Forum strony www.multipasko.pl [Regulamin]

Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów
Login:

Hasło:
Strona: 1 2 ... 640 641 642 ... 701 702
Wyślij wiadomość do admina

Przewiń wpisy ↓

Poważne i niepoważne rozmowy o wszystkim (moderator tematu: pięknaja)

2014-05-05 (14:46)

status monet
Data rejestracji: 2008-10-23
Ilość postów: 2036

3829
wpis nr 795 152
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Aha.. i czy będzie do oglądania w wersji free czy pay per view albo coś takiego?
2014-05-05 (19:41)

status Jasze
Data rejestracji: 2003-09-04
Ilość postów: 4426

25
wpis nr 795 250
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Kolego ĆMA...na tematy z kiecką w roli wiodącej to ja mógłbym tu jeszcze nawet i sto postów napisać lecz uważam że wtedy ta Twoja kiecka na aukcji przebiłaby ceną nawet słynną kieckę MM. Na pewno jakiś fanatyk milioner z Kanady lekką ręką podbił by jej cenę na 6 milionów dolarów.

Dlaczego z Kanady...niejaki Mariusz już wie ,zawsze nas informował

że czytają nas aż w Kanadzie.

Dlaczego 6 milionów...bo kanadyjskich więc przebiłby kiecke MM tylko o pól miliona w dolarach amerykańskich.

Co do filmu to może i bym się przekonał że się jednak mylę

pod jednym warunkiem ,ta urocza jak myślę kobitka musi koniecznie trzymać...piwo w ręku hi hi

P.S

Dorzuć jeszcze do aukcji gratis legginy po dziadku Sat-OKH ,znajda one swe zaszczytne miejsce w muzeum na ziemi jego przodków ,Szawanezów w tejże Kanadzie.
2014-05-05 (21:12)

status ĆMA
Data rejestracji: 2011-07-02
Ilość postów: 689

13103
wpis nr 795 321
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Miałam problem z odkurzaczem - brak cugu.

Kiecka unosiła się ze dwa cale ponad kolana , a nogi mam smukłe i długie, to do finału sporo brakowało.

Wyjęłam z odkurzacza worek i filtry , dodałam też dodatkową rurę i wystawiłam na balkon. Podziałało piorunojąco - jutro kręcę i dodam do ręki kufel piwa.

Kolega Jasze , to ukryty fetyszysta. He,he.

Monet - chwila cierpliwości ili nie dworujcie sobie zbytnio.

2014-05-05 (22:30)

status ĆMA

13103
wpis nr 795 378
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Dla dodania smaku - na żywca Ex - 5/7 i to z zardzewiałej 8-ki.

Aż kieckę bym zdarła za tą opuszczoną sierotą.

W nagrodę dodaję drugi kufel , do drugiej dłoni. A niech chłopina się cieszy.
2014-05-05 (22:40)

status ĆMA

13103
wpis nr 795 382
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Trochę mnie poniosło - oczywiście 4/7
2014-05-05 (22:43)

status Jasze

25
wpis nr 795 383
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Kolega Jasze , to ukryty fetyszysta. He,he.

ĆMA

-----------------------------------

Hm ,kiedy czytam takie słowa pochodzące od osobnika latającego w kiecce a jednocześnie w jednym ręku maczeta a w drugim piwko to musze stwierdzić że to tylko insynuacje by samemu się wybronić.

Czy twoją ulubioną w dzieciństwie lekturą nie była przypadkiem powieść Ożogowskiej..."Dziewczyna i chłopak, czyli heca na 14 fajerek"

A to ci heca ,ja zaczytywałem się z kolei w "Napad z bronią w ręku"

Ralfa Boldrewood
2014-05-05 (23:11)

status ĆMA

13103
wpis nr 795 407
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Ja czytałam tylko klasyków - Niemcewicz , Prus , Orzeszkowa ........
2014-05-06 (13:20)

status Jasze

25
wpis nr 795 525
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

W takim razie nie rozwiniemy dyskusji gdyż ja klasyków

nie czytałem...nie mam więc na Ciebie haka to nie ma i dyskusji.

Coś tam pamiętam ze szkoły że Prus napisał powieść "Lalka' ale ja nigdy nie bawiłem się lalkami i nie lubię książek przeznaczonych dla dziewczynek.

Wiem jednak że istnieją osobniki którzy w dorosłym wieku nadal bawią się lalkami.

Stworzono dla nich podobno specjalne shopy i tam tych Barbie

do wyboru i do koloru.

Chyba kobiety są zazdrosne że niektórzy mężczyźni zawładnęli domeną przeznaczoną tylko dla dziewczynek i dlatego czytałem kiedyś taką oto wypowiedź pewnej zazdrośnicy.

-Najlepiej byłoby gdyby taka lalka pękła z wielkim hukiem w kulminacyjnym momencie to by chłopom odechciało się zabawy lalami.

Kiedyś w bibliotece trafiłem na klasyczne chyba opowiadanie

"Łysek z pokładu Idy"

Książeczka zainteresowała mnie wyłącznie dlatego że na obrazku był koń .

Oooo...to coś dla mnie. Czytam i czytam o tym koniu ,myślałem że akcja się rozkręci że ten Łysek trafi w końcu w ręce dobrego trenera i będzie wygrywał wyścigi a bookmacherzy wypłacać wielkie wygrane a tu nic a nic z tych rzeczy.

I wtedy się zraziłem do klasyków hi hi

2014-05-07 (17:13)

status ĆMA

13103
wpis nr 796 053
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Lalka - to moja ulubiona pozycja , oczywiście mam na myśli powieść Prusa, a nie tą dmuchaną , którą , jeżeli dobrze przeczytałam wątek , pozbawiłeś życia z wielkim hukiem.

Winię za to me oczy , które ucierpiały podczas nagrania dubla klipu o MM.

Nie zauważyłam , że końcówka rury odkurzacza co była na balkonie , wpadła do kociej kuwety ze świeżym żwirkiem. Po włączeniu cugu , kiecka poderwała się tak jak zaplanowałam, ale w tej samej sekundzie przeżyłam gwałtowną i bolesną depilację.

Porównać to można do piaskowania przęsła mostu , po założeniu opatrunku zrezygnowałam z dalszych prób.

Tak oto - Twoje watpliwości pozostaną. Jednak humor poprawiam sobie przeliczając ostatnią wygraną w Ex - cirka 4200. Przyznam , że pobudzony został mój apetyt na sukces , a i morale wzrosły.

Moja kobieca intuicja podpowiada mi , że to jeszcze w tym miesiącu się stać może , a na to Wokulski rzekłby__Trzy słowa , a cztery głupstwa.

2014-05-08 (12:05)

status Jasze

25
wpis nr 796 395
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Dnia 7 kwietnia 2014 napisałem post o melodii z filmu "O Cangaceiro" gdyż TA data zawsze mi się kojarzyła z tym filmem a szczegółów nie musiałem podawać dlaczego ,gdyż słowo Szejpli nawet dla mnie do dziś jest nieznane.

Czy jest ktoś tutaj kto wie co oznacza słowo Szejpli ,byłbym wdzięczny.

Teraz data 7 kwietnia kojarzy mi się także z kobietą w kiecce ...ĆMA.

Też Ją poznałem 7 kwietnia hi hi.

Wczoraj był 7 maja i ta data jest szczególnie obchodzona w moim domu gdyż właśnie 7 maja roku mi znanego poznaliśmy się ja i moja druga połówka.

Było to w 3 lata później od czasu kiedy to pewna młodziutka abiturientka na moich oczach ściągała spod kiecki a z którą to ĆMA natychmiast i zbyt pochopnie mnie wyswatała hi hi.

Dlatego też wczoraj nie odpowiadałem na post gdyż mogłoby to zostać uznane za "flirtowanie" na zielonych stronkach he he .

Ponieważ ĆMA przyznała się że Lalka to Jej ulubiona pozycja niniejszym oświadczam że osoba bawiąca się lalkami oraz lubiąca filmy dla dziewczynek musi być 100% kobietą zwłaszcza że chodzi

w swojej słynnej już kiecce.

Trochę myli mnie jeszcze ta maczeta i piwo w ręku oraz znajomości piaskowania przęsła mostu lecz przecież ludziska mają swoje dziwactwa i czasem musimy je zaakceptować.

Kobitko ĆMA...szczerze gratuluję trafienia 4/7 w Ex

(3 x 4 traf +12 x 3 traf.) i radzę trzymać ten wygrany kupon dobrze schowany najlepiej pod biustonoszem by przypadkiem nie trafił na śmietnik jak kiedyś moje 4 czwórki w EX.

Znałem już tu osobę był to 100% mężczyzna , która trafiała niezłe sumki w Ex lecz dostawała z wygranej ochłapy czyli 10%.

Resztę czyli 90% chowała pod biustonoszem jego druga połówka która to gotuje ili przepiera lub zarządza Jego domem.

Kobieta ĆMA podała nam ze wygrała około 4.200.

Jako Koziorożec wyliczyłem dokładnie i wiem że to było 4.210,20.

Rozumiem że ĆMA zatrzymała sobie 4.200 a ochłapy w postaci 10,20

oddała temu kto gotuje ili przepiera lub zarządza Jej domem pod nadzorem groźnej maczety w jednym ręku i piwka dla rozluźnienia humoru w drugim ręku z którymi to ĆMA nigdy się nie rozstaje.

Radzę dobrze zainwestować tę wygraną ,najlepiej skonstruować , opatentować i produkować nieznany dotąd aparat do depilacji ,wprawdzie bolesny lecz jakże skuteczny.

P.S

Bym zapomniał na odchodne....a jednak się kręci hi hi

2014-05-08 (12:40)

status edi8
Data rejestracji: 2007-04-03
Ilość postów: 41774

2623
wpis nr 796 398
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

@ĆMA >> gwoli ścisłości, to Wokulski powiedział do doktora Szumana:

"Trzy wyrazy, a cztery głupstwa."

http://literat.ug.edu.pl/lalka/0008.htm

2014-05-08 (16:29)

status ĆMA

13103
wpis nr 796 464
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Edi8 - Ty prawie zawsze masz rację , włąśnie tak powiedział Wokulski. I tu wypada mi przeprosić Pan Prusa , za zmiany w jego tekście, choć świadomie nie objęłam tego fragmentu pazurkami "________" - co wcale nie zwalnia mnie z odpowiedzialności za słowo.

A tak swoją drogą , zadziwiasz mnie swoją konsekwencją wyłapywania drobnych niuansów na całym forum , właśnie takiej cechy mi brakuje w moich analizach, by osiodłać wiatr.

A brak jej, wcale mi nie przeszkadza w poważnych i niepoważnych rozmowach na ty forum.

Kolega Jasze podesłał mi ciekawy pomysł na życie, zwłaszcza , że stoję na rozstaju dróg.

Wkładka depilacyjna do odkurzacza. Taki dodatek dla każdej pani domu, jedna osoba sprząta mieszkanie , a druga w tym czasie depiluje.

Materiał ścierny nie może być zbyt twardy , sama się o tym przekonałam . Ale piasek pomieszany z kurzem i paprochami różnej maści da odpowiednio miękki granulat i wszędzie go w domu pełno !

Odpowiednia dysza wylotowa , z płynną regulacją strumienia , nieograniczone możliwości w tworzeniu dzieł na tej części ciała.

Inna końcówka pozwoli nadmuchiwać plastikowe lale , możliwości multum.

Tu przerwę , szykuję się dziś na większe pieniądze niż ostatnio, na dużo większe.

2014-05-08 (17:29)

status edi8

2623
wpis nr 796 474
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

@ĆMA>> jestem dotknięty prawdziwym przekleństwem , w postaci posiadania tzw. "fotograficznej pamięci" , co skutkuje niemożnością wymazania z niej nie tylko treści kilku tysięcy przeczytanych książek - ale także nawet kilkudziesięciu tysięcy artykułów z pism i gazet oraz kilkuset tysięcy wpisów w formie wypowiedzi na różnorakich forach , łącznie z tym kto był autorem...

Bywa tak, że sam autor nie pamięta co kiedyś napisał - a ja tak.

Tak więc wystarczy tylko, że aktualnie czytany dowolny tekst nie jest zgodny z tym co mam zakodowane w pamieci - a już odzywa mi się w głowie alarmowy dzwonek, sygnalizujący tę niezgodność w odniesieniu do innego źródła.

I to samo nastapiło przy czytaniu tej Twojej wypowiedzi, w której słowa przypisywane Wokulskiemu nie były tymi, jakie miałem w pamieci.

Niby drobny niuans - a jednak ta w/w przypadłość natychmiast i tu zadziałała!

Pozdrawiam
2014-05-09 (13:48)

status Jasze

25
wpis nr 796 816
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Wkładka depilacyjna do odkurzacza. Taki dodatek dla każdej pani domu

ĆMA

----------------------------------------------------

No widzisz ,tego kwiatu to pół światu i zapotrzebowanie z pewnością będzie.

Ja na Twoim miejscu poszedłbym na całość i stworzył wkładkę do...

dmuchania na zimne .

A tego potrzebują wszyscy i kobiety w kieckach i mężczyźni w spodniach.

Ileż to czytam różnych ogłoszeń o cudownych 100% systemach w Lotto i kto dmucha na zimne to się nie nabierze lecz są tacy co nie chce im się dmuchać a potem płacz i zgrzytanie zębami.

Albo o cudownych tabletkach na odchudzanie...aż lekarze są przerażeni ich cudownością , jakaś tam kobieta pomyliła tabletki i schudła 10 kg w jeden tydzień.Zawsze ciekawiło mnie skąd te tabletki wzięły się w jej apteczce że pomyliła inne leki i zażyła te ,,pomylone,, he he.

Jak widzisz uratujesz taką wkładka i kobiety i mężczyzn.

Ale nie zapominajmy o babciach i dziadkach oni też powinni dmuchać na zimne i wtedy nie nabraliby się na oszustwo w stylu...na wnuczka lub na wnuczkę hi hi. A ja ciągle czytam że się nabierają i nabierają a dlaczego?

Bo nie dmuchają na zimne !

Czasem czytam też że i małe dzieci mimo przestróg otwierają drzwi obcym którzy podają się za znajomego mamy albo taty i mieszkanko potem jest obrobione na cacy.

Dla dzieci groźne jest także oszustwo na cukierka ,na małego kotka czy pieska i dzieci maja potem traumę.

Tak , kobitko ĆMA uratowanie ludzkości jest teraz w Twoich rękach.

PS.

Na mnie nie zarobisz ...ja zawsze dmucham na zimne

a mój umysł jest jasny i przenikliwy.

----------------------------------------------------------

edi8 ,mimo ze mój umysł jest jasny i przenikliwy to prawie się nabrałem na Twój wczorajszy post o Twojej fotograficznej wręcz pamięci i z niecierpliwością ciągle zaglądałem czy nie dałeś wpisu tych poważnych

(i niepoważnych ) rozmowach o wszystkim.

Byłem niemal pewien ze rozwiążesz zagadkę która gnębi mnie od 13-14 roku życia i powiesz mi z jakiej książki czy też artykułu

( bo z tych dzisiejszych kilkuset tysięcy wpisów w formie wypowiedzi na różnorakich forach nie było wtedy jeszcze nic a nic )

...a więc z jakiej książki czy też artykułu pochodzi słowo Szejpli.

Wiem tylko ze nie z Lalki bo nie czytałem.

Bo ja naprawdę nie pamiętam i nie wiem a nawet jeśli to słowo sam stworzyłem to musiałem się czymś wtedy sugerować.

Bo wujek google odsyła mnie ciągle do jakiegoś szejka a ja nie znam osobiście żadnego szejka.

2014-05-09 (15:07)

status edi8

2623
wpis nr 796 877
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

@Jasze >>> z całym szacunkiem, ale nie czytam wszystkich wątków a nawet w czytanych wątkach wszystkich wpisów i dopiero przed chwilą , z Twojego dzisiejszego wpisu z godziny 13.48 dowiaduję się, że gdzieś?/kiedyś? zgłaszałeś ten problem w formie zagadki dotyczącej Szejpli.

Wobec tego dość humorystycznie wygląda to, co napisałeś o swoim oczekiwaniu na odpowiedź z mojej strony, bo aby takie oczekiwanie miały podstawy, to wpierw chyba należy mieć pewność , że pytanie dotarło do adresata - a tego w tej sytuacji przecież nie było.

Napisz mi proszę, kiedy i gdzie z tym pytaniem się do mnie zwracałeś.

A co do tej Twojej Szejpli: w mojej autentycznej fotograficznej pamięci , nie znajduję doń ani jednego odniesienia w kiedykolwiek przeze mnie czytanych tekstach ( ale przecież nie jest to kategoria obejmująca wszystko co drukiem ale także w Internecie się ukazało, bo to co przeczytałem to tego nikły promil ) lecz ten dla Ciebie wrogi wujek google informuje jednak o Szejpli, jako autorze pracy z zakresu chemii:

J, Szejpli, “Introduction and General Overview of Cyclodextrin Chemistry”.

Pozdrawiam

2014-05-09 (15:19)

status edi8

2623
wpis nr 796 883
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

J, Szejpli, “Introduction and General Overview of Cyclodextrin Chemistry”.

http://www.scirp.org/reference/ReferencesPapers.aspx?ReferenceID=802481
2014-05-09 (21:17)

status Jasze

25
wpis nr 797 000
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Jasze

wpis nr 796 395

Dnia 7 kwietnia 2014 napisałem post o melodii z filmu "O Cangaceiro" gdyż TA data zawsze mi się

kojarzyła z tym filmem a szczegółów nie musiałem podawać dlaczego ,gdyż słowo Szejpli nawet dla mnie

do dziś jest nieznane.

Czy jest ktoś tutaj kto wie co oznacza słowo Szejpli ,byłbym wdzięczny.

-------------------------------------------------------------------------

edi8 ,albo z Twoją fotograficzna pamięcią jest coś nie tak albo rzeczywiście czytasz wybiórczo

czyli czytasz w tym poważnym wątku jedynie to co pisze obecnie kobieta ĆMA

(wiadomo...zawsze to kobieta hi hi)

a moje posty...olewasz.

Pisałem to niedawno i zwracałem sie do ogółu a więc do wszystkich co przeczytają.

Niemniej jestem wdzięczny za link ,to przyjemnie po raz pierwszy przeczytać słowo Szejpli pisane drukiem

a nie bazgrołami hi hi.

To nie ta Osoba.

Ja mam z kolei wyśmienitą pamięć...skojarzeniową.

Czy podasz datę kiedy Nixon ustąpił z urzędu po aferze Watergate ?

czy też kiedy dokładnie zmarł Elvis Presley bez pytania wujka google ?

A kiedy urodziny obchodzi Aleksander Kwaśniewski hi hi?

Bo ja bez mrugnięcia okiem odpowiem natychmiast gdyż te oraz inne fakty

natychmiast mi się z czymś kojarzą.

Co do pamięci fotograficznej to wybacz...nawet nie pamiętam w jakiej kiecce dziś była moja ślubna

bo już się przebrała w inną hi hi.

Pozdr.

2014-05-09 (21:41)

status edi8

2623
wpis nr 797 022
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

@Jasze >> słowo że piszę z głowy czyli z niczego , bo na gorąco bez patrzenia w "pomoce naukowe" typu google czy klasyczna WEP i na te Twoje pytania:

Czy podasz datę kiedy Nixon ustąpił z urzędu po aferze Watergate ?

czy też kiedy dokładnie zmarł Elvis Presley bez pytania wujka google ?

A kiedy urodziny obchodzi Aleksander Kwaśniewski hi hi?

mam takie odpowiedzi:

a/ w okolicach Mundialu'74 w Niemczech

b/ w sierpniu 1977

c/ wiem że jest Skorpionem z 1954 roku

P.s: za moment przeszukam ten wątek aby przeczytać Twoje dawne pytanie w sprawie Szejpli - ale skoro wciąz piszesz to dużą literą , to rozumiem iż jest to wg Ciebie rzeczownik własny?

2014-05-09 (21:55)

status edi8

2623
wpis nr 797 033
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

EDIT:

najciemniej pod latarnią , bo już znalazłem: raptem wczoraj się z tym zwróciłeś...
2014-05-09 (22:00)

status Jasze

25
wpis nr 797 040
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

No...ponieważ z pamięci to prawie dobrze.

Nixon ustąpił w sierpniu 1974 ,tuż po Mundialu.

Presley zmarł też w sierpniu i oczywiście 1977.

Sam Kwaśniewski obchodzi urodziny dokładnie w dniu

prawdziwych urodzin stronki Pasko czyli 15 listopada.

Co do Szejpli to dajmy już sobie spokój ,

tej tajemnicy nie rozwiążę już nigdy.

Ale masz rację.

------------------------------------------------

2013-11-13 (11:52)

Jasze

wpis nr 713 363

Oczywiście że prawdziwe i pierwsze urodziny są 15 listopada ,wystarczy zerknąć na pierwszy wpis.

Kiedyś tę stronkę odwiedzała niejaka Jolka ,,,podejrzewałem,, ją o to że to Jolanta ,

żona ówczesnego prezydenta Kwasniewskiego.

15 listopada urodziny stronki ochodzono wtedy hucznie w Pałacu Prezydenckim a

zbieżność urodzin Kwaśniewskiego w tym samym dniu z pewnością była przypadkowa.

To nasza Jola ze stronki kazała to tak uroczyście obchodzić w Pałacu Prezydenckim hi hi.

| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lottoStrona: 1 2 ... 640 641 642 ... 701 702
Wyślij wiadomość do admina