Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 6 7 8 ... 20 21 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Jak grać , żeby wygrać ? |
2010-05-14 (12:14)![]() Data rejestracji: 2009-01-23 Ilość postów: 2551 ![]() | wpis nr 323 910 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Robal_36 Ja opisałam tutaj w jaki sposób grałam , niestety już tak nie można grać ponieważ oferta została wycofana. A że było to już blisko rok wstecz , to nie trzymam do dzisiaj kuponów ![]() Ale jakoś nikogo to też nie zainteresowało. |
2010-05-14 (12:39)![]() Data rejestracji: 2009-04-22 Ilość postów: 259 ![]() | wpis nr 323 924 [ CZCIONKA MONOSPACE ] xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx do post KURKA 2010-05-14 (01:37) Kurko wspaniały tok myślenia przy usuwaniu awarii kompa. Gdyby przed laty Kurka chciał uzyskać pracę w Oddz. Elektrycznym, poddałbym go Przesłuchaniu Kwalifikacyjnym i usłyszałbym sposób usuwania awarii, jaką opisujesz, to Kurka otrzymuje pracę natychmiast. To w utrzymaniu ruchu podstawa. Zasilanie. Natomiast, Jeżeli okazałoby się, że na drugie imię ma Ewa tak jak jedni Maria to Kurka dostałby dodatkowo najwyższą stawkę i tak bym go szanował, że ani na dół nie musiałby zjeżdżać. Teraz o Twojej pracy na forum. Oczywiście trudno się od razu zorientować, ale… Czy możesz odpowiedzieć: Czy w zdefiniowanym przez Ciebie zbiorze znana jest struktura użytych numerów i jak by to przedstawić. Pozdrawiam XXXXXXXXXXXXXXXXXX |
2010-05-14 (12:47)![]() Data rejestracji: 2010-02-28 Ilość postów: 4889 ![]() | wpis nr 323 926 [ CZCIONKA MONOSPACE ] kurko>> to, że \"na sucho\" umiał, a szedł na dno w wodzie - nie było do Ciebie. Zauważyłem, że wiesz, co piszesz. Odpowiedź, na Twoje pytanie o prawdopodobieństwo, (3 znaki) - 1:4 , a jeśli mogą być cztery znaki - MAŁE i tu tkwi problem, bo dla kogoś \"małe\" jest nieprawdopodobne, a dla kogoś innego \"nieprawdopodobne\" jest możliwe. Może to kwestia nastawienia ? A może niewiedzy ? Nie wiedzą, że niemożliwe i się im udaje ![]() powodzenia wszystkim |
2010-05-14 (13:16)![]() Data rejestracji: 2009-05-29 Ilość postów: 3951 ![]() | wpis nr 323 934 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Do TDP \"Wydaje mi się, że Ty zaczynasz właściwie rozumieć to, o czym napisałem w tym wątku. \" - wbrew temu, co myślą niektórzy - ROZUMIEM DOSKONALE. I widzę, że NADAL nie ma rzeczowej odpowiedzi na pytanie postawione w temacie. Cóż, mysiu-pysiu, być może i ja dołożyłem swoje 3 grosze, za co przepraszam, ale już (raczej) więcej nie będę, bo sensu to nie ma - rzeczowej odpowiedzi na Twoje pytanie nie dostanie...sz. Ps. Jeśli chodzi o branie od kogokolwiek typów i granie, to jestem temu przeciwny, bo ta osoba, która podaje nie pisze dokładnie dlaczego ta a nie inna liczba. I jak wpadnie, to wie dlaczego - ściągający NIE, a jak nie wpadnie, to też wie dlaczego - ściągający NIE. Pozdrawiam Wszystkich serdecznie i mam nadzieje, że jednak coś tam wysmażycie, sensownego i konkretnego. |
2010-05-14 (13:34)![]() Data rejestracji: 2009-01-23 Ilość postów: 2551 ![]() | wpis nr 323 957 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Pietrus , ppomyliłeś tematy ![]() SirMavins ja podałam przykład bo teraz mogę o nim pisać . Chyba jest to zrozumiałe. post na stronie drugiej : 2010-05-12 (21:43) Ale jak zawsze ważniejsza jest kłótnia , a tego o czym pisze w tym poście nikogo nie zainteresowało. |
2010-05-14 (13:41)![]() Data rejestracji: 2009-05-29 Ilość postów: 3951 ![]() | wpis nr 323 959 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Zgadzam się, KURKO, ale tego już nie ma. Może nowy prezes państwa polskiego coś z tym zrobi? Autorka założyła ten temat z konkretnego powodu - nie odpowiedziała jednak, czy to prawda, że nie gra. |
2010-05-14 (14:15)![]() Data rejestracji: 2010-02-28 Ilość postów: 4889 ![]() | wpis nr 323 966 [ CZCIONKA MONOSPACE ] KURKA>> przepraszam, za zniekształcenie nick\'a zauważyłem tamten wpis, ale skoro, jak sama piszesz, to już historia... no i to jest jeszcze przykład na różnicę między grami ts, a bukmacherką SirMavins>> według, pewnych teorii, żeby wygrać nie należy grać... wiesz, chyba chodzi o \"nie zagrałem- zaoszczędziłem\"... może więc, tytuł wątku jest dla zmyłki ? |
2010-05-14 (14:20)![]() Data rejestracji: 2009-01-23 Ilość postów: 2551 ![]() | wpis nr 323 967 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Dzięki temu , że tego nie ma można o tym napisać publicznie. Nikt przy zdrowych zmysłach nie napisze czegoś takiego w momencie gdy sam czerpie z tego korzyści. Pisząc , chciałam pokazać kierunek . Natomiast ponad 90% użytkowników tego forum przywiązuje wagę do typowania liczb równocześnie mając klapkę na oczach i nie widząc innych możliwości po za zgadywaniem . O ile \"zgadywanie\" na podstawie różnych obserwacji (wspomaganych programami, innymi narzędziami) może być \"lepsze\" od sposoby chybił/trafił ? Może być troszkę lepsze i różnie się to udaje. Jednak na przestrzeni dłuższego okresu (100 losowań) trudno utrzymać dużo lepszą skuteczność naszych typów. W 100 losowaniach typując po 10 kulek oddamy w sumie 1000 typów na 1000 kulek i statystycznie to powinniśmy trafić około 250 typów. Dużo lepiej to np 350 trafionych na ten 1000 typów. Jeżeli weźmiemy tabele wygranych z gier MM , czy Lotto , czy innej z naszych gier to mając lepszą skuteczność trafień niż wynika to z RP , to mimo wszystko może to być za mało by wygrywać . Niestety ale praktycznie licząc z podatkami to pozostaje nam z wpłaconych pieniędzy przez graczy około 40% przeznaczone na wygrane. Gdyby to było 80% to automatycznie kurs w MM dla jednej liczby byłby nie =2 a ponad 3. Grając na parki w MM kurs byłby nie = 8 a blisko 15 itd. Takie kursu są oferowane przez bukmacherów na necie . Przecież kurs choćby na betgun = 3,45 na zdarzenie o szansie 1 do 4 jakim jest typowanie jednego z czterech przedziałów. Taką samą szanse mamy przy typowaniu jednej liczby w MM a tu kurs =1,6 gdy uwzględnimy jeszcze wszystkie opłaty. Różnica kolosalna. Gramy 10 razy i trafiamy 3 razy: MM wydajemy 10x2,5zł= 25zł , wygramy 3x4zł=12zł , bilans = -13zł Betgun wydajemy również 25zł, wygramy 3x8,625zł =25,88zł , bilans=+0,88zł |
2010-05-14 (14:27)![]() Data rejestracji: 2010-02-28 Ilość postów: 4889 ![]() | wpis nr 323 971 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Tak więc, odpowiedź na pytanie, \"jak grać ?\" brzmi - - gdzie grać... i wszystko jasne ? Mi, poważnie - otworzyłaś oczy, w życiu nie zaglądałem do innych \"jaskiń hazardu\" ![]() |
2010-05-14 (14:50)![]() Data rejestracji: 2009-01-23 Ilość postów: 2551 ![]() | wpis nr 323 982 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Tutaj na forum jest artykuł o kilku gościach którzy na początku istnienia TOTOMIXA czy jak się tam wcześniej nazywał , skubali buka. Wykorzystywali różnicę w kursach na te same zdarzenia. Np : mecz A kontra B kurs w totomixie : 2,3 ; 1,6 a cała reszta buków ma kurs 1,7 ; 2,1 Stawiali gdzieś na drużynę B z kursem 2,1 oraz na drużynę A w totomixie z kursem = 2,3 za dużą kasę. Co by się nie stało to zawsze byli do przodu, a to że totomix źle oszacował kurs to była jego strata. Do dzisiaj są takie możliwości ale nie jest to proste , ponieważ kursy zmieniają się i trzeba by mieć konta u różnych bukmacherów na necie. A i różnice są niewielkie , można uzyskać 1-2 % zysku . Również opisany wcześniej przykład EL z kulkami parzystymi , to niedociągnięcie bukmachera i dzięki temu można było go skubać mimo 10% podatku i tak wychodziło się do przodu. Są jeszcze możliwości które teraz badam , lecz trudność polega na odpowiedniej bazie danych, co w przypadku gier losowych nie sprawiało trudności , natomiast w zdarzeniach sportowych jest główną przeszkodą w badaniu. |
2010-05-14 (15:20)![]() Data rejestracji: 2009-02-24 Ilość postów: 7048 ![]() | wpis nr 323 985 [ CZCIONKA MONOSPACE ] \"Kto wie kiedy może walczyć a kiedy nie ten wygrywa\" Polecam tę maksymę ze \"Sztuki Wojny\" Sun Tzu wszystkim którzy w czymkolwiek chcą wygrywać Na tym forum mamy różnych specjalistów od Multi Multi, zakresów Plusa, zakładów bukmacherskich i.t.d. Najlepszych - czyt.najczęściej wygrywających łączy jeden czynnik - grają wtedy kiedy mają blisko 100% pewność wygranej. Jest to technika \"Atakuj Słabego\" czyli dajmy na to - edi8 wyszukuje w danej ofercie bukmachera zdarzenia które ma dużą szansę \"wejścia\" ponieważ ze statystyk, aktualnej formy, składu drużyny i innych czynników wynika że drużyna A ma prawie 100% szanse wygrać z drużyną B i dopiero wtedy stawia na taki mecz. Inni jak np; tomcio1972 specjalizują się w grze na BTS-y i są bardzo skuteczni ponieważ wiedzą kiedy i na kogo mają \"grać\" Pozdrawiam |
2010-05-14 (16:44)![]() Data rejestracji: 2009-01-23 Ilość postów: 2551 ![]() | wpis nr 323 997 [ CZCIONKA MONOSPACE ] \"Kto wie kiedy może walczyć a kiedy nie ten wygrywa\" Słuszna strategia. Opiszę jak ja ją stosowałam: El ilość parzystych/nieparzystych : kurs : 1,7 ; 1,9 stawiam na Nieparzyste bo kurs = 1,9 I kula P/NP : kurs : 1,65 ; 2,0 II kula P/NP : kurs : 1,8 ; 1,8 III kula P/NP : kurs : 1,7 ; 1,9 IV kula P/NP : kurs : 1,7 ; 1,9 V kula P/NP : kurs : 1,9 ; 1,7 Kursy były np takie jak wyżej ponieważ we wcześniejszych losowaniach tak a nie inaczej wypadały parzyste i nieparzyste . Można wnioskować , że od kilku losowań wypadała często I kula nieparzysta i dlatego bukmacher oczekuje że teraz będzie parzysta - dając niski kurs (1,65) Również ogólnie ilość nieparzystych była w ostatnich losowaniach opcją zwycięską dlatego na zwycięstwo parzystych jest kurs niższy (1,7) Korzystając z prezenty w postaci wyższych kursów , obstawiam właśnie te wyższe czyli mam kupon : El ilość parzystych/nieparzystych : kurs : 1,9 NP I kula P/NP : kurs : 2,0 NP II kula P/NP : kurs : 1,8 ; 1,8 - tutaj mogę obie opcje wykorzystać III kula P/NP : kurs : 1,9 NP IV kula P/NP : kurs : 1,9 NP V kula P/NP : kurs : 1,9 P Ako = 1,9*2,0*1,8*1,9*1,9*1,9*0,9(podatek)=42,22 Prawdopodobieństwo = 1/2 ^5 = 1 do 32 Raz na 32 takie kupony mam wygraną a kurs= 42,22 czyli wydając 32 x 10zł = 320zł wygram 1x 422,2zł bilans = +102,2zł Mogę wysłać nie jeden kupon a dwa , różnić będą się tylko pozycją : II kula P/NP : kurs : 1,8 ; 1,8 - tutaj mogę obie opcje wykorzystać II kula będzie na jednym P a na drugim NP Gdyby dwie kule miały kurs 1,8/1,8 to wówczas mogę wysłać 4 kupony Zawsze mam przewagę matematyczną i to nawet nie małą . |
2010-05-14 (16:49)![]() Data rejestracji: 2009-01-23 Ilość postów: 2551 ![]() | wpis nr 323 999 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Odnośnie pewnego wyniku meczu , jeśli gra słaba drużyna z mocną to kurs na pewniaka musi być atrakcyjny bo kurs = 1,1 nie jest atrakcyjny . Co innego kurs 1,3 lub więcej - gdzie jesteśmy przekonani że faworyt wygra . Również kurs 3,0 na drużynę która jest niby słabsza , ale może wygrać i oceniamy to na 40% jest dobrym kursem. Ten sam kurs 3,0 gdy oceniamy szanse drużyny na 10% jest złym kursem. |
2010-05-14 (16:58)![]() Data rejestracji: 2009-01-23 Ilość postów: 2551 ![]() | wpis nr 324 002 [ CZCIONKA MONOSPACE ] W uzupelnieniu do strategii: \"Kto wie kiedy może walczyć a kiedy nie ten wygrywa\" jeżeli większość z w sumie 6-ciu kursów była 1,8 /1,8 to nie grałam Ważne było by opcja \"El ilość parzystych/nieparzystych\" pokrywała się z resztą (5 zdarzeniami na kulki). Czyli jeżeli zaznaczam El ilość parzystych/nieparzystych : Parzysta to co najmniej 3 kulki muszą być parzyste !!! a i odwrotnie, jeśli El ilość parzystych/nieparzystych: NP to co najmniej 3 kulki muszą być NP |
2010-05-14 (17:53)![]() Data rejestracji: 2010-02-28 Ilość postów: 4889 ![]() | wpis nr 324 017 [ CZCIONKA MONOSPACE ] KURKA>> nikt nie mówił, że ma być o \"kulkach\" ja osobiście jestem pod wrażeniem, KURKA i tak czadu daje :0 i już jaśniej to chyba nie można bravo tej Pani |
2010-05-14 (19:13)![]() Data rejestracji: 2009-07-08 Ilość postów: 3863 ![]() | wpis nr 324 058 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Tdp, kurka nie pisze o tym ile wypadnie takich samych jak poprzednio kul ale jaka jest mozliwosc, ze wypadnie ta konkretna kula ta mozliwosc to 1/4 gdyz z 80 obiektow losujemy az 1/4 z nich i bierzemy pod uwage to, ze ta kula sie znajdzie wsrod szczesliwcow i nie interesuje nas co dzialo sie wczesniej bowiem kazde losowanie jest tym pierwszym i Bog sie smieje gdy ktos mysli, ze wyniki poprzednie maja wplyw (owszem tak wyglada, ze maja wplyw, ale to nie one maja wplyw a reguly rzadzace swiatem, ktorych nei znamy, nie te kule ktore wypadly poprzednio tylko PRZYCZYNA, ze one wypadly poprzednio) dlatego twoje modyfikowanie prawdopodobienstwa tym co dzialo sie wczesniej bedzie magia bo to ze widzimy jakis skutek nie oznacza, ze ten skutek bedzie przyczyna kolejnego skutku spowodowanego ta przyczyna!! matematyki nie oszukasz, ale mam propozycje podaj ile to bedzie liczbowo, bez zadnych wywodow i lekcji, podaj LICZBE, podajac np przykladowe poprzednie losowania |
2010-05-14 (19:44)![]() Data rejestracji: 2007-01-08 Ilość postów: 4257 ![]() | wpis nr 324 066 [ CZCIONKA MONOSPACE ] TPD ,Ty w ogóle nie zrozumiałes moich postów. W kazdym z nich po prostu przyznaję rację KURCE ,prawdopodobieństwo jest 1 do 4 na dowolną liczbę przy 20/80. Nawet jak nie wypadnie 20 razy to zawsze prawdopodobieństwo było jak 1 do4. PLUS mnie w ogóle nie interesuje ,oczekiwałem odpowiedzi ze to szansa 1 do 4 (obrane 20 liczb i jedna z nich wypadnie jako PLUS) Ale Ty masz swoje wzory i wyliczenia i mamisz nas teoriamii. Proponuję zrobić eksperyment. Kazdy z nas ma tę samą szansę . KURKA określa ją na 1 do 6 lecz Ty i tak swoje wiesz. Spotkajmy się na neutralnym terenie ,ja przyniose ze sobą idealnie wyważoną kostkę do gry dla siebie a i dla Ciebie też coś ,inna gra lecz szansa też 1 do 6.!!! Jaką mam szansę na wyrzucenie 6-ki. KURKA powie że 1 do 6 ,ja tez tak twierdzę. Lecz ludzie mądrzy i wszechwiedzący twierdzą że nawet 24 rzuty kostką to 99,9% szans na 6-kę. Jestem pewien ze jesteś jednym z nich. Dlatego Tobie proponuję byś zagrał przeciwko mnie w tzw.rosyjską ruletke. Pistolet 6-strzałowy ,pusty bęben ,w jednej z komór umieszczamy ostry nabój. Ja rzucam kostką i staram się by wypadła 6-ka. Ty kręcisz bębnem z jednym nabojem ,przykładasz do skroni i pociagasz za spust. jak wypadnie w mojej kostce 6-ka to i tak musisz pociągnąć za spust bo może wystrzeli i bedzie remis. Ja mam szanse na 6-ke 1 do 6 ,Ty według swoich obliczeń możesz nawet 24 razy tak mieszać i pociągac za spust a jeszcze jest szansa 0,01% że Twój wyjątkowy mózg nie poleci na ścianę. Ja twierdzę że w 6 rzutach trafię jednak szóstkę a dla Ciebie to pestka pomieszać 6 razy ,przyłożyć do skroni i nacisnąć spust. Masz jeszcze wegług swoich obliczeń przynajmniej 18 strzałow przed sobą. No to co ,zagramy? |
2010-05-14 (21:33)![]() Data rejestracji: 2009-04-18 Ilość postów: 722 ![]() | wpis nr 324 119 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Do kol. Robala: My jesteśmy z różnych światów. Ty możesz liczyć na swój fart. Ja nie, bo go nie mam. Gdybym liczył na fart jak Ty, to nigdy bym nie wygrał. Dlatego muszę próbować inaczej. A Ty możesz spokojnie kontynuować grę \"na farta\". Powodzenia. Do Kurki: Wychodząc z założenia równego prawdopodobieństwa wypadnięcia obiektów losowych należy założyć, że dotyczy ono również tych wylosowanych w poprzednim losowaniu. Czyli, że najbardziej prawdopodobne jest wypadnięcie 5 obiektów wylosowanych w poprzednim losowaniu. Wada szkolnego podejścia RP do multi polega zaś na tym, że traktuje gry losowe w taki sposób, jakby to miało być zawsze pierwsze losowanie. Czyli nie bierze pod uwagę historii. Ale z doświadczeń również wynika, iż najczęściej powtarza się 5 obiektów z ostatniego losowania. I to narzuca pewien zgrubny porządek kolejnych losowań. Mamy paradoksalną sytuację, iż historia jednocześnie ma wpływ i nie ma wpływu na przyszłe losowana. Otóż ja tylko nieśmiało /lecz słusznie/ zakładam, że losowanie nr 1 w multi nie jest pierwszym losowaniem. Jest losowaniem n+1. Liczba n jest nieskończenie wielka. Mamy nieskończony ciąg losowań. W tym ciągu wszelkie osobliwości są dopuszczalne a te rzadkie można spokojnie pomijać poprzez wyznaczenie zakresów ufności. Ale w takim modelu nie ma strachu, że zdarzy się coś rzadkiego, co wywoła w nas podejrzenie oszustwa firmy. Teraz skoro losowanie n+1 ma poprzedników, a poprzednie losowania są urojone, to nagle znaleźliśmy się w świecie liczb zespolonych. Urojone losowania możemy sobie dolosować. Tutaj powstaje pewien dylemat, ciekawe, czy ktoś zapyta.. zaraz dalej.. |
2010-05-14 (21:43)![]() Data rejestracji: 2010-01-23 Ilość postów: 1700 ![]() | wpis nr 324 133 [ CZCIONKA MONOSPACE ] w końcu po tylu postach widać że 1:4 to jest 1:4 i nie może być inaczej ........a tyle się napisałem ...... |
2010-05-14 (21:54)![]() Data rejestracji: 2009-04-18 Ilość postów: 722 ![]() | wpis nr 324 144 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ale wynika z tego, iż w losowaniu n+1 również 1/4 obiektów wylosowanych w losowaniu n / czyli najczęściej 5 obiektów/ powtórzy się. W tej sytuacji nie ma prawa bytu prawdopodobieństwo 1/4 dla każdego pojedynczego obiektu nawet w losowaniu n+1. Mnie najbardziej dziwi, jak ktoś kto stosuje wierzy w klasyczny wzór podany przez Kurkę może jednocześnie gapić się w mapy?? Czego tam szuka?? Przecież to jest kompletna niedorzeczność. Albo multi ma historię albo nie ma. Jak nie ma to jej nie badamy. Jak ma to wzór jest wadliwy dla multi. \"Proste jak drut.\" Z kolei chcąc rozwikłać problem wypadania pojedynczych obiektów, należy brać pod uwagę o wiele większą ilość czynników niż napisałem. Wzór jest dość skomplikowany. Jeszcze nie opublikowany. Naiwnością jest myślenie, iż skoro obiektów jest 80 zaś losowanych jest 20, to każdy obiekt może wypaść z prawdopodobieństwem 20/80 czyli jedna czwarta. Nie może. To jest naiwny model, bardzo mało prawdopodobny. I ten naiwny model zupełnie nietrafnie odwzorowuje rzeczywistą grę. Wyrównanie wypadnięcia obiektów w uśrednionym wielkim ciągu losowań redukuje zjawisko błądzenia losowego i zupełnie zaciemnia Wam prawdziwy stan rzeczy. Proponowałem budowę modelu, który zrobi to o wiele lepiej. Z tym, że muszę uczciwie napisać, iż w moim przekonaniu silnik do skutecznego wygrywania w multi musi być hybrydowy. Na jednostopniowym silniku ten samolocik nie poleci jak należy. A ja tu, używając przenośni, omawiam zgrubnie tylko jeden silniczek.. zaraz cd.. |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 6 7 8 ... 20 21 Wyślij wiadomość do admina |