Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Znowu afera. Tym razem w Izraelu???? |
2010-10-17 (21:09)![]() Data rejestracji: 2008-12-04 Ilość postów: 34 ![]() | wpis nr 364 962 [ CZCIONKA MONOSPACE ] \"Niezwykły przypadek w izraelskim lotto dzisiaj, 17:21 KLe / PAP Niezwykły przypadek czy usterka w maszynie losującej? Dokładnie sześć tych samych liczb okazało się wygraną w lotto w Izraelu w odstępie miesiąca - poinformował w niedzielę dziennik internetowy Y-Net. Liczby: 13, 14, 26, 32, 33 i 36 oraz numer dodatkowy \"1\" wygrały losowanie 16 października i miesiąc wcześniej 21 września. Dziennik podkreśla, że taki wynik jest statystycznie bardzo mało prawdopodobny. Kierownictwo izraelskiego totalizatora najpierw sądziło, że chodzi o błąd związany z usterką techniczną, lecz po weryfikacji, potwierdziło ten niezwykły przypadek.\" http://wiadomosci.onet.pl/ciekawostki/niezwykly-przypadek-w-izraelskim-lotto,1,3736054,wiadomosc.html |
2010-10-18 (21:57)![]() Data rejestracji: 2009-04-18 Ilość postów: 722 ![]() | wpis nr 365 226 [ CZCIONKA MONOSPACE ] To nie musi być żadna afera. Co prawda, trzeba wszystko w życiu traktować z OGRANICZONYM ZAUFANIEM. Ale dla kogoś, kto ma elementarne pojęcie o matematyce, szczególnie o teorii mnogości, tego typu zdarzenie nie są bardziej czy mniej prawdopodobne, tylko są PEWNE w grze LOSOWEJ. Chyba, ze gra nie jest losowa tylko pseudolosowa, czyli maszyna losująca nie jest losowa a pseudolosowa. W grze pseudolosowej wiele zdarzeń rzadkich jest wykluczonych. W grach LOSOWYCH zdarzenia są nie tyle mniej czy bardziej prawdopodobne, lecz PEWNE. Jeśli znajdę czas i będą zainteresowani, to mogę to łatwo teoretycznie wykazać i napisać w formie zrozumiałej dla każdego, aby w przyszłości tego typu wątpliwości się więcej nie pojawiały. Wszystkiego Dobrego |
2010-10-18 (22:56)![]() Data rejestracji: 2010-08-22 Ilość postów: 142 ![]() | wpis nr 365 243 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Zgoda, poza tym, ze w grze losowej pewne to jest to, że nic nie jest pewne. A już na pewno nie jakieś tam konkretne zdarzenia. Owszem, nie można wykluczyć prawdziwości tego co się stało w Izraelu. Bowiem w grze prawdziwie losowej powtórka tych samych liczb jest tak samo prawdopodobna jak każde dwa inne wyniki losowań z liczbami, które nie wzbudzają podejrzeń. Mam przeczucie, że myślimy tak samo, lecz słowo PEWNE nie było chyba najlepszym określeniem ![]() |
2010-10-18 (23:09)![]() Data rejestracji: 2010-08-22 Ilość postów: 142 ![]() | wpis nr 365 247 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Nie dopisałem najważniejszego: dopóki będzie istniało nawet najmniejsze PRAWDOPODOBIEŃSTWO, że ten sam ciąg liczb się nie powtórzy (a przy grze prawdziwie losowej będzie ono występowało, zawsze niezależnie od wielkości zbioru=powtórzeń), dopóty NIC NIE BĘDZIE PEWNE. Po prostu te dwie \"rzeczy\" się wykluczają. |
2010-10-19 (01:14)![]() Data rejestracji: 2009-04-18 Ilość postów: 722 ![]() | wpis nr 365 258 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Amnachmittag, nie rozumiem o jakiej tam znowu reżyserce piszesz. Szczerze mówiąc nie znam się w ogóle na robieniu filmów i w tej dziedzinie zapewne masz więcej do powiedzenia. Wolę również zawsze dmuchać na zimne i zawsze traktować sytuacje na drodze życia z ograniczonym zaufaniem. Ale tak się składa, że teoria zbiorów, teoria gier, itp., to moje profesjonalne poletko. Zatem gdy napisałem, że w grze LOSOWEJ zdarzenia te są pewne, to są pewne. Nie pomyliłem się ani o jotę i jestem śmiertelnie poważny. Być może autorzy niektórych popularnych podręczników otumanili kogoś swoimi niedorzecznymi wywodami. Ale najważniejsza jest zawsze prawda. Albo trzeba milczeć albo pisać i mówić prawdę. Innej drogi nie ma. Takie jest moje credo. Napisałem niezwykle precyzyjnie i dokładnie to co chciałem i tak jak naprawdę jest. Mogę to z łatwością logicznie udowodnić. Tak jest i absolutnie nie może być inaczej! Te podane zdarzenia są PEWNE. Gdy wyjaśnię dlaczego, to sam przyznasz zapewne od razu rację, jeśli jesteś mężczyzną /jak powszechnie wiadomo mężczyzna nie wstydzi przyznać się do popełnienia błędów, a nawet niektórymi przechwala się na starość gdy już nie ma czym postraszyć/. Widzę, że jednak trzeba będzie dogłębniej wyjaśnić o co chodzi, bo na tym forum, jak się wydaje, niemal wszyscy mają nieco fałszywe pojęcie o tej sprawie. Życzę szczęścia w grze |
2010-10-19 (01:53)![]() Data rejestracji: 2009-01-23 Ilość postów: 2551 ![]() | wpis nr 365 260 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Wiecie co, miałam fajny wieczór , pewnie nikogo to nie interesuje , ale jak napisze że ...... z ..... to ktoś już poczyta i zaczną się komentarze Spoke , uważaj na docinki ![]() TDP , nie pisz ( ja też do siebie tak mówię -> ale się cenię , co nie?) w przedszkolu, bo tam potrzeba przedszkolanek ![]() |
2010-10-19 (02:22)![]() Data rejestracji: 2007-12-25 Ilość postów: 4292 ![]() | wpis nr 365 261 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Niedawno była afera w Bułgarii, podobna sceneria, o co tu chodzi? Przekret znowu? Ja już zacząłem grać on-line bo w Polski Toto-Lotek nie wierze... a teraz juz w Boga przestaje wierzyc, po raz drugi Bóg i Diabeł oszukuje? Raz w Bułgarii i teraz tu? |
2010-10-19 (19:23)![]() Data rejestracji: 2010-08-22 Ilość postów: 142 ![]() | wpis nr 365 411 [ CZCIONKA MONOSPACE ] T.D.P., nie byłbym tego taki pewny ![]() |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 Wyślij wiadomość do admina |