Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 554 555 556 ... 701 702 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Poważne i niepoważne rozmowy o wszystkim (moderator tematu: pięknaja) |
2011-09-11 (12:12)![]() Data rejestracji: 2009-10-08 Ilość postów: 3640 ![]() | wpis nr 455 701 [ CZCIONKA MONOSPACE ] slavo 2011-09-10 (15:29) kathy 2011-09-11 (11:58) ... i ten refleks... ![]() |
2011-09-11 (13:52)![]() Data rejestracji: 2010-05-14 Ilość postów: 2901 ![]() | wpis nr 455 730 [ CZCIONKA MONOSPACE ] refleks ok......... ![]() |
2011-09-11 (14:35)![]() Data rejestracji: 2010-03-05 Ilość postów: 2429 ![]() | wpis nr 455 738 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Temat polityki zawsze budzi ogromne emocje u dyskutujących. Często okazuje się, że mówimy o tym samym, tym samym językiem a nie zawsze się rozumiemy. Mnie rówinież nie podoba się wiele rzeczy. Bardzo nie podoba. Ale nie podoba też, drażni wręcz ta wszechobecna manipulacja mediów, pseudoznawców, komentatorów. ************** Pamietacie słynną historię szczepionek? Prawie wojna medialna, histeria i żądania \"kupić\" A kto tak naprawdę zastanowił się nad sensem, argumentami, i czym tam jeszcze trzeba KAŻDEJ ze stron?? ************** Przyszło nam żyć w trudnych czasach....wiem, wiem.....w każdym momencie TAK własnie można powiedzieć. Ale...... Ale fakt jest faktem , że zmiana ustroju , i ten okres nadrabiania czasem łatwym nie jest. Pewnie....... można, POWINNO się pewne kwestie rozwiązać szybciej, lepiej, ale..... ale JAK poradzić sobie z polską MENTALNOŚCIĄ? Czy przypadkiem nie w tym jest cały problem? ************** Też chciałabym żyć w kraju będącym sumą naszych oczekiwań. Toż byłby to istny RAJ.... NIE zgadzam się z wieloma kwestiami, nie zgadzam się z panującą głupotą, korupcją, kupczeniem, kolesiostwem........ ale też jak widzę pewne wypowiedzi, opinie, komentarze to mam wrazenie, ze to tak jak w tym najczęściej przywoływanym zdaniu na mp \"znowu JA nie wygrałem, a to.... złodzieje......\" ************** Mówią, że \"ryba psuje się od głowy\"? czyli skoro Oni kradną, biorą, załatwiają.... to i Reszta może ? Bo przeca TO rozpanoszone jest na maxa. I....w takim razie JAK TO zmienić? Totalna inwigilacja?? Jak w Danii na przykład? No dobra..... nie będę się rozkręcać....... W każdym razie ja nie idę głosować. Nie idę, bo...... Zresztą.....przepięknie napisano o tym DLACZEGO NIE w \"Księdze....\" A ja podpisuję sie pod tym obiema łapami. Spokojnej.... |
2011-09-11 (16:08)![]() Data rejestracji: 2011-06-02 Ilość postów: 477 ![]() | wpis nr 455 749 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Prosze czytać moje wpisy ze zrozumieniem. ![]() Nie wypowiadam się... nie wdaje z głupie dyskusje na tydzien przed wyborami.. nie ekscstują mnie ustawione debaty... i wiem ze teraz to tylko bicie piany. Politykę jej ocenę i obserwacje prowadzi się przez calą kadencję. Tylko tak można sobie wyrobić zdanie ... a nie w oparciu o wyciągane teraz przez media aferki. Nie wypowiadam się ..nie znaczy nie mam zdania.... Nadal miłej niedzieli wszystkim.. .. ![]() |
2011-09-11 (16:36)![]() Data rejestracji: Ilość postów: ![]() | wpis nr 455 758 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Oczywiście,że przed wyborami media żyją tym tematem jak i 90& społeczeństwa,ale fakt nie ma co się ekscytować,bo wiadomo że i tak będzie jak jest - jak nie gorzej .... |
2011-09-11 (18:59)![]() Data rejestracji: 2010-02-28 Ilość postów: 4889 ![]() | wpis nr 455 797 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Wyobraźcie sobie - pięć, dziesięć znajomych Wam osób wypada z rzeczywistości na wyspę bezludną - i co ? Fajnie jest, byłoby - gdyby mniejszość ustalała prawa dla większości ? To ja dziękuję... Kontempluje ![]() Co \"głupi\" lud mówi o moratorium na karę śmierci ? Jasne, pięknie - specjaliści potrzebni... Kurka siwa, jak to jest, że byle /bez urazy/ gospodyni domowa - wie ILE może wydać ? - a te !@#$ - NIE ? 71 lat - średnia dożywalność, czy wiek, a 65 emerytura - niech będzie - mało ważne - bo liczymy mniej więcej - ok ? 40 lat pracy ? 6 lat emerytury ? 40x12x1000 = 480000 + % składany - nie chcę się w to teraz bawić, ale naprawdę - wychodzi dużo, a jaka jest śr. emerytura ? Jeszcze... A - co się dzieje z kasą, kiedy ktoś przedwcześnie umrze ? - Ma ph-a ?Szkolenia w Brazylii, jacuzzi i podgrzewany fotel w samochodzie dla prezeski - a widzieliście parking pod taką instytucją - zrobić fotę z parkingów spod Zus-u w Wawce ? Ktoś już o tym, tu pisał - tylko facet, później trochę się pogubił - bo z jednej strony lyberalnywolnościowiec, a z drugiej, za mordę by trzymał... Ludzie - przecież im później TO* walnie tym większe BUM będzie... KK - kiedyś /dawno, dawno temu/ potrafił powiedzieć, że oprocentowanie pożyczki na 10%, to lichwa, a słyszeli na kazaniu teraz coś podobnego ? wszystkiego dobrego zwłaszcza młodym * \"TO\" - tu wstawcie zupełnie dowolnie, co chcecie - bo prawie wszystko jest do wymiany, poprawki |
2011-09-11 (19:11)![]() Data rejestracji: Ilość postów: ![]() | wpis nr 455 801 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Tez chciałam poruszyć temat (może i nudny dla niektórych ) ... co dzieje się z kasą osoby która umarła nie będąc jeszcze na rencie czy emeryturze,a płacąca składki przez 20,30 lat? Dlaczego do tej kasy nie ma prawa najbliższa rodzina - ewentualnie dzieci i to pod warunkiem,że się uczą .... Jaki nowy budynek (pałac) ZUS - owski staną u nas w biednym Wałbrzychu ... jutro zrobię foto i postaram się wkleić - zastanawia mnie tylko dlaczego ludzie godzą się na to by okradano ich i ich najbliższych .... ???? |
2011-09-11 (19:20)![]() Data rejestracji: 2009-07-08 Ilość postów: 3863 ![]() | wpis nr 455 802 [ CZCIONKA MONOSPACE ] a ty sie madzia nie godzisz? trzeba sobie zadac pytanie co ja zrobilem/zrobilam aby zus nie rosl w potege, a nie zadawac pytania retoryczne. uprzedzajac pytanie co ja zrobilem - pracuje na umowe zlecenie wiec nie place skladek |
2011-09-11 (19:29)![]() Data rejestracji: Ilość postów: ![]() | wpis nr 455 804 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ralfek >>> zrobiłam dokładnie to samo co Ty ... czyli nie płacę składek i płacić ich nigdy nie będę.Własnie z uwagi na to,że renta ( u mnie w rodzinie po 31 latach fizycznej pracy - renta wynosi 1100zł) a emerytury raczej nie doczekam ... |
2011-09-11 (19:34)![]() Data rejestracji: 2009-07-08 Ilość postów: 3863 ![]() | wpis nr 455 805 [ CZCIONKA MONOSPACE ] no i tak trzeba, na emeryture trzeba odlozyc samemu, panstwo nie ma byc opiekuncze tylko uczciwe bo inaczej zawsze beda sepy i po drugiej stronie ci co traca |
2011-09-11 (19:54)![]() Data rejestracji: Ilość postów: ![]() | wpis nr 455 810 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ooooo znalazłam http://pulspolski.tv/2011/05/nowy-budynek-zus-w-walbrzychu-przed-otwarciem/ |
2011-09-11 (20:12)![]() Data rejestracji: 2010-05-14 Ilość postów: 2901 ![]() | wpis nr 455 812 [ CZCIONKA MONOSPACE ] aaaaa rozumiem.... nie płacimy................... ale służba zdrowia ma być bezpłatna i polityka prorodzinna.... to ja spadam....... baj |
2011-09-11 (20:25)![]() Data rejestracji: 2009-10-08 Ilość postów: 3640 ![]() | wpis nr 455 815 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ![]() ![]() |
2011-09-11 (20:28)![]() Data rejestracji: Ilość postów: ![]() | wpis nr 455 816 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ależ owszem ... płacimy jeżeli jest sens tego,poruszałam temat wcześniej, ze składki na NFZ płacimy co miesiąc,a na specjalistę czekamy kilka miesięcy jak i na zabieg operacyjny - mogę ze swoich dochodów oddać na NFZ dużo % swojego dochodu tylko w momencie choroby nie chce na specjalistę,diagnostykę czekać kilka miesięcy (lub prywatnie drugie tyle wywalić) .... mogę i ZUS płacić i podatek dochodowy ale też chcę coś mieć z tego ... a nie tylko dawać,dawać i gucio z tego mieć ... czy to takie dziwne? mam nadzieje,że dla niekumatych jaśniej to wytłumaczyłam ... ![]() |
2011-09-11 (21:12)![]() Data rejestracji: 2010-03-05 Ilość postów: 2429 ![]() | wpis nr 455 821 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Zgadzam się , że WSZYSTKO najlepiej wymienić, poprawić...... Zgadzam się , ze zdaniem ralfeka, że państwo powinno być przede wszystkim uczciwe, a nie opiekuńcze. Ale..... przecież wszyscy głośno krzyczą i ŻĄDAJĄ też tej opiekuńczości właśnie. To jak to jest?? ************** BARDZO nie podabają mi się składki na ZUS, BARDZO. Spokojnie mogę wyliczyć, nawet z procentem składanym jaką to już daninę od tych moich zarobków przekazałam na swoją przyszłą emeryturę Ale...... WIEM też , JAKI system emerytalny w Polsce obowiązuje . Co nie co zmieniła jedna z reform. Jakby kawalątek tego ...hm.....\"mojego\" moim pozostanie . I mimo ostatnich zawirowań ta część nadal/jeszcze/ podlega prawom dziedziczenia. Pozostała oparta jest na systemie repartycyjnym. /A przecież agent T. to też emeryt./ To co według mnie bezapelacyjnie powinno zostać zmienione to \"święta, nienaruszalna, nietykalna ....krowa\" jaką jest KRUS. ******************** Pomijając ......myślę, że ZANIM zacznie się mieć za złe, warto WIEDZIEĆ CO tym złym jest. ******************** Inną działkę ZUS-u...czyli renty, chorobowe, wypadkowe pominę. Ale na TO też idzie spora część tej mojej....daniny. Ktoś korzysta. |
2011-09-11 (21:18)![]() Data rejestracji: 2009-10-08 Ilość postów: 3640 ![]() | wpis nr 455 824 [ CZCIONKA MONOSPACE ] REWOLUCJI WAM SIĘ ZACHCIEWA... ? LEPIEJ SIĘ ZASTANÓWCIE.... CO WY MOŻECIE ZROBIĆ DLA SWOJEGO KRAJU !!!??? A NIE TYLKO NARZEKACIE I NARZEKACIE... JEDZCIE SOBIE NA TĄ BEZLUDNĄ WYSPĘ... I WYBUDUJCIE WŁASNY ZUS Z LIŚCI PALMOWYCH - ŻEBY BYŁO SKROMNIE I TANIO... ![]() ![]() ![]() ![]() |
2011-09-11 (21:30)![]() Data rejestracji: 2010-03-05 Ilość postów: 2429 ![]() | wpis nr 455 827 [ CZCIONKA MONOSPACE ] slavo.... nie krzycz, pogadać se nie można?? ![]() |
2011-09-11 (21:45)![]() Data rejestracji: 2009-10-08 Ilość postów: 3640 ![]() | wpis nr 455 829 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Teraz poważnie >>>>>>>>>>> Ale oni to wszystko wiedzą... krus, ok.6 milionów niepełnosprawnych - te tematy ciągną się latami. Był kiedyś taki pan nazywał się Hausner, chciał zrobić tzw. weryfikację rent i emerytur.Oczywiście opozycja, jak to opozycja /zbiorowa udawana histeria/ - i pan premier też tam był... ![]() Jak to tak można, ludzi chorych weryfikować po komisjach ciągać, czy nie oszukują? I chyba poleciał ze stanowiska... na tym się skończyło. Żeby zrobić coś wielkiego, musi być porozumienie ponad podziałami - w naszym kraju niemożliwe. |
2011-09-11 (21:56)![]() Data rejestracji: Ilość postów: ![]() | wpis nr 455 835 [ CZCIONKA MONOSPACE ] A tam rewolucji >>> tylko coraz bardziej widać,że państwo nastawione jest na to by \"brać\" dając w zamian??? no własnie co? I ja jako ja nie mam pomysłu co by na lepsze i jak - dostrzegam jedynie niedoskonałości i zastanawiam się dlaczego jest jak jest i czy nie będzie gorzej .... Patrząc na człowieka styranego 30 letnia pracą po pięciu zawałach z rozrusznikiem plus powyginanym we wszystkie strony kręgosłupem, zbierającą się woda,zakrzepami w żyłach ( średnio raz w miesiącu szpital) ... odmawia się pierwszej grupy ... a buduje zamek za prawie 40 milionów hmmm chyba coś tu jest nie tak ... jak i na więźnia wydaje się więcej jak na dzieci z domu dziecka .... widząc to i jeszcze dodatkowo \"zadymę\" przedwyborcza o stołki ... trudno tu być optymista ... |
2011-09-11 (21:58)![]() Data rejestracji: 2010-03-05 Ilość postów: 2429 ![]() | wpis nr 455 839 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Masz rację slavo. Dzisiaj raczej NIEmożliwe. Jeszcze nie. ************** Wiecie, że mamy najwięcej rencistów? Co WCALE nie znaczy, że takie chore społeczeństwo z nas.... Polska mentalność?? |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 554 555 556 ... 701 702 Wyślij wiadomość do admina |