Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 644 645 646 ... 701 702 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Poważne i niepoważne rozmowy o wszystkim (moderator tematu: pięknaja) |
2014-05-31 (22:36)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 805 990 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Bez odbioru więc piszę by popisać. Dziwny to dom gdzie wszystko jest na odwrót niczym w filmie "Po drugiej stronie słońca" Kiedy byłem małym brzdącem to bajeczki do snu czytała mi babcia a dziadek sączył piwko a tu odwrotnie ,dziadek czyta bajeczki wnusi a "babcia" ĆMA w kiecce chce sączyć piwko bo bajeczki grają Jej na nerwy. W końcówce powieści Foglara "Tajemniczy cylinder" znalazł się ktoś kto potrafił i uwolnił "jeża w klatce". Mimo że znam pełne 10 liter imienia wnusi...nie uwolnię tego "jeża" ,niech pozostanie to tajemnicą. |
2014-06-01 (10:02)![]() Data rejestracji: 2011-07-02 Ilość postów: 689 ![]() | wpis nr 806 046 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Nowy dzień , słoneczko i mocny wiatr , który szczególnie lubię. Niestety z obecnego tu grona tylko ja, no czasami dziadek jak zawieje z siłą MM. A trzeba wiedzieć , że w tej okolicy baby chodzą w samych kieckach, a ja tradycje hołduję szczególnie. Muszę kończyć bo dziadek lata z packą za skrzydlatymi braćmi , a wnusia zrywa boki - zaraz będę liczyła straty. ![]() |
2014-06-01 (11:29)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 806 085 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Widzę że ĆMA bardzo dba o to bym nie dostał Alzheimera. Zawsze przemyci jakieś słówko bym mógł ćwiczyć moją pamięć skojarzeniową hi hi. A słowa "packa" użyłem w jednym z moich wpisów. Cóż...jedni na grzyby a inni na ryby ale packa jest nieodzowna.. ------------------------------------------------------------------------------ Gdyby Max 45 miałby taki Almanach. Max 45 to człowiek lubiący emocje. Jemu nie chodzi o to by złapać króliczka tylko gonić go. Na ryby nie jeździ by je złowić lecz by sobie połowić. Ale taki Almanach bardzo by mu sie przydał. Łowiąc ryby nad jeziorem używałby go jako packi na kąsające go komary. pac...i nie ma już komara, pac,pac i dwa trafione, pac...pac...pac i trzy trafione. Teraz chciałby trafić całą 10-tkę. I to za jednym zamachem hi,hi. |
2014-06-01 (13:23)![]() Data rejestracji: 2011-07-02 Ilość postów: 689 ![]() | wpis nr 806 171 [ CZCIONKA MONOSPACE ] To mamy podobne marzenia - 10/10. Ale tak coś czuję , że to ja pacnę ją w tym roku. Czemu tak powiadam , a to na długi wieczór gadania , ale w skrócie..... założyciel rodu , ukrył dla przyszłego członka rodziny wskazówki hazardzisty w miejscu..... Muszę kończyć bo wnusia zaprasza mnie na obiad - podano zgodnie z letnią tradycją na dworze , pod starym dębem. ![]() |
2014-06-01 (14:22)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 806 210 [ CZCIONKA MONOSPACE ] pod starym dębem...hi hi ĆMA znowu o dziewuszkach. No ale koniec na dziś ,jadę też nad łono natury |
2014-06-01 (22:04)![]() Data rejestracji: 2011-07-02 Ilość postów: 689 ![]() | wpis nr 806 397 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Nie wiem co mi chciał przekazać Kolega Jasze, jadąc nad łono natury. Chyba , że łono to temat rzeka , a lepiej jej lewy dopływ i niekoniecznie na trzy litery. Co prawda, nad łonem są równie atrakcyjne części kobiecego ciała , ale tylko na łonie natury najlepiej odpoczywać , tam myśli nie błądzą po krzakach. ![]() To u mnie typowe ćwiczenie pamięci skojarzeniowej. |
2014-06-02 (20:47)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 806 742 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ĆMA napisał (celowo nie piszę "a") Nie wiem co mi chciał przekazać Kolega Jasze, jadąc nad łono natury. Co prawda, nad łonem są równie atrakcyjne części kobiecego ciała To u mnie typowe ćwiczenie pamięci skojarzeniowej -------------------------------------------- Otóż zastawiłem na Ciebie Kolego ĆMA mysią pułapkę a Ty wpadłeś w nią jak śliwka w kompot hi hi. Nie ma kobiety na świecie której łono natury kojarzyłoby się z ...cytuję "Co prawda, nad łonem są równie atrakcyjne części kobiecego ciała" Natomiast mężczyźni nawet ze słabą pamięcią kojarzeniową...natychmiast mają takie własnie skojarzenia. Kobietom łono natury prędzej kojarzy sie z błękitem nieba ,zielenią traw ,śpiewem ptaszków czy też spacerkiem pod rączkę lub za rączkę może nawet opalanie się lecz nigdy z...łonem (także i natury) Ewentualnie te bardziej gorące miałyby skojarzenia związane z krzakami i...ściągniętymi spodniami hi hi. Tak więc chcesz czy nie chcesz podstępem udało mi się ściągnąć wreszcie z Ciebie tę kieckę. Podejrzewam że ta maczeta którą czasem wymac***esz to może nawet i pantofelek model sylwestrowy z wydatnym obcasem który tnie niczym maczeta. |
2014-06-02 (22:58)![]() Data rejestracji: 2011-07-02 Ilość postów: 689 ![]() | wpis nr 806 842 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Oj Kolego Jasze , tylko moja kobieca cierpliwość i wyrozumiałość pozwalają mi przetrwać ten atak na moją kieckę . Strzeliłeś sobie w stopę słowem nad , a teraz wyczyniasz wygibasy by to zamaskować. Zagrajmy jak prawdziwi hazardziści , jeżeli ma się to stać , niech się stanie . Zagrajmy o moją kieckę , proponuję Ex - jak wygrasz, dowiesz się czy ĆMA - to ona ili on , jeżeli się boisz lub wahasz , dla zachęty dorzucę majteczki. Szczegóły ustalą nasi sekundanci. |
2014-06-02 (23:32)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 806 862 [ CZCIONKA MONOSPACE ] He he , zawodnik trenujący w EX codziennie i pod różnymi jak przypuszczam nickami wyzywa na pojedynek emeryta w EX jakim jest Jasze. Bo w typach do Ex jestem przecież już emerytem choć nadal zwinny jestem jak kangur skalny a krew burzy się niczym w rwącym potoku. Na dowód że nie łżę muszę powiedzieć Ci niestety przykre słowa że fant w postaci kiecki i majteczek ĆMY który ( a niech tam ,dodam "a") ...ili która jeszcze 2 dni temu lulała do snu 3 i 8 miesięczną wnuczkę jest niestety mało zachęcajacy |
2014-06-03 (15:45)![]() Data rejestracji: 2011-07-02 Ilość postów: 689 ![]() | wpis nr 807 028 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Nie sądziłam , że Kolega Jasze tak nisko ocenia mój dobry smak i morale. Przeca - za przeproszeniem - nie zdejmę z dupy majtek wraz z kiecką i nie położę jako fant zakładu. Do tych celów używam wyrobów z Indii. Kiedyś mój pradziadek awanturował się w tych rejonach świata i za zasługi dla tego kraju od Samraty otrzymał tytuł Radży i wiele upominków. Między innymi kiecki z najlepszego kaszmiru z rzemieniami zakończonymi brylantami wielkości laskowego orzecha , czy majteczki jedwabne nasączone boskimi wonnościami , szyte złotą nicią i obsypane szmaragdowym brokatem. Wszystko niewinne i woniejące rozkoszą. He,he Dlatego ani mi to w głowie - stare gacie , przecież tyle materiału genetycznego w jednym miejscu , to gradka dla poszukiwaczy historii kobiety , która być może w totolotku stanię się legendą . I tu byłam nieskromna , ale sprawiedliwa. ![]() |
2014-06-03 (21:48)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 807 162 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Uff..troszkę odetchnąłem gdyż już sądziłem że poróżnimy się o majtki na dupsku. A propos d... czyli literki "d". Rzeczywiście z rozmachu napisałem wtedy "nad łono natury" zamiast "na łono natury" Lecz ostatnio tak często pisałeś że jedziesz nad...nad...nad lewy dopływ Narwi a ja z kolei o dziewuszkach,dziewuszkach,dziewuszkach że nie dziw się że niejako automatycznie wklepałem te nieszczęsne "d" Zwłaszcza że wtedy pojechałem...nad jezioro hi hi. Widzę że pochodzisz ze znamienitego rodu i nawet majtki przechodzą u Wasz pokolenia na pokolenie a były one jeszcze za czasów Twojego pradziadka przez samego Samratę nasączone boskimi wonnościami. Wierze też na słowo że jeszcze dzisiaj te boskie zapachy i wonności wonieją rozkoszą a majtki te z dumą nosić będzie kiedyś jeszcze Wasza wnuczka. |
2014-06-03 (22:40)![]() Data rejestracji: 2011-07-02 Ilość postów: 689 ![]() | wpis nr 807 205 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Takie majteczki matka daje córce tylko raz , kiedy młodzi po zaślubinach idą na pierwszą noc , gdzie to wybranek łamie niewieścią pieczęć. Jeżeli wszystko kończy się jak przykazała tradycja , pan młody prezentuje je publicznie , a doczepione kosztowności chowa jako wspólne wiano. Co się dzieje kiedy wybranka nie uzyskała stosownego certyfikatu , jak to określił Kolega Jasze - tradycja milczy. Wiadomo tylko , że jej oblicze wyjmowane jest z ramy. ![]() |
2014-06-04 (08:26)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 807 267 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Teraz już rozumiem czemu w Waszym domu są portrety samych tylko kobiet i...ani jednego mężczyzny. Nigdy ich portrety nawet nie trafiały do tych ram hi hi. |
2014-06-04 (11:19)![]() Data rejestracji: 2011-07-02 Ilość postów: 689 ![]() | wpis nr 807 306 [ CZCIONKA MONOSPACE ] To teraz dopełnię opowieści o tych ramach , co do kobiet słusznie się domyślasz. W mojej rodzinie panuje mały matriarchat, co nie oznacza , że panowie pozbawieni są wszelkich praw. Jest miejsce , zwane łożem , gdzie my słabe istoty oddajemy się w jasyr naszemu wybrankowi. Absulutna władza w tym miejscu nie może przysłonić celu jakim jest stysfakcja obu stron. Biada temu nieszczęśnikowi co tej tradycji nie podoła. Kończy się tym , że jego oblicze wkładane jest w ramy. Babcia zawsze mawiała _Mężczyzna poluje , a kobieta łowi_ ![]() |
2014-06-04 (13:13)![]() Data rejestracji: 2009-06-02 Ilość postów: 2498 ![]() | wpis nr 807 337 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Bardzo obrzydliwa tradycja . Czysty kobiecy szowinizm. Smutne . Mężczyzna sprowadzony do roli mebla . Wstyd |
2014-06-04 (14:59)![]() Data rejestracji: 2011-07-02 Ilość postów: 689 ![]() | wpis nr 807 388 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Następny miłośnik 13-ek , który znowu każe mi się wstydzić. Jaka obrzydliwa tradycja . W dzisiejszych czasach gdzie kobieta chodzi w spodniach i czasami zapuszcza brodę , a chłop przywdziewa kiecki , goli nogi i pachy i pod nosem podśpiewuje Danutę Rinn - gdzie te chłopy, gdzieeeeeeeee - to jak to nazwać. Zresztą , my niczego nie ukrywamy, każdy pretendent do ręki naszych córek jest zaznajamiany ze zwyczajami tu panującymi. Wie , że za niejedne majteczki można kupić dom, a za kieckę cały folwark z pięknym gościńcem ku jeziorum. Nie martwi się o życie doczesne , same przyjemności: polowania , psie zaprzęgi , golf z przyjaciółmi , narty w Alpach, koniak , tudzież cygarko na Malediwach. I tak dalej , żadnych kłopotów, najwyżej w obrębie własnych spodni AAA - to już poważny feler. My nie możemy sobie pozwolić na utratę nawet liścia z najmniejszej gałązki naszego drzewa genealgicznego. Zagadka babciusi Jakie trzy metale powinien mieć przy sobie mężczyzna , by móc zatrzymać każdą kobietę ? |
2014-06-04 (15:02)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 807 389 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Bardzo mnie cieszy że Kolega Marriusz2 również poważnie się wypowiedział w tym niepoważnym (a czasami poważnym ) wątku. Natomiast niepoważne z Jego strony było wpisać się losowo dokładnie o godzinie 13:13 ,jest to bowiem moja godzina wpisów jako że 13 to moja ulubiona i szczęśliwa liczba co niejednokrodnie zaznaczałem i dotychczas każdy starał się to uszanować. 2014-05-11 (13:13) Jasze 2014-06-04 (13:13) Marriusz2 ---------------------------------------------- Moja nikła wiedza na temat sieci neuronowych i kodów csn podpowiada mi jednak że w ogóle nie ma żadnych losowanych liczb ,istnieją jedynie tzw. zdarzenia. Uznaję więc że ten wpis o tej własnie godzinie był jedynie przypadkowym zdarzeniem podobnie jak przypadkowym zdarzeniem jest trafienie 5/5 w Multi średnio raz na ok.1550 ponawianych prób trafienia przez kolejny osiemnasty bodajże już rok z rzędu. Wracając do wpisu Marriusza2 to raczę zauważyć że w domu ĆMY nie zdarzyło się jeszcze by jakiś mężczyzna został oprawiony w ramy co świadczy o tym że obie strony zdały egzamin obopólnej satysfakcji. Atak Marriusza na tę tradycję podpowiada mi że że ma osobiste wątpliwości . Tak tak , niektórzy mężczyźni są strasznie samolubni i myślą tylko o sobie. Mam pytanie ,tak znamienity ród z którego pochodzi ĆMA z pewnością posiada wiszące nad kominkiem czy tez na głównej widocznej dla gości ścianie , okazałych rozmiarów drzewo genealogiczne gdzie widnieją nazwiska wszystkich przodków także i płci żeńskiej. Jak rodzina oraz goście patrzą na taką dziewuszkę której imię jest ujęte w spisie drzewa genealogicznego a jej podobizna nie widnieje w ramach? |
2014-06-04 (15:04)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 807 392 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Kiedyś z niejakim elektomagnesem ustawiłem dokładnie zegarki i dokonaliśmy jednoczesnego wpisu w obronie harmonijek hi hi. |
2014-06-04 (15:16)![]() Data rejestracji: 2011-07-02 Ilość postów: 689 ![]() | wpis nr 807 399 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ale wtedy obowiązywało inne napiecie 220V, teraz 230V |
2014-06-04 (15:32)![]() Data rejestracji: 2008-10-23 Ilość postów: 2036 ![]() | wpis nr 807 406 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Wiem! Głowa- srebro Kieszeń - złoto Rozporek -stal. :D |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 644 645 646 ... 701 702 Wyślij wiadomość do admina |