Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 636 637 638 ... 701 702 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Poważne i niepoważne rozmowy o wszystkim (moderator tematu: pięknaja) |
2014-04-07 (22:15)![]() Data rejestracji: 2011-07-02 Ilość postów: 689 ![]() | wpis nr 783 542 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Sama nie wiem. Może mam za mało lat , albo film zbyt dużo , by docenić go i trud tych biednych ludzi. Opieram się na tym , co teraz widzę i słyszę > Filmu nie znam , może przez to będę nieobiektywna. Ale gdybym miała zacytować pewnego klasyka tego forum - to " Nie chyta mnie to , ni za serce , ni za d...." i tu kobieca delikatność mi nie pozwala dokończyć . Wy kowboje myślicie , że jak macie przytroczone dwa colty i ogon za sobą , to wszystko wam wolno......o nie , do szczęścia trzeba czegoś więcej. |
2014-04-07 (22:28)![]() Data rejestracji: 2010-03-05 Ilość postów: 2429 ![]() | wpis nr 783 552 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Pozwolę sobie zacytować.. " Film nieco zapomniany lecz muzyka żyje do dziś" Jasze ![]() |
2014-04-07 (23:36)![]() Data rejestracji: 2011-07-02 Ilość postów: 689 ![]() | wpis nr 783 587 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Co to za muzyka, która żyje do dziś . Chłop który jest jej piewcą , rękę dałby sobie uciąć , by jej więcej nie słuchać. A w najlepszym wypadku , przeciągnął te wpaniałe kolce między rodzajem ludzkim, wte i wewte. Jestem dziś nieco złośliwa , jednak o wybaczenie nie proszę , zwłaszcza nie w swoim temacie . Jednak jawnemu wazelinowaniu zdecydowanie przeciwstawiam się. |
2014-04-08 (00:07)![]() Data rejestracji: 2010-03-05 Ilość postów: 2429 ![]() | wpis nr 783 589 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Przy problemach z tożsamością TAKA złośliwość...cóż znaczy... ************** 2013-01-19 (23:17) statusĆMA Data rejestracji: 2011-07-02 Ilość postów: 502 13103 wpis nr 594 552 A tak po prawdzie , napisałem pół prawdy. Trochę mi wstyd , bo nigdy nie błądziłem , aż do teraz. Nic to. ************** |
2014-04-08 (14:15)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 783 787 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Do Ćmy. To dobrze ,to bardzo dobrze że mnie uprzedziłaś iż przeciwstawiasz się jawnemu wazelinowaniu się. Dlatego tez w tym poście nie będę ci się podlizywał hi hi. Jak wiadomo (tak czytaj to uważnie byś zrozumiała)...jak wiadomo zainteresowanie czymkolwiek wzrasta do obeznania. Choćbyś nie wiem jak była szczęśliwa to szczęście to może być dla ciebie złudne gdyż brak ci porównań. Czy sądzisz że przybierając avatar kowboja czuję się tylko kowbojem? To tylko symbol a mógłbym z toba podyskutować niemal na każdy temat lecz nie podyskutuję gdyż widze że brak ci wiedzy.Nie zganiaj tego na fakt ze może masz zbyt mało lat. Niedawno czytałem jak to Rodowicz w późnych już początkach swojej kariery miała zaśpiewać protest song Dylana "Odpowiedź niesie wiatr " i przyznała że nigdy o Dylanie nie słyszała. Dziwne ,ja znałem Dylana już na kilka lat przed zaśpiewaniem tego songu przez Rodowicz a byłem jeszcze niemal chłopcem . Wczoraj zasiadłem do compa ,ujrzałem datę 7 kwietnia i zanim jeszcze wygodnie usiadłem w fotelu już wiedziałem co napiszę ,dlaczego napisze i jaki link podam.Taka myśl przebiega u mnie szybciej niż taka Ćma mrugnie okiem . Okiem które widzi jedynie to co TERAZ. Nie znasz tego filmu ??? Był 3 lata temu do kupienia na ebay. Oryginalny ,w wersji portugalskiej (w Brazyli językiem używanym jest portugalski ) na taśmie 16 mm. Cena....999 Euro plus wysyłka. Nie podejrzewam byś go kupiła (kupił ?) by poczuć się szczęśliwą ( szczęśliwym?) hi hi. |
2014-04-08 (14:45)![]() Data rejestracji: 2007-04-03 Ilość postów: 41774 ![]() | wpis nr 783 808 [ CZCIONKA MONOSPACE ] @Jasze , a pamiętasz film "Ćma barowa" http://www.filmweb.pl/film/%C4%86ma+barowa-1987-4056 Pozdrawiam |
2014-04-08 (15:14)![]() Data rejestracji: 2011-07-02 Ilość postów: 689 ![]() | wpis nr 783 816 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Dziękuję za miłą połajankę , może zbyt pochopnie oceniłam , oceniłaem , oceniłem ( takich form używam , czemu , może kiedyś opowiem ) ten film, którego chyba nie oglądałam. Wkleiłam link , zobaczyłam dźwięk i obraz i poszło źle. Dusza nie zagrała. Dziś zrobiłam to ponownie i jeszcze gorzej. Może obejrzawszy film , który ponoć jest arcydziełem kinematografi brazylijskiej i otrzymał nagrodę w Cannes za film i ścieżkę dzwiękową zmienię zdanie. Ale po tym krótkim obazku na YouTube ja nagrody mu nie dam , najwyżej kopa. Nieraz trzeba coś ocenić tylko po samym opakowaniu , co jest w samym sobie ryzykowne i nieroztropne , ale nie da się wszystkiego obejrzeć i dotknąć Uwielbiałam westerny, podobny linki z wielu filmów oglądać mogę godzinami , już nie będę wymieniać tytułów , a tej pigółki nie mogę przełknąć. A za dyskusją z Panem Jasze wcale nie tęsknię, zresztą ze swoją jędrnośćią objaśnił mi czemu. Koń głupiego jęźdźca strawi , ale głupiej baby nie. |
2014-04-08 (16:00)![]() Data rejestracji: 2007-04-03 Ilość postów: 41774 ![]() | wpis nr 783 841 [ CZCIONKA MONOSPACE ] 2014-04-08 (15:14) ĆMA Data rejestracji: 2011-07-02 Ilość postów: 503 wpis nr 783 816 ..... a tej pigółki nie mogę przełknąć. ............. Pigułki dla Aurelii http://www.filmweb.pl/film/Pigu%C5%82ki+dla+Aurelii-1958-8667# |
2014-04-09 (15:01)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 784 271 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Edi ...film "Ćma barowa" jest mi znany choć nigdy nie stanie się takim klasykiem kina jak "Stracony weekend" z Ray Millandem (też alkoholik w tym filmie) Natomiast nazwisko Mickey Rourke zawsze mi sie kojarzy z filmem " Salty O,Rourke" z Alanem Ladd który oglądałem mając 14 lat. O Alanie Ladd wspomniałem kiedyś na MP z okazji nadania w TV emisji starej wersji filmu "Wielki Gatsby" Ćma na pewno zna Alana Ladd doskonale ,przecież to on zagrał główna rolę w westernie "Jeździec znikąd" Podobno to najbardziej kasowy western wszechczasów a Ćma lubi westerny. ------------------------------------- Różnie mnie czasami witano na stronie MP lecz najbardziej zapamiętałem dwa powitania . W 2003 wszedłem na czat ,był to czat inny niż teraz do którego nawet nie zaglądałem nigdy poza jednym wpisem sprzed kilku lat. Na czacie zarejestrowałem się pod nickiem banita (nie mylić z bandyta hi hi). Po wymianie kilku zdań przedstawiłem się jako Jasze a wówczas pozdrowiono mnie ...ole. Zadałem więc pytanie czy owe "ole" to okrzyk radości jak na corridzie, czy też niedokończone...olewanie. Brak odpowiedzi oznaczał dla mnie ...olewanie. Więc im odpowiedziałem tak... 2003-06-14 20:26:22 Szanowni Olewacze... Istnieje gałąź nauki która nazywa się ,,tu mi wisizm,, Po ukończeniu tejże uczelni zdobywamy zaszczytny tytuł ,,olewacza,, Pamiętajcie...byłem tam prymusem i jako jedyny ukończyłem tę uczelnie z wyróżnieniem. Jasze nic już nie będzie mącił w głowach, bawcie się dalej a ja co najwyżej z kpiny przejdę o stopień wyżej. Chyba że mi przejdzie hi,hi. Jasze P.S Prymusem ,,tumiwisizmu,, zostaje się wtedy kiedy zajęcia, profesorów i egzaminy z tego kierunku po prostu...olewamy. Jasze ------------------------------ Oto drugie powitanie które też zapamiętałem ... 2005-04-23 (10:41) status sonda wpis nr 14 925 JASZEEEEEEEEE. NARESZCIEEEEEEEEEEEEEEE JESTES. WITAM i nie znikaj na tak długie wyprawy. A jeżeli już musisz to się odzywaj Pa --------------------------------------------- Ostatnio powitano mnie moim cytatem. Na próżno go szukać na stronie MP ,trzeba go było znaleść w odpowiednim miejscu i zacytować w odpowiednim czasie. Dlatego też sprawił mi ten cytat dużą satysfakcję. Byłem na stronie MP pierwszym który przypomniał postać Sherlocka Holmesa i wspomniałem też że Sherlock Holmes miał pewną słabość .I pisałem też że mam tę samą co on słabnostkę hi hi. Kto czytał ten wie. Pięknaja...dzięki za to piękne pozdrowienie a że osoby małe duchem uznały to za jawne wazeliniarstwo to ich problem ,nie nasz. " Film nieco zapomniany lecz muzyka żyje do dziś" Mulher Rendeira brało na warsztat wielu wykonawców między innymi Joan Baez czy też Los Paraguayos . Kiedyś jeden z polskich pisarzy (nie pamiętam dobrze lecz chyba chodziło o Przemysława Burcharda) który zwiedził wiele krajów Ameryki Środkowej i Południowej chciał odwiedzić także i Paragwaj. Wizy do paszportów wbijane tam były na granicy i celnik spojrzawszy na polski paszport powiedział że wizy nie dostanie gdyż Paragwajczycy nie jeżdżą do Polski. -Jak to nie jeździcie do Polski ,w Polsce był przecież Los Paraguaos a ja nawet byłem na ich występie. -Cooo..zna pan Los Paraguaos i nawet ich pan widział...zapraszamy więc ... i buchnął mu pieczątkę w paszporcie. Obawiam się że Ćma nie dostałaby wizy hi hi. |
2014-04-09 (16:51)![]() Data rejestracji: 2011-07-02 Ilość postów: 689 ![]() | wpis nr 784 295 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Wcale nie lałabym krokodylich łez z tego powodu. Nawet nie umiesz poprawnie napisać mojego nicku, ale może to tylko zwczajna złośliwóść, nich tak pozostanie. He he Cały wczorajszy wieczór zastanawiałaem się , czy może popełniłam wielką gafę , oceniając to dzieło po krótkim klipie. Poraz trzeci dałam sobie czas na poprawę wizerunku tego filmu, szczególnie , że wspóczesna technologia pozwala na przekartkownie z dowolną prędkością i kierunkiem , każdego materiału dostępnego w internecie. Po raz trzeci wybrałam link z tym filmem, acz z jego nowszą wersją z 1997. Dwa klawisze 1-wio /2-prr i tak po kolei w równych odstępach dawałam różnym scenom szansę być dłużej , bądź krócej. Nawet zdarzało mi się używać klawisza 3-nazad. Czas leciał jak z bicza strzelił , jedna strona ciągle zyskiwała , a druga nieustannie traciła, wreszcie nadszedł koniec tej mordęgi , uff. Najwyraźniej nie należę do tej elity , która zychwyca się brazylijskimi dziełami. Jest jednak jedno światełko , zabłysło nagle, dziwnym blaskiem w tym filmie . O dziwo , to muzyka , motyw przewodni , który początkowo tak niegodnie potraktowałam . Nie , że on mnie nagle zachwycił , nadal uważam go za siermiężny caban , ale właśnie w tej formie, znalazł u mnie wspaniałe zastosowanie. Naprawdę żałuję jednego , że włazłam na tę stronę w nieodpowiednim momencie i otworzyłam ten link. A otworzyłam, bo lubię czytać Pana Jasze , właściwie temat gdzie Mackenna , Czak i Jasze tak pięknie i wesoło opowiadali o ziemi moich przodków. Szkoda tylko , że to już historia , jak i mój pobyt na tej stronie. Pozdrawiam______ĆMA. |
2014-04-09 (20:53)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 784 410 [ CZCIONKA MONOSPACE ] temat gdzie Mackenna , Czak i Jasze tak pięknie i wesoło opowiadali o ziemi moich przodków. Pozdrawiam______ĆMA. ----------------------------------- Jako chłopiec zaczytywałem się w powieści "Ziemia słonych skał" która to powieść wyszła spod pióra Sat-Okh co w naszym jezyku oznacza Długie Pióro. Wychował się wśród Indian , był synem Polki i wodza plemienia Szawanezow.W 1938 roku odwiedził Polskę ,nastała wojna i już tu pozostał. Był jedynym Indianinem mieszkającym w Polsce. Nie wiedziałem że miał córkę (syna)..nie wiedziałem. |
2014-04-09 (22:05)![]() Data rejestracji: 2011-07-02 Ilość postów: 689 ![]() | wpis nr 784 467 [ CZCIONKA MONOSPACE ] To jeszcze mało wiesz , znaczy się, pogubiłeś trochę kartek z historii , albo się skleiły , ili lubisz słodycze. To normalne u osobników, co głowę nad zadem końskim zbyt wysoko nosić chcą. Ale tu początek z końcem się spotkał , rozum to jak chcesz, głowa jeszcze Ci na dobre nie zarosła . Tym razem bywaj..... naprawdę. ![]() |
2014-04-09 (22:27)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 784 487 [ CZCIONKA MONOSPACE ] O w mordę kubeł...chyba po tej mordce Cię poznałem choć mogę się mylić. |
2014-04-09 (22:33)![]() Data rejestracji: 2011-07-02 Ilość postów: 689 ![]() | wpis nr 784 499 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Polubiłam Cię w tej chwili .......masz dwa pytania, jeśli ciekaw, potem mordę w kubeł. |
2014-04-09 (22:38)![]() Data rejestracji: 2011-07-02 Ilość postów: 689 ![]() | wpis nr 784 511 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Dwa pytania dzisiejszego dnia , a jestem bardzo śpiąca i zastanawiam się , czy to , co napisałam wyżej , jest aktualne! |
2014-04-09 (22:40)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 784 512 [ CZCIONKA MONOSPACE ] I z ta myślą że mnie w tej chwili polubiono trochę idę teraz oddać się w ramiona Orfeusza ,pytania na jutro. |
2014-04-09 (23:27)![]() Data rejestracji: 2007-04-03 Ilość postów: 41774 ![]() | wpis nr 784 535 [ CZCIONKA MONOSPACE ] A nie Morfeusza? ![]() |
2014-04-09 (23:42)![]() Data rejestracji: 2011-07-02 Ilość postów: 689 ![]() | wpis nr 784 539 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Edi8 - jak prawie, zawsze masz rację , a ja czekam , bo słowo dane niczym glejt traktuję, a czasu mało i tylko dwa pytania. Sięgnę do babcinej nalewki , co lata ma i swą wartość. A tak na boku , Edi8, grywasz Ty na Cynamonowej? |
2014-04-10 (00:01)![]() Data rejestracji: 2011-07-02 Ilość postów: 689 ![]() | wpis nr 784 545 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Jeszcze 6 minut . Czuję się jak zawieszony nad przepaścią na własnym p.nisie. W ręce ostry nóż i ukryty wybawca , ale tak , że sam już się zagubił. Pytanie - co byś na moim miejscu uczynił, do wyboru tnij , ili nie . Pozostały dwie minuty ....minuta ...Zegnaj Ja sze kiedyś o ty przypomnę!!! |
2014-04-10 (00:12)![]() Data rejestracji: 2011-07-02 Ilość postów: 689 ![]() | wpis nr 784 546 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Zamykam temat ostatecznie - tego chciałam , chcę i chciałaem. |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 636 637 638 ... 701 702 Wyślij wiadomość do admina |