Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 247 248 249 ... 701 702 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Poważne i niepoważne rozmowy o wszystkim (moderator tematu: pięknaja) |
2011-02-04 (00:10)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 396 846 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Pięknaja, cóż tak obraźliwego w tym ujrzałaś? \"W linki YT raczej nie klikam - mam swoje ulubione.\" - a Ty wszystkie linki wklejane otwierasz? _________ \"Obrazków (takich głupiutkich główek) także nie oglądam - kojarzy mi się z jaskiniowcami. \" - bo kojarzy. Przecież ludzkość już dawno posługuje się słowem pisanym. Moim zdaniem, te emotikony zastępują wielu osobom brak umiejętności wypowiadania swych emocji słowem. _________ \"Wprawdzie takich oryginalnych, dobrych tekstów niewiele, ale dla chcącego nic trudnego - zawsze coś tam znajdę.\" - Wszystkie teksty na forum uważasz za dobre? Nie sądzę, bym była jedyna w tych poglądach. _________ \"Masz rację. Po co pisać, zaraz i tak zniknie wsio pod linkami i innymi wklejankami. Gdyby przynajmniej były jakoś logicznie uzasadnione... A nie tylko: \"chodzi za mną...\" lub \"od rana słucham...\" - Rację przyznałam Neptunowi. To on pierwszy napisał o tych linkach. Ja rozwinęłam o cytaty. __________________ Pięknaja, czasami także podałam tylko link do czegoś, co akurat \"za mną chodzi\", lub \"od rana słucham\". I nie ma problemu, gdy zdarza się to raz na jakiś czas. Jednak w temacie o rozmowach powinny dominować rozmowy, jakieś przemyślenia, czasem wyrzucenie emocji. I wiesz co? Nikt z tego forum nie zrezygnował przeze mnie. Jedni odchodzili, inni przychodzili, jeszcze inni powracali. To normalne. Ja też odeszłam sama, a nie przez kogoś. Dzięki komuś powróciłam i teraz żałuję. Byli tacy, którzy nieźle dali mi w kość - nie pozostałam dłużna. Ciekawe, czy Tobie odpowiadałoby, gdyby ktoś pisał o tym jakiej rozrywki z kpinami w tle dostarczam tej osobom, gdy wraz z przyjaciółmi wyśmiewa się z Twych postów? A tak pisała Opalxxxxx. Każdy mój post torpedowała z siłą perszinga. Nie wiem, czy jeszcze gdzieś tutaj nie krąży pod innym nickiem. (dalszy ciąg poniżej) |
2011-02-04 (00:20)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 396 847 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Do Pięknaja: Chcąc definitywnie zakończyć tę dyskusję - jeszcze coś wyjaśnię. Ja Ciebie nie znałam. Początkowo nie wiedziałam jak Cię odbierać. W trakcie rozwijania rozmów dopadały mnie mieszane uczucia z odbiorem Ciebie jako rozmówcy. Z jednej strony dostrzegałam inteligencję, zaś z drugiej jakieś lakoniczne, zdawkowe zdania, pytania...? Raczej nic konkretnego. To były krótkie stwierdzenia o tym jak ludzie postępują w różnych sytuacjach i pytania - dlaczego tak właśnie się zachowują. Nigdy konkretów, żadnych swoich wniosków. Zbierając to wszystko w całość stwierdziłam, że jest to takie lawirowanie by wilk był syty i owca cała. Nie gniewaj się - tak właśnie Cię odbieram. Dopiero dzisiaj rozwinęłaś swą elokwencję. Widocznie nieźle się zdenerwowałaś. I wiesz co? Ja wiem, że Ciebie to mało obchodzi jak ja to widzę. Jednak napiszę. Wolę tak jak dzisiaj, bez owijania w bawełnę. Przykro mi jedynie, że tak jednostronnie. Przecież wszyscy mamy wady i zalety. Pozdrawiam i gaszę światło. |
2011-02-04 (00:43)![]() Data rejestracji: 2010-03-05 Ilość postów: 2429 ![]() | wpis nr 396 848 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Robal…. Najpiękniej byłoby, gdybyśmy wszyscy mieli łatwość władania piórem / w tym przypadku chyba powinno być - klawiaturą? / . Pewnie, że fajniej - gdyby każdy link opatrzony został stosownym opisem…… ale….. Naprawdę nie dajesz ŻADNEJ szansy tym co owych talentów nie posiadają? Naprawdę skreślasz tych co wklejonym linkiem do jakiejś piosenki chcą PRZEKAZAĆ swoje odczucia? I przecież NIE o linki tak naprawdę chodzi……. Mówisz, ze skoro rani to wykasować? TY to mówisz ??? Cholercia……jesteś chyba najbardziej wnikliwym czytaczem archiwum. I wiesz……JA rozumiem Twój zachwyt stylem pisania Fobii. Zachwyt - tak. Sama zachwyciłam się swego czasu. Tylko dlaczego ten styl ciągle uderza w KOGOŚ - nie rozumiem. **************************** Fobia….. Wiem CO powinno dominować w temacie \"rozmowy…..\" Ale….czy nie zauważyłaś, nie PRZECZYTAŁAŚ , że są tacy co boją się wręcz okazywać te emocje , czy swoje przemyślenia zostawiać na forum ? Wszystko dlatego aby nie stanowić pożywki dla…….. Każdy z założonych tu tematów poszedł sobie \"swoją drogą\" . Bo tę drogę wyznacza nie tylko założyciel, ale i uczestnicy. Jak robi się ZA nudno temat po prostu umiera. Natomiast nie rozumiem JAKI sens widzisz w pisaniu w jakimś temacie tylko po to, aby NIE zaczepiana komuś nawtykać? Nie znasz mnie . A jednak OCENIASZ. Przypomnieć Ci jak? No nie , na pewno świetnie pamiętasz. Jak wszystko. Nie mnie dociekać przyczyny takiego zachowania. A już na pewno NIE pisać o tym tutaj. Bo i po co? Pozdrawiam szczerze serdecznie. ************************* |
2011-02-04 (01:28)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 396 850 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Pięknaja: \"Ale….czy nie zauważyłaś, nie PRZECZYTAŁAŚ , że są tacy co boją się wręcz okazywać te emocje , czy swoje przemyślenia zostawiać na forum ? Wszystko dlatego aby nie stanowić pożywki dla……..\" Pożywki dla kogo, dla czego? Przecież to tylko ja jestem tą czarną owcą przepędzającą wszystkich z forum, a milczałam ponad DWA MIESIĄCE! I co? Dalej się tak bardzo mnie obawiali? A z tym nawtykaniem... Bądź sprawiedliwa. Ja Twoje aluzje dobrze odczytywałam. Nie było w nich złośliwości wprost, ale szpileczki czułam. Wiesz, ja nie bawię się w dyplomację. Mam tego w TV aż za dużo. Każdy taki układny, grzeczny, a w podtekstach... niech to wszystko szlag trafi. I proszę, nie stawiaj mi zarzutu, że nie daję szans tym, którzy mają problemy z oddaniem swych myśli, czy też emocji. Zajrzyj ponownie do archiwum i dobrze poczytaj. Znasz posty Rafała? Dzisiaj także coś napisał w tym temacie. Jestem JEDYNĄ, która z nim rozmawiała na forum. Wszyscy inni próbowali go właśnie przepędzić, wyśmiewali chłopaka. Wielu się dziwiło jak ja psychicznie wytrzymuję te rozmowy. Nie wyssałam tego z palca - to fakt. Tak się jakoś dziwnie składa, że ci kulturalni, grzeczni, subtelni, tacy akurat, dobrze ułożeni - o.l.e.w.a.j.ą, jawnie dyskryminują tych mniej rozgarniętych. A ta jadowita fobia porozmawia z każdym, gdy widzi, że ma o czym rozmawiać. Bo rozmowa nie musi być gładka, taka cacy - to musi być ROZMOWA, czyli WYMIANA MYŚLI i POGLĄDÓW,, które nie zawsze są zgodne pomiędzy rozmówcami. A takie dyplomatyczne uniki zawsze mnie denerwowały. Lubię szczerość. Tylko takie rozmowy są prawdziwe i konstruktywne. Zabawę w \"ą\" i \"ę\" pozostawiam salonowcom. Śpij spokojnie, nie mam zamiaru Ciebie i nikogo innego stąd przepędzać. Nigdy tego nie robiłam, o czym świadczy chociażby rezygnacja z propozycji danej mi swego czasu prze Pasko, bym została moderatorem na forum. Także nie chciałam wspólnie z Tobą moderować tego tematu. Siłą rzeczy wiąże się to z przepędzaniem z forum. Pozostawiam to innym. |
2011-02-04 (06:23)![]() Data rejestracji: Ilość postów: ![]() | wpis nr 396 858 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Przepraszam,że zabiorę głos w temacie,który się aktualnie toczy.Nie,nie będę się opowiadać po jednej ze stron,nie mam takiej potrzeby - faktem jednak jest że nie ma ludzi idealnych nie było zresztą i z pewnością nie będzie.Każdy z nas jest w jakimś zakresie niepoprawny emocjonalnie,intelektualnie itp. Ja musiałam kilka latek pożyć i parę rzeczy doświadczyć aby dojść do takiej definicji.Więc ja przestałam oceniać ( nie zawsze mi się to udaje,acz staram się) bo sama zdaję sobie sprawę z tego,że i mi brakuje do ideału.A skoro ja nie jestem ideałem ( w swoich własnych oczach ![]() Myślę,że największą zaletą człowieka jest tolerancja i zrozumienie drugiego człowieka,nawet jeżeli nie jest on idealny .... |
2011-02-04 (10:15)![]() Data rejestracji: 2008-10-23 Ilość postów: 2036 ![]() | wpis nr 396 892 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Madzia>>> Czym innym jest ocena człowieka a zgoła innym ocena jego zachowania. O ile pierwsze jest mało eleganckie to drugie nie tylko dopuszczalne,ale jeśli obiektywne i rzetelne wręcz wskazane. Problem polega jednak na tym ,że \"obiektywne oceny\" zgoła inaczej wyglądają z różnych płaszczyzn postrzegania. Arbitrem są fakty.Słowo pisane jest takim faktem,historia też dokumentuje fakty. Czy obiektywne jest wypisywanie peanów ku własnej boskości(raz w czas pokazując ludzką twarz,żeby gawiedź myślała,że zintegrowana z doskonalością)? A może uczciwe i obiektywne jest danie sobie prawa do bezpardonowej krytyki i oceny innych a każdą uwagę krytyczną odbieranie jako niegodziwość, i ludzką podłość,doskonałość kalającą? Tak ma wyglądać sprawiedliwość made in Osoba? dżizus Robal_36! No przywaliłeś łapką w stół! Trzy korzyści. Połajankę odebrałem z pokorą,chociaż z tym jastrzębim napadem to przesadziłeś. Upewniłeś mnie,że jednak,że albo udajesz,albo pewne tematy jeszcze do Ciebie nie dotarły. Wiem,że masz łapkę. Pozdrawiam Nie sądzę,żebym był tutaj miłe widziany ze swoim zdaniem odrębnym . Bo zapewne,jeśli nawet ktoś myśli chociaż w części podobnie,już się nie wychyli. I można to zrozumieć. |
2011-02-04 (11:57)![]() Data rejestracji: 2010-02-28 Ilość postów: 4889 ![]() | wpis nr 396 904 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Madzia77>> gdzieś tam umknęło... zdecydowanie NIE , co innego kara, co innego zemsta, czerpanie korzyści - raz by były leki, a innym razem narządy do wymiany. Jestem przekonan,y że nie ma to tamto - prędzej, czy później nie byłaby ważna sprawiedliwość, a korzyść... Z romanx\'em też nie mogę się zgodzić - bo to są kwestie podstawowe ... Ja wiem nie jestem Bogiem z prawami decydowania itd, ale zbrodniarz - też nie jest. Jeśli więc on nie respektuje norm, dlaczego, u licha, jego miałyby dotyczyć ? Ma jakiś przywilej ? Pan będzie szczęśliwy z powodu jego skruchy i żalu ? O! jaka fajna zagadka wychodzi... rafsaw>>{{nonono}}, kolega jaki spostrzegawczy kto bez grzechu...Słyszałeś ? ************************************************************* Nie będę dyplomatycznie przemilczał... Z tym, że nic nowego nie wniosę... Pozwólcie, z przepastnych zakamarków ludzkości, takie słowa wkleję \"Nic nowego pod słońcem\" i \"wszystko już było\" /mój ulubiony - Kohelet/ i Ridentem dicere verum, quid vetat ? - Cóż broni mówić prawdę z uśmiechem A My w.s.z.y.s.c.y - do siebie i osobiście każde słowo, bierzemy TAK, ja !@#$% - TEŻ np. Twój wpis Monet >> o manipulacji - siedziałem i się pięć godzin \"paczałem we w monitor\" - do kogo u licha żeś to napisał ? I jak takie słowa, tak umieszczone traktować ? Każdy przecież jest manipulatorem. N.i.e m.a z.m.i.ł.u.j Osoba>> Dałem dooopy mając dobre intencje, prawda ? Tym razem ja chciałem dobrze, miałem dla kogoś receptę... Cholera! Tak dawno temu to było, że zapomniałem, co tymi dobrymi ... Nic to, już zapomnieliśmy, prawda ? A słowa \"o nie dawaniu szansy\", były jednak do mnie, mógłbym się założyć pięknaja>> wygrałbym ? I nie - nie przekreśla tylko umieszczenie linku i ciche czytelnictwo Przekreśla nadętość i bufonada, zacietrzewienie, mentalny komunizm, wyśmiewanie się, szydzenie z uboższych /w różnych aspektach tego słowa/ Tak - s.r.u i wykasować , bo - NIE cenzurować - tylko właśnie s.r.u całość. Całość i po ptokach. Najwięcej chyba tu \"nastukałem,\" mam nadzieję, że czasem nawet z sensem, a usłyszałem... Myślałby kto, że ktoś płakał będzie. Za zdecydowanie większego kalibru postaciami ** nie słychać żalu Pozdrawiam serdecznie i SZACUNEK ** danych osobowych, nicków i adresów IP oraz pw nie będzie |
2011-02-04 (13:50)![]() Data rejestracji: Ilość postów: ![]() | wpis nr 396 937 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Robal_36 >>> Madzia77>> gdzieś tam umknęło... zdecydowanie NIE , co innego kara, co innego zemsta, czerpanie korzyści - raz by były leki, a innym razem narządy do wymiany. Jestem przekonan,y że nie ma to tamto - prędzej, czy później nie byłaby ważna sprawiedliwość, a korzyść... ---------------------------------------------------------------------------------- Robal >>> umknęło Ci też to,że temat się tyczy osób,które odebrały życie drugiemu człowiekowi.Uważam że taki człowiek nie ma prawa do \"normalnego\" funkcjonowania jak pozostała reszta społeczeństwa po za jednym - nie wolno zabijać Monet >>> jak słusznie zauważyłeś \"Punkt widzenia od punktu siedzenia\" |
2011-02-04 (14:35)![]() Data rejestracji: 2010-02-28 Ilość postów: 4889 ![]() | wpis nr 396 949 [ CZCIONKA MONOSPACE ] madzia77 >> Jasne, że nie rozmawiamy o przestępstwach gospodarczych, o więźniach sumienia, o zwykłych - małych, czy dużych geszefciarzach, o drobnych pijaczkach, czy chuliganach stadionowych, o przekroczeniu prędkości, czy nie płaceniu w restauracji, albo za fakturę, ale o mordercach, zbrodniarzach - naprawdę - zapewniam Cię, jeszcze pamiętam. I zdaję sobie sprawę z różnego rodzaju dylematów i słyszałem o pomyłkach sądowych. I wiem, że nie jestem Bogiem... Czym innym jest jednak kara, nawet ta ostateczna - śmierci, wyeliminowanie, zabicie, wyrwanie chwasta, a czym innym znęcanie się, testowanie leków itd itp **** Oj, to prawda, punkt siedzenia - zmienia punkt widzenia ![]() ***** A kiedyś opowiadał mi znajomy, jak była taka litująca się duszyczka, nie nie nad złoczyńcą, tylko nad zapaskudzonym do cna menelem, który uwił sobie gniazdko w filii jakiegoś kantorka płatniczego... Siedział i robił pod siebie, a smród był taki, że nie podejdziesz... Sprzątaczka tylko miała problem - bo codziennie musiała doczyścić to miejsce... I poprosiła kiedyś znajomego o usunięcie tego typa, nie takie ostateczne, tylko żeby nie pojawiał się w tym miejscu... Larum był i dramat, no jak tak można ? Krzywdzić taką nic niewinną duszyczkę...Znajomy podał wtedy szmatę z wiaderkiem tej najbardziej protestującej, najgłośniej krzyczącej i poprosił, żeby żeby pomogła koleżance i sprzątnęła te ekstrementa. Ale Ona - ta to była do spraw wyższych, uduchowiona taka, wiesz, co mam na myśli ? **** A czasy są takie, że zupełnie spokojnie można wyobrazić sobie sytuację, że ta cała sfora dobrych duszyczek ma gdzieś na czipie zapisane np. - jestem przeciwnikiem ks, mojego mordercę - wypuścić wolno - jestem za wysokimi podatkami - oczekuję wysokiej emerytury hihihihi - jestem zwolennikiem karania kradzieży upier.em ręki - ukradnę mi upier.ć... itd itd itd itd technologicznie, jak wiele rzeczy wydawałoby się niemożliwych - p Pikuś ![]() |
2011-02-04 (14:53)![]() Data rejestracji: Ilość postów: ![]() | wpis nr 396 953 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Robal_36 >>> na ten temat można by długo i namiętnie ![]() W obecnych czasach winę można udowodnić - mogłabym rzec w 100% ( DNA i inne...) generalnie rozchodzi mi się przede wszystkim o morderców dzieci i zabójstwa,że tak powiem z premedytacją,bo trudno tutaj taki sam artykuł ( karę) zastosować do kogoś kto zgwałcił i zabił,kogoś kto zabił dla korzyści materialnych,a kogoś kto się z kimś tłukł - przyłożył nie chcący mocniej ( w afekcie? ) lub samoobronie .... Uważam,że dwa pierwsze powyższe przypadki kwalifikują takiego kogoś do wykluczenia ze społeczeństwa ale nie na zasadzie,że idzie taki do kryminału i to w dodatku na \"ochronkę\" i ma się lepiej jak nie jeden \"przyzwoity\" obywatel na wolności .... |
2011-02-04 (15:58)![]() Data rejestracji: 2010-02-28 Ilość postów: 4889 ![]() | wpis nr 396 971 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Skoro się zgadzamy, to po co się sprzeczamy ? Bo diabeł tkwi w szczegółach... Pamiętamy drażliwe czasem, dla niektórych, pytanie? Czy dopuszczamy możliwość ? - no i zaczyna się jazda - prawdopodobieństwa, potrzeba tudzież konieczność /skoro mają 50%... co chyba nie do końca jest prawdą / a odpowiedzi - jak nie było, tak nie ma... A dlaczego ? Bo nie zdefiniowaliśmy sobie pojęć... Bo nie wiemy wszystkiego... Taka - wymiana kulek... Pewien kol., ślicznie to napisał - jeśli zestawy są \"tylko\" uzupełniane, nie są zmieniane kompletami tylko w części ? Czy stąd mogą mieć miejsce te takie podobno obserwowalne trendy ? Po jakie licho zatrudniają matematyków ? - do obserwowania losowości ? Załóżmy, że z całą stanowczością, na pewno, zauważyli coś niezwykłego, coś co nie jest zgodne z wiedzą / niech będzie nawet - jaką tylko mądrzejsi posiadają/ na dziś dzień. No i co ? Mogą to jakoś zmienić ? Przecież jeśli mogą - to odpowiedź na pierwotne pytanie brzmi - mogą manipulować - tertium non datur ![]() Czytywałem tu komentarze typu - mogą się zdarzyć wszystkie parzyste, nieparzyste, po kolei od 1-20, albo 20-40 itd, albo 2, 3, 5, 7, 11, 13, 17, 19, 23, 29, 31, 37, 41, 43, 47, 53, 59, 61, 67, 71 i nic w tym dziwnego - statystyka, przypadek, prawdopodobieństwa... Ba, znaleźliby się i tacy, co twierdziliby, że wszystkie wymienione wyżej, kolejno po sobie od poniedziałku do niedzieli, od stycznia do grudnia to przypadek i losowość i J.E.S.T D.O.B.R.Z.E ale i mówią - będzie jeszcze lepiej *********** Loteria esowa Gorzów, Poznań, Gorzów, Poznań,... tak, wiem - czepiam się, przecież to nie ts przeprowadza, te losowania Powodzenia wszystkim we wszystkim PS Pikolo>> czemu ciemność widzę ? trzymasz może jakąś hibermiejscówę dla robala ? tanio ? albo może nawet gratis ? |
2011-02-04 (16:02)![]() Data rejestracji: 2010-05-14 Ilość postów: 2901 ![]() | wpis nr 396 973 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Monet ja Ciebie czytam z przyjemnością ![]() pozdrawiam wszystkich |
2011-02-04 (16:07)![]() Data rejestracji: 2010-02-28 Ilość postów: 4889 ![]() | wpis nr 396 977 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Monet>> Faktycznie przesadziłem... sokoli ![]() przepraszam za tego jaszczempia też Cię czytam z przyjemnością szczerze i całkiem serio szacunek |
2011-02-04 (16:51)![]() Data rejestracji: 2008-10-23 Ilość postów: 2036 ![]() | wpis nr 396 987 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ![]() Napisaliście do admina o bana dla mnie ? ![]() To takie ,\"pożegnalne pogłaskanie skazańca\",tak? ![]() PS. Robal_36>>>> Nie ma sprawy. Wszystkim zagrały emocje,wyższą nutą niż to warte. kathy>>>> Ja Ciebie też,ale ostatnimi czasy mało mam okazji... ![]() |
2011-02-04 (17:01)![]() Data rejestracji: 2008-10-23 Ilość postów: 2036 ![]() | wpis nr 396 989 [ CZCIONKA MONOSPACE ] No to - chlup! ![]() Lekarz pije na zdrowie Matematyk na potęgę Grabarz na umór Ornitolog na sępa Poborowy na krzywego ryja Bankowiec na kredyt Polarnik na zimno Pediatra po maluchu Aptekarz po kropelce Filozof po namyśle Krawiec po naparstku Syndyk do upadłego Fryzjer do lustra Nurek do dna Anestezjolog do utraty tchu Kuba do Jakuba Jakub do Michała Perfekcjonista raz a dobrze Kamerzysta aż mu się film nie urwie Tenisista setami Kolarz w kółko Higienistka tylko czystą Gastryk żołądkową gorzką Lunatyk księżycówkę Bliźniak brudzia Nocny stróż w ciemno Ichtiolog pod śledzika Pilot jak leci Mechanik z gwinta Hydraulik z grubej rury Medyk sądowy zalewa się w trupa Wędkarz zalewa robaka Woźnica wali końską dawkę Stolarz wali klina Żołnierz strzela lufę Sprzedawca paliw wali w gaz Stręczyciel (być może) upija się w cztery dupy Rolnik nawala się jak stodoła. Pilot Luftwaffe jak Messerschmit |
2011-02-04 (17:10)![]() Data rejestracji: 2010-02-28 Ilość postów: 4889 ![]() | wpis nr 396 994 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Monet>> Ja - Nie. Nie. Też mam takie odczucie. |
2011-02-04 (19:01)![]() Data rejestracji: 2010-05-14 Ilość postów: 2901 ![]() | wpis nr 397 033 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Monet Jak się trochę pozbieram to obiecuję poprawę ![]() |
2011-02-04 (20:14)![]() Data rejestracji: 2009-07-28 Ilość postów: 30 ![]() | wpis nr 397 042 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ---przekażmy sobie ZNAK POKOJU......... |
2011-02-05 (10:10)![]() Data rejestracji: 2009-12-02 Ilość postów: 2125 ![]() | wpis nr 397 137 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam wszystkich Jak tam Wasze fochy? Opłaca się hodować muchy w nosie? |
2011-02-05 (10:43)![]() Data rejestracji: 2010-05-14 Ilość postów: 2901 ![]() | wpis nr 397 145 [ CZCIONKA MONOSPACE ] neptuś ![]() |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 247 248 249 ... 701 702 Wyślij wiadomość do admina |