Forum strony www.multipasko.pl [Regulamin]

Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów
Login:

Hasło:
Strona: 1 2 ... 127 128 129 ... 701 702
Wyślij wiadomość do admina

Przewiń wpisy ↓

Poważne i niepoważne rozmowy o wszystkim (moderator tematu: pięknaja)

2010-10-06 (14:43)

status Robal_36
Data rejestracji: 2010-02-28
Ilość postów: 4889

12415
wpis nr 362 087
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Neptun>>

o jo joj...! (jeśli można Kogoś zacytować )

ta sympatyczna szklaneczka - to, przecież -

na samiusieńki początek

Slavo>>

Nie \"za dużo\" wyczytałem, tylko - nieprecyzyjnie, jak zwykle zresztą, napisałem...

Chodziło mi o to, że TAM jest JAKIEŚ OGÓLNIE ZROZUMIAŁE (jeśli rozumiesz co mam na myśli, a sądzę, że rozumiesz ) uzasadnienie

dla zatrudnienia TAMTEJ Pani... A u Nas jakie jest uzasadnienie ? Bo...

Nie sądzę, że z zachwytem oglądasz WSZYSTKIE NASZE Losowania * ...

Co prawda - był kiedyś jakiś nik wyrażający uwielbienie dla DeWu , to

o popularności TEJ persony wśród graczy rozmawiałem z pracownikami totalizatora...

Może nie chcą podawać, kto będzie losował, żeby przeciążenia sieci

z powodu nadmiaru chętnych nie było ?

* jeśli, w ogóle - oglądasz i

jak wiesz - nie chodzi mi o wyniki
2010-10-06 (18:02)

status pięknaja
Data rejestracji: 2010-03-05
Ilość postów: 2429

12423
wpis nr 362 137
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Robalowy Robercie jako ZUPEŁNY laik w temacie

co/ kto rządzi w T.S. , na temat uzasadnienia wyboru

jaśnie wielmożnych prowadzących (?) się nie wypowiadam.

Może tylko, ze pewnie to tak \" na obraz i podobieństwo\" ….

wiesz coś na kształt \" głupi naród to kupi\" .....

Ale jako ten laik, a i czasami \"blondynka\", po rozmowie z osobnikiem

w tym temacie podobnie myślącym zastanawiam się JAK może wyglądać ta

\"manipulacja\" wynikami.

PRAKTYCZNIE wydaje się to mało prawdopodobne , choćby z powodów

o których pisał tu już Pikolo.

Teoretycznie - nie ma rzeczy niemożliwych .

Wiem, że przyglądasz się poczynaniom T.S. dość wnikliwie, parę tematów

zresztą usiłowałeś \"delikatnie\" tu i tam wrzucić ….

A mógłbyś tak wprost, bez \"owijania w bawełnę\" podać nam tu kilka z Twoich zaobserwowanych ….hm…...niewyjaśnionych ….podejrzanych

historii .?

2010-10-06 (18:05)

status madzia77
Data rejestracji:
Ilość postów:

wpis nr 362 138
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Faktycznie coraz mniej osób ma coś do powiedzenia - pieknaja plus Robal próbują ale ciągłe podciaganie tematu...

Wychodzi na to,że nasze społeczeństwo multipaskowe (i nie tylko ono) ma niewiele do powiedzenia lub jest coś mało wylewne ...

A szkoda ...

A za mną dzisiaj coś takiego:

1.Ukrywana pod nickiem, ty mnie najlepiej znasz

ja twój głos odgaduję, ty malujesz mą twarz

Zawitałem na chwilę, pozostałem po świt

nie liczyłem na wiele, teraz liczysz się Ty.

Otwieram czas, gorzki realny dzień,

smutny realny świat, wirtualem się stał

(wirtualem się stał)

Otwieram się na wirtualny świat,

na wirtualny dzień, aby w realu trwał.

(aby w realu trwał)

2. Każde słowo rozczula, każdy pamiętam post

Pragnę poczuć twój dotyk, ty chcesz usłyszeć głos

W wirtualnym pokoju tyle namiętnych dróg

a pragnienia realne chcą przekroczyć ten próg

Wciąż szukałem miłości, logowałem do sieci drzwi

enter na klawiaturze, wirtualnie otwierasz Ty.

http://www.youtube.com/watch?v=80_FY1zqj9w

2010-10-06 (18:27)

status slavo
Data rejestracji: 2009-10-08
Ilość postów: 3640

12180
wpis nr 362 148
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Robal uzasadnienie jest takie...

LICZY SIĘ ILOŚĆ, A NIE JAKOŚĆ

2010-10-06 (21:47)

status Robal_36

12415
wpis nr 362 206
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Madzia77

tak

klikam, żeby komuś na złość zrobić

notosru i podbijamy

pięknaja>>

Twarde dowody, i dać je tu - na stronkę ?

no to - żeś mnie

zastała nieprzygotowanego

żarty sobie ze mnie strugasz ?

dobre dobre

Przecież, gdybym takie miał, to chociażby -

- puściłbym jakiś przeciek do prasy, tv, netu

(najchętniej zza wielkiej wody) z jakąś rozsądną,

nie do odrzucenia propozycją...

Czytam, słucham, obserwuję...

Mam rozwinąć jakąś konkretną myśl ?

slavo>>

A nie ? Kiedyś, w różnych okresach byli -

Rembiszewski, i jakaś pani Rembiszewska (nie rodzina)

dwie panie z mazurskiego radia i taki \"puciu, puciu grubasku\" - TRZY

a obecnie ? I kto za to płaci ?

- Pan płaci, Pani płaci...
2010-10-06 (22:12)

status pięknaja

12423
wpis nr 362 210
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Ależ Robercie…. gdzie do licha ja o twardych dowodach…..

I gdzie te niby moje żarty z Ciebie…. no i skąd przypuszczenia, że tą \"blondynką\" to ja jestem, a nie tylko bywam

Mnie tylko o te \"sugestie\" chodziło….

2010-10-06 (22:28)

status Robal_36

12415
wpis nr 362 217
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

To może ja siwawym blondynem...

Aczkolwiek, jak mam odebrać ostatni akapit ?

bez \"owijania w bawełnę\" - niewyjaśnionych, podejrzanych ?

Jutro, postaram się o kilku wątpliwościach mnie dręczących tu napisać...
2010-10-07 (10:20)

status Robal_36

12415
wpis nr 362 269
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

>>

W paru wątkach, w kilku miejscach, miały miejsce dyskusje, czasem bardzo gorące spory /bez nicków- ok / na temat \"ustawiania\" losowań ... Rozmawiało wiele osób, reprezentujących różny poziom kultury dyskusji, wiedzy, spojrzenia na różne kwestie, czy to bardziej filozoficzny, czy matematyczny...

Argument typu : \"nie , bo nie ma takiej potrzeby\",\"to niewiarygodne\", czy to \"teoria spisku\" jakoś, do mnie, nie trafiają...

Żeby sobie nie komplikować - ustalmy sobie może najpierw, co rozumieć pod tym pojęciem \"ustawiania\"... I - w jakiej grze... Bo, przecież widać chyba różnicę między grą z gwarantowaną kwotą, a grą z pulą wynikającą z wpływów ? Między keno, gdzie nie widzimy, \"o co chodzi \" -jak przeprowadzane jest losowanie, Jokerem, gdzie nie mamy wpływu na zestaw 4/4, czy MM z zastosowaniem maszyny, z użycia której się wycofano (czemu ?) ... \"Ustawianie\", w moim rozumieniu - polega na stosowaniu nie do końca znanych reguł...

Napiszmy o DL - losujemy 6/49 , gdzie prawdopodobieństwo jest niedające szans graczom ... No i UWAGA! -bo nie piszę tu teraz o kwadratowych kuleczkach, blue boxie, wcześniejszym nagrywaniu, sznureczkach, eliminowaniu zestawów NIE DAJĄCYCH wyniku 6/6, tylko - STOSOWANE SĄ RÓŻNE zestawy kul używanych do losowania. Co jest zabawne - przecież, o nich wiemy, prawda ? No więc załóżmy teraz, że kilka z kul (z różnych, jakikolwiek tu wstawcie powód - magnesy ciężar, chip, średnica...) NIE ZOSTANIE WYLOSOWANYCH, zassanych, zdmuchniętych, czy jak tam, a JEDNA, lub DWIE (z dokładnie odwrotnych niż przed chwilą) będą w szczęśliwym zestawie...TAK, WIEM, że są atestowane, przebadane, są z homologacją i oznaczeniami ISO, DIN, PN, i \"dozwolono do stosowania\"... Tylko - czemu nie wiemy, kiedy które będzie używane ?

Ale, pójdźmy o krok dalej, co stoi n a przeszkodzie, żeby zestawy takie, mające nadrukowane na wierzchu bili TAKIE SAME OZNACZENIA, były różne ? By było ich kilka ? czy nie dawałoby to możliwości, o których wolelibyśmy nawet nie wiedzieć ?

WSZYSTKO CO POWYŻEJ TO BAJKA, bo ts to tylko losowość i prawdopodobieństwa - obserwujemy więc dalej JAKIEŚ statystyki, i czekamy na JAKĄŚ pomyłkę...

Dotrwał ktoś do końca ?
2010-10-07 (11:24)

status fobia1
Data rejestracji: 2003-09-15
Ilość postów: 5409

31
wpis nr 362 278
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Ja dotrwałam, a nawet rozumiałam co czytam.

I dlatego, między innymi z tych powodów nie gram. Także nie zawracam sobie głowy rozmyślaniem dlaczego (itp.), bo nie widzę w tym żadnego sensu. I tak nic nie zmienię. Szkoda życia.

Na własny użytek, dla świętego spokoju powiedziałam sobie, że nie mam szczęścia do gier i zyskałam sporo wolnego czasu poświęcając o na uzyskiwanie innych dochodów. Mniejszych lecz realnych.

Po co się denerwować?

Wolę pozytywne emocje.

Od dłuższego czasu bywam na forum jako sympatyk, lecz nie gracz.

A ponieważ lubię hazard, dostosowuję uczestnictwo w tej dziedzinie do moich możliwości i czasami gram za niewielkie stawki u buka internetowego. Od dwóch miesięcy obracam jedną kwotą 16 złotych. Obstawiam głównie tenis i to wieczorem na \"nocne zakłady\".

Rano się budzę i albo mam jakieś wygrane, albo przegrane, albo jedno i drugie.

Nie dopłacam, nie wypłacam.

Jak przegram te 16 zł, to żadna strata, biorąc pod uwagę czas obracania tą kwotą.

Ktoś w tym temacie, jakiś czas temu zarzucił mi minimalizm. A ja to nazywam realizmem i akceptacją moich możliwości życiowych. Jestem marzycielką, lecz nie ryzykantką.

Ech Robalu, co Ci da szarpanie się z monopolistą?

Masz satysfakcję?

Jaką?

Chyba, że to satysfakcja Don Kichota.

Ja też chciałabym, by było normalnie. Również staczam boje w różnych dziedzinach, ale tylko wówczas, gdy mam pewność, że wygram.

Pozdrawiam
2010-10-07 (12:02)

status pięknaja

12423
wpis nr 362 282
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Przeczytałam.

Do końca.

A, że zdecydowanie nie mam duszy hazardzisty to i moje spojrzenie będzie

być może inne.

O tym, że jest kilka zestawów kul – wiemy,

o tym, że są zmieniane w czasie znanym tylko ts – też wiemy.

Bardzo prawdopodobna wydaje się drobniutka choćby różnica w poszczególnych zestawach – czemu nie? Znając naszą rodzimą dokładność, precyzję i dopuszczalność odchyleń…..

Załóżmy,że tak jest.

JAKI wpływ ma to na nasze podejście do typowanych/wysyłanych liczb?

Czyli podejrzeń ciąg dalszy poproszę….. jak do blondynki……..
2010-10-07 (12:37)

status madzia77
Data rejestracji:
Ilość postów:

wpis nr 362 291
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Ja od dawna olałam,że tak powiem TS i ich propozycje,dla mnie wystarczająco zniechęcające są ceny zakładu,prawdopodobieństwo,wygrane niższych stopni też są porażające.

Zagram wtedy gdy na własne oczy będę mogła zobaczyć losowania z czynnym udziałem publiczności-a tak to niech się wypchają ze swoimi propozycjami.

I nie mają tutaj nic zestawy kul itp. do rzeczy, to mnie najmniej obchodzi - obchodzi mnie aby losowania były przejrzyste i aby z nich nikt nie robił takiej tajemnicy.

Obecne studio jest i może ładne ale i tak oglądając ich losowania - jedyne co mi na myśl przychodzi to CYRK...
2010-10-07 (12:47)

status Pikolo
Data rejestracji: 2005-11-07
Ilość postów: 652

1390
wpis nr 362 292
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Hello.

Pięknaja-końcowe pytanie zasadne.Brawo!

A ja napiszę tak:

A ja mam duszę i mentalność hazardzisty.

Jeszcze to lubię,pomimo iż nie jestem jednym z tych szczęściarzy,którym bilans z hazardem domyka się na plusie.

Ale,mam na tyle jeszcze rozumu(sic!) żeby za swoje niepowodzenia złorzeczyć jedynie na zły los,niefart,wiszące fatum,przeznaczenie itp,itd.

Mając ,jak wspomniałem zamiłowanie do hazardu mam,ale pozostało mi jeszcze na tyle rozsądku,że nie siadam do pokera z zawodowymi szulerami,nie gram w tzw\"trzy kubki\" i nie dotykam się do \"jednorękich bandytów\".

Dlaczego?

Bo nie liczę,że oprócz początkowej\"podpuchę na zanętę\" ,zostanę totalnie zgolaszony ,niekonieczne w uczciwej grze.Bo nawet jeśli moje oko wypatrzy właściwy kubek,to tzw. obstawiacze gry nie nie wypłacą nawet złotówki -bo na to mają kilka patentów.O automatach nie wspominam,bo wszyscy wiemy,że algorytm wypłat ustawiony jest w procentowym stosunku do tego ile automat przyjął.

Reasumując-jeśli domniemywam iż mogę a tym bardziej gdybym miał takie przekonanie,że jestem oszukiwany-nie wchodzę w to.Po prostu.

Wyraziłem moje dranie odrębne.
2010-10-07 (13:09)

status Robal_36

12415
wpis nr 362 299
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

fobia1>>

Nie do końca mogę się z Tobą zgodzić, zwłaszcza w kwestii - działania tylko, czy jedynie, jeśli widzisz szanse powodzenia. No, jakoś - nie pasuje mi to do Ciebie...

Pewnie Cię jakoś źle zrozumiałem ?

Ludzie, cała historia ludzkości przecież mówi, że nie zawsze wyliczamy szanse...Może,pewnie, to nie ta skala, ale... choćby - Termopile, Alamo, PW ?

Minimalizm, jeśli w znaczeniu, jeśli \"ma równać się\" - realizm, to czemu nie ? To miał być, u licha, zarzut ? A, czy to nie jest przypadkiem zaleta ?

pięknaja>>

\"Znając naszą rodzimą dokładność, precyzję i dopuszczalność odchyleń\", jeśli chodzi Ci o prowizorkę i tymczasowość - pełna zgoda, natomiast jeśli chodzi o powyższe w technice, nauce, badaniach - byłbym ostrożniejszy...

Ok, czyli co ? Sadzisz, że należałoby ewentualną panią Zosię wybierającą dowolne kasety traktować jako dodatkowy czynnik losowości ? Nikt nie miałby żadnej pokusy ? SSSSSSSmiem watpić

I nie trzepocz mi tu \"ślicznymi rzęs oczami\"

uwierzyłby

Madzia77>>

Twoja, czy czyjakolwiek obecnosć w studio, bez spełnienia pewnych warunków, jakich, pisała o tym TU choćby fobia1, niczego nie zmienia !

Pikolo>> - to pytanie -

Jaki wpływ ? - Zakładając, że to nie bajka ? W takim razie, Wysokie Wygrane - SĄ LIMITOWANE, NIE - NIE ISTNIEJĄ , NIE - NIE ZDARZAJĄ SIĘ, bo bywają, czemu nie... Przekręt, aż tak bezczelny ? Poważnie (piszę następne słowo) - wykluczone. To mit, bajka, fantasmagoria, teoria i... takie historie to tylko w filmach... Rzecz - istotnie - nie do ukrycia ! Ale jeszcze raz - limitowane, ograniczone, \"rzadsze\", niechętnie widziane przez zarządzających ts-em ...

I jednak ( w takiej - hipotetycznej rzeczywistości ) najczęściej (ale, nie z powodu rp!!!) gralibyśmy o niższe, które owszem ( Edward o swojej siostrze pisał, ja pisałem, jeszcze inni także ) - występują...

NIE ODBIERAJĄC MARZEŃ

Pozdrawiam

Trwający Przy Swoim

PS

oczekiwania na odpowiedź z ts-a - dziś dzień trzeci
2010-10-07 (17:10)

status pięknaja

12423
wpis nr 362 350
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

No nie Robercie….jednak potraktowałeś mnie jak blondynkę.

Całkiem POWAŻNIE zastanawiam się nad tym .

I dlatego jeszcze raz pytam….. Zakładając ,że WIEMY, że tak jest ( z kulami)

CO możemy zrobić? Jaki wpływ będzie to miało na nasze typowane numerki?

Trwający Przy Swoim - przy czym i dlaczego trwasz……

2010-10-07 (17:37)

status Robal_36

12415
wpis nr 362 367
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

A w życiu !

Nie i absolutnie ! Sądzę po seksistowsku ( ? ), że masz poukładane pod kopułą lepiej niż 9/10 facetów, prawdopodobieństwo, że lepiej niż piszący te słowa jest niestety także wysokie...

NIC

Prawdopodobnie, nic nie możemy zrobić... Zmienia się (niestety) bardziej prawdopodobieństwo, szanse, ale mimo to, nadal powinniśmy liczyć po pierwsze primo na fart

po drugie primo, że się może \"pomylą\"

po trzecie primo, a jakie to ma znaczenie dla gry okazjonalnej ?

quatro - \"trwający przy swoim\" - było do Pikolla

pozdrawiam
2010-10-07 (17:53)

status slavo

12180
wpis nr 362 374
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

cyt.

\"O tym, że jest kilka zestawów kul – wiemy,

o tym, że są zmieniane w czasie znanym tylko ts – też wiemy.

Bardzo prawdopodobna wydaje się drobniutka choćby różnica w poszczególnych zestawach – czemu nie? Znając naszą rodzimą dokładność, precyzję i dopuszczalność odchyleń…..

Załóżmy,że tak jest.

JAKI wpływ ma to na nasze podejście do typowanych/wysyłanych liczb? \"

------------------------

I jeszcze o tym ,że przed każdym oficjalnym losowaniem,przeprowadzane są losowania próbne,które to roz***zielają całą \"inwencję twórczą\"osoby typującej...

Można się tylko zastanawiać,ile razy człowiek trafiał coś w tym właśnie losowaniu...

Osobiście nie wierzę,że taka TAJEMNICA w dzisiejszych czasach by się uchowała... Robią co mogą,ale legalnie.Ilu prowadzących już było ,ile osób tam się przewija,także z poza firmy... To jest TRUDNA GRA,moim zdaniem oczywiście!

Pozdrawiam

2010-10-07 (17:54)

status Robal_36

12415
wpis nr 362 375
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

ILE straciliśmy, w tym czasie ?

:}
2010-10-07 (18:05)

status madzia77
Data rejestracji:
Ilość postów:

wpis nr 362 378
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

slavo >>> dobre pytanie - ile osób ma dostęp,ilu informatyków,ilu z obsługi technicznej?

Masz jakieś informacje w tym zakresie?

status pięknaja

12423
wpis nr 362 379
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

\"a jakie to ma znaczenie dla gry okazjonalnej ? \"

Sądzisz, że żadnego?

W takim razie jakie ma - dla \"wytrawnego\" gracza?

Bo wiesz….mapy, statystyki, ulubione liczby …. śmiem twierdzić,

że MOGĄ być stosowane również przy ….jak to nazwałeś grze okazjonalnej.

Aaaaaa i nie \" trzepocz mi tu \"ślicznymi rzęs oczami\" \"

bo JA nie uwierzę....

* i jeszcze jedno.... na co MOŻNA liczyć w tej grze

nie mam żadnych złudzeń

status slavo

12180
wpis nr 362 380
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Kiedyś takie losowanie Multipaskowicze obejrzeli,zaraz po wprowadzeniu losowań przez internet.

Statystyki są dziurawe, jak typujesz z losowania na losowanie,to nie masz kompletnych informacji...
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lottoStrona: 1 2 ... 127 128 129 ... 701 702
Wyślij wiadomość do admina