Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 104 105 106 ... 701 702 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Poważne i niepoważne rozmowy o wszystkim (moderator tematu: pięknaja) |
2010-09-23 (10:43)![]() Data rejestracji: 2010-05-14 Ilość postów: 2901 ![]() | wpis nr 358 533 [ CZCIONKA MONOSPACE ] patrzę... i widzę..... Robaczek nadal naładowany ![]() uff skryć się trzeba ![]() |
2010-09-23 (10:53)![]() Data rejestracji: 2010-02-28 Ilość postów: 4889 ![]() | wpis nr 358 536 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Kasia>> Ja ? Niespotykanie spokojny człowiek ? A poważnie, prawie, całą prawdę o sobie ? Sztaudyngerem polecę, ok? Jestem taki Jestem taki, jak mnie Pan Bóg stworzył, No - trochem świństwa od siebie dołożył. http://www.hal.trzepak.net/homepage/htm/fraszki/fraszki.html O Krakusach są STRASZNE ![]() |
2010-09-23 (11:04)![]() Data rejestracji: 2010-03-05 Ilość postów: 2429 ![]() | wpis nr 358 539 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Hm....możemy i Sztaudyngerem polecieć jak chcesz...... I tak się zastanawiam...czyżby i o to chodziło? \" Boją się ciszy, wtedy się własne serce słyszy. \" A może...... \"Dzięki długoletniej wprawie sam siebie trawię. \" Miłego..... |
2010-09-23 (11:04)![]() Data rejestracji: 2005-11-07 Ilość postów: 652 ![]() | wpis nr 358 540 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Robal>>>>>> Ale,dałem się wpuścić! Ja myślałem,że Ty na poważnie tak z tymi \"manipulacjami\".A Ty sobie jaja robisz. ![]() Bo sorry,ale tekstu \"Pomyślmy...Jakby KOMUS pracodawcy powiedzieli, że wytną JEGO ród do siódmego pokolenia, czy chętnie by nagrywał, rozmawiał, informował ?\" za pisany na poważnie brać nie mogę.Z całym szacunkiem,wiem w jakim kraju żyję,znam realia,czytałem,czytam,słucham i oglądam. Zastanawiać tylko się zaczynam,czy ja zbyt mało ogarniam,czy Ty widzisz więcej niż można zobaczyć? |
2010-09-23 (11:18)![]() Data rejestracji: 2010-02-28 Ilość postów: 4889 ![]() | wpis nr 358 542 [ CZCIONKA MONOSPACE ] te też są ok... Umieszczam je TU bez żadnego sensu, ładu i uzasadnienia : Nie zaglądaj w spraw kulisu, Siedzą tam zawsze świnie i lisy... Jest w każdej rzeczy jakieś skryte \"ale\", Ja go nie szukam, wszystko w czambuł chwałę Kultura nas pokrywa dobroczynną warstwą, Lecz czy starczy na wszystkie chamstwa za lekarstwo? Kraków Krakowem nazwali, Gdy pierwszego zakrakali. Tu się jeży Nawet wieża przeciw wieży Z niejednego znać oblicza, Że nie myśli lecz oblicza. Na tym polega uwiąd starczy, Że zamiast mówić, człowiek warczy. wszystkie powyższe - Jan Sztaudynger |
2010-09-23 (11:37)![]() Data rejestracji: Ilość postów: ![]() | wpis nr 358 543 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Wszyscy maja swoje racje i spostrzeżenia - Pikolo czytaj i słuchaj dalej uważnie,co podają media, z biegiem czasu będziesz bardzo \"oczytanym\" człowiekiem ![]() Prócz teorii - bardzo mądrym nauczycielem jest tez doświadczenie - powaga. Chociaż nie życzę nikomu - czym mniej wiesz - tym lepiej spisz ... |
2010-09-23 (11:40)![]() Data rejestracji: Ilość postów: ![]() | wpis nr 358 545 [ CZCIONKA MONOSPACE ] odbijając od tematu ![]() http://www.youtube.com/watch?v=heLxqkivI3s |
2010-09-23 (12:12)![]() Data rejestracji: 2010-03-05 Ilość postów: 2429 ![]() | wpis nr 358 550 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Wojciech Młynarski zaśpiewał..... \"Słów kilka w sprawie grupy facetów chcę tu wyglosić lecz zacząć muszę nie od konkretów, lecz od przeprosin. Skruszon szalenie o przebaczenie pokornie proszę, że troszkę pieprzna będzie balladka, którą wygłoszę, lecz mam nadzieję, że choć się w słowie tutaj nie pieszczę, to wybaczycie mi to, Panowie, raz jeden jeszcze. A więc: faceci wokół się snują co są już tacy, że czego dotkną, zaraz zepsują. W domu czy w pracy gapią się w sufit, wodzą po gzymsie wzrokiem niemiłym. Na niskich czołach maluje im się straszny wysiłek, bo jedna myśl im chodzi po głowie, którą tak streszczę: \"Co by tu jeszcze spieprzyc, Panowie? Co by tu jeszcze?\" Czasem facetów, by mieć to z głowy, ktoś tam przerzuci do jakiejś sprawy, co jest na oko nie do popsucia... Już się prężą mózgów szeregi, wzrok się pali, już widzimy, żeśmy kolegi nie doceniali. A oni myślą w ciszy domowej czy w mózgów treście: \"Co by tu jeszcze spieprzyc, Panowie? Co by tu jeszcze?\" Lecz choć im wszystko jak z płatka idzie - sprawnie i krótko, czasem faceci, gdy nikt nie widzi westchną cichutko. Bo mając tyle twórczych pomysłów, takie zdolności, martwią się, by im czasem nie przyszło tkwić w bezczynności. A brak wciąż wróżki, która nam powie w widzeniu wieszczem: \"Jak długo można pieprzyć, Panowie? No jak długo jeszcze?!\" Pozwólcie proszę, że do konkretów przejdę na koniec. Okażmy serce dla tych facetów, zewrzyjmy dłonie, weźmy się w kupę, bo w tym jest sedno, drodzy rodacy by się faceci czuli potrzebni w domu i w pracy. Niechaj ta myśl im wzrok rozpromienia, niech zatrą ręce, że tyle jeszcze jest do spieprzenia, a będzie więcej.\" http://www.youtube.com/watch?v=srwEFsoKBm8 |
2010-09-23 (12:19)![]() Data rejestracji: 2010-02-28 Ilość postów: 4889 ![]() | wpis nr 358 556 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Nie zawsze trzeba mieć za drania tego, co jest innego zdania |
2010-09-23 (12:29)![]() Data rejestracji: 2010-05-14 Ilość postów: 2901 ![]() | wpis nr 358 559 [ CZCIONKA MONOSPACE ] znacie to? MYŚLĘ WIĘC JESTEM powiedział jeden i zniknął ![]() ![]() ![]() |
2010-09-23 (12:55)![]() Data rejestracji: 2010-03-05 Ilość postów: 2429 ![]() | wpis nr 358 565 [ CZCIONKA MONOSPACE ] \"Jestem dziewięciosylabową zagadką , Słoniem, ociężałym domem, Melonem spacerującym na dwóch wiciach O owocu czerwony, kości słoniowa, piękne drzewa! Bochen ten pokaźny z drożdżowym wzniesieniem, Monety nowo-bite w tej wypchanej sakiewce. Jestem środkiem, etapem, cielną krową Zjadłam torbę zielonych jabłek, Wsiadłam do pociągu i nie mogę już wysiąść.\" |
2010-09-23 (13:32)![]() Data rejestracji: 2009-10-08 Ilość postów: 3640 ![]() | wpis nr 358 576 [ CZCIONKA MONOSPACE ] \"Jestem odpadem atomowym\" http://www.youtube.com/watch?v=YbtszEZ7rMM |
2010-09-23 (13:41)![]() Data rejestracji: 2010-05-14 Ilość postów: 2901 ![]() | wpis nr 358 580 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Słodkie żywioły we mnie śpią Mogę lawiną runąć złą Żarem pustyni spalam cię Fatamorganą staję się Czasem jak odpływ zwalam z nóg Czasem jak przypływ sięgam ust A gdy pogodną chwilę masz Spadam jak mgła Jestem kobietą Wodą ogniem burzą perłą na dnie Wolna jak rzeka Nigdy nigdy nie poddam się Jestem kobietą Jestem dobrem jestem złem Jestem wodą jestem ogniem Jawą i snem Mogę lodowcem sięgać chmur Mogę Niagarą spadać w dół Mogę jak Etna zbudzić się Więc nie złość mnie Jestem kobietą Wodą ogniem burzą perłą na dnie Wolna jak rzeka Nigdy nigdy nie poddam się Jestem kobietą Jestem dobrem jestem złem Jestem wodą jestem ogniem Jawą i snem... |
2010-09-23 (13:46)![]() Data rejestracji: 2010-02-28 Ilość postów: 4889 ![]() | wpis nr 358 582 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Jeśli WM jest na tyłek robala, to nie mam pojęcia czym sobie na ten zaszczyt zasłużyłem... Ergo - pogłoski o przecenianiu robala nie były jednak tak przesadzone ![]() |
2010-09-23 (15:12)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 358 594 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Odpowiedź na wątpliwości (pytania) Pikola: Była kara śmierci. Był kat, którego ktoś zatrudniał, powiadamiał o terminach egzekucji, naliczał wynagrodzenie itp. Jednak nikt nie wiedział kto jest tym katem. Nawet po przejściu kata na emeryturę. A przecież musieli być tacy, którzy znali i jeszcze znają personalia kata. Jakoś nikt nie puszcza pary. Widocznie są sposoby. A jakie, to ja wolę nie wnikać. I jeszcze jeden przykład na \"uczciwe zdrapki\". Lata 80. ub. wieku. Było głośno o tym w prasie, bo sprawa się rypła. Nie wiem, kto organizował te zdrapki, z pewnością była to państwowa firma. W jakiejś małej mieścinie, w jednym z kiosków \"Ruchu\" pojawiły się losy, z których KAŻDY wygrywał. Były to pralki, lodówki, telewizory itp. atrakcyjny w ówczesnym czasie towar. Wygranych 2 złotówek tam nie było. W miasteczku/ wsi aż huczało. Losy zniknęły z kiosku w try miga. Podobno pomyłkowo trafiły nie do tego kiosku. A do jakiego miały trafić? ______________ Robalu, już pisałam, jednak powtórzę. Byłam sierotką, losowałam jak leci, ani ciepłe, ani zimne. Nikt mi takich instrukcji nie udzielał. Była to Gra losowa \"Gryf\". Sierotka raczej nie trzymałaby języka za zębami. Dzieci lubią się chwalić i opisywać szczegółowo przebieg każdej atrakcji, a taką niewątpliwie jest bycie sierotką. |
2010-09-23 (15:28)![]() Data rejestracji: 2010-02-28 Ilość postów: 4889 ![]() | wpis nr 358 601 [ CZCIONKA MONOSPACE ] fobia1>> Nie o Ciebie mi chodziło :} Ta \"moja\" sierotka, to było ostatnio bodaj we Włoszech uczciwość zdrapek... w gazetach... Ktoś mi trochę opowiadał... a ostatnio ? - teleturniej w jednej z wiodących telewizji ? Konkursy, przetargi, umieszczenie gdzieś reklamy, albo\" tekstu sponsorowanego\"... JEDNAK, Nie to, żebym kompletnie nie wierzył w ŻADNE idee i zakładał samo zło... Nie jest ze mną jeszcze aż tak źle, jeszcze nie jestem scyniczały do szpiku kości ![]() |
2010-09-23 (15:37)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 358 604 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Wiem, że nie o mnie. A jednak sądzę, że większość sierotek rozgadałaby o szczegółach. Sierotka to nie szczwany lis. |
2010-09-23 (15:47)![]() Data rejestracji: Ilość postów: ![]() | wpis nr 358 610 [ CZCIONKA MONOSPACE ] JEDNAK, Nie to, żebym kompletnie nie wierzył w ŻADNE idee i zakładał samo zło... Nie jest ze mną jeszcze aż tak źle, jeszcze nie jestem scyniczały do szpiku kości ______________________________________________________________ To bardzo pocieszające,że istnieją jeszcze ludzie,którzy nie są do szpiku kości ... i tak trzymać ... Nie ma chyba nic piękniejszego w człowieku jak ideały,a co za tym idzie uniesienia... i dostrzeganie we wszystkim piękna,szczerości ... itp. itd. oby takich było więcej we współczesnym świecie to \"będzie się nam żyło lepiej\" ![]() |
2010-09-23 (17:41)![]() Data rejestracji: 2010-03-05 Ilość postów: 2429 ![]() | wpis nr 358 622 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Pan Cogito a ruch myśli / Zbigniew Herbert Myśli chodzą po głowie mówi wyrażenie potoczne wyrażenie potoczne przecenia ruch myśli większość z nich stoi nieruchomo pośrodku nudnego krajobrazu szarych pagórków wyschłych drzew czasem dochodzą do rwącej rzeki cudzych myśli stają na brzegu na jednej nodze jak głodne czaple ze smutkiem wspominają wyschłe źródła kręcą się w kółko w poszukiwaniu ziaren nie chodzą bo nie zajdą nie chodzą bo nie ma dokąd siedzą na kamieniu załamują ręce pod chmurnym niskim niebem czaszki |
2010-09-23 (18:28)![]() Data rejestracji: 2010-05-14 Ilość postów: 2901 ![]() | wpis nr 358 642 [ CZCIONKA MONOSPACE ] było tu dziś o losach kupowanych w kiosku moja znajoma ileś lat temu kupiła taki los wygrała dużego fiata była wtedy w 8 miesiącu ciąży pojechała z mężem i pięcioletnim synem po fiata do Warszawy w drodze powrotnej jakiś wariat im wyjechał mąż i syn zginęli na miejscu... ona i dziecko przeżyli... i teraz może morału będziecie szukać? |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 104 105 106 ... 701 702 Wyślij wiadomość do admina |