Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 346 347 348 ... 701 702 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Poważne i niepoważne rozmowy o wszystkim (moderator tematu: pięknaja) |
2011-04-20 (08:19)![]() Data rejestracji: 2010-03-05 Ilość postów: 2429 ![]() | wpis nr 418 332 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Hurrrrrrrra..... jestem tak dobra jak Szymek......hihihihi Ale swoją drogą.....NIE jestem tak pewna, czy egzamin na prawko przeszedł by mi bezproblemowo. Już pomijam testy......ostatecznie można się poduczyć, ale JAK zdać jazdę??? Toż jechać TAK ZUPEŁNIE zgodnie z przepisami i zasadami ruchu drogowego to musi być sztuka..... I to sztuka obca polskim drogom i polskim kierowcom na TYCH drogach. No nic.......zanim zacznę narzekać ...jadę ![]() |
2011-04-20 (08:33)![]() Data rejestracji: 2009-05-16 Ilość postów: 420 ![]() | wpis nr 418 333 [ CZCIONKA MONOSPACE ] http://www.kciuk.pl/Kot-nie-radzi-sobie-z-przegrana-l28368 |
2011-04-20 (08:37)![]() Data rejestracji: 2008-10-27 Ilość postów: 272 ![]() | wpis nr 418 334 [ CZCIONKA MONOSPACE ] http://www.kciuk.pl/mala-talentka-a34710 |
2011-04-20 (12:44)![]() Data rejestracji: 2010-02-28 Ilość postów: 4889 ![]() | wpis nr 418 381 [ CZCIONKA MONOSPACE ] wiem, że taka forma - forum - wymaga jakichś tam skrótów, ale \"rozczuliłam\" ? Robal gupi - niby w co wierzy, albo, o czym marzy ? tak ? ![]() mały - git gość, rozczulił mnie \"drogą g.ówną\" 3.57-4.00 kot - miszcz dziewczyna - lepsza od takich tych, co to hymny śpiewały ![]() powodzenia |
2011-04-20 (14:11)![]() Data rejestracji: 2010-03-05 Ilość postów: 2429 ![]() | wpis nr 418 422 [ CZCIONKA MONOSPACE ] PR Trójki nie miałam przyjemności..... ![]() A co do \"rozczuliłam\"....hm.... JA się naprawdę rozczuliłam na myśl JAK mogłoby być pięknie. Wszyscy tacy dobrzy, użyteczni i tylko prawdę..... No co? nie pięknie? A już szczególnie wzruszyłam się na myśl. że PRAWDA króluje... Szczególnie..... ponieważ ciągle /naiwnie zresztą / tej prawdy mi się chce. No ale.......skoro nawet filozofowie przez wieki nie mogli znaleźć definicji prawdy, która z jednej strony byłaby poprawna formalnie, a z drugiej bliska potocznemu rozumieniu tego słowa to co ja... marna istota. ![]() Właśnie przeczytałam, że ...wg św.Tomasza , logiczne rozumienie słowa prawda to: \"wszystko co wskazuje na prawdę, ukazuje ją, prowadzi do niej\" No i teraz już jestem w kropce... Bo przecież trochę manipulacji i WSZYSTKO może wskazywać na prawdę.... O rany......... ![]() |
2011-04-20 (15:24)![]() Data rejestracji: 2010-02-28 Ilość postów: 4889 ![]() | wpis nr 418 433 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Taaaaa, prawda chwili ![]() albo - prawda ekranu ![]() ![]() Prawda ? jakie to w sumie - zabawne... Skonstruował nas na swe podobieństwo*, tylko... sposób komunikacji, hmmm, ten aparat głosowy jakoś taki... nie ten teges ![]() pięknie by było /nie pomnę u którego z mało poważnych twórców taki pomysł na sf wyczytałem/ - czy może - tylko - zabawnie - gdybyśmy porozumiewali się jakoś inaczej np za przeproszeniem paranormalnie ojojoj - zero ściemy, zero grania, zero komPinowania ojojojoj to by się porobiło ![]() * niech każdy wstawi, co mu tam pasi - Bóg, wyższy byt, inna jaźń, kosmiczna energia, los, chaos, przypadek, absolut, proces ewolucji, czy jaki programista - takie robalowe zabezpieczenie, coby uczuć nie urazić ![]() |
2011-04-20 (16:06)![]() Data rejestracji: 2010-03-05 Ilość postów: 2429 ![]() | wpis nr 418 442 [ CZCIONKA MONOSPACE ] No nie.....paranormalnie absolutnie odpada. ![]() Bo jakby nie patrzeć przyjemniej jest porozumiewać się aparatem ..../hihihi/ gębowym, czy też słowem pisanym Czasami nawet zabawnie..... Jakieś drugie dna się trafią, jakieś niedopowiedzenia..... gorzej jednak jak..... nieporozumienia, czy wręcz obelgi lecą....hmmmmm ![]() ********************* Drugi z punktów to \"dobroć\".... Biorąc pod uwagę stronę na której gościmy przytoczę taki oto cytat: \"Nikt się nie wzbogaca dzięki dobroci.\" / George R.R.Martin/ A Piotr Najsztub powiedział: \"Zawsze mi się wydawało, że dobroć jest nudna. Zawsze chciałem być oryginalny i ciekawy, więc pewnie stąd mi się to wzięło. Dobroć byłaby wyrazem mojego skrajnego nudziarstwa.\" No to JAK jest z tą dobrocią? |
2011-04-20 (16:14)![]() Data rejestracji: 2010-02-28 Ilość postów: 4889 ![]() | wpis nr 418 444 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Mnie, w takich tematach proszę nie prowokować |
2011-04-20 (16:15)![]() Data rejestracji: 2010-03-05 Ilość postów: 2429 ![]() | wpis nr 418 445 [ CZCIONKA MONOSPACE ] łojjjj a miałam.....nadzieję........ ![]() Ale już jestem....grzeczna. |
2011-04-20 (16:33)![]() Data rejestracji: 2010-02-28 Ilość postów: 4889 ![]() | wpis nr 418 451 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Powiem Ci jeszcze tylko tak, na szybko - Najsztub nie jest dla mnie żadnym autorytetem A \"Wprost\" odkąd ma Lisa za wodza jedzie w dół... moim przynajmniej zdaniem A i cytat chyba nawet z tej gazety, bo, może, może z \"Przekroju\". A czytałaś dla elity rozmowę z tym, co \"mu całą noc i może\" gwiazdą tivi ? Ach, te \"nasze\" AŁtorytety... Tym się mam zachłystywać ? Tym mają mi imponować ? Czy to może był taki ICH żart ? A ja gUpi go nie zrozumiałem ? Ale - wiesz, nawet jak jestem na dużym piwsku - tak, o takich sprawach - nie rozmawiam Hipokryta, tak ? ![]() Przepraszam |
2011-04-20 (16:44)![]() Data rejestracji: 2010-03-05 Ilość postów: 2429 ![]() | wpis nr 418 455 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ŁOJJJJJ obrywa mi się ostatnio.... A dopiero co pisałam, jak to fajnie porozumiewać się.....też .... pisząc........ ********************* Drogi kolego Robalupodkreślnikdolnytrzydzieścisześć ŻADEN z cytatów NIE pochodził z gazety, a ze strony Wikicytaty ..... Gazet / w większości tytułów/ NIE czytam. I NIE o autorytetach chciałam...... Bo TEN/ autorytety/ temat nie dość, że poważny, to... jakoś trudny w dzisiajszych czasach...... Tyle celem wyjaśnień. A teraz....znikam coby nie drażnić. |
2011-04-20 (16:53)![]() Data rejestracji: 2010-02-28 Ilość postów: 4889 ![]() | wpis nr 418 460 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ty - nie znikaj, to ja - przepraszam Monet>> czytałem, że coś ma pyknąć, przed tym - Twoim - Nibiru... dasz wiarę ? PS Ale, może, to tylko takie kontrolne pyknięcie będzie... PPS Jak myślicie, to teraz chyba trzeba coś więcej chapać ? Nie ? ![]() |
2011-04-20 (19:25)![]() Data rejestracji: 2010-09-03 Ilość postów: 231 ![]() | wpis nr 418 501 [ CZCIONKA MONOSPACE ] A witam Dżemowo ![]() dzis z innej beczki ,ale cos mi ta piosenka przypomina ![]() http://www.youtube.com/watch?v=X85UUDhZaCw pozdrawiam ......................................... |
2011-04-20 (20:57)![]() Data rejestracji: 2010-02-28 Ilość postów: 4889 ![]() | wpis nr 418 539 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ale jestem dziś ![]() o kurka /przepraszam / siwa Mówię Wam od kumpla mejla dostałem - konkluzja jest taka, że najważniejsze jest życie... A tu /gdzieś obok/ dyskusje o ***ołach typu Pani jest z słabym kierowcą, albo z założenia głupsza od faceta i jeden popisuje się słabą spostrzegawczością drugi przepraszając znowu gafę szczela a trzeci - samobója - idę się upić na smutno |
2011-04-20 (21:16)![]() Data rejestracji: 2010-02-28 Ilość postów: 4889 ![]() | wpis nr 418 554 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Zobacz, /z tego samego źródła, też Najsztub.../ pięknaja>> ... dzisiejsza stabloidyzowana lustracja wygląda jak karykatura działalności okupacyjnego państwa podziemnego polegającej na piętnowaniu Polaków, którzy kolaborowali... Źródło: Piekło nas wyzwoli, Piotr Najsztub rozmawia z Adamem Michnikiem, Przekrój, 23 kwietnia 2009... Karykatura ? Różne są przecież postawy, choćby - Olechowskiego, Wołoszańskiego, Wałęsy... dobranoc wszystkim |
2011-04-20 (21:32)![]() Data rejestracji: 2010-03-05 Ilość postów: 2429 ![]() | wpis nr 418 565 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Może ZANIM na smutno....to.... Ja oddałam się dziś po południu lekturze poważnej..... Tak pomyślałam o tych ...papierowych gazetach i wybrałam \"VOX MEDICI\" Co prawda to tylko biuletyn , ale..... Wśród bardzo ciekawych, wkuxwiających często, jak najbardziej aktualnych artykułów znalazłam też to.....ponoć AUTENTYK.... *************** W Krakowie na chirurgii przyjmował doktor, którego męczył jeden pacjent, który już po raz czwarty przyszedł celem wydania KOLEJNEGO zaświadczenia dla ZUS-u z powodu utraty w wypadku tramwajowym obu nóg. Problem w tym, że urzędnicy z ZUS z uporem maniaka przyznawali rentę CZASOWĄ za każdym razem. Gdy więc pacjent czwarty raz pojawił się z drukiem na kolejną rentę czasową, chirurg spienił sie mocno i napisał na druku, przywalając wszelkie urzędowe pieczątki orzecznika : U.P.I.E.R.D.O.L.I.Ł.O MU OBIE NOGI I JUŻ MU K.U.R.W.A, NIE ODROSNĄ !!! Facet tydzień później przyszedł z flaszką, bo dostał wreszcie rentę stałą. **************** Miłego.... |
2011-04-21 (07:16)![]() Data rejestracji: 2010-03-05 Ilość postów: 2429 ![]() | wpis nr 418 657 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Dzień dobry....... lada dzień będziemy świętować, to ja coby nie wyskoczyć z jakim drażliwym tematem, dziś o zwyczajach wielkanocnych.... Ciekawe CO z tego przetrwało do dzisiaj, a jest tych zwyczajów trochę. Ot choćby: śniadanie wielkanocne, pisanki, święcone, śmigus-dyngus, dziady śmigustne, Rękawka, Emaus, walatka, z kurkiem po dyngusie, Siuda Baba, wieszanie Judasza, pogrzeb żuru i śledzia, pucheroki, palma wielkanocna, Jezusek Palmowy. ********* Optymistycznie.....mimo wszystko... |
2011-04-21 (07:50)![]() Data rejestracji: 2010-05-14 Ilość postów: 2901 ![]() | wpis nr 418 663 [ CZCIONKA MONOSPACE ] dzień dobry........muzycznie http://www.youtube.com/watch?v=wFj65qkag20&feature=related |
2011-04-21 (10:07)![]() Data rejestracji: Ilość postów: ![]() | wpis nr 418 686 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam - a ja chciałam politycznie i to o sprawie,która tyczy się nas wszystkich chyba... W ubiegłym roku w moim mieście doszło do \"kupczenia głosami wyborczymi\" głosami,które były kupowane dla kandydata z ramienia partii PO Piotra Kruczkowskiego ( według świadków) - wczoraj odbyła się sprawa odnośnie tegoż procederu i .... według opinii sędziny a zresztą wkleję ... >>>>>>>>\"Wybory ważne, choć głosy kupowano\" <<<<<<<< Sąd Okręgowy w Świdnicy oddaliłprotest wyborczy jednego z kandydatów na prezydenta Wałbrzycha Mirosława Lubińskiego (niezrzeszony), który domagał się powtórzenia II tury wyborów w tym mieście. Sąd uznał tym samym wybory samorządowe w Wałbrzychu za ważne. Według Lubińskiego - który w II turze wyborów przegrał z kandydatem PO Piotrem Kruczkowskim 325 głosami - podczas wyborów samorządowych w Wałbrzychu doszło do korupcji wyborczej - kupowania głosów na rzecz PO. Ponadto - jak mówił - nie tylko proceder kupowania głosów jest powodem zgłoszenia jego protestu wyborczego, ale również \"podejrzenia o możliwościach fałszowania kart wyborczych\". Lubiński podkreślał, że \"głosów nieważnych w Wałbrzychu było najwięcej w skali kraju\". \"Podejrzewamy, że również tutaj mogły być fałszerstwa, dlatego wnosimy, aby karty wyborcze zostały zanalizowane przez grafologa\" - mówił. \"Nie zgłaszano nieprawidłowości\" W uzasadnieniu orzeczenia sędzia Małgorzata Wurm-Klag podkreśliła, że zdaniem sądu zarówno przebieg głosowania, jak i liczenie głosów były podczas wyborów samorządowych w Wałbrzychu prawidłowe, a wyniki z komisji wyborczych pokrywają się z rzeczywistością. Ponadto sędzia zauważyła, że podczas wyborów nie zgłaszano żadnych nieprawidłowości i nie było zastrzeżeń do prac komisji. Przyznała, że co prawda toczy się w świdnickiej prokuraturze śledztwo dotyczące korupcji wyborczej w Wałbrzychu (do tej pory postawiono zarzuty 11 osobom, podejrzanym o kupowanie głosów), ale żadnemu z członków komisji wyborczej nie postawiono zarzutów. |
2011-04-21 (10:08)![]() Data rejestracji: Ilość postów: ![]() | wpis nr 418 687 [ CZCIONKA MONOSPACE ] - Żaden też z członków komisji nie usłyszał zarzutu, że dopisywał krzyżyki na kartach wyborczych podczas II tury wyborów w Wałbrzychu - mówiła sędzia. W dalszej części uzasadnienia orzeczenia, odnosząc się do śledztwa prokuratury, sędzia zauważyła, że \"zarzut przekupstwa postawiono 11 osobom opierając się na tym, że udzielili korzyści majątkowej nieustalonym osobom\". - Tymczasem nikomu nie postawiono zarzutu sprzedajności - powiedziała. Śmiech na sali Wcześniej Maciej Ejsmont, który domagał się odrzucenia protestu wyborczego twierdził, że nie wystarczy stwierdzić, iż ktoś korumpował wyborców, trzeba mieć pewność, że wyborca zagłosował tak, jak go do tego namawiano. Ejsmont pytał też, \"czy symboliczny materiał dowodowy\" może stanowić podstawę do orzeczenia, że doszło \"do kupowania i sfałszowania wyborów\". Według sędzi Wurm-Klag postępowanie dowodowe, nie potwierdza, aby skala zjawiska była tak wielka, jak to twierdzili niektórzy świadkowie na sali sądowej. Zdaniem sądu możemy mówić \"raczej o znikomej skali, która nie miała wpływu na wynik wyborów\". W trackie odczytywania wyroku zgromadzona na sali publiczność wychodziła oburzona z okrzykiem \"skandal\", niektórzy śmiali się z lekceważeniem. Natomiast tuż po ogłoszeniu wyroku Alicja Rosiak z Wałbrzyskiej Wspólnoty Samorządowej zapytała przewodniczącą składu sędziowskiego, jak sąd w tak \"błyskawicznym tempie\" zdołał napisać trzy strony uzasadnienia wyroku. Już poza salą sądową Rosiak powiedziała, że jej zdaniem wyrok został przygotowany wcześniej. Wyrok w godzinę Również sam Lubiński przyznał, że jest zaskoczony nie tylko orzeczeniem sądu, ale i błyskawicznym tempem - sąd po zamknięciu przewodu sądowego w niespełna godzinę ogłosił wyrok. Lubiński powiedział też dziennikarzom, że rozumie teraz decyzję sądu o zakazie rejestrowania procesu przez dziennikarzy. = To są rzeczy istotne dla demokracji i należałoby pokazać całej Polsce przebieg tego procesu, a nie skrywać w małej salce sądowej tak ważne decyzje - powiedział |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 346 347 348 ... 701 702 Wyślij wiadomość do admina |