Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 160 161 162 ... 701 702 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Poważne i niepoważne rozmowy o wszystkim (moderator tematu: pięknaja) |
2010-10-26 (19:21)![]() Data rejestracji: 2009-10-08 Ilość postów: 3640 ![]() | wpis nr 367 233 [ CZCIONKA MONOSPACE ] No proszę... jak to na swoje PRZEKRĘCI... MAŁPA jedna...!!! ![]() Nawet w DEMOKRACJI,nie można ludzi od k******ów wyzywać...!!!!!!!! |
2010-10-26 (19:27)![]() Data rejestracji: 2010-05-14 Ilość postów: 2901 ![]() | wpis nr 367 234 [ CZCIONKA MONOSPACE ] \"No proszę... jak to na swoje PRZEKRĘCI... \" -------------------------------------------------------- jasne, że na SWOJE............................. zawsze na górze.......................... ![]() ![]() ![]() |
2010-10-26 (19:27)![]() Data rejestracji: Ilość postów: ![]() | wpis nr 367 235 [ CZCIONKA MONOSPACE ] kathy >>> ależ o tym piszę odnosi się to też do tych bez recepty - boli mnie np. żołądek - dzwonię do doktorka aby ustawić wizytę,czekam dzień lub dwa ( no bo nie mam gorączki itp) Ale funkcjonować z bolącym żołądkiem - odpada więc co zrobię w oczekiwaniu na wizytę - idę do apteki i serwuję sobie to co dostępne bez recepty ... by dotrwać jakoś do wizyty ... |
2010-10-26 (19:34)![]() Data rejestracji: 2010-05-14 Ilość postów: 2901 ![]() | wpis nr 367 240 [ CZCIONKA MONOSPACE ] madzia ja z bólem żołądka nie idę do lekarza, jeśli ten ból trwa krócej niż tydzień, dwa bo żaden lekarz nie jest cudotwórcą i po jednym dniu bólu nic nie poradzi oprócz herbatki miętowej, której akurat ja nie mogę mam własny sposób na ból żołądka i póki mnie nie skręci na amen będę go stosować, a w aptece mnie nie zobaczą |
2010-10-26 (19:39)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 367 247 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Pikolo, w porządku. Odwołuję wszystko co dotychczas napisałam. Jest cudnie. Żyjemy w raju. A ja mam jakieś fochy, wymagania gwiazdorskie, krytykanckie spojrzenie na wszystko i wszystkich, a w dodatku wygodnicka naciągaczka ze mnie. Wybacz, że nie zawlokłam mojej siostry do Twego zakładu. Nie wiedziałam, że u Ciebie taka taniocha. Zresztą nie chciało mi się jechać taksówką dwa razy dłużej. No i jakoś nie pasowały mi godziny otwarcia. Tu, gdzie łaskawie pozwoliłam zaciągnąć się siostrze, przyjęli mnie około godz. 20. _________ Naćpałam się, czy co? Idę na dół po papierosy. |
2010-10-26 (19:45)![]() Data rejestracji: 2009-10-08 Ilość postów: 3640 ![]() | wpis nr 367 253 [ CZCIONKA MONOSPACE ] A cha... Chyba już wiecie,że WARIAT nie był z PO... Ale,czy to nie oznacza ,że był jednym z nas...? ![]() ------------------------------------ \"zawsze na górze\" I co się tak chwalisz? Ja też mam piętro... ![]() Do widzenia. |
2010-10-26 (20:16)![]() Data rejestracji: 2010-05-14 Ilość postów: 2901 ![]() | wpis nr 367 262 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ja nie mam pięterka ![]() |
2010-10-26 (20:29)![]() Data rejestracji: 2007-01-08 Ilość postów: 4257 ![]() | wpis nr 367 271 [ CZCIONKA MONOSPACE ] lub z innym, który uważa, że Matka Boska została zapłodniona in vitro. A kto powiwdział ze tak uważam. Niech stanowisko zajmie Kościół i wytłumaczy jak moze Dziewica począć. Bo in vitro może na pewno lecz Kościół jest przeciwny in vitro. To wszystko. |
2010-10-26 (20:29)![]() Data rejestracji: 2005-11-07 Ilość postów: 652 ![]() | wpis nr 367 273 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Fobia1 Wybaczam! Złośliwość też. To na co wydajesz pieniążki,których podobno nie masz w nadmiarze,jest mi bardzo mocno wszystko jedno,wiec nie rób sobie wyrzutów,że to nie mnie dałaś zarobić.Ja na Tobie \"trafiłbym\"około 60 pln na czysto.Ty przepłaciłaś 160.Twoja sprawa.Ważne,że jesteś zadowolona. Cenę okularów podałem Ci w celu informacyjnym. I dodam ,że \"tanoicha\"nie tylko u mnie. Jak myślisz,czy okulista badał cię całkiem za free? Jak myślisz,kto płaci za te wynajmowane metry, za leasingowane wyposażenie tych salonów,za ten szpan? Pozdrawiam Szczerze. |
2010-10-26 (20:49)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 367 283 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Pikolo, ja t wszystko wiem. Nie ja wybierałam optyka. To była decyzja mojej siostry, a ja ją tylko zaakceptowałam. U Ciebie zrobię sobie różowe okulary. Świat jest piękny i bez nich, zmieni mi się spojrzenie na rzeczywistość. Obejrzę \"M jak miłość\". Popatrzę na szczęśliwe rodziny. Obejrzę także lekarzy z Leśnej Góry. Będzie super. A do Angoli nie wyjadę chociażby mnie stąd wykopywała cała służba zdrowia. Ja się nie dam. Jestem optymistką, tylko czasem mnie krew zalewa i wtedy obrywa się Bogu ducha winnym. Trzymajcie się zdrowo. |
2010-10-26 (21:00)![]() Data rejestracji: 2005-11-07 Ilość postów: 652 ![]() | wpis nr 367 285 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Trzymam za słowo. Z tymi różowymi. |
2010-10-26 (21:02)![]() Data rejestracji: 2010-02-28 Ilość postów: 4889 ![]() | wpis nr 367 286 [ CZCIONKA MONOSPACE ] pikolo>> Daj no brachu namiary na tą swoją szpecjalistkę, coś mi się widzi, że warto by z kobitką pogadać. fobia1>> Tylko tak se gadaliście o tych cenach ??? ![]() Chociaż - sprawdź ! ![]() *** Jechałem jakiś czas temu na pogrzeb swojego Przyjaciela do Poznania... Zmarł w śnie . Opiekował się schorowana matką... W przedziale siedziały dwie Panie.... Obydwie ze Szczecina. Jedna z nich nieprawdopodobnej urody kobieta, opowiadała o swoim niepełnosprawnym dziecku. Jakich cudów trzeba dokonywać żeby poradzić sobie z urzędniczo- biurokratyczną rzeczywistością nie chcę Wam opowiadać... *** A ! Ostrożnie, bo Panowie Służący Narodowi stwierdzili, że to MY jesteśmy winni źle ICH oceniając. Stukam się więc w pierś, tudzież klatę, posypuję głowę i potwierdzam : >> Ja też zbłądziłem. Oczywiście - jest dobrze! Lepiej być nie może! A nie orientuje się ktoś może, kiedy przestaną robić nam dobrze ? |
2010-10-26 (22:09)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 367 312 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Robal, skąd masz popiół? Też chcę posypać. No to Wam opowiem, jak to w Szczecinie działa pogotowie ratunkowe. Przed dwoma tygodniami prasa podawała. Otóż do schorowanego ponad 80-letniego mężczyzny wezwała pogotowie żona. Poczuł się źle, a ponieważ chorował na różne przewlekłe choróbska (nic dziwnego w tym wieku), wezwanie pomocy było uzasadnione. Przyjechało takich dwóch osiłków-sanitariuszy. Człowiek leżał w piżamie, była noc. Poganiali go by prędzej wstawał, bo nie mają czasu. Zdążył założyć kapcie, a żona nakryła go jakimś szlafrokiem, może kurtką, nie pamiętam, a gazetę wyrzuciła. Nawet na schodach go popędzali, żaden z nich mu nie pomógł, nie podtrzymał. Na trzęsących się nogach wsiadł do karetki. Zawieźli go do szpitala - jacy dobrzy, nie mogę wyjść z zachwytu. Na izbie przyjęć chory staruszek poprosił ich o nazwiska, uprzedzając, że głosi sprawę traktowania go przez sanitariuszy do dyrektora pogotowia. Weseli chłopcy-sanitariusze przedstawili się uprzejmie: Lenin, Stalin i Bierut. Dyrektor pogotowia zapowiedział ukaranie dowcipnisiów, a sprawa trafiła do prasy. _________ \"Ach jak przyjemnie Kołysać się wśród fal...\" \"Gdzie ta keja, przy niej mój jacht Gdzie to okno na szeroki świat Gdzie te wszystkie sznurki od tych szmat Gdzie to okno na szeroki świat..\" _________ I tym wesołym akcentem, czekając na następne dobra darowane mi przez rząd, udaję się, ja - szary obywatel, a nawet warchoł, nierób i naciągacz - na spoczynek (nie wiem po czym). |
2010-10-26 (22:24)![]() Data rejestracji: 2010-02-28 Ilość postów: 4889 ![]() | wpis nr 367 318 [ CZCIONKA MONOSPACE ] fobia1>> Tak czułem, żeby nie rzucać, tak czułem ... teraz sam sępić muszę, ale stoją dobrzy ludzie pod klatką... I nie żałują ... dobrego słowa a i czego tam jeszcze...Serio - postarać się ? pozdrawiam dobrej nocy wszystkim |
2010-10-26 (22:37)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 367 331 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Przepraszam wesołych sanitariuszy. Pomyliłam ich nazwiska. Otóż przedstawili się: Stalin, Lenin i Hitler (nie Bierut). ________________ Szukaj Robalu, szukaj. |
2010-10-26 (22:39)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 367 332 [ CZCIONKA MONOSPACE ] To znaczy postaraj się. Nawet tonę z chęcią na siebie sypnę. Zakopię się w tym błogim puchu nieświadoma dobroci dobroczyńców. To napisałam ja - nędzna pijawka. |
2010-10-26 (22:57)![]() Data rejestracji: 2010-05-14 Ilość postów: 2901 ![]() | wpis nr 367 338 [ CZCIONKA MONOSPACE ] fobia tak czytam... a który z tych sanitariuszy miał podwójne nazwisko? |
2010-10-26 (23:09)![]() Data rejestracji: 2009-12-02 Ilość postów: 2125 ![]() | wpis nr 367 340 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Kathy nie zadawaj tak niewygodnych pytań |
2010-10-26 (23:26)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 367 344 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Kathy, trzeci to chyba kierowca. Nie jestem pewna czy przypadkiem nie zdegradowałam tych panów, to prawdopodobnie byli ratownicy medyczni. Kathy, \"Kurier Szczeciński\" to podał. Nie wymyśliłam sobie. |
2010-10-26 (23:29)![]() Data rejestracji: 2010-03-05 Ilość postów: 2429 ![]() | wpis nr 367 345 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Miałam już nie pisać. Coby nie mamić czytających swoim brakiem charakteru, Swoją bezmyślnością…….. Ale…… Fobia….po co tyle sarkazmu w tych Twoich wypowiedziach. Wszyscy WIEMY jak jest w naszym kraju. Nie od dzisiaj. Ale każde z nas ma inne spojrzenie , inne doświadczenia za sobą... Ja PRZEPRASZAM , ale zawsze chcę widzieć dobre strony. Wszędzie. Wiesz dlaczego? Bo szkoda mi życia na ZAMARTWIANIE się tym czego zmienić nie mogę. Chowanie głowy w piasek? Właśnie czytam o przypadku uszkodzenia mózgu pacjentowi przez pielęgniarkę. Historia wydarzyła się w brytyjskim szpitalu. To coś jak opisany przypadek szczecińskiego pogotowia. Wszędzie zdarzają się historie, które nie powinny się zdarzyć. Ale czy NAPRAWDĘ tylko takie powinniśmy widzieć? Ja też jestem ze Szczecina. Mam w domu dziadka .Ma 86 lat. Jest przewlekle chory. Pogotowie jest u niego średnio dwa razy w miesiącu. Przez ostatnie 4 miesiące trzy razy zabierano go do szpitala. Ostatnio z ciśnieniem ponad 200. Po ustabilizowaniu na Oddziale Ratunkowym ODWIEZIONO go do domu. NIGDY jeszcze nie spotkaliśmy się z takim traktowaniem. Chociaz NIE jest dla mnie żadną tajemnicą, że zdarzają się takie. To ludzie ludziom tak……. I żaden najcudowniejszy nawet system nic tu nie pomoże. Wbrew pozorom CZASAMI jednak myślę. I nawet ROZUMIEM Cię. Tylko …tak się zastanawiam, czy nie byłoby Tobie i przyjemniej i lepiej Gdybyś tak mogła trochę …. optymistyczniej? WIEM, nie moja sprawa, nie mój biznes……. To TYLKO te moje \"różowe okulary\" |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 160 161 162 ... 701 702 Wyślij wiadomość do admina |