Forum strony www.multipasko.pl [Regulamin]

Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów
Login:

Hasło:
Strona: 1 2 ... 80 81 82 ... 701 702
Wyślij wiadomość do admina

Przewiń wpisy ↓

Poważne i niepoważne rozmowy o wszystkim (moderator tematu: pięknaja)

2010-09-03 (21:22)

status madzia77
Data rejestracji:
Ilość postów:

wpis nr 352 983
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

kathy >>> Ty tak o tych kolanach hehe - uważaj bo zaraz to to wszystko będzie się \"kochania\" domagać

Wychwalać nam swoje zalety (a czemu o wadach nic ? )

I zamiast prowadzić poważne dysputy na temat jakże bliski \"naszemu sercu\" to zboczymy z tematu,a wiesz jak tu czasami ciężko \"nowy\" temat wprowadzić i np. takiego robaczka zmobilizować by przemówił do nas .... ludzkim głosem bez pomysłów \"awanturnictwa\"

pozdrawiam dobranoc

http://www.youtube.com/watch?v=4DEefipjYJY&feature=related
2010-09-03 (21:24)

status kathy
Data rejestracji: 2010-05-14
Ilość postów: 2901

12512
wpis nr 352 988
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

neptuś

widzenie zależy od punktu siedzenia,

a ja na tym taboretku nadal
2010-09-03 (21:26)

status kathy

12512
wpis nr 352 991
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

no i zapomniałam o tym:

http://www.youtube.com/watch?v=bb4rqiIJ2WU
2010-09-03 (21:46)

status Pikolo
Data rejestracji: 2005-11-07
Ilość postów: 652

1390
wpis nr 353 005
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

kathy>>>>>>

jaka ironia???Daj odpór wichrzycielowi!

Neptunie Dumny i Srawiedliwy-władaco mórz i oceanów.

Łaskawie nie pchaj tego swojego trójzębnego widelca \"miedzy drzwi\",dobrze?

Sobie tutaj kobitkę nagabywuję tak i owak,zupełnie nienerwowo a Ten mnie krecią robotę robi.

I nie imputuj mi Tu ironii w stronę Kathy poczynionej,bo tej sztuki akurat od Ciebie mógłbym się uczyć.

A z Twoim stwierdzeniem \"Miłość to czyny nie słowa \", to prawie się zgadzam.

Tylko ująłbym to może inaczej - Więcej \"roboty\",mniej gadania.

Myślę,że dość poważnie o miłości napisałem,pani Madziu?
2010-09-03 (21:55)

status neptun
Data rejestracji: 2009-12-02
Ilość postów: 2125

12285
wpis nr 353 010
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Przepraszam, zapomniałem

tu tylko elita może

więcej się to nie powtórzy
2010-09-03 (21:59)

status Robal_36
Data rejestracji: 2010-02-28
Ilość postów: 4889

12415
wpis nr 353 013
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Neptuś, z czego ten pomnik ?

Leśny trollu,

NIE OBRAŻAMY SIĘ

i wydłub te muchy z nocha

elita, kurdebalans

hihi
2010-09-03 (22:04)

status kathy

12512
wpis nr 353 015
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

neptun

a które to elita?

ten z dużym nosem?

ta mona liza?

ten z pytajnikiem na głowie?

czy te kwiatki?

2010-09-03 (22:17)

status Pikolo
Data rejestracji: 2005-11-07
Ilość postów: 652

1390
wpis nr 353 016
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Rany,jaka elita?

Za co przepraszasz?

Ty sobie jaja robisz,czy taki humorzasty jesteś,bo już rozkminić nie mogę?

No chyba,że w tzw paradę Ci się wszedłem z kathy? Co? Jeśli tak,to sorrki,pisałem przeciez,że personalnie te detektory to do bani.Skąd miałem wiedzieć,że Ty....

No cóż kathy .. próbowałem i znowu kicha.

Na pożegnanie zadedykuję Ci wierszyk często wpisywany kiedyś w pamiętniki ale,jakże trafnie oddający obecnie stan mojej duszy...

\'Różą jest piękna,lecz kole,koląc zadaje rany.Tak cierpi człowiek który kocha a nie jest kochany\"

2010-09-03 (22:27)

status kathy

12512
wpis nr 353 017
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

pikolo

czy ty o jakiejś love parade?

ja nie znaju takiej
2010-09-03 (22:49)

status fobia1
Data rejestracji: 2003-09-15
Ilość postów: 5409

31
wpis nr 353 024
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Robalu_36, napisałeś, a właściwie zadałeś mi pytanie: \"Sądzisz, że ktoś, że zdarza się w TAKIEJ sytuacji komuś TAK myśleć ???? \"

Odpowiadam: nie tylko sądzę, ja to usłyszałam od osoby, która w tym czasie ze mną pracowała.

Ludzie są różni.

Tak o ludziach wypowiada się Aleksandra Marinina, autorka kryminałów:

\"Człowiek jest zły, bo trudno być dobrym, a złym łatwo. Jeden z rosyjskich pisarzy powiedział, że człowiek jet istotą bardzo oszczędną, ekonomiczną i wybiera zawsze łatwiejszą drogę, a taką jest bycie złym.\"

Aleksandra Marinina ukończyła studia prawnicze i przez wiele lat badała osobowość przestępców. Potem zajmowała się przestępczością w ogóle, analizą i prognostyką. Po przejściu na emeryturę zaczęła pisać kryminały.

Temat Miłości potraktowałam bardzo serio głównie z tego powodu, że ostatnio były imieniny mojej Mamy.

Wszystko co napisałam, to moje prawdziwe odczucia.

Podobno taki stan nazywa się okresem przedłużonej żałoby.

Może i tak. Może jest w tym racja.

Tylko nie wiem jaki jest ten normalny okres żałoby i na podstawie jakich kryteriów go wyznaczono. Moim zdaniem jego długość jest wprost proporcjonalna do uczucia, które żywiło się do zmarłego.

To tak dla wyjaśnienia.

A dla przywrócenia żartobliwego nastroju, nawiązując jednocześnie do postu Pikolo dot. wpisów w pamiętnikach, coś wtrącę.

Z wpisów pamiętnikowych:

\"Idź śmiało przez życie i miej dzielną minę. Łap szczęście za nogi i duś jak cytrynę\".

Stosowało się jeszcze takie zagięte narożniki kartek, tzw. \"sekrety\", po odgięciu można było przeczytać na przykład taki sekrecik:

\"O trzynastej z minutami jedzie pociąg z wariatami\".

Dobrych snów
2010-09-03 (22:58)

status Robal_36
Data rejestracji: 2010-02-28
Ilość postów: 4889

12415
wpis nr 353 026
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

brak słów

spokojnej

fobia1

dziękuję
2010-09-04 (10:18)

status pięknaja
Data rejestracji: 2010-03-05
Ilość postów: 2429

12423
wpis nr 353 133
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Moi Drodzy.....

widzę, że temat MIŁOŚCI wszystkim nam jest w taki, czy inny sposób bliski.

Można o nim bardzo poważnie - jak o tej miłości rodzicielskiej... tej , która nie kończy się NIGDY. Pięknie o tym uczuciu powiedziała nam tu fobia1.......

I można mniej poważnie jak.....zakochany nieszczęśliwie Pikolo .......

A można i ....tajemniczo jak zwykle robią to Robale......

Jakby nie patrzeć, nawet w tym zabieganym, brutalnym świecie

bardzo potrzebujemy miłości.......

Może gdybyśmy tak potrafili zatrzymać na dłużej \"stan zakochania\" świat

byłby piękniejszy? ludzie sympatyczniejsi ?

Wszystkim miłego......
2010-09-04 (10:53)

status madzia77
Data rejestracji:
Ilość postów:

wpis nr 353 143
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

To fakt na słowo \"miłość\" towarzycho rozgadało się jak nigdy ...

Widać temat bardzo aktualny - mogłabym rzec nawet na TOPIE

Nawet \"nasza\" fobia1 zabrała głos w tym temacie,przedstawiając swoje widzenie \"miłości\" bardzo rożny obraz tego uczucia od mojego ale również ciekawy - myślę sobie...

Obojętnie jakby nie było to chyba miłym zaskoczeniem jest to iż temat ten wzbudza wciąż tyle emocji w \"dzisiejszym świecie\" ...
2010-09-04 (11:18)

status rico
Data rejestracji: 2008-12-11
Ilość postów: 509

3966
wpis nr 353 148
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Jak rozpoznać, że się jej podobasz?

Zdecydowanie na samym początku należy przyznać, że od podanych przeze mnie przejawów zainteresowania mogą się zdarzać wyjątki. Jak również, nie muszą występować wszystkie. Każda kobieta jest inna i różne są ich zachowania. W tym artykule zdradzam oczywiście te najpopularniejsze i najłatwiejsze do wykrycia objawy zainteresowania. Na ich podstawie będziesz mógł poznać czy ona widzi w tobie atrakcyjnego mężczyznę i czy masz u niej szanse.

Po pierwsze podzielę oznaki zainteresowania na werbalne i niewerbalne. Czyli objawy zainteresowania, które będziesz mógł wyczytać z tego co mówi i jak mówi. Oraz objawy, w większości dla niej nieświadome, czyli zachowania kobiety.

I. Sygnały niewerbalne - Zazwyczaj nieświadome.

Jest ich więcej, bo komunikujemy się w większości niewerbalnie. Niektóre z tych sygnałów możemy zauważyć nawet mijając na ulicy jakąś kobietę.

a. Pierwsze i najbardziej dyskretne sygnały jakie można dostrzec to zachowanie oczu – czasem trzeba trochę wprawy aby to wypatrzeć.

1. Poszerzenie źrenic – słabo dostrzegalne na pierwszy rzut oka. Źrenica poszerza się gdyż chce zdobyć więcej informacji na twój temat.

2. Szerzej otwarte oczy – zazwyczaj przez chwilę ale podczas stanu pobudzenia można to dostrzec wyraźniej.

3. Ponowne spojrzenia – tylko na coś interesującego chce się spojrzeć więcej niż jeden raz.

b. Uśmiech – oznaka niewerbalna. Najczęściej jest wyrazem zainteresowania i zaproszeniem do relacji – więc nie czekaj na więcej oznak, przecież nie wystosuje oficjalnego zaproszenia!

c. Podczas rozmowy należy zwracać uwagę na takie rzeczy jak odsłonięcie szyi przez kobietę. Jest to gest typowo erotyczny i wabiący. Silny sygnał zainteresowania. Szyja jest uważana za czułe i intymne miejsce. Odsłonięcie znaczy, że otrzymujemy dostęp do takiego miejsca, który mają nieliczni.

d. Postawa jej ciała bardzo dużo mówi – widać czy słucha czy jest zupełnie gdzie indziej myślami. Gdy się pochyla w twoją stronę może to oznaczać zainteresowanie jak i atak.

e. Postawa, w której kobieta delikatnie wypycha do przodu klatkę piersiową jest dobrym znakiem. Podkreślają tym gestem biust – niewątpliwie jeden z ich największych atutów. Wiele kobiet stosuje to nawet świadomie przy uwodzeniu.

f. Układ głowy jest istotny – głowa lekko pochylona na bok, emancypująca szyję i ramiona to postawa zalotna.

g. Gdy pochyla się w sposób aby cie lepiej słyszeć, znaczy, że interesuje ją to co mówisz. Warty wypatrywania jest sygnał dany przez odsłonięcie ucha, które znajduje się bliżej ciebie. Odsłania wtedy szyję i ucho.

h. Jeden z najwyraźniejszych a niedocenianych objawów jest twoje prowadzenie a jej dopasowanie się do twojej postawy. Siedzi w sposób cie naśladujący. Wykonuje podświadomie podobne do twoich gesty. Zmienia sposób siedzenia naśladując Ciebie. Znaczy to, że udało się wam zbudować raport i nadajecie na tych samych falach – wtedy gdy poprowadzisz ona podąży za tobą.

i. Dotyk – zarówno pozwolenie na niego jak i wykonanie są sygnałem. Gdy ona cie dotyka – czy to w rękę czy w kolano to znaczy, że relacja jest coraz głębsza.

II. Sygnały werbalne - Czyli to co i jak mówi.

a. Pierwszym przejawem jest już fakt, że z tobą rozmawia. Jeśli rozmowa płynie i nie odczuwasz dyskomfortu oraz nie udziela się on jej, to znaczy, że jesteś na zwycięskiej pozycji.

b. Jednym z najważniejszych objawów jest śmiech. Tyczy się to każdej relacji. Każdy kto Cie lubi, śmieje się z tobą. Pamiętaj aby oddzielać siebie od śmiechu. Czyli to dowcip lub sytuacja ma być śmieszna a nie ty jako osoba masz się ośmieszyć. Bądź komikiem a nie klownem.

c. W czasie rozmowy zwracaj uwagę, czy zadaje ci ona pytanie. Jeśli zadaje, to znaczy, że jest tobą zainteresowana. Zwłaszcza jeśli są to pytania dotyczące ciebie. Jaki jesteś? Jak byś się zachował? Itp.

d. Kolejnym ważnym i częstym sygnałem jest wyrażanie podziwu. Dla kobiety zawsze jest pochlebne to, że do niej podszedłeś – jest to potwierdzeniem, że jest piękna. Dlatego wiele razy zdarzy ci się, że usłyszysz: „ale jesteś fajny, zabawny” a nawet „przystojny, sexy”. Te słowa wypowiada bo cie podziwia i świadczą ewidentnie, że jej się podobasz. Jeśli miałeś okazję być szarmancki wobec niej, z pewnością cie za to pochwali.

e.Jednym z najmocniejszych sygnałów jest prośba o powtórzenie tego co powiedziałeś. Gdy zdarzy się, że mogła czegoś nie usłyszeć, to gdy jest tobą zainteresowana poprosi o powtórzenie, a nawet, uciszy innych abyś mógł powiedzieć to, co ona chce usłyszeć.

2010-09-04 (11:35)

status pięknaja

12423
wpis nr 353 154
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

rico .... a jak Ci to wychodzi w praktyce ?

Nauczyłeś się już wszystkich sygnałów......

Ja tam idę na łatwiznę.....jakoś tak od razu WIEM, CZUJĘ

czy to TEN....... Bo to musi być TO COŚ. Z obu stron.

Ale....jeżeli już o sygnałach mówimy...... to jak to wygląda ze strony Panów?

Jakie to są te sygnały? kto wie....może warto się ich nauczyć...hihihi....
2010-09-04 (11:44)

status rico
Data rejestracji: 2008-12-11
Ilość postów: 509

3966
wpis nr 353 155
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

nigdy na publicznym forum nie opisuję swoich emocji, czy też nie opisuję swoich miłosnych podbojów, ale zasady zdobywania i jak postępować by być zdobywanym myślę, że znam (przynajmniej w jakimś zakresie)

Pozdrawiam
2010-09-04 (12:01)

status madzia77
Data rejestracji:
Ilość postów:

wpis nr 353 159
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

pięknaja >>> myślisz,że Panowie sygnalizują?

Pewnie tak .... tylko jak ?

2010-09-04 (12:04)

status pięknaja

12423
wpis nr 353 160
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Gdzież bym śmiała dotykać Twoich OSOBISTYCH emocji, czy podbojów

Toż ja tylko o tych wspomnianych przez Ciebie \"zasadach zdobywania i jak postępować by być zdobywanym \"

Obszernie dość uświadomiłeś nas jak to jest ze znakami u...Pań....

a ja - jako żem kobieta - ciekawa jestem tych znaków ze strony Panów......

Bo choć przebywam już na tym świecie ...hm...troszeczkę jakoś chyba

przegapiłam tak ważną dziedzinę....znaków....... I kto wie ? może jakieś

\"szczęście\" mi ....umknęło.....

Swoją drogą......hm....temat tak, czy tak....dość intrygujący......
2010-09-04 (12:07)

status pięknaja

12423
wpis nr 353 163
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Madzia....no właśnie usiłuję POGŁĘBIĆ temat .

Ale bez pomocy naszych Panów......nie dam rady......

Liczę na ich podpowiedzi......

I jak nic - zaczynam się bacznie rozglądać i przyglądać.
2010-09-04 (12:09)

status madzia77
Data rejestracji:
Ilość postów:

wpis nr 353 164
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Temat dość interesujący:

\"Jak zdobyć mężczyznę - właściwe odczytywanie znaków,sygnałów\"
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lottoStrona: 1 2 ... 80 81 82 ... 701 702
Wyślij wiadomość do admina