Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 7 8 9 ... 16 17 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Nie ! Nie! Nie!!!!! |
2010-05-12 (13:19)![]() Data rejestracji: 2006-10-06 Ilość postów: 100 ![]() | wpis nr 323 206 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam Koledzy.... hmmm może i tak z tym że Putin to TWARDY i CWANY gość który bardziej myśli o odbudowie Carskiej Rosji (w nowym wydaniu - tak uważam) A nasz Tusk??? O czym on myśli jak reszta naszych polityków??? Nie znam tegoż Pana, jedynie powiem to co sam zauważyłem - jest to budowa Polski na wzór NIEMIECKI czyli umocnienie władzy PREMIERA (w niemczech Kanclerza) a Prezydent to taka kukiełka do czyszczenia butów i zbierania batów jak coś się nie uda. inny przykład to umocnienie władzy samorzadów terytorialnych gdzie szerzy sie korupcja i kolesiostwo. A odpowiedzialności ich BRAK gdyż PO zlikwidowało (obsadziło własnymi, sterowalnymi funkcjonariuszami) CBA. Sam uważam iż teraz mamy Rzeczpospolitą Szlachecką - umocnienie władzy i przywilejów Samorządów oraz Biznesmenów (dawniej Magnatów). Kolegami mogą być nie mam nic przeciwko, z tym że uważam iż (i historia Polski tego nam dowiodła i jej prawda jest w tym momencie ze mną) Władza w Polsce powinna być SCENTRALIZOWANA w osobie Prezydenta a nie Premiera! Tak robili Królowie Polski: Kazimierz Wielki, Jan III Sobieski Marszałkowie: właściwie jednego szanuję:) Piłsudski!!! (który NIE UFAŁ POLITYKOM!!!) Chcieli: Wałęsa i Kaczyński (Kwaśniewski tylko siedział cicho i ładnie się uśmiechał, nie oszukujmy sie) Byłbym za Tuskiem gdyby: - On był za polakami i swoim narodem - nie bał sie przeprowadzić reform (bolesnych dla nas nie oszukujmy tu nikogo) - NIE BAŁ SIĘ ODEZWAĆ I MIEĆ WŁASNE ZDANIE pomiędzy politykami z innych Państw. To tyle o nim i o reszcie polityków też nie mam dobrego zdania, tak z prawa jak i z lewa. Są tam mądrzy ludzie pomiędzy nimi ale nie mają siły przebicia niestety:-( Ludzie chwalą komunę bo było im dobrze, a jak się dokładnie zapytać kiedy to odp: za Gierka. i rzeczywiście brakuje nam takich dobrych ludzi w rządzie którzy chcą coś zrobić dla innych. Ci co są mają klapki na oczach i można nimi łatwo sterować siadając na ich ambicje. Zaznaczam iż patrzę na LUDZI a nie na system!!! Bo znając \"mądre\" wypowiedzi co niektórych ludzi tu będących zaraz pewnie zostanę obrzucony błotem. |
2010-05-12 (13:35)![]() Data rejestracji: 2006-10-06 Ilość postów: 100 ![]() | wpis nr 323 214 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Skoro mowa o wielkich prezydentach. Byli, rządzili i ich zapamiętamy. Tak to prawda że młodzi rosjanie to nie kacapy. Tylko dlaczego? Tak się myśli o innych narodach a już o naszych rodakach nie??? (Podlasie, prawosławni, śledziki???) Mamy szanować inne narody i patrzeć jak to u nich jest dobrze a w Polsce wiecznie narzekać że jest źle??? A moze by tak pomyśleć sobie: Hmmm U Rosjan jest dobrze, u Niemców też... to U NAS k... bedzie jeszcze lepiej!!!!! i wziąść sie do roboty!!! Nie być kukiełką narodów i się ładnie uśmiechać, do tego cieszyć sie w zyciu że komuś znanemu powiedziałem coś miłego bo to fajny gość. Pogadać, ocenić i wyciągnać wnioski. to że jest ktoś fajny to jeszcze nic nie znaczy, WAŻNE SA CZYNY A NIE SŁOWA !!!!!!!!!!!!!! Tylko spojrzeć na: System oświaty który jest ROZPIER.... przez rządzących tylko dlatego bo głupimi polakami łatwiej sterować. System zatrudnienia i podatków. Pomocy socjalnej i korupcji w kraju. jak już mam rozmawiać o wielkich... to proszę o spojrzenie z tej perspektywy. |
2010-05-13 (23:59)![]() Data rejestracji: 2007-03-20 Ilość postów: 171 ![]() | wpis nr 323 823 [ CZCIONKA MONOSPACE ] kOCHANI!!Moja żona nie żyje! To Węgierka! Agnesz Kereszturi - Rękawek] Pogrzeb !7 Maja godzina 10.30 Wólka Warszawa! |
2010-05-14 (00:03)![]() Data rejestracji: 2007-03-20 Ilość postów: 171 ![]() | wpis nr 323 824 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ja nie czekam na Was przyjazd! |
2010-05-14 (00:10)![]() Data rejestracji: 2007-03-20 Ilość postów: 171 ![]() | wpis nr 323 826 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Przepraszam! że nie czytałem postów! Będzie Pan Premier Tusk!!!! Czałuję! Wojciech Rękawek! |
2010-05-14 (00:51)![]() Data rejestracji: 2007-03-20 Ilość postów: 171 ![]() | wpis nr 323 835 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Teraz trochę poczytalem forum! Wiesz Pan! żona nie żyje To Węgierka! Żyłem z Nią 40 lat ostatnnio pod tlenem w domu była! To 1956 roku tam była rewolta! Nie w Polsce! Tu ułożyli karty! Pan Gorbacvzow dał wolnoś z Panem Wałesą! Wiem wiecej! To lepiej Dla Europy! Pozdrawiam Wojciech Rękawek! \"Multimajster\" |
2010-05-15 (01:07)![]() Data rejestracji: 2006-07-20 Ilość postów: 6 ![]() | wpis nr 324 227 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Przeczytałem te wypowiedzi i to skłoniło mnie do dodania swojej ;;;;; a mianowicie ;;;;;;;;;;;;;;; Nie róbcie z siebie osób mniej niż o PROBLEMY --- NIE MA PROBLEMÓW PROBLEMY -- MA TYLKO -- BIEDAK - RODZINA --- RODZINA - WIELODZIETNA .. A co do tego kto będzie ŻADZIŁ to ten pyskuje kto z tego chce jak największe korzyści dla siebie osiągnąć -- Matematyka jest królową nauk następnym przedmiotem który wprowadziłbym na egzamin DOJRZAŁOŚCI POLAKA to \'\' HISTORIA \'\' BO na płocie pisało \'\' DUPA \'\' szedł pijany chciał sobie pogłaskać no i se drzazgę w rękę wbił .. |
2010-05-15 (01:28)![]() Data rejestracji: 2006-07-20 Ilość postów: 6 ![]() | wpis nr 324 232 [ CZCIONKA MONOSPACE ] RreeMeNGen Masz rację i tu Cię popieram Ameryka by wyszła z biedy potrzebowała rozdać pieniądze ludziom [ tak to można nazwać ] natomiast u nas pieniądze mają burżuje którzy mają własne szpitale - apteki - drogi -- a nie mają za co OJCA - MATKI -- pochować |
2010-05-15 (01:59)![]() Data rejestracji: 2006-07-20 Ilość postów: 6 ![]() | wpis nr 324 242 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Podchodzę pod 60 tkę pamiętam te lata 80 te Ojciec mój żyje ma dobrą pamięć jest zdrów na umyśle i sile i powiedział mi kilka lat temu jak za PIŁSUDKIEGO dzieci chodziły po prośbie prosząc o kromkę chleba a mój tata dostał opieprz bo dał 2 wie kromki chleba --- jak -- przed -- bramami zakładów pracy ludzie bili się się o miejsca pracy --- sąsiad sąsiadowi soli nie pożyczył trzabyło jeść ziemniaki niesolone nazbierane na wykopkach .. |
2010-05-15 (02:53)![]() Data rejestracji: 2006-07-20 Ilość postów: 6 ![]() | wpis nr 324 247 [ CZCIONKA MONOSPACE ] CZ państwo zastowiliście się nad ty że baza rozliczenia podatnika w progu podatkowym wynosi 80 - tys a baza ustanowiona przez [niewim - kogo ] wynosi 1200 x12 = 14400 .. jeśli tak naprawdę jest to też OJCA nie będę miał za co pochować i po co mamy rozliczać się z małżonką skoro do tego pułapu i tak nie dojdziemy KAŻDY opłaca składki - i wyniosą go ubranego w garnitur tyle że nie do skrypty - czy na POWĄZKI -bo tam niebyłoby z kim porozmawiać Jedna sprawiedliwa jest śmierć ---- jedyną zagadką jest ---życie a dlaczego -- człowiek --dla człowieka - jest -- PSEM .. Dlaczego - na Judaszu psy wieszają - skoro - proroctwo miało się spełnić . |
2010-05-15 (06:27)![]() Data rejestracji: 2006-07-20 Ilość postów: 6 ![]() | wpis nr 324 254 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ZAPRASZAM - DO - DYSKUSJI .; |
2010-05-17 (19:11)![]() Data rejestracji: 2006-10-06 Ilość postów: 100 ![]() | wpis nr 325 141 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ja z kolei zgadzam się z Panem \"xxxx\" Dzięki politykom nie mamy za co chować bliskich. Prasa, telewizja innymi słowy środki masowego przekazu bardzo fajnie omijają tematy niewygodne.... takie jak właśnie reformy w kraju oraz system polityki społecznej. Wszędzie słychać że inni coś robią źle, ALE!!!! Dlaczego NIKT Nie powie Słuchajcie to zrobimy tak a to tak... Wszyscy politycy tylko mówią: Będzie dobrze.... (tylko kiedy???) Polsce są potrzebne reformy.... (jakie???) Trzeba zacząć od tego że problem wynika z .... (konkretnie z czego???) Innymi słowy mówiąc uwagę trzeba zwrócić na inny równie ważny aspekt.... (aspekt???? o dziwo już nie problem???) i inne równie puste słowa gdzie mówią aby mówić ale bez ŻADNYCH KONKRETÓW I SPRECYZOWANYCH WNIOSKÓW. Pozdrawiam (PS a jak teraz trudno \"pogrzebowe\" odzyskać) |
2010-05-23 (22:02)![]() Data rejestracji: 2007-03-20 Ilość postów: 171 ![]() | wpis nr 327 173 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Kochani! \"ogarnołem się! Po śmierci Żony! Czy Kaczyński z Dziwszem! Robią prywatę na Wawelu? Jak nie ! To Pan Gen. Wojciech Jaruzelski ma tam być pochowany!!! Dla przytomnienia! Rodziców Jego zamordowano w Katyniu!!! |
2010-05-24 (12:08)![]() Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 ![]() | wpis nr 327 299 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Multimajster, racz przyjąć wyrazy współczucia z powodu śmierci małżonki. Zaglądam tu raz na 2-3 miesiące tylko z sentymentu do dawnego barwnego życia tej strony. Nic mądrego nikt tu nie wymyślił i nie wymyśli. Wiele się zmieniło. Wieje nudą. Ciągle roztrząsane są te same problemy, nigdy do końca nie rozwiązane. Z tych powodów nic nie piszę. Dla Ciebie zrobiłam wyjątek. Serdecznie pozdrawiam - fobia1 |
2010-05-24 (12:11)![]() Data rejestracji: 2008-11-02 Ilość postów: 10155 ![]() | wpis nr 327 301 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Multimajster znowu piszesz od rzeczy z tym Jaruzelskim. |
2010-05-25 (21:17)![]() Data rejestracji: 2007-03-20 Ilość postów: 171 ![]() | wpis nr 327 714 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Dziękuję \"Fobiu\" Muszę sie ogarnoć! I daj wiecej znaku o sobie! Pisz tu! Na forum na wszystkie tematy! Serdecznie zapraszamy! Pozdrawiam! |
2010-05-26 (20:29)![]() Data rejestracji: 2007-03-20 Ilość postów: 171 ![]() | wpis nr 327 943 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Droga Fobiu! Napisz coś na wr80@wp.pl Czekam! Dziękuję za uznanie! I napewno wielu Cię docenia! Jesteś inteligentą kobietą i szlachetną ! Czy nie? nie?nie! |
2010-05-30 (20:53)![]() Data rejestracji: 2007-03-20 Ilość postów: 171 ![]() | wpis nr 329 182 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Miałem rację! Pan Kalisz przeszedł do PO! Pan Genrał Jaluześki popiera Po ! To dla dobra Polski! Co do tragiczego lodowania samolotu to Pan Lech Kaczynski S/P odpowiada!!! Kazał lodować!!! Idiota !!! Pozdrawiam! Wojciech Rękawek |
2010-05-30 (22:04)![]() Data rejestracji: 2010-02-04 Ilość postów: 1387 ![]() | wpis nr 329 213 [ CZCIONKA MONOSPACE ] o tym to normalni ludzie już dawno wiedzą , kto ? gdzie? i kiedy? kazał lądować spekulacje i szum medialny mają zawsze swój cel ....niewygodne informacje dla pewnych elit czyli czapa na wszystko , teraz są winni piloci , przedtem lotnisko , jeszcze wcześniej mgła, zamach , bomba, powtórka z Gruzji , tylko tym razem nie przeszła i wstyd by był dla tak dumnego narodu jak POLSKA że prezydent załatwił siebie i innych na własne życzenie |
2010-05-30 (22:22)![]() Data rejestracji: 2010-01-23 Ilość postów: 1700 ![]() | wpis nr 329 218 [ CZCIONKA MONOSPACE ] cześć simad ja mam identyczne zdanie , wcześniej pisałem że kaczątko bardzo chciało wylądować na chama i tym samym zabrał ze sobą niewinnych ludzi ..... pozdro.... |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 7 8 9 ... 16 17 Wyślij wiadomość do admina |