Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 651 652 653 ... 701 702 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Poważne i niepoważne rozmowy o wszystkim (moderator tematu: pięknaja) |
2014-07-24 (16:47)![]() Data rejestracji: 2011-07-02 Ilość postów: 689 ![]() | wpis nr 821 629 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Żebym już całkiem nie wyszedł na gbura, dam słowo szanownemu Koledze Jasze. Dominanta nad obrazem , wcale nie oznacza , że władca - uzurpator - trzyma nić Ariadny. Nawet nie jest pewien , czy jest we właściwym labiryncie , a wyrocznia zmienna jest i kapryśna . Nie wspomnę tu o cieniu , bo Kolega cień sprowadził do poziomu widza , a to zła droga . Przemawia przez Kolegę pycha - Cytante__Ja władam obrazem a widz tylko jego cieniem jest__koń. Cytante. Ale po tym , co tu widziałem , a i oglądać jest mi dane nadal , wszystko ma inny wymiar . Niech Kolega wypuści tego jeża , to może trafi nad właściwy lewy dopływ Narwi. He, he - nigdy dotąd tak nie zbratałem się z naturą , już rozumiem myślące trzciny i szparagi co na stole poległy. Temu milczałem i zamilknąć mi przyjdzie , gdy tajemną komnatą przejdę i duszę ochłodzę . Niech Kolega Jasze gwaru niepotrzebnego nie robi , bom szczęśliwy i naleweczki nie zbraknie. Zaraz ku lasom się udaję , by wieczór z dębami przegadać , a z pokrzywami się zbratać . Nie dziwota Kolego____Nic to . ![]() |
2014-07-24 (18:46)![]() Data rejestracji: 2007-04-03 Ilość postów: 41774 ![]() | wpis nr 821 662 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Jan Krzysztof Kelus "Przypowieść o jeżach" https://www.youtube.com/watch?v=fp_QCp8GTt0 |
2014-07-24 (20:56)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 821 693 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Tu zamknięty jest mój "jeż w klatce" i wiem jak go uwolnić Pycha przeze mnie przemawia...phi ,to była przechwałka z Twojej strony Kolego ĆMA a obraz od jego cienia trzeba umieć odróżnić. Kiedyś pisałem o mgle minionego czasu i czas ten nadszedł. https://vimeo.com/101604508 |
2014-07-24 (21:15)![]() Data rejestracji: 2011-07-02 Ilość postów: 689 ![]() | wpis nr 821 694 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ten link mi się nie otwiera , powiedz w wielki skrócie o co chodzi . Zazwyczaj we mgle, ludzie się gubią lub rozstają. |
2014-07-24 (21:23)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 821 696 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Chyba wszystkim sie otwiera tak samo...to jeż w klatce lecz nikt go nie uwolni bez hasła. Nie wiem czemu lecz bardzo chciałbym byś go uwolnił Kolego ĆMA. Pojmiesz wówczas wszystko czego nie pojmujesz dotąd z wielu moich wpisów. Pozdr. |
2014-07-29 (13:13)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 822 702 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Siedem lat temu napisałem do kogoś.... Ktos prosil o ten song,znalazlem. Spiewa Jose Feliciano. i otrzymałem odpowiedź... Witaj - Jasze , nie Wiesz jaką zrobiłeś mi przyjemność , poczułem się jak 16 latek , kiedy w nowym warszawskim kinie Relax oglądałem ten film, po zakończeniu każdego seansu , stawałem pod drzwiami wyjścia , by posłuchać tego songu. Wtedy był to pierwszy link do tego songu na YT i jednak jako pierwszy go odnalazłem. Bo pamiętając o czyimś życzeniu...szukałem aż się pojawił i znalazłem. Być może dlatego napisałem na MP kilka postów pod nickiem Poszukiwacz. Chyba coś z tego "Poszukiwacza" w sobie mam i o pewnej osobie z MP sądziłem że znam go lepiej lecz teraz wiem że nie jest tym za kogo go uważałem. Nikomu nie udało się uwolnić tamtego "jeża w klatce" i a co chciałem tam ukazać można jedynie się domyślać lecz pewności nie będzie nigdy. Lecz stworzyłem nowego i tego każdy może uwolnić z łatwością. Jeśli ktoś pomyśli głębiej...znajdzie odbicie moich słów kiedy niedawno pisałem...nie bawiłem się lalkami. Bo to nie ja się bawiłem lecz dziewczynki. By szanowny Kolega ĆMA znowu nie napisał że robię za dużo gwaru...kończę temat "jeża w klatce" ostatecznie i nieodwołalnie. Oto nowy "jeż w klatce" https://vimeo.com/101917927 By go uwolnić należy wpisać hasło uzurpator i zaakceptować . P.S Hasło jest łatwe i obrałem go specjalnie na "cześć" mego szanownego Kolegi ĆMY by się nie pomylił , wiem ze zna to słowo i wklepie bez błędu a każdy krytyczny post będzie dla mnie pochlebstwem gdyż sprawdzą się moje słowa...a obraz od jego cienia trzeba umieć odróżnić. Bo tu każdy widz jest jedynie cieniem tego obrazu i nie znajdzie tu swego odbicia. A kiedy uznam za stosowne...zamknę tego jeża znowu w klatce i nikt go już nie uwolni. |
2014-07-30 (21:35)![]() Data rejestracji: 2010-03-05 Ilość postów: 2429 ![]() | wpis nr 823 014 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Udało mi się bezbłędnie wpisać hasło i... uwolniłam jeża. Muszę przyznać, że z ogromną przyjemnością obejrzałam TO, co zamknięte było w tej klatce Tak jak i z przyjemnością .. podglądałam ![]() W 2010 roku /ależ ten czas leci.../ napisałam.. >>Jasze uchyl nam odrobinkę swojego świata. Coś czuję, że miałbyś o czym mówić. I, że rozmowa z Tobą to nie ........"żyć byle jak" << Jak widać nie pomyliłam się... i tylko żal, że dzisiaj to Forum, to już nie jest TO... Jasze... serdecznie pozdrawiam ![]() |
2014-07-31 (14:00)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 823 121 [ CZCIONKA MONOSPACE ] pieknaja...jesteś na tę chwilę jedyną osobą której udzielę wypowiedzi a z tej wypowiedzi inni co najwyżej dowiedzą się co o niektórych można pomyśleć. Znalazł się tu jednak jakiś gorliwiec-złośliwiec który bez namysłu kliknął na ten filmik zgłaszając go jako spam lub naruszenie praw i film automatycznie został przekierowany jako prywatny ,hasło go nie otwiera już. Otóż niech ten ktoś się dowie że niektóre sceny pochodziły z filmu jaki otrzymałem w prezencie od TVP jedynie z zastrzeżeniem by nigdy nie ukazał się gdzieś publicznie natomiast mam prawo udostępnienia fragmentów osobom zainteresowanym. Odsłon filmiku było 16 ,nie wiem z jakim opóźnieniem ukazywana jest statystyka lecz trudno mówić tu o publikacji dla szerokiego ogółu ,zwłaszcza tylko pewnych fragmentów. Pozostałe materiały są absolutnie moją własnością a podkład muzyczny to tzw,cover utworu. Jest na moment również inny podkład muzyczny lecz tutaj mieszczę się w tzw. prawie cytatu. A klikając by zgłosić film jako nadużycie...vimeo reaguje automatycznie bez sprawdzania. Zamierzałem ten film trzymać do 5 dni lecz ukrył się już po 2 dniach. Nie zależy mi ,mam jeszcze inne konto na vimeo i jest dobrze ukryte. Pozdrawiam Cię pięknaja ...gdyż Tobie tylko odpisuję. ---------------------------------------------------------------- Jakże nędzne są myśli małych ludzi...to do tej osoby co bezmyślnie kliknęła. --------------------------------------------------------------- |
2014-07-31 (15:57)![]() Data rejestracji: 2010-02-28 Ilość postów: 4889 ![]() | wpis nr 823 145 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Powiem tak - jestem jedną z osób, która zapewne jako jedna z pierwszych kliknęła na ten zapodany przez Ciebie Jasze link, a i hasło - wpisałem właściwie, i co zobaczyłem, to moje... ![]() No i co tu można jeszcze powiedzieć ? - no cóż - przynajmniej tak - trochę szkoda, jednak - idiotów jest ci u Nas pod dostatkiem ... i może /?, hihi/ powinni tego zabronić ... ![]() pzdr |
2014-07-31 (21:20)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 823 199 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Robal_36 ,świetnie to ująłeś co zobaczyłeś to Twoje. Ten nędznik też co zobaczył to jego a potem sobie kliknął i zgłosił spam. Na końcu była scena którą zadedykowałem wszystkim. Gentlemen...wycofuję się i odejście. Wyciąłem tam scenę środkowa gdyż nie dotyczyła Ciebie i Tobie podobnym. Istnieje jednak pełna wersja tego "pożegnania" i z przyjemnością teraz ją dedykuję temu nędznikowi . To scena od 0:00 do 0:23 https://www.youtube.com/watch?v=6oUix7JqQhE Nożyce się nie odezwą...bo się zdradzą hi hi czyli ostatnie słowo należy jednak do mnie. |
2014-08-01 (18:09)![]() Data rejestracji: 2011-07-02 Ilość postów: 689 ![]() | wpis nr 823 398 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ja kliknąłeam i wbrełam brawidłowo hasło... po czym błyskawicznie skasowałaem cały temat i nie oglądałaem co mi oglądać przysposobiono było. Niech jeż pozostanie tam gdzie jego miejsce , co ma swoistą wartość samą w sobie , co Kolega pojąć nie może , a obnażyć wybrańcom chce. Nie powiem czemu byłaem głucha , to moja tajemnica , ale czyn # Mackenny # byłaem gotów puścić w galop i nadal tak jest _ ili _ chwili brakuje by to się stało tak łatwo . Co mnie jeszcze powstrzymuje przed wymienieniem moich nicków i pożegnanie Pasko ________ to Pięknaja i jej czułe kolce , dziwne , tak , ale Ta osoba kogoś mi przypomina z tej strony. Jasze , nie oceniaj mnie pochopnie . Cytant_ Bywają smutne ................koń.cytante. |
2014-08-01 (18:22)![]() Data rejestracji: 2011-07-02 Ilość postów: 689 ![]() | wpis nr 823 405 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Bywajcie__________:D ĆMA____zardzewiały _odyniec_Persefona_majeranek_pantofel. |
2014-08-01 (18:27)![]() Data rejestracji: 2011-07-02 Ilość postów: 689 ![]() | wpis nr 823 406 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Szkoda , że na koniec nie wyszła mi morda , jeszcze jedno , to żebyś Jasze nie nasłuchiwał nożyc , one były najwierniejsze z wiernych . ![]() ![]() ![]() |
2014-08-01 (20:28)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 823 428 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Pożegnałem co prawda gentlemenów ze strony MP (i Ladies oczywiście) i nadal uważam szanownego Kolegę ĆMA (pantoflel vel...XXXX itd) za gentlemena a dając mordki czyli ikony zawsze dawałem je starannie. Również starannie dałem w mordę (patrz link ostatni hi hi) tym "nożycom" co się nie odezwą. Kim jest ten nędznik... pozostanie tajemnicą. Niech te "nożyce" się teraz dowiedzą ze moje konto na Vimeo znowu działa normalnie i niczego się nie dopatrzono. Lecz pozbawił innych ze strony MP kliknięcia w link i to o całe 3 dni. Natomiast złośliwością było zgłoszenie tego przesłania jako spam czy też naruszenie czyichś praw. Gdybym ten filmik dał tak jak "leci" w oryginale ... straciłby swe przesłanie. Cóż , kiedyś już pisałem...szukasz jego pomnika ,rozejrzyj się wkoło. Bo pomnikiem tej stronki było kilka osób i należy je odnaleźć w starych wpisach. Tacy jak ten co zwę go "nożyce" są architektami jej ruiny. Pozdrawiam pięknają ,ĆMĘ i kilka nie wymienionych tu postaci ![]() |
2014-08-01 (20:42)![]() Data rejestracji: 2003-09-04 Ilość postów: 4426 ![]() | wpis nr 823 436 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Tylko do ĆMY... ale czyn # Mackenny # byłaem gotów puścić w galop i nadal tak jest _ ili _ chwili brakuje by to się stało tak łatwo . Wiem doskonale "co poeta miał na myśli" lecz po tamtych dwóch wpisach...nie pozostał już nawet ślad po wrzuceniu strony MP na inny serwer, Lecz pozostał w mej pamięci gdyż ona mnie nie zawodzi. I tylko ĆMA wie co mam na myśli. |
2014-08-13 (13:54)![]() Data rejestracji: 2003-10-05 Ilość postów: 196 ![]() | wpis nr 825 944 [ CZCIONKA MONOSPACE ] http://www.redakcja.mpolska24.pl/6737/holokaust-chrzescijan Ludzie o słabych nerwach niech tego nie ogladają. http://citizengo.org/pl/signit/9869/view Może jednak ktoś podpisze petycję w obronie tych ludzi. kenaj |
2014-08-14 (07:29)![]() Data rejestracji: 2006-06-11 Ilość postów: 1424 ![]() | wpis nr 826 139 [ CZCIONKA MONOSPACE ] W związku z dramatyczną sytuacją mniejszości religijnych w Iraku z Watykanu dochodzą głosy poparcia dla akcji militarnej. Bojownicy tzw. Państwa Islamskiego (ISIS) na zajmowanych przez siebie terenach dokonują bestialskich morderstw, gwałtów i wypędzeń. Potrafią obcinać głowy, a nawet przecinać na pół dzieci - Dziesiątki, a nawet setki tysięcy ludzi uciekają przed nimi w popłochu. To w dużej mierze chrześcijanie... Amerykańskie lotnictwo rozpoczęło naloty na pozycje islamistów, by powstrzymać dalsze ludobójstwo. Dokonają także zrzutów pomocy humanitarnej dla uciekających... Głos w sprawie zabrał Watykan. Papież Franciszek potępił działania bojowników. http://chnnews.pl/index.php/pl/reszta-swiata/item/1717-kolejne-bestialstwa-w-iraku-dziecko-przeciete-na-pol-watykanscy-oficjele-poparli-akcje-militarna.html# |
2015-07-07 (16:32)![]() Data rejestracji: 2015-07-07 Ilość postów: 2339 ![]() | wpis nr 915 959 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Nie znalazłem odpowiedniego tematu, więc może tutaj? Wypada powiedzieć dzień dobry na Forum. Dzień dobry ![]() |
2015-07-07 (16:37)![]() Data rejestracji: 2015-04-16 Ilość postów: 276 ![]() | wpis nr 915 962 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Yar000 ,Pasko ma taka kartke w swoim kajecie i tu się wszyscy melduja. Może tam zajrzysz ![]() Specjalnie wyrwałem tę karteczke i położyłem na wierzchu. --- wpis edytowano 2015-07-07 16:38 --- |
2015-07-07 (16:49)![]() Data rejestracji: 2015-07-07 Ilość postów: 2339 ![]() | wpis nr 915 963 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Kajetan, dzięki ![]() Idę więc tam. |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 651 652 653 ... 701 702 Wyślij wiadomość do admina |