Forum strony www.multipasko.pl [Regulamin]

Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów
Login:

Hasło:
Strona: 1 2 ... 13 14 15 ... 25 26
Wyślij wiadomość do admina

Przewiń wpisy ↓

Ksiazka skarg i wnioskow czyli zyczen i zazalen.

2005-07-05 (18:03)

status fobia1
Data rejestracji: 2003-09-15
Ilość postów: 5409

31
wpis nr 20 745
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Poniewaz ten temat jest takze ,,Ksiazka zyczen,, - mam zyczenie, aby mi wytlumaczono, czy Sandman sklada skarge, wniosek, a moze jakie zyczenie?

Bo ja naprawde nie rozumiem.
2005-07-05 (18:48)

status kukolablac
Data rejestracji: 2005-07-05
Ilość postów: 2

1039
wpis nr 20 749
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Sandman chyba sklada skarge, ze Odys wszystkich chlopów powystrzelal Penelopie, albo ona sklada skage na Sandmana, ze wymylil taka historie.

Ale odwieczna wieszczka Kasandra wyjani nam, albo i nie, pozostawiajac to dla siebie.
2005-07-05 (19:07)

status sonda
Data rejestracji: 2005-02-20
Ilość postów: 2184

707
wpis nr 20 750
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Kon Trojanski,

Penelopa - Odys

Kasandra

Jest jeszcze Parys i Piekna Helena

Antygona
2005-07-05 (20:39)

status fobia1

31
wpis nr 20 754
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

A o Lady Makbet to zapomnieli?

Albo o takiej Lukrecji Borgii?

Zreszta, po cóz tak daleko szukac - blizej milimy Caryce Katarzyne.

Sadze wiec, ze skargi na konia trojanskiego sa przedwczesne.

Lamenty i lamenty. Co za ludzie?!!!
2005-07-05 (20:52)

status sonda

707
wpis nr 20 755
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Albo Smoka Wawelskiego - tez mamy a co?
2005-07-05 (20:53)

status sonda

707
wpis nr 20 756
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Jasze na smoku. To dopiero bylby widoczek extra
2005-07-05 (21:22)

status fobia1

31
wpis nr 20 757
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

A ten wstretny smok pozeral wszystkie dziewice w okolicy.

Ten smok to mial chyba 7 glów, 7 paszcz, z kazdej buchal ogniem piekielnym i byl taki nienazarty.

Taki pies na dziewice.

I nie zaden Herkules go pokonal, ale jaki biedny szewczyk - taki cwaniaczek.

Chcialoby sie Sondo zapiewac: ,,Dzi prawdziwych szewczyków juz nie ma...,,

Skladam zazalenie:

Dlaczego nie ma szewczyków?

A gdzie sie podzial Janosik, który to lupil bogaczy i rozdawal biednym? - analogia do Prezesa i nas, biednych analizatorów liczbowych.
2005-07-07 (09:49)

status Jasze
Data rejestracji: 2003-09-04
Ilość postów: 4426

25
wpis nr 20 835
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Fobia a co ty tu nie rozumiesz.

W tej ksiazce sklada sie protesty,wnioski ale takze oczekuje sie na odpowiedzi.

Kukola zlozyla protest na ,,zmowe milczenia,,(pewnie wokol jej osoby hi,hi) a Sandman zamiast odpowiedziec jasno i prosto ze wytlukl wszystkich zalotnikow to okreznie przypomnial o Odysie i wiernej Penelopie.

Tak sadze bo umysl mam jasny i przenikliwy niczym Sherlock Holmes.

Ale ja tez bylem kiedys maly i wtedy babcia czytala mi bajeczki,takze o tym smoku co pozeral piekne dziewice.

I wtedy strasznie zal mi bylo tych dziewic i przerwalem babci pytajac...

- A co to sa dziewice?

Odpowiedzi nie pamietam ,hi,hi.

P.S

Ja tam Odysa strzal sie nie boje bo mnie chroni ,,tarcza Zeusa,,.

Nazywa sie ona...nie jestem fanka Jaszego hi,hi.

Skladam wniosek by Fobia uwazala na spacerach na swa suczke Sonie bo to jedyna chyba dziewica na tej stronie.
2005-07-07 (11:08)

status fobia1

31
wpis nr 20 837
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Jasze, ja staram sie wszystko zrozumiec, ale nie moge pojac dlaczego Twoja od pewnego czasu jeste bardzo rozproszony. Zaprzestale twórczoci, Almanach zaniedbany, w klubie pustki. Trudno by fanclub dzialal bez artysty.

Fani twej twórczoci cierpia z tego powodu.

Czuja, ze wielbiony Artysta wyraLnie ucieka w mitologie.

Miesza mu sie rzeczywistoc z mitami.

Rasowego konia pelnej krwi (moze arabskiej) zamienia na jaka drewniana trojanska podróbe. Malo tego, nawet tego struganego w drewnie (ale jednak) konia gotów zamienic na smoka.

W dodatku zaczyna sie interesowac dziewictwem suczki.

Ja rozumiem, kazdy Artysta ma prawo do ekstrawagancji. To dodaje barw Jego zyciu.

Ja naprawde to doceniam, ale jak dlugo mozna biegac po kniejach i lakach kukajac tylko?

Nie sadze by popadl w obled.

Skladam jednoczenie zazalenie, a moze zale (bylo wyzej) oraz WNIOSEK:

Wróc chociaz czeciowo z tych manowców. Zacznij wiecej kukac w klubie, a nie bladL po bezdrozach. Twój ,,Walc z Matylda,, jest uroczy. Nie zapominaj jednak, ze to my - Twoi fani - dostarczylimy Ci inspiracji do tegoz tanca szczeliwców.

Czyzby chcial potwierdzic regule, ze tylko nieszczeliwy twórca ma wene?

Dzielile sie z nami swoim cierpieniem, dziel sie wiec takze jego brakiem.

No i przesiadL sie na swojego rumaka, bo jak dalej tak pójdzie to mozesz wyladowac na koniku na biegunach - bedziesz sie tylko bujal do przodu i tylu ciagle stojac w jednym miejscu.

Ty potrzebujesz ruchu, pedu. A to jest mozliwe tylko na tym pieknym koniu, którego porzucile gdzie na prerii.

Byl wniosek, bylo zazalenie i byla skarga - wszystko na temat w temacie.

Pozdrawiam.

2005-07-07 (11:14)

status fobia1

31
wpis nr 20 838
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

ERRATA:

W pierwszym zdaniu, powyzej, wkradl sie niepotrzebny wyraz ,,Twoja,,.

Jest trakze kilka bledów bardzo waznych. Nie zawsze zastosowalam Wielka litere na poczatku wyrazu - a powinnmam byla.

Nie sa to bledy celowe - pisalam w emocjach. Przepraszam.
2005-07-07 (11:38)

status bravo
Data rejestracji: 2005-06-05
Ilość postów: 3646

979
wpis nr 20 845
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Jak zatruc komu zycie

Byc facetem to jest proste... ale byc prawdziwym facetem, to juz wymaga trzymania sie pewnych zasad....

1. Kazdy facet, który przynosi kamere na wieczór kawalerski moze zostac legalnie ubity, a jego cierwo ma zostac zjedzone przez wspólimprezowiczów.

2. Pod zadnym pozorem dwóch facetów nie moze ic pod jednym parasolem.

3. Facet ma prawo plakac tylko w nizej wymienionych sytuacjach:

- w chwili gdy Angelina Jolie zaczyna rozpinac bluzke

- po skasowaniu Ferrari swojego szefa

- kiedy twoja randka uzywa zebów

4. Facet musi wplacic kaucje za swojego kumpla minimum w ciagu 12 godzin, chyba, ze ów kumpel zalatwil kogo z jego rodziny

5. Jezeli znasz innego faceta dluzej niz 24 godziny, jego siostra jest dla ciebie - NIEOSIAGALNA. No... chyba, ze sie z nia póLniej ozenisz.

6. Minimalny okres czasu przez jaki musisz czekac na innego faceta, który sie spóLnia wynosi 5 minut. Maksymalny czas wynosi 6 minut.

7. Narzekanie na temat marki piwa jakie (ZA DARMO!!!) daje ci twój kumpel jest calkowicie zakazane. No chyba, ze browar ma temperature pokojowa, albo kumpel daje ci Karmi.

8. Zaden mezczyzna nigdy nie bedzie kupowal prezentu urodzinowego dla innego mezczyzny (de facto... nawet fakt pamietania o samych urodzinach jest tylko opcjonalny).

9. Podczas ogladania meczu z innymi facetami dozwolone jest zapytanie o wynik, ale nigdy o to kto gra z kim.

10. Facet moze \"opac\" tylko i wylacznie po doprowadzeniu kobiety do orgazmu. Jezeli pozwalasz sobie na \"opadniecie\" przy niej z innego powodu, to znaczy, ze ta babka jest twoja zona.

11. Drink \"z palemka\" (+ rózne slomki... owocki... etc...) facet moze wypic tylko na tropikalnej plazy... o ile poda mu go supermodelka w toplesie... i kiedy ów drink jest za darmo.

12. Facet nigdy nie zaklada stringów. Ani tych meskich ani... zadnych! NIGDY!!! Temat zamkniety!!!

13. Jezeli facet ma rozpiety rozporek to jest to tylko i wylacznie jego problem. Ty losiu nic nie widziale! Nic!!!

14. Kobiety, które twierdza, ze \"uwielbiaja ogladac sport\" powinny byc traktowane jako szpiedzy, dopóki nie wykaza sie doskonala znajomocia tematu oraz nie zjedza co najmniej 1/4 kubelka KFC

15. Facet musi publicznie i z glebi serca wyrazic kondolencje z faktu tragicznej mierci kota jego dziewczyny, nawet jezeli to on sam polal kota benzyna i rzucil zapalke.

16. Jezeli komplementujesz \"szeciopak\" innego faceta... to oby mówil o jego zdolnoci doboru piwa.

17. Zdania, które nie beda wymawiane podczas podnoszenia ciezarów w silowni w obecnoci innego faceta:

- Tak dziecinko! Pchaj mocniej!

- No dalej! Zrób to jeszcze raz!

- Jeszcze jedna seria i lecimy pod przysznic!

- Niezly tylek! Jeste Koziorozcem?

/nie ,nie pomylilem watków/
2005-07-07 (14:53)

status slawek001
Data rejestracji: 2005-02-24
Ilość postów: 6116

721
wpis nr 20 863
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

PASKO.....brawo za nowy styl strony ...... wystarczy tylko teraz w miare odpowiednie wnioski wysnuc i juz Prezes ma puste kieszenie

wesolej zabawy
2005-07-08 (10:54)

status Jasze

25
wpis nr 21 015
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Przepraszam,o dziewictwie Nory ,tej suczce fobii bylo kiedys glosno w Ksiedze.

A sonia to suczka mej sasiadki ,obie nie sa....

Skladam zazalenie na siebie ze pomylilem dziewice Nore z ta suka Sonia.
2005-07-08 (11:00)

status fobia1

31
wpis nr 21 017
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

No wlanie... i moja Nora to bolenie odczula.

Jak mozna pomylic dziewice z .........

To straszne.

Przeprosiny przyjete.
2005-07-10 (20:15)

status Jasze

25
wpis nr 21 160
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Co autor mial na mysli piszac takie slowa...

Tym nas meczono na lekcjach polskiego i Pani zawsze wiedziala najlepiej.

My tez ,,poeci,, i w watku ,,Klub milosnikow poezji Jaszego ,, az huczy od poezji.

Ale nie wszyscy rozumieja wiec potrzebny jest translator zwrotow i wyrazen.

Kiedys taki wniosek zlozyl Admin czyli Pasko bo nikt nie rozumial co to czerpak malpki,gambit hiszpanski i konstelacja pionow w multi.

Watek ten jest najbaardzei ,,kukany,, i wszyscy mysla ze ja sobie tylko kukam.

xxxxxxxxxx

gucken- po niemiecku czytamy kuken , oznacza ...spojrz,podejrzyj

look-po angielsku to samo

A wiec jestesmy w Unii i kuku-luku podgladaamy ten watek ile wlezie

kukulka-ptak lotny,czesto plochliwy jak ucieknie to trzeba szukac

kukulki-slodkie cukierki,nalezy je cmoktac az rozmiekna a wtedy sama rozkosz w postaci alkkoholu , uwaga mozna stracic glowe

kukulcze jaja-sa podrzucane przez kukulki,nalezy je zbierac i zrobic...ajerkoniak

lizak-atrybut policjanta , taki Kojak cmoktal je nagminnie i nikomu to nie przeszkadzalo,tylko naszej wladzy i dali naszym policjantom lizaki z blachy aby nie zarli a cukier...na eksport

jarosz-to taki facet co mysli ze jak bedzie zarl zielenine to uratuje zwierzatka,kiedys wskutek naglej zmiany klimatu roslinnosc przestala wyrastac,poginely zwierzatka roslinozerne a potem szybko miesozerne.

Tak wyginely dinozaury,pisalem juz.

nitrogliceryna-jak kogos boli serce to znaczy ze ma dusznice bolesna i musi jej zazywac.

Prawdziwy mezczyzna uzywa jej do rozsadzania skal.

skala-siadywal na niej Sandman ale Jasze kiedys sam skonstruowal nitrogliceryna , jako jedyny w tym Forum i porozwalal te skaly nie czekaajac az same skruszeja

dynamit-to tylko zwykla ziemia okrzemkowa nasaczona nitrogliceryna.

Wymyslil to Nobel ale nagrody Nobla za to nie dostal hi,hi

tarcze strzelnicze to nicki bez Avatara-wymyslil je Pasko ,moze dostanie za to kiedys Nobla , meskie sluza jako cel dla strzal Odysa a zenskie dumnie wypinaja piers dla strzal Amora

glebiny Oceanu-badaja je takze pletwonurkowie a Jasze jest nim nadal hi,hi, leniwi wola uzywac czulych przyrzadow i narzadow takich jak sonda albo echosonda.

Ja bym im nie ufal bo dostanie sie ziarnko

piaski i przyrzad odmowi posluszenstwa.

bravo-to taki nick co lubi jak mu bija brawa szczegolnie Panie,ja wole film ,,Rio Bravo,,

okno-rozslawil je kiedys Krajewski,siadywala w nim Annamaria,iles lat potem ktos zobaczyl je nad soba,bylo uchylone i ...polecial.Mojemu synowi tak uleciala ukochana papuga Zako ale szukal az znalazl.Ale Hitchcock tez nakrecil ,,Okno na podworze,,

pukac do drzwi-kto chce niech puka moze bedzie mu otworzone a glupcy niech pukaja sie w czolo

kon trojanski-to szatanski pomysl odysa,moze jasze sie przesiadzie bo umysl ma takze szatansko przenikliwy

dziewice-ulubione danie smokow w bajkach , ale zycie to nie jebajka , zycie to jebitwa.

Stradivarius-to najslynniejsze skrzypce swiata a Gaivardius to...jedyne na swiecie.

Holmes-facet o przenikliwie logicznym umysle,mial jedna slabostke...byl czuly na pochlebstwa i uznawal tylko jedynie Irene Adler za prawdziwa Kobiete.

Ciekawe ktora z Was tak sie nazywa ????

andropausa-to taki prezen na Mikolajaa ktory kazdy kiedys dostanie hi,hi.

monopausa-to taki prezent ktorego Kobiety nie chca przyjac...won z nimi ,z takimi prezentami !!!!

xxxxxxx

Moze ciag dalszy i nastapi ,skladam wniosek by inni ,,poeci ,, rowniez dali tlumaczenie pojec.

Bo ja nigdy sie nie dowiedzialem co Mickiewicz,najwiekszy polski wieszcz mial na mysli piszac...Litwo ,Ojczyzno moja.

Moze mial przystawiaana spluwe do czola przez jakiegos Litwina ?????

2005-07-10 (20:54)

status fobia1

31
wpis nr 21 164
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Poniewaz Mickiewicza glównie ja cytowalam - odpowiadam.

Litwa byla czecia (dzielnica) Polski, identycznie jak w tej chwili jeszcze Slask, Pomorze Zachodnie, Pomorze, Mazury, Wielkopolska, Malopolska itd.

W czasach, gdy zyl wieszcz Adam Mickiewicz Polska byla pod zaborami.

W tym czasie Litwe okupowali Rosjanie.

Mickiewicz, tak jak inni rodacy obdarzeni wrazliwocia, potrafili walczyc o wolnoc jedynie swoimi zdolnociami. W przypadku Mickiewicza - piórem (gesim).

I robil to skutecznie.

Ta epoka w literaturze nosi nazwe Romantyzmu.

Romantyzm to nie tylko wzdychanie do osoby kochanej. Romantyzm ma szersze pojecie.

Kazdy wrazliwy czlowiek o tym wie.

Mickiewicz tez kochal kobiete, ale to nie przeszkadzalo mu kochac swojej ojczyzny, Polski. Poniewaz urodzil sie z Zaosiu na Litwie, wychowal w Nowogródku, pisal wiec o swoich rodzinnych stronach, o swojej tzw. ,,malej ojczyLnie,, - Litwie.

Mam nadzieje, ze przedstawilam to jasno.

Ja, gdybym w tej chwili byla na wygnaniu, nie pisalabym o Polsce, ale o Pomorzu Zachodnim.

Pozdrawiam.
2005-07-10 (21:56)

status kukola
Data rejestracji: 2005-06-02
Ilość postów: 498

971
wpis nr 21 168
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Skladam \"wniosek\" - kategoryczny - o czytanie w miare mozliwoci wszystkich postów.

Jednoczenie skladam sprzeciw, aby nie kopiowano tego co nie nasze.
2005-07-10 (22:57)

status fobia1

31
wpis nr 21 171
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Czytam posty, które mnie dotycza - wszystkie.

Pozostale raczej tylko wówczas, gdy mnie interesuja.

Cytowac ulubione i madre teksty bede, bo one wnosza co do naszego zycia, co wiecej niz tylko leczenie nad liczbami i analizowanie pewniaków.

W szkole, oprócz matematki i innych nauk cislych uczono nas takze literatury, nawet kazano sie uczyc tekstów na pamiec.

Brakuje mi zdolnoci literackich, sama nie potrafie tak pisac. Wobec tego poprzestane na cytatach.

Raczej draznia mnie teksty w obcych jezykach, bo skierowane sa do zawezonej spolecznoci strony, ale tez nie mam nic przeciwko temu. Przeciez nie zawsze wszyscy musza wszystko rozumiec, a gdy chca - moga spytac.

Poza tym, czasami lepiej oddac jaka trec cytujac madrzejszych.

A zreszta, nawet dowcipy powtarzamy, kto je pierwszy wymylil i pucil w obieg. Co widzisz Kukolo w tym zlego?

Skladam protest na powyzszy wniosek.

PS. zapraszam do klubu, tam cytuje co o oczach.

Pozdrawiam
2005-07-10 (23:21)

status kukola
Data rejestracji: 2005-06-02
Ilość postów: 498

971
wpis nr 21 173
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Oczy sa zwierciadlem duszy!

2005-07-10 (23:39)

status fobia1

31
wpis nr 21 176
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Czy to zazalenie, skarga, czy tez zal?

A moze wniosek?

Moje sa blekitne, czyste - dusza taka sama.

| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lottoStrona: 1 2 ... 13 14 15 ... 25 26
Wyślij wiadomość do admina