Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 22 23 24 ... 30 31 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | IDEALNY MODEL GRY LOSOWEJ |
2010-03-08 (14:51) Tajemniczy Don Pedro Data rejestracji: 2009-04-18 00:00:00 Ilość postów: 722 | wpis nr 296 160 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Mariuszu, Może tak: Ciężarówki przewożą złoto. Przewożą ładunki kamieni /dla zmylenia bladych twarzy/ i jedną ciężarówkę złota i nie wiemy w której, ale my decydujemy o tym w ilu z nich pojedzie to złoto. Zatem zamiast wybierać wśród ogromu ilości ciężarówek kilka z nich i za każdym razem chybiać, można wyznaczyć np. 273 ciężarówki i może się zbiegną. Można wyznaczyć tylko np. 91, ale wówczas część złota może nam umknąć. Ja to badałem np. tak: Losowałem wielką populację losowań 3 z 6. Każda populacja była losowana od pierwszej do ostatniej. Już w drugim losowaniu była „anomalia”: Po 30 losowaniach zostały dwie /nr 12 {2,3,5} i nr 11 {2,3,4} /. Bardzo typowe zjawisko... Po 49 losowaniach /typowe zjawisko/ padła nr 11 i została ostatnia. Najczęściej pada w mniej więcej kwadracie odległości. A tym razem wpadła w efekt tunelowy i padła dopiero po 128 czasach oczekiwania w 129 losowaniu. Zanim padła ta ostatnia, to nr 11 zdążyła jeszcze paść 7 razy /czyli łącznie padła 8 razy. Było 177 losowań, a średnio każda liczba zdążyła paść 8,85 razy. A ta ostatnia liczba 12 padła w tej puli jeden raz. Dla tych, co nie wiedzą o co chodzi. Efekt tunelowy polega na przebiciu się ładunku o relatywnie niskim potencjale przez barierę zbudowaną z wysokiego /wyższego/ potencjału. W dawnych czasach za takie poglądy można było zostać spalonym na stosie. Na takiej zwykłej mapie liczbowej, jaką można obejrzeć u Pasko na tym portalu, widać ten efekt wyraźnie. Trzeba nieco oddalić mapę od oczu – liczby się zamazują i widać takie oka – puste miejsca. A te oka są okrążone przez takie grube sznury liczb. Z odległości np. 1 m wygląda to jak sieć rybacka. Okazuje się, że niektóre obiekty przebijają się przez te sznury liczb tunelami, które sobie w nich wydrążają. To jest właśnie efekt tunelowy. Niekiedy taki obiekt potrafi się tak przekuć tymi tunelami wielokrotnie. Wygląda to, jakby miał dłuugi ogon. Tylko nie wiem Mariusz, czy Wy sobie we dwóch z Aligatorem /z obfitości Klubu Dobrych Serc Sierżanta Pieprza/ śmiechu ze mnie nie robicie. Tak czy inaczej Bardzo Dziękuję za Wszystko. A potem za jakiś czas inne sprawy - bo w domu mała impreza i trzeba świętować. Wszystkiego Dobrego Dla Wszystkich |
2010-03-08 (15:01) Tajemniczy Don Pedro Data rejestracji: 2009-04-18 00:00:00 Ilość postów: 722 | wpis nr 296 167 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Errata, bo znowu oczywiście literówka i to paskudna, bo w liczbie.. Miało być: \"można wyznaczyć tylko np. 81\" a jest błędnie \"91\". Przepraszam za te notoryczne błędy, nowe szkła są mi stanowczo potrzebne. |
2010-03-08 (16:42) Tajemniczy Don Pedro Data rejestracji: 2009-04-18 00:00:00 Ilość postów: 722 | wpis nr 296 208 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Moja podświadomość za mocno sobie wzięła do serca zasadę, że nie wie prawica, co czyni lewica. Tak napisałem, że potem sam nie będę wiedział co chodziło. Z tymi ciężarówkami, to ma się sprawa tak. Możemy zażądać, aby transport złota był dokonany np. pięcioma ciężarówkami różnej wielkości, które poruszają się z różną prędkością. Ale możemy też zażądać, aby transport był rozwożony wśród większej ilości ciężarówek, z których oczywiście prawie wszystkie wożą kamienie /dla zmylenia bladych twarzy/. No i teraz możemy zażądać, aby np. złoto było gdzieś wśród 243 ciężarówek, albo 81 ciężarówek, albo 32 ciężarówek, albo też np. wśród 1024 ciężarówek, albo nawet i wśród 100000 ciężarówek, itd.. Ale musimy opłacić koszty transportu. A to nie w kij dmuchał, bo po podwyżce to 3/5 złotych za każdą ciężarówkę. Ponadto wcale nie mamy pewności, że całe złoto będzie w danym zażądanym transporcie. A jeśli nie ma całego złota, to przegrywamy. Chodzi o to, że chcemy wyznaczyć wśród ogromnej ilości ciężarówek te np. 243 ciężarówki, w których spodziewamy się tych pięciu złotych. Jak się zbiegną, to całe złoto będzie nasze. Teraz, to już \"jakoś\" wygląda. Jeszcze raz przepraszam za omyłki, ale impreza w pełnej krasie i moja świadomość osiaga szczyty ale podświadomość zupełnie się zatraciła.. |
2010-03-08 (18:06) Marriusz2 Data rejestracji: 2009-06-02 00:00:00 Ilość postów: 2410 | wpis nr 296 236 [ CZCIONKA MONOSPACE ] TDP Ja nie współpracuję z Aligatorem więc nie za bardzo wiem o czym mowa . Podałeś przykład nie najszczęśliwszy gdyż dotyczący prostej metody eliminacji . Ja nie o tym piszę i niczego nie eliminuję . Tutaj od eliminacji masz profesorów , którzy do upadłego filtry budują więc to chyba do nich . Ja się tym nie zajmuję . Każdy model musi zawierać takie rozwiązania ,które zawierają komplet możliwości Pozdrawiam Ja piszę o zjawiskach przebiegających w czasie |
2010-03-08 (19:43) Tajemniczy Don Pedro Data rejestracji: 2009-04-18 00:00:00 Ilość postów: 722 | wpis nr 296 270 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Mariusz, Właśnie napisałem o zjawiskach przebiegających w czasie. Tylko tak sobie pomyślałem, że zamiast czekać na ostatni pociag, co po doświadczeniach pokazuje, że można niekiedy długo czekać, wybrałbym ilość pociągów odpowiednią dla danej trasy. Czyli gdybym na pięciu trasach wybrał np. po 3, no to byłoby dokładnie 3 do piątej potęgi szans. Po trzy mają większą szansę się spotkać niż po jednym. Inwestycja powinna się zwrócić też po jakimś czasie, bo wiele takich gier przegranych jednostkowo powinno kiedyś dać jedną wygraną. |
2010-03-08 (19:57) Tajemniczy Don Pedro Data rejestracji: 2009-04-18 00:00:00 Ilość postów: 722 | wpis nr 296 272 [ CZCIONKA MONOSPACE ] P.S. Oczywiście odcinam trzy ostatnie... Zawsze mam 3 ostatnie. Z tym, że piszemy o metodzie gry. Ta metoda wynika wprost z takiego modelu i pewnie jest mnóstwo innych metod. Kto ma programy i narzędzia może sobie zrobić doświadczenia. |
2010-03-09 (02:51) Marriusz2 Data rejestracji: 2009-06-02 00:00:00 Ilość postów: 2410 | wpis nr 296 424 [ CZCIONKA MONOSPACE ] TDP Ja mam świadomość iż dochodzimy do momentu ,że dyskusja tutaj nie ma wielkiego sensu ( za dużo uszu ). Wymieńmy dosee i porozmawiajmy osobiście . Maila znajdziesz . Tutaj za wiele się nie dowiesz. |
2010-03-09 (12:10) sindbad Data rejestracji: 2008-10-13 00:00:00 Ilość postów: 20519 | wpis nr 296 528 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Taka fajna bajka a miałaby się skończyć no! |
2010-03-09 (15:13) starak Data rejestracji: 2005-09-29 00:00:00 Ilość postów: 141 | wpis nr 296 624 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witaj,Sindbad.Niektóre bajki są dla dorosłych ale jak początek był dobry to resztę możemy sobie sami dośpiewać z jednakowym zakończeniem ale z innym morałem |
2010-03-09 (19:41) Amadeus Data rejestracji: 2009-04-30 00:00:00 Ilość postów: 820 | wpis nr 296 740 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Pięknymi i trafnymi słowami zdefiniował prawdopodobieństwo E. T. Jaynes, amerykański fizyk, posiadający także znaczący wkład w matematykę i statystykę. ( http://en.wikipedia.org/wiki/Edwin_Thompson_Jaynes ) \"think of probability theory as extended logic, because then probability distributions are justified in terms of their demonstrable information content, rather than their imagined — and as it now turns out, irrelevant — frequency connections.\" \"As soon as we recognize that probabilities do not describe reality — only our information about reality — the gates are wide open to the optimal solution of problems of reasoning from that information.\" Tekst źródłowy: http://bayes.wustl.edu/etj/articles/backward.look.pdf Polecam także gorąco książkę Jaynesa \"Probability Theory: The Logic of Science\" dostępną tutaj: http://bayes.wustl.edu/etj/prob/book.pdf Jaynes reprezentuje bayesowskie ujęcie prawdopodobieństwa ( http://en.wikipedia.org/wiki/Bayesian_probability ), będące - obok ujęcia losowości Kołmogorowa-Chaitina i popperowskich \"propensities\" - podstawą moich własnych dociekań. W książce Jaynesa znaleźć można przykłady sprzeczności i niejasności, jakie wynikają ze stosowania tak bardzo hołubionego ujęcia frekwentystycznego w stylu von Misesa. Materiały podaję dla uzytku tych, którzy są ciekawi mniej ortodoksyjnych i bliższych rzeczywistości fizycznej ujęć tematyki. Pozdrawiam! Amadeus |
2010-03-10 (17:59) mrowa Data rejestracji: 2009-06-13 00:00:00 Ilość postów: 213 | wpis nr 297 215 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Dzieki, Amadeus za linki zawsze fajnie poczytac cos na temat. Mam wrazenie, ze ciezarowki TDP zakorkowaly temat? pozdro |
2010-03-11 (21:43) ~aligator Data rejestracji: 2009-12-16 00:00:00 Ilość postów: 127 | wpis nr 297 733 [ CZCIONKA MONOSPACE ] witam mrowa zastanawiasz się dlaczego temat się zakorkował 2010-02-07 (16:37) napisałem \'\'\'\' i jeszcze jedno jeśli można prosić Panów o pomoc mam ciąg oczek wyrzuconych na kostce (dowolnie długi) i teraz mam dokonać prognozy na następny rzut według jakiego kryterium dokonać wyboru prognozy? proszę o jak najwięcej podpowiedzi wcale nie muszą przynosić dobrych (trafionych) prognoz chodzi o same pomysły \'\'\'\'\'\' wstępnie coś tam przedstawiłem ale tak naprawdę jedyny pomysł przedstawiła szacowna KURKA i poza nią nikt nie podał pomysłu nawet najprostszego to jak ma być prowadzona dyskusja? mówię oczywiście o pomysłach konkretnych a nie teoretycznych bajkach aaa.. zapomniałbym o podpowiedzi Trebora o przedstawieniu rzutów w tabeli ale wszyscy dobrze wiemy że możemy sobie na taki wykres patrzeć i 100 lat i tak nic nie zobaczymy (poza czystym losem) i Trebor nie powiedział jak patrzeć Marriusz2, karamba, TDP po pojawieniu się Amadeusza pierzchli z tego wątku Amadeusz zaoferował się do prowadzenia dyskusji bezpośrednio na forum bez wstępnych ograniczeń i nagle dyskusja się ucina? wracając do kostki i prognozy na następny rzut jeśli tyle osób zaprawionych w bojach z totkiem nie udziela odpowiedzi to może nie można z takich wyników bezpośrednio niczego odczytać? a może trzeba stworzyć odpowiedni obraz takiej gry żeby coś zobaczyć tylko jak taki równoległy obraz stworzyć? mamy 10 marca i zmieniam zadane tu pytanie (już nie pytam o prognozę) nowe pytanie to: Czy znacie jakieś sposoby żeby inaczej przedstawić rzuty kostką do gry? Jak można stworzyć obrazy rzutu kostką? (nie mamy żadnych ograniczeń) na razie tyle nie rozważajmy dalszych kroków i dalszych poczynań mówmy o obrazach pozdrawiam ps Marriusz2 napisał \'\'\'\'\'\'Jeżeli chcesz cokolwiek zrobić w dziedzinie gier losowych --to nawmet nie myśl o programowaniu . Bo szkoda Twojego czasu .\'\'\'\' a ja powiem tak \"Filozofować i bujać w obłokach to każden potrafi ale robić to nie ma komu\" żeby cokolwiek sprawdzić, dowolne założenie, jakikolwiek najprostszy pomysł musisz go zrealizować a bez znajomości narzędzi daleko nie zajedziesz TDP i jak - formuła działa? czy dalej liczysz kod csn na piechotę ręcznie? |
2010-03-12 (06:42) Trebor Data rejestracji: 2005-08-20 00:00:00 Ilość postów: 2046 | wpis nr 297 806 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam Aligator Nie odpowiedziałem na dalsze pytania, gdyż uznałem , że podpowiedź Karamby \"widać wiele atraktorów\" i potem podpowiedź TPD o dwu kostkach 2x3 i zapis wyniku przetworzony na kostkę dwuścienną pozwoli wyciągnąć wnioski. Pomocne będzie zapisanie w Twojej tabelce w dwu kolumnach obok wyników zapis wg kostki dwuściennej i kostki trójściennej. Pozdrawiam |
2010-03-12 (10:03) ~aligator Data rejestracji: 2009-12-16 00:00:00 Ilość postów: 127 | wpis nr 297 851 [ CZCIONKA MONOSPACE ] witam Trebor - czy tak? Trebor tylko którą kostkę wybrać 2x3 czy 3x2? i co dalej robić bo obraz się nie zmienił karamba twierdzi że widzi atraktory (cokolwiek to znaczy) na tych wykresach ty twierdzisz że po dodaniu kolumn z kostkami 2 i 3 ściennymi można wyciągać jakieś wnioski Marriusz2 w swoich dawnych wpisach twierdził że z mapy liczb nie można nic wyczytać i \"typerzy\" mogą latami wpatrywać się w wykresy i mapy a i tak tam nic nie zobaczą dwa różne podejścia taką mapę liczb jak by położyć poziomo a nie tak jak teraz pionowo i połączyć punkty liniami to byłby taki wykres Trebor co można z takiego wykresu zjawiska losowego wyczytać? jakie karamba widzi tam atraktory? pomóż jeśli jesteś w stanie pozdrawiam |
2010-03-12 (11:59) Trebor Data rejestracji: 2005-08-20 00:00:00 Ilość postów: 2046 | wpis nr 297 887 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Aligator Możesz spróbować spojrzeć na kostkę dwuścienną i przeanalizować serie wystąpień i odległości między nimi - są tylko dwie możliwości. Jak to rozgryziesz to pod \"6\" wpisz sumę kostki dwuściennej i trójściennej - są tylko cztery miana. Popatrz jakie tu można wnioski wyciągnąć? Jeśli teraz jest kolej na \"1\" w kostce dwuściennej i brak miana 4 od kilku ostatnich losowań to prawdopodobnie powinna wypaść \"trójka\". Zakładam, że rozumiesz co to jest atraktor. |
2010-03-12 (11:59) 777ch Data rejestracji: 2005-11-07 00:00:00 Ilość postów: 21731 | wpis nr 297 888 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Aligator > czego ty szukasz ? Jeśli sposobu na grę ,to dla 6 z 49 jej w ten sposób nie uzyskasz. Jeśli chodzi o grę 20 z 80 to jedynie możesz uzyskać wiedzę jeśli rzucisz wszystkimi 24040016 kostkami kolejno , ale szukając ostatniego \"autobusu\" ten nazywa się trafienie 3/5 i ma czas odjazdu +-160 , taki autobus można założyć że ..pojawia się i znika ...... jak taki autobus namierzysz raz to ci ŻADNA WIEDZA Z TEGO NIE PRZYJDZIE. Musisz wykonać OBLICZENIA w skali przynajmniej 500 sprawdzeń wszystkie kombinacje piątek ,zostawiając autobusy z brakiem >=3/5 +-160, cofając się w czasie ......zanotuj wszystkie takie autobusy, i sprawdź kiedy dojechały na[min.3/5] oraz jak długo jechały ........to jest trudne i łatwe , wszystko zależy od szybkości obliczeń algorytmu , oczywiście kalkulator odpada ---------------------------------------------------------------------------------------------------- O co chodzi .....trafienie 3/5 oczywiście wystąpi od momentu zlokalizowania autobusu ......w dalszej przyszłości, ile trzeba czekać , to zobaczysz jak się weźmiesz do obliczeń,ale mimo iż ważny jest aktualny autobus, to jednak więcej ci da jak wsiądziesz do autobusu ,który odjechał dużo wcześniej.........i przyjechał już, ale przywiózł tylko 3/5 . Musisz znaleźć po prostu ten wcześniejszy , a dokładnie naj.....wcześniejszy,który dawno odjechał,ale przywiózł tylko 3/5. taki autobus odjechał ONT 3/5 >=160,Cof.wstecz = 68, start od los.nr. 4895 1-komb. wyliczenia są tu: http://yfrog.com/jbautobusmultig Aby poznać PEWNE zależności ,należy wykonać tytaniczna robotę, która Cię jedynie może trochę zbliżyć DO CELU jakim jest wygrana. Ten autobus ma dojechać planowo na 4/5 , tylko trzeba do niego wsiąść , BY DALEJ POJECHAŁ . |
2010-03-12 (14:24) ~aligator Data rejestracji: 2009-12-16 00:00:00 Ilość postów: 127 | wpis nr 297 953 [ CZCIONKA MONOSPACE ] witam Trebor bardzo ci dziękuję za podpowiedzi których udzieliłeś dwa stwierdzenia utkwiły mi najbardziej 1. \'\'\'\'\'Jeśli teraz jest kolej na \"1\" w kostce dwuściennej\'\'\'\'\'\' oraz 2. \'\'\'\'brak miana 4 od kilku ostatnich losowań to prawdopodobnie\'\'\'\'\'\' jeszcze raz wielkie dzięki nie chcę żebyś myślał że nie doceniam tego co napisałeś wręcz przeciwnie widzę że wszyscy (słownie: wszyscy) dochodzą do momentu gdy trzeba dokonać wyboru i niezależnie czy nazywam się TDP, karamba, Marriusz2, Amadeus, KURKA 777ch, mrowa, sindbad, KOŃ, ralfek, SirMavins, karta, Spoke aligator, starak, Jasze, FreeMeNGen, Damian16llat, 007, grax, piotrek11, Rat666, Ksings, heme29, Angierski takiego wyboru dokonać muszę i niezależnie od tego czy mądry czy głupi, czy piękny czy brzydki, czy młody czy stary każdy dokonuje tego wyboru na czuja i tyle a czy dorabia sobie do tego jakąś teorię czy bajeczkę to już inna sprawa dlaczego ludzie tutaj nie podają swoich pomysłów z prostej przyczyny bo w ciągu kilku minut można wykazać na podstawie historycznych danych że te ich pomysły nie przynoszą żadnych rezultatów i tak jest z pomysłami moimi, twoimi i każdego piszącego na tym forum i ludzie w prostym odruchu boją się kompromitacji dopóki nie zmieni się formuła wpisów na forum to nie drgniemy ani o jotę teraz jest kilkoro wszechwiedzących a reszta w nadziei że tamci im pomogą oczekują ich wskazówek powiem wam TAMCI też nie mają pojęcia jak to się robi a kilka nawet naiwnych pomysłów zebranych w całość może przynieść nieoczekiwane rezultaty dopóki nie nastąpi konstruktywna (powtarzam konstruktywna) masowa niczym nie skrępowana fala wypowiedzi, wymiany myśli to nic się nie zmieni i z drugiej strony jak masz owoce swojej wieloletniej pracy i nie chcesz się nimi dzielić to nie - twój suwerenny wybór nikt nikogo do niczego nie zmusza ale w takim przypadku - \"zamknij ryja i nie wypowiadaj się\" i nie wnerwiaj innych, nie traktuj ich z góry, nie stwarzaj wrażenia że wiesz (bo i tak nic nie masz konkretnego) podjąłeś taki wybór to bądź konsekwentny i milcz i z trzeciej strony jak nie podoba ci się to co piszą jakieś osoby o swoich pomysłach czujesz że to są jakieś głupoty - to nie czytaj - masz wybór nikt nikogo do niczego nie zmusza ale w takim przypadku - \"zamknij ryja i nie wypowiadaj się\" i nie krytykuj, nie obrażaj (jak potrafisz to pokaż że można lepiej) podjąłeś taki wybór to bądź konsekwentny i daj innym swopbodę ale po co ja to piszę chyba marnuję czas ale jak się sami nie weźmiemy w kupę, to nikt nam nie da wracam do swojego projektu bo żmudne obliczenia czekają tak więc Trebor twoją wypowiedź cenię sobie wielce bo piszesz przynajmniej tak jak jest pozdrawiam ps 777ch - czego ja szukam? - wygranej a pozostali mają coś do powiedzenia ? jakiś inny obraz kostki do gry? cy cuś innego? |
2010-03-12 (16:02) 777ch Data rejestracji: 2005-11-07 00:00:00 Ilość postów: 21731 | wpis nr 298 007 [ CZCIONKA MONOSPACE ] aligator> nie pomogę przy kostce,bo ja \" liczby żywe \" obrabiam, to dla mnie ........bardziej wyraziste. Pewnie nie ma takiego programu[chyba] ,co pętlę zrobi 200x 24ml piątek [ml] albo wykona pętlę 200x 13mln szóstek [DL] .....W CZASIE KILKU MINUT albo krótszym, oczywiście ze sprawdzeniem tego co trzeba ..... ja sobie z tym radzę .......dlatego nie bawię się w kostki ,sklejanie itp. Jak warsztat poprawisz,to sobie też z tym poradzisz. A co do metod,tych jest tyle,ile pomysłów..... ja przyjąłem ....czas.........za wskaźnik. |
2010-03-12 (16:54) Marriusz2 Data rejestracji: 2009-06-02 00:00:00 Ilość postów: 2410 | wpis nr 298 034 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Aligator Nikt nie pierzchał. Chodzi o to aby dyskusja była partnerska a nie jednostronna . Podoba mi sie Leo . Leo przedstwił swoje memorando .Obrabia liczby żywe ,my nie bo one sie do tego nie nadają . Więc albo trzeba założyć nowy wątek i rozdzielić dyskusję albo dalej nie ma sensu . Inaczej jedni będą pisali o słońcu a inni o słoniu . Bardzo podobne wyrazy Aligator Sprawa kostki ma się tak Skoro już posługujesz się biegle to teraz drugi etap . Wybierz sobie tak zwane \" zdarzenie pewne \" Definicje zdarzenia pewnego znajdziesz w kazdej książce . Ja kiedyś jedno takie zdefiniowałem . Był to ostatnie zdarzenie na histogramie czyli ostatnie puste miejsce . Jak dobrze wiesz bośmy tego dowiedli jest to najgorsze z mozliwych zdarzeń pewnych --bo generuje ogony . Zdarzeń pewnych jest kilkadziesiąt . Chodzi o to aby zdarzenie pewne było dobre . Co to znaczy dobre? Wyjasnimy innym razem |
2010-03-12 (17:34) 777ch Data rejestracji: 2005-11-07 00:00:00 Ilość postów: 21731 | wpis nr 298 051 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Nie wiem w jaki sposób można przyjąć ,że zjawisko jest pewne, można by określić w % na podstawie set/lub tysięcy..... prób dokonanych wcześniej , .....kiedyś pod buka ,czyli grę w totomixie szukałem zjawiska pewnego, tylko tak tego nie nazwałem,chodziło mi o zdarzenie najbardziej wyraziste, czyli kolejne które powinno się .......ziścić potrzebne mi było trafienie 3/5 , w tym celu opracowałem algorytm do szukania takich 5 liczb.....również dla Dużego lotka, ta na czerwono oznaczona http://yfrog.com/0rostautobusdlg ......to zjawisko pewne dla mnie ...... trafienie 3/5 jest oczywiste i spodziewane , to nie za wiele.....ale połowa szóstki jest , kwestia czasu .....rozumie się, czas ...... jest głównym czynnikiem ......tego algorytmu ....... |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 22 23 24 ... 30 31 Wyślij wiadomość do admina |