| Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 618 619 620 ... 701 702 Wyślij wiadomość do admina 📜 Archiwum czatu multipasko od 2007 NOWOŚĆ |
| Przewiń wpisy ↓ | Poważne i niepoważne rozmowy o wszystkim (moderator tematu: pięknaja) |
2012-02-18 (10:34) rychferData rejestracji: 2006-06-11 Ilość postów: 1425 | wpis nr 498 139 [ CZCIONKA MONOSPACE ] "Przepraszam, nie rozumiem pytania". Kuriozalny wywiad z rzeczniczką Ministerstwa Zdrowia http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,11163991,_Przepraszam__nie_rozumiem_pytania___Kuriozalny_wywiad.html?lokale=warszawa |
2012-02-23 (11:33) Robal_36Data rejestracji: 2010-02-28 Ilość postów: 4894 | wpis nr 499 752 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ksings nie weszło A skojarzyło mi się, bo po raz kolejny okazało się, jak to prawie wszyscy wszystkich ... Przykłady ? Z ostatnich ... [*] olympus - http://biznes.onet.pl/olympus-pozwie-swoich-pracownikow,18568,4992393,1,news-detal Dlaczego JA mam się składać na jakiś kosmos zarobkowy prezesów ? http://www2.olympus.pl/consumer/208_1562.htm ...W odpowiedzi na duże zainteresowanie użytkowników sprzętu Olympus naprawami poza warunkami gwarancji, umożliwiamy skorzystanie z naszego europejskiego centrum serwisowego. Stosujemy jedną, zryczałtowaną cenę naprawy (patrz: cennik) dla danego modelu. Obejmuje ona czynności naprawcze dotyczące zgłoszonej usterki, a także przegląd serwisowy polegający na sprawdzeniu poprawności funkcjonowania... duże zainteresowanie... zryczałtowana cena ... Nie napiszę chore, bo to o wiele za delikatne słowo... Koszt "naprawy", to 3/4 ceny - a najprawdopodobniej po rozkręceniu i wstawieniu na warsztat naciskają przycisk reset... Pomijam już, jak żarł mi aku - też prawdopodobnie wciśnięty gdzieś jest scalak wymuszający używanie firmowych... [*] operator T - osobiście, w biurze obsługi klienta, prosiłem o wyłączenie wszystkich płatnych usług dodatkowych - istotnie - nie mam potwierdzenia - więc nie ma tematu ... Poprzedni operator - sam z siebie - swoja uznaniową decyzją o zaprzestaniu wysyłania faktur drogą pocztową, chciał na robaku zaoszczędzić dwa zeta miesięcznie ... Ze względu na te dwa złote, lub ze względu na ich decyzję podjętą w moim imieniu - nie przedłużyłem umowy ... Obecny został już poinformowany, że stracił klienta Pytanie - do różnego rodzaju specjalistów - taki chytry goownojad z robaka, czy nie z tego świata i z jakimiś takimi dziwnymi zasadami ? dobrego dnia PS [*] teesa nastąpi. kiedy ktoś w końcu weźmie tego bonusika i padnie 22, lub 34 w J I całkiem serio - po blisko 50 letnim, bliskim / i burzliwym/ związku nastąpi trwały brak pożycia |
2012-04-01 (00:01) kathyData rejestracji: 2010-05-14 Ilość postów: 2901 | wpis nr 511 936 [ CZCIONKA MONOSPACE ] pięknaja z okazji Imienin http://www.youtube.com/watch?v=fYn-HibWppE |
2012-04-01 (11:42) slavoData rejestracji: 2009-10-08 Ilość postów: 3640 | wpis nr 512 020 [ CZCIONKA MONOSPACE ] pięknaja... jeżeli to nie dziś, to KOLEJNYCH nie będzie ![]() ![]() |
2012-04-01 (14:15) pięknajaData rejestracji: 2010-03-05 Ilość postów: 2429 | wpis nr 512 090 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Kasiu.....dziękuję Ci bardzo....... Slavo....piękne. TO balsam na moją duszę....... Zrobiliście mi przepiękną niespodziankę.....dziękuję Wam...... Bardzo...... |
2012-04-02 (07:25) MonetData rejestracji: 2008-10-23 Ilość postów: 2036 | wpis nr 512 300 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Wywiad jest autentyczny, choć ciężko w to uwierzyć. *WYWIAD z Januszem Rajcesem , rzecznikiem wrocławskiego MPK* >> >> - Dlaczego, pasażer Waszego tramwaju nie może przesiąść się z wagonu do wagonu? >> >> Janusz Rajces , rzecznik wrocławskiego MPK: - Może, tylko musi skasować drugi bilet. >> >> -Jak to? Przecież nadal jedzie tym samym tramwajem i ma bilet >>>>>.Regulamin przewozowy mówi wyraźnie: bilet jest ważny w tym >> wagonie, w którym został skasowany. >> >> -Przepis przepisem, ale staram się zrozumieć jego sens. Tak naprawdę, dlaczego nie mogę zmienić wagonu? >> >> -Przebiec na czerwonym też pani może, tyle ze ryzykuje pani wypadkiem albo mandatem. A tutaj ryzykuje pani, że złapie ją kontroler. >> >> -Ale przechodzenie na czerwonym świetle jest niezgodne z prawem, a przesiadanie się z wagonu do wagonu nie. >> >> -Jakby się ludzie tak przesiadali, to kontrolerom byłoby trudno pracować. >> >> -Czyli wygoda kontrolerów ma być argumentem? >> >> -Argumentem jest przepis. A poza tym, jeśli kupuje pani bilet na pociąg, to, chociaż do Gdańska jedzie i 15.30, >> i o 18.15, to pani >> ma bilet tylko na ten o 15.30. >> >> -Przepraszam, ale tylko, jeśli to miejscówka, a >> u nas jakoś w >> tramwajach ich nie ma. >> >> -A po co w ogóle się przesiadać? >> >> - Przecież są sytuacje, kiedy trzeba się przesiąść, na przykład, >> gdy w naszym wagonie jadą pijani, agresywni ludzie. >> >> -O tak, uciec jest najprościej, a przecież trzeba zainterweniować. >> >> -Szczególnie, gdy się jedzie na przykład z małym dzieckiem? >>>>Nie ma powodu, by zmieniać wagon. Można, podejść do motorniczego, a on już wie, co robić. >> >> -Ale przecież w drugim wagonie nie ma motorniczego... >> >> - No właśnie, on przestrzega przepisu. Nie ma >> go w drugim wagonie, bo nie może przejść, gdyż też musiałby skasować >> bilet. >> >> -To jak interweniować, jeśli jest się w drugim wagonie, w którym nie ma motorniczego? >> >> -Przejść do pierwszego i skasować bilet... >> >> -Skasować bilet?! >> >> -Oczywiście. Przepis jest wyraźny. >> >> - Czy motorniczy przejdzie do drugiego wagonu i interweniuje? >> >> -Jeśli skasuje mu Pani bilet, to tak. - >> >> -Ja mam kasować bilet za motorniczego?! >> >> -Oczywiście, przecież mówiłem Pani, że motorniczy nie przechodzi, >> bo musiałby kasować bilet. Jeśli chce Pani interwencji, to musi Pani mieć dodatkowy bilet dla motorniczego, a najlepiej dwa, żeby mógł wrócić do pierwszego wagonu. >> >> -A po co będzie jeszcze przechodził? >> >> -Jak to po co ? Ktoś musi kierować tramwajem! >> >> - To nie może po prostu przejść jak człowiek?! >> >> -Proszę Pani, przecież przepis wyraźnie mówi, że bez skasowania >> dodatkowego biletu nie można przechodzić... >> Poza tym motorniczy to nie jakiś człowiek, a motorniczy. To zasadnicza różnica! >> >> -Wie Pan, to ja wolę zostać w tym pierwszym wagonie i nie interweniować... >> >> -No widzi Pani, od razu mówiłem: po co >> przechodzić i robić zamieszanie... |
2012-04-02 (08:27) pięknajaData rejestracji: 2010-03-05 Ilość postów: 2429 | wpis nr 512 310 [ CZCIONKA MONOSPACE ] |
2012-04-03 (09:18) Robal_36Data rejestracji: 2010-02-28 Ilość postów: 4894 | wpis nr 512 619 [ CZCIONKA MONOSPACE ] z archiwum http://forum.multipasko.pl/n_viewtopic.php?id=3038&page=304 2011-04-01 (11:03) Pikolo Data rejestracji: 2005-11-07 Ilość postów: 652 koło ratunkowe>>>>> Pięknaja nie jest Zbigniewem. O żesz <stress> Zbigniew Leśny Trollu - Tobie oczywiście także - wszystkiego najlepszego ... spóźnione zapewne i być może, ale - szczere <piwo><zdrowie> <toast> |
2012-04-06 (21:46) kathyData rejestracji: 2010-05-14 Ilość postów: 2901 | wpis nr 513 720 [ CZCIONKA MONOSPACE ] http://ekarteczka.pl/ekartka-wielkanoc-alleluja,17,0,560.html |
2012-04-06 (22:51) pięknajaData rejestracji: 2010-03-05 Ilość postów: 2429 | wpis nr 513 741 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Nastał czas życzeń..... to i ja....WSZYSTKIM WAM życzę..... abyśmy mogli zasiąść przy wielkanocnym stole przede wszystkim pełni radości i optymizmu na kolejne dni... Cieszmy się tą chwilą , bo z takich chwil utkane jest nasze życie, i tylko takie chwile warto pamiętać.... ![]() |
2012-04-07 (13:21) slavoData rejestracji: 2009-10-08 Ilość postów: 3640 | wpis nr 513 852 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Maligayang Pasko - jak mawiają bracia Filipińczycy... ![]() I dla Ciebie Pasko też Maligayang... ![]() |
2012-04-07 (16:39) KsingsData rejestracji: 2008-02-02 Ilość postów: 867 | wpis nr 513 924 [ CZCIONKA MONOSPACE ] a za miedzą tylko Rumuni mnie nie okradli, i tylko koledzy z Nepalu mnie nakarmili |
2012-04-07 (19:49) lunatyczkaData rejestracji: 2010-09-03 Ilość postów: 231 | wpis nr 513 985 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Wesołych Świąt Pozdrawiam |
2012-04-09 (14:35) kathyData rejestracji: 2010-05-14 Ilość postów: 2901 | wpis nr 514 469 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ![]() |
2012-04-12 (07:57) MonetData rejestracji: 2008-10-23 Ilość postów: 2036 | wpis nr 515 234 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Polska rok 2054 Przenosimy się w przyszłość, tę po obecnej reformie emerytalnej (oraz paru kolejnych). Polska rok 2054. ZUS po raz kolejny podniósł emerytalną poprzeczkę. Rodzina Pyziołów: Wacek Pyzioł, nestor rodu, lat 104, operator koparki, dorabia do pensji rozwożąc butle gazowe. Czasem zapomina do czego służy koparka, ale to nic. Zeszyt z opisem nosi przy sobie, nie widzi na jedno oko a drugie o 40% osłabione, ale życzliwi przechodnie zawsze poczytają o co biega. Żona Wacka Krystyna Pyzioł, lat 101, księgowa. Kochane prawnuczki dowożą ją do roboty, na zmiany przeliczają słupki liczb, co przy czterdziestu prawnuczkach przebiega dosyć sprawnie i pozycja Krystyny w firmie jest nie do zakwestionowania. Antoni Pyzioł, syn Wacka i Krystyny, lat 80, leśniczy z zaawansowanym Alzheimerem. Okrutny Niemiec rzuca Antonim po całym powiecie. GPS wszyty w portki informuje wnusie o miejscu pobytu dziadka. ZUS oddala tysiąc czternaste podanie o rentę. Małżonka Antoniego, Marianna, lat 78, laborantka w zakładach chemicznych. Jest po sześciu wybuchach i dwóch wyciekach trucizn. Okopcona, lecz pełna wigoru. Drugi syn Wacka, Leszek Pyzioł, lat 78.Murarz i tytan pracy. Jeden poziom budynku w rewelacyjnym czasie ośmiu lat. Dwóch pomocników, obaj po 70 lat kryją Lesia jak mogą. Żona Leszka, Józefa, lat 74, fryzjerka. Z konieczności strzyże owce. Im jest wszystko jedno jak wyglądają po robocie Józefy. Kolejny syn Wacka, Marian Pyzioł, lat 76, operator dźwigu żurawia. Mieszka na stałe w kabinie. Nie opłaca się schodzić bo trochę to trwa. Wnusie dowożą prowiant i DVD ze zrzędzeniem żony, Teofili Pyzioł, lat 75, położnej z Parkinsonem czasowo zawieszonej w czynnościach zawodowych po trzech upuszczeniach noworodków. Kolejne dziecko Wacka i Krystyny Pyziołów córka Stefania Krążol, lat 82, pilotka wycieczek zagranicznych, której i tak nikt nie słucha bo często angielskie słowa miesza z rumuńskimi i rosyjskimi. U Stefci historia potrafi wyglądać nieco dziwnie i bywa, że Jaćwięgowie leją Krzyżaków pod Koronowem a Henryk Pobożny zostaje małżonką księcia Witolda, przez co wzmacnia się przymierze Sasów i Hetytów. Na marginesie, mąż Stefanii, Leon Krążol, lat 95, chirurg na rencie inwalidzkiej, bo ZUS sprytnie przeliczył wydatki na Krążola i wydatki na ofiary jego trzęsących się dłoni. Krążol wygrał. Może zwiedzać świat za 1600 zł renty. Ostatni syn Wacka i Krystyny, Wiesław, lat 69, policjant z wydziału kryminalnego na rok przed emeryturą. Ostatni sukces - wielogodzinny pościg i aresztowanie dziewięćdziesięcioletniego złodzieja batoników. Wśród przedstawicieli trzeciej generacji na uwagę zasługuje Jeremiasz Pyzioł, syn Antoniego i Marianny Pyziołów, lat 58, po przeszczepie nerki i dwóch zawałach nadal lata helikopterem GOPR-u. ZUS uzależnia prawo do renty od trzeciego zawału. |
2012-04-13 (17:23) Robal_36Data rejestracji: 2010-02-28 Ilość postów: 4894 | wpis nr 515 675 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Za Krzysztof Feusette fragment tekstu "Cztery lata i pogrzeb" z uwazam rze 14/61/ ... Statystyczny Francuz będzie żył na emeryturze 15 lat, przechodząc na nią w wieku 62 lat, dożywając lat 77. Statystyczny Szwed przeżyje na emeryturze 13 lat (średnia wieku Szwedów: 78 lat, wiek emerytalny:65). Statystyczny Holender - 12 lat (79-67). Statystyczny Hiszpan - 12 lat (79-67). Grek - 12 lat (77-65). Maltańczyk -12 lat (77-65), Austriak - 11 (76-65), Niemiec - 10 lat (77-67), Anglik - 10 lat (76-66), Fin - 10 lat (75-65), Portugalczyk - 10 lat (75-65), Włoch - 9 lat (79-70), Duńczyk - 9 lat (76-67), Słowak dziewięć lat (71-62), Rumun z Estończykiem nie będą mieli tyle szczęścia, co wymienieni wyżej . Pożyją na emeryturze /.../ pięć lat (70-65) /.../ Nam pozwala się na emeryturę c.z.t.e.r.o.l.e.t.n.i.ą (71-67) zajmujemy to zaszczytne miejsce wspólnie z Bułgarami /.../ "By żyło się lepiej" ... |
2012-04-13 (17:50) pięknajaData rejestracji: 2010-03-05 Ilość postów: 2429 | wpis nr 515 676 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ja powiem tak... sposób wprowadzania TEJ /niby/ reformy emerytalnej za nic mi się nie podoba. Nic a nic....... Ale..... nie podoba mi się też ten przeciwny biegun całej sprawy...... Bo jakby tak przeciwstawić temu co wyżej na przykład to...... http://tomaszcukiernik.pl/artykuly/artykuly-polityczne/polacy-zyja-najdluzej/ to ja tak sobie myślę..... gdyby tak dało się....zacząć WSZYSTKO od początku....... to JAK powinno TO wyglądać?? |
2012-04-13 (18:01) dragonData rejestracji: 2009-05-16 Ilość postów: 420 | wpis nr 515 677 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Niechaj więc ludkowie każdy z Was nową myśl dziś kupi, "Polak przed reformą i po reformie głupi" |
2012-04-13 (21:29) Robal_36Data rejestracji: 2010-02-28 Ilość postów: 4894 | wpis nr 515 756 [ CZCIONKA MONOSPACE ] http ://wiadomosci.onet.pl/kraj/fakt-zus-kupuje-46-nowych-samochodow,1,5096977,wiadomosc.html ZUS kupuje 46 nowych samochodów , które mogą kosztować nawet kilka milionów złotych - informuje "Fakt". Jak dowiedział się dziennik, na nową flotę ma składać się 10 samochodów osobowych, 26 furgonetek, osiem samochodów ciężarowych i dwa busy. - Pojazdy takie są potrzebne przede wszystkim do transportu druku z zusowskiej poligrafii do oddziałów. Przewożone są także akta spraw z różnych oddziałów - tłumaczy decyzję o zakupie nowych samochodów rzecznik prasowy ZUS Jacek Dziekan. Co ciekawe, to nie pierwsze tego typu zakupy w Zakładzie Ubezpieczeń Społecznych. W ubiegłym roku zakład kupił 33 podobne pojazdy, które, zdaniem Wojciecha Andrusiewicza z ZUS pozwolą na oszczędności w zużyciu paliwa i opłatach emisyjnych. ... ***************** by żyło się lepiej |
2012-04-13 (23:35) pięknajaData rejestracji: 2010-03-05 Ilość postów: 2429 | wpis nr 515 806 [ CZCIONKA MONOSPACE ] No dobra....to kiedy ten koniec świata?? ********************** Uczulenie mam na ZUS........ i takich /i lepszych/ "kwiatków" jest zdecydowanie więcej..... Na .... "pocieszenie" poniższe..... Kilka przykładów złego wydatkowania unijnych pieniędzy : ● 7 mln euro (29 mln zł) przeznaczono na Rok Międzykulturowego Dialogu. Za część tych pieniędzy stworzono Encyklopedię Osiołka. Kłapouch o imieniu Asino podróżował po Holandii, by promować wśród dzieci "międzykulturową tolerancję". Osiołek miał też blog, który prowadził jego opiekun. "Dziś spałem pod orzechem, a gdy otworzyłem oczy, zauważyłem, że przyglądają mi się inne zwierzęta. Teraz już trochę rozumiem, jak ludzie z innych kultur czują się w Holandii" – brzmiał jeden z wpisów Asino. ● 72 mln euro (300 mln zł) wydała UE na kampanię antynikotynową. W tym samym czasie dopłaty do upraw tytoniu wyniosły 293 mln euro (1,2 mld zł) ● 2,5 tys euro (10 tys. zł) otrzymał Wolfgang Porsche, szef rady nadzorczej Porsche AG i jeden z najbogatszych ludzi Europy, na renowację... swojego domku myśliwskiego. ● 80 tys. euro (331 tys. zł) dostało szwedzkie miasto Malmoe na stworzenie swojego lustrzanego odbicia w komputerowej grze "Second Life". Mało kto chce jednak odwiedzać wirtualne urzędy oraz muzea, i projekt najprawdopodobniej w przyszłym roku zostanie zlikwidowany. ● 850 tys. euro (3,5 mln zł) otrzymało szwedzkie miasteczko Orsa na wyjątkowo ambitny projekt. Za te pieniądze zamierza stworzyć centrum wzornictwa mebli, które – według oficjalnego wniosku – będzie „odzwierciedlało równość płci”. ● 173 tys. euro (715 tys. zł) z Funduszu Spójności otrzymał luksusowy klub golfowy z portugalskiego Algarve. Teraz chwali się, że można u nich „skosztować komfortu willi z ogrodem i basenem”. http://www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/artykuly/370389,najbardziej_absurdalne_wydatki_z_unijnego_budzetu.html |
| | Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 618 619 620 ... 701 702 Wyślij wiadomość do admina 📜 Archiwum czatu multipasko od 2007 NOWOŚĆ |