Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 253 254 255 ... 701 702 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Poważne i niepoważne rozmowy o wszystkim (moderator tematu: pięknaja) |
2011-02-09 (08:59)![]() Data rejestracji: Ilość postów: ![]() | wpis nr 398 358 [ CZCIONKA MONOSPACE ] neptun >>> wszystko się zgadza - u nas aktualnie: http://www.walbrzyszek.com/news,single,init,article,8475 http://wyborcza.pl/1,76842,9053213,Walbrzych__w_dzien_wyplaty_miasto_tanczy.html Jedynie udało się nam zorganizować protest pod ratuszem odnośnie składowiska odpadów przemysłowych ( 10.02.2011) kiedyś wspominałam o tym problemie. 13.02.2011 ma się odbyć referendum odnośnie tego problemu - modlę się aby frekwencja wyniosła 30% nawet nie dla siebie ale dla swoich dzieci.Jest mi przykro,że nikt kompletnie nikt nie chce nam pomóc,a przecież mieszkają i rodzą się tutaj ludzie.Drogą pantoflową dowiedziałam się,że w obrębie trzech dzielnic ( które otaczają Mo - Bruk) wzrosła zachorowalność na schorzenia dróg oddechowych i ..... nowotwory - mam nadzieję,że mimo korupcji i układów politycznych ( o tym składowisku wiedzą wszyscy cała Polska łącznie z władzą u \"góry\" ) uda się zlikwidować największą bombę ekologiczną w Polsce tak tak - nigdzie nie ma takiego składowiska a już na pewno nie na taką skalę ... Tak dla przypomnienia ... http://www.youtube.com/watch?v=6HXrblaXdtw http://www.youtube.com/watch?v=XcrO_zEC-0Q Dochodzi na tym składowisku do samozapłonów i to wszystko idzie na całe miasto ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=uENTEFX2h_M |
2011-02-09 (11:33)![]() Data rejestracji: 2009-10-08 Ilość postów: 3640 ![]() | wpis nr 398 383 [ CZCIONKA MONOSPACE ] 2011-02-09 (00:13) neptun Data rejestracji: 2009-12-02 Ilość postów: 1761 \"Politycy to oszuści Kto ich wybiera Też oszustem jest - bo im pomaga \" _____________________________________ Warto dodać,że CI co są lepsi... ![]() ![]() |
2011-02-09 (11:40)![]() Data rejestracji: 2008-10-27 Ilość postów: 272 ![]() | wpis nr 398 385 [ CZCIONKA MONOSPACE ] http://www.newsweek.pl/artykuly/sekcje/biznes/koniec-oszukanczych-gier-i-loterii-sms,71586,1 |
2011-02-09 (12:33)![]() Data rejestracji: 2010-02-28 Ilość postów: 4889 ![]() | wpis nr 398 397 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Spotkałem pewnego kolaboranta, oszusta, wazeliniarza i jelenia prosił, żeby przekazać pozdrowienia mówił, że właśnie przymierza się do wyjazdu w lepsze rejony... jakieś wspólnoty pierwotne, czy cuś - dacie wiarę ? tłumaczyłem, jak człowiekowi - tam też są równi i równiejsi tam też jeden drugiego zżera tam też są tacy, co wiedzą, co będzie dla niego lepsze zobaczymy, czy/co będzie gadał, jak/jeśli wróci ![]() a wróci, wróci ![]() |
2011-02-09 (13:30)![]() Data rejestracji: 2010-02-28 Ilość postów: 4889 ![]() | wpis nr 398 407 [ CZCIONKA MONOSPACE ] A nie mówiłem, że wróci ? Już wrócił, mówi : \"wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej\" i \"starych drzew się nie przesadza\" i jeszcze \"a dlaczego ON ma wyjeżdżać, a nie ONI\" - ale tu, to nie do końca wiem, o co MU chodzi... Teraz nie chcę pytać, bo widać, że wkurzony jest... ********* Pięknaja>> Mówiłem, że to niebezpieczne jest ? Mówiłem... Z dwóch, przynajmniej, powodów*... Nie słuchała, się wzięła i zaraziła podejrzliwością... slavo>> Nie piszesz, \"bez podtekstu\"... Znaczy - COŚ sugerujesz ? A tak się rozglądam, i nikogo, nikogusieńko, o nicku \"Agnieszka\", nie widzę ojejej hubi15>> Ty więcej tego nie rób - przez telefon ... musisz mieć potwierdzenie, cyrograf, czy jak tam zwał ![]() deprim>> linkiem przypomniałeś mi audycję radiową, o esemesach i konkursach Pan ze stacji, która organizuje takie fiku-miku, dzwonił do organizatora jakiegoś takiego konkursu i roztrząsał szczegóły znaczenia słów ... I był bardzo zdziwiony, zupełnie, prawie, jak robal ![]() * wspomnę, jakich, innym razem |
2011-02-09 (13:50)![]() Data rejestracji: 2009-10-08 Ilość postów: 3640 ![]() | wpis nr 398 411 [ CZCIONKA MONOSPACE ] W odpowiedzi na pytanie... odmawiam udzielenia odpowiedzi... |
2011-02-09 (13:59)![]() Data rejestracji: 2010-02-28 Ilość postów: 4889 ![]() | wpis nr 398 413 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Nie chcesz gadać ? Możesz - to wolny kraj ![]() wbrew złośliwym pogłoskom nie świecę w oczy ... Ale napisz chociaż, C.Z.Y albo - kiedy spodziewasz się CEL swój osiągnąć ? ! odpowiedzi - 14 i 22.15 n.i.e b.ę.d.ą brane pod uwagę |
2011-02-09 (14:11)![]() Data rejestracji: 2009-10-08 Ilość postów: 3640 ![]() | wpis nr 398 422 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ![]() |
2011-02-09 (18:14)![]() Data rejestracji: Ilość postów: ![]() | wpis nr 398 487 [ CZCIONKA MONOSPACE ] http://www.tvn24.pl/1,251,8,79587577,203657723,10562206,0,forum.html |
2011-02-09 (18:24)![]() Data rejestracji: 2010-03-05 Ilość postów: 2429 ![]() | wpis nr 398 491 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Robal.... ograniczone zaufanie to ja mam we krwi. Tylko czasami, tak jak dzisiaj z pełnym zaufaniem dałam się Komuś namówić na \"łoże tortur\" . Niby dla....zdrowotności.... Tortury dzielnie przeżyłam, a jutro dopiero zastanowię się...dziękować , czy nie... jak ....się ruszę oczywiście. ![]() A wracając do..... poczekamy - zobaczymy. *************** Madzia mam nadzieję, że WAM się uda. W każdym razie trzymam kciuki. *************** Wszystkim piękne dzień dobry i miłego... |
2011-02-09 (18:31)![]() Data rejestracji: 2010-03-05 Ilość postów: 2429 ![]() | wpis nr 398 493 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Aaaaa i jeszcze jedno..... Robal...podziękuj za pozdrowienia/przekaż wzajemnie/ Ma rację, że wrócił.....bo nie ma to jak u siebie I wcale nie prawda, ze wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. |
2011-02-09 (23:16)![]() Data rejestracji: 2010-09-03 Ilość postów: 231 ![]() | wpis nr 398 568 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam ...... pozdrawiam ....... czas goni strasznie.... jak zawsze Dżemowo Czerwone słońce, szminki ślad Jesienny deszcz i słowa na wiatr Niepokojąco słona łza, Codzienny lęk i płonący strach Pocztówka \"kocham\", T-shirt w sny Bilety dwa na francuski film Góra obrazów,rzeka chwil Zapytaj mnie co zostało z nich Nocami wiecznie pisze list ten, Którego jej nie wyślę i tak Bo coś wciąż podpowiada mi, że... Że to nie jej lecz siebie tak mi brak Miłość zaczyna się jak sztorm I kończy też tak samo jak on Poza tym wszystko jest \"the best\" Znów jestem sam,więc nie wiem jak jest Z całego świata tylko Ty No dowiesz się, co zawiera ten list Szukając siebie w tłumie dni Ja jestem ja,a Ty jesteś Ty Nocami wiecznie pisze list ten, Którego jej nie wyślę i tak Bo coś wciąż podpowiada mi,że... Że to nie jej lecz siebie tak mi brak Nocami wiecznie pisze list ten, Którego jej nie wyślę i tak Bo coś wciąż podpowiada mi,że... Że to nie jej lecz siebie tak mi brak Nocami wiecznie pisze list ten, Którego jej nie wyślę i tak Bo coś wciąż podpowiada mi,że... Maciej Balcar |
2011-02-10 (07:01)![]() Data rejestracji: 2009-12-02 Ilość postów: 2125 ![]() | wpis nr 398 579 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Slavo To według Ciebie Ja nie wybierając doprowadzam do władzy Tobie niewygodnych pajaców? To jaka jest rola tych co wybierają? Według Ciebie oczywiście To co? Ci co ich wybierają - niewinni? Ci co nie uczestniczą w tej farsie - winni? Lepiej zmień tego lekarza |
2011-02-10 (08:39)![]() Data rejestracji: 2008-10-23 Ilość postów: 2036 ![]() | wpis nr 398 584 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Wolne wybory jako dopust demokracji same w sobie nie są złe. Jeśli można wybrać zgodnie z własnym sumieniem,przekonaniem opcję odpowiadającą nam programowo ,ideologicznie. Problem w tym,że co innego wybieramy a co innego wybranym się okazuje.Niby to samo a jakieś inne po wyborach.Już jakby mniej z naszymi oczekiwaniami swoimi zapowiedziami czy hasłami na sztandarach wyborczych utożsamiające się. Z masą wyborczą już jakby mniej zintegrowani w swoje ważne sprawy niekoniecznie publiczne za to zaangażowani.Prywatę przed dobro publiczne stawiający. Ale czemu się dziwić,czy widział ktoś grabie od siebie grabiące? Osobnym zagadnieniem jest to,że w tym kraju politycy na świecznik są wybierani nie dlatego,że tacy dobrzy,tylko dlatego,że ich kontrkandydaci beznadziejny.Głosowanie negatywne,wybieranie mniejszego zła doprowadza do patologii w naszej polityce. Czasami można zamienić przysłowiową siekierkę na kijek. Miłego dnia. |
2011-02-10 (08:41)![]() Data rejestracji: 2010-03-05 Ilość postów: 2429 ![]() | wpis nr 398 585 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Neptun O polityce chcesz poważnie? ![]() I ma być, że WINNI to ci co wybierają? A ci co wybierają innych niż wybrani też winni? Ci co NIE wybierają - to niewinni? Winni, niewinni…. chyba już się pogubiłam. Wychodzi, że ZWYCIĘSCY w tym wszystkim to tak czy inaczej - politycy? ONI nie winni. Chociaż....... Jeżeli TEŻ wybierali - to winni.. No tak….ale jeżeli wybierali innych niż wybrani? To winni, czy niewinni? ![]() *************** Miłego……. Mimo wszystko. |
2011-02-10 (09:09)![]() Data rejestracji: Ilość postów: ![]() | wpis nr 398 589 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Prezydent solidaryzuje się z Mieszkańcami Wałbrzycha, dla których lokalizacja zakładu przetwarzającego odpady niebezpieczne jest nie do przyjęcia. Nieznośny fetor, częste pożary i uciążliwy transport wystarczająco uzasadniają poczucie udręki i zagrożenia. Dodatkowym argumentem przeciwko lokalizacji jest odrażająca szpetota nieodległego od siedzib ludzkich składowiska. Składowisko odpadów przemysłowych na terenie Pola Mieszko byłej Kopalni Węgla Kamiennego „Wałbrzych” istnieje od 1992 roku. Późniejsze decyzje związane z lokalizacją i warunkami funkcjonowania, które doprowadziły do powstania składowiska w obecnym kształcie, zapadały na szczeblu wojewódzkim i powiatowym. Nie jest prawdą, jakoby Prezydent Wałbrzycha posiadał w tym względzie jakiekolwiek istotne uprawnienia. W świetle obecnie obowiązującego prawa o eksploatacji składowiska decyduje Marszałek Województwa, natomiast o wstrzymaniu działalności bezpośrednio Wojewódzki Inspektor Ochrony Środowiska lub Wojewódzki Inspektor Sanitarny. Proponowany w referendum zakaz lokalizacji składowisk innych niż komunalne na terenie całego Wałbrzycha jest możliwy do wprowadzenia jedynie za pomocą uchwalenia lub zmiany planu zagospodarowania przestrzennego. Jest to jednak zadanie wieloletnie i wymagające wydatków na poziomie 1,3 do 3,2 mln zł. Ponadto otwiera możliwość dochodzenia od Gminy odszkodowań szacowanych na kwoty od kilkudziesięciu do kilkuset milionów zł. W wariancie skrajnym oznaczałoby to katastrofę finansów miasta niezdolnego do wykonywania podstawowych funkcji. |
2011-02-10 (09:10)![]() Data rejestracji: Ilość postów: ![]() | wpis nr 398 590 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Prezydent podjął wszelkie działania dostępne w granicach prawa. Od 2006 roku wnioskował do wojewódzkich służb ochrony środowiska o kontrole składowiska, co skutkowało zobowiązaniem firmy Mo-Bruk do usunięcia stwierdzonych nieprawidłowości. Kolejna kontrola trwa. W 2006 roku Prezydent wystąpił do Wojewody o weryfikację posiadanych przez Mo-Bruk uzgodnień w zakresie gospodarowania odpadami. W 2009 roku do Marszałka w sprawie weryfikacji pozwolenia na prowadzenie składowiska. Następstwem tego było wprowadzenie przez Marszałka zmian w pozwoleniu polegających m.in. na istotnym ograniczeniu listy odpadów do składowania oraz ilości odpadów przetwarzanych w zakładzie recyklingu. Mo-Brukowi odmówiono również zatwierdzenia instrukcji eksploatacji składowiska. Tę ostatnią decyzję, zaskarżoną przez Mo-Bruk w grudniu ub. Roku, Minister Ochrony Środowiska utrzymał w mocy. Ponadto wszczął postępowanie zmierzające do unieważnienia decyzji Wojewody z 2007 roku. Dotyczy to cofnięcia pozwolenia na prowadzenie przez Mo-Bruk składowiska i zakładu recyklingu odpadów, czego skutkiem może być zamknięcie składowiska. Niezależnie od wyniku postępowania, przesądzone jest zakończenie funkcjonowania składowiska i rekultywacja terenu, co na spotkaniu w ratuszu zadeklarował Prezes Mo-Bruku-u, Józef Mokrzycki. Zobowiązał się również do rychłego zamknięcia kwatery, w której składowany jest azbest. Celem Prezydenta jest definitywne zamknięcie składowiska odpadów. Do tego czasu poczyni wszelkie starania, by było jak najmniej uciążliwe dla Mieszkańców. Ewa Frąckowiak Rzecznik prasowy |
2011-02-10 (09:13)![]() Data rejestracji: Ilość postów: ![]() | wpis nr 398 592 [ CZCIONKA MONOSPACE ] 09-02-2011 19:32 | ~1414 | IP: *.adsl.tpnet.pl Krukoszenko sie solidaryzuje z mieszkańcami Wałbrzycha? buahhaaaaaaa Kłamie jak zwykle, ma głęboko w d.upie los Wałbrzyszan.... --------------------------------------------------------------------------------------------- 09-02-2011 19:34 | ~ja | IP: *.play-internet.pl A co zrobi, żeby było jak najmniej uciążliwe dla mieszkańców? Proszę o konkrety. -------------------------------------------------------------------------------------------------- 09-02-2011 19:35 | ~waldenburger | IP: *.dialog.net.pl Piotruś poczuł wreszcie swąd Mobruka. Strach się bać, bo w następnym referendum odleci na to składowisko. --------------------------------------------------------------------------------------- 09-02-2011 19:47 | ~bobofrut | IP: *.adsl.tpnet.pl Niech Pan Prezydent nie przesadza. Nagle jak poczuł że mogą powtórzyć wybory to i nawet wysypisko mu przeszkadza i ładnie mieszkańców za rączkę trzyma --------------------------------------------------------------------------------------- 09-02-2011 19:50 | ~morro | IP: *.walbrzych.vectranet.pl jak Kruczek taki dobry to niech jutro poprze protest i publicznie potępi Mobruk! Ale tego nie zrobi i znowu ucieknie z ratusza do biura Mrzygłodzkiej tak jak to miało miejsce przy proteście Wilda i Lubińskiego ----------------------------------------------------------------------------------------- 09-02-2011 20:05 | ~ | IP: *.dialog.net.pl Następna ściema z ratusza mająca na celu utrzymanie się przy władzy. Obejrzyjcie sobie film, którego adres podaję poniżej, jeśli jeszcze tego nie zrobiliście i zrozumcie funkcjonowanie władzy http://www.youtube.com/watch?v=4Z9WVZddH9w&feature=feedf ------------------------------------------------------------------------------------- |
2011-02-10 (09:24)![]() Data rejestracji: Ilość postów: ![]() | wpis nr 398 593 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Nie chce mi się nawet komentować jak to władza wygląda u nas w Polsce - naświetliłam problem i mam nadzieję,że każdy myślący wyciągnie z tego wnioski. Ja jestem szczęśliwa,że ( mam nadzieję) pozbyliśmy się tego czegoś. Z pewnością prędzej czy później będziemy szukać osoby odpowiedzialne za to i wiem już to dzisiaj,że z pewnością polecą tylko \"płotki\" A łapki maczali w tym wszyscy - począwszy od Kruczkowskiego poprzez marszałka wojewódzkiego skończywszy na ministrze ochrony środowiska !!!!! Wszyscy o tym wiedzieli i nic ale to nic nie zrobili ...... Przepraszam pieknaja za to,że w jej wątku ..... ale obiecałam,że będę wszędzie gdzie się da podawać informacje odnośnie tego co się u nas dzieje tylko w taki sposób możemy się bronić i powodować aby TACY ludzie czuli presję na sobie. Aby jak najwięcej Polaków wiedziało co się dzieje nie tylko u nas ale i w całym kraju ....... |
2011-02-10 (11:12)![]() Data rejestracji: 2010-02-28 Ilość postów: 4889 ![]() | wpis nr 398 606 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Neptun>> wyrażam o zdanie odrębne Co ? Znowu mam zmienić tabletki ? Zamiast zielonych - niebieskie i czerwone ? |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 253 254 255 ... 701 702 Wyślij wiadomość do admina |