Forum strony www.multipasko.pl [Regulamin]

Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów
Login:

Hasło:
Strona: 1 2
Wyślij wiadomość do admina

Przewiń wpisy ↓

Wszechświat jest wibracją ,wibracją energii ,której my ludzie ....

2010-08-29 (02:13)

status NomaX
Data rejestracji: 2010-08-23
Ilość postów: 27

12627
wpis nr 351 246
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Wszechświat jest wibracją ,wibracją energii ,której my ludzie nie potrafimy poznać do końca,opisać wzorami jak np. teoretyczny wzór RP. Im silniejsza wibracja tym większa \"masa\" .Cała fizyka i matematyka to założenie \"teoretyczne\". Spójrzmy na kulki jako \"skupisko energii w kształcie \"kuli\" o numerze n .Nasze umysły potrafią wytwarzać wibracje takie z jakich jest zbudowane wszystko wokół nas i my sami,lecz o ograniczonej \"gęstości\".Możemy wpływać na otaczający nas świat.Tak jak wpływamy na siebie np. za pomocą głosu (fala werbalna przez ludzi zwana dźwiękową).Umysł jest potężny i nie zbadane są jego możliwości. Wszystko co stworzył człowiek do tej pory zaczęło się od pomysłu ,myśli i tego \"materializacji\"czyli stworzenia wibracji . Jeśli tworzymy kule do gry lotto przypisujemy im jakiś cel , zadanie (mają brać udział w losowaniu ,mają być losowane). Taką tworzymy wibrację.Możemy wpływać na tą energię bo ją stworzyliśmy. Ta energia\"złapie z nami kontakt\" i wylosuje się,lecz problem polega w tym ,że kulki muszą spełnić pragnienia paru milionów ludzi w jednym czasie .Bo wysyłamy różne kombinacje liczb(wibracji).To tak jakby drużyna rugby przyciągała piłkę ,każdy zawodnik w swoja stronę. Wygrywa ten ,który \"pragnieniem\" stworzył tak silna wibracje ,że wpłynął na 6 \"kul\" i jest milionerem . Trafiającym 5tki pozostaje niedosyt .Pomysł taki z mojej strony. Zagrajmy razem,ale tak w realu na jedną sekwencje liczb.Niech to będą \"gorące liczby\". Stwórzmy wibrację i wygrajmy
2010-08-29 (12:16)

status Robal_36
Data rejestracji: 2010-02-28
Ilość postów: 4889

12415
wpis nr 351 316
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

żesz...

w mordę...

parę milionów szóstek ???

no to \"jedziem\"

na najbliższe

1,2,3,4,5,6 - ok ?

tylko dobrze się

skupiać
2010-08-30 (01:59)

status NomaX

12627
wpis nr 351 537
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Robal

Proszę.Czytaj.Czytaj ze zrozumieniem tekstu. Klepłeś kolejny ironiczny tekst jak zresztą w paru innych wątkach tego forum.Nie wiem jaki masz w tym cel. Pisać aby napisać? post+1 ? Pasko daje nagrody za to? TV led ,wycieczka do Mediugorie?Chciałem tylko przedstawić Wam w jaki sposób można podejść do \"liczb\".Bez sieci neuronowych Mariusza2,jego teorii kostek.Jasze systemu na pewną 5.Edi8 (zbanowany zresztą)systemy skrócone .Hektora,którzy wierzy w spółdzielnie ,Leo777,który odrzucając wylosowane kombinacje ,wierzy ,że zredukije do 1 i wtedy zagra 6/6,KURKI(fenomen,kobieta o tak logicznym i za razem abstrakcyjnym myśleniu).Jednak nie gra kulek ,gra u buków(z niewiadomym skutkiem) Zresztą z tego co wiem nie ma na to czasu(info z innego forum).Wielu tutaj pominę,nie jestem w stanie wszystkich zapamiętać i wymienić w tej chwili.

Szacun dla Pasko,który przez tyle lat trzyma to wszystko w \"kupie\".Stracił dla Was kolka lat życia.Może to jednak jego pasja.Może tylko nie chce widzieć napisu po wpisaniu w google > error serwer not found.

Ps. Szkoda,że to mój ostatni post na tym forum,które uważałem i uważam nadal za drogę do zrozumienia \"losowości\".Będę Was nadal odwiedzał,lecz nic więcej nie napiszę. Trzymajcie się.

NomaX
2010-08-30 (16:30)

status fobia1
Data rejestracji: 2003-09-15
Ilość postów: 5409

31
wpis nr 351 566
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

NomaX, treść Twego wpisu bardzo przypomina mi sposób myślenia pewnej osoby (zapomniałam nicku, chyba Charon) sprzed kilku lat.

Były jakieś wstępne rozmowy, wymiana korespondencji na dany temat.

Zginęło śmiercią naturalną.

Przypominam sobie jeszcze jedno zdarzenie. Chyba Halabarda - o ile dobrze pamiętam - rzucił pomysł, by w jednym dniu, w trakcie losowania cała społeczność forum skupiła się na jednej liczbie, chyba 13. Ja również, podobnie jak inni wpatrywałam się w ekran i skupiałam na tej liczbie.

Nie wpadła.

Myślę, że zbyt zabawowo podeszliśmy do tematu. Nie było pragnienia lecz eksperyment. A to nie to samo.
2010-08-30 (17:26)

status rico
Data rejestracji: 2008-12-11
Ilość postów: 509

3966
wpis nr 351 581
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Powiem tylko, że jest w tym \"coś\" na rzeczy.......

Myślę, że jednak taki David Copperfield swego czasu tytułem eksperymentu podał 6 liczb w zalakowanej kopercie i zamknęli to do sejfu......

Jakież było zdziwienie gdy po losowaniu liczby pokrywały się z wylosowanymi.....

czyżby też siłą woli wygenerował wylosowane liczby na odległość??

Jak to musi być wybitna postać i nie ulec pokusie i nie zagrać w realu

pzdr.
2010-08-30 (17:37)

status szczery
Data rejestracji: 2009-10-08
Ilość postów: 715

12179
wpis nr 351 586
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Witaj NomaX, podążaj tą drogą a na jej końcu ujrzysz światełko. Coś w tym jest, sam doświadczyłem na własnym przykładzie, kiedyś może odważę się go opisać.

Ale trzeba dodać,iż w tworzeniu tej wibracji TRZEBA SKUPIĆ SIĘ LI TYLKO NA LICZBACH (LICZBIE) a NIE NA KORZYŚCIACH JAKIE TE LICZBY MOGĄ NAM DAĆ.

I.....tędy jest droga do sukcesu.

powodzonka
2010-08-30 (18:20)

status Rafał
Data rejestracji: 2005-11-27
Ilość postów: 576

4382
wpis nr 351 599
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

-NIE MA CO DO DZIAŁANIA TO ŚPI...

-TALENTY ZŁOTE ZŁOTO BIEDNYM.

-Skąd jest jest a niema jest tak obecny i brak istnienia pokazany.

- Szybkość czasu w dłógości lini na obrót tłómaczy istnienie pomieszczenia. To typowanie z poznania przyczyn śladów w róchu ODPOWIEDZIĄ.

2010-08-30 (21:09)

status Robal_36

12415
wpis nr 351 667
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

NomaX - Przepraszam

eksperymenty typu zróbmy tu coś razem nie wypaliły. Żaden.

Nie chciałbym być przyczyną NIEWYPALENIA następnego.

Jest to dla mnie takie jakieś niuejdżowe, nieprzemawiające może także z tego powodu, że generalnie jestem samotnikiem.

Istotnie jestem sceptyczny, ale faktycznie - mogę nie mieć racji

Jeszcze raz, całkiem serio i poważnie - przepraszam

także za ton poprzedniego postu

pozdrawiam
2010-08-31 (09:27)

status rico
Data rejestracji: 2008-12-11
Ilość postów: 509

3966
wpis nr 351 760
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

cóż za brak wiary w ludzkie zbiorowe możliwości!!!!!

Przecież już dawno obliczono, ze gdyby wszyscy ludzie zamieszkujący naszą planetę, tupnęli jednocześnie nogą to powstała by taka energia, że wywołała by potężne tsunami..........

Jeśli wszyscy pomyślą na przykład o liczbie 23 podczas losowania to na pewno wpadnie...

zresztą na podobnej zasadzie działa wielu mistrzów bioenergoterapii, łącząc się z chorymi o określonej godzinie poprzez kontakt mentalny....

Pozdr.
2010-08-31 (09:31)

status ralfek
Data rejestracji: 2009-07-08
Ilość postów: 3863

4876
wpis nr 351 761
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

rico chyba zle obliczenia widziales, gdyby wszyscy ziemianie tupneli to by nie odchylili Ziemi z toru nawet o 0.001 metr
2010-08-31 (22:05)

status Robal_36

12415
wpis nr 351 938
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Wiesz NomaX ? gryzie mnie to...

piszesz \"szkoda...\", to żebyś nie żałował - PISZ

Chciałbym tylko jeszcze wskazać, że TU już o wszystkim była mowa...

http://forum.multipasko.pl/n_viewtopic.php?id=690&page=6

PS

W pewnym kontekście, b. podoba mi się Twój tok myślenia...
2010-08-31 (23:30)

status NomaX

12627
wpis nr 351 971
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Jednak udało się Tobie mnie sprowokować ,abym napisał kolejny post

Mnie nie interesują faraonowie ,piramidy, magia.ezoteryka.Wizje zrozumienia wszystkiego opieram na E=mc2. Koleś który zapisał ten wzór.Nie zrozumiał do końca co stworzył sądzę ,że miał intuicyjną wizję.Którą jego żona,zresztą fizyczka \"opisała wzorem w miarę zrozumiałym dla fizyków tamtych czasów\"Dopiero kilka dekad później ,przy próbach uzyskania energii jądrowej fizycy zauważają ,że masa \"atomu\"który sie rozdziela na \"pół \".atom 1 i atom 2 nie jest równa masie atomu który sie rozpadał .czyli gdzie sie podziała różnica mas ?Nie podoba mi się w tym wszystkim c2 . Prekość światła do kwadratu.Nie jestem fizykiem.Nie studiowałem fizyki kwantowej. Prędkość światła traktujemy jako pewną stałą około 300tyś i troche więcej.Elektrony zmieniają powłoki szybciej niż c2.Ale fizycy nie potrafią jeszcze zmierzyć tej prędkości. Wracając do tematu tego wątku.

Jesteśmy wibracją zbudowaną z \"pierwiastków\",\"cząsteczek\",\"tkanek\",lecz zawieramy tą samą energię która tworzy kulki do gry.Moje zdanie jest takie,że nie musimy szukać losowości w kosmosie w 4 czy 5 wymiarze tylko w nas samych. Każdy z nas inaczej postrzega ten świat,każdy inaczej widzi barwy, inaczej słyszy ,inaczej czuje.Ale jesteśmy zbudowani z tej samej energii.Nie wiem czy przykład bliźniąt jednojajowych będzie dla Was dobrym przykładem. Dlaczego często się zdarza w ich przypadku ,że odczuwają co sie dzieje z drugą połówką jaja nawet gdy dzielą ich tyś,km.Telepatia?

A co to ? Eneriga która nas otacza.Potrafi w ułamku sekundy lub mniejszym wyznaczniku czasu ,przekazać kilka drgań (wibracji).Taki sam kontakt możemy mieć z kulkami.\"Materia kulki\" nie ma świadomości,Świadomość mamy tylko mu ludzie,lecz możemy mieć wpływ na tą energie która tworzy \"masę\" kulki .

Liczę,że ktoś zrozumie to co napisałem.Liczę ,że ktoś chociaż spróbuje...

Pozdrawiam NomaX

2010-09-03 (09:32)

status login_2009
Data rejestracji: 2008-10-09
Ilość postów: 464

3787
wpis nr 352 773
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

NomaX: [...] Nasze umysły potrafią wytwarzać wibracje [...] Możemy wpływać na otaczający nas świat. [...]

Jeśli wierzyć spiskowym teoriom dziejów to prędzej samo lotto wpłynie na nas, poczytaj o projekcie HAARP (teorie spiskowe):

http://prawda2.info/viewtopic.php?t=7756

http://pl.wikipedia.org/wiki/HAARP

Ale nie musi, bo ma swój centralny komputer.

Zagrajmy razem, ale tak w realu na jedną sekwencje liczb. [...]

W ten sposób tylko osłabiasz swoje szanse, im więcej wysłanych kombinacji liczb, tym większa szanasa na wygraną. Dlatego najlepiej grać w Lotto przy największych kumulacjach, bo istnieje uzasadnione podejrzenie, że zostały skreślone wszystkie 13 mln kombinacji. Oczywiście Firma i tak jeszcze może podjąć decyzję, która z tych kombinacji pójdzie, i samemu wyśle jeszcze ze dwa, trzy losy, aby wypłacić komuś mniejszą wygraną (to może tłumaczyć dlaczego czasami kilka osób domaga się swojej wygranej). Ale być może przy dużych kumulacjach nie manipuluje wynikami, może warto wtedy spróbować?!

Chciałem tylko przedstawić Wam w jaki sposób można podejść do \"liczb\".Bez sieci neuronowych Mariusza2,jego teorii kostek.Jasze systemu na pewną 5.Edi8 (zbanowany zresztą)systemy skrócone .Hektora,którzy wierzy w spółdzielnie ,Leo777,który odrzucając wylosowane kombinacje ,wierzy ,że zredukije do 1 i wtedy zagra 6/6,KURKI(fenomen,kobieta o tak logicznym i za razem abstrakcyjnym myśleniu).

To też jest jakiś sposób, samemu, bez żadnych pomocy wytypować liczby (oby skutecznie). Ale proponuję zacząć od statystyki, w dużym stopniu pomaga.

Rico: Powiem tylko, że jest w tym \"coś\" na rzeczy.......

Myślę, że jednak taki David Copperfield [...]

A tu masz Deren Brown z Wielkiej Brytanii, kolejny hochsztapler:

http://www.youtube.com/watch?v=cHZ2mQczkcg

A tutaj wyjaśnienie tej magicznej sztuczki:

http://www.youtube.com/watch?v=urMT8h-3qpc

2011-01-04 (00:32)

status greg639
Data rejestracji: 2010-06-22
Ilość postów: 118

12556
wpis nr 387 583
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Nomax - jak zajrzysz tutaj - to może pociągniemy dalej ten temat, drąże temat w tym samym kierunku i mam swoje spostrzeżenia - może razem cos wykombinujemy
2011-01-04 (00:34)

status greg639
Data rejestracji: 2010-06-22
Ilość postów: 118

12556
wpis nr 387 584
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

greg639@interia.pl
2011-01-05 (21:01)

status spook
Data rejestracji: 2010-11-17
Ilość postów: 1960

12741
wpis nr 388 122
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Helena P. Bławatska - Doktryna tajemna, t. 1-3

http://peb.pl/epika-i-dramat/753664-hf-helena-p-blawatska-doktryna-tajemna.html

Jeżeli kaptur z głowy zacznie powoli się zsuwać należy w dalszym kroku zacząć praktykować medytację transcendentalną.

Zrozumienie może przyjdzie pod koniec żywota, jeśli nie to na pewno w następnym wcieleniu, pod warunkiem że medytacja nadal będzie praktykowana
2011-01-09 (21:43)

status szpicbródka
Data rejestracji: 2010-05-29
Ilość postów: 61

12528
wpis nr 389 342
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Coś w tym jest.Kilka lat temu wpłynąłem na moją przyszłość,

która teraz klepie mnie srodze po dupie,

ale zgadzam się z kolegą w tej kwestii,

że wszechświat jest wibracją,

można wpłynąć na to co dzieje się wokół nas.

2011-01-10 (19:51)

status FreeMeNGen
Data rejestracji: 2006-10-06
Ilość postów: 100

2304
wpis nr 389 542
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Mądrego człowieka to i dobrze posłuchać

Witam, moje słowa na dzień dobry są skierowane do Szczerego, gdy napisał że nie trzeba sieskupiać na korzyściach a jedynie na przyjemności analizowania

NomaG widzę że lubisz troszkę filozofować, Co prawda Ja za filozofią taką ogólna nie przepadam, jednak jeżeli mowa o energii która nas otacza to jak najbardziej sie zgodzę

Jestem z Podlasia a tu u nas pełno ludzi (głównie kobiet) , które czasem pomagają sobie że też tak to ujmę: czyniąc Abrakadabra

Są też w związku z tym miejsca (jak i i w innych miejscach w Polsce) różne kręgi mocy (energetyczne), Osobiście polecam. Człowiek jest bardziej spokojny, zrównoważony, bez niepotrzebnych myśli.

I tutaj zakończę wypowiedż gdyż mogę tak godzinami o energi rozprawiać i samopoczuciu z tym zwiazanym, a takżę o jej obiegu we wszechświecie

Są ludzie tacy jak Nomag którzy moją wypowiedz przyjma normalnie i z zaciekawieniem, a są i tacy co pomyślą: psychiczni

Ale jak JA to mówię:

GŁUPOTA WYNIKA Z NIEIWIEDZY.

Pozdrawiam
2011-01-11 (22:07)

status NomaX

12627
wpis nr 389 872
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Hmm....Myślałem ,że ten wątek pójdzie do archiwum.Jednak tak się nie stało.<zdumiony>

Zaczynamy typować bo czasu szkoda .Na tym forum są przynajmiej 2 wątki gdzie koledzy

typują liczby,które nie będą wylosowane.Zauważyłem ,że mają dużą skuteczność w typowaniach 70-80%.<policzył,sprawdził,nie kłamie,można ich spradzić,jego również>.Ogólnie mamy około 30 liczb wyłączonych z gry.Teraz bierzemy ranking \"pewniaków\".Tam obstawia około 100 osób.Nie trafiają.Ich typowania ,również sie powtarzają.Odsiewanych jest kolejnych 20liczb.Jest jeszcze czat >live. Obserwowałem,skuteczność> znikoma.Czyli jeśli mamy na to czas,to możemy dość łatwo zredukować ,losowane kulki z 80 do ....Jeśli z tych <30> kulek odrzucimy te ,które zbyt często wystąpiły.... to mamy 25 kulek.Teraz jednak będzie potrzebny albo Jasze albo edi8.Jak to rozpisać...?Musimy wpłynąć na te pozostałe kulki.One będą wylosowane.Wpłyniemy na kulki,które sami stworzyliśmy....

PS.>FreeMenGen.

Oczywiście ja czytając Twój post.Odebrałem go bardzo pozytywnie:).Jeśli chodzi o mój post up.Kolejny raz wątek \"umrze\".Mądrzy raczej się nie wypowiedzą.Głupcy,również nie.Pominą ten temat.Któregoś dnia, któryś mądry będzie tak głupi ,że odświeży ten temat

pozdrawiam NomaX

2011-01-11 (22:24)

status ralfek
Data rejestracji: 2009-07-08
Ilość postów: 3863

4876
wpis nr 389 876
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

zle myslisz, te typowania o ktorych mowisz rzeczywiscie sa nieskuteczne.. ale zawsze cos tam wpada, w efekcie odrzucisz ok 12 liczb i zostanie ci 8 do trafienia jezeli wybierzesz tylko 25

czyli max trafisz 8/25

| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lottoStrona: 1 2
Wyślij wiadomość do admina