagow wartosci sprawia ze ostatecznie i tak wychodzi mniej wiejcej po rowno jedynek dwojek trojek itd. ? I co jest \"logicznego\" w sumie kolejnych elementow ciagow ? Jak mi powiesz co, to dotkne Cie przez ekran Twojego monitora. pozdrawiam serdecznie Karamba ps. Skoro Cie urazilem to naprawde jeszcze raz Cie przepraszam , nie mam takich intencji, nic z tego nie mam ze Cie bym urazil. Kompletnie do niczego mi to nie jest potrzebne. Zeby chociaz jedno urazenie dawalo 0.00001 A to by juz sie oplacalo. Tak naprawde to tylko koszty mi robisz ze odpisuje Tobie. Ale nie przejmuj sie i tak mi zwroca w jakies malej , ale zawsze czesci. Jezeli co chwile ma byc ktos urazony to ja moze poprostu juz wiecej nic nie napisze i bedzie OK. |
2010-10-22 (10:59)![]() Data rejestracji: 2010-03-31 Ilość postów: 337 ![]() | wpis nr 366 047 [ CZCIONKA MONOSPACE ] KARAMBA ... I co jest \"logicznego\" w sumie kolejnych elementow ciagow ? Jak mi powiesz co, to dotkne Cie przez ekran Twojego monitora... Ano to jest w tym \"logicznego\" dziadku, ze sumowanie przeprowadzone we wlasciwy sposob (dodaje sie rowniez wartosci ujemne) doprowadza do utworzenia ciagu wartosci o rozkladzie w ktorym mozesz wydzielic kilka charakterystycznych niejednostajnych podrozkladow (ulozonych jeden po drugim w calym zakresie). Wybierajac do przeprowadzania swoich kolejnych prognoz ten przedzial ktory zawiera ostatnie elementy ciagu podstawowego (chodzi przeciez o prognoze na nastepne losowanie) i odpalajac siec dajac jej na input wybrany przedzial osiagasz przynajmniej 30% poprawe jakosci zarowno prognoz jak i nauki. Dodam tylko ze tego typu podrozklady nie maja nic wspolnego z linia prosta ukladajac sie najczesciej w forme y=pierwiastek(x). Jest to najprostszy ze znanych mi sposobow transformacji danych ale nawet czegos tak prostego nie dowiedzialbys sie od nikogo na tym forum niezaleznie od tego czy z powodu patentow czy ukrywanego braku wiedzy. Jeszcze cos na temat braku logiki ? Poza tym gwoli scislosci dwie rzeczy. Nie znajdziesz na tym forum zadnego wpisu z mojej strony swiadczacego o tym ze szukam jakiejkolwiek logiki w liczbach losowych wiec nie stwierdzaj faktow ktorych nie ma. Druga rzecz to wroc na koniec watku \"SWK\" o sieciach neuronowych i sprawdz dokladnie kto stwierdzil a kto dopiero pozniej sie z nim zgodzil ze sieci neuronowe dostepne czy w sieci czy na rynku nie nadaja sie do prognozowania liczb losowych. Nie pozdrawiam |
2010-10-22 (11:00)![]() Data rejestracji: 2009-05-29 Ilość postów: 3951 ![]() | wpis nr 366 048 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Adalbercie. To ja napisałem ;skuteczny\" i miałem dokładnie to co pisałeś. W każdym razie czekam na te wersję do której nie będę musiał mieć Matlaba 2010b bo nie mogę jego zakupu odliczyć w firmie, no a 129$ piechotą nie chodzi. Pzdr SirMavins |
2010-10-22 (11:01)![]() Data rejestracji: 2009-05-29 Ilość postów: 3951 ![]() | wpis nr 366 049 [ CZCIONKA MONOSPACE ] \"To ja napisałem ;skuteczny\" i miałem dokładnie to co pisałeś. \" To ja napisałem SKUTECZNY i miałem na myśli DOKŁADNIE to o czym pisałeś. |
2010-10-22 (13:47)![]() Data rejestracji: 2009-01-23 Ilość postów: 2551 ![]() | wpis nr 366 088 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Karamba ja niestety nie jestem aż tak błyskotliwa jak Ci się wydaje, a nie będę przecież pisać, że Cię doskonale rozumie tam gdzie nie rozumie , czy nie czuję tematu . Czasem nawet możemy mieć to samo na myśli, to samo spojrzenie ale nie na tym samym poziomie. To jest dla mnie hobby a nie chleb codzienny. Niestety ale takie zdania : wiem , ale nie mogę powiedzieć bo .... powoduję niechęć a w konsekwencji antypatię , oraz fakt że ktoś czuje się nieomylny i kpi z innych nawet jak nie ma racji i można mu to udowodnić - nie przysparza mu entuzjastów. Są tematy i zagadnienia gdzie ktoś (i tu nie piszę pod adresem mariusza) jest wybitnie zdolny , ale nie ma ludzi nieomylnych i to na każdym kroku , na każdym polu. Kłótnia czy wymiana zdań - owszem , ale nie jak w sejmie , bo na zaczepkę reagujemy zaczepką i poziom agresji rośnie. Prawda też jest taka, że nikt za bardzo nie chce jasno powiedzieć za dużo. Są tacy co nie wiele wiedzą a piszą że hej, a i tacy co cicho siedzą a wiele wiedzą i oczywiście postawy pośrednie, ale nie ma nikogo kto wszystkie swe sekrety wyjawi publicznie. Wtedy dopiero okazało by się kto czym dysponuje- ale to nie jest realne, wiec czy w ogóle pisanie ma sens ? Pewne część osób już się więcej nie dowie bo sama wie na tyle dużo że tu więcej sie nie dowie. Inni mogą się czegoś nauczyć , coś zrewidować , ale raczej przełomów tu nie będzie. pozdrawiam. |
2010-10-23 (00:09)![]() Data rejestracji: 2010-10-20 Ilość postów: 704 ![]() | wpis nr 366 228 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Program musi być SKUTECZNY i nie wiem czego czepiacie się SirMarwina. Nie zbaczajmy z tematu, TEN PROGRAM MA PROGNOZOWAĆ WYNIKI . Jeżeli program jest gotowy to gdzie prognoza ?. Czy nie wypada, żeby najpierw PROGNOZĘ przedstawił ją autor, który najlepiej go zna ? Znam ten ból. W swoim programie wprowadziłem nową prostą opcję która miała podawać najlepsze typowania, wymagała tylko zaznaczenia zakresu losowań i 2 dodatkowych parametrów, jeden z nich to ilość liczb, a opierała się na zmodyfikowanym temacie zaczerpniętym z książki Gail Howard. Pod dokonaniu ostatniej poprawki uroczyście wrzuciłem RUN, zaznaczyłem ilość losowań. Wpisałem 10, po chwili program podał mi je. Ponieważ zbliżała się pora zamknięcia kolektury nie testowałem dalej i wysłałem ten zakład. W losowaniu trafiłem 8 liczb. 80% skuteczności, po takimś czymś wiadomo co sie myśli o swojej metodzie. pokrzepiony nowymi stówkami w portfelu zabrałem się za następne typowanie i tu przeszkoda.. nie zapisałem parametrów na które tak dobrze wyszło. Oczywiście próbowałem zgadnać co ustawiłem ale tylko wychodziły drobne wygrane, czasem od razu czasem nie. Postanowiłem więc prognozować tak trójki ale po co pojedyńczo i połączyłem w dziewiątkę. 1 zakład. Testuję losowania, pierwsze nic, drugie nic w trzecim full, wszystkie trafione. Prawdopobieństwo, że tak szybko natrafię na taki układ zerowe. Poskromiłem emocje i wystawiłem nowe typy, tym razem też wyszła ale dopiero po ponad 3000 losowaniach. Mimo, że inwestycja 1 zakładem w 3000 losowań to pestka w porównaniu z kwotą wygranej, to czy można tu mówić o skuteczności, gdy każdy domaga się żeby wyniki były już ? |
2010-10-23 (00:31)![]() Data rejestracji: 2010-10-20 Ilość postów: 704 ![]() | wpis nr 366 229 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Przyczynek do różnego prawdopodobieństwa liczb na wejściu. To statystyka liczb z 1-500 losowań ML. Prawdopodobieństwo wylosowania liczby 25%. Wyraźnie widać że już przy 500 losowaniach różnice są niewielkie Można po prawo zobaczyć jak to prawdopodobieństwo się zrealizowało. Można też porównać trzy pierwsze najczęstsze liczby i zobaczyć jak wyszły w następnej 500 losowań. Jeżeli natomiast zaczniemy sprawdzać najczęstsze kombinacje to tym samym okresie dla parek ML różnice są wyraźne, od 2% do 11%. |
2010-10-23 (01:02)![]() Data rejestracji: 2009-01-23 Ilość postów: 2551 ![]() | wpis nr 366 230 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Wada , to częste trzymanie się zakresu losowań. czy jak Adaalbert na początku sugerował \"za ostatnie 50 losowań\" (nie chodzi czy 50 czy 100) , teraz Ty mówisz o 500 losowaniach. I przypadek: 500 losowań dla KOGO? Orzeł/Reszta - to będzie po 50% +/- 2% 10z10 w MM - to będą różnice ogromne kulka w MM - może być rzędu 5% czy nawet 10% parka w MM - na pewno większe różnice niż w jednej kulkce itd. II Przypadek dzisiejsze 500 losowan to brak 10z10 (czy 5z5- nie ważne) a wczoraj jak sprawdzałeś ostatnie 500 to było jedno trafienie 10z10 (czy 5z5) po prostu wyskoczyło już po za zakres 500 losowań i dzisiaj znikło ![]() Ja widzę, że takie sztywne (nie ważne czy 50 czy 500) ustalenie zakresu ma więcej wad niż zalet. Większość zaczyna coś liczyć za jakiś okres wstecz , nie ważne co i jak liczy ale na starcie przyjmuje nie do końca mądre kryterium które można nazwać \"zakres\" . ja bym proponowała w zamian : \"początek\" - np od wprowadzenia nowej maszyny , od początku gry , od jakiegoś punktu ale zawsze biorę wszystkie losowania (czy od jakiegoś punktu , czy od początku gry) a nie przesuwam się bo wprowadzam zamieszanie , a nawet bardzo fałszuję. |
2010-10-23 (01:09)![]() Data rejestracji: 2009-01-23 Ilość postów: 2551 ![]() | wpis nr 366 231 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Osobny temat, to jak brać (na początku gry) tylko 100 czy 300 losowań, a dużo później już 500 czy 1000 - losowań przybywa. No i właśnie , to o czym pisałam, nikt za dużo nie chce mówić , co niektórzy nie powiedzą nawet połowy z tego co inni . O odwzorowaniu wyników nie wspomnę , jak ktoś ma ciekawą koncepcję to najwyżej napisze że ma. Wiec na razie nic nie piszę ![]() |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 3 4 5 6 ... 12 13 Wyślij wiadomość do admina |