Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 3 4 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Moderatorzy tematów na forum |
2010-01-20 (20:53)![]() Data rejestracji: 2009-05-29 Ilość postów: 3951 ![]() | wpis nr 276 638 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Z błędami, bez znaków interpunkcyjnych...no to sam sobie wystawiasz notkę. I jeszcze przekręcasz mój nick. (W Polsce nazwy się odmienia). a, \"forum główne\" nazywa się \"chat\'. Gratuluję |
2010-01-20 (21:13)![]() Data rejestracji: 2009-07-08 Ilość postów: 3863 ![]() | wpis nr 276 660 [ CZCIONKA MONOSPACE ] popieram mavins\'a, ale łagodniej patrzałbym na piszących bez polskich ogonków (np ja) natomiast za brak ortografii - kasacja.. trzeba zrobić jakiś krok aby język w tym kraju zaczął być szanowany |
2010-01-20 (21:17)![]() Data rejestracji: 2009-12-02 Ilość postów: 2125 ![]() | wpis nr 276 668 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Przepraszam,ale czy jakimkolwiek tematem tego forum jest ortografia?Ja takiego nie zauważyłem.Proponuję miłośnikom ortografii założenie \"Ortografia na co dzień - być albo nie być.\" |
2010-01-20 (22:06)![]() Data rejestracji: 2009-07-08 Ilość postów: 3863 ![]() | wpis nr 276 695 [ CZCIONKA MONOSPACE ] neptun, odpowiedz sobie na to jakiej jesteś narodowości, to będzie wszystko na temat |
2010-01-20 (22:55)![]() Data rejestracji: 2009-12-02 Ilość postów: 2125 ![]() | wpis nr 276 715 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ralfek w tych czasach nie ma miejsca na nacjonalizm.Wykluczanie kogoś tylko ze względu na pisownię jest dla mnie śmieszne.Tak to jest,że się widzi drzazgę w czyimś oku,ale kłody w swoim to już nie.Typowa przypadłość polskich chrześcijan. |
2010-01-20 (23:45)![]() Data rejestracji: 2009-07-01 Ilość postów: 2510 ![]() | wpis nr 276 749 [ CZCIONKA MONOSPACE ] neptun szkoda twojego czasu na takiego klonersa jak ralflek. |
2010-01-20 (23:46)![]() Data rejestracji: 2009-07-08 Ilość postów: 3863 ![]() | wpis nr 276 750 [ CZCIONKA MONOSPACE ] szkoła wyklucza? ciekawa teoria ![]() chrześcijan? ![]() ![]() nacjonalizm? polecam słownik i jego elastyczniejszą inrepretację |
2010-01-20 (23:48)![]() Data rejestracji: 2009-07-08 Ilość postów: 3863 ![]() | wpis nr 276 752 [ CZCIONKA MONOSPACE ] rat666 albo jestes bardzo inteligentny albo kre.. ![]() tylko tacy ludzie moga pisac w ten sposob na forum, pozdrawiam |
2010-01-21 (00:09)![]() Data rejestracji: 2009-07-08 Ilość postów: 3863 ![]() | wpis nr 276 760 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ksings, w takich walić argumentami, a nie przekleństwami, argumentów nie potrafią odeprzeć, a przekleństwa tak ![]() |
2010-01-21 (00:10)![]() Data rejestracji: 2008-02-02 Ilość postów: 867 ![]() | wpis nr 276 761 [ CZCIONKA MONOSPACE ] a może czegoś nie zrozumiałem? jeśli tak,to znowu przyjdzie mi się pokajać. |
2010-01-21 (01:10)![]() Data rejestracji: 2008-02-02 Ilość postów: 867 ![]() | wpis nr 276 776 [ CZCIONKA MONOSPACE ] zgadza się. pracowałem w kilku krajach,i wszędzie lubili mnie przede wszystkim za to,że mówiłem,albo bardzo się starałem mówić płynnie w języku kraju,w którym pracowałem.Ba!nawet miałem lepiej niż inni tylko z tego powodu. po angielsku potrafi mówić (nie jestem rasistą)każdy czarny,jak jesteś w Polsce to mów i pisz po Polsku!rozumiem braki w wykształceniu,aczkolwiek piszemy na kompie a ten podpowiada prawidłową pisownię,więc błędy to zwykła olewka innych użytkowników |
2010-01-21 (07:21)![]() Data rejestracji: 2009-05-29 Ilość postów: 3951 ![]() | wpis nr 276 788 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam Wszystkich Oczywiście, że tak. Błędy mogą zdarzyć się każdemu. Ale: p.w. Kings oraz kilka moich postów odnośnie poprawnej pisowni. Mam tez propozycję, nie umiesz po polsku - pisz w innym języku, ale tez poprawnie. Sądzę jednak, że osoba, KTÓREJ SIĘ NIE CHCE pisać poprawnie w naszym ojczystym języku, w innym też nie będzie. Nie wiem ilu z Was ma wyższe wykształcenie, ale jak masz maturę, to pisz poprawnie. Co to za \"egzamin dojrzałości\", co po nim pisać się nie umie? A chodzisz do szkoły, w tym do gimnazjum - nie masz polskiego? Ja miałem dyktanda i to często, a obecnie komputer i internet umożliwiają bezproblemową pisownię, bo od razu jest korektor. Zwykłe lenistwo - jeśli tego się nie robi. Ps. Co do ogonków, kreseczek, haczyków itp. to są to tak małe znaki, że i mnie się zdarza ich nie wklepać. Ale gdy czytam to, co napisałem, to wkurza mnie, że tego nie zauważyłem i szkoda, że nie mam możliwości poprawienia. |
2010-01-21 (07:24)![]() Data rejestracji: 2009-05-29 Ilość postów: 3951 ![]() | wpis nr 276 790 [ CZCIONKA MONOSPACE ] O i widzicie? TEZ i TEŻ. Akurat korektor nie podkreślił błędnie napisanego słowa \"też\", bo myśli, że to \"tych tez, od teza, tezy\". |
2010-01-21 (07:26)![]() Data rejestracji: 2009-04-18 Ilość postów: 722 ![]() | wpis nr 276 792 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Pasko, W związku z ciekawą dyskusją w tym wątku, proszę o odpowiedź, czy: 1)istnieje możliwość wprowadzenia edycji własnych tekstów, np. w ciągu 5 czy 10 minut od napisania, 2) czy po wprowadzeniu kasowania wpisów zawierających błędy ortograficzne, interpunkcyjne oraz tzw. literówki, moderatorzy będą kasowali archiwum? Jeżeli tak, to zniknie prawie całe archiwum, wraz z najciekawszymi wpisami, 3) czy istnieje możliwość jakiegoś chociaż \"odgórnego\" zgrubnego poprawienia interpunkcji i literówek w tekstach archiwalnych. Bo niektóre archiwalne teksty te są prawie zupełnie nieczytelne. To nie jest sprawa kilku błędów ortograficznych, czy kilku literówek. To jest sprawa kilku błędów w każdym wyrazie, co powoduje, że np. przy próbie edycji tych tekstów mój edytor /Word/ prawie natychmiast odmawia posłuszeństwa. Jak zobaczę taki tekst, to robi mi się bardzo niedobrze.. Muszę się też przyznać, że osobiście - chociaż staram się nie popełniać błędów, to niestety literówki popełniam notorycznie, szczególnie gdy pracuję z kilkoma tekstami jednocześnie, co siłą rzeczy jest trudne do uniknięcia. Może to jest też kwestia uzbrojenia oczu w odpowiednie przyrządy optyczne. Jakiś czas temu wystosowałem pismo prawne do urzędu, gdzie wydrukowałem literówkę nawet we własnym nazwisku, dobrze jeszcze, że ręczny podpis mam bezbłędny. W ogóle pisma prawne są sławne z licznych błędów. Nawet prowadziłem z tego powodu sprawę w Naczelnym Sądzie Administracyjnym, ponieważ zarówno urzędy jak i Wojewódzki Sąd Administracyjny popełniły takie literówki w decyzjach i wyroku, że w ogóle nie było wiadomo, o co chodzi. Tu na forum kiedyś w swoim własnym wpisie ujrzałem po kilku minutach takie przeraźliwe błędy /szczególnie w nazwiskach, lecz nie tylko/, że nie mogłem wprost uwierzyć, jak to było możliwe. Wpis dotyczył jakiegoś zagadnienia matematycznego, ktoś potem wyśmiał ten wpis - i słusznie. Zresztą z góry wszystkich przepraszam, za te błędy, a już szczególnie za błędy w nazwiskach. Nawet nazwy niektórych dyskutantów z niniejszego wątku zdarzyło mi się niechcący przekręcać. Nawet Admina.. Skąd się to bierze? U mnie po prostu z jakiegoś niewiarygodnego wprost roztargnienia i pośpiechu. Proszę mi wierzyć, że nigdy ze złej woli. Ale dziwi mnie to ogromnie, bo np. w szkole - lata temu - nigdy nie miałem z tym najmniejszego problemu. Może to jest kwestia wieku.. Czy te wszystkie wpisy kasować? Nie sądzę, że tak wszystkie, bez namysłu. Autor wpisu powinien mieć z jednej strony możliwość kasowania wpisów. Lecz z drugiej strony z tego portalu natychmiast znikną wpisy Dylonga, Mariusza i innych. Wpisy, szczególnie archiwalne, były do tej pory dorobkiem tego forum i stawały się jakby jego własnością. Stąd moja prośba o rozważenie możliwości edycji własnych wpisów niedługo po napisaniu. To również nie zlikwiduje wszystkich omyłek, bo zauważyłem, że ludzie na ogół przyzwyczajają się do własnych błędów i niekiedy ich nie dostrzegają nawet przez dłuższy czas. Ale chociaż część błędów się nie pojawi - \"dobra psu i mucha\". Proponowałbym kasowanie niemerytorycznych wpisów charakteryzujących się nieopanowaną agresją i obrażaniem innych uczestników forum. Szczególnie, gdy jest to zachowanie bezinteresowne.. Chodzi mi o takie sytuacje, gdy ktoś pisze na temat we własnym wątku a tu nagle pojawia się jakiś jegomość, który tamtemu zaczyna wymyślać, bez żadnego powodu. Tylko dlatego, że nie podoba mu się wypowiedź autora wątku. No więc generalnie rzecz przypomina trochę sytuację, gdy panna młoda zapytała księdza, czy wypada całować narzeczonego przed ślubem, a ten odparł: \"z jednej strony tak, z drugiej strony nie\". |
2010-01-21 (08:38)![]() Data rejestracji: 2009-05-29 Ilość postów: 3951 ![]() | wpis nr 276 809 [ CZCIONKA MONOSPACE ] \"panna młoda zapytała księdza, czy wypada całować narzeczonego przed ślubem\" Na religii padła odpowiedź:\" zależ gdzie, względnie w co?\" ![]() |
2010-01-21 (08:43)![]() Data rejestracji: 2009-11-30 Ilość postów: 236 ![]() | wpis nr 276 811 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Mnie osobiście też rażą błędy - uważam,że jeżeli pisze się coś dla kogoś lub do kogoś to wpis powinien być jasny i zrozumiały,a piszący powinien się starać aby tych błędów było jak najmniej ( oczywiście każdemu z nas może się zdarzyć,że coś napiszemy źle ) Wtedy nie ma problemu aby zrozumieć o co piszącemu chodzi i co chce nam przekazać.Dlatego ważne też jest aby używać znaków typu: kropka,przecinek itp. Korzystając z okazji zwroty grzecznościowe : Tobie,Twojemu,Ci, itp zawsze z dużej litery ! pozd |
2010-01-21 (10:37)![]() Data rejestracji: 2009-07-01 Ilość postów: 2510 ![]() | wpis nr 276 842 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Edycja postuw (z ograniczeniem nawet do 5minut 10minut) doprowadzi do dużych nadużyć. Nie muszę chyba tumaczyć dlaczego. |
2010-01-21 (10:53)![]() Data rejestracji: 2009-07-22 Ilość postów: 529 ![]() | wpis nr 276 853 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Rat666>>> Tuman czy ć nie musisz. Pozdrawiam PS. Chłopie popraw się z tą pisownią. To razi! Przepraszam ale taka jest prawda. |
2010-01-21 (10:58)![]() Data rejestracji: 2009-07-01 Ilość postów: 2510 ![]() | wpis nr 276 854 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Kogo jeszcze raźi niepoprawna pisownia na forum . Poszę o wypowiedzi. |
2010-01-21 (11:06)![]() Data rejestracji: 2009-11-30 Ilość postów: 236 ![]() | wpis nr 276 857 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Rat666>>> to nie kwestia \"rażenia\" , jest to przykre,że Polak nie potrafi pisać poprawnie po polsku i tyle. Chociaż w Twoim przypadku myślę sobie jest to raczej zamierzona cecha rozpoznawcza. pozd |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 3 4 Wyślij wiadomość do admina |