Forum strony www.multipasko.pl [Regulamin]

Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów
Login:

Hasło:
Strona: 1 2 3
Wyślij wiadomość do admina

Przewiń wpisy ↓

Co można zmienić,a co zostawić? Lotto,Minilotto,MM i Joker Wasze opinie

2010-07-21 (15:31)

status mariucha
Data rejestracji: 2010-06-09
Ilość postów: 669

12540
wpis nr 342 945
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Ja nie chcę widzieć tych milionerów nic mnie oni nie obchodzą tylko np.wygrany los jak wygląda..dobrze wiem co sie potrafi dziać z nowobogackimi którzy mają długi język.
2010-07-21 (15:33)

status ralfek
Data rejestracji: 2009-07-08
Ilość postów: 3863

4876
wpis nr 342 946
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

10% daniny? i na co to wystarczy? Przelicz czy wystarczy chociaz na oplacenie kolektur.. i blankiety, papier jest drogi, maszyny, obluga kolportujaca te wszystkie materialy, promocja, oplacenie Wieleby i duzo wiecej

dawajcie pomysly ale z sensem
2010-07-21 (15:35)

status SirMavins
Data rejestracji: 2009-05-29
Ilość postów: 3951

4654
wpis nr 342 947
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Wprowadzenie do netu zmniejszy wpływy do kolektur.
2010-07-21 (15:37)

status ralfek

4876
wpis nr 342 948
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

i spowoduje nierentownosc a zlikwidowac kolektur nie mozna bo wielu ludzi jeszcze nie wie co to internet
2010-07-21 (15:40)

status mariucha
Data rejestracji: 2010-06-09
Ilość postów: 669

12540
wpis nr 342 949
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Większośc dziadków i starszych ludzi ktorzy w gł jeszcze mierze utrzymują te gry rzeczywiście nie ma pojecia o necie.
2010-07-21 (16:16)

status Tajemniczy Don Pedro
Data rejestracji: 2009-04-18
Ilość postów: 722

4474
wpis nr 342 952
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Mnie nie obchodzą kolektury.

Mnie obchodzą grający.

Ty Ralfek chyba masz jakiegoś krewnego w kolekturze.

Graczom ma być dobrze a nie kolekturom.

Co mnie np. obchodzi milion jubilerów, którzy wykształcili się na jubilera w Krakowie.

Skoro nie ma popytu, to muszą się przekwalifikować. Dlaczego mamy ich utrzymywać.

Z jakiej racji gracze mają ich utrzymywać, jak to np. stało się z górnikami.

Ktoś uporczywie chce być górnikiem, więc cały naród musi się składać na odprawy. To jest nienormalne i niemoralne.

To deprawacja populacji.

Oczywiście, że wprowadzenie gry przez internet zlikwiduje większość kolektur.

I co z tego?

A po drugie, to miliardy z puli gier losowych są wydzierane po złodziejsku, potem gdzieś idą, potem jest to rozkradane przez pasożytów społecznych zwanych politykami.

Wcale tak nie musi być, ale ludzie o mentalności niewolniczej już nie rozumieją, że może być inaczej.

To się nazywa syndrom \"miłości ofiary do kata\".

Grający wcale nie muszą być okradani.

Przepisy można zmienić z dnia na dzień.

Jest ok. 2-3 milionów graczy - mogliby wprowadzić do Sejmu partię, która byłaby języczkiem u wagi.

Jak najbardziej spokojnie wystarczy 1 procent puli na bardzo porządne opłacenie usługi.

A reszta na wygrane.

Ale jestem niewypowiedzianie hojny i dałem przesadnie aż całe 10 procent.

To są przepotworne pieniądze.

Ktoś je gdzieś przepuszcza nie wiadomo na co. Na pewno nie na kolektury.

Życzę Wszystkim tego co napisałem oraz Kolosalnych Wygranych
2010-07-21 (17:49)

status paskuda
Data rejestracji: 2010-07-17
Ilość postów: 32

12580
wpis nr 342 958
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Witam

A ja myślę,że prawdopodobieństwo jest trochę za \"małe\" i znających się choć trochę na matmie odstrasza.

Może warto jest zmniejszyć główna wygraną - kosztem zwiększenia prawdopodobieństwa.

No i te całe losowania - pewnie TS zyskałby o wiele więcej potencjalnych graczy wracając do bardziej tradycyjnej formy losowań.

I wygrane niższego stopnia - wszyscy co do tego jesteśmy zgodni,że są po prostu żenujące.

2010-07-21 (17:56)

status rutra
Data rejestracji: 2009-02-05
Ilość postów: 409

4200
wpis nr 342 962
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

1. Cena Lotto - 2zł

2. Cena Multi Multi - 1,25zł

3. Komisja kontroli gier i zakładów

4. Jakaś komisja, która czuwałaby, aby komisja kontroli gier nie była skorumpowana

Myślę, że to by wystarczyło.
2010-07-21 (18:10)

status paskuda

12580
wpis nr 342 964
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

To,że cena za jeden zakład ( lotto, MM,Joker ) powinna być zmieniona to też jest \"życzenie\" większości graczy ...

1 - zakład prosty Lotto - to bochenek chleba lub kostka masła lub ...

2010-07-21 (22:18)

status ralfek

4876
wpis nr 343 022
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

\"Ty Ralfek chyba masz jakiegoś krewnego w kolekturze. \"

- wniosek na bardzo niskim poziomie, po Tobie nie spodziewalbym sie, ale coz, wlasne racje zaslepiaja wszystko niektorym ludziom
2010-07-21 (22:43)

status paskuda

12580
wpis nr 343 030
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Z perspektywy czasu wygląda to tak: coraz więcej ludzi ma i będzie miało dostęp do internetu.Starsi ludzie,którzy korzystają tylko z kolektur będą coraz rzadziej korzystać,bo z czasem będzie ich coraz to mniej.

W interesie TS w takim przypadku leży żeby nadawanie zakładów wprowadzić do internetu.

A jak Wy to widzicie?
2010-07-22 (06:28)

4474
wpis nr 343 043
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

No dobrze, dla zorientowania się w poglądach trochę żartowałem, ale tylko trochę.

Tak naprawdę, to każdy pojedynczy zakład w każdej grze losowej organizowanej obecnie w Polsce może kosztować np. 10 groszy a wygrane i tak mogą być tysiąc razy większe. Albo i jeszcze większe.

Poniżej napiszę dlaczego i jak to zrobić - jest to banalnie łatwe.

Ale najpierw krótko powtórka - niektóre dziwne dla mnie propozycje:

Paskuda - cena pojedynczego zakładu ma według Ciebie kosztować tyle, co bochenek chleba lub kostka masła

/ rozumiem, ze połowę z tego ma ukraść złodziej zwany państwową administracją nadstawiający kieszeń przy każdej okazji dla interesu pasożytów społecznych zwanych politykami/

Ralfek - Ty koniecznie chcesz żeby było tak jak jest, kilkudzięsięciotysięczna armia zawodowych kolektorów ma być zatrudniona do końca życia za psi grosz i ma na to iść połowa puli /ale to jest niewykonalne - zaraz udowodnię dlaczego/

Rutra - pojedynczy zakład w Lotto za aż 2 zł a w multi za 1.25 zł.

Otóż można zbudować system wielu gier losowych, w którym za pojedynczy zakład zapłacimy np. 10 groszy.

A wygrane będą tysiąc razy większe niż obecnie.

Ale warto postawić warunek - odcięcie państwowego pasożyta, który kradnie połowę puli.

Przede wszystkim na obsługę wcale obecnie nie idzie połowa puli - idą grosze. Kolektorzy zarabiają marnie.

W sytuacji, gdy się jednak upieracie przy swoim proponuję STWORZENIE WIELU KONKURENCYJNYCH GIER.

Kol. Ralfek będzie grał w gry, w których państwo kradnie połowę puli.

Kol. Paskuda będzie grała po cenie kostki masła - czyli ok. 5 zł za zakład i też połowę puli od razu państwo ukradnie.

Kol. Rutra też się zgadza na państwową grabież - to niechaj ma prawo być okradany w grze, w której połowę puli ukradną. W Jego grze 1 zakład za 2 złote.

A ja będę grał w systemie gier losowych w którym za 1 zakład będzie maks. 10 groszy a wygrane szóstki w grze 6 z 49 np. $ 1 miliard.

Jak to zrobić?. Prosto.

za moment ciąg dalszy
2010-07-22 (06:31)

4474
wpis nr 343 044
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Otóż wystarczy stworzyć gry obsługiwane zarówno przez nieliczne punkty naziemne oraz otwartą w internecie na cały świat. Dla każdego z każdego miejsca ziemi i kosmosu, pod warunkiem, że założy sobie konto w będzie z niego grał. Jak w bukmacherce.

Cena pojedynczego zakładu – proponuję aż 10 groszy za zakład, chociaż boję się, że to i tak o wiele zbyt wiele…

Podatki – żadnego podatku dochodowego. Podatek dochodowy to zwykła kradzież.

Teraz tak – są koszty utrzymania systemu. Programiści dbający o bezpieczeństwo muszą dobrze zarobić – powiedzmy po 50 tysięcy miesięcznie na łebka wystarczy Ralfek, czy nie? Ty jesteś programistą…

Jak pisałem – losowania otwarte dla pewnej ilości publiczności aby nie było „czeskiego kantu”.

Maszyna bębnowa /żeby jacyś programiści nie mieli pokusy kombinować z maszynami komputerowymi/

Nieliczni kolektorzy mogą mieć pensje powiedzmy po tylko 10 tysięcy miesięcznie na łebka. Kto nie chce może zmienić pracę na pracę w sklepie.

Prezes, jacyś inni z obsługi. Koszty administracji razem – nie więcej niż kilka milionów złotych od gry. A pewno znacznie mniej. Wszakże pensja jest co miesiąc a niektóre gry kilka razy w tygodniu. Czyli koszty wynoszą tyle co błąd statystyczny z puli a cała reszta to nagrody.

Skąd pieniądze?

To policzmy – będzie we wszystkie te gry grało ok. miliard ludzi z całej planety. Mamy zatem po 100 milionów złotych, jeśli każdy wyśle tylko 1 zakład. Ale miliony z nich będą wysyłać po setki i tysiące zakładów.

Zatem przewiduję pule kilku miliardów złotych w każdej grze na losowanie.

Jakie to będą gry? Wszystkie znane – 5 z 35, 5 z 42, 5 z 90, 6 z 42, 6 z 49, 6 z 90, itd.

I teraz tak – nie zmuszajmy nikogo do tej gry.

Tylko trzeba mieć głowę na karku.

Ale tym krajem rządzi banda złodziei, agentów i przygłupów.

Paskuda, Ralfek i Rutra – grajcie w gry z nędznymi wygranymi – Wolno Wam będzie grać w Wasze gry /kto co lubi/ i jak mniemam z tego co czytam, Wasze gry będą nawet miały ogromne powodzenie…
2010-07-22 (07:18)

status paskuda

12580
wpis nr 343 048
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Cenę zakładu zaznaczyłam po to by uświadomić,że w stosunku do naszych kieszeni jest to \"drogi\" interes.

I co można kupić za cenę jednego zakładu.

A teraz może coś odnośnie \"Monopolu\" na gry losowe.

Czy jest to sprawiedliwe,że TS nie ma konkurencji? i czy w związku z tym właśnie nie dochodzi do nadużyć w stosunku do nas graczy?

Wydaje mi się,że jest to nie sprawiedliwe,bo przy założeniu że mieszkam w \"wolnym\" kraju to chyba demokracja powinna zapewniać mi swobodę wyboru gdzie chcę zostawiać swoje pieniądze, a tak jestem skazana tylko na TS. jako jedynej i słusznej opcji.
2010-07-22 (07:44)

4474
wpis nr 343 050
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Paskudo, zamiast być expertem w paskudnych kwestiach, piszesz naiwnie, choć zapewne poczciwie.

Demokracja i wolna konkurencja zwalczają się wzajemnie.

Wolna konkurencja, w ogóle wolność, prawa naturalne, rozsądek suwerena, gospodarka na wysokim poziomie - to są rzeczy które są nie do pomyślenia w prawdziwej demokracji.

Bo demos to lud. Demos to rządy większości a większość jest zawsze - była zawsze - i będzie zawsze - bardzo nieinteligentna.

Demokracja to przepotworny potwór, to bibilijna bestia, no okropna PASKUDA po prostu.

Oczekujesz mądrych rządów od demokracji?

Zapomnij o tym.

W demokracji rządzi pospolita głupota. To jest właśnie ta rzecz pospolita.

Kierowana sprytnie przez łajdaków, oczywiście.

W demokracji nie zaznasz nigdy wolności - zaznasz terror głupoty większości.

Dlatego póki jest demokracja - musi być głupio. Musi być marnotrastwo.

Na szczycie demokracji mamy zaś socjalizm /\"pik komunizma\"/.

W socjalizmie zaś wszystko musi się chylić ku upadkowi.

Jak marzysz o wolności /czyli wartościach liberalnych/ - to Twoim ideałem powinna być raczej oszczędna monarchia.

Ale my tu mamy właśnie demokrację.

I dlatego jest jak jest.

Ja liczę na młodych. Do młodych należy świat!

Liczę np. na Ralfka - bo jest młody. Ale on tu pisze, niczym zgaszone wapno /wybacz!/.

Młody człowiek powinien mieć Wielkie marzenia i silną Wiarę, że - WSZYSTKO JEST MOŻLIWE. ŻE WSZYSTKO JEST DO WYKONANIA. I ŻE MA JESZCZE DOŚĆ CZASU ABY TEGO DOKONAĆ.

Ale trzeba myśleć i działać z wiarą, fantazją i wolną wolą !!

Bo w przeciwnym razie wyżeł wychowany pod szafą wyrośnie co najwyżej na jamnika.

Nie podskoczy..
2010-07-22 (08:08)

status paskuda

12580
wpis nr 343 051
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Tajemniczy Don Pedro wszystko się zgadza,ale celem moim było zwrócenie uwagi czy w kwestii Monopolu na \"gry losowe\" państwo nie pogrywa sobie z nami w kulki?

W tym wypadku łamana jest podstawowa zasada demokracji,bo jakoś nie chce mi się wierzyć,że większość grających jest za monopolem TS.

Nie znam sondaży na ten temat ale wydaje mi się,ze większość raczej jest za wprowadzeniem \"zdrowej\" konkurencji ? A jest tak,że państwo o tym decyduje,a to już dyktatura.

Nie chcę wprowadzać polityki w tym wątku ale w odpowiedzi na Twoje zapytanie wygląda to tak:

Młode pokolenie jest zabiegane i to wcale nie za luksusem tylko za godnym życiem (opłaty,jedzenie itp.) i aby zapewnić sobie to minimum trzeba się naprawdę napracować - obojętnie jak czy fizycznie czy umysłowo.

i wtedy już zostaje mało czasu aby usiąść i zastanowić się nad tym co się dzieje,po co się dzieje i komu to tak naprawdę służy (nam zwykłym obywatelom?) Dodatkowo dezinformacja w mediach czyli kreowanie \"rzeczywistości\" i wpływanie na emocje potencjalnych odbiorców,ale Ty masz taką świadomość.

Ale koniec już o polityce - uważam,że \"monopol \" na gry losowe nie jest dobrym rozwiązaniem dla nas graczy taka jest moja opinia.
2010-07-22 (08:31)

status paskuda

12580
wpis nr 343 055
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Dodatkowo chcę poznać opinie innych ludzi (graczy) co sądzą o warunkach jakie narzuca nam (chyba nie byt mocne słowo?) TS i czy nam się to podoba?

Jak do tej pory jesteśmy wszyscy zgodni co do tego,że:

-zbyt wysoki koszt zakładu (zwłaszcza Lotto,MM,Joker)

-zbyt niskie wygrane niższego stopnia

-i nie do końca podoba nam się obecna forma losowań.
2010-07-22 (08:40)

status paskuda

12580
wpis nr 343 056
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

I jeszcze tak moja mała dygresja.

Zawsze może znaleźć się osoba,która stwierdzi że nikt mi nie każe grać jeżeli nie podobają mi się ich warunki.

Ale w takim wypadku nasuwa się pytanie w co mam grac,jeżeli jestem pozbawiona innej alternatywy?

2010-07-22 (08:48)

status ralfek

4876
wpis nr 343 057
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

\"Ralfek - Ty koniecznie chcesz żeby było tak jak jest, kilkudzięsięciotysięczna armia zawodowych kolektorów ma być zatrudniona do końca życia za psi grosz i ma na to iść połowa puli /ale to jest niewykonalne - zaraz udowodnię dlaczego/ \"

gdzie tak napisalem, hahahahaha

ty czlowieku czytac nie umiesz, przekrecasz fakty, wciskasz ludziom slowa w usta i odwracasz kota ogonem, nei dla mnie ten poziom dyskusji wiec zegnam
2010-07-22 (10:15)

4474
wpis nr 343 067
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Cytat: \"jest podstawowa zasada demokracji,bo jakoś nie chce mi się wierzyć,że większość grających jest za monopolem TS\"

W demokracji bezpośredniej, ale nie w pośredniej.

My w Polsce, przy takim wszechogarniającym przyzwoleniu społecznym wobec zjawiska kradzieży - nie mamy szans na zaistnienie kiedykolwiek demokracji bezpośredniej.

Jak komuś się to marzy - musi wyemigrować, najbliżej ma do Szwajcarii.

W demokracji pośredniej najpierw głosujemy na łajdaków zwanych politykami.

Potem oni \"na drodze konsensusu\" ustanawiają wygodne dla Nich prawa.

Występuje tu przy tym potężne zjawisko sprzężenia zwrotnego:

Nieinteligentna większość wyrzuca w górę łajdaków a łajdacy potem z całej siły utrzymują status quo - które pozwoliło im dojść do zaszczytów.

A Oni mają interes by nas okradać i niewolić. Monopole to sposób okradania nieinteligentnego ogółu.

Błędne koło..

To jest całkiem też widoczne przejście z cywilizacji łacińskiej do cywilizacji turańskiej /bizantyjskiej/.

Zatem trzeba jasno powiedzieć, że to, o czym tu piszemy - jest praktycznie niewykonalne.

A na pewno nie na drodze demokracji pośredniej.

Trzeba by raczej popracować nad świadomością jednostek.

Gdyby znaleźć w tym kraju ze 2 miliony jednostek, to bez kłopotu można by wprowadzić uczciwe zmiany z dnia na dzień.

Ale mobilizacja na froncie gier losowych może przynieść opłakane skutki na innych frontach.

Powstanie \"siła\" która poprawi los graczy, ale być może pogorszy i tak fatalne inne kwestie.

Zatem trzeba zadziałać interdyscyplinarnie. A pasożyci na górze przecież czuwają i przeszkadzają jak tylko mogą.
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lottoStrona: 1 2 3
Wyślij wiadomość do admina