Forum strony www.multipasko.pl [Regulamin]

Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów
Login:

Hasło:
Strona: 1 2 ... 96 97 98 ... 701 702
Wyślij wiadomość do admina

Przewiń wpisy ↓

Poważne i niepoważne rozmowy o wszystkim (moderator tematu: pięknaja)

2010-09-19 (16:02)

status fobia1
Data rejestracji: 2003-09-15
Ilość postów: 5409

31
wpis nr 357 582
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Dla truskawkowych łakomczuchów:

Joanna Trzepiecińska - \"Truskawki w Milanówku\" do słów Wojciecha Młynarskiego

http://www.youtube.com/watch?v=hmMtKt9Bfl4&feature=related

Piękna, nastrojowa.

Lubię piosenki z dobrym tekstem, a ta do nich należy.
2010-09-19 (16:18)

status madzia77
Data rejestracji:
Ilość postów:

wpis nr 357 588
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Fakt na koloniach było fajowo - pierwszy raz byłam gdy zdałam do drugiej klasy szkoły podstawowej.Byłam w Suwałkach (pierwszy i jedyny raz na Mazurach) od mojej mamy z zakładu - pamiętam podróż,odbyła się ona autobusem \"ogórkiem\" długo jeszcze po podróżny czułam każde wyboje na drodze ....

Jechaliśmy kurcze całe 14 godz i teraz właśnie zastanawiam się czy nie przez Warszawę,bo przez jedno miasto to jechaliśmy i jechaliśmy ...

Mieszkaliśmy w szkole i jak to na koloniach - zbieranie jagód,kąpiele w jeziorku,dyskoteki i nawet dość przyzwoite jedzenie.

Z tamtego okresu pamiętam piosenkę,którą śpiewała cała Polska ...

Nawet nasz kierowca z \"ogórka\" dawał na full gdy leciała w radiu ...

http://www.youtube.com/watch?v=iP52FTc382E&feature=related

Następnie było Darłowo,Darłówko i Lubin /koło Międzyzdroje - jest co powspominać

2010-09-19 (16:37)

status Pikolo
Data rejestracji: 2005-11-07
Ilość postów: 652

1390
wpis nr 357 594
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Różnica międzi polską wsią i ruską

Nasi:

http://www.youtube.com/watch?v=eRZ5NcEJNLY&feature=related

Ruskie:

http://www.youtube.com/watch?v=nnn6JiQVMkY&feature=related.

Niezapomniane wrażenia. Polecam.

2010-09-19 (16:58)

status slavo
Data rejestracji: 2009-10-08
Ilość postów: 3640

12180
wpis nr 357 597
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Kathy....bo nie ma jak porządna NADinterpretacja .

------------------------------

spacja link,spacja link....wtedy jest żółty...ładnie wygląda i jest aktywny.
2010-09-19 (17:09)

status pięknaja
Data rejestracji: 2010-03-05
Ilość postów: 2429

12423
wpis nr 357 600
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Wspomnień czar...... i jak to śpiewali \"Skaldowie\"

\"Co było, to było, co może być - jest

A będzie to co będzie

Lecz zawsze to miło, że nie brak nam miejsc

Do których wracamy pamięcią ....\"

http://w610.wrzuta.pl/audio/61lcXfJlcjK/skaldowie_-_szanujmy_wspomnienia

Pamiętam...pierwsze i jedyne kolonie....Międzywodzie....\"uciekłam\"

po tygodniu.....

Obóz ...to już ...hm....młodzieżowy wyjazd ... w Szklarskiej Porębie.

I pierwsze wczasy w Muszynie koło Krynicy Górskiej....

Miłe te wspomnienia....ale jakoś nie szczególnie tęskne.....

Mile za to wspominam wakacje u dziadków.....

To z tego czasu został mi sentyment do kieleckich dworców, do Kielc i do

całego regionu.......

Oj przyjemne to były czasy....... wakacje spędzałam w towarzystwie

chłopaków , tam było moich pięciu kuzynów.....ich koledzy......

Oczywiście była i praca przy żniwach, zbiórce owoców.....

Miałam mądrą Ciocię...każda praca była dla nas- dzieci- ogromną przyjemnością i....zarobkiem.

Bo choć parę grosików, ale była i zapłata za tą naszą \"ciężką\"

pracę.......

Patrząc na moich kuzynów.......dobra to była metoda ........

2010-09-19 (17:14)

status vento
Data rejestracji: 2010-01-07
Ilość postów: 349

12340
wpis nr 357 604
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

slavo ///zdecydowanie Ruscy wypadaja lepiej {w porownaniu z polskimi dresami}
2010-09-19 (17:51)

status kathy
Data rejestracji: 2010-05-14
Ilość postów: 2901

12512
wpis nr 357 609
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

jak o koloniach....

moja pierwsza....mało pamiętam ale miejscowość owszem:Kąclowa koło Nowego Sącza, druga: Teplice (Czechosłowacja) i radosne wołania Czechów: ahoj holki , nastepna w Radłowie k/Tarnowa i wtedy chyba przebój \"Józek nie daruje ci tej nocy\" , potem Sobótka k/Wrocławia i \"Nie ma wody na pustyni\" i ostatnia kolonia jako kolonia: Kamczija w Bułgarii i

http://www.youtube.com/watch?v=Mm1gBuEr7bk

a potem obozy ze szkoły i Dire Straits, Modern Talking, Milli Vanilli itd itp
2010-09-19 (18:06)

status pięknaja

12423
wpis nr 357 621
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

\" Wspomnienia są fajne.\" jak powiedziała fobia1

http://www.youtube.com/watch?v=DftYQrzzvMs&feature=related

2010-09-19 (18:10)

status kathy

12512
wpis nr 357 623
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

a to jedna z piosenek kolonijnych

http://www.youtube.com/watch?v=YZdIrEJuv8Q&feature=related
2010-09-19 (18:19)

status pięknaja

12423
wpis nr 357 624
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Jak już tak.....

to jeszcze to.....dla mojej MIŁOŚCI

http://www.youtube.com/watch?v=LjG2xA7rg8w&feature=related
2010-09-19 (18:35)

status rico
Data rejestracji: 2008-12-11
Ilość postów: 509

3966
wpis nr 357 630
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

zamiast wspominać przeszłość, czy nie lepiej zaplanować przyszły urlop tak jak to zrobiły inne panie:Seksturystyka kobiet

Zaserwuj sobie urlop od małżeńskiej prozy życia codziennego w ramionach ciemnoskórego Turka lub Hiszpana. Na podbój dziewiczych seksualnych lądów co wakacje wyruszają tysiące kobiet, które pragną wyrwać się na tydzień lub dwa z nudnego małżeńskiego łoża. I mieć przy okazji czyste sumienie.

Letni sezon seksturystyki należy uznać za otwarty. Wyczekujące urlopu jak kania dżdżu wynudzone mężatki wreszcie mogą ze spokojnym sercem wsiąść do samolotu i na dwa tygodnie zapomnieć o robieniu obiadów czy sprzątaniu mieszkania, w którym zostawiają męża, słomianego i niczego nie podejrzewającego wdowca. Pełni zrozumienia i też chcący odrobinę odetchnąć małżonkowie przytakują ze zrozumieniem na plany wyjazdowe swoich drugich połówek: one oficjalnie jadą na wakacje z przyjaciółką lub same, przynajmniej taka jest wersja przekazywana z ust do ust. Na miejscu jednak wciskana mężowi bajka o wieczorach spędzanych z książkami lub na samotnych spacerach po plaży zwyczajnie ląduje w koszu – lub raczej w jak najbardziej prawdziwych ramionach przystojnego Jamajczyka.

Seksturystyka rozkwita w tropikach. Z dala od znanych kurortów, w których każda lubiąca uprawiać skoki w bok mężatka może się z bólem przekonać, jaki świat jest mały, spotykając niespodziewanie swoich sąsiadów w momencie, gdy ona właśnie obściskuje się z obcym, seksownym Latynosem. Turystyczny seks uprawia się w ukryciu, ale jednocześnie na „pełnym gazie”, bez odmawiania sobie rozkoszy, których pod małżeńską kołdrą ciężko doświadczyć. A pikantności całej sprawie dodaje fakt, że ten sekswypad trzeba utrzymać w tajemnicy – po powrocie do domu tym bardziej. I może dlatego to tak kręci.

Turystyka romantyczna

O pokątnej seksturystyce mówi się – ku niezadowoleniu urlopowiczek pławiących się w słońcu i pocałunkach zagranicznych kochanków – jednak coraz więcej. Pierwsze sygnały o tym zjawisku pocztą pantoflową przedostawały się do mediów jakieś 30 lat temu, jednak to ostatnia dekada najmocniej nakręciła koniunkturę seksturystyki. Krajami najczęściej odwiedzanymi w celu zaliczenia wakacyjnej miłości są m.in. Grecja, Turcja, Tajlandia, Kuba, Karaiby. I wiele, wiele więcej. W ciągu tego ćwierćwiecza z usług urlopowych kochanków skorzystało ok. 600 tysięcy tylko Kanadyjek – a wiele z nich zdążyło powtórzyć takie wypady już kilkakrotnie. A aż 80 tysięcy Europejek i mieszkanek północnej Ameryki ląduje w tym celu co roku na Jamajce. Ciekawe są tez pseudonimy seksturystek, które ukuli dla nich egzotyczni kochankowie. Białoskóre, spragnione niezobowiązującej miłości Europejki określa się jako „żółte ogony” lub „długie ogony”, czasem tez jako „Shirley Valentine”, „hanky-panky” (w wolnym i bardzo delikatnym tłumaczeniu: kurewki), „butelki mleka”, „latające cipki”.

Nie wszyscy chcą zapłaty za seks na zawołanie. Egzotyczni kochankowie często z satysfakcją zadowalają się fundowanymi przez sponsorkę obiadami czy kolacjami, drinkami w barze lub upominkami. A przede wszystkim mieszkaniem z nią w wynajmowanym pokoju hotelowym. Za darmo. Niektórzy jednak wysysają z seksturystek tyle, ile się tylko da – bo to zajęcie jest przecież „pracą sezonową”, czasem tak intratną, że jej pozytywne skutki finansowe egzotyczni żigolacy „odczuwają” jeszcze przez wiele kolejnych, powakacyjnych miesięcy. A najłatwiej jest ściągać zapłaty z kobiet, które nie są zbyt atrakcyjne i jednoczesnie najbardziej spragnione zainteresowania – one potrafią zrobić dla muskularnego Murzyna wszystko. A już tym bardziej zostawić w jego kieszeni połowę zawartości swojego portfela, byleby je adorował przez cały urlop.

Odświeżający skok w bok

Dla jednych jest to ***cja, dla innych zwykła małżeńska zdrada, a dla pozostałych – porządny wakacyjny reset życia pełnego wchodzących na głowę dzieci, niezbyt aktywnego w łóżku męża i image\'u kury domowej pracującej tak naprawdę na dwóch etatach. Nieszkodliwy skok w bok, który sprawia, że seksualne akumulatory szalejącej na wakacjach żony zostają naładowane na cały rok, a małżeńskie łóżko (i partnerska miłość) aż furczy. Profity są znaczne, o ile rozgrzane seksturystyki zawczasu pomyślały i zabezpieczyły się przed niechcianymi dowodami zdrady. Bo zakończenie wakacyjnej przygody zarażeniem się HIV lub innymi chorobami dróg płciowych jest większe niż można by się spodziewać: najgroźniejszym wirusem świata można łatwo zarazić się w północnej Afryce (ok. 4% nosicieli), na Bahamach (3,3%), w Republice Trynidad i Tobago (2,6%), na Jamajce i Barbados (1,5%) oraz w Dominikanie (1,1%). Jeśli więc zdradzać, to z głową i dobrą prezerwatywą.
2010-09-19 (18:37)

status kathy

12512
wpis nr 357 631
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

http://www.youtube.com/watch?v=LDYhCZKmKnI&feature=related

bez komentarza
2010-09-19 (18:46)

status pięknaja

12423
wpis nr 357 634
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

rico...czyżby nasze wspomnienia Tobie kojarzyły się tylko z ....sexem?

Ja jakoś nie widzę tu \"znudzonych mężatek\" , a tym bardziej

takich Pań, które za sex musiałyby płacić......

Ale przyznaję...temat ...hm...interesujący.......

Ach te KOBIETY.....nawet i to poletko WAM zabrały........
2010-09-19 (19:03)

status rico
Data rejestracji: 2008-12-11
Ilość postów: 509

3966
wpis nr 357 637
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Wasze wspomnienia, są tylko Waszymi wspomnieniami i z niczym mi się nie kojarzą, bo po prostu ich nie znam i nigdy nie poznam, bo nie lubię czytać obcych pamiętników. Problematykę, którą nieopatrznie zamieściłem kieruję niekoniecznie do pań, które się wypowiadają w tym temacie, ale także do tych, które go tylko czytają

Pozdrawiam.
2010-09-19 (20:43)

status fobia1
Data rejestracji: 2003-09-15
Ilość postów: 5409

31
wpis nr 357 673
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

A ja bardo lubię wspomnienia i pamiętniki.

Rico, pewnie jeszcze nie dorosłeś na tyle, by móc wspominać.

Pięknaja, bardzo podoba mi się piosenka Krawczyka \"Jak przeżyć wszystko jeszcze raz\", nie znałam jej, dziękuję.

2010-09-20 (08:30)

status kathy

12512
wpis nr 357 733
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

co do pamiętników...

miałam do przeczytania pewną książkę

na podstawie biografii Klausa Kinskiego

fobia1

tego byś nie doczytała, jako i ja nie zdzierżyłam

ale

rico

na pewno by zainteresowała
2010-09-20 (10:46)

status Monet
Data rejestracji: 2008-10-23
Ilość postów: 2036

3829
wpis nr 357 749
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Z protokółów sądowych.

Pytanie: Kiedy są Pana urodziny?Odpowiedz: 15 lipca.P: Którego roku?O: Każdego roku.*******************

P: Ta amnezja ogranicza całkowicie Pana zdolność do zapamiętywania?O: Tak.P: W jaki sposób się ona objawia?O: Ja zapominam.P: Pan zapomina. Może nam Pan podać jakiś przykład czegoś, co Pan zapomniał?***********************

P: Ile lat ma Pani syn,ten, który z Panią mieszka?O: 38 albo 35, stale mi się myli.P: Jak długo on już z Panią mieszkaO: Jakieś 45 lat...**********************

P: Jak zakończyło się Pani pierwsze małżeństwo?O: Śmiercią.P: Czyja śmiercią?*******************

P: Może Pani opisać tę osobę?

O: On był średniego wzrostu i miał brodę.

P: Czy to była kobieta,czy mężczyzna?*************************

P: Panie Doktorze, ilu autopsji dokonał Pan na zwłokach?O: Wszystkie moje autopsje dokonuje na zwłokach.*****************

P: Na wszystkie pytania musisz odpowiedzieć słownie, OK?Do której szkoły chodziłeś?O: Słownie.*******************

P: Przypomina sobie Pan,o której zaczął Pan autopsje?O: Autopsje zacząłem ogodzinie 8:30.?P: Czy Pan `X` był wtedy martwy?O: Nie, siedział na stole i dziwił się, dlaczego dokonuję na nim autopsji.*********************

P: Panie Doktorze, zanim rozpoczął Pan autopsje Iksińskiego zbadał Pan puls?O: Nie.P: Zmierzył Pan ciśnienie?O: Nie.P: sprawdził Pan oddech?O: Nie.P: A wiec jest możliwe,ze pacjent jeszcze żył, kiedy dokonywał Pan autopsji?O: Nie.P: Jak może być Pan tak pewny, Panie Doktorze?O: Ponieważ jego mózg stal w słoju na moim stole.

P: Ale czy pomimo to,mogło być możliwe, ze pacjent był jeszcze przy życiu?O: Tak, było możliwe, że jeszcze żył i praktykował gdzieś jako adwokat.*****************

P: I co się stało potem?O: Powiedzał: muszę cię zabić, bo mógłbyś mnie rozpoznać.P: I zabił Pana?***************

P: Jestem pewien, że jest pan uczciwym i inteligentnym człowiekiem...O: Dziękuję. Gdyby nie obowiązywała mnie przysięga, odwzajemniłbym komplement.

2010-09-20 (13:51)

status kathy

12512
wpis nr 357 787
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

http://www.youtube.com/watch?v=4zHvSH3MFiU
2010-09-20 (15:26)

status deprim
Data rejestracji: 2008-10-27
Ilość postów: 272

3840
wpis nr 357 810
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

co to ma być \"Koncert życzeń\", czy wynaturzenia jakiegoś psychopaty, a może byście wreszcie napisali coś w temacie czyli poważne i niepoważne, ale rozmowy, a niekoniecznie musi wrócić FOBIA, bo Ona już swoje napisała........

Zatem do piór, a papieru wam powinno wystarczyć!
2010-09-20 (15:58)

status kathy

12512
wpis nr 357 822
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

deprim Witamy

i zapraszamy do czynnego uczestnictwa

krytykować łatwo?

proszę się wykazać!

papieru starczy
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lottoStrona: 1 2 ... 96 97 98 ... 701 702
Wyślij wiadomość do admina