Forum strony www.multipasko.pl [Regulamin]

Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów
Login:

Hasło:
Strona: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Wyślij wiadomość do admina

Przewiń wpisy ↓

Kostka losowa

2010-03-27 (15:34)

status Amadeus
Data rejestracji: 2009-04-30
Ilość postów: 820

4541
wpis nr 304 545
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Mariusz pisze:

\"Ten sposób jest błędny . jezeli jest to zapis macierzy symbolami matematycznymi\"

To zapis w notacji Pascala. Podaję przykłady:

Macierz jednowymiarowa o 10 elementach:

array[1..10] of cokolwiek;

macierz dwuwymiarowa, 10x10:

array[1..10,1..10] of cokolwiek;

I macierz indeksowana zapisem kanonicznym kombinacji 6/49:

array[1..44,2..45,3..46,4..47,5..48,6..49] of cokolwiek;

Każda kombinacja 6/49 jest wskaźnikiem do tej macierzy.

Już pisałem na tym forum, że posługuję się Pascalem/Delphi

i często przykłady algorytmów podaję w pseudokodzie zbliżonym do Pascala.

Mogłeś w każdej chwili to rozpoznać, widząc wyraz \"array\" przed nawiasem kwadratowym.

\"Nie wykonałeś podstawowej analizy do tej macierzy .

Są dokładne dane odstające.\"

Nie ma ich, bo nie istnieje coś takiego jak \"dane odstające\".

Odstające od czego? W statystyce \"obserwacje odstające\" określa się definicją:

\"Obserwacja odstająca / element odstający (ang. outlier) – w statystyce obserwacja, która nie pasuje do modelu.\"

Do jakiego zatem to modelu nie pasują wartości z zakresu [1..44] macierzy?

Już wyjaśniłem Ci, że macierz ta nie jest żadnym modelem, jedynie szablonem do dokonywania pomiarów.

Zatem powtórzę pytanie: do jakiego modelu nie pasują rzekome \"dane odstające\" skoro nie opisuję modelu, ale jedynie formę zapisu?

Pozdrawiam ciepło,

Amadeus

2010-03-27 (16:01)

status Marriusz2
Data rejestracji: 2009-06-02
Ilość postów: 2460

4670
wpis nr 304 554
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Nie wiem ,gdzie nauczyłeś się paskudnego sposobu czepiania się słówek .

Pasuje mi to do nawyków nauczycieli .

Nie sięgasz meritum ale czepiasz się pierwszego z brzegu słowa aby zbić z tropu dyskusję .

To belferski sposób -nie do przyjęcia przez normalnych ludzi .

Przeczytałem Abstract angielski .

To abo nie umiesz tłumaczyć prostych spraw albo nie bardzo wiesz o co Ci chodzi .

każdy czytający dokładnie i precyzyjnie wie co napisałęś .

A ty teraz zawijasz i owijasz ,że to nie to miałeś na myśli .

A świstak siedzi i zawija ....
2010-03-27 (16:15)

status Tajemniczy Don Pedro
Data rejestracji: 2009-04-18
Ilość postów: 722

4474
wpis nr 304 558
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Drodzy Koleżanki i Koledzy.

Małe matematyczne wyjaśnienie dla publiczności, aby wiedziała, o co Szanowny Kolega Amadeus i równie Szanowny Kolega Mariusz kruszą kopie.

Otóż zdanie Kol. Amadeusa: \"W jednym ze swoich postów opisałem sześciowymiarową macierz,

array[1..44,2..45,3..46,4..47,5..48,6..49]. Kanoniczny zapis każdej

wylosowanej kombinacji stanowi wskaźnik do komórki w takiej macierzy. \"

- to zacytowane zdanie Kol. Amadeusa oznacza, iż dla Niego głównym przedmiotem Jego badań jest kolejność wypadania obiektów losowych w danym losowaniu.

Kto nie wierzy niechaj sobie pomnoży czynniki: 49 x 48 x 47 x 46 x 45 x 44 i podzieli otrzymany iloczyn przez 6! /czyli przez 720/.

Zatem tu nie chodzi w ogóle o jakieś przedstawienie nowego typu obiektu wielowymiarowego a o komplikację wektora zdarzeń.

Nie mam pojęcia po co to Kol. Amadeus robi, gdyż np. Kol. Hugo Steihaus ze szkoły lwowskiej uporczywie zalecał wszystkim studentom upraszczanie wielomianów a nie komplikowanie i to nawiasem mówiąc, jako jeden z nielicznych odnosił to również do gier losowych, które badał..

Podobne podejście reprezentowały właściwie wszystkie największe autorytety.

Jesli usiłujemy zbodować model matematyczny jakiegoś zjawiska, to komplikowanie zagadnienia skutecznie nam to uniemożliwia.

To tyle tytułem dygresji.

Spór toczy się, jak się wydaje, w przestrzeni absurdalnej i w ogóle nie dotyczy tematu kostki losowej a dotyczy raczej tematu który otworzyłem - model gry losowej, z tym, że mam ogromne wrażenie, że Szanowni Koledzy okopali się w swoich poglądach i przestali zważać na przedmiot sporu.

Oczywiście spór jest bardzo interesujący i spierajcie się Szanowni Koledzy jak najdłużej. Mnie on niestety wybaczcie w ogóle nie interesuje.

To, co mnie interesuje wyłacznie, to kwestia odchyłek /przesunięcia widmowego/ pomiędzy otrzymanymi zsumowanymi pomiarami kostek a dekoderem.

Jednak Kol. Mariusz nic nie napisze, bo sie boi, że ja usiłuję mu wydrzeć jego ukochany system kodowania.

Nic z tych rzeczy, bo od niepamiętnych czasów mam swój własny. Nawiasem mówiąc nawet nie mój, ktoś doskonale biegły w teorii mnogości w chwili niewątpiliwej słabości podzieli się nim ze mną i wprawił w osłupienie. I poprosił aby nie przekazywać tego w obieg naukowy.

Toteż Kol. Mariuszu, w ogóle nie interesują mnie Twoje kody.

Co prawda nie mam programu do gier losowych a kilkadziesiąt osób na tym forum od dawna ma.

Ale jeśli Bóg pozwoli, to też zbuduję, na razie częściowo zaopatrzyłem się w stosowną literaturę, aby nikomu nie zaprzatać głowy śmiesznymi problemami programistycznymi.

Ale mam od zawsze /gdy byłem jeszcze młodzieńcem/ zbudowany model.

Zwykłą ciekawość badawcza skłoniła mnie do tego aby Cię zapytać, co są warte Twoje kody /\"odpowiednie\" dekodery - tak to sam ująłeś../.

Krótko mówiąc jakie zanotowałeś najczęstsze pszesunięcie /odchyłki/ pomiędzy kodami a kostkami. Na przykładzie znanych czy nieużywanych kodów możesz to napisać wprost a na przykłądzie Twoich wybrańców ogólnie /no bo wiadomo, klucz/. Jest to ciekawe i tylko to mnie interesuje. I jest to niewątpliwie pytanie w temacie kostek losowych. Pytałem o to w zakamuflowany sposób wielokrotnie, ale nie raczyłeś odpowiedziec a kontaktu emailowego z Tobą nie ma.

Moje Uszanowanie Wszystkim Szanownym Forumowiczom.
2010-03-27 (16:23)

status Marriusz2

4670
wpis nr 304 559
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Jednak Kol. Mariusz nic nie napisze, bo się boi, że ja usiłuję mu wydrzeć jego ukochany system kodowania.

Kolega TDP nie za bardzo rozumie iż ja nie jestem właścicielem algorytmu i nie mam żadnego prawa ani żadnego interesu w przekazywaniu.

Nie mówiąc już o tym , że ja nigdzie nie obligowałem się do tego ???

To w czym TDP problem ???

Bo nie rozumiem
2010-03-27 (16:27)

status Marriusz2

4670
wpis nr 304 560
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

TDP

Spór toczy się, jak się wydaje, w przestrzeni absurdalnej i w ogóle nie dotyczy tematu kostki losowej a dotyczy raczej tematu który otworzyłem - model gry losowej.

Oczywiście ,że dotyczy .

Dokłądnie to samo można wykonać w prościźnie przy pomocy podziału przestrzeni na elementarne kostki.

I w tym cały pic!!!

Że nie można tego zrobić inaczej .

Nie da się
2010-03-27 (16:29)

status Amadeus

4541
wpis nr 304 562
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Mariusz pisze:

\"Tylko do jednego jedynego modelu , który miałeś na myśli .

Przecież go podałeś . To liczby żywe z losowania .\"

Te liczby nie stanowią żadnego modelu. Modelem może stać się coś, co z tymi liczbami się zrobi. A robię z nimi co tylko mi się podoba tak długo, aż zauważę obiecujące prawidłowości.

Nie czepiam się słowek. Po prostu \"obserwacja odstająca\" ma swoją definicję. Ta definicja nie stosuje się w tym kontekście, bo opisana macierz NIE JEST MODELEM. Zatem cała Twoja wypowiedź pozbawiona jest jakiegokolwiek sensu w kontekście podanego opisu, gdyż nie ma żadnego modelu, opisałem jedynie sposób zapisu.

\"To abo nie umiesz tłumaczyć prostych spraw albo nie bardzo wiesz o co Ci chodzi .\"

Jak na razie odnieść można wrażenie, ze To ty miewasz trudności ze zrozumieniem niektórych moich wypowiedzi. Mam się przyzwyczaić?

Bo naprawdę męczące jest tłumaczenie na wiele sposobó jednej mojej wypowiedzi, którą Ty wciąż z uporem interpretujesz przez pryzmat statystyki i rachunku prawdopodobieńśtwa, które nie są potrzebne w mojej metodyce, zatem takie pojęcia jak \"dane odstające\" nie opisują niczego w obrębie moich analiz.

\"Opisany SPOSÓB --NIE MODEL jest nieprawidłowy i błędny .\"

Nie ma i nie może być nic błędnego w tak abstrakcyjnym tworze jakim jest sześciowymiarowa macierz indeksowana liczbami kombinacji. To TYLKO FORMA ZAPISU, jedna z wielu, jaką stosuję. Ty reagujesz jak przeglądarka internetowa, wrzuci Ci się słowo \"macierz\" i już pędzisz poprawiać, nie sprawdziwszy nawet, czy nie chodzi o czyjąś matkę.

Czy na przykład taka struktura jak:

Ludzie = array [1900..2100,1..12,1..31] of PESEL

indeksowana datami urodzenia, w której PESEL Kowalskiego urodzonego 11 grudnia 1957 roku znajdziemy tak:

Kowalski = Ludzie[1957,12,11]

może być \"błędna\"?

sindbad napisał:

\"wydaje mi się, że losowanie to adres (wskaźnik, indeks) do bazy, w której mogą być różne rzeczy, które reprezentują dane losowanie.\"

I miał całkowitą rację. Kombinacja może być wskaźnikiem do struktury indeksowanej jej elementami.

Czy nadal wydaje Ci się, że prosta macierz indeksowana zapisem kanonicznym kombinacji jest \"błędna\"?

TDP pisze:

\"zacytowane zdanie Kol. Amadeusa oznacza, iż dla Niego głównym przedmiotem Jego badań jest kolejność wypadania obiektów losowych w danym losowaniu\"

Inaczej. Ten konkretny zapis (macierz sześciowymiarowa) służy do

badania trajektorii wyznaczanej przez współrzędne kolejnych losowań.

Innymi słowy, obserwuję \"ruchy brownowskie\" wyznaczane przez kolejne losowania (przestrzeń jest tu dyskretna, nie ciągła).

Pozdrawiam!

Amadeus

2010-03-27 (16:32)

status Marriusz2

4670
wpis nr 304 563
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

TDP

Albo nie umiesz czytać tego typu wzorów albo stworzyleś teorie do nie istniejących rzeczy .

cytuję :

- to zacytowane zdanie Kol. Amadeusa oznacza, iż dla Niego głównym przedmiotem Jego badań jest kolejność wypadania obiektów losowych w danym losowaniu.

A w którym miejscu zapisu zauważyłeś odpowiedni indeks kolejności .?????

Chyba ,że masz dar jasnowidzenia .

Walnąłeś się .

Zupełnie o to nie chodziło .

Napisz literami i liczbami --który to jest indeks kolejności we wzorze --ja go nie widzę ?????
2010-03-27 (16:36)

status Marriusz2

4670
wpis nr 304 565
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Amadeus

gdyby twórca bomby wodorowej Stanisław Ulam to czytał!!!!!

za głowę by się złapał.

Podałeś blędną rzecz

W jaki byś sposób nie układał tych 49 liczb zawsze uzyskasz w takiej macierzy dane nieoznaczone gdyż aby to widzieć potrzeba kartki w kratkę i ołówka .

Amadeus

Mysle ,że dla wszystkich dyskusja jest nudna .

A sobie podstawiaj co zechcesz .
2010-03-27 (16:55)

4474
wpis nr 304 570
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

„A w którym miejscu zapisu zauważyłeś odpowiedni indeks kolejności .?????

Chyba ,że masz dar jasnowidzenia .”

Nie mam daru jasnowidzenia.

Mam dar teorii mnogości, algebry, teorii gier, etc… Mniejsza z tym jaki mam dar.

On to napisał wprost słowami:

\"W jednym ze swoich postów opisałem sześciowymiarową macierz,

array[1..44,2..45,3..46,4..47,5..48,6..49]. Kanoniczny zapis każdej

wylosowanej kombinacji stanowi wskaźnik do komórki w takiej macierzy. \"

To powyższe oznacza dokładnie to, o czym piszę.

Na elementarnym poziomie kombinatoryki rozumie to każdy. On rozpatruje 6! ustawień porządkowych wylosowanych obiektów losowych.

Czyli nie 1 liczba złożona z 6 obiektów losowych, lecz kolejność /6! / losowanych obiektów losowych. Poziom uczenia zintegrowanego obecnie, jeśli się nie mylę..

Pisał już o tych silniach a ja je wyśmiałem. Zapytaj Sindbada, jeśli nie wierzysz.

„Kolega TDP nie za bardzo rozumie iż ja nie jestem właścicielem algorytmu i nie mam żadnego prawa ani żadnego interesu w przekazywaniu.

Nie mówiąc już o tym , że ja nigdzie nie obligowałem się do tego ???”

Po co mi Mariuszu Twój /Wasz/ algorytm. Po nic. Ale ciekawe dla nas obu a dla Ciebie i Twoich Kolegów nawet bardziej niż dla mnie byłoby delikatne porównanie przesunięcia widmowego. Po prostu tylko tak, w dwóch słowach, bez żadnych zobowiązań. Dziwne, że tego nie rozumiesz, ale… Wola Pańska.

W tej sytuacji nie przeszkadzam w dalszym kruszeniu kopii w temacie: czy korzystnie jest w warcabach wymieniać miejscami wszystkie pionki

/12! możliwości dla jednej tylko strony/,

czy nie.

I to wszystko.

No to owocnej dyskusji Wszystkim.

2010-03-27 (17:03)

status Amadeus

4541
wpis nr 304 575
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Mariusz pisze:

\"A w którym miejscu zapisu zauważyłeś odpowiedni indeks kolejności .????? \"

Podając opis wielokrotnie pisałem o trajektorii wyznaczanej przez KOLEJNE losowania. TDP ma rację w tym, że czynnikiem, jaki biorę pod uwagę jest właśnie KOLEJNOŚĆ, gdyż KOLEJNE kombinacje wyznaczają mi KOLEJNE współrzędne w macierzy sześciowymiarowej przez które to współrzędne przechodzą KOLEJNE odcinki trajektorii \"ruchu\" losowań w przestrzeni wszystkich kombinacji 6/49.

\"Walnąłeś się . Zupełnie o to nie chodziło.\"

Nie. Ty się \"walnąłeś\". Kolega TDP właściwie odczytał moje intencje dotyczące kolejności, jedynie co do skali znaczenia tej kolejności zobaczył to inaczej niż ja.

Pozdrawiam ciepło,

Amadeus

2010-03-27 (17:15)

status Amadeus

4541
wpis nr 304 577
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

TDP pisze:

\"On rozpatruje 6! ustawień porządkowych wylosowanych obiektów losowych.

Czyli nie 1 liczba złożona z 6 obiektów losowych, lecz kolejność /6! / losowanych obiektów losowych.\"

Nie. Zupełnie nie tak.

Opis tutaj:

http://forum.multipasko.pl/n_viewtopic.php?id=2872&page=14

2010-03-02 (18:27)

Wzór na permutacje z silią dotyczy TYLKO I WYŁĄCZNIE permutowania \"alfabetu\" podstawieniowego złożonego z 49 elementów przez jaki podstawiam, \"szyfruję\" wyniki archiwalne.

Napisałem:

\"for wynik = 1 to numer_ostatniego_wyniku do begin

wczytaj(wejscie)

for liczba = 1 to 6 do wyjscie[liczba] = alfabet[wejscie[liczba]]

sortuj(wyjscie)

zapisz(wyjscie)

end\"

Możnaby ten sam efekt uzyskać tworząc tablicę podstawieniową

dla 13983816 elementów i podstawiać kombinacje poprzez ich kody CSN.

TDP, wygląda na to, że \"wyśmiałeś permutacje\" nie widząc nawet co mam na myśli.

Jeśli nadal uważasz, że ilość unikatowych podstawień ciągu złożonego ze znaków n-znakowego alfabetu (w którym to ciągu każdy z n znaków występuje co najmniej raz) przez wszystkie n! permutacje alfabetu

NIE JEST równy ilości tych permutacji, to chętnie napiszę dla Ciebie i obserwatorów tej dyskusji prosty program, który to po prostu zademonstruje, generując wszystkie permutacje określonego alfabetu, postawiając przez niego ciąg zapisany w tym alfabecie i zliczając unikatowe ciągi wynikowe.

Pozdrawiam!

Amadeus

2010-03-27 (17:34)

status ~aligator
Data rejestracji: 2009-12-16
Ilość postów: 127

12303
wpis nr 304 582
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

witam

z zainteresowaniem przyglądam się macierzy która stworzył Amadeus

i z czysto technicznej strony

abstrahując od emocji i podwalin teoretycznych

jeśli można zapytać to

po co tworzysz macierz o 7.256.313.856 komórkach

z których 7.242.330.040 to komórki \"martwe\" w których nic się nie dzieje

a wszystko rozgrywa się w jednym scalonym \"sektorze narożnikowym\" macierzy?

czy to zrobiłeś specjalnie?

pozdrawiam
2010-03-27 (17:59)

4474
wpis nr 304 584
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Aligator, ano właśnie coś w tym stylu... Ale to nie na temat tego wątku..

Mariuszu, niepotrzebnie się obrażasz, to niepotrzebny przejaw mechanizmów obronnych osobowości.

Nikt Cię nie atakuje, wszyscy Cię ogromnie cenią i lubią. Po co się obrażać i po co się bronić. Jesteś tu lubiany przez ogół jak nikt inny.

Ponadto kto jak kto, ale ja nie czuję, żebym tu zbytnio zaśmiecił, oprócz tego dowcipu o Koperniku. Ale wówczas Wszyscy Koledzy żartowali nie na temat.

Zatem możesz spokojnie powrócić do dyskusji. Już się nie odezwę tutaj nigdy.

Teraz Amadeus.

Ty w naukach ścisłych jesteś Mozartem.

Nie przekonasz mnie tą argumentacją, ale być może jesteś na tropie czegoś większego - jak to inżynier. Mnie niestety w nauce przekonają wyłacznie uproszczone modele matematyczne.

A jeśli chodzi o permutacje, to my z Mariuszem i jeszcze zapewne co najmniej kilku Kolegów Mariusza i jeszcze pewnie niektórzy Szanowni Czytelnicy w liczbie ok. kilkunastu, zastanawiamy się nad taką \"drobną\" permutacją /nie uwierzysz/ jak:

->> 13983816 !

I to nadal ściśle w temacie kostek.

Taki paradoks.

No to z godnie z jasną prośba Kol. Mariusza

Żegnam.
2010-03-27 (18:45)

status ~aligator

12303
wpis nr 304 598
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

witam

co prawda było o czepianiu się słówek

i że to nieładnie i że belferski sposób i że paskudny

no ale na słowach opiera się dyskusja, wiec czegoś musimy się trzymać

TDP napisał: \"\"\"\"- to zacytowane zdanie Kol. Amadeusa oznacza, iż dla Niego głównym przedmiotem Jego badań jest kolejność wypadania obiektów losowych w danym losowaniu. \"\"\"

czy naprawdę Amadeus bada:

1. kolejność

2. wypadania obiektów losowych

3. w danym losowaniu

przecież to bzdura

Amadeus następnie napisał:\"\"\"Kolega TDP właściwie odczytał moje intencje dotyczące kolejności, jedynie co do skali znaczenia tej kolejności zobaczył to inaczej niż ja\"\"\"\"

Amadeus

rozumiem że to z wrodzonej kurtuazji i dobrego wychowania zamieściłeś taki wpis bo ty chyba nie badasz \"kolejności wypadania\" \"obiektów losowych\" \"w danym losowaniu\" ?

następnie Amadeus napisał:

\"\"\"gdyż KOLEJNE kombinacje wyznaczają mi KOLEJNE współrzędne w macierzy sześciowymiarowej przez które to współrzędne przechodzą KOLEJNE odcinki trajektorii \"ruchu\" losowań w przestrzeni\"\"\"

pytanie:

czy to poprzednie kombinacje wyznaczają ci KOLEJNE współrzędne przez które przechodzi trajektoria

czy to trajektoria wyznacza ci KOLEJNE współrzędne dla samej siebie

i

jakich narzędzi używasz do predykcji współrzędnych (w jednym przypadku)

lub do predykcji \"wyznaczonej\" trajektorii (w drugim )

czemu pytam o te proste sprawy

bo chciałbym się zorientować chociaż z grubsza o czym rozmawiacie

i do czego zmierzacie

pozdrawiam

ps

TDP proszę nie traktuj tego jako atak na swoją osobę

wiem że czepiam się twojego wpisu kolejny raz

ale albo masz niedokładny sposób wypowiadania myśli

myślisz jedno a piszesz trochę inaczej

albo faktycznie totalnie rozmijamy się w rozumieniu siebie nawzajem
2010-03-27 (19:19)

status Amadeus

4541
wpis nr 304 609
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Poniewasz dyskusja z moim udziałem wykracza poza ograniczenia, jakie nałożył na wątek Mariusz, przenoszę się do wątku \"IDEALNY MODEL GRY LOSOWEJ\".

Tam bardziej pasują poruszane kwestie.

Pozdrawiam,

Amadeus
2010-03-27 (21:37)

status mrowa
Data rejestracji: 2009-06-13
Ilość postów: 213

4718
wpis nr 304 672
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Prawdy sa dwie jest prawda i gowno prawda. Proponuje wyluzowac w sumie niema sie o co spierac.

Aligator nie moge Ci podac modelu kul bo nigdzie na tym forum nigdy nie byl podany. Chcialbym Ci podac link, ale go niema sam bym chcial tez taki link dostac.

Bylo za to doswidaczenie losowe W&R, autorstwa Karamby, ktory wlasnie zakazal dyskusji na ten temat i trzeba to uszanowac. To byla, ze tak to nazwe probka i model do nauki .

O finalowy model kul pod konkretna gre 6/49 trzeba powalczyc samemu ogolem nie widze zadnych ograniczen. Sa oczywiscie problemy i szukanie najlepszego rozwiazania, ale ograniczen nie widac. To musi wystarczyc.

Pozdro

2010-03-28 (14:21)

status ~aligator

12303
wpis nr 304 918
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

witam

mrowa

zupełna racja

\"Na każdą rzecz można patrzeć z dwóch stron. Jest prawda czasów, o których mówimy i prawda ekranu, która mówi\"

piszesz że są dwa byty:

- doświadczenie losowe W&R, autorstwa Karamby - próbka i model do nauki

oraz

- modelu kul, finałowy model kul - nigdzie i nigdy na tym forum nie podany a do którego link sam chciałbyś dostać

ale nie zrozumiałem czy ty masz swój własny (\"na własnej krwi wyhodowany\")

model finałowy, model kul ?

(nie namiastkę, próbkę, model do nauki ale normalny model)

czy masz swój model kul ?

pozdrawiam
2010-03-28 (19:15)

status mrowa
Data rejestracji: 2009-06-13
Ilość postów: 213

4718
wpis nr 305 047
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Aligator - zupelnie nie umyslnie moglem Cie wprowadzic w ostatnim poscie w blad napisalem, ze nie widze ograniczen. Jest !! Jedno 49 kul max. Mariusz wyzej napisal, ze kula jest tylko jedna i ja kompletnie nic z tego nie rozumiem staje na glowie i dalej nic az nie wiem jak to skomentowac a co dopiero pytac co dalej.

My nie jestesmy w stanie sie ze soba dogadac. Pozostaje zbytnio sobie nie przeszkadzac i szanowac jeden drugiego.

Zobatrz Aligator kostka i kule to nie jedyne drogi. Ktos wpominal o zapisie alfabetycznym, byl juz nawet kisiel, las , imiona itd. proponuje wybrac swoja droge, ktora najlepiej Ci lezy.

Mam dwa modele czy finalowe to kwestia znowu gustu zalezy co Cie interesuje, no wiadomo trafienie w koncu tej \"6\" w DL a moze \"3\" ? No bo jak chcesz \"3\" to starasz sie budowac tak zeby miec \"3\" . Zeby bylo jasne ja sie ucze, szukam optymalnych rozwiazan. Tu niema zadnej sciemy co nie wiem pytam, Mariusz i Karamba wspomnieli o logicznych podzialach zapytalem co to sa te logiczne podzialy? Dostalem odpowiedz od Karamby ze musialby 4 lata logike wykladac. Taka odpowiedz mnie nie przybliza ani o krok do celu wiec musze drazyc sam no to szukam...

Za chwile moge miec kolejne modele moze lepsze moze gorsze az w koncu znajde ten jeden i powiem mam lepiej nie bedzie, rozumiesz? Najwazniejsze, ze w kazdym modelu mechanizmy i zasady sa te same za duzo zepsuc nie mozna.

pozdrawiam
2010-03-28 (23:09)

status ~aligator

12303
wpis nr 305 173
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

witam

w takim razie życzmy sobie wzajemnie powodzenia

czego i ja tobie życzę

pozdrawiam
2010-04-27 (21:16)

status Marriusz2

4670
wpis nr 317 009
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Mariusz i Karamba wspomnieli o logicznych podzialach zapytalem co to sa te logiczne podzialy?

Mrowa

Zacytuj ten cytat o tych logicznych podziałach - jakoś nie mogę w moich postach znaleźć tego cytatu ????

Pozdrawiam
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lottoStrona: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Wyślij wiadomość do admina