Forum strony www.multipasko.pl [Regulamin]

Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów
Login:

Hasło:
Strona: 1 2 3
Wyślij wiadomość do admina

Przewiń wpisy ↓

MAXSTAR

2010-05-08 (10:16)

status SirMavins
Data rejestracji: 2009-05-29
Ilość postów: 3951

4654
wpis nr 321 754
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

A co może odpowiedzieć?

W domyśle \"mądrego\".

2010-05-08 (12:45)

status KURKA
Data rejestracji: 2009-01-23
Ilość postów: 2551

4098
wpis nr 321 812
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

mstiopa

pisałeś że coś tam studiujesz, albo już masz jakiś tytuł ?

Niestety ale dzisiaj wykształcenie wyższe to to co kiedyś liceum.

Dobrze że matematyka wróciła na maturę , bo mamy takich studentów jakich mamy

Wracając do tematu to naprawdę nie mogę zrozumieć ludzi którzy nie wiedząc w co , mimo to pakują się. Rozumie, że można czegoś nie zrozumieć , lub źle zrozumieć . W sumie regulaminy są tak pisane by były właśnie nie do końca jasne , by dawały fałszywe poczucie atrakcyjności oferty itp. Można wówczas zaryzykować np 3x15zł ale 3x150 zł ???

Podejrzewam , że wygrasz około 50zł (+/- 30zł)/miesiąc.

Dasz im 450zł a dostaniesz od 100 do 200zł.

2010-05-08 (12:50)

status SirMavins

4654
wpis nr 321 815
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

I nie zapominaj KURKO, że firma ma JESZCZE prawo coś z tego uszczknąć - wg Regulaminu.
2010-05-08 (13:52)

status mstiopa
Data rejestracji: 2010-05-03
Ilość postów: 14

12495
wpis nr 321 845
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Nie chodzi o to co się studiuje, czy jest się mega inteligentnym itp.

Chodzi o kalkulację ryzyka.

Czasami warto jest zaryzykować pewną kwotę (np. te 450zł) i sprawdzić czy się coś urodzi (o ile jest chociaż cień szansy).

@SirMavins - teraz ja odwrócę trochę uwagę... jak jeździłeś/jeździsz komunikacją miejską, to znasz swoje prawa i obowiązki? A znasz może wszystkie przepisy prawne dot. pracy (tudzież umowy o pracę), przepisy BHP i inne WAŻNE rzeczy?

Pytam tak z ciekawości... przecież pakujesz się do firmy, wykorzystujesz swój czas, więc może warto poznać wszystkie swoje prawa... wiesz może, że za każdą nadgodzinę w pracy powinni Ci wypłacić więcej pieniędzy? Może i wiesz, ale pytanie czy się do tego stosujesz... czy idziesz do szefa z hasłem: \"Proszę mi wypłacić 12zł więcej w tym miesiącu, bo siedziałem 1h i 26 minut dłużej, po godzinach\".

Natomiast już wracając do Twojej wypowiedzi i odpowiadając PRAWIE poważnie... Okresem jest miesiąc. Wiedziałem o tym, że przez pierwsze 3 miesiące płacę po 150zł i dopiero później mogę \'odejść\' (lub zostać). Pisałem już o tym, tak \'bajdełej\'.

\"Żadna wygrana\" dotyczy zabezpieczenia Maxstar. Jeżeli w miesiącu trafi się chociaż jedna trójka, to już jest wygrana.

Nie wiem z kim gram. Chciałbyś (będąc w takiej grupie 100 osób), aby pozostałe 99 osób wiedziało jak się nazywasz i gdzie mieszkasz? A może Maxstar powinno porozdawać wszystkim uczestnikom numery telefonów, żeby się mogli porozumieć? A może jeszcze lepiej... niech umieści w internecie listę z tymi 100 osobami i wypisze ich dane osobowe! OGARNIJ SIĘ! Poufność danych! Nie są głupi i na pewno NIGDY nie udostępnią osobom trzecim, ponieważ im na to nie zezwalałem.

@SirMavins - \"pracownikowi należy się za ciężką pracę premia, ale firma nie ma

Skoro nie ma, to jej nie dostanie, proste?\"

Jaki to ma związek z Maxstar? Czy JA wykonuję ciężką pracę?

A idąc Twoim tropem (czyli odchodząc kompletnie od tematu...) - jeżeli pracownik tak mocno pracował, że należy mu się premia, to firma powinna mieć finanse, aby mu tę premię wypłacić. Jeżeli tego nie zrobiła, to lepiej od razu zastanowić się nad zmianą pracy, bo firma tonie w długach. Miałem taki przypadek i uciekłem z firmy tuż przed jej upadkiem. Mogłem pracować 3 miesiące za darmo, ale wolałem dostać pare groszy mniej w innej firmie. 2 miesiące po moim odejściu dzwonił do mnie kumpel z tej pracy i mówił, że jest bezrobotny. Także sorry, ale... warto przeżyć pewne rzeczy, a nie jedynie szukać kłótni w internecie.

Kiedy mówię, że chcę porozmawiać, to chcę ROZMAWIAĆ (przeważnie z ludźmi inteligentnymi, za których Was tutaj uważa{łe}m).

I jeszcze raz wracając do Twojej wypowiedzi:

\"Tak więc to TY najpierw przeczytaj DOKŁADNIE zasady, a potem pisz o mnie, ze ja pobieżnie się z nim zaznajomiłem.

Jak widzisz, całkiem nieźle go znam i jak chcesz to możemy podyskutować.\"

Zapoznaj się proszę z moimi postami, a nie z regulaminem - o tym cały czas pisałem. Nie czytałeś moich postów.
2010-05-08 (14:24)

status SirMavins

4654
wpis nr 321 853
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Zaskoczę Cię.

\"A znasz może wszystkie przepisy prawne dot. pracy (tudzież umowy o pracę), przepisy BHP i inne WAŻNE rzeczy? \" - dotyczące mojej pracy. TAK.

\"Jeżeli w miesiącu trafi się chociaż jedna trójka, to już jest wygrana.\"

Owszem, ale ile za trójkę dostajesz tego nie wiesz, a może się okazać, że JEDEN GROSZ - to tez pieniądz.

\"Chciałbyś (będąc w takiej grupie 100 osób), aby pozostałe 99 osób wiedziało jak się nazywasz i gdzie mieszkasz\"

Tak się składa, ze jak gram w grupie kilkunastu osób, to każdy z nas ma dane drugiej osoby.

Piszesz \"OGARNIJ SIĘ\" - a ja Ci: POMYŚL i OBUDŹ SIĘ.

Najlepszym dowodem na to, ze nie rozumiesz co do Ciebie piszę jest niezrozumienie tekstu o zapłacie za pracę. To przykład mający za zadanie zwrócić Ci uwagę na tok rozumowania i postępowania.

\"...naprawdę nie mogę zrozumieć ludzi którzy nie wiedząc w co , mimo to pakują się. Rozumie, że można czegoś nie zrozumieć , lub źle zrozumieć.\"

Nadal nic Ci nie świta?

\"Nie czytałeś moich postów.\" - wiedziałem, ze tak napiszesz.

CZYTAŁEM i rozumiem, że \"kupujesz kota w worku\" - cytat KURKI.

A Twoje posty wynikają z niezrozumienia regulaminu, który jest podstawą do dyskusji, gdyż nie docierają do Ciebie żadne argumenty.

Masz 450 i chcesz je komuś dać, to daj - jest wiele osób potrzebujących.

Nie musi być to MAXSTAR...

Piszesz \"Chodzi o kalkulację ryzyka.\" i wspomniałeś coś tam o inteligencji.

To ile wg Twojej inteligencji wynosi to Twoje ryzyko?

Wpłacasz 450 i:

a. nic nie dostajesz?

b. dostajesz pewną kwotę <450?

c. dostajesz =450, a więc wychodzisz na zero?

d. dostajesz >450, a więc odzyskujesz wkład i jeszcze zarabiasz?

Jesteś w stanie udzielić mi jednoznacznej odpowiedzi (1z4)???

2010-05-08 (14:37)

status mstiopa

12495
wpis nr 321 858
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

To są gry losowe, więc nie wymagaj, że JA Ci odpowiem na to pytanie.

To nie jest lokata, że NA PEWNO dostaniesz pewien procent.

Jaka jest różnica pomiędzy daniem komuś (potrzebującym) 450zł, a wydaniem ich na kupon w LOTTO?

Idiotyczne pytanie. Potrzebujący jedynie podziękuje w 30% wyda to na żywność albo zaległe opłaty. W pozostałych procentach po prostu wyda na alkohol i będzie się z Ciebie śmiał.

Jak wydajesz na LOTTO to masz jakiś tam milionowy procent pewności, że coś się zwróci.

Tak jest i tutaj z Maxstarem. Dałem 450zł, a co się z tym stanie, to zobaczymy. Nikt jeszcze nic nie napisał na ten temat. Nikt się nie podzielił informacją o tym, czy ktoś coś wygrał czy nie wygrał. To jest coś nowego i nie ma narazie ŻADNYCH informacji.

A co do Twojej gry w grupie. Czy najpierw poznałeś tych ludzi, czy może najpierw kupiłeś kupony? Czy to są Twoi znajomy? Czy poznałeś osoby, z którymi grasz? Czy poznałeś te osoby najpierw dowiadując się ich nazwisk i adresów zamieszkania? Wiesz w ogóle do czego dążę? Argumenty masz po prostu z...

To już nie jest rozmowa. Jestem sam. Jak będę miał jakiekolwiek informacje pod koniec miesiąca o wygranej/przegranej, to coś więcej napiszę. Tymczasem teraz taka dywagacja nie ma w ogóle sensu. Ty przedstawiasz swoje fantazje, a ja nie mam jak się obronić (ale stopniowo będę posiadał pewną wiedzę na temat całego tego systemu).

Natomiast to, czy umoczyłem, czy może jednak coś zyskałem? Dowiemy się z jakiś czas, kiedy emocje opadną, a do mnie dojdzie jeszcze jakiś list z raportem miesięcznym.
2010-05-08 (14:51)

status SirMavins

4654
wpis nr 321 865
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Moje argumenty w Twojej sprawie są nie do pobicia, bo są rzeczowe.

A tych znajomych to znam, bo to moi znajomi, a nie ktoś \"z ulicy\".

Mi za to bardzo jest Ciebie żal, bo Twój stosunek do pomocy innym jest aż nadto widoczny.

Czytaj - negatywny stosunek do pomagania innym.

\"To jest coś nowego i nie ma narazie ŻADNYCH informacji. \" - i to jest NAJWAŻNIEJSZA informacja.

Tylko pogratulować.

I ten Twój \"raport\" - kupony tez można sfałszować i na tym forum ludziska pokazują jak to jest zrobione.

Wyciąg z konta z 1 mln $ chcesz?

----------P O W O D Z E N I A--------------------------

2010-06-30 (06:31)

status SirMavins

4654
wpis nr 338 415
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Witam.

Jakby nie patrzeć mamy pierwszy miesiąc za nami, a drugi idzie ku końcowi.

A jaka informacja o wygranych?

Zero.

I co z tymi 450 złotymi?

Też nie wiadomo.

Firma istnieje i działa jeszcze, czy już \"znikła\"?

---------------------------------------

Jakoś dziwnie się składa, że najpierw jest szum, potem cisza.

Za jakiś czas trzeba będzie wypisać te firmy w dziale \"Oszustwa\" lub \"Uwaga oszuści\".

2010-07-22 (18:00)

status mstiopa

12495
wpis nr 343 125
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

W wolnym czasie utworzyłem stronę internetową (ku przestrodze), także można wszystko przeczytać: http://www.maxstar.info

W skrócie: Firma/System MaxStar to oszustwo. Firma odpowiedzialna, czyli Libenter Sp. z o.o. (Jacek Madej), także jest nieodpowiedzialna i wygląda na to, że z tego żyje (oszustwa).

Co by nie mówić - mieliście rację. Nie zmienia to faktu, że udało mi się skontaktować z jedną osobą, która wcześniej zaczęła zabawę (właściwie to on się sam do mnie odezwał). W kwietniu otrzymał niecałe 1400zł, natomiast w maju już się kontakt urwał.

W moim przypadku zabawa zaczęła się w maju, więc skończyło się na stracie 150zł.

Pozdrawiam.
2010-07-22 (20:06)

status ralfek
Data rejestracji: 2009-07-08
Ilość postów: 3863

4876
wpis nr 343 157
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

szacunek mstiopa
2010-07-23 (12:31)

status SirMavins

4654
wpis nr 343 253
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

M O J E U Z N A N I E.

Tak się robi ludzi w bambuko.

Ps. Umieść ten link we wszystkich możliwych miejscach a szczególnie na forach i do tego na portalach lotto.

Ps2. ale co, te 1400 jednak dali?
2010-07-23 (12:42)

status SirMavins

4654
wpis nr 343 254
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

A już wiem.

Te 5,04 + 5,25 = 10,29.

344,80 : 10,29 = 33,5 OSOBY.

Tyle było w grupie MAXIMUM- STRAT.

Na wypadek gdyby ktoś zadał pytanie, są w porządku, bo \"to ta druga, ina firma zawiniła i z jakiej racji oni mają ponosić koszty przelewu/przekazu\"?
2010-07-24 (10:39)

status mstiopa

12495
wpis nr 343 427
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Nie do końca rozumiem... z tym umieszczaniem linka, to piszesz bez złośliwości?

Te ~1400zł dali (normalnie zwrócili na konto), a miesiąc później się zwinęli.

Co do tych 5zł - mój kolega (który miał do tego większy zapał) dostał kasę od p. Madeja (firma Libenter), bo się upomniał (2 razy dzwonił z wyrzutami). Ja już nie dostałem tego zwrotu \'wygranej\'. Także chyba nie ma co dzielić tej kwoty na ilość osób. Wydaje mi się, że te 5zł wziął sobie \'z d*py\' i po prostu przelał w ramach \'zadośćuczynienia\'.

Nie wiem czy jest sens to nagłaśniać... widząc jak działa policja i służby... to tak czy siak pana Jacka Madeja (Libenter Sp. z o.o.) nie zamkną... a w sieci już są ogłoszenia o pracę do tej firmy na telemarketera.

http://www.google.pl/search?q=maxstar - strona jest w pierwszej trójce, także jak ktoś będzie chciał, to znajdzie informacje.

W sumie najważniejszy link całego \'blogu\', to ten: http://www.maxstar.info/2010/07/08/maxstar-to-oszustwo-udowodnione/
2010-07-24 (14:31)

status SirMavins

4654
wpis nr 343 484
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

\"z tym umieszczaniem linka, to piszesz bez złośliwości?\"

A jakże by inaczej.

Tępienie nieuczciwych firm jest nasza powinnością.

Pozdrawiam
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lottoStrona: 1 2 3
Wyślij wiadomość do admina