Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 3 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Graj w Lotto przez internet |
2010-01-11 (10:30)![]() Data rejestracji: 2009-12-21 Ilość postów: 38 ![]() | wpis nr 272 233 [ CZCIONKA MONOSPACE ] I co trafiliście coś? |
2010-01-15 (16:59)![]() Data rejestracji: 2010-01-12 Ilość postów: 8 ![]() | wpis nr 274 132 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Mam pytanko: Do czego jest ta umowa, ktora trzeba do was odeslac? Trzeba odprowadzac dodatkowy podatek od zysku? |
2010-01-15 (17:58)![]() Data rejestracji: 2009-12-02 Ilość postów: 86 ![]() | wpis nr 274 161 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Nasza działalność jest zgodna w całości z prawem polskim jak i ustawą o grach i zakładach wzajemnych, przez co wszystko musi być w porządku w kwestii prawnej i tak: 1. To nie umowa tylko pełnomocnictwo do wykonywania czynności w imieniu gracza i grupy przez powiernika grupy. 2. Jest to również zgłoszenie się, dołączenie gracza do grupy ludzi wspólnie grających w daną grę. 3. Jest to również porozumienie o równym podziale wygranej pomiędzy członków grupy - wymagane przez Totalizator przy wypłacie wygranej grupie ludzi grającej wspólnie i w porozumieniu. ,tak więc nie ma tutaj jakiś niejasnych rzeczy, piramidek(ja polecę Ciebie-ty polecisz jego itd,itd...), wszystko zgodne z prawem i w celu zapewnienia graczom pewności do posiadanych udziałów i wygranych i zgodności z prawem(inne portale tego typu nie do końca działają zgodnie z prawem). 100% wygranej dzielone jest pomiędzy członków grupy - nie ma żadnych opłat procentowych od wygranej dla portalu. Pozdrawiam |
2010-01-26 (23:24)![]() Data rejestracji: 2008-11-13 Ilość postów: 16027 ![]() | wpis nr 279 508 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Byłem na tej stronce zbierają grupe i za dużo chętnych tam niewidac |
2010-01-27 (00:04)![]() Data rejestracji: 2009-12-02 Ilość postów: 86 ![]() | wpis nr 279 530 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Grupa już gra, wystarczy poczytać, a chętnych zbieramy do innych gier. |
2010-06-29 (21:16)![]() Data rejestracji: 2010-06-29 Ilość postów: 4 ![]() | wpis nr 338 346 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Mam pytanie czy w tym ,,grajwlotto.pl,, jeszcze się coś dzieje? Zarejestrowałem się wpłaciłem kasę i teraz mam czekać na to aż grupa będzie fuel jak rozumiem !? A jest jakieś forum gdzie można popisać z ludźmi którzy już grają tam, lub też są w grupach które czekają? |
2010-06-30 (06:22)![]() Data rejestracji: 2009-05-29 Ilość postów: 3951 ![]() | wpis nr 338 411 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ja akurat sceptycznie odnoszę się do takich grup, bo zazwyczaj jest cisza, a mikro-sukcesy są oznajmiane. Żeby nie było, że jestem całkowicie przeciw, to najlepszym sposobem na reklamę jest podawanie wygranych. Tylko że na 152 osoby 3/6 czy 4/6 nie jest zachętą. Jak to wygląda w MM, tego nie wiem, ale jakoś od uczestników nie słychać gromkich i częstych braw. To że zakład kosztuje gracza gorsze nie ma znaczenia, bo może i kosztować tysiące, byleby tylko efekt był. |
2010-07-01 (01:58)![]() Data rejestracji: 2009-04-18 Ilość postów: 722 ![]() | wpis nr 338 651 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Jak napisał kol. Poul \"Numery to (3,17,20,35,37, + dodatkowa)\"... Gra w grupie ma pewien sens, ale należy do tego podejść inteligentnie. Nieco inna strategia powinna być w DL a inna w multi. Ale na pewno nie wysyłanie całą grupą identycznych numerów. Mnie się zwyczajnie nie chce wierzyć, że ktoś /wybaczcie/ mógł wpaść na aż tak niemądry pomysł. W grach trzema mieć głowę na karku. Grupa wysyłająca identyczne numery zupełnie nie zwiększa sobie szans w stosunku do gry w pojedynkę. Po co to robić. Chyba tylko po to, aby lżej było przegrywającym frustratom - cierpienie rozkłada się na większą ilość osób. W DL trudno o bardziej nieinteligentny pomysł. Np. w grupie stuosobowej wysyłając 1 różny zakład na osobę zwiększa się szanse wygranej wielokrotnie kosztem jej wysokości. Ale niech mi ktoś napisze, po co grupa 100 osobowa ma wysyłać 100 identycznych zakładów DL za 300 złotych ? Albo przegrają albo wygrana dzielona na 100 osób. Wysyłając w pojedynkę bierze się za te same pieniądze całą pulę. Teraz niuans. Podawanie numerów publicznie może spowodować, że osoby spoza grupy zagrają na te numery i wówczas zgarną lwią część puli. Jeżeli już grać w grupie, to zbierać pieniądze na różne zakłady w celu obniżenia kosztów i np. uczestnicy płacą po 10 groszy za oddzielny zakład, zbierają się grupy kilkusetosobowe czy większe /można policzyć najlepszą wielkość grupy/ i nadawać różne zakłady po 3 złote. Natomiast generalnie wydaje się, że najbardziej opłacalna jest gra w pojedynkę lub w minimalnych grupach. Wówczas duże wygrane dzielą się na mniejszą ilość grających. Najlepszy jest indywidualna gra na pojedynczy zakład za 3 złote i szóstka. Podstawą zaś jest wcale nie sposób gry w grupie czy w pojedynkę, ale umiejętny dobór numerów. Tymczasem obserwuję tzw. naiwny dobór numerów / z sufitu/ w wielu funkcjonujących grupach. W tej sytuacji jedyną korzyścią jest poczucie wspólnoty i marzenia o wygranej. Na nic więcej nie można poważnie liczyć. |
2010-07-01 (06:42)![]() Data rejestracji: 2009-05-29 Ilość postów: 3951 ![]() | wpis nr 338 659 [ CZCIONKA MONOSPACE ] \"Podstawą zaś jest wcale nie sposób gry w grupie czy w pojedynkę, ale umiejętny dobór numerów. Tymczasem obserwuję tzw. naiwny dobór numerów / z sufitu/ w wielu funkcjonujących grupach. \" I dlatego z szumnych zapowiedzi pozostaje niesmak, a jak uda się trafić minimum, to okrzyki, brawa, itp. Można to wszystko policzyć i w np. MM podać dla przykładu konkretne liczby, a to jak się tak dobrze zobrazuje, to te koszty wcale nie są takie małe. Wciąż czekam na odp. od Maxtara - ile to $ spłynie... |
2010-07-02 (23:37)![]() Data rejestracji: 2010-06-29 Ilość postów: 4 ![]() | wpis nr 339 105 [ CZCIONKA MONOSPACE ] A co się stało z amigolotto, że wogóle stronka nie chce się otworzyć. Sory że tak przynudzam, ale od niedawna w lotto się wciągam i tak se lukam to tu to tam . A to amigolotto kiedyś chyba nieźle hulało co ? |
2010-07-02 (23:41)![]() Data rejestracji: 2010-06-29 Ilość postów: 4 ![]() | wpis nr 339 107 [ CZCIONKA MONOSPACE ] A przepraszam, dzisiaj się otwarła strona amigo. Przepraszam że się pośpieszyłem . |
2010-07-03 (22:24)![]() Data rejestracji: 2009-12-02 Ilość postów: 86 ![]() | wpis nr 339 327 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam, jeżeli to już wszystkie efekty przemyśleń i zachwytów, pozwólcie, że przedstawię wam moje zdanie. -Co do kolegi „Tajemniczego Don Pedro” umiejętność czytania ze zrozumieniem jest rzeczą jakże niezbędną już w podstawówce i tak: „Grupa wysyłająca identyczne numery zupełnie nie zwiększa sobie szans w stosunku do gry w pojedynkę. Itd. oraz Np. w grupie stuosobowej wysyłając 1 różny zakład na osobę zwiększa się szanse wygranej wielokrotnie kosztem jej wysokości. Ale niech mi ktoś napisze, po co grupa 100 osobowa ma wysyłać 100 identycznych zakładów DL za 300 złotych ?” 1.100 osobowa grupa w Lotto nie wysyła stu takich samych kuponów, a w zależności od ilości skreśleń systemowych (7,8) - ( 43 i 42 zakłady) na losowanie, a więc aż do 516 zakładów w grupie czterotygodniowej, i nie są to takie same zakłady a każdy inny – owszem są stałe ale są i zmienne w każdym zakładzie – dzięki temu wzrasta nam prawdopodobieństwo trafienia. 2.Wbrew pozorom nawet puszczenie stu różnych zakładów nie zwiększa bardziej szans trafienia jak przy zagraniu naszym systemem gdzie eliminujemy jedną z liczb !!! 3.Dobór numerów z sufitu – jeżeli chociaż trochę uważałeś na lekcjach matematyki – to wiesz iż prawdopodobieństwo trafienia każdej liczby z puli jest identyczne!!!!! „Jeżeli już grać w grupie, to zbierać pieniądze na różne zakłady w celu obniżenia kosztów i np. uczestnicy płacą po 10 groszy za oddzielny zakład, zbierają się grupy kilkusetosobowe czy większe /można policzyć najlepszą wielkość grupy/ i nadawać różne zakłady po 3 złote.” Wybacz Don Pedro, ale właśnie przedstawiłeś się jako osoba związana z Amigo Lotto... tak, więc zamiast krytykować konkurencję zajmij się rozkręcaniem interesu. ![]() -Co do kolegi Tomi76 „A co się stało z amigolotto, że w ogóle stronka nie chce się otworzyć. Sory że tak przynudzam, ale od niedawna w lotto się wciągam i tak se lukam to tu to tam . A to amigolotto kiedyś chyba nieźle hulało co ?” To od niedawna się wciągam, czy kiedyś nieźle hulało – to się trochę kupy nie trzyma... |
2010-07-03 (23:08)![]() Data rejestracji: 2009-04-18 Ilość postów: 722 ![]() | wpis nr 339 342 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Kolego Poul, Najpierw naucz się pisać sensownie. Zacytowałem Twoje zdanie ze zdumieniem, iż podałeś numery do gry dla wszystkich identyczne. Zajrzyj lepiej ponownie coś napisał.. Dalej, napisałeś: \"prawdopodobieństwo trafienia każdej liczby z puli jest identyczne\". Tu właśnie napisałeś kompletny nonsens. Ciekawe gdzie uczono Cię Przyjacielu matematyki. Mnie uczono dawno temu, a potem latami sam uczyłem i to na wysokim poziomie. Również teorii gier. Otóż dowiedz się, że w grach losowych w ogóle nie ma żadnych liczb. Można je sobie co prawda samemu ...stworzyć. Jak się rozumie zagadnienie. Tymczasem mamy do czynienia wyłącznie ze zbiorami i ich elementami. A elementy takich zbiorów NIGDY nie są równie prawdopodobne. To można tylko założyć w granicach przyjętej ufności i klasycznego RP. Zastosowanie klasycznego rachunku w grach losowych prowadzi do pewnej sytuacji, którą wielu niezbyt poprawnie uważa za nonsensowną. Chodzi o to, iż klasyczny RP zakłada wadliwie, iż każde kolejne losowanie jest tylko i wyłącznie pierwsze. Otóż to prowadzi do paradoksów. Ale przez dziesiątki lat taką definicję powtarza się szkolnikom w gimnazjach. Tu jest za mało miejsca by tę myśl rozwijać, pisałem o tym już w innych wątkach i niektórzy koledzy w oparciu o to, napisali programy. A Ty po prostu powtarzasz banały zasłyszane od niezorientowanych. Twój zarzut mojego powiązania z konkurencją wobec Twojej grupy zbierającej pieniądze od chętnych jest nietrafny. Dziwi mnie Twoja agresja.. Nigdy nie należałem do żadnej grupy i nigdy nie będą należał. Z dwu przyczyn. Po pierwsze nie widzę sensu, skoro samodzielność daje mi ZNACZNIE więcej. Wystarczy, że się dzielę z rodziną i urzędem skarbowym. Po co się dzielić jeszcze dodatkowo z innymi osobami. A po drugie nie należę do osób potrzebujących psychicznego wsparcia grupy. Zatem utrafiłeś po trzykroć jak kulą w płot. W tej sytuacji uprzejmie i grzecznie życzę Ci zebrania kolosalnych kapitałów od chętnych do gry w Twojej grupie. |
2010-07-04 (02:19)![]() Data rejestracji: 2009-12-02 Ilość postów: 86 ![]() | wpis nr 339 356 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Kolego DonPedro „Zacytowałem Twoje zdanie??, iż podałeś numery do gry dla wszystkich?” Nie wiem kolego skąd bierzesz takie wywody ale niezmierzona jest ludzka wyobraźnia, wyjaśnij mi poprzyj przykładem swój tekst (gdzie tak napisałem) bo chyba nie bardzo wiem o co Ci chodzi. Po pierwsze - może powinienem Pana nazwać John F.Nash – Bohater filmu ”Piękny Umysł” który za swoje prace nad Teorią Gier otrzymał Nobla w 1994 –nie wiedziałem, że tak dobrze włada Pan językiem polskim. Po drugie – Pytanie było o umiejętny dobór numerów a odpowiedź, iż każda liczba z danego zbioru ma takie samo prawdopodobieństwo wylosowania – co jest oczywiście prawdą. Owszem elementy takich zbiorów nie są równie prawdopodobne, tyle tylko(PROFESORZE) że wtedy już mamy do czynienia z CZĘSTOŚCIĄ wystąpienia elementów zbioru a nie prawdopodobieństwem. Wtedy badamy zbiory jako całości i porównujemy ze sobą (który z jaką częstotliwością MOŻE wystąpić) czyli np: 1,2,3,4,5,6 powiedzmy że ma małe szanse wystąpienia – lecz ciągle PRAWDOPODOBIEŃSTWO jego wystąpienia np: w Lotto jest 1: 13983816 tak jak każdego innego - czy Ci się to podoba czy nie, - opiszę Ci prościej na przykładzie orła i reszki - prawdopodobieństwo wypadnięcia jednego z nich wynosi 0.5 – ale robiąc doświadczenie np 10000 rzutów, nigdy nie uzyskasz 5000 a np. 4988 lub 5017 a więc to jest częstość, która do niego dąży !!!! polecam lekturę profesorze, ale na temat bo się zagalopowałem: moja agresja??? – Donie Ty chyba nie wiesz co to słowo znaczy – my tu prowadzimy dyskusję na forum, a następnym razem jak zabierzesz głos na temat z którym się nie zapoznałeś(z resztą zdarza Ci się to często na tym forum) to nie oczekuj braku reakcji. Wiem, jak złapią Cie za rękę to mówisz że to nie twoja ręka ale jak mamy sobie wytłumaczyć twój komentarz cytuję: „Jeżeli już grać w grupie, to zbierać pieniądze na różne zakłady w celu obniżenia kosztów i np. uczestnicy płacą po 10 groszy za oddzielny zakład, zbierają się grupy kilkusetosobowe czy większe /można policzyć najlepszą wielkość grupy/ i nadawać różne zakłady po 3 złote” ,albo bierzesz wszystkich tu obecnych na forum za debili albo nie zauważyłeś że to AmigoLotto – uhm ![]() |
2010-07-04 (06:02)![]() Data rejestracji: 2009-04-18 Ilość postów: 722 ![]() | wpis nr 339 362 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Kolego Poul. Domagasz się dowodu, w którym miejscu napisałeś słowa, które byłem przytoczyłem. Ależ proszę uprzejmie: 29 grudnia 2009, autor wpisu...Poul: \"Pierwsze 44 osoby zaufały nam i w następnym tygodniu rozpoczynają swoją grę grupową w Lotto przez kolejne 4 tygodnie. Numery to (3,17,20,35,37, + dodatkowa)\"... Przepraszam uprzejmie, ale śmiem twierdzić, że ten wpis tam jest. Każdy może sobie sprawdzić. Czyli grupa gra na identyczne numery. Ale skoro jeszcze twierdzisz, że nie gracie w systemie wspólnoty w celu obniżenia kosztów, no to rodzi się podejrzenie, że \"gracie\" w celu naładowania >>czyjejś<< kieszeni. I doprawdy nic a nic mnie to nie obchodzi. Przecież najmocniej jak mogę, życzę Ci milionów chętnych do wpłacenia pieniędzy na Twoje konto. NIECH WPŁACAJĄ !!! Popieram z całych sił. Im więcej wpłacą tym lepiej. Teraz Pan Nash i jakiś film o nim. Nie oglądam filmów. Nie mam nawet teraz czasu na sprawy, którym poświęciłem kilkadziesiąt lat a cóż dopiero oglądanie fabularnych filmów, czy seriali. Nie posiadam w ogóle TV ani radia.. O panu Nashu prawda jest taka, iż \"stworzył\" on był grę, którą w innym kraju za oceanem stworzył kilka lat wcześniej ktoś zupełnie inny i zrobił to rzeczywiście. Większy problem jest w tym, że pan Nash sadził, że ta gra jest sprawiedliwa /zawiera równowagę sił/. Ironia losu, okazało się, że nie miał racji. Jak wiadomo był chory psychicznie, siedział w więzieniu deportowany z Europy do USA. Tyle mogę o nim powiedzieć, być może coś ważnego dla kogoś pomijam, ale trudno, nie dbam o to. Dla mnie to jest postać nieciekawa. Obecnie panująca politpoprawność serwuje tego typu postacie na autorytety /moralne/ i robi o takich osobach melodramaty. Stąd nieświadoma publiczność pisze potem różne dziwne rzeczy. Nie wiem po co go wspominasz. W kwestii RP. A pisz sobie i myśl co tam chcesz. To nie jest mój problem. Tu na tym forum co najmniej kilku rzadkich bywalców wie o co chodzi w tej sprawie. Wystarczy. |
2010-07-04 (06:20)![]() Data rejestracji: 2009-04-18 Ilość postów: 722 ![]() | wpis nr 339 364 [ CZCIONKA MONOSPACE ] A jeszcze mała uwaga, bo z poślizgiem uświadomiłem sobie, iż Kolego Poul napisałeś coś nieprawdziwego - cytat z Twojego ostatniego wpisu: \"John F.Nash – Bohater filmu ”Piękny Umysł” który za swoje prace nad Teorią Gier otrzymał Nobla w 1994\". Jak napisałem, nie oglądam filmów, zwłaszcza fabularnych. Nie mam czasu ani ochoty. No więc niestety nie wiem, czy ów pan był aktorem i grywał w filmach, czy tez był postacią użytą do fabuły, nie wiem tego. Wszystko możliwe, zwłaszcza w Stanach. Wiem, że siedział w domu wariatów oraz w więzieniu. Ale z całą pewnością oświadczam, że pan John Nash na pewno nie otrzymał Nobla za prace z matematyki nad teorią gier. Być może jakąś nagrodę otrzymał był, może nawet Nobla. Ale na pewno nie z matematyki w zakresie teorii gier, o czym miał po prostu blade pojęcie. \"Coś\" tam próbował, no ale bez efektu. Znał się co prawda w młodości na rachunku różniczkowym. Ale i z tego zakresu Nobla też nie dostał. No więc coś pomyliłeś Waszmość. To ewentualnie mogło być coś, co jest poza sferą moich zainteresowań. |
2010-07-04 (21:50)![]() Data rejestracji: 2009-12-02 Ilość postów: 86 ![]() | wpis nr 339 576 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Kolego DonPedro Jak dobrze zauważyłeś i napisałeś o moim wpisie jest tam słowo „+dodatkowa” co jakbyś poczytał opis to byś wiedział że ta DODATKOWA zmienia każdy zakład, przez co żaden nie jest taki sam, ale jak już pisałem – nie zapoznasz się z niczym i komentujesz. Co do Pana Nasha – to jest to jak najbardziej osoba prawdziwa a co do Nobla to dostał właśnie za rozwój teorii gier i jej zastosowania w ekonomii, w 1994 roku wraz z panami R. SElten i J. Harsanyi, będąc jeszcze w Princeton, a tu masz link: http://pl.wikipedia.org/wiki/Teoria_gier Co do RP to lepiej się ustosunkuj do tego co napisałem a nie tylko „a myśl sobie co tam chcesz...” mam wrażenie, że nie bardzo wiesz o czy napisać... Pozdrawiam Amigo |
2010-07-05 (20:14)![]() Data rejestracji: 2010-06-29 Ilość postów: 4 ![]() | wpis nr 339 871 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Co się kupy nie trzyma? Jak pisałem że kiedyś nieźle hulało to dlatego że przeglądałem fora i czytałem o tym sporo. Dlatego wiem że było i jest popularne. Któregoś dnia chciałem wejść na tę stronkę i nie chciała sie otworzyć, a z totkiem faktycznie jestem na bakier, bo od niedawna interesuję się bardziej. A wytłumacz co sie kupy nie trzyma !!!!!! |
2013-11-21 (21:02)![]() Data rejestracji: 2008-11-13 Ilość postów: 16027 ![]() | wpis nr 717 255 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Może mi ktoś powiedzieć czy ta stronka internetowa jeszcze działa bo nie mogę się zarejestrować |
2013-11-21 (22:50)![]() Data rejestracji: 2007-04-03 Ilość postów: 41774 ![]() | wpis nr 717 334 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Znalazłem w necie taką stronę: https://www.globlotto.com/pl/lotto/main.do ( zaznaczam , że nic o organizatorach nie wiem ) |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 3 Wyślij wiadomość do admina |