Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 3 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Czy tylko dzięki wygranej można spełnić marzenia? |
2010-05-19 (07:20)![]() Data rejestracji: 2009-05-29 Ilość postów: 3951 ![]() | wpis nr 325 688 [ CZCIONKA MONOSPACE ] \"Niektórzy zdobywają poparcie dzięki obietnicy, że będą popierali zabijanie słabych, nienarodzonych, chorych, etc. \" - UPS. to PO. |
2010-05-19 (07:38)![]() Data rejestracji: Ilość postów: ![]() | wpis nr 325 693 [ CZCIONKA MONOSPACE ] SirMavins >>> dokładnie zgadzam się z Tobą w 100% - przecież trudno aby wszyscy byli biznesmenami. Kto by wtedy sprzątał,pielęgnował chorych itp. i nie ma przecież w tym nic złego,że są ludzie,którzy chcą \"zrobić swoje\" i nie martwić się,że na podstawowe potrzeby nie starczy.Przecież te osoby nie są gorsze. Zresztą nie rozumiem jak można dzielić ludzi \"gorszych.lepszych\" A tak wracając do biznesu w Polsce - to to co czytałam raczej skłonna jestem podciągnąć pod bajkę lub dobry film,który niewiele ma wspólnego z rzeczywistością. Zresztą gdyby u nas było wszystko takie proste i ładne jak autor tego wątku próbuje to przedstawić to ludzie nie uciekaliby do innych państw. A faktem jest,że w samych Niemczech jest około 3 milionów Polaków. O wiele łatwiej jest rozpocząć i prowadzić działalność u naszych zachodnich sąsiadów,a jak do tej pory politycy nie zrobili kompletnie nic aby ten stan rzeczy zmienić. |
2010-05-19 (08:53)![]() Data rejestracji: 2009-03-22 Ilość postów: 2034 ![]() | wpis nr 325 697 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Robal_36 > Cześć. OeS to Opieka Społeczna, dla niektórych traktowana jako Bank dający bezzwrotne pożyczki lub działalność gospodarcza polegająca na nic nie robieniu, a otrzymywaniu za to wynagrodzenia. Oczywiście z Twoich podatków. Jesteśmy krajem typowo socjalnym, dającym wybranym grupą zawodowym dziesiątki tysięcy odpraw, bo zakład państwowy likwidują. Jak zlikwidują zakład prywatny, to ktoś dostanie od państwa 50000-100000 na odchodne? Czy jak zginie pan X to czy państwo przyzna rentę rządową w kwocie 2000? Jak zginie polityk, to tak. Bo był w pracy. Żona polityka może publicznie powiedzieć, że nigdy nie pracowała i teraz pozostanie bez środków do życia. Żona obywatela nie może i nie powie, bo zawsze za***alała. |
2010-05-19 (10:29)![]() Data rejestracji: 2010-02-28 Ilość postów: 4889 ![]() | wpis nr 325 706 [ CZCIONKA MONOSPACE ] danteV>> opieka społeczna, a jakoś nie skojarzyłem... No cóż, OeS istnieje chyba wszędzie... To nie jest tak, że my jesteśmy jakimś specyficznym narodem. W takiej choćby Szwajcarii też są bezdomni i bezrobotni, cała różnica może tylko polega na tym, że tam są ze swojego własnego wyboru, bo mają możliwości, a u nas - niekoniecznie ---------------------------------------------------------------- Do czytających ten wątek Nie piszcie mi tu proszę, że dla chcącego nic trudnego i innych takich, bo - 154 miejsce w rankingu podatkowym... Łapówkarstwo rodem z afryki...Na każdym szczeblu... Kasta, czy klasa urzędnicza iście w bizantyjskim stylu (wiecie, ilu Greków pracuje na etatach państwowych ? Wiecie, ilu ministrów jest teraz na Węgrzech, a ilu u nas ? Ich pensje, nagrody, przywileje i odprawy...) Urzędnicy przyjaźni i kompetentni jak jasna... Ponoszący odpowiedzialność za swoje decyzje (vide np. Optimus) Powiązanie biznesu z politykami różnego szczebla (- patrz choćby TS - komuś się posadki zachciało, i co był problem ? A obecnie samych prowadzących losowanie jest SIEDMIORO...Jeśli oni mają po 10000, to ile prezesi ? ) Słyszeliście o możliwościach kredytów i łatwości ich przyznania przez banki ? Oprocentowaniu i ryzyku i \"złych\" kredytach... Wiecie to wszystko, a ja mogę pisać dalej ... --------------- Tylko - po co ? Przecież - albo \"mi\" to wisi, albo mam \"wybór\" między PiS-em, a PO hehehe |
2010-05-19 (10:57)![]() Data rejestracji: 2009-03-22 Ilość postów: 2034 ![]() | wpis nr 325 710 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Robal_36 > polemika z Tobą jest zawsze na wysokim poziomie i to lubię. Masz rację, że w każdym kraju państwo wspiera biednych. Tylko że zanim Szwajcaria (pisze jako kraj i rząd) przyzna zasiłek bezdomnemu lub potrzebującemu, to prześwietli go pod każdym względem. W Polsce wystarczy złożyć wniosek, udokumentować niskie dochody (żaden problem) i mając w garażu \"okularnika\" w domu plazmę, a na brata konto, to zasiłek dostajesz bez problemu. Niech dostają Ci którym to się należy. Niech państwo ich sprawdza. W końcu dają nasze pieniądze, podatników. |
2010-05-19 (11:26)![]() Data rejestracji: 2010-02-28 Ilość postów: 4889 ![]() | wpis nr 325 717 [ CZCIONKA MONOSPACE ] danteV>> tak, dokładnie... \"szefie, muszę się lecieć w urzędzie podpisać\" \"niech mi Pan podpisze, że ja się do tej roboty nie nadaję\"... - skądś to znamy ? ------------------------ Generalnie, bardzo często mamy zdroworozsądkowe prawie takie samo zdanie, a różnice, wbrew pozorom - to szczegóły i drobiazgi |
2010-05-19 (11:59)![]() Data rejestracji: 2010-05-17 Ilość postów: 79 ![]() | wpis nr 325 728 [ CZCIONKA MONOSPACE ] No taka niestety nasza mentalność takie społeczeństwo...Oczywiście zgadzam się z tym że biznes nie dla każdego.Ale nie można mówić że wszędzie jest dobrze tylko nie w Polsce.Bo nie wiem ile z tych 300000 Polaków w Niemczech pracuje a ile żyje na socialu? Jak ktoś narzeka na swoją pracę to niech poszuka lepszej.Bo do działania motywuje sytuacja! Jeżeli komuś dobrze i czuje się bezpiecznie to nie robi nic no może oprócz narzekania na Państwo i polityków którzy go okradają ale nawet politykiem nie jest łatwo zostać więc żeby kraść dużą kasę też trzeba się namęczyć. Poza tym żeby zarządzać wielką wygraną o której każdy na tym forum marzy trzeba mieć predyspozycje nie sztuka wygrać i przetrwonić jak robi większość lotto milionerów w Polsce. |
2010-05-19 (12:24)![]() Data rejestracji: 2010-02-28 Ilość postów: 4889 ![]() | wpis nr 325 736 [ CZCIONKA MONOSPACE ] fajniusi>> co do ostatniego zdania...nie tylko w Polsce... Pisałem o tym, dane niemieckiego lotto, mówią , że 96% ludzi trafiających główne wygrane \"przepuszcza\", trwoni, traci te pieniądze, w ciągu, uważaj - roku! Ba, zostają z długami ! Czytałem o dżemojadach, johnych i helmutach...Ale tak jest pewnie wszędzie... Sam mógłbym powtórzyć dwie historie, o jakich słyszałem, z naszego podwórka |
2010-05-19 (12:36)![]() Data rejestracji: 2009-01-23 Ilość postów: 2551 ![]() | wpis nr 325 737 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Robaczku, trzeba zadać sobie pytanie, kto gra w gry losowe. Doktor z reputacją ? Tak zdarza się. Przedsiębiorca ? , też się zdarza. Bezdomny ? - ewenement. Jeżeli ponad 90% przepuszcza tą wygraną (główną wygraną) to mamy obraz społeczeństwa . A wydawać by się mogło , że to 10% zwariuje i przepuści kasę. Niestety jak to Smoleń z Laskowikiem grali , teraz ogółem jest margines. |
2010-05-19 (13:46)![]() Data rejestracji: 2010-02-28 Ilość postów: 4889 ![]() | wpis nr 325 762 [ CZCIONKA MONOSPACE ] KURKA>> Witam Pytasz, kto gra ? - Ale, w które gry losowe ? Totalizatora, w kasynie, w bingo ? i ostrożniej (z tą losowością ![]() W Dużego - Lotto, jak była niższa stawka i konkretna kumulacja to cała Polska grała... A TY KURKA, powiedz nie grałaś ? A TY KURKA, powiedz wiedziałabyś, co masz zrobić z tą kasą ? Choćby, jak odebrać ? ![]() Wiem, wiem, obyśmy tylko takie problemy mieli ![]() pozdrawiam |
2010-05-19 (14:03)![]() Data rejestracji: 2009-01-23 Ilość postów: 2551 ![]() | wpis nr 325 765 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Każdy mówi że wie . Ja to pół biedy, gorzej mój stary. Tak czasem przy dużej kumulacji zagram, ale specjalnie w kolejce nie stoję. Raz ze względu na kolejki nie miałam zamiaru, przyszli znajomi a w domu pusto więc do sklepu na małe szybkie zakupy (około 18-stej) i zero kolejki przy okienku Lotto więc zagrałam. ![]() I nic, nawet trójeczki - a już myślałam , że to taki przypadek - wizyta znajomych-pusta lodówka-wycieczka do sklepu i może jakaś wygrana ??? ![]() |
2010-05-19 (14:25)![]() Data rejestracji: 2010-02-28 Ilość postów: 4889 ![]() | wpis nr 325 771 [ CZCIONKA MONOSPACE ] obawiam się KURKA, że nie, niestety... TO, zdaje mi się, że działa w trochę inny sposób sądzę,że spada na Ciebie, jak nie przymierzając - grom z jasnego nieba, Kiedy nie oczekujesz, kiedy się najmniej spodziewasz tak czytałem... I dlatego odpowiedź na PIERWOTNE pytanie (moim zdaniem) brzmi NIE, nie tylko dzięki wygranej (rozumiemy - głównej) można spełnić marzenia NIE zmieniajmy od razu w swoim życiu wszystkiego... STARYCH modeli, mebli, przyzwyczajeń pozdrawiam sukcesów |
2010-05-19 (15:00)![]() Data rejestracji: 2010-05-17 Ilość postów: 79 ![]() | wpis nr 325 780 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Robal_36 masz zupełną rację! Że takie rzeczy jak wielka wygrana itp spadają na nas w najmniej oczekiwanym momencie.Doświadczyłem w swoim życiu kilku takich przypadków.Podstawą jest wykorzystanie swojego pomysłu jakaś inicjatywa czasami nawet nie potrzeba niczego wystarczy wyrazić życzenie przed wszechświatem! ![]() |
2010-06-06 (00:04)![]() Data rejestracji: 2010-05-17 Ilość postów: 79 ![]() | wpis nr 331 376 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Widzę że zastój w temacie. |
2010-06-06 (00:32)![]() Data rejestracji: 2010-05-28 Ilość postów: 175 ![]() | wpis nr 331 377 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ![]() Pieniądze szczęścia nie dają , ale woreczek stuweczek... |
2010-06-06 (09:12)![]() Data rejestracji: 2010-05-17 Ilość postów: 79 ![]() | wpis nr 331 409 [ CZCIONKA MONOSPACE ] No najlepiej taki woreczek po ziemniakach.. ![]() |
2010-06-06 (23:25)![]() Data rejestracji: 2009-07-22 Ilość postów: 121 ![]() | wpis nr 331 705 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Kolejny filmik wspóltwórców projektu NWO. Ogłupianie narodów rozpoczetę ![]() |
2010-06-07 (09:26)![]() Data rejestracji: 2010-05-17 Ilość postów: 79 ![]() | wpis nr 331 745 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Co to jest NWO? |
2010-06-07 (10:17)![]() Data rejestracji: 2010-05-17 Ilość postów: 79 ![]() | wpis nr 331 763 [ CZCIONKA MONOSPACE ] http://www.youtube.com/watch?v=UFWRSfSeg6I |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 3 Wyślij wiadomość do admina |