Forum strony www.multipasko.pl [Regulamin]

Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów
Login:

Hasło:
Strona: 1 2 ... 18 19 20 ... 30 31
Wyślij wiadomość do admina

Przewiń wpisy ↓

IDEALNY MODEL GRY LOSOWEJ

2010-03-05 (18:11)

status karamba
Data rejestracji: 2006-06-07
Ilość postów: 237

2075
wpis nr 294 712
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

mrowa - mam na mysli to ze np. jesli dwie identyczne czestotliwosci spotkaja sie w tym samym czasie to bedzie = 0. I to jest zle.

Wiec zeby tego uniknac to np. mozna odwrocic jedna w fazie i juz nie bedzie = 0

I to jest dobre.

A wiec to co bylo zle wykozystalismy zeby bylo dobre.

Najwazniejszy wniosek z tego jest zupelnie inny.

Teraz zapytam Ciebie jaki ?

Jak wiesz to smialo napisz.

Jak nie mozesz na to wpajsc, to ja napisze. OK ?

karamba
2010-03-05 (18:16)

status sindbad
Data rejestracji: 2008-10-13
Ilość postów: 20531

3794
wpis nr 294 719
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Leo,

To zależy od dostępnej pamięci i typu danych.

Mogę obrabiać tablicę, która ma 1500000000 (półtora miliarda) elementów, ale będzie ona typu word lub boolean (1 bajt).

Pozdrawiam
2010-03-05 (19:04)

status Amadeus
Data rejestracji: 2009-04-30
Ilość postów: 820

4541
wpis nr 294 758
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

aligator pisze:

\"czy mógłbyś - dla rozjaśnienia czytelnikom tego tematu - podać jeden przykład (jakiś taki w miarę obrazowy) takiego STABILNEGO TRENDU lub jakieś arbitralnie przez ciebie przypisane kombinacjom ATRYBUTY które będą

podpadały pod trend\"

Obrazowy przykład:

Definiuję arbitralną funkcję z wynikiem typu boolowskiego (prawda/fałsz) przyjmującą na wejście całą kombinację 6/49. Taka funkcja sprawdza, czy dana kombinacja posiada jakąś cechę (a definicja tej cechy zawarta w silniku funkcji może być dowolnie skomplikowana).

Skoro przykład ma być obrazowy, proponuję funkcję, odpowiadającą na pytanie, \"czy alternatywa wyłączająca wszystkich 24 bitów binarnego zapisu kodu CSN danej kombinacji daje w wyniku 0?\" - po polsku, czy XOR wszystkich 24 bitów binarnego zapisu CSN daje 0. TAK czy NIE?

Dla kolejnych wyników zapisuję wartości tej funkcji. Powstaje mi ciąg zer i jedynek.

Teraz - dla różnych wartości \"n\" - tworzę sobie okienko n-bitowe i przesuwam je po tym ciągu bitów przesuwając je za każdym razem o n bitów - innymi słowy umieszczam w okienku kolejne n-bitowe fragmenty ciągu wyników funkcji.

Dla każdego takiego wycinka obliczam wartość dziesiętną tego ciągu bitów (który teraz traktuję jako binarny zapis liczbowy). Uzyskuję ciąg liczb wyrażonych dziesiętnie.

I tutaj mogę sięgać po \"klasyczne\" metody z arsenału tych, którzy lubią badać pojedyncze liczby kombinacji - odległości, przyrosty, różnice, parzystość, itp.

Zauważmy jedno: powiedzmy, że w wyniku tego etapu analiz dochodzę do wniosku, że kolejna DZIESIĘTNA REPREZENTACJA binarnego ciągu reprezentującego występowanie pewnej cechy w \"n\" kolejnych losowaniach będzie, przykładowo, większa niż X. Oznacza to, że mogę teraz z góry wypisać sobie BINARNIE zapisy wszystkich n-bitowych liczb mniejszych niż X, dzięki czemu zyskuję prognozę na temat zachowania się \"n\" następnych losowań. Im większe \"n\", tym \"mądrzejszy\" jestem do przodu.

Jeden element tej metody podałem jak zauważyliście, ogólnikowo:

\"arbitralna funkcja z wynikiem typu boolowskiego\".

To dlatego, że one naprawdę są arbitralne i jedyne , o co dbam, to

żeby taka funkcja wykorzystywała maksymalnie informację zawartą

w wylosowanej kombinacji.

Ale tu nie kończy się wcale możliwość działania. Uzyskane liczby dziesiętne mogę poddawać dalszym analizom i analizować go kolejnymi funkcjami z wyjściem typu boolowskiego - także w dowolnych \"porcjach\" - na tym etapie prognoza obejmuje jeszcze większy zakres. I tak dalej...

To pozwala na \"redukcje wysokiego rzędu\" kiedy redukuję zbiory nie cech pojedynczych kombinacji, ale zbiory cech CIĄGÓW NASTĘPUJĄCYCH PO SOBIE WIELU KOMBINACJI.

Amadeus

2010-03-05 (21:03)

status Marriusz2
Data rejestracji: 2009-06-02
Ilość postów: 2460

4670
wpis nr 294 828
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Amadeus

Przykro mi ale gdyby odbyły się mistrzostwa \" Jak DUŻO NAPISAĆ I NIC NIE NAPISAĆ \" to byłbyś mistrzem .

Opisałeś kwieciście zwykły \" filtr przesuwny \" znany ze wszystkich książek .

Każda najgłupsza sieć neuronowa robi to \" lewym palcem ..... .

Aligator nie dostał odpowiedzi ......

....bo nie mógł dostać .

2010-03-05 (21:09)

status 777ch
Data rejestracji: 2005-11-07
Ilość postów: 22656

1386
wpis nr 294 830
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

sindbad > wiesz ,że tablice można zwalniać, zapełniać, i tak w kółko,

ja tym sposobem obrabiam miliardy licznik ma skok = 1 ale w zaleznosci od ont

w danym momencie obliczeń,przeskakuje do .........

kolejnego układu .....o skok ..większy

tym sposobem sprawdzam miliardy w kilka minut

a tutaj tylko zadałem pytanie ,z ciekawości

JAK WIELKIE TABLICE OBRABIACIE....i się wam udaje.

TDP > Mam plan ,

i chyba rozwiązanie mam w głowie,ale jeszcze nie mam

tego napisane ..

Ogólnie interesują mnie różne obliczenia ,które

zawęzają ilość KOMBINACJI w DL.....i nie tylko,

sprawdzam na dowolnych grach z różnych stron świata, bo mnie to ......ciekawi.

2010-03-05 (21:11)

status Marriusz2

4670
wpis nr 294 832
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Zapomniałem dodać .

Aligator trochę przewrotnie prowadzi rozmowę gdyż filtry przesuwne najróżniejszego typu zna doskonale z sieci neuronowych -które także zna doskonale .
2010-03-05 (21:32)

status Amadeus

4541
wpis nr 294 847
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Mariusz2 pisze:

\"Opisałeś kwieciście zwykły \" filtr przesuwny \" znany ze wszystkich książek\"

Poproszę przykład takiej książki, bo ja filtry przesuwne (poza fotografią) znam z kontekstu nieliniowych systemów z opóźnionym sprzężeniem zwrotnym wstecz w czasie (prace H.U. Vossa).

Z czego wniosek, że wpływ poprzednich wyników na następne to nie wszystko i mamy też wpływ przyszłych wyników na obecne.

Owszem, stosuję analizy nie biorące pod uwagę \"chronologii\" wyników, ale w swojej wypowiedzi powyżej nie miałem na pewno tego na myśli.

A tak przy okazji, moja metoda ma więcej wspólnego z czymś innym, też przesuwnym: rejestrami przesuwnymi, znanymi z kryptografii. Podsuwam życzliwie to skojarzenie, bo Twoja wypowiedź zdaje się wskazywać na to, że skojarzeniami odleciałeś daleko od tego, co miałem na myśli. Opis mój jest konkretny: wyrażone boolowsko atrybuty kombinacji zestawiam w n-bitowe klastry, interpretuję je jako liczby dziesiętne i te poddaję dalszym analizom, by uzyskać \"prognozę dziesiętną\" ograniczającą możliwe przyszłe sekwencje wystąpień cech, jakie wcześniej badałem \"binarnie\".

Czekam na przykład literatury opsiującej filtry przesuwne w kontekście sieci neuronowych.

Amadeus

2010-03-05 (21:33)

status mokrezboże
Data rejestracji: 2009-12-30
Ilość postów: 57

12327
wpis nr 294 849
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

tdp - dopiero od niedawna śledzę archiwalne wątki na forum, nie mam zdania jednak w sprawie czy lepsze jest typowanie czy obliczanie, chociaż skłaniam sie ostatnio ku wpisom mariusz choć cięty ma język ale i uwagi ciekawe zaprawione niekiedy trafną ironią

co do kulek, cóż biorę się za retro-tematy, po lekturze wypracuję swoje zdanie, którym nie to nie omieszkam się tutaj podzielić

pzdrwm

2010-03-05 (22:12)

status Marriusz2

4670
wpis nr 294 867
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Amadeus

Najpierw i filtrach przesuwnych .

Najlepiej to opisuje Timothy Masters w swojej książce ,

Ale w Internecie znajdziesz helpa od programu firmy Atrasoft na ich starej stronie gdzie całe tomiska są opisów -także reprezentacji binarnej danych .

A tak miedzy nami to Aligator w swojej skromności mógłby tutaj cały wykład o filtrach FIRR udzielić .

Ja natomiast aby uporządkować trochę dyskusję wspomnę o innej sprawe -duzo ważniejszej --gdyż nie wybrniecie ze sprawy trendów .....

Otóż wiedza o obróbce numerycznej danych tak sprawę stawia .

I jest to jednoznaczna wiedza .

Istnieje pojęcie w liczbach losowych tak zwanej \'CECHY ISTOTNEJ \"

Co to jest ta CECHA ISTOTNA??????????????????

A no to jest pytanie co my właściwie chcemy znaleźć w prognozie .

I tutaj niestety komputery nie mają nic do rzeczy .

weź kawę , wejdź do wanny , i przemyśl mocno .

Wyobraź sobie Giełdę Papierów Wartościowych .

Bo na tym przykładzie najlepiej widać .

Narysuj sobie kilkadziesiąt danych z Giełdy i poprowadź linieę trendu .

Ręcznie i koniecznie ołówkiem .

A nie na komputerze .

( Uwaga ogólna jest taka --jaknajmniej komputera --jak najwięcej logiki bez komputera )

Zachodzi taka sprawa ,iż trend na giełdzie jest wyraźnie rosnący .

Ale to nie ma nic wspólnego z traderstwem .

=========================================

Dla tradera to nic nie znaczy .

Dla inwestra tak --ale w Polsce nie a inwestorów --już dawno wymarli --a prezes Giełdy głupoty opowiada ciemnym ludziom -jak kiedyś \" klechy \" z ambony --no bo ktoś musi traderom dawać kasę .

=========================================

I teraz dalej

ternd rośnie a ty zainwestowałeś o godzinie 32.00 skromnych 150 tys PLN w Firmę \" Mały Kazio \"

o 9.00 kurs wynosił 26.50

o 10.00 kurs wynosił 27.70

o 11.00 kurs wynosił 29.00

o 12.00 kurs wynosił 30.20

ale o 13.00 spadl do 29.00

i utrzymał się do końca dnia

A na zamknięciu wyniósł 29.50

No i co?????

Trend był rosnący

Ale ty straciłeś ???

Błąd polega na tym ,że nie doceniłeś cechy istotnej .

W tym wypadku cechą istotną nie był trand ale stabilność kursu .

Podobnie jest w lotku .

My nie zajmujemy się trendem --bo to cecha nieistotna .

Niech sobie będzie jaki chce .

Typerzy sie tym zajmują i dlatego przegrywają .

No ktoś musi .

My zajmujemy się bardziej istotną cechą --- co wypadnie po liczbie 12 ???

No i co

2010-03-05 (22:29)

status karamba
Data rejestracji: 2006-06-07
Ilość postów: 237

2075
wpis nr 294 876
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Brawo !!!

Przynajmniej nie jestem sam.

Bo juz myslalem ze zeby sie troche zintegrowac z gawiedza piszaca i zapisac do jakiegos np. Zrzeszenia Trendowatych.

Karamba
2010-03-05 (22:45)

status Amadeus

4541
wpis nr 294 892
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Mariusz, widzę, że rozminąłeś się daleko z sednem wszystkich moich ostatnich wypowiedzi. Inni nie mają takich problemów.

Zobacz te wypowiedzi TDP:

\"Trendy, to niespodziewane struktury uporządkowane wyłaniajace się z /pozornego/ chaosu.\"

\"Pisząc \"trendy\" mam rzecz jasna na myśli zjawiska zmienne /nieoczekiwane/ a właściwie \"niespodziewane\".\"

I to ja mam na myśli. Powołałeś się na Mastersa, zatem możliwe, że znasz jego prace o zastosowaniach sieci neuronowych do analizy i przetwarzania sygnałów i obrazów. Tam owszem, są wzmianki i przykłady zastosowania \"filtrów przesuwnych\".

Ale nie mają one nic wspólnego ze stosowaną przeze mnie metodą.

Zaś binarna reprezentacja danych to nie jakiś cel sam w sobie, więc po co tak podkreślać, że są na ten temat \"tomiska\"? Binarna reprezentacja danych to jedna z wielu możliwych i jedna z wielu przeze mnie stosowanych metod alternatywnego wyrażania zapisanych kombinacji.

Napiszę to jeszcze raz, by nie było wątpliwości:

PRZEZ TREND ROZUMIEM KAŻDY PORZĄDEK W ZBIORZE DANYCH JAKI MOŻNA W JAKIKOLWIEK SPOSÓB DOSTRZEC I WYDOBYĆ.

Ta definicja \"trendu\" ma charakter absolutny, a nie sformalizowany na gruncie \"grzecznej\" statystyki.

Esse est percipi, czyż nie tak?

Amadeus

2010-03-05 (22:50)

status Marriusz2

4670
wpis nr 294 902
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Ja karamba trendów bym nie bagatelizował..

Ale nie trendy typu błądzenia losowego ale inne.

To nie wystarczy ,że trend jest rosnący czy malejący .
2010-03-05 (22:54)

status Marriusz2

4670
wpis nr 294 907
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Amadeus

Traktujesz mnie jak dziecko .

Ja dokładnie rozumiem twoje intencje .

Mało tego sam szukam dokładnie tego samego .

Ja jednak na potrzeby \" technologii wygrania \" wolałbym nazwać tego typu trendy \" aglomeratami \" a nie trendami .

Wcale Cię nie krytykuję a wręcz czytam z zainteresowaniem .

I nic nie mówię ale z ciekawościa czytam twoje podejście do sprawy ..

Zresztą słusznej
2010-03-05 (23:36)

status Amadeus

4541
wpis nr 294 938
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Karamba pisze:

\"Skoro jest nieskonczenie wiele trendow, to nie nalezy na nie zwracac uwagi.

Niech sobie zyja swoim zyciem.\"

Ja rozumiem trendy jako obserwowalne bezpośrednio lub metodami matematycznymi (DOWOLNYMI) prawidłowości. Jeśli zignorujemy je, to co nam zostaje?

Wróćmy na chwilę do mojego przykładu ciągu, jaki powstanie poprzez wybranie z jakiejś książki co jedenastego znaku. Zawiera on na pewno mnóstwo \"trendów\". Dobry kryptoanalityk nawet na podstawie tylko takiego ciągu zidentyfikowałby język w jakim napisano tę książkę. Zatem \"trend\" może być \"echem wyższego porządku\", i nie należy go ignorować, ale wręcz przeciwnie, \"wzmacniać\" go!

Tak prezentuje się moje stanowisko. karamba, byłbym wdzięczny, gdybyś przedstawił mi tutaj, lub mailowo, swoją koncepcję traktowania \"trendów\" - tak, jak ja je definiuję - i ewentualnie alternatywy do ich analizy, jeśli takie widzisz.

\"Rzeczywiscie tak jest ze w zaleznosci od zbudowanego modelu gry mozemy dowolnie rozne trendy otrzymywac.\"

Krytykowałem tu w jednej ze swoich wypowiedzi statystykę i rachunek prawdopodobieństwa. Między innymi dlatego, że są to dyscypliny, które wpadły w pułapkę ograniczających definicji, jakie leżą u ich podstaw.

Uważam, że zysk informacyjny z każdej obserwacji należy mnożyć, a nie \"dzielić\", jak robią to te dyscypliny.

Wizualnym przykładem tego, co ja rozumiem też przez trend jest kartka w kratkę, w którą wpisano jakiś tekst, po europejsku, od lewej do prawej, linijka po linijce od góry - KAŻDY ZNAK W JEDNEJ KRATCE.

Jeśli teraz zaczniemy ten tekst wpisany w \"macierz\" naszej kartki odczytywać pionowo, od dołu do góry i od prawej do lewej kolumnami, wyjdzie nam \"bełkot pełen trendów\" - zdumiewająco dużo zależności w tym ciągu wynikowym znajdziemy.

A \"porządek w chaosie\" z jakim się w ten sposób zetkniemy wynika jedynie z tego, że prawdziwy pierwotny porządek obecny w tekście jest wystarczająco silny, by przetrwać takie niewłaściwe odczytanie. Tak więc raz jeszcze powtórzę: trendy można też rozumieć jako \"echa wyższego porządku\" uwidaczniające się podczas NIEWŁAŚCIWEGO odczytania pewnego zbioru obserwacji. Z ZESTAWIENIA DWÓCH PORZĄDKÓW POWSTAŁ NIEPORZĄDEK.

W oparciu o przykład kartki w kratkę z tekstem podaję jeszcze jeden przykład: tym razem czytamy tekst SPIRALNIE, od środka kartki począwszy, spiralą np. prawoskrętną - tym razem uzyskamy całe sekwencje tekstu zbieżne z tekstem pierwotnym, kiedy ruch spirali pokryje się z kierunkiem tekstu pierwotnego. Kiedy wypiszemy ten tekst wynikowy, zauważymy sensowne fragmenty wyrazów i zdań pomiędzy strefami bełkotu.

To też są \"trendy\", nieregularnie zanikające. Jakże powszechne w tysiącach zjawisk...

Zauważcie, że zarówno tekst pierwotny jak i odczyt po spirali lub kolumnami to są struktury uporządkowane. Z zestawienia dwóch porządków uzyskaliśmy chaos. To ważna obserwacja: dobierając do analizy pozornego chaosu niewłaściwy porządek, uzyskamy więcej nieinterpretowalnej informacji. Powtórzę: źle dobrany porządek.

A teraz potnijmy naszą kartkę na pojedyncze kratki i złożmy ją ponownie po ich wymieszaniu.

Założmy, że kratki po drugiej stronie są kolejno ponumerowane zgodnie z pierwotnym ich ułożeniem na kartce. Teraz łączę je linią po kolei zgodnie z tą numeracją, a przebiegając kartkę tą linią, odzyskuję pierwotny tekst.

Przy okazji jednak rysuję na kartce wściekły zygzak, zupełnie \"bezsensowny\".

BEZSENSOWNY???

A czy nie jest on KLUCZEM DO ODCZYTANIA PIERWOTNEGO TEKSTU?

Z ZESTAWIENIA DWÓCH NIEPORZĄDKÓW POWSTAŁ PORZĄDEK.

I tu właśnie statystyka i rachunek prawdopodobieństwa są zupełnie ślepe i nieprzydatne. Nawet, kiedy już dostaną odpowiedni \"zygzak\", stwierdzają, że jest nieuporządkowany i traktują go jako \"stwierdzenie losowości\".

Zauważmy: w tekście dziesiątki liter powtarza się, zatem by odzyskać pierwotny tekst z tekstu \"pociętego\" mogę korzystać z TYSIĘCY ALTERNATYWNYCH \"ZYGZAKÓW\"! - a każdy z nich da mi ten sam tekst, mimo iż nie będzie zgodny z tym, jak potasowano litery.

Tym właśnie są moje badania \"trendów\". Bo wiem, że możliwych zwycięstw nad \"losowością\" jest dowolnie wiele.

Amadeus

2010-03-05 (23:43)

status Tajemniczy Don Pedro
Data rejestracji: 2009-04-18
Ilość postów: 722

4474
wpis nr 294 942
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

W tej sytuacji każdy z nas praktycznie mówi innym językiem.

Ciężko się będzie porozumieć, ale biorąc poprawkę, jak kto rozumie pojęcia - na podstawie dotychczasowych wpisów - można go będzie od biedy zrozumieć.

Najgorzej, gdy ktoś ciagle zmienia poglady w zależności kogo chce w danej chwili poprzeć.

Dla mnie fakt, że po zimie przyjdzie wiosna a po wiośnie lato /w naszej strefie klimatycznej/ nie jest trendem, tylko jest zjawiskiem oczekiwanym.

Zaś fakt, że kilkanaście razy w miesiącu widzę na ulicy przechodzącego opodal mojego mieszkania tego samego człowieka, który w ostatnim miesiącu np. co 3-4 raz potykał się o ten sam wystajacy chodnik - to jest przykład trendu.

Jeśli badam zjawiska losowe występujace w jakiejś kostce, to zjawisk oczekiwanych np. z największą wypadalniością nie nazywam trendami.

Trendami nazywam jakieś zjawisko losowe powtarzające się lokalnie - przemijajaco. Takie, które zanika i którego niepodobna opanować.

Problem z grami losowymi polega na tym, że ilość ponumerowanych obiektów jest relatywnie niewielka i różne przypadkowe układy stale występuja, jak nie te, to inne.

Tak więc uważam trend za zjawisko przypadkowe.

Janusz w swoim programie analitycznym Multipairs wbudował zmienna bazę trendów, którą na bieżąco zmienia.

Dla mnie osobiście trendy są poważną trudnością do opanowania gier losowych. Są trudno policzalne, rzekłbym nieobliczalne. Przypominaja dziwne atraktory.

Dziekuję za interesujace odpowiedzi na moje zadane pytania.

Owocnej Dyskusji Wszystkim
2010-03-05 (23:47)

status Marriusz2

4670
wpis nr 294 945
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Amadeus

Tak przy okazji napiszę ,ze Twój sposób rozkładu kardynalnego na układ binarny nie jest nowy .

Są dzisiatki ksiązek ,które to opisują jak książka Pani Danuty Rutkowskiej poświecona algorytmom genetycznym .

Onego czasu kiedy powstały algorytmy genetyczne cał zapis musiał byc przekodowywany na rozkład binarny zwykły albo kodu Graya .

Ale doradzę Ci - b masz wiele inwencji abyś zawsze miał na uwadze \" Brzywę Okhama \"

I jak mantrę sobie tę zasadę wbić .

Tutaj wpisuje się człowiek ,który za Chiny tej zasady nie rozumie .

Wszystko sprowadzaj do najprostszej postaci .

Najpierw zajmij się prostym zapisem losowań -bo ten na liczbach żywych jest najbardziej trudnym z możliwych .

Zacznij od kodów csn.

Mając kod csn możesz wszystko zrobić ołówkiem na kartce papieru .

Bez komputera .

Pogadaj z bodaj Damianem o operatorach .

Rozkład binarny ma swoje walory - bo decyzje są jak w sieciach neuronowych .0 lub 1 .

czyli decyzyjne .

Ale ja bym sobie zadał trud i przemyslał .
2010-03-05 (23:55)

status Spoke
Data rejestracji: 2008-12-15
Ilość postów: 4663

3977
wpis nr 294 948
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

czy w przypadku :

- nie wypadnięcia zakresu przez ostatnie 10 dni jest takie same jak to że wypadł wczoraj ?

- nie wypadnięcia zakresu przez ostatnie 20 dni jest takie same jak to, że wypadł wczoraj ?

- nie wypadnięcia zakresu przez ostatnie 30 dni jest takie same jak to , że wypadł wczoraj ?

Trendy są i będą , ale nie mogą ciągnąć się bez końca.

Z doświadczenia wiadomo, że nie zdarzyła się sytuacja że np liczba 1 , była losowana 15 razy z rzędu w multi lotku, chociaż prawdopodobieństwo jest takie same , a każde losowanie jest inne.

Wystarczy tylko obciąć granice trędu i już łatwiej typować zdarzenie.

2010-03-05 (23:57)

status Spoke

3977
wpis nr 294 950
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

po 10 dni , 20 dni , 30 dni zapomniałem dopisać prawdopodobieństwo ,

ale chyba każdy zakumał
2010-03-06 (00:10)

status Tajemniczy Don Pedro
Data rejestracji: 2009-04-18
Ilość postów: 722

4474
wpis nr 294 961
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Spoke,

Do typowania, to trendy są znakomite.

Typerzy hazardziści czekają na trendy z utęsknieniem i niekiedy coś trafiają.

Ale jak ktoś inwestuje w grę poważne pieniądze i wyznacza liczby, to jest inaczej.

Widzę to tak:

czekasz na żonę na postoju taksówek z biletami do teatru. Ale ona poszła do sklepu i spóźnia się. Wydaje Ci się, że ją w oddali widzisz. Taksówek jest mało, bo jest święto, ale systematycznie, choć rzadko podjeżdżają. I oto jakaś z oddali nadjeżdża. Wszystko wydaje się zmierzać w oczekiwanym kierunku. Ale nagle gdzieś z boku wyskakuje jakiś /trendowaty/ facet i łapie po drodze tę Twoją taksówkę.

Poznajesz faceta. Już 2 razy w tym miesiącu wywiną Ci identyczny numer!

Musisz czekać na następną.
2010-03-06 (00:14)

status Spoke

3977
wpis nr 294 968
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Racja ja nie mówię by trędy były priorytetem w typowaniu, ale czasami pomagają. To nie jest sposób na stałą grę.

To tylko tryb całego mechanizmu .

Ja patrzę na kilka trybów, w którą stronę się obracają , a potem wybieram jeden lub dwa lub trzy , z trzech wybieram dwa, z dwóch jeden, i liczę na szczęście.

Każdy orze jak może.
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lottoStrona: 1 2 ... 18 19 20 ... 30 31
Wyślij wiadomość do admina