Forum strony www.multipasko.pl [Regulamin]

Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów
Login:

Hasło:
Strona: 1 2 3 4 5
Wyślij wiadomość do admina

Przewiń wpisy ↓

COŚ CIEKAWEGO !!!

2010-04-13 (20:28)

status simad
Data rejestracji: 2010-02-04
Ilość postów: 1387

12383
wpis nr 310 837
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Widzisz jak łatwo cie nabrać .... chciałabyś no nie??/ Poczytam sobie te twoje kretyńskie dialogi z aniel i popatrzę jak cie karmi filmikami z youtube gdzie przesiadują małolaty i nie wspominaj proszę o poziomie intelektualnym bo u ciebie brzmi to nad wyraz śmiesznie
2010-04-13 (20:31)

status madzia77
Data rejestracji:
Ilość postów:

wpis nr 310 838
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

simad >>> a tak na marginesie osoba,która nie potrafi nawet pisać poprawnie w języku polskim to :

http://www.youtube.com/watch?v=nd3Yp4aUU7E

2010-04-13 (20:38)

status simad

12383
wpis nr 310 842
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

cieszysz się .... super.. nie masz innych argumentów ???? Bez jaj!! a ktoś tu pisał o poziomie inteligencji , przecież mylić się to rzecz ludzka , czy to ja pisałem ??? No dalej .... daj jeszcze jeden link z yuotube bo tylko na to cię stać , tylko nie bądź taka jak aniel )))

2010-04-13 (20:40)

status simad

12383
wpis nr 310 843
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

tez ci dam link :http://fakty.interia.pl/raport/lech-kaczynski-nie-zyje/news/bp-pieronek-z-dystansem-do-pochowku-na-wawelu,1464334

jak wogóle cokolwiek kminisz i masz do kogokolwiek szacunek

Czytaj lub patrz jak czytać nie umiesz albo zawołaj mamę niech ci przeczyta
2010-04-13 (20:43)

status madzia77
Data rejestracji:
Ilość postów:

wpis nr 310 844
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

simad >>> i to by było na tyle w tej kwestii....!

Jak dojrzejesz intelektualnie,emocjonalnie i przede wszystkim nauczysz się poprawnie pisać po polsku, to może wrócimy do tematu,a na chwilę obecną nie jesteś wart mojego zainteresowania.
2010-04-13 (20:48)

status simad

12383
wpis nr 310 847
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

I oto chodzi !!!! Jak na to wpadłaś ???/ a jednak myślisz??/ a już myślałem

że pisze z półgłówkiem co linki tylko daje , jeśli to jedyny twój argument że gdzieś pośród tej pisaniny popełniłem błąd biegając palcami po klawiaturze to faktycznie nie masz tu czego szukać bay !!! a nie baj jak ty to piszesz bo to jakby nie dokończone zdanie upss znów napisałem nie po polskiemu ????
2010-04-13 (20:49)

status ruben
Data rejestracji: 2009-08-18
Ilość postów: 86

3782
wpis nr 310 848
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Rozmiar tekstu: A A A Kontrowersje wokół pochówku pary prezydenckiej na Wawelu

Wtorek, 13 kwietnia (17:46) Więcej na temat: Lech Kaczyński nie żyje

Polacy chyba sami dziwili się spokojowi i wyważeniu, w jakich biegł okres żałoby narodowej. Dopiero decyzja o pochowaniu Lecha Kaczyńskiego i jego małżonki Marii Kaczyńskiej w Katedrze Wawelskiej wywołała kontrowersje. Pojawiają się głosy, że podzieliła Polaków.

Bp Pieronek uważa, że decyzja jest pochopna/ Fot. W. Lasyk /REPORTERAdam Szostkiewicz w zamieszczonym w internetowym wydaniu \"Polityki\" pt. \"Polityka grobów\" zauważa, że \"jeszcze trwa żałoba narodowa, a już zaczyna się jakże polska wojna trumienno-grobowcowa\".

\"Lech Kaczyński był nie tylko prezydentem RP, lecz także prezydentem polskiej stolicy, bardzo przecież związanym uczuciowo z Warszawą. A Marii Kaczyńskiej, tak lubianej i szanowanej za osobistą skromność, wawelski pochówek wyrządzić może niezasłużoną krzywdę\" - zauważa publicysta.

Również bp. Tadeusz Pieronek uważa, że Wawel nie jest najlepszym miejscem do pochowania prezydenta. Biskup przypomina, że Wawel to \"pewne tradycje\".

- Ostatnie pochówki to generał Sikorski i Piłsudski. W katedrze leżą królowie, królowe, ale nie ma prezydenta. Prezydenci są chowani w stolicy, a stolica została przeniesiona do Warszawy i to jest naturalne miejsce spoczynku prezydenta - uważa.

- Gdyby mi pani zadała to pytanie tydzień temu, czy nawet dzień po wypadku, miałbym prostszą sytuację. Dziś wolałbym się wstrzymać z opiniami, bo nie chcę wkładać patyka w szprychy - cytuje portal \"Wyborcza.pl\" wypowiedź biskupa. - Do kogo powinna należeć decyzja w tej sprawie to skomplikowana sprawa. Wszyscy powinni mieć szansę zabrania głosu. Rodzina, bo to ich bliski krewny. Lech Kaczyński był prezydentem narodu, więc i naród powinien mieć szansę zabrania głosu w tej sprawie. I powinien być to głos decydujący\".

\"Na Wawelu nie ma prochów Papieża Polaka, ani prymasa Tysiąclecia. Dostawianie tam poniekąd z zaskoczenia i pod presją zbiorowych emocji - wykorzystywanych do celów bieżącej polityki - tragicznie zmarłej prezydenckiej pary, robi złe wrażenie. Nic dziwnego, że już wywołuje liczne protesty w Internecie i prywatnych rozmowach Polaków. Oraz zapowiedzi protestów ulicznych w samym Krakowie\" - pisze Szostkiewicz w artykule.

W dniu ogłoszenia decyzji o pochowaniu pierwszej pary w katedrze wawelskiej na internetowych forach i portalach społecznościowych zaczęły pojawiać się głosy protestujące przeciwko tej decyzji. W opisie facebook\'owej grupy \"NIE dla pochowania Kaczyńskich na Wawelu\" czytamy: \"Wszyscy opłakujemy tragiczną śmierć Pary Prezydenckiej, ale nie popadajmy na tej fali w paranoję. Wawel to miejsce wyjątkowe pod względem historycznym. Spoczywają tu królowie Polski i inni wielcy Polacy. I niech tak pozostanie\".

W komentarzach czytamy o \"nietakcie\" a nawet \"megalomanii\" osób odpowiedzialnych za decyzję. Pojawiają się głosy, że decyzja ta \"bezcześci pamięć Lecha Kaczyńskiego\". Stawia się też pytania o to, czy inni polscy prezydenci - w tym Ryszard Kaczorowski, ostatni prezydent RP na uchodźctwie - również powinni być pochowani na Wawelu.

\"Nie widzę powodu, dla którego należy wciągać w tę grę cały naród, poddając go niemal moralnemu szantażowi. Taka polityka trumien i grobowców wydaje mi się wyjątkowo niestosowna\" - puentuje swój artykuł Szostkiewicz.

Filozof prof. Jan Hartman z Uniwersytetu Jagiellońskiego w ten sposób mówi o wawelskim pochówku na stronie \"Tokfm.pl\". - Wydaje mi się, że zwyciężył patos i potrzeba chwili. Nie zastanowiono się, jak funkcjonuje grób prezydenta. Być może zdecydowało planowanie wielkich uroczystości z udziałem wybitnych zagranicznych gości. I uznano, że na Wawelu to będzie dobrze wyglądało. Ale nie takie względy powinny decydować. Przecież trudno sobie wyobrazić, żeby rodzina Lecha Kaczyńskiego jeździła na Wawel w dniu Wszystkich Świętych - mówił w rozmowie z radiem \"TOK FM\". - Nie unikniemy niechętnych komentarzy, zawoalowanych pretensji i aluzji. To już się zaczyna pojawiać w wypowiedziach polityków PiS. Ale obyśmy możliwie lekko to przechorowali - uważa filozof.

70 procent użytkowników portalu INTERIA.PL, którzy wzięli udział w ankiecie \"Czy Maria i Lech Kaczyńscy powinni zostać pochowani na Wawelu\" odpowiedziała na tak postawione pytanie negatywnie. 30 procent popiera ten pomysł

2010-04-13 (20:53)

status simad

12383
wpis nr 310 852
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

cześć ruben!!! podałem link do tego tekstu powyżej ale nie kłopocz się, tu co niektórzy nie umieją czytać ze zrozumieniem podają linki z youtube o igłach i końcu świata

Pozdrawiam
2010-04-13 (20:53)

status madzia77
Data rejestracji:
Ilość postów:

wpis nr 310 853
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

oki dzieciaku,skoro tak bardzo się prosisz >>> zwroty grzecznościowe \"Ty,Tobie,Cię,Ciebie\" itp. zawsze z DUŻEJ LITERY - pisałam to już tyle razy tutaj,że szkoda gadać.

2010-04-13 (21:09)

status simad

12383
wpis nr 310 864
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Jestem w szoku!!!! skąd ty to wiesz że jestem dzieciakiem??? ale jaja!! teraz to mi zaimponowałaś ...serio !!!

Widziałaś ten film ze mną na youtube??? Sprytnie !!!!! Ale musisz skończyć!!!

Widzowie tego forum tak chcą , co jeszcze tam robię i jak wygladam!!!

No napisz ... czekam z niecierpliwościa
2010-04-13 (21:17)

status simad

12383
wpis nr 310 867
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Albo wiesz co.. jutro bo dzisiaj oglądam już mecz i zmęczyłaś mnie tą swoja głupotą DOBRANOC!!!
2010-04-13 (21:32)

status SirMavins
Data rejestracji: 2009-05-29
Ilość postów: 3951

4654
wpis nr 310 878
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Do tej spiskowej teorii dziejów dodam fakt, ze nadal nie podają przebiegu rozmowy między kontrolerem na wieży a pilotem.

Chodzi o AUDIO - a nie, ze ktoś powiedział, ze inny powiedział.

Pisząc wprost: ludzie powinni to usłyszeć.

Dobra, a teraz samolot.

Myślałem, ze padnę jak dowiedziałem się jakie ma czarne skrzynki.

W niedzielę oglądam czego to ten samolot nie miał,... a dziś analogi...

Wysiadam.

A teraz zapis na tych skrzynkach...

Ile to one zapisują?

A ile nas interesuje?

Od wczoraj ponad 24 h przesłuchują nagranie audio, które trwało kilkanaście minut przed wypadkiem.

No i na koniec pilot - nikt nie wierzy, ze doświadczony wylądował od tak sobie olewając ostrzeżenia z wieży.

Ja też nie, ale coś takiego jak presja, o której piszą?

Tylko KTO naciskał na lądowanie?

Wszak uroczystości były o krok od lądowania, o 11:00, a wypadek zdarzył się ok. 9:00. DWIE godziny czasu!!!

Czy mam prawo domniemywać, ze przyczyny poznamy PO pogrzebie?

Ps. Od razu zaznaczam, ze wiem ile trwa śledztwo i denerwują mnie dziennikarze co chwila zadający te same pytania. Co to \"Kryminalne zagadki ...\"?, że odpowiedź w ciągu 45 minut?
2010-04-13 (21:39)

status simad

12383
wpis nr 310 883
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Widzę SirMavins że przyłączasz się do teorii spisku jakich tu nie mało

Wszystko jest dziwne , nawet samo życie
2010-04-13 (21:39)

status aniel
Data rejestracji: 2005-11-07
Ilość postów: 590

1383
wpis nr 310 884
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Prawie wszystkie Orędzia Jezusa i Maryji jednogłośnie mówią, że jeśli

nadejdzie kara, zaskoczy świat i Bóg Ojciec ześle karę na całą ludzkość.

„Moja córko słuchaj dobrze co ci powiem. Bóg Ojciec ześle straszną karę na całą ludzkość. Będzie to kara większa niż potop, taka jakiej nikt wcześniej nie widział

Ogień spadnie z nieba i zmiecie z powierzchni ziemi większą część ludzkości,

zarówno dobrych jak i złych. Nie oszczędzi ani kapłanów ani świeckich. Ci,

którzy przeżyją poczują się tak opuszczeni, że będą zazdrościć umarłym. Jedyną

bronią jaka wam pozostaje będzie Różaniec i znak dany przez Mojego Syna”.

(Siostra Agnes, Akita – 1973r.)

2010-04-13 (21:42)

status SirMavins

4654
wpis nr 310 885
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

simad - zależy mi tylko na prawdzie.
2010-04-13 (21:43)

status simad

12383
wpis nr 310 886
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

aniel ... może coś z biblii proszęę , jak Cię proszę / madzia ...widzisz napisałem cię z dużej litery/
2010-04-13 (22:23)

status simad

12383
wpis nr 310 902
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

SirMavins ...prawda leży zawsze po środku ... to stare jak świat, nic i nikt tego nie zmieni
2010-04-13 (22:38)

status SirMavins

4654
wpis nr 310 921
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

To, że \"prawda leży po środku\" właśnie jest kłamstwem.

Podobnie jak \"nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o...\", \"w każdej plotce jest prawda\"

To slogany dla maluczkich, aby oczy zamydlić.

2010-04-13 (22:57)

status talizman4
Data rejestracji: 2009-06-21
Ilość postów: 441

4782
wpis nr 310 936
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

OFIAROM KATASTROFY SAMOLOTU TU 154 M.

O 8.56 ziemia ciężko zadrżała,

Kraina Smoleńska, znów nam braci zabrała.

Zdawać by się mogło, że dosyć już krwi,

lecz ona żarłoczna, w lesie szczerzy kły.

Kolejny raz wyciągnęła swe ramiona kostusze ,

upomniała się nagle o Ich ciało i duszę.

Gdzie leżą w tej ziemi bezimienne ofiary,

tragedia się rozgrywa, straszliwa - bez miary.

Nowy krwi haracz odebrała znów,

ile jeszcze zażąda, niewinnych tu głów.

W bezdźwięcznej skardze usta zaciskamy,

oczy łez i serca bólu pełne mamy.

Nie płaczcie Judasze, gdy Polacy płaczą.

Syjoniści to wyście Ich wcześniej zabijali

W kontakcie ze szklanym ekranem,

Pamiętam oszczerstwa i drwiny:

Nie płaczcie nad Polski grobem, gdy

My Polacy płaczmy .

Ja wasze nazwiska pamiętam,

I widzę zaciekłe te twarze.

To wyście Ich wcześniej opluwali:

Nie płaczcie oszczercy i zdrajcy gdy

Ich rodziny płaczą.

Tak, macie już do koryt drogę otwartą,

By w ręku mieć całą władzę,

Bo wyście wcześniej patriotyzm w Gojach zabijali:

Nie płaczcie kolaboranci Syjonistów

Ja to czuje, widzę losy rodaków i płaczę.

Pamięć

Ten co się Wałęsa i ten co Pali_koty

jakoś nie zdołali skalać takiej cnoty

oni wciąż nas mamią, obiecują cuda

noszą jedno imię Judasz .

Historia was rozliczy i resztę dopowie

teraz cisza dźwięczy bo znów odszedł

nie swołocz, ale nie tylko jeden \"Człowiek\"

Polak - Talizman

2010-04-14 (07:48)

status SirMavins

4654
wpis nr 310 975
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

noszą jedno imię Judasz . -> noszą jedno imię ...Judasz .

Tak bym zmienił.

Poza tym, ładny wierszyk.
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lottoStrona: 1 2 3 4 5
Wyślij wiadomość do admina