Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 75 76 77 ... 701 702 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Poważne i niepoważne rozmowy o wszystkim (moderator tematu: pięknaja) |
2010-08-23 (10:53)![]() Data rejestracji: 2010-02-28 Ilość postów: 4889 ![]() | wpis nr 349 875 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Madzia77>> O gustach ?? O smakach, bo to było w kontekście żywnościowym, jak miałby by być inny kontekst napisałbym przecież, że arbuzy... Wierzyć we wszystko, albo wątpić ? Zwolnienie z myślenia - to są dwie drogi życia, nooo tak, a czy nie ma innych ścieżek ??? No właśnie, tak to TU bywa, w necie jedno słowo, albo jego brak i nieporozumienie gotowe...W realu jest większa możliwość zareagowania, wytłumaczenia wątpliwości ostatnio wstrząsnęły mną , tak w granicach rozsądku, było tego ciut więcej, ale wszystko w swoim czasie... klarak>> Twój jest bardzo osobisty, jeśli domyślam się słusznie kathy>> poruszasz dość ciekawą strunę... Tylko, kto dziś wierzy w anioły pozdrawiam |
2010-08-23 (14:19)![]() Data rejestracji: 2010-07-01 Ilość postów: 210 ![]() | wpis nr 349 954 [ CZCIONKA MONOSPACE ] arbuzy,dlaczego arbuzy? |
2010-08-23 (18:09)![]() Data rejestracji: Ilość postów: ![]() | wpis nr 350 013 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Przyjaźń Nie szafuj słowem - przyjaźń bo ono znaczy wiele, znajomych pełno dokoła, nieliczni to przyjaciele. Życie razów nie szczędzi, kark pochylają cierpienia, ten co pomoże powstać, wart miana przyjaciela. Toczysz swój głaz pod górę, on spada prawie na szczycie, trzeba zaczynać od nowa to syzyfowe życie. Człowiek naprawdę życzliwy - nie w chwale i brzęku mamony - poda swą rękę pomocną z kawałkiem chleba na dłoni. Poda swe mocne ramię i plecy prostować pomoże, wesprze cię słowem i czynem, na nim polegać możesz. Kto szczęście z tobą podzieli i losu zawiłe koleje, tak w dobrej jak i złej dobie na pewno jest przyjacielem. Nie szafuj więc słowem - przyjaźń, bo ono znaczy zbyt wiele, znajomych pełno dokoła, - nieliczni to przyjaciele. |
2010-08-23 (19:07)![]() Data rejestracji: 2010-02-28 Ilość postów: 4889 ![]() | wpis nr 350 023 [ CZCIONKA MONOSPACE ] i tu pestki i tu pestki i to duże i to duże i tak się mi jakoś napisało przepraszam, jeśli arbuz dla Ciebie jest nie ten teges |
2010-08-23 (23:58)![]() Data rejestracji: 2010-05-14 Ilość postów: 2901 ![]() | wpis nr 350 097 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Robert... może ja.... może chcę wierzyć... pomimo wszystko.... wierzę |
2010-08-24 (01:07)![]() Data rejestracji: 2008-02-02 Ilość postów: 867 ![]() | wpis nr 350 103 [ CZCIONKA MONOSPACE ] i tak każdy dzień jak na wojnie.chciałbym się czasem okopać,wytchnąć...ale się nie da.trzeba przeć do przodu. |
2010-08-24 (09:03)![]() Data rejestracji: 2010-02-28 Ilość postów: 4889 ![]() | wpis nr 350 133 [ CZCIONKA MONOSPACE ] I tak trzymaj Kasia, bo są... smutne zazwyczaj patrząc na Nas Ksings, jeśli pozwolisz - nie traktuj wszystkiego w kategoriach wojny... bo się nie da wygrać na wszystkich frontach |
2010-08-24 (13:02)![]() Data rejestracji: 2010-03-05 Ilość postów: 2429 ![]() | wpis nr 350 196 [ CZCIONKA MONOSPACE ] \"A mnie jest szkoda lata\" Moja żona mnie dzisiaj skrzyczała, powiedziała, żem mazgaj, że głupi. Że ze wstydu się za mnie rumieni, kiedyż wreszcie zmądrzeję już raz. A na śmiesznym tle sprawa powstała: poprosiłem, poziomek niech kupi. - Zdziecinniałeś - powiada - w jesieni? - To już jesień? Jak leci ten czas! I westchnąłem: no patrz, już po lecie, po wakacjach, po słońcu, mój Boże! Już się zacznie szaruga na świecie, no, jasnych spodni już chyba nie włożę. Pewnie deszcze się zaczną i słota, na to ona, przepraszam, idiota! Uśmiechnąłem się, mów sobie zdrowo, ty wiesz swoje, a ja swoje wiem. Bo mnie jest szkoda lata i letnich złotych wspomnień, Niech mówią: głupi, o mnie, a mnie jest żal. Za oknem szaro, smutno, a jeszcze przed miesiącem Pogoda, zieleń, słońce, naprawdę żal. To tak jak gdyby ktoś najdroższy nagle odszedł I zabrał radość, uśmiech, a zostawił łzy. Bo mnie jest szkoda lata i ludzi żal, i nieba, Po którym płyną smutne jesienne mgły. Człowiek pensję ma bardziej niż marną: tysiąc złotych miesięcznie - niewiele. Ale w lecie, tych tysiąc, to suma! Można za nią jak król jakiś żyć. Słońce grzeje, opala za darmo, Wisłę gratis masz w każdą niedzielę, Ptaki dają bezpłatne koncerty, nawet nie chce się jeść ani pić. Jesień, owszem, jest piękna, bogata, bardzo urozmaicona i pełna kolorów. Ale gdzie, gdzie jesieni do lata, do lipcowych, sierpniowych wieczorów! Już niedługo i zima przyleci, pełna śniegu, zawiei, zamieci. A mnie w głowie poziomki i głupstwa, jakiś koncert i Wisła, i las. A mnie jest szkoda lata i letnich złotych wspomnień, Niech mówią: głupi, o mnie, a mnie jest żal. Za oknem szaro, smutno, a jeszcze przed miesiącem Pogoda, zieleń, słońce, naprawdę żal. To tak jak gdyby ktoś najdroższy nagle odszedł I zabrał radość, uśmiech, a zostawił łzy. Bo mnie jest szkoda lata i ludzi żal, i nieba, Po którym płyną smutne jesienne mgły. ************************************** piosenka z kabaretu \"Małe Qui Pro Quo\" sł.: E. Szlechter muz.: A. Lewandowski |
2010-08-25 (07:11)![]() Data rejestracji: 2010-05-14 Ilość postów: 2901 ![]() | wpis nr 350 359 [ CZCIONKA MONOSPACE ] a może nie zawsze smutne..... może czasami i się uśmiechają..... na dziś.... \"To tak jak w tej powieści o miłości Jest ktoś, kto czeka całe dni wieczności By móc, móc wejść w opiekę twej czułości .....\" |
2010-08-25 (10:06)![]() Data rejestracji: 2010-02-28 Ilość postów: 4889 ![]() | wpis nr 350 387 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Nie, no tak - istotnie CZASEM się uśmiechają ale zazwyczaj smutne, bo czego jest więcej w tym Naszym pięknym kraja* ? Chyba, że to ja mam tylko takie wrażenie... Jak się Wam jechało do pracy ? Ile razy ktoś zajechał drogę, ile osób przepuściło a dźwięk klaksonu ? gdzieś w świecie brzmi \"hej hej u wa ga\" u Nas - \"gdzie qr wa ba ra nie, już ci po ka żę\" nieprawdaż ? * wiem, jak można by było ten wyraz napisać |
2010-08-25 (16:55)![]() Data rejestracji: 2010-07-01 Ilość postów: 210 ![]() | wpis nr 350 465 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ...Jego marzenia zwykle kończyły się silnym szarpnięciem za rękaw....... Chciałbym... Wyjść z mojego życia. Wyjść i zamknąć drzwi za sobą. Wziąć walizkę wspomnień. I tak wyjść. Chciałbym... Ale czy to możliwe. Czy te pozostawione wspomnienia... Pozwolą. Tak sobie odejść. I zostawić to życie... W którym byłem tyle lat. Tyle długich lat. Ale czy szczęśliwych? Nie pamiętam. Może jakieś tam były. Ale nie pamiętam. Na pewno były... Tylko dlaczego ich nie pamiętam. Co zatarło te dobre wspomnienia. A może było ich tak mało. Zbyt mało. Tego szczęścia we dwoje. Które pozwala przetrwać złe chwile. A w te złe chwile... Zawsze byłem sama................znów się zamyślił..... |
2010-08-25 (17:09)![]() Data rejestracji: 2010-07-01 Ilość postów: 210 ![]() | wpis nr 350 468 [ CZCIONKA MONOSPACE ] *Zawsze byłem sam................znów się zamyślił..... |
2010-08-25 (18:02)![]() Data rejestracji: 2010-03-05 Ilość postów: 2429 ![]() | wpis nr 350 482 [ CZCIONKA MONOSPACE ] \"Słowo które nie jest wypowiedziane jest słowem którego nie można powtórzyć nie można się go nauczyć ani imitować póki więc nie otworzą się usta nie otworzą się rzeki nie otworzą się rany nie otworzą się umysły nie otworzy się raj \" ( Krzysztof Pieczyński |
2010-08-25 (19:02)![]() Data rejestracji: 2010-03-05 Ilość postów: 2429 ![]() | wpis nr 350 503 [ CZCIONKA MONOSPACE ] gdzieś w świecie brzmi \"hej hej u wa ga\" u Nas - \"gdzie qr wa ba ra nie, już ci po ka żę\" nieprawdaż ? *************** A wiesz jak zachęca się potencjalnych turystów do spędzania urlopów w świecie? a jak to wygląda u nas? bo.... ja wiem tylko, że nawet dla Niemców jest ZA DROGO nad naszym morzem Ktoś kiedyś powiedział, że szczęściem można się zarazić..... a ja myślę, że szybciej ponuractwem, złością, zawiścią, nienawiścią itd Bo jakby więcej tego w okół nas i w nas. Ostatnio słuchałam jak widzą Polskę po latach Ci, którzy daaaaaaaawno już wybrali inny kraj do życia . Teraz są gośćmi od czasu do czasu...... i są ....zachwyceni zmianami...jakością dróg.......jakością usług...obsługą na bardzo wysokim poziomie ....toaletami..... A my....? my widzimy - co? |
2010-08-25 (20:11)![]() Data rejestracji: 2005-11-07 Ilość postów: 652 ![]() | wpis nr 350 525 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Pięknaja>>>>>>>>>> Ci których ostatnio słuchałaś i którzy ... \"widzą Polskę po latach Ci, którzy daaaaaaaawno już wybrali inny kraj do życia . Teraz są gośćmi od czasu do czasu...... i są ....zachwyceni zmianami...jakością dróg.......jakością usług...obsługą na bardzo wysokim poziomie ....toaletami..... \" ......to z Bangladeszu albo innej Gwadelupy stary kraj przyjechali odwiedzić? |
2010-08-25 (21:05)![]() Data rejestracji: 2010-03-05 Ilość postów: 2429 ![]() | wpis nr 350 535 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Pikolo....jesteś tak cudny na tym swoim awatarze, że nie będę... \"oko za oko, ząb za ząb\". Ostatnio co prawda trochę zabrakło mi uśmiechu..... wierzę jednak, że od nowa się go nauczę.......... że zarażę się.........szczęściem....... * a...opowieści...od mieszkańców Norwegii |
2010-08-25 (23:49)![]() Data rejestracji: 2010-07-01 Ilość postów: 210 ![]() | wpis nr 350 568 [ CZCIONKA MONOSPACE ] .. myśli.......Ludzie z twojej planety - powiedział Mały Książę - hodują pięć tysięcy róż w jednym ogrodzie... i nie znajdują w nich tego, czego szukają ... A tymczasem to, czego szukają, może być ukryte w jednej róży lub w odrobinie wody. Lecz oczy są ślepe. Szukać należy sercem...... |
2010-08-26 (23:11)![]() Data rejestracji: 2010-02-28 Ilość postów: 4889 ![]() | wpis nr 350 779 [ CZCIONKA MONOSPACE ] klaraK>> mam nadzieję, że wpis radośniejszy umieścić byś mogła bez żadnego trudu pikolo>> rozumiem Twój sarkazm, sceptycyzm, sam mam często podobnie...Pięknaja opisała, co Ktos Jej powiedział ten ktoś naprawdę mógł mieć takie odczucia... Tak, między nami - ja też słyszałem podobne uwagi, także nie od emigrantów z trzeciego świata... Ale, że w szczegółach tkwi diabeł to... Pięknaja, sorka, nie chcę TU, u Ciebie, defetyzmu szerzyć, ani ponuractwa etc... Ale czy Oni, porównali także średnią, medianę, plusminus, cirka i około swoich dochodów do naszych ? Przepraszam Cię, ja widzę narastającą agresję, zachłanność, pychę i pokazy głupoty Niestety- robal też nie jest bez wad |
2010-08-26 (23:16)![]() Data rejestracji: 2010-05-14 Ilość postów: 2901 ![]() | wpis nr 350 780 [ CZCIONKA MONOSPACE ] zaczerpnięte z pewnej, przetłumaczonej piosenki \"Tańczyć, to wszystko co chcę robić, więc dlaczego nie chcesz tańczyć? Stoję tutaj z tobą, dlaczego się nie poruszasz?\" tak mnie dziś, jakoś..... |
2010-08-27 (08:59)![]() Data rejestracji: 2010-02-28 Ilość postów: 4889 ![]() | wpis nr 350 801 [ CZCIONKA MONOSPACE ] cześć, witam wróciłem sobie do strony 69* i tak czytam, czytam, z znajduję ciekawe spostrzeżenia, myśli i wnioski... Czy zauważyliście ile literówek, i/ale (ekskuzemua ) chromolić literówki, bo ile rzeczy ważniejszych przegapia się czytając na monitorze, a nie na papierze ? I stwierdziłem, że MUSZĘ zadać to pytanie... Jak myślicie CO jest główną przyczyną OGÓLNEJ złości, frustracji i agresji ? jeśli mógłbym prosić, to wolałbym wypowiedzi POWAŻNE i w miarę czytelne, jasne, a nie \"a bo jest tak, albo jest całkiem inaczej\" * bez skojarzeń, tak się złożyło |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 75 76 77 ... 701 702 Wyślij wiadomość do admina |