Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 18 19 20 21 22 23 24 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | charakterystyka maszynki |
2010-06-06 (19:14)![]() Data rejestracji: 2010-05-28 Ilość postów: 175 ![]() | wpis nr 331 602 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Masz słuszną słuszność ![]() Stawiam tezę : w pracy każdego urządzenia technicznego występuje cykliczność , np. ze względu na budowę materii . nie wiem czy to nie brzmi głupio. Zamiast bawić się kulkami wyznaczyłem charakterystykę kostki do gry. Szybko pojawiła się igła. A zrobiłem tak dla każdego z sześciu słupków: 1/6-(średnia we wszystkich rzutach +1 jak padło) *6/7+0.5*czas czekania. Zróbcie sobie takie doświadczenie ! nie wierzę że układ dłoń kostaka ma powtarzalną charakterystykę !!! |
2010-06-06 (19:17)![]() Data rejestracji: 2010-05-28 Ilość postów: 175 ![]() | wpis nr 331 603 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Wziąłem kubek i nic się nie zmieniło !!! |
2010-06-06 (19:24)![]() Data rejestracji: 2009-04-18 Ilość postów: 722 ![]() | wpis nr 331 607 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Robal, Zmysł wzroku i kojarzenie faktów. Nie licząc Czech, gdzie niedawno ktoś odkrył, ze tamtejszy totalizator puszcza filmy z taśmy zamiast rzeczywistych losowań, co jest świetną okazją do oszustwa.. Nie licząc Czech, bijemy chyba rekord Wszechświata w dziwnych zdarzeniach w studio, w którym są przeprowadzane losowania. Dla przykładu losowanie, w którym w bębnie toczyła się kulka, której potem nie było na palecie. Rozpłynęła się. I wiele tym podobnych. Przecież to normalne nie jest. Gdyby to było normalne, to by wydarzało się stale i wszędzie. Krzywa Gaussa. Co to jest, że to się zdarza właśnie jedynie w Polsce?! W dodatku organizator zachowuje się, jakby cierpiał na biegunkę, te ciągły znikające się i pojawiające się gry. Albo zamiana gry numerka na loterią jokera.. Albo fakt, że oto miliardy euro zmieniają właściciela a losowania są pozbawione jakiejkolwiek kontroli. Np. w Niemczech jest komisja, która ma ujawnionych członków, jest do nich bezpośredni kontakt. Wiele wskazuje na manipulacje. Natomiast wymiana kulek, maszyn, itp. manipulacje, to dla mnie sama słodycz. To daje wyśmienitą okazję do zwiększenia szans w grze. Zdaje się, że tego typy manipulacje są czynione po to, aby \"zepsuć\" widoczne trendy na mapach. Nie wiem jednak, czy Czytelnicy zdają sobie sprawę z tego, że wystarczy poszukać innych ustawień numerków /podstawiać numerki pod inne numerki/ i na wielu z nich od razu pojawiają się kolejne trendy. Kwestia zapisu. Dlatego od niepamiętnych czasów zadaję sobie pytanie, czy TS robi to wszystko jako manipulację medialną w celu reklamowym /czyli celowo robią z siebie ignorantów dla przyciągnięcia naiwnych graczy/ , czy też jego pracownicy są naukowymi ignorantami. Skłaniam się do tego drugiego... |
2010-06-06 (19:35)![]() Data rejestracji: 2010-05-28 Ilość postów: 175 ![]() | wpis nr 331 613 [ CZCIONKA MONOSPACE ] TDP te Twoje numerki pod numerki to jest właśnie ta powtarzalność cech z mojego wykresu. żart : czy trendy ulegają trendom ? |
2010-06-06 (19:36)![]() Data rejestracji: 2009-04-18 Ilość postów: 722 ![]() | wpis nr 331 614 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Michalec, no właśnie o tym do Ciebie pisałem. Wszakże prosiłeś o pomoc. Każdy pomaga jak umie. Kol. SirMavins uznał jednak moje posty za spam i zachowuje się jak gospodarz tego wątku. Michalec, może zwróć Mu uwagę, że bez głów otwartych na idee nic z Waszej współpracy nie będzie. W nauce trzeba być otwartym i mieć zawsze młody umysł, dla ograniczonych umysłów rzecz jest niedostępna. To nie jest takie proste. Mamy do czynienia ze skomplikowanymi zjawiskami matematycznymi w dziedzinie teorii mnogości. Chciałem Ci właśnie zwrócić uwagę na to, że jak sam sobie wylosujesz, to efekt również się pojawia. To oznacza, że jest to zjawisko losowe, niezależne od rodzaju maszynki. Ale maszynki mogą \"polepszyć\" ten efekt. Ciągła podmiana kulek powinna być dla Ciebie doskonałą wiadomością. To tyle. Więcej na tym forum nie mogę.. |
2010-06-06 (19:48)![]() Data rejestracji: 2009-05-29 Ilość postów: 3951 ![]() | wpis nr 331 616 [ CZCIONKA MONOSPACE ] TDP - nie uznałem Twoich postów za spam, ale skoro \"Więcej na tym forum nie mogę...\" - to może trzeba była OD RAZU NAPISAĆ SEDNO na PW i nie byłoby tylu stron bredni. Oczywiście na pw michalca13. Chociaż autor byłby zadowolony, a reszta, która Cię nie interesuje niekoniecznie. No i resztę \"mądrości\" sobie daruj zwłaszcza w moim kierunku i pod moim adresem. Jest proste pytanie -> jest prosta odpowiedź. I oczywiście odpowiedź na temat, a nie jakieś błądzenie, kluczenie, jakieś niedomówienia, niejasności itp., itd. Jeśli cały Twój wywód na kilkunastu stronach kończy się, ze \"więcej nie możesz\", to po prostu \"już nie móż\"... |
2010-06-06 (19:49)![]() Data rejestracji: 2005-03-04 Ilość postów: 2280 ![]() | wpis nr 331 617 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Do michalca Ja też czytam wszystkie Twoje wpisy i też myśle coś w ykombinować. z pairsa 2004 analiza6 malejąco co-1 licznik 6-losowań spisuję na jakich pozycjach zostały trafione liczby np.dziś o 14 00.=== 9,17,21,31,34,36,39,43.44.45,49,51,53,56,58,59,61,69,71,73,, Następnie te spisane pozycje[ z każdego losowania ] wpisuję do pairsa 1.0 jako liczczby wylosowane dziś o 14.00.. |
2010-06-06 (19:49)![]() Data rejestracji: 2010-05-28 Ilość postów: 175 ![]() | wpis nr 331 618 [ CZCIONKA MONOSPACE ] A może zamiast szukać złóżonych zależności skupić się na szukaniu cykliczności , prostymi metodami. I widzę że bardzo ważna jest tu spostrzegawczość , to do Sir Mavinsa ![]() Ta Wasza wojna ideologiczna wiele mnie nauczyła . Jeżeli doświadczenie przeczy założeniom idei - zmieniamy dyscyplinę ![]() |
2010-06-06 (19:54)![]() Data rejestracji: 2005-03-04 Ilość postów: 2280 ![]() | wpis nr 331 621 [ CZCIONKA MONOSPACE ] I następnie zostaną poddane obróbce w którejść z analiz może to będzie analiza znowu 6- ta malejąco i rosnąco . |
2010-06-06 (19:58)![]() Data rejestracji: 2010-05-28 Ilość postów: 175 ![]() | wpis nr 331 622 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Wniosek odwrotny : kostka musi być krzywa mocno ! żadna losowość. Z Piatnikami nie da rady , są zbyt równe , 13 kart z 52 , płasko jak talala , szkoda czasu. Przy kartach inne narzędzie - czysty rachunek . Ale ruleta ? Jedno łożysko i jeden nadgarstek... Kilka prostych doświadczeń na poparcie tezy ![]() |
2010-06-06 (21:01)![]() Data rejestracji: 2009-05-29 Ilość postów: 3951 ![]() | wpis nr 331 640 [ CZCIONKA MONOSPACE ] michalcu13 Krótko i trochę dygresyjnie (choć tego nie lubię). Jeśli chcesz przesadzić kwiat, to ja powiem Ci w jak najprostszy sposób to zrobić. Żadne książki, żadne kursy, czy szkolenia. Po prostu - robisz to i to, a dlatego i dla tamtego. I masz kwiat przesadzony. ...i oczywiście będzie rósł i kwitł. * mam nadzieję, ze zauważyłeś, że nie ma żadnych innych założeń: Ty, kwiat, ja - > przesadzanie. żadne inne czynniki nie maja racji bytu. I teraz wróćmy do tematu. Pojawiłeś się z jakimś problemem, ten problem jest sednem i nim trzeba się zająć. Tzn ci, którzy chcą się tym zajmą. Tylko i wyłącznie tą sprawą, o której pisałeś, na początku. Kaznodziejstwo, filozofowanie może są i dobre, ale nie tu, w tym temacie. Jest problem, szukamy rozwiązania, podajemy je lub nie. Od wyniku zależy, czy idziemy dalej, czy zmieniamy. Ja, i piszę tu za siebie, mam ileś tam przemyśleń (chodzi mi o przeprowadzone badania na różnych układach, z założeniami Twojego pierwotnego, nazwijmy to twierdzenia), ale ostateczną analizę pozostawiam Tobie - bo i owszem, taka stosunkową małą, wyrywkową, zrobiłem. Dlaczego? A bo mnie interesowało, czy możesz mieć rację, czy nie możesz. Celowo piszę \"możesz\", bo jak sam widzisz są pewne odchyły, ale: -zawsze w jakiejś regularności są odchyły, -a skoro są, to ich wyznaczenie może dać taki a nie inny wynik. Te reguły i odchylenia są do obliczenia. Obliczenia, a nie pi--er--do--le--nia. Pamiętaj!!! ------------------ K O N K R E T ------------------- |
2010-06-06 (21:33)![]() Data rejestracji: 2009-04-30 Ilość postów: 820 ![]() | wpis nr 331 654 [ CZCIONKA MONOSPACE ] TDP pisze: \"Wiele wskazuje na manipulacje. Natomiast wymiana kulek, maszyn, itp. manipulacje, to dla mnie sama słodycz. To daje wyśmienitą okazję do zwiększenia szans w grze. Zdaje się, że tego typy manipulacje są czynione po to, aby \"zepsuć\" widoczne trendy na mapach. Nie wiem jednak, czy Czytelnicy zdają sobie sprawę z tego, że wystarczy poszukać innych ustawień numerków /podstawiać numerki pod inne numerki/ i na wielu z nich od razu pojawiają się kolejne trendy. Kwestia zapisu.\" TDP, trafiasz w sedno tą wypowiedzią! Ponieważ zauważyłem dziwne \"reakcje na trendy\" w wynikach, wskazujące na \"chuchanie na zimne\" przez Totalizator, zacząłem stosować dziesiątki alternatywnych metod zapisu (w tym wymienione przez Ciebie podstawianie wyników a\'la szyfr podstawieniowy w celu zagwarantowania sobie, że będę pracował na trendach, których analitycy Totalizatora nigdy nie zobaczą i których nigdy nie będą w stanie zatrzeć modyfikacjami układu fizycznego wykonującego losowania. Podstawianie proste w alfabecie o 49 elementach gwarantuje, że do dyspozycji mamy nieprzebrane ilości trendów do analiz i analitycy Totalizatora nigdy ich nie wytropią, co gwarantuje nam sama moc kombinatoryczna zbioru możliwych zapisów. Zachęcam do stosowania zapisów alternatywnych wyników. Robal_36 pisze: \"Kol.Kurka zwróciła uwagę , że czasem zauważa się pewne prawidłowości, które po ogłoszeniu zaczynają pojawiać się rzadziej, takie swoiste prawo murphe\'go Kol.Amadeus natomiast przytoczył wypowiedź kogoś z zarządu ts-a o \"monitorowaniu losowości\", stąd prosty wniosek - ingerują\" Tak właśnie jest. Monitorowane są wyniki i odpowiednio przestrajane maszyny. Przytoczona przeze mnie wypowiedź nie jest jedyną oficjalną wypowiedzią kogoś z TS, w której mowa o monitorowaniu losowości i reagowaniu na wszelkie \"nieprawdłowości\". Być może takie przeczulenie zwiększyło się po \"aferze farbowej\" w Multilotku. Raz jeszcze powtórzę swoje sugestie: Reagowanie przez Totalizator na zjawiska w wynikach wprowadza do układu i przebiegu wyników w czasie \"pamięć\" i \"sprzężenie zwrotne\", które NIE WYSTĘPUJĄ w \"prawdziwej losowości\". Oznacza to, że pewne metody probabilistyki NIE STOSUJĄ SIĘ do takiego procesu! Można z ich pomocą wykryć te sprzężenia i reakcje (co w błyskotliwym stylu uczynił kolega michalec13), ale później może być już pod górkę. Ale jak zauważył TDP, z drugiej strony takie manipulacje to dobra nowina dla graczy, bo wciąż pomocne będą alternatywne formy zapisu wyników. Ja dodam jeszcze, że procesy i układy z pamięcią i sprzężeniem zwrotnym dobrze bada się metodą szeregów czasowych (time series) oraz sieciami neuronowymi - z rozważna poprawką na kompulsywną skłonność sieci neuronowych do \"apofenii\". michalec13 pisze: \"Jeżeli doświadczenie przeczy założeniom idei - zmieniamy dyscyplinę\" Z takim podejściem wiele osiągniesz. Nie należy poddawać się \"egzorcyzmom\" matematycznych fundamentalistów i ortodoksów. Narzędzia dobiera się do zadania, nie odwrotnie. Pozdrawiam ciepło i życzę dalszych sukcesów! Amadeus |
2010-06-06 (22:08)![]() Data rejestracji: 2008-10-13 Ilość postów: 20531 ![]() | wpis nr 331 664 [ CZCIONKA MONOSPACE ] O co chodzi SirMavins, bo już pobłądziłem, kto oczekuje pomocy a kto pomaga. |
2010-06-06 (22:47)![]() Data rejestracji: 2009-05-29 Ilość postów: 3951 ![]() | wpis nr 331 686 [ CZCIONKA MONOSPACE ] michalec13!!! 58 i 78 Db-noc |
2010-06-06 (23:09)![]() Data rejestracji: 2009-05-29 Ilość postów: 3951 ![]() | wpis nr 331 698 [ CZCIONKA MONOSPACE ] sindbadzie. Pomocy potrzebuje michalec13, a dostaje od osób, które mu dają konkretne odpowiedzi. |
2010-06-06 (23:22)![]() Data rejestracji: 2008-10-13 Ilość postów: 20531 ![]() | wpis nr 331 704 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Michalec13 pyta czy trendy ulegają trendom? Moim zdaniem ulęgają, ale muszą być zagnieżdżone. |
2010-06-07 (08:10)![]() Data rejestracji: 2009-05-29 Ilość postów: 3951 ![]() | wpis nr 331 730 [ CZCIONKA MONOSPACE ] sindbad - ale zagnieżdżeń może być 7, zdaje się. michalec13 - na email masz coś. kontakt wieczorem. |
2010-06-09 (08:06)![]() Data rejestracji: 2009-05-29 Ilość postów: 3951 ![]() | wpis nr 332 336 [ CZCIONKA MONOSPACE ] No, michalec13 Szkoła, praca, czy leczenie kaca??? Z p15 wypadła wczoraj 4, a p39 stoi - jak tam prace nad formułami? Moje sugestie to jedno a zestaw pytań to drugie. |
2010-06-09 (13:33)![]() Data rejestracji: 2010-05-28 Ilość postów: 175 ![]() | wpis nr 332 400 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Mazury-brak dostępu do kompa i sieci , jak wrócę to umieszczę wszystkie wykresy ![]() |
2010-06-12 (14:55)![]() Data rejestracji: 2010-05-28 Ilość postów: 175 ![]() | wpis nr 333 327 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam serdecznie i pozdrawiam wszystkich . Od dłuższego czasu nic się nie zmienia , wykresy są prawie równoległe , chyba nikt nie ingeruje na razie w pracę maszyny , pozycja 39 wróciła , para pozycji 39;51 też , choć przerwa była znacznie dłuższa niż zwykle , może zacznie się sypać raz za razem . Dodałem trzeci wykres . Trochę zaciemnia , ale ilość informacji jest większa. |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 18 19 20 21 22 23 24 Wyślij wiadomość do admina |