Forum strony www.multipasko.pl [Regulamin]

Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów
Login:

Hasło:
Strona: 1 2 ... 12 13 14 15 16 17
Wyślij wiadomość do admina

Przewiń wpisy ↓

Nie ! Nie! Nie!!!!!

2010-08-08 (17:30)

status ralfek
Data rejestracji: 2009-07-08
Ilość postów: 3863

4876
wpis nr 346 752
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Drogi Mariuszu

1. nie jestes przedstawicielem totalizatora

2. twoich chamskich postow jest tu tyle, ze kazdy sobie znajdzie, co jeden to objezdzasz ludzi, ze nie ogarniaja, ja tylko w lekki parodiowy sposob ukazalem twoja postac, zero chamstwa z mojej strony, jak juz to groteska

a dlaczego groteska?

- dlatego, ze zarabiasz miliony na lotku a pomimo siedzisz tu zamiast siedziec cicho (ale an to jest wyjasnienie - po prostu chronisz informacje i jak tylko zobaczysz ciekawe analizy to balamucisz ludzi, zeby nie wiedzieli co jest czarne a co biale)

- dlatego, ze twoj genialny program do mnk ma 500mb (czyli jest prawdopodobnie napisany bardzo slabo, 5000mb??? no prosze cie, nawet najbardziej zawile operacje mozna zmiescic w kilku mb, no powiedzmy kilkadziesiat jezeli program ma duzo funkcji i ktos nie potrafi ich optymalizowac), a pomimo to pouczasz innych wzgledem algorytmow

- dlatego, ze czepiasz sie kazdego przejezyczenia a sam stawiasz przeciwstawne tezy (tylko tutaj jeszcze nie rozkminilem od czego to zalezy, moze od fazy ksiezyca, a moze od wtopionych pieniedzy w lotto tudziez w warzywniaku) np. mowiac ze nie mozna operowac na zywych liczbach a potem to robic

- piszac to czego to ty nie osiagnales (jednak nie wskazujac konkretow), a negatywnie wypowiadac sie o innych

tego jest pelno i moglbym tak pisac bez konca

bo jestem twoim wiernym czytelnikiem i dlatego wiem zeby nie traktowac cie powaznie
2010-08-08 (18:08)

status Marriusz2
Data rejestracji: 2009-06-02
Ilość postów: 2460

4670
wpis nr 346 754
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

ralfek

Po co ta pyskówka .

Sprawa jest prosta jak drut .

Ty się bawisz w gry losowe . I to bardzo dobrze .Wszelkie zabawy są pożyteczne .

Ja i kilku innych ludzi zajmujemy się tym na poważnie .

A Ci ,którzy bawią się na poważnie nie potrzebują żadnych szczegółów ani wyjasniania .

Im wystarczy jedno celne zdanie .

Jedna inspiracja .

Cała sprawa polega na tym ,żeby jedne nie powielał tego co drugi wymyśli .

Na tym polega postęp .

Ja też wzorowałem się na innych .

I poszedłem własną drogą .

Ja bym sobie winszował aby na tym forum ktoś umiescił jeden wpis -jedno sławo .

Jeden pomysł .

Reszta to \" pryszcz\"

2010-08-09 (15:18)

status FreeMeNGen
Data rejestracji: 2006-10-06
Ilość postów: 100

2304
wpis nr 346 914
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Witam

Tak przeczytałem tę wymianę zdań pomiędzy:

zazdrosnym rafalkiem, a sprytnym mariuszem2...

i niestety dla innych podobnie myślących jak rafalek muszę przyznać racje Mariuszowi2.

Ma On racje mówiąc że wystarczy co niektórym zwykły impuls aby dojrzeć to czego inni nie widzą.

Jedni siedzą tutaj na forum dla zwykłej zabawy w lotto, a inni dla zarobku.

Ci którzy się bawią albo nie mają co z pieniędzmi robić, albo też naiwnie myślą że są w stanie rozpracować maszynę nad algorytmem której siedzieli ludzie z co najmniej wykształceniem doktora w dziedzinie matematyki.

Ci którzy są tu dla zarobku odwiedzają tę i tym podobne strony aby dopracować bądź też uprościć swoje metody, sposoby typowań i wyszukiwać innych równie bystrych jak Oni. Czasem oczywiście zatypować (pochwalić się:-)).

Zwykłe kłócenie się, pilnowanie każdego słowa Mariusza2 jak to robi Rafalek... no cóż...

Śmiem stwierdzić że jest marną próba pilnowania kogoś a tym samym szukania zwady.

Lepiej dla Ciebie Rafalek jak byś się do takich ludzi przymilił, zakumplował.

Dostał byś odpowiedzi na nurtujące Cię pewnie pytania.

PAMIĘTAJCIE!!!

1. CISZEJ JEDZIESZ - DALEJ ZAJEDZIESZ !!!

2. POKORNE CIELE DWIE MATKI ZSSIE !!!
2010-08-09 (16:49)

status ralfek

4876
wpis nr 346 926
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

najpierw przeczytaj jaki mam nick zanim zaczniesz sie zwracac

masz racje, przyznaje ci, tylko mariusz nie jest taka osoba jak opisales

wszystko w temacie

no chyba, ze znajdziesz powod dlaczego mariusz czesto zmienia zdanie w swoich teoriach? gadajmy rozwaznie i rozsadnie

no wiec moje zdanie - mariusz cos tam wie i co chwila zmienia koncepcje w swoich wykladach po to zebysmy mieli zamieszane w glowach i nie wiedzieli jaka obrac droge

czekam na odpowiedz bez wycieczek personalnych ciekawe co ustalimy
2010-08-09 (18:34)

status madzia77
Data rejestracji:
Ilość postów:

wpis nr 346 948
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Tak odnośnie polityki - fakt źle się stało,że do głosu doszła jedna partia polityczna,historia pokazała nam już,że niekoniecznie taka opcja jest słuszna - zresztą Pan Donald dał nam już przedsmak tego co potrafi...

Prawdą również jest,że obojętne jaki by ustrój nie panował czy to socjalizm czy demokracja to i tak w sumie to samo - no może po za tym,że teraz możemy sobie pokrzyczeć - wcześniej nie wolno było... no i możemy wyjechać gdzie nam \"lepiej\" będzie (???)

I tak będzie już zawsze,bo mamy głupi naród i jeszcze głupszych polityków,którym na sercu nie leży dobro kraju,obywateli tylko własne.
2010-08-09 (20:45)

status Pasko
Data rejestracji: 2003-08-03
Ilość postów: 4418
ADMIN
1
wpis nr 346 987
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

MultiMajster... bo nie zawsze wszystkie wpisy czytam.

Z opóźnieniem, ale wyjaśniam. Oczywiście tamto zdanie nie było do Ciebie, ale do autora wpisów, które zostały usunięte.

Jesteś jedną z osób dla mnie fundamentalnych, jako że byliśmy w kontakcie już blisko 10 lat temu

Nic nie wiem o Twojej żonie, ale jeśli dobrze zrozumiałem, to głębokie wyrazy współczucia...

Pozdrawiam

2010-08-09 (22:36)

status neptun
Data rejestracji: 2009-12-02
Ilość postów: 2125

12285
wpis nr 347 013
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Szanowny FreeMeNGen wątpię czy doktorat z matematyki wystarczy by ogarnąć chaos.Chaos losowanych kulek z nazwami liczb mogą raczej zrozumieć niekonwencjonalnie myślący ekscentrycy.Ja osobiście wolę odrzucać teorie pierwszych i szukam tych drugich

Powodzenia
2010-08-09 (23:26)

status Marriusz2
Data rejestracji: 2009-06-02
Ilość postów: 2460

4670
wpis nr 347 030
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

neptun

Zwrócę Ci tylko uwagę ,że nie chaos ale los .

A to wielka różnica .

Chaos to chaos

A los to los .

Chaosu nie można modelować a los tak .

2010-08-10 (14:33)

status FreeMeNGen
Data rejestracji: 2006-10-06
Ilość postów: 100

2304
wpis nr 347 121
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Witam

Odnośnie wypowiedzi raflek czy jakoś tak... Wybacz ale prościej Mi było pisać rafalek. Gdyż czasem po prostu człowiek ma burzę myśli w głowie i nie zwraca uwagi no co niektóre rzeczy.

Odnośnie twoich zastrzeżeń co do Marriusza2, być może są one i słuszne.

Podejrzewam że wynikają one z obawy (ja też mam takie) o zmiany w maszynach losujących. A człowiek który coś z trudem osiągnął nie zechce tak łatwo tego stracić, wręcz przeciwnie zrobi wszystko aby móc dalej z tego korzystać. Dlatego właśnie napisałem abyś dochodził z takimi jak On ludźmi do porozumienia. Przynajmniej może.... będziesz coś z tego miał.

Co do wypowiedzi neptuna i odp na nie Marriusza2 to:

Nic dodać, nic ująć.

Nie jestem tak dobry z matmy jak Marriusz2 ale juz od pewnego czasu miałem swoje prywatne powiedzenie że:

\"Prawdopodobne znaczy pewne\" ...w niektórych przypadkach

A wypowiedz Marriusza2 jako bardziej zaawansowanego w matmie tylko Mnie utwierdziła w tym przekonaniu.

A teraz coś na poprawę nastroju:

Zauważyłem że dużo ludzi z forum narzeka na nie możność wygrania w multi.... a jednocześnie interesuje się polityką;)

człowiek skromny i zapracowany nie miałby na to czasu,

widać aż tak biedni i bezradni nie jesteśmy jak to głosimy wszem i wobec;P

Czyż nie;)

Pozdrawiam
2010-08-10 (15:07)

status madzia77
Data rejestracji:
Ilość postów:

wpis nr 347 126
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

A teraz coś na poprawę nastroju:

Zauważyłem że dużo ludzi z forum narzeka na nie możność wygrania w multi.... a jednocześnie interesuje się polityką;)

człowiek skromny i zapracowany nie miałby na to czasu,

widać aż tak biedni i bezradni nie jesteśmy jak to głosimy wszem i wobec;P

Czyż nie;)

Bardzo prowokujące jak na \"poprawę nastroju\" Czyż nie;) ...?

Generalnie \"dużo ludzi\" nie ma pojęcia bladego o polityce i o tym, co dzieje się w naszym państwie (o tym co dzieje się na świecie nie wspomnę) Wszyscy zabiegani aby \"związać koniec z końcem\" lub pogrążeni w marzeniach o \"wielkiej wygranej\", a co za tym idzie bardzo zawężone pole widzenia.

A tak odnośnie \"skromności\" może i kiedyś ta cecha charakteru była \"cnotą\" - dzisiaj raczej śmiem w to wątpić.

pozdrawiam
2010-08-10 (15:52)

status ralfek

4876
wpis nr 347 133
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

madzia na swoim przykladzie mowi
2010-08-10 (16:48)

status madzia77
Data rejestracji:
Ilość postów:

wpis nr 347 137
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

ralfek >>> poważnie ?

2010-08-10 (21:42)

status Tajemniczy Don Pedro
Data rejestracji: 2009-04-18
Ilość postów: 722

4474
wpis nr 347 213
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

http://michalkiewicz.pl/tekst.php?tekst=1724
2010-08-25 (21:56)

status "Multimajster"
Data rejestracji: 2007-03-20
Ilość postów: 171

2605
wpis nr 350 553
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

MultiMajster... bo nie zawsze wszystkie wpisy czytam.

Z opóźnieniem, ale wyjaśniam. Oczywiście tamto zdanie nie było do Ciebie, ale do autora wpisów, które zostały usunięte.

Jesteś jedną z osób dla mnie fundamentalnych, jako że byliśmy w kontakcie już blisko 10 lat temu

Nic nie wiem o Twojej żonie, ale jeśli dobrze zrozumiałem, to głębokie wyrazy współczucia...

Pozdrawiam

Tak Pprzjacielu! Żona nie żyje! Pmietasz była wgierką!

Co mi zostało? madziqar nielw! Besylkek madrziarul!

Powiem dokładiej! Mówię po węgiersku per-fekt!

Mamy y córkę Kalolina! Ma 20 lat!

Nic nie mówi po wegiersku!

Janusz to już 10 lat!!!
2010-08-25 (22:26)

status "Multimajster"

2605
wpis nr 350 558
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Janusz! I Moi drodzy!

Widzicie do czego jest slepota Narodu!!!

Walka o krzyże? To polska glupota!!!

Dalej mamy być \"zszówkiem\" świata? Dokładniej! Parobkami?

Nie Nie nie!!!
2010-08-30 (22:44)

status Pasko
Data rejestracji: 2003-08-03
Ilość postów: 4418
ADMIN
1
wpis nr 351 706
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Węgierski język, podobno trudny jak cholera. Kosmos.

Jestem ciekaw ile czasu trzeba poświęcić i w ogóle jaki sposób obrać, żeby móc się nauczyć takiego języka. Czy sama bliskość drugiej osoby wystarczyła?

Tak pytam, bo ogólnie to bardzo mnie interesują obce języki, chociaż sam jedynie szkolę się w angielskim i już ani czasu, ani miejsca w głowie nie starcza na inny

Pozdrowienia

2010-08-31 (13:48)

status talizman4
Data rejestracji: 2009-06-21
Ilość postów: 441

4782
wpis nr 351 807
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Witam

Dwa lata pracowałem w Budapeszcie przy pudowie osiedli mieszkaniowych. Języka dosć płynnie tylko mówić nauczyłem się bo zmusiła mnie praca. To były czasy pokażnych zarobków w pracy i po za pracą na walucie gdzie się wymieniało ruble ,marki NRD na forinty ,a forinty na dolary i marki RFN. Stać mnie było aby co trzeci tydzień latać do domu samolotem. Ten czas się już napewno nie wrati.
2010-09-01 (02:57)

status Tajemniczy Don Pedro
Data rejestracji: 2009-04-18
Ilość postów: 722

4474
wpis nr 351 994
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Węgierski jest jednym z najłatwiejszych języków do nauczenia, mimo pozornej początkowo trudności łamańców językowych. Ale wyjątkowo łatwo wchodzi do głowy. Spróbujcie poeksperymentować.

Inna rzecz, że nieużywany równie łatwo wyparowuje..

To język moich praprzodków, którzy uchodzili z życiem z terenów objętych pożogą wojenną. Walczyli tam dzielnie, no, ale kto mieczem wojuje...

Znacznie trudniejszy jest niemiecki /Hochdeutsch/ z jego przesadną precyzją.

Inna rzecz, że wszyscy Węgrzy na widok Polaka usiłują \"dogadać się z nim\" po niemiecku.

Talizman,

ostatnio trochę sprawdzałem sekwencje losowe w DL, EX i multi /poczynając od ostatnich losowań/ i muszę przyznać, że nieco mnie zdumiewa jakiś taki natłok \"rzadkich niszowych kombinacji\".

To tak jakbyś miał rację w swoich podejrzeniach..

Żeby to sztucznie wywołać, wystarczy od czasu do czasu \"zmienić\" jedynie jeden obiekt losowy.

Bo o ile niczego nie da się wywnioskować z jednej kombinacji, to ciąg złożony z setek kombinacji, które nie są \"naturalnie losową sekwencją\" /nie odpowiadają typowym sekwencjom rozkładów wynikającym z RP/ \"jest podejrzany\".

Wprawdzie w nieskończonym ciągu zdarzeń losowych /tj. nieskończonym ciągu losowań/ wszystkie rzadkie sekwencje MUSZĄ się wydarzyć, no ale jak to ktoś gdzieś napisał: \"dziwne jest, że takie rzeczy mają miejsce właśnie jedynie w byłych demoludach\".

Tutaj też nie bez oczywistej racji wielu kolegów zwraca uwagę na pierwsze 300 /bodaj 319/ z hakiem losowań multilotka.

W teoretycznym nieskończonym ciągu losowań anomalie, które miały miejsce, muszą się oczywiście wydarzyć.

Z drugiej strony jest to jednak faktycznie podejrzana sprawa...

A skoro ewentualnie kiedyś już zakantowali, to: STĄD NAUKA JEST DLA ŻUKA ...
2010-09-01 (10:53)

status rico
Data rejestracji: 2008-12-11
Ilość postów: 509

3966
wpis nr 352 065
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Proponuję wszystkim, którzy chcą nauczyć się węgierskiego zakupić książkę:

pt. \"Nauka języka węgierskiego w tydzień\"

P.S byłem u Madziarów kilka tygodni i poznałem węgier(s)ki.

Pozdrawiam.
2010-09-07 (00:29)

status "Multimajster"

2605
wpis nr 354 000
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Witam Was!

Janusz! Byłem na Węgrzech 0d 1970- do 1973 roku!

W Polsce nic nie było! Tam mieso \"ciuchy\" sprzet rtv foto pełno!

U nas teraz nie ma tyle miesa co tam i wedlin! Jakie wystawy? W sklepach!

Tak się złożyło ze SP. Żone poznałem w Budapeszcie na ul. Rakoczi! znalem ja 3 miesiące i był ślub! Cala rodzina mówiła Wojtek \"szybko śę żeni bo \"zmajstrował\"

20 lat nie mieliśmy dziecka! Po 20 latach małużnstwa mamy Corke Kalolina!

Nic nie mówi po węgiersku!

Zawsze nas pytano kiedy dziecko! Mówiłem jak system się zmieni! Patrz ! Wałsa doszedł do wladzy 5 grudia 1990 roku I nasza Karola urodila sie 5 grudnia 1990 roku!

Co do węgierskiego!

Jak poznalem żone gadalismy po rosyjsku!

Potem w pracy w budapeszie nauczyli mnie Piwo szur szeg d..pa munka

praca!i szybko poszło!

Moja żona jak wrócilismy do Kraju perf-fekt po polsku! Pracowała w Ambasadzie Węgier jako sekretarka!

Pewnie że miłość pomaga!!!

Serwus! Też mówia Madziary! Syja! To pa po węgiersku!

| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lottoStrona: 1 2 ... 12 13 14 15 16 17
Wyślij wiadomość do admina