Forum strony www.multipasko.pl [Regulamin]

Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów
Login:

Hasło:
Strona: 1 2 3
Wyślij wiadomość do admina

Przewiń wpisy ↓

MAXSTAR

2010-05-06 (13:26)

status KURKA
Data rejestracji: 2009-01-23
Ilość postów: 2551

4098
wpis nr 321 043
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

mstiopa

Skoro już tam wpłaciłeś to znasz zasady.

Może przedstaw jak to się kręci.

na stronie podają regulamin a w nim nie widzę nic o JOCKERSTAR.

wiem że płacę 150zł/miesiąc , a co z tymi pieniędzmi dalej.

ile za te 150zł mam kuponów , lub ile udziałów (i ilu procentowych) w ilu kuponach (na jedną grę , na miesiąc) .

Przecież nie zawsze w miesiącu jest taka sama ilość losowań.

Tu są niewyjaśnione w regulaminie rzeczy , tzn podejrzewam właśnie haki.
2010-05-06 (13:38)

status SirMavins
Data rejestracji: 2009-05-29
Ilość postów: 3951

4654
wpis nr 321 055
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

\"podejrzewam właśnie haki\" - a może należy mieć pewność?
2010-05-06 (13:49)

status mstiopa
Data rejestracji: 2010-05-03
Ilość postów: 14

12495
wpis nr 321 062
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

@SirMavins - Nie znam konkretnie zasad. Ta Pani tłumaczyła mi tylko, że zakłady są jakichś ichnym systemem, czyli nijak ma się tutaj Wasza kalkulacja 4 kuponów.

Jak już tak chcemy liczyć, to jest to grupa 100 osób, gramy przez 30 dni, wpłacamy 150zł, czyli... 500zł dziennie (teoretycznie) wydaje się na kupony. Podejrzewam jednak, że wykładane jest mniej lub więcej (z możliwością odrobienia strat).

@KURKA - Szczerze mówiąc, to do dziś nie rozumiem o co chodzi z ich jockerstarem. Pani mówiła o tym, że jest to \'pewniak\', a reszta liczb jest \'dopasowywana\'. Jednym słowem... chyba korzystają z jakiegoś systemu, gdzie teoretycznie mają jednego pewniaka i resztę kul w jakiś sposób \'losują/przygotowują\'.

Jest ryzyko, jest zabawa... na wszelki wypadek podałem im numer karty debetowej (nie kredytowej!), która mi wygasa za pół roku, a zgodnie z ich regulaminem jesteśmy zobowiązani płacić przez pierwsze 3 miesiące. Później jak się nie zapłaci, to nie bierze się udziału w grze i można też zrezygnować z dalszej gry.

Regulamin faktycznie nie wyjaśnia wielu rzeczy, ale zawsze można zadzwonić na tę infolinię. Ja osobiście wolę poczekać ten pierwszy miesiąc, niż wysłuchiwać w telefonie jakie to wszystko jest cudowne... ;p
2010-05-06 (13:49)

status SirMAvins

4654
wpis nr 321 064
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

I tu kwoli rozwikłania niejasności.

MAXSTAR - POWERSTAR - JOCKERSTAR...

RINGO też będzie?
2010-05-06 (13:57)

status KURKA

4098
wpis nr 321 069
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

mstiopa

jeden powie że jesteś odważny, inny że nierozważny .

To kupiłeś kota w worku.

2010-05-06 (14:20)

status mstiopa

12495
wpis nr 321 082
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

@SirMAvins - Nie rozumiem o co Ci chodzi...

MAXSTAR - nazwa \'handlowa\' firmy (to chyba jest firma z Niemiec czy tam Holandii)

POWERSTAR - nazwa grupy, Maxstar, która wspólnie gra

JOCKERSTAR - nazwa dla tego jednego \'pewniaka\' w grze systemowej grupy Pokerstar (firmy Maxstar)

@KURKA - dokładnie! Jest to jedna wielka niewiadoma (ten kot w worku), a jak będzie naprawdę to się okaże. Równie dobrze mógłbym wydać 450zł na chybił trafił w lotka... chociaż... te 25 milionów w Elblągu na chybił trafił zrobiło na mnie wrażenie.
2010-05-06 (14:24)

status SirMavins

4654
wpis nr 321 083
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

No właśnie o to chodzi, ze nie rozumiesz.

kto to daje jakiejś obcej firmie/osobie kasę i jeszcze się z tego cieszy?

A kasę daje za nic .

A ten Joker to prosta sprawa.

Firma bierze najbardziej prawdopodobną liczbę i do niej \"dokleja\".

A pisze, że wygrywa się za dwie - toż to bzdura, bo za 2/6 nie ma wygranej.

Czyli inaczej pisząc tworzy układy 5/5 = 1
2010-05-06 (15:46)

status klifek
Data rejestracji: 2010-02-26
Ilość postów: 32

12410
wpis nr 321 099
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

mówiłem że się wcześniej odezwie

wciskaj kit ---- dobry bajer pół sukcesu
2010-05-06 (16:17)

status mstiopa

12495
wpis nr 321 103
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

klifek : \"mstiopa na 100% jesteś udziałowcem tej stronki

myślisz że po tym co napisałeś kasiorka będzie płyneła

szerokim strumieniem\"

klifek : \"coś mi się wydaje że chyba wcześniej

tylko pod innym nicem\"

A gdzie ja się niby odezwałem \'wcześniej pod innym nickiem\'?! Bez kitu, jesteście przewrażliwieni, ale w sumie to Was rozumiem. Tylko kwestia tego, czy chcemy dyskutować/rozmawiać, czy jedynie walić typowo polskie teksty.

Teraz bez kitu żałuję, że w ogóle się udzielałem w temacie, ale liczyłem, że się o tym porozmawia...
2010-05-06 (16:30)

status SirMavins

4654
wpis nr 321 108
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Muszę lecieć, ale napiszę Ci jedno.

No to podyskutujmy.

Pytania zadała Ci KURKA - a Ty że fajno jest kot w worku itp.

No to jest dyskusja merytoryczna?

W Regulaminie nie ma odpowiedzi na kilka zasadniczych pytań, na infolinii to samo, to o czym będziemy rozmawiać?

Napisz te konkrety a potem się obrażaj.

Pzdr
2010-05-06 (18:00)

status mstiopa

12495
wpis nr 321 132
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Odpowiedziałem na jego post, ale nie znam odpowiedzi na pytanie.

Pod koniec miesiąca mam niby pocztą otrzymać cały raport z danego miesiąca (jakie liczby były losowane i ile (nie) wygrałem).

Jakbym był osobą \'powiązaną z tą firmą\', to bym Ci odpowiedział na wszelkie pytania. Nie płacą mi za to, nie jestem powiązany z nimi.

Jestem normalnym facetem, który kończy studia, pracuje i szuka różnych metod na pozyskanie dodatkowych paru groszy.

A jak już masz zamiar się mnie czepiać...

Kurka napisał: \"mstiopa

jeden powie że jesteś odważny, inny że nierozważny .

To kupiłeś kota w worku.\"

mstiopa napisał: \"@KURKA - dokładnie! Jest to jedna wielka niewiadoma (ten kot w worku), a jak będzie naprawdę to się okaże. Równie dobrze mógłbym wydać 450zł na chybił trafił w lotka... chociaż... te 25 milionów w Elblągu na chybił trafił zrobiło na mnie wrażenie. ;p\"

A na tamte pytania użytkownika KURKA odpisałem w poście : 2010-05-06 (13:49). Nie \'rozmawiasz\' z tEMpym kijem. Mam trochę oleju w głowie i nie pozwolę sobie wmawiać nieprawdy.

Ucinam rozmowę. Odezwę się jak dostanę od nich list.
2010-05-06 (20:14)

status KURKA

4098
wpis nr 321 201
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

mstiopa

To w czerwcu można podyskutować , bo teraz nie ma o czym.

Nie znając podstawowych rzeczy, trudno wypowiadać się.

Ale jeśli jest infolinia to wystarczy zapytać się , jaka jest wygrana za trafienie trójki.

Można również zapytać w ilu kuponach mamy udział w jednym losowaniu.

Jeśli jest to 20 gr to znaczy że 100% wygranej jest dzielone na 100 osób będących w wspólnej grupce (1 udział na każdą osobę , w wielkości 1%).

A z ilości kuponów na losowanie w których mamy udział obliczymy w przybliżeniu (ilość losowań w miesiącu nie jest stała) ile z tych 150zł idzie na grę a ile dla firmy.

Tyle chyba możesz się dowiedzieć ???

2010-05-07 (05:33)

status SirMavins

4654
wpis nr 321 318
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Wracam, czytam i...

...obraził się...

Dobre, nawet bardzo.

\"Ucinam rozmowę\" - brak kultury.

A resztę napisała KURKA.

Ps. Mam nadzieję, ze po miesiącu poznamy zasady, bo jak na razie jest to \"wspaniały\" sposób na odstraszenie potencjalnych uczestników gry.
2010-05-07 (22:59)

status mstiopa

12495
wpis nr 321 680
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Ponieważ dyskusja z Wami jest męcząca, wpadłem na pomysł przygotowania pewnej strony internetowej, na której będę przedstawiał informacje dotyczące całego tego \'systemu\'.

W zależności od sytuacji będzie to przestroga albo namawianie do wspólnej gry. Czas pokaże jak to tam wyjdzie.

Odzywam się wyjątkowo, ponieważ dzisiaj dostałem pocztą list z pewnymi informacjami, także po części wiem o co chodzi (nie dzwoniłem na infolinię).

http://www.maxstar.info/images/normal/2010-04-30_2.jpg

Także przynajmniej po części wiadomo na czym to polega.

PS. SirMavins - jeżeli już masz zamiar się czepiać, to nie uogólniaj. Napisz, że brak mi kultury społecznej, zamiast kultury. Napisz, że czytasz moje posty pobieżnie i lubisz się kłócić zamiast robić ze mnie czarną owcę. Robisz dosłownie to, co politycy - odwracasz sytuację, zamazując właściwy przekaz. Nieważne. Liczyłem na dyskusję, a zostałem wyśmiany. Powodzenia w życiu.
2010-05-07 (23:49)

status KURKA

4098
wpis nr 321 691
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Ja nie wyśmiewam, pytam bo nie wiele wiem.

Daje też radę jak można interpretować pewne informacje które chyba można od nich dostać, przecież to podstawowe rzeczy są - jak mówi basen

Mam rozumieć że twoja grupa 100 - osobowa bierze udział i w każdym losowaniu ma 33 kupony ???

zakładając 13 losowań po 33 kupony to w sumie 429 kuponów za 150zł co daje koszt jednego kuponu = 35 groszy ???

Ile płacą za trójkę ???

Bez takich podstawowych wiadomości , to o czym chcesz rozmawiać ???

Masz nr klienta , możesz przecież dowiedzieć się .

2010-05-08 (00:05)

status mstiopa

12495
wpis nr 321 695
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

KURKA - Ty się nie wyśmiewasz, ale \'kolega\' wyżej tak.

Niestety nie wiem czy moja grupa także ma 33 kupony (raczej tak?), pewnie mają też inne numery. (?)

Nie wiem czy to ma sens przeliczać kwotę na zakład/kupon. Ja bym jednak podszedł do tego z lekkim dystansem i poczekał na wyniki pod koniec miesiąca.

Nie chcę też wydzwaniać i dopytywać się o detale (przynajmniej na początku).

Jedyne co pamiętam z rozmowy z przedstawicielką, to miesięczna wygrana grupy jest dzielona według: ilości osób i stażu (czasu gry w grupie). Także nie da się raczej określić ile płacą za 3.

Możnaby wnioskować bardziej pod tym kątem - jeżeli jokerstar + 3 liczby z kupony dają nam 4 trafienia, to teoretycznie za trójkę płacą jak za czwórkę (podzielone przez liczbę graczy {jeżeli wszyscy mają te same liczby?}).

A chciałem porozmawiać z osobami, które także są w tej \'grze\'. Myślałem, że uda mi się trafić tutaj na kogoś takiego...
2010-05-08 (00:36)

status KURKA

4098
wpis nr 321 697
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Przecież zgodnie z tym :

masz tam wyszczególnione 33 różne szóstki na które Ty i twoja grupa gra.

To chyba gracie 33 kupony w każdym losowaniu.

Joker to coś o co na razie nawet nie pytam nie znając bardziej podstawowych spraw.

2010-05-08 (08:25)

status mstiopa

12495
wpis nr 321 721
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Okay, zgadza się. Ale nie wiem czy moja grupa ma te same liczby. Domyślać się tylko mogę, że tak. 33 kupony na cały miesiąc.

Jest jedna rzecz, której nie da się zauważyć po tym jak zamazałem liczby. Te jockery, normalnie widnieją w tych 33 kuponach.

Przykładowo (nie podaję prawdziwych danych) - cyfra 3 występuje w 7 kuponach. Jeżeli w tych kuponach (gdzie jest ta 3) trafi się dwie liczby, to teoretycznie jest trafiona \'trójka\'. Ciekawe czy to prawda, hehe
2010-05-08 (08:30)

status SirMavins

4654
wpis nr 321 724
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

mstiopa.

Widzę, że zamiast odpowiadać rzeczowo na pytania i rozwiewać wątpliwości PISZESZ NIEPRAWDĘ.

O mnie.

Nie wyśmiewam Ciebie, tylko Twoje podejście.

NAIWNE. Jak dziecko.

Podpisujesz umowę, wpłacasz kasę a o grze nadal jeszcze nie wiesz w 100%.

To spójrz na ten obrazek - \"Opłata za kolejne...na 14 dni przed końcem...\".

A w Regulaminie co jest napisane? - TY czytaj dokładnie, najpóźniej 6 dni.

A więc jak dałeś im nr karty to spokojnie mogą 8 dni przed ewentualnym Twoim przelewem pobrać sobie tę kwotę.

I dalej - tez Regulamin. - Po 3 miesiącach możesz rozwiązać umowę...

Z miesięcznym wypowiedzeniem, na 14 dni przed końcem, PISEMNIE, OSOBIŚCIE, itd.

A na ww 14 dni przed końcem 3 miesiąca mogą zupełnie spokojnie pobrać sobie kasę z Twojej karty.

To można pomyśleć tak: wezmą od Ciebie tę kasę za miesiąc 4, a zwrócą Ci jak rozwiążesz umowę...???

I teraz sama gra.

Ilość osób w grupie i staż są czynnikami decydującymi o kwocie wpłaty na Twoje konto.

I TY oczywiście wiesz ile dana osoba w grupie w niej jest, tak?

Nie ma możliwości powiadomienia Cię, że Ci i Tamci są o wiele dłużej, a więc pomimo wygranej danej sumy dostajesz mniej?

JESTEŚ tego pewien?

No to Twój cytat:\"A chciałem porozmawiać z osobami, które także są w tej \'grze\'. Myślałem, że uda mi się trafić tutaj na kogoś takiego...\"

GRASZ i nie wiesz z km - no człowieku, to jest dopiero jazda!!!

Podpowiem Ci - powinniście mieć możliwość swobodnego komunikowania się, itd., itp.

NIE znasz też kwoty jaka dostaniesz w przypadku gdy grupa wygra?

Czyli ZERO GWARANCJI.

No dobrze. Masz takie coś.

\" §8. Gwarancja zwrotu kosztów.

Jeżeli w ciągu 3 okresów MAXSTAR Uczestnikowi nie przysługiwała żadna Wygrana, wówczas opłaty za te okresy podlegają zwrotowi.\"

3 okresy oznacza 3 miesiące, a może oni traktują to jako 3x3 miesiące, bo skoro umowę zawiera się od razu na 3, to czemu nie???!!!

I słowa \"...nie przysługiwała żadna Wygrana...\" - a czy to oznacza, że jej nie dostałeś, czy też nie wygraliście?

Rozumiesz choć znaczenie tych słów?

Podaję przykład z życia, do którego mnie tak odsyłasz.

- pracownikowi należy się za ciężką pracę premia, ale firma nie ma.

Skoro nie ma, to jej nie dostanie, proste?

A te zapewnienia w Regulaminie to sobie daruję, bo powyższe niuanse przykrywają je.

Tak więc to TY najpierw przeczytaj DOKŁADNIE zasady, a potem pisz o mnie, ze ja pobieżnie się z nim zaznajomiłem.

Jak widzisz, całkiem nieźle go znam i jak chcesz to możemy podyskutować.
2010-05-08 (09:42)

status klifek
Data rejestracji: 2010-02-26
Ilość postów: 32

12410
wpis nr 321 743
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

I teraz zobaczymy co na to odpowie ?
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lottoStrona: 1 2 3
Wyślij wiadomość do admina