Forum strony www.multipasko.pl [Regulamin]

Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów
Login:

Hasło:
Strona: 1 2 3
Wyślij wiadomość do admina

Przewiń wpisy ↓

TEMAT GMA: Lotto Organizer, dyskusje, pytania, filmy, uaktualnienia

2010-05-14 (18:47)

status perkun
Data rejestracji: 2009-02-24
Ilość postów: 7075

4257
wpis nr 324 049
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Ok GMA ode mnie już ankietę masz

Pozdrawiam
2010-05-15 (11:10)

status gma
Data rejestracji: 2006-05-22
Ilość postów: 279

2036
wpis nr 324 295
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Dzięki Perkun

Innych też zachęcam - udzielenie odpowiedzi tylko pozytywnie wpłynie na kolejne odsłony Lotto Organizera.

Zapraszam. Anonimowo. Maks. 3 minuty Twojego czasu.

Wypełnij ankietę już teraz >> http://tnij.org/lo-ankieta
2010-05-15 (11:32)

status SirMavins
Data rejestracji: 2009-05-29
Ilość postów: 3951

4654
wpis nr 324 302
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Hej gma - na chacie podałem Twój apel.

Sam też już wczoraj odpowiedziałem na nurtujące pytania...

PS. jakiego programu używasz do filmików o LO?
2010-05-15 (13:31)

status gma

2036
wpis nr 324 363
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Dzięki SirMavins za odpowiedzi -- do setki ankiet już z górki, potem analizowanie, wnioskowanie i programowanie

A filmiki robię w ScreenFlick\'u (mac).

Jeżeli szukasz czegoś pod inny system, to podklejam link do spisu:

>> http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_screencasting_software

Osobiście do drobnych zastosowań polecam Jing\'a.
2010-05-15 (13:46)

status SirMavins

4654
wpis nr 324 376
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Wziąłem CamStudio.

Ale thx.
2010-05-16 (12:42)

status gma

2036
wpis nr 324 649
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Nie ma sprawy. Podeślij linki, jak już opublikujesz jakieś filmiki
2010-05-19 (17:13)

status gma

2036
wpis nr 325 811
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Szybkie info: przejrzałem ankietę o Lotto Organizerze i wyszły dość interesujące sprawy -- program przejdzie drobną metamorfozę, dlatego póki co nie będę uaktualniał filmów instruktażowych, tylko wykonam wszystkie od nowa, gdy wydam finalną wersję ze wszystkimi zmianami wskazanymi w ankiecie.
2010-06-09 (15:26)

status gma

2036
wpis nr 332 437
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Witajcie!

Właśnie wydałem najnowszego Lotto Organizera.

Wersja 10.5 przynosi kolosalne zmiany i wartościowe funkcje.

Szczegóły publikuję tutaj:

>> http://www.g-lotto.info/lotto-organizer-10-5/

Pozdro i dajcie znać, co myślicie

P.S. Nowe filmy instruktażowe na dniach
2010-06-10 (15:44)

status islandorka30,5
Data rejestracji: 2010-06-10
Ilość postów: 1676

12543
wpis nr 332 723
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

mam prośbe do gma, moze by mi opracował liczby na najblizsze losowania, musze spłacic karte kredytowa i mała 7 w MM by sie przydała
2010-06-10 (17:26)

status SirMavins

4654
wpis nr 332 748
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

No witam.

1. Brak wyników ankiety - są tylko wybrane aspekty, a przecież pytań nie było powiedzmy 2.

2. Nic dziwnego, ze opcje Mini-10 i Lotto-12 nie cieszyły się popularnością, bo dużo, ba bardzo]/b] dużo osób gra na liczby a nie na zakresy, N/NP itp - a 2/10 czy 3-4/12...to jest naprawdę za mało.

3. Nadal program jest dla dość wąskiej grupy - pomimo aż tak wielu downloadów.

Z mej strony masz gma poparcie i uznanie, choć zapewne wiele osób nadal czeka na program z prawdziwego zdarzenia.
2010-06-10 (23:17)

status gma

2036
wpis nr 332 863
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

@islandorka30,5: Nie zajmuję się takimi sprawami

@SirMavins: O ankiecie się nie rozpisywałem, ale IMHO też nie ma i po co Jej założeniem było zdobycie takich informacji od Użytkowników programu, które pozwoliłyby mi przygotować jak najbardziej funkcjonalną i zrozumiałą w obsłudze wersję Lotto Organizera. Myślę, że 10.5 jak najbardziej spełnia te założenia.

Co do zagajenia o liczby oraz 12L i 10MM, to ankieta ostatecznie mnie przekonała do tego, by nadać Lotto Organizerowi jeden, skoncentrowany kierunek, a tym od zawsze były były, są i będą \"parzyste\". Do profesjonalnych analiz gier liczbowych stworzono już bardzo dobre narzędzia (np. Lotto Cad), więc zamiast sam siedzieć miesiącami nad pisaniem konkurencyjnego programu, wolę po prostu zapłacić Wojtkowi Jarzęckiemu.

Faktycznie, przez powyższe program przeznaczony jest dla wąskiej grupy odbiorców. Nie ukrywam jednak, że na brak zainteresowania nie narzekam

Serdecznie dziękuję Ci za poparcie i uznanie.

A co się tyczy \"programu z prawdziwego zdarzenia\", to… nawet nie mam pojęcia, jaki miałby być, jakie posiadać funkcje, jak ugryźć temat itp. Zadałem kiedyś pytanie bodaj tutaj lub na swoim forum, ale odzew sprowadzał się do odpowiedzi w stylu \"ma mi podać liczby, które padną w kolejnym losowaniu\", a to jest oczywiście abstrakcja, której rzesze nie rozumieją.

P.S. W razie \"wu\" podaję link do najnowszego Lotto Organizera:

>> http://tnij.org/lotto-organizer <<
2010-06-11 (07:31)

status SirMavins

4654
wpis nr 332 887
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

No hej.

Prawda jest taka, że zasadniczą, jedyną i właściwie najbardziej pożądaną cechą takiego programu jest to co napisałeś/zacytowałeś.

\"ma mi podać liczby, które padną w kolejnym losowaniu\".

Takie jest oczekiwanie ludzi.

I nie ma to nic wspólnego z brakiem zrozumienia, tylko z faktem, że takie programy już są. Jest w nich jednak pewien mankament - mają za dużo funkcji.

Te funkcje z kolei powodują, że zmiana jakiegokolwiek parametru daje zupełnie inne liczby i nie można ich porównywać - zestawów/układów tych liczb.

Wg mnie im mniejsza ingerencja w działanie programu przez jego użytkownika, tym lepiej dla programu i wyników.

Wszak każdy autor/twórca ma swoje założenia, które potem sprawdza i albo się sprawdzają, albo nie.

Moja propozycja: aktualizacja i generowanie wzięła się właśnie z dyskusji z ludźmi na temat ich oczekiwań. No i moich zresztą też.

Tak naprawdę to po pytaniu \"dlaczego?\", kolejne to \" i co z tego?\".

Podając informację można liczyć na to, że wiele osób nawet jeśli ją przyjmie, to nie do końca zrozumie. Fakt, zawsze można powiedzieć, ze są tępi.

Lecz ja uważam, że jeśli się jest dobrym nauczycielem, to i nawet matoł pojmie. Wykluczam \"niereformowalnych, niewyuczalnych, itp...

Wierzę, że w końcu się takie coś komuś uda, a że czasem marzenia się spełniają, to...

Pozdrawiam

Ps. Z tworzeniem filmów jest trochę podobnie. Trzeba umieć je dobrze zrobić.

Moje pierwsze nie nadają się do publikacji, a nie powiem, żebym się nie starał. Film powinien być krótki, treściwy, na temat.

Za jakiś czas coś takiego powinno powstać.
2010-06-11 (11:00)

status gma

2036
wpis nr 332 944
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

SirMavins:

>> \"ma mi podać liczby, które padną w kolejnym losowaniu\".

>> Takie jest oczekiwanie ludzi.

Bądźmy rozsądni: czy Ty, gdybyś cudem trafił na taki sposób analizy gry, który pozwoli Ci systematycznie wygrywać (już nawet nie mówię, że w każdym losowaniu, ale dajmy na to raz na miesiąc poważne pieniądze), sprzedawałbyś ten program lub rozdałbyś go za free? Bo - i tutaj jestem szczery do bólu - ja nie. Wygrywałbym pieniądze, siedział cicho, i żeby nikt się nie domyślił, że takie coś istnieje.

Z Lotto Organizerem jest inaczej. Nie ukrywam, że istnieje ryzyko w grze na parzyste i nie przedstawiam tego sposobu gry jak na panaceum na czyjeś problemy finansowe czy sposób na zostanie milionerem. Odpowiednio zarządzając kapitałem i grając rozsądnie można dorobić do pensji parę stów i to wszystko.

>> Ps. Z tworzeniem filmów jest trochę podobnie. Trzeba umieć je dobrze zrobić.

>> Moje pierwsze nie nadają się do publikacji, a nie powiem, żebym się nie starał.

>> Film powinien być krótki, treściwy, na temat.

>> Za jakiś czas coś takiego powinno powstać.

Ja przestałem się przejmować tą kwestią. Robię swoje: nagrywam, klikam, komentuję. Jak coś jest niejasne, to zawsze mogę dorzucić na filmie komentarz wizualny w edytorze YouTube. Bardziej od sposobu przekazania informacji liczy się sama informacja, dlatego staram się, by zawsze można było ją wychwycić. A że czasami się zatnę, zrobię \"yyyyyyyy\" czy coś w ten deseń… daleki jestem od przejmowania się tym -- w końcu jestem tylko człowiekiem z kompem i programem do nagrywania ekranu, a nie prosem ze studia
2010-06-11 (11:35)

status gma

2036
wpis nr 332 953
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

My tu gadu gadu, a na YouTube siedzi już filmik omawiający obsługę Lotto Organizera 10.5!

Link do filmu: http://www.youtube.com/watch?v=oLU90oaB_tE

Dajcie znać co myślicie o najnowszej wersji programu
2010-06-11 (11:47)

status SirMavins

4654
wpis nr 332 956
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Na 2.

Nie piszę tego o Tobie, ale ja tak nie mogę.

Filmy mające służyć prezentacji czegokolwiek są jak bardzo popularne PowerPointowe dzieła.

No, niestety, nie mogę dopuszczać w nich jakiejkolwiek fuszerki.

Za takie coś od razu wyleciałbym..tzn, gdybym zrobił firm instruktażowy i on miałby ww \"błędy\".

Co do programu, to jak zwykle wychodzi sprawa 10/10.

Choć niektórzy \"zniżają się\" do poziomu 8/8.

To od razu napiszę, ze jak dla mnie stworzenie takiego programu jest nierealne. I nie o to chodzi.
2010-06-11 (16:45)

status gma

2036
wpis nr 333 026
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Wrzuciłem na G-Lotto małą ankietę w pasku bocznym. Potrzeba tylko jednego kliknięcia i to wszystko.

Zagłosuj: http://www.g-lotto.info

Dzięki z góry
2010-06-11 (17:09)

status SirMavins

4654
wpis nr 333 031
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Z możliwością moderacji i z brakiem analfabetów, kanalii i takich innych szumowin, to pewnie.

Ale ..po co?

Nie wystarczą te, które są?

Są, a i tak nie są należycie wykorzystywane.

Na początku będzie euforia, a potem po staremu.

2010-06-11 (21:49)

status gma

2036
wpis nr 333 145
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Marcinie, jest dużo racji w tym, co piszesz. Okazuje się jednak, że moje próby budowania społeczności na FB spełzły na niczym, więc dla dobra ogółu byłbym skłonny ponownie otworzyć forum. Moderacja i zero chamstwa to byłyby tematy przewodnie, ale też zastosowałbym podejście Janusza i nie dzielił forum na mniejsze tematyczne -- wszystko byłoby dostępne temat pod tematem dokładnie jak tutaj. Hehe, ankieta nauczyła mnie, że muszę jak najbardziej wychodzić do ludzi i jak najbardziej wszystko ułatwiać -- wtedy będą chcieli z tego korzystać
2010-06-12 (07:56)

status SirMavins

4654
wpis nr 333 218
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

To problem wielu autorów.

Jak nad czymś pracujesz i jesteś zadowolony, a chcesz o sprzedać, to przydałaby się reklama.

Najlepsza jest pokazanie trafności, czyli o ile z maszynką mam większe szanse niż bez niej.

Raz filmy instruktażowe, dwa owa funkcjonalność.

Wielu twórców wie co ma, ale nie wie jak pokazać czym to naprawdę jest.

Do do FB czy N-kl to moje zdanie jest jedno i to samo.

Negatywne.

A forum?

Zaraz będzie masa wpisów o liczby - mimo iż zapewne na wstępie i może nawet w regulaminie zaznaczysz, ze nie o to chodzi.

Nic, to na razie.

SirMavins
2010-06-12 (08:51)

status gma

2036
wpis nr 333 225
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

>> Jak nad czymś pracujesz i jesteś zadowolony, a chcesz o sprzedać, to przydałaby się reklama.

>> Najlepsza jest pokazanie trafności, czyli o ile z maszynką mam większe szanse niż bez niej.

>> Raz filmy instruktażowe, dwa owa funkcjonalność.

Jeżeli chodzi o Lotto Organizera, to w zasadzie robię i jedno i drugie, a program nadal jest za free

>> Do do FB czy N-kl to moje zdanie jest jedno i to samo.

>> Negatywne.

Z ankiety domyśliłem się, że podobnie do Ciebie uważa wieeeele wieeele osób.

>> A forum? Zaraz będzie masa wpisów o liczby - mimo iż zapewne na wstępie i może nawet w regulaminie zaznaczysz, ze nie o to chodzi.

A niech sobie będą. Najwyżej będzie się prowadziło działalność edukacyjną i tłumaczyło ludziom, dlaczego \"daj numerki\" nie zadziała

Marcin, dzięki, że tak komentujesz ten wpis i dzielisz się swoim zdaniem

P.S. Lotto Organizer 10.5 po raz kolejny

>> http://tnij.org/lotto-organizer

| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lottoStrona: 1 2 3
Wyślij wiadomość do admina