Forum strony www.multipasko.pl [Regulamin]

Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów
Login:

Hasło:
Strona: 1 2 ... 359 360 361 ... 962 963
Wyślij wiadomość do admina

Przewiń wpisy ↓

HYDE PARK

2024-01-31 (20:21)

status fair_play
Data rejestracji: 2016-05-12
Ilość postów: 8968

14865
wpis nr 1 501 935
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Moralna Zgnilizna

--- wpis edytowano 2024-01-31 20:25 ---

2024-01-31 (20:22)

status Jacek_K1961
Data rejestracji: 2017-03-29
Ilość postów: 13821

15220
wpis nr 1 501 936
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

taka podobna sytuacja:
https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/politycy-komentuja-decyzje-prezydenta-i-przypominaja-sytuacje-z-2016-r/tyr943l,79cfc278
2024-01-31 (20:24)

status Jacek_K1961

15220
wpis nr 1 501 937
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

zdjęcie
2024-01-31 (20:26)

status Janeczka0409
Data rejestracji: 2020-01-09
Ilość postów: 2741

16088
wpis nr 1 501 938
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

https://dorzeczy.pl/unia-europejska/531117/miller-najwazniejszym-kamieniem-milowym-byla-zmiana-rzadu.html

Leszek Miller: Najważniejszym "kamieniem milowym" była zmiana rządu w Polsce

Najważniejszy kamień milowy

W wieczornym wywiadzie w Polsat News Leszek Miller mówił o słynnych kamieniach milowych, które Bruksela nakazała Warszawie wdrażać, aby Polska mogła otrzymać pożyczkę na realizację KPO.

– Powiem wprost, bez owijania w bawełnę. Najważniejszym kamieniem węgielnym to była zmiana rządu. – powiedział europoseł.

– Węgielnym, czy milowym? – chciał doprecyzować prowadzący Bogdan Rymanowski.

– Najważniejszym kamieniem milowym była zmiana rządu w Polsce – poprawił się polityk.

– Czyli pan mówi wprost to, czego urzędnicy europejscy nie chcą oficjalnie powiedzieć? – zapytał dziennikarz.

– Nie, oni też to mówią albo przynajmniej dają do zrozumienia. Komisja Europejska uznała, że przy poprzednich władzach żadnego postępu nie będzie. Co więcej, te władze działają przeciwko Unii Europejskiej. Zmienił się rząd, są nowe władze w Polsce i w związku z tym w kuluarach słychać – sam to słyszałem – Panowie najważniejszym kamieniem milowym dla nas, to była zmiana rządu – powiedział Miller.

https://twitter.com/i/status/1740448777415311490

2024-01-31 (20:29)

status Janeczka0409

16088
wpis nr 1 501 940
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

https://www.wprost.pl/opinie-i-komentarze/11530108/miller-o-najwazniejszym-kamieniu-milowym-sam-to-slyszalem-to-zmiana-rzadu.html
2024-01-31 (20:33)

status fair_play

14865
wpis nr 1 501 941
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Janeczko, kontrargumenty spływają po Tobie jak woda po Kaczce
Cos potrafisz napisać o lotach Kuchcińskiego z całą rodziną ?
2024-01-31 (20:34)

status Janeczka0409

16088
wpis nr 1 501 942
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Wklejam w imieniu Majpana

Jacusiu widzę że twój POziom 8-gwiazdkowy nie różni się od poziomu "bohatera" tego filmiku.

https://www.fakt.pl/wydarzenia/swiat/francja-dantejskie-sceny-na-dworcu-nagi-mezczyzna-rzucal-w-ludzi-odchodami/whg22zn
2024-01-31 (20:35)

status Janeczka0409

16088
wpis nr 1 501 943
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Dobranoc
2024-01-31 (20:39)

status fair_play

14865
wpis nr 1 501 944
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Janeczko, jak widać nie potrafisz.
Dobranoc.
2024-01-31 (20:39)

status Jacek_K1961

15220
wpis nr 1 501 945
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Mieli się cieszyć rządem pisu, który ustala wspólnie z Julią P. że żadne wyroki TSUE nie są ważne? Rozumiem, że następny krok to uznanie za niekonstytucyjne przepisy UEFA. I jedenastki Polacy będą mogli wykonywać z odległości 3 metrów od bramki przeciwników. Poza tym w przepisach jest tylko mowa o 11 metrach. Ale czy jest coś o 7 metrach i 35 centymetrach?
2024-01-31 (20:41)

status Jacek_K1961

15220
wpis nr 1 501 946
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Janeczka0409
Słyszałem że pisowcy odczytują go inaczej, więc myślałem że będziesz zadowolona pozdrowieniem. Poza tym pudło, bo cieszyło mnie, że chociaż po zwycięstwie pisu doczekam rozliczenia tych tzw. złodziei z peło. Cały wymiar sprawiedliwości mieli i tak mnie srogo zawiedli. Gdy "Tusek" powsadza do cel tych złodziei z pisu, to mam nadzieję, że i dożyję kontry. I za to zwracam HONOR Panu Tuskowi, co nie znaczy, że muszę go lubić. Honoru szukam u pana Andrzeja D. Po spoliczkowaniu ofiar Kamińskiego, Wąsika i spółki i po opluciu ich tym ponownym mianowaniem straciłem jednak nadzieję, że choć odrobinę go u niego znajdę.

--- wpis edytowano 2024-01-31 20:55 ---

2024-01-31 (20:59)

status Jacek_K1961

15220
wpis nr 1 501 952
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Janeczka0409
Nie sądziłem że rajcują cię takie filmy, fuj, jakoś po kobiecie się tego nie spodziewałem. Mnie wystarczy sam opis z linku.
2024-01-31 (21:05)

status Jacek_K1961

15220
wpis nr 1 501 953
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Janeczka0409
do wpisu nr 1 501 938
cyt. "Komisja Europejska uznała, że przy poprzednich władzach żadnego postępu nie będzie. Co więcej, te władze działają przeciwko Unii Europejskiej"
... i właśnie to ci próbowałem wyjaśnić. Nie uznawanie wyroków TSUE czym było?
2024-01-31 (21:13)

status fair_play

14865
wpis nr 1 501 954
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Jacek_K1961>

Janeczka wkleiła to w imieniu Majpana vel majestata, zbanowanego na tym forum.
Przeczytaj jego wczesniejsze wpisy w tym watku, to zobaczysz kto zacz (wraz ze swoją adoratorką ITA).
2024-01-31 (21:41)

status edi8
Data rejestracji: 2007-04-03
Ilość postów: 41774

2623
wpis nr 1 501 960
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

2024-01-31 (22:02)

status Jacek_K1961

15220
wpis nr 1 501 966
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

... a o pisowcach zapomniał czy przeoczyłem? A co z Piotrowiczem? Tylko mignął na wstępie? Świetne przemilczenie, bo i mnie też się nie chce tego sprawdzać.

--- wpis edytowano 2024-01-31 22:03 ---

2024-01-31 (22:07)

status Jacek_K1961

15220
wpis nr 1 501 967
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Panna Krystyna Pawłowicz Socjalistyczny Związek Studentów Polskich dziś w TK ze schowaną legitymacją PiSu
2024-01-31 (23:56)

status ika
Data rejestracji: 2012-12-05
Ilość postów: 11324

13656
wpis nr 1 501 995
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Szanowne osobo koleżanki i osobo koledzy oraz osobo przyjaciele, jak i wrogo osoby 😁
Spieszmy się spierać i kłócić, bo u___chwały tak szybko nadchodzą!
Za krok, może dwa kolejny wolnościowy 🤭 zakaz "mowy nienawiści" 🤔 wysublimuje nam język i zamiast prymitywnego, zaściankowego, narodowego "ty gówniarzu" będziemy mogli tak elegancko i po europejsku powiedzieć "pan jest nieestetyczny".
Co prawda nie bardzo wiem, po co ta zamiana, bo przecież w obu przypadkach wyrażamy dezaprobatę. Jednak po dłuższym zastanowieniu myślę, że może chodzi o to, by dezaprobata była zawoalowana, bo taki ładny, cacany woal słowny czyni nas jakimiś takimi.... światowymi.
A to fajnie być światowcem bez wysiłku! Nie trzeba niczego wiedzieć, trudzić się nauką i doświadczeniami, spoglądać głęboko w umysł drugiego człowieka i grzebać, grzebać w tej wiedzy przez lata. Wystarczy zarzucić jedynie taki "uniformijno-unijny woal słowny, a już będzie tak światowo fajnie! 😁
I jeszcze taka.. te jajka i te kury i te....
Nareszcie... już niedługo... nie będziemy musieli spożywać wiejskich jajek z tą straszną, wręcz odrażającą świadomością, że wychodzą one ( te jajka).. o fuuuj! - kurze z d_upy!
Będziemy mieć fajne, wymiarowe jajka prosto z... fabryki! Z cudnych, sterylnych, kontrolowanych fabryk, więc nie grozi nam, że jedno jajko będzie mieć na przykład dwa żółtka, a inne będzie prawie samym białkiem.
I mięsko też będziemy mieć odpowiednie! Gdziekolwiek się znajdziemy, czy w Polsce, czy w Czechach, Niemczech, Hiszpanii, Francji - gdziekolwiek będziemy, to z zamkniętymi oczami będziemy mogli kupić to, co lubimy najbardziej.
Lubimy udka, no to kupimy kurczaczka z pięcioma udkami. Lubimy skrzydełko - też żaden problem! Sześcioskrzydł dla państwa gotowy!
W każdym krańcu Europy, w wiosce najmniejszej i zapadlej dostaniemy, co chcemy prosto z fabryki - ujednolicone, czyli doskonale!
I skończy się tym chłopom i innym bambrom przywilej hodowania rozwydrzonego, niewymiarowe go i niekontrolowanego ptactwa!
A nasze dziewczęta, te niewinne dziewczątka, te dzieci molestowanie przez nauczycieli, księży, lekarzy, czy innych zboczeńców - nareszcie będą mogły sobie bezpiecznie rozładować i rozregulować hormony!
Pigułka "dzień po" bez recepty już dla piętnastolatek pozwoli uchronić dziewczę od sądów, które za widoczny dowód przedwczesnego współżycia, czyli ciąże, muszą ją i sprawcę ścigać karnie.
Szczęśliwie może więc wzrastać dziewczę i bez obaw, bowiem gdy w wieku lat trzydziestu nie będzie mogła zajść w ciążę, to zabieg in vitro przyjdzie jej z pomocą.
Gdyby któraś z dam (już) nie zechciała tejże pomocy, to inna opcja przychodzi na ratunek - rozregulowane hormony po ewentualnym nadużywaniu pigułki, można wykorzystać do super nowego określenia płciowego.
Jakiż wybór, jakież profity płynące z błędów młodości 😁
Edukacja.... ten potwór, to zło, które na zwłaszcza młodego człowieka czyha w każdym zaułku.. życia i na każdym kroku!
Wreszcie ktoś o tym pomyślał i głośno krzyknął : nie wolno się uczyć!
Nauka, ten relikt intelektu, ta zmora swobody!
A od czego, przepraszam, jest sztuczna inteligencja? Noo, od czego?!
Jakiś idiota rzekł kiedyś, że "myślenie nie boli" i do dziś wszyscy to powtarzają. Bezmyślnie powtarzają, co jest najlepszym dowodem, jak bolesne jest myślenie!
Ale nareszcie ktoś, jakiś łagodny, dobry człowiek powiedział : stop dla bólu! I zakazał nakazu uczenia!
Uczyć w bólu i trudzie, to mogły się jakieś prymitywy z poprzednich epok.
Ale teraz gdy sztuczna inteligencja nawet wiersze pisze, to żaden normalny, racjonalnie egzystujący człowiek nadmiernie się uczyć po prostu nie może.
Przecież takie zadawanie sobie cierpienia, to zwykły masochizm, a on normalny nie jest. W dodatku pokrewny i to mocno jest on z nienawiścią.
Skoro zaledwie mowa nienawiści ścigania ma być paragrafem, to czyn nienawiści powinien z marszu karany być... rozstrzelaniem!
I nie ważne, że masochizm, to działanie "w obrębie siebie". Każdy obywatel musi być chroniony nawet przed sobą samym i złu w nim przeciw niemu samemu, bo wszystkich chronią i prostują paragrafy!
Taki piękny, taki przyjazny i uśmiechnięty świat coraz wyraźniej się nam rysuje 🤗
Wszystko jednakowe, prawidłowe, w swej fizycznej i emocjonalnej formie.
Takie miękkie, gładkie i sterylne jak.. jak lody włoskie albo jogurt Danon.
Taak, cała Europa, wszystkie narody, to jeden wielki Danon poporcjowany w takie mile, uprzejme Danonki 🤔😁
Aż radośnie wołać się chce : Danonki wszystkich krajów łączcie się i radujcie - nareszcie jesteśmy... Jednakowością!
Ale jeszcze nie czas, jeszcze wołać nie można, bo ten okropny Kopernik!
Ten nieznośny Kopernik, co to wstrzymał słońce, ruszył ziemię i przez ten nieodpowiedzialny czyn spowodował, że słońce w różnych landach ojczyzny Europy o różnych porach nas budzi ☹️
Paskudnik jeden! Gdyby nie on, to wszyscy byśmy o tej samej godzinie jednakowo się uśmiechali.
Ale nie ma się co przejmować, PE wcześniej czy później, ale na pewno z tą niedogodnością sobie poradzi 🤗
Mówią, że za dwa lub trzy lata będzie w Polsce wojna.
Bym tak bardzo nie wierzyła w to jakieś narodowościowe wichrzycielskie gadanie, ale uświadomiłam sobie, że nie wszyscy na świecie mają to szczęście być europejską Jednakowością.
Mimo wszystko wcale się nie boję i nie martwię o przyszłość.
Przecież za dwa, trzy lata jeszcze będą rozporządzać krajem obecni uśmiechnięci politycy, którzy nie puszczają słów na wiatr, jak to niektórzy oszczercy powiadają.
Mam dowód, jednoznaczny dowód jacy są przedsiębiorczy i przewidujący, a nawet sprytni.
Tak, sprytni i zmyślni. No bo przecież nikt dotychczas nie wpadł na tak prosty sposób, na jaki oni wpadli.
No pomyślcie - dotychczas wszyscy zadręczali nas jakimiś ustawami i prawami i czym tylko jeszcze. Gnębili głowy swe, a nasze uszy i ględzili, ględzili bez opamiętania.
A teraz.. nareszcie ta prostota pojmowania mądrego premiera- ustawy "jak my je rozumiemy"! 😁
Jakież to proste "jak my je rozumiemy" i... po sprawie!
Jak więc można martwić się wojną?
W ogóle! A nawet można się nią w wyobraźni pobawić 🤗
Choćby tak : za trzy lata Putin oznajmia - Polaki, wywołuję u was wojnę! Doland Tusk premier : Putinie, a na jakiej to podstawie? Putin : a no na ustawie XXX z 18 września.
Doland Tusk : a nic z tego Władimir, bo my tę ustawę rozumiemy inaczej!
Putin : no jak to?
D. Tusk : a tak, to! I wojny nie będzie!
Hura, hura, hura! krzykną jednakowo Danonki!
Putin : łeeee, buuu,.... nie dam się, pójdę do moich prawników!
Tusk : to idź, a my pójdziemy do swoich, którzy rozumieją, tak jak ja rozumiem i wojny niet!
A jak się będziesz stawiał, to mam tu pomocnika.
Seweryn, cho no tu!
Andrzej Seweryn staje przed Putinem i zakasuje rękawy. W postawie bojowej wyciąga przed nos Putina palec wskazujący i woła " przy... dolić, przy... dolić" ( w sytuacji wyjątkowej dostanie dyspensę na mowę nienawiści, która znacznie lepsza, niż atom "
W tym czasie Daniel Olbrychski stojąc przed zdezorientowanymi wojakami wola na rozejm" bracia Moskale, pomiłuj, bracia Moskale.....! "
I tym genialnie prostym sposobem zażegnany będzie jakikolwiek niepokój i niesnaski! 🤗
Po co więc tracić czas, energię i pieniądze na jakieś tam lotniska i sprzęty?
Bez sensu, skoro można wszystko załatwić, gdy przeróżne ustawy i pakty traktuje się tak, jak się je samemu rozumie 😁
Hehh, sie nieco rozgadałam, ale proszę się nie dziwić osobo czytelnicy i czytelniczko osoby, bo przecież po tylu latach tyranii nareszcie taki cudny, kolorowy, uśmiechnięty czas przed nami się maluje 🤗
Co prawda gdzieś tam.. głęboko w sercu i umyśle dobija się przykra analogia do III Rzeszy i marzeń Hitlera o.... jednej potężnej i doskonałej Europie.
Jakoś tak dręczy mnie ta wręcz bliźniacza analogia i wwierca się w głowę myśl, że może to nawet.... kontynuacja!
Ale... czy jest to możliwe, by tyle lat przetrwał i teraz i dziś manifestował się ten Hitlerowy zamysł?
Niemożliwe! Przy tak miłych, uśmiechniętych politykach, którzy nawet mowy nienawiści nie tolerują?!
Noo nie, naprawdę nie może tak być i ufać własnym myślom i odczuciom, to po.prostu zwykły, nie naukowy zabobon! Trzeba ufać głoszonej prawdzie, bo w końcu jesteśmy... Jednakowością!
Jakieś tam jednostkowe dyrdymały burzyć mi będą Święty pluszowy spokój!
Dość tego i nie mam zamiaru głupiego swego serca słuchać, więc by przed nocą je całkiem uciszyć... przypnę do piżamy plastikowe uśmiechnięte serduszko.
Dłoń na nim położę i będzie..... beztrosko 🤔 i myślenie nie będzie bolało!

A dla Was, na poranek i do kontemplacji :
Cieszy mię ten rym: Polak mądr po szkodzie;
Lecz jeśli prawda i z tego nas zbodzie,
Nową przypowieść Polak sobie kupi,
Że i przed szkodą i po szkodzie głupi.

Jan Kochanowski napisał to w wieku szesnastym. Jednakże gdy się przeczyta całość, jakże bardzo jaskrawie zobaczymy, co działo się kiedyś i jak kiedyś oraz dziś co poniektórzy działają!!!

I jeszcze jedno... do kontemplacji : wolność to nie to samo, co swoboda!!!

Dobranoc

2024-02-01 (00:00)

status fair_play

14865
wpis nr 1 501 998
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

zdjęcie
.
2024-02-01 (01:26)

status fair_play

14865
wpis nr 1 502 005
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

ika>

"... przypnę do piżamy plastikowe uśmiechnięte serduszko."

Przypnij plakietkę z dwoma przestępcami, będziesz wśród swoich.
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lottoStrona: 1 2 ... 359 360 361 ... 962 963
Wyślij wiadomość do admina