Forum strony www.multipasko.pl [Regulamin]

Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów
Login:

Hasło:
Strona: 1 2 ... 212 213 214 ... 969 970
Wyślij wiadomość do admina

Przewiń wpisy ↓

HYDE PARK

2014-01-15 (10:40)

status ruben
Data rejestracji: 2009-08-18
Ilość postów: 87

3782
wpis nr 742 297
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Smoleńsk jest wszędzie. Jest na wsi, w mieście,

Jest w oczach ludzi, w niewinnym geście,

Smoleńsk jest rano, jest też wieczorem,

Jest, gdy sąsiadka miele ozorem.

Smoleńsk jest w grudniu, w styczniu i w maju,

Smoleńsk jest w pracy i gdyś na haju,

Jest przy obiedzie, przy podwieczorku,

Smoleńsk od środy jest aż do wtorku.

Smoleńsk jest w parku, jest na ulicy,

Jest też w oborze, gdzie trzoda kwiczy,

Jest w kiosku Ruchu, jest też w markecie,

Bo o Smoleńsku głośno jest w świecie.

Słuchają zdrowi, słuchają chorzy,

Co o Smoleńsku Antek znów tworzy,

Jakie teorie eksperci mają

I do wierzenia co zapodają.

Jest na Interii, jest na Onecie,

Że na Onecie, to sami wiecie,

Na Wirtualnej, na blogach różnych,

Czasem poprzecznych, czasem podłużnych.

Smoleńsk jest w willi i w starej chacie,

Smoleńsk u Tadka i na Polsacie.

Więc się nie skradaj po żarcie w nocy,

Bo ci z lodówki Smoleńsk wyskoczy!
2014-01-15 (10:54)

status Monet
Data rejestracji: 2008-10-23
Ilość postów: 2036

3829
wpis nr 742 300
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Shalom poeto

Entymologia nicka- i wszystko jasne.

2014-01-15 (11:01)

status kasia 111
Data rejestracji: 2010-11-12
Ilość postów: 498

12729
wpis nr 742 303
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Chyba ............... "etymologia" nie entym.........

Etymon – wyraz używany do oznaczenia podstawy derywacyjnej (tworzenie wyrazów pochodnych poprzez dodawanie sufiksów i prefiksów) danego wyrazu.
2014-01-15 (11:07)

status Monet

3829
wpis nr 742 310
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Dziękuję kasia111

Masz rację.

Na pewno jest jak piszesz.

Literka "n" zbędna

2014-01-15 (12:08)

status sorelka
Data rejestracji: 2012-11-07
Ilość postów: 865

13635
wpis nr 742 328
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

rubem - masz racje piekny wiersz,,,,,

mnie tez sie Smoleńskiem przelewa.... ile można

2014-01-15 (12:19)

status sorelka

13635
wpis nr 742 336
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

rychfer

cos ci powiem kiedyś usłyszalam madrfe slowa od madrej osoby jaką była moja mama

Jeżeli religia musi uciekac sie do grożenia wiecznymi torturami w piekle,żeby nakłonić cię do posłuszeństwa powinna zapalic ci sie lampka ze oparta jest na przekręcie i sami jej kap zdaja obie z tego sprawę.

to sie tyczy zarówno tego religii w naszym chorym państwie jak i w rodzinie w stosunku dzieci - rodzice

miłego dnia
2014-01-15 (15:42)

status Jan222
Data rejestracji: 2009-12-20
Ilość postów: 1132

12313
wpis nr 742 468
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Witam.

Moim skromnym zdaniem nie jest ważne, kto komu, czemu i ile daje nie powinno się zbierać i żebrać na jakiekolwiek cele.

To jest z----ny obowiązek naszego państwa, na to wszystko społeczeństwo płaci ogromne podatki. I my jako społeczeństwo powinniśmy zmusić rządzących do tego, aby ten sprzęt potrzebny znalazł się w szpitalach.

I niema tłumaczenia, że niema, bo jest, tylko oni nie umieją rozporządzać tymi pieniędzmi. Dorwali się do władzy ludzie nieudolni, niekompetentni, którzy patrzą, aby jak najwięcej nagrabić dla siebie i rodziny. Zobaczcie jakie mają wynagrodzenia, premie, odprawy, sami siebie odznaczają i to tak, żeby w tym była duża kasa. Tak się dzieje w każdej dziedzinie życia, pieniądze unijne są wydawane byle jak i byle gdzie nie na to co potrzeba, rozwalili zakłady pracy pod pretekstem, że są nie rentowne, a chodziło oto, żeby nie było siły w narodzie. Robi się młodym różne igrzyska, aby odwrócić uwagę od ważnych problemów i straszy komuną jak to było źle, że na półkach był tylko ocet, a pyta się z czego miało być, gdzie przez długi okres czasu nikt nie pracował tylko były strajki, a to co było i dostarczali do sklepów, to ludzie wykupowali i każdy w domu miał takie zapasy,że głowa boli i jęczał, że nic niema. Miej jeden z drugim gospodarstwo rolne lub firmę i zrób strajk przez 1 rok, to zobaczysz co będzie, czy będziesz miał chlebuś i na chlebuś?, młodych ludzi bez przerwy tym karmią, a oni im wierzą. Dla nich teraz żyje się bardzo dobrze- wysokie wynagrodzenia, konta za granicą, wczasy- na wszystko ich i ich dzieci stać, a pytam się tego głupiego robola, co te dwa paluchy podnosił do góry i strajkował, na co Cię stać? Wiążesz ledwo koniec z końcem i tyle. Tamten system który był, był najlepszym systemem dla robola, a nie dla władzy tej obecnej. Dawniejsza-ta w latach 70-tych też niebyła miód, porobiły się kliki rodzinki, ale były to odłamy dzisiejszej władzy, dzieci dawniejszych obszarników, fabrykantów, dziedziców i różnej maści przekrętów zwanych dzisiaj biznesmenami. Powłazili w struktury władzy i od środka wszystko rozwalali, a robol myślał, że to dla jego dobra. Teraz te 2 palce niech sobie wsadzi w 4 litery i nie narzeka i nie krzyczy, że stoi u lekarza,że zdzierają z niego podatki, że wszystko drożeje itd. Byłem parę lat temu w pewnym mieście, był tam też z wizytą jeden z byłych Premierów szedłem obok niego było też dużo ludzi, którzy zadawali różne pytania. Podeszła stara kobieta i pyta się"mam małą emeryturę nie starcza mi na życie, co mam zrobić, jak mam żyć, a on odpowiedział- może teraz pani krzyczeć, ma pani teraz wolność, niech pani krzyczy i poszedł dalej" dzisiaj zarabia on grube miliony.I zrobił robol raj dla takich jak ten Pan. Tak, teraz sobie pokrzyczcie, bo niedługo nie będziecie mieli siły nawet na szeptanie. Jeżeli społeczeństwo się nie zjednoczy i nie rozpędzi tego draństwa, to już po nas.

Tak wiec pani sorelka skoro jest pani taka miłosierna i uważasz wszystkich tych przeciwnych,co nie dają, że nie umieją myśleć racjonalnie, tylko pani, to co pani zrobiła w tym kierunku, żeby to państwo dawało na to wszystko pieniądze, bo to jest jego obowiązkiem?- chyba nic. To państwa obowiązek

dawać na sprzęt w szpitalach-zrozumiała pani? Kiedyś w telewizorze przed kolejną zbiórką dziennikarz zapytał się niemieckiego celnika na granicy, co myśli o takiej zbiórce, on odpowiedział " to jest państwa obowiązek"bo tam jest normalny kraj, a w Polsce tego nie rozumieją i tylko wykorzystują uczucia rodziców. sorelka>>> parę lat temu lekarz z państwowej przychodni skierował moją córę na badania do szpitala wojewódzkiego do kardiologa poszedłem tam z córką- w miejscu gdzie ją badał i na aparaturze

którą badał były nalepione serduszka- wiadomo jakie. I wiesz co? na zakończenie wizyty zażądał 70 zł. Oczywiście dałem, bo chodziło o zdrowie mojego dziecka. Dzisiaj to bym mu tak dał, żeby orła wywinął.

Ja nie daję i nie dam oni grosza na żadne z tych celi. Robię odpisy od podatku i wpłacam na schroniska dla piesków chociaż i tam są przekręty, to są prawdziwi przyjaciele, tylko to coś zwane człowiekiem jest najgorsze na ziemi. Można by przykłady podawać bez końca.

Pozdrawiam wszystkich za i przeciw.

2014-01-15 (19:11)

status sorelka

13635
wpis nr 742 553
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

jan chyba mnie nie zrozumiałeś.

mnie chodzi oto ze teraz wszyscy przeciwnicy owsiaka wieszaja na nim psy uwazaja ze kasę ze zbiórek bierze dla siebie.

Bierze bo to jest jego firma. Ale celem firmy jest zakup sprzetu dla szpitali. Fakt to jest obowiazek państwa ale jeśli panstwo jest nieudolne ktos musi sie za to wziążć i taką osobą jest owsiak i mnóstwo innych osób ,które zalozyli fundacje i zbieraja kase na pomoc dzieciom, doroslym psom kotom itd..

wiadomo że jednostka taka jak ja nie jest w stanie zrobic nic zeby ni ebyło kolejek do lekarzy, zeby emeryci mieli wieksze emerytury prawda?

ale wspolpracujac z owsiakiem dokładam sie do tego żeby moje dzieci mogły być leczone w normalnych warunkach.

Ja mogę zadzialać na rynku bardzo lokalnym i dzialam , wyobraż sobie ze mimo tego iż jestem z dzećmi sama mam do utrzymania dom - dom po babci ni emam pomocy ze strony ojca dzici bo facet nie zyje i nie mam po nim renty - tak nas urządzil to sobie radzę. Dzieci mają co jeść nie chodzą brudne, uczą sie dobrze. i wiesz wszytskie rzeczy z ktorych wyrosną nie wrzucam do pojemnikow Caritasu tylko daje rodzinie , która ma gorzej od nas.

Daje na owisaka i daje jeszcze na krwinke. Obie fundacje wsparły mnie wtedy kiedy potrzebowalam pomocy bo zarówno ja jak i moje dzieci byłysmy o krok od śmierci.

Caritas mnie wyśmiał więc nigdy nie bede im pomagać.

a Ty potrafisz zrobić coś zeby ci na górze nie brali tyle kasy dla siebie?

nie sądze....

w grupie sila.... ale wiekszosć sie boi odezwać bo ksiadz co powie.... ja mieszkam w miejscu gdzie ksiadz jest guru. Wszyscy sie go boja a ja mam go w nosie. straszy mnie ogniem piekielnym.. ciekawe ze sam sie nie boi.

ni e bedzie chcial mnie pochowac mam to gdzies nie ma obowiazku zeby chowac zmarłego z ksiedzem.

poki luzie nie zmadzreja poki nie przestaną myślec jak im ktos karze to bedzie żle i coraz gorzej
2014-01-15 (20:01)

status monet

3829
wpis nr 742 573
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Ujęła mnie Twoja historia..

Jesteś bardzo dzielna.

Wiesz,mam sąsiadkę.

W latach młodości aktywistkę ZSMP i nieco póżniejszych członka POP władz PZPR różnych szczebli.

Cięta na czarnych była jak cholera.

W rodzinie żadnych chrztów,komuni czy innych takich zabobonnych obrzędow.

Ksiądz jak po kolędzie chodzil to bał nawet na patrzeć się jej drzwi .

Teraz ta pani wiekowa już CODZIENNIE zapyła do kościoła i z tego co wiem od jej syna ponad połowę emerytury(wysokiej) zostawia tym których tak nienawidziła.

Mniana światopoglądowa?

Zrozumiała?

Czy może tylko zaczęła się bać?

Pozdr.

2014-01-15 (21:01)

status emerytka 46
Data rejestracji: 2012-12-26
Ilość postów: 415

13675
wpis nr 742 620
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Gdyby w tamtym czasie chodziła do kościoła,nie miałaby szansy na pięcie się po szczeblach partyjnej kariery.

A teraz już nie musi się niczego obawiać.

Niejedna osoba tak robiła,nie tylko Twoja sąsiadka.To jest po prostu dwulicowość.

Przepraszam,wpis nie był do mnie,ale przeczytałam.
2014-01-15 (21:23)

status sorelka

13635
wpis nr 742 647
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

mam sie bać ksiedza?

sory ale straszniejszy jest Snow- wiesz kto to taki?

bohater pewnej ksiazki i ostatnio populanego filmu.

ja si ejuż niczego i nikogo nie boje a tym bardziej faceta w czarnej kiecce , ktry mówi co innego i robi co innego.

podwójna moralnośc....

2014-01-15 (21:33)

status ksings
Data rejestracji: 2008-02-02
Ilość postów: 867

3166
wpis nr 742 652
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

sorelka

jest jak piszesz.

trzymaj się cieplutko.
2014-01-15 (21:49)

status monet

3829
wpis nr 742 663
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Sorelka>> tak jak już kiedyś napisałem.

Czytasz tylko literlki i wyrazy a nie to co jest napisane.

Może dlatego rozumiesz-jak rozumiesz moje wpisy. Szkoda.

Emerytka pokazała że jednak można .

Na tym kończę.

2014-01-15 (21:51)

status sorelka

13635
wpis nr 742 667
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

monet

a moze jednak nie patrz tylko przze pryzmat swojego ego?
2014-01-15 (21:55)

status edgar
Data rejestracji: 2014-01-09
Ilość postów: 159

14022
wpis nr 742 676
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

2014-01-16 (00:39)

status rychfer
Data rejestracji: 2006-06-11
Ilość postów: 1425

2078
wpis nr 742 759
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Popieram

monet wpis nr 742 57

emerytka 463 wpis nr 742 620

2014-01-16 (00:43)

status rychfer

2078
wpis nr 742 761
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

W wątku HYDE PARK

.. raczej się nie wypowiadam, albo mało. Z różnych powodów.

Dorywczo, tylko wybrane według mnie ciekawostki, lub poglądy z Netu w postaci treści grafiki lub linku. Niektórym to będzie skrót do własnych zainteresowań, niektórym to może przeszkadzać, lub drażnić. To zrozumiałe….

Odpowiadać na posty od userów kierowaną do mnie, polemikę i wywody nie bardzo mam czas.

I tu do administratora tej strony, proponował bym wprowadzenie

Lubię , Nie lubię, aby każdy mógł ocenić wpis ( podobnie jak …)

2014-01-16 (01:03)

status rychfer

2078
wpis nr 742 764
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

rychfer

"cos ci powiem kiedyś usłyszalam madrfe slowa od madrej osoby jaką była moja mama

Jeżeli religia musi uciekac sie do grożenia wiecznymi torturami w piekle,żeby nakłonić cię do posłuszeństwa powinna zapalic ci sie lampka ze oparta jest na przekręcie i sami jej kap zdaja obie z tego sprawę.

to sie tyczy zarówno tego religii w naszym chorym państwie jak i w rodzinie w stosunku dzieci - rodzice "

@sorelka wpis nr 742 336

Też w swoim życiu znam taką mądrą osobą , i też mi dużo mądrych rzeczy mówił i dalej mówi. Mój tata.Za komuny kiedy to też walczono z poglądami i z Kościołem , chciano odebrać nam POLSKOŚĆ. Represjonowany wieloletni więzień polityczny, wtedy nie mógł budować kościołów a musiał między innymi budować Pałac Kultury w Warszawie.

Później poświęcił się tylko pracy zawodowej , za którą został wielokrotnie odznaczony i nagrodzony i swojej 7 osobowej rodziny. Uważam że przekazał największe wartości, jako rodzic., z szacunku respektu i wdzięczności… Teraz ja jako już bardzo dorosły tatuś niespełna 6-letniej córeczki od 7 miesięcy jej życia samotnie wychowującym. Chciałbym, aby z pokolenia na pokolenie wdzięczność poszanowanie i te wartości były przekazywane. Owoce wychowania i przekazywania tych wartości mam na co dzień od córeczki i inne też chociażby w postaci Nagród i dyplomu bezpośrednio od prezydenta miasta w konkursie Patriotyzm młodego Polaka dla mojej córeczki, w wąskiej grupie osób od przedszkolaka do gimnazjalisty…

2014-01-16 (01:25)

status rychfer

2078
wpis nr 742 766
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

@sorelka

to tak jak byś mi chciała przekazać to ....

Jednak wybrałam tak...nie zmienisz tego...

Pozdrawiam
2014-01-16 (01:53)

status rychfer

2078
wpis nr 742 768
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

narazie zima się zaczyna... przyjdzie wiosna a z nimi bałwany popłyną...
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lottoStrona: 1 2 ... 212 213 214 ... 969 970
Wyślij wiadomość do admina