| Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 205 206 207 ... 819 820 Wyślij wiadomość do admina |
| Przewiń wpisy ↓ | HYDE PARK |
2014-01-04 (11:30) rychferData rejestracji: 2006-06-11 Ilość postów: 1425 | wpis nr 736 679 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Tajemniczy ciąg Fibonacciego. Złota liczba. Boska proporcja. http://youtu.be/wb7kPaM8cfg |
2014-01-04 (15:58) rychferData rejestracji: 2006-06-11 Ilość postów: 1425 | wpis nr 736 835 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Matematyka czysta i brudne tricki NSA (2006-2013) http://kierul.wordpress.com/2014/01/02/matematyka-czysta-i-brudne-tricki-nsa-2006-2013/ |
2014-01-04 (16:33) rychferData rejestracji: 2006-06-11 Ilość postów: 1425 | wpis nr 736 847 [ CZCIONKA MONOSPACE ] |
2014-01-04 (16:40) rychferData rejestracji: 2006-06-11 Ilość postów: 1425 | wpis nr 736 849 [ CZCIONKA MONOSPACE ] „Wszystko co polskie jest moje: niczego się wyrzec nie mogę. Wolno mi być dumnym z tego, co w Polsce jest wielkie, ale muszę przyjąć i upokorzenie, które spada na naród za to co jest w nim marne.” - Roman Dmowski (z książki Myśli nowoczesnego Polaka) |
2014-01-04 (17:50) rychferData rejestracji: 2006-06-11 Ilość postów: 1425 | wpis nr 736 866 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Nie wspieram 22 finału WOŚP - Wspieram CARITAS POLSKA https://www.facebook.com/events/223660837818815/?ref_newsfeed_story_type=regular Maksym Figat Drodzy Państwo! Na stronie http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/21-final-wosp-podsumowanie-w-jakim-celu-ile-zebrano-jak-przebiegal_300972.html pod akapitem WOŚP 2013 CEL czytamy: "21. finał WOŚP: "Dla ratowania życia dzieci i GODNEJ OPIEKI MEDYCZNEJ SENIORÓW". WOŚP zajmie się geriatrią." Na dniach Pan Owsiak mówił: „Osobiście dopuszczam taki sposób pomocy, bo ja to tak rozumiem – eutanazja to dla mnie pomoc starszym w cierpieniach” (źródło: http://wzzw.wordpress.com/2013/01/06/dlaczego-nie-daje-owsiakowi-argumenty-w-punktach/) Seniorzy takiej pomocy nie potrzebują!!!! Czy była to lekkomyślna wypowiedź (http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103085,13158238,Episkopat_ws__Owsiaka__Eutanazja_niedopuszczalna_w.html), a może działalność Pana Owsiaka ma jakiś cel, cel ukryty, o którym mówi http://www.youtube.com/watch?v=-vyCPZeY6FI&feature=share Ile tak naprawdę kosztuje Polskę Wielka Orkiestra Świątecznej Pomo http://dorzeczy.pl/mowa-milosci-czyli-jerzy-owsiak/ http://youtu.be/-NEG9tFJku8 |
2014-01-04 (17:52) rychferData rejestracji: 2006-06-11 Ilość postów: 1425 | wpis nr 736 867 [ CZCIONKA MONOSPACE ] |
2014-01-04 (18:12) sorelkaData rejestracji: 2012-11-07 Ilość postów: 865 | wpis nr 736 877 [ CZCIONKA MONOSPACE ] a ja sie z Tobą nie zgadzam. Caritas to dno wspiera głownie pedofilskie dupy księzy,,, swojego czasu stały na mieście pojemniki na uzywana odzież,,, ze niby dla biednych.... wiem ze oni te ciuchy srzedawali i nie wiadomo co z kasa sie działo... pewnie jakis ksiadz kupił sobie bryke co do Owsiaka to akurat moge powiedizeć same dobre rzeczy - moje dzieci dzieki orkiestrze żyją i chodzą po tym świecie. Jesli będziesz sie czepiał tewgo ze Owsiak żyje z fundacji to tak owszem bo to jest firma a na firmie właściciele zarabiaja, tylko ,ze Owsiak kupił za pieniądze swojej firmy mnóstwo sprzętu do szpitali inaczej wiele dzieci byłoby już dawno pod ziemią... Wszytskie fundacje dzialaja tak ze rezes zarabia na fundacji. W Łlodzi też jest fundacja Krwinka- działa tylko dla dzieci chorych onkologicznie, ale tez sponsorowała szczeionki na HPV dla dziewczynek... pani prezes też zarabia n fundacji - ale ktos to musi robic i musi na tym zarabiać. problemem moze byc tylko fakt czy jeśli fundacja dajmy na to Owsiaka zebrała 30 mln to jest to juz po odliczeniu jego wynagrodzenia czy przed .... jeśli masz problem z kwestią finansową i wątisz czy Owsiak jest uczciwy popros o udostęnienie sprawozdań- fundacja musi coś takiegho ci pokazać. ja nie bede wspierac caritasu bo to organizacja kościelna i jak ja byłam naprawdę w potrzebie to nie doczekałam sie pomocy więc gwiżdze na kościól i mam ich w dupie. |
2014-01-04 (19:05) rychferData rejestracji: 2006-06-11 Ilość postów: 1425 | wpis nr 736 909 [ CZCIONKA MONOSPACE ] @ sorelka Dziękuję za wypowiedz… Nie mam czasu na pełną odpowiedz dla Ciebie... sam nie mam łatwo ... źródła wiadomości jakie przedstawiam w postaci ….linków to tylko ciekawostki wygrzebane w Necie podaję jako wartościowe według mnie godne uwagi.. wcale nie musisz się z tym zgadzać.. .ale może warto poczytać, w TV tego nie mówią … wiedza nie boli … Poglądy zdobywamy z wiedzy… ;) Pozdrawiam i dalej walczymy w dążeniu do lepszego , a najlepiej dla naszych dzieci i potomnych aby mieli lepiej niż my… |
2014-01-04 (19:14) sorelkaData rejestracji: 2012-11-07 Ilość postów: 865 | wpis nr 736 913 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ciekawe ze te brednie wypisuja przeciwnicy Owsiaka ci którym sie nie udało medialnie zaistniec i ci którzy za mało sie nakradli rzy caritasie bo ludzie odchodza od złodziejskiej firmy nie tylko caritas organizuje obiady dla bezdomnych itd... Owsiaka orkiestra pomogła moim dzieciom własnie kupujac srzet dzieki ktoremu zyja . co mieli mi dac kase i mam sobie co kupić ompe infuzyjną resirator? wiesz na czym polega idea Owsiaka? na tym ze pomaga szpitalom kupic srzet bo w tym chorym panstwie kupuje sie cegiełki na kolejny kościól i koleny i kolejny i finansuje sie pedofili. fakt nie wszyscy ksieza to pedofile , ale jak słucham czasami ich bredni w kościlee to mi sie ulewa. na szczeście nei ma ustawowego obowaizku finansowania kościoła i przyjmoania pajaców domu. |
2014-01-04 (19:36) unhappyData rejestracji: 2013-01-22 Ilość postów: 359 | wpis nr 736 918 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Sorelka, nie dostrzegasz najważniejszego, jeśli chodzi o Owsiaka. Tego mianowicie, że z publicznych środków całe państwo ponosi kilkakrotnie większe wydatki związane z prywatną imprezą fundacji pana Owsiaka, niż fundacja pana Owsiaka zbiera. To jest dopiero cyrk na kółkach... No bo tak: zasadność jej istnienia opiera się na tym, że państwo nie zawsze chce finansować zakup różnego sprzętu medycznego. To samo jednak państwo dokłada wielokrotnie więcej do biznesu pana Owsiaka pod postacią: 1) udostępnienia większości czasu antenowego w jednym z publicznych kanałów na relacje z imprezy pana Owsiaka (czy telewizja na tym zarabia? nie wiem... spośród moich znajomych nikt tego nie ogląda, a i sama telewizja się wyższą oglądalnością jakoś nie chwali... ale już pan Owsiak ze swoją fundacją pewnie nie płaci podatku od świadczenia niepieniężnego, jakim jest darmowa reklama) 2) organizowania przez gminy NA WŁASNY koszt imprez, które w całości przypisuje się działalności fundacji pana Owsiaka (te wszystkie koncerty, światełka do nieba itd.); a wszystko kilka dni po innej masowej imprezie organizowanej przez większość gmin (przynajmniej miejskich), czyli po sylwestrze 3) ponoszenia kosztów związanych z zabezpieczeniem tychże imprez oraz zwiększeniem częstotliwości patroli (policja, straż miejska) w tym dniu (by wolontariusze nie dostali po uszach), sprzątaniem itd. Itp. Jeśli pan Owsiak zbierze nawet 50 mln zł, a w Polsce mamy 2,5 tys. gmin, na każdą przypadnie zaledwie 20 tys. Kiedyś znalazłem na stronach warszawskiej dzielnicy Bemowo informację, że na organizację imprezy pana Owsiaka ta jedna dzielnica przeznaczyła ponad 150 tys. Parę zalet ta cała impreza miała - kiedyś. Teraz już się całkowicie skomercjalizowała - datki daje się nie po to, by je dać, ale by dostać serduszko i przykleić je na kurtce... No i po tylu latach działa już zasada "hazardu moralnego" - państwo już wie, że nie musi kupować sprzętu, bo ludzie się na niego i tak zrzucą... Ja wolę wysłać przelew fundacji, która na tak potężne wsparcie medialne liczyć nie może, ale wykonuje równie potrzebną pracę (a jej koszty mogę kontrolować na podstawie sprawozdań z bazy OPP). Ale serduszka mi za to nie daje... Przysyła za to podziękowania pocztą i okolicznościową kartkę... |
2014-01-04 (20:00) sorelkaData rejestracji: 2012-11-07 Ilość postów: 865 | wpis nr 736 942 [ CZCIONKA MONOSPACE ] to moze sie pochwal ktora organizacje wspierasz? i moze powiesz kto poza Owsiakiem kupił sprzet do jakiegokolwiek szpitala. to ze obowiazkiem panstwa jest zapewnienie godziwych warunkow leczenia to raz... a to ze nasi rzadzacy sobie z tym nie radza to inna para kaloszy. powiem ci tak w czerwcu zmarla moja mama... od sierpnia 2012 walczyla z rakiem zwiedzila chyba wszytskie szitale w Łodzi i okolicach bo wszytsko sie jej sypało a nie było jednego w ktorym by ja jako tako doporzadku doprowadzili na badanie PET czeka sie miesiacami a dla osoby chorej na raka to bardzo wazne badanie. Nie przecze i nie wypieram sie ze gdyny nie znajomości - koelzanki mamy i ich dzieci racujace w słuzbie zdrowia to na badanie by si enie doczekała bo termin miała na czerwiec 2014... dlaczego jak moje dziecko jest chore to czekam na wizyte u specjalisty miesiacami i nikgogo to n ie obchodzi bo sa jakies kretynskie punkty i nie moge sie juz po marcu leczyc na koszt nfz na ktory zreszta płacę pracując. dlaczego tyle dzieci umiera przy porodzie ? jestesmy odobno w cywilizowanym kraju... dlaczego lekarze pracuja na starym srzecie do usg? sprzed 30 lat? bo urzedasy biora kase najpierw do wlasnej kieszeni.ekcje szpitali sie zasłaniaja ze n dyrekcja szpitali chca samodzilenie wyberac srzet firmy i takie tam.... spoko tylko jak było widac ze nawet nie potrafia wykorzystac tego co dostana od Owiaska albo wykorzystuja niezgodnie z przeznaczenieam Gdyby sami wybierali to jeszcze koeljen lapówki by leciały a wogole to darowanemu koniowi w zeby sie nie zaglada. dostajesz srzet dobry srawny co za różnica czy od firmy x czy od y? ale w polsce jest tak ze chocbys nie wiem co robił to nie dogodzisz. |
2014-01-04 (20:09) rychferData rejestracji: 2006-06-11 Ilość postów: 1425 | wpis nr 736 946 [ CZCIONKA MONOSPACE ] @ sorelka Dziękuję za wypowiedz… ... tak się składa ze jestem samotnym tatusiem od 7 miesiąca jej życia wspaniałej córeczki teraz ma 5 lat i 7 miesięcy Nie mam czasu na pełną odpowiedz dla Ciebie... sam nie mam łatwo ... źródła wiadomości jakie przedstawiam w postaci ….linków to tylko ciekawostki wygrzebane w Necie podaję jako warte zainteresowania według mnie i godne uwagi.. wcale nie musisz się z tym zgadzać.. .ale może warto poczytać, w TV tego nie mówią … wiedza nie boli … ;) Pozdrawiam |
2014-01-04 (20:15) unhappyData rejestracji: 2013-01-22 Ilość postów: 359 | wpis nr 736 951 [ CZCIONKA MONOSPACE ] @ Sorelka Chyba niewiele zrozumiałaś z mojej wypowiedzi... Twoja natomiast wypowiedź jest całkowicie nieobiektywna przez doświadczenia, które były Twoim udziałem. Informację o tym, które fundacje wspieram, zostawię jednak dla siebie. Co to? Jakaś licytacja? Jaki jest niby jej sens? Jeśli wiem, że fundacja pomogła X osobom, a akurat żadna mnie tu nie poprze, bo na tę stronę nie zagląda, to będzie Cię to uprawniało do jakichkolwiek wniosków? Tutaj: http://bopp.pozytek.gov.pl/szukaj.do możesz sobie wyszukać fundację, która by Ci najbardziej odpowiadała I SPRAWDZIĆ JEJ SPRAWOZDANIA za ostatnie lata. Właśnie na tej podstawie wybrałem ok. 5 fundacji, które wspieram. |
2014-01-04 (20:53) sorelkaData rejestracji: 2012-11-07 Ilość postów: 865 | wpis nr 736 982 [ CZCIONKA MONOSPACE ] samotny tatusiu.... jak rozumiem wychowujesz córeczke w duchu katolickiego kościoła.... twoja wolna wola.... ale zebyś sie nie zdziwił moje dziewczyny na tyle sa dojrzałe ze same zauważyły wciskanie im kitu... ale wierz sobie w co chcesz płac na kogo chcesz... to samo unhappy - nie wiem dlaczego boisz sie przyznac komu pomagasz? rozumiem ze sa to takie orgazizacje ze wstyd sie przyznać... ja nie mam tego problemu.. wspierm inkrwinkę i owsiaka fundacje tvn też wspieram a tvn tez zbiera na operacje dzieci i sprzęt -.. ciekawe ile wyciaga ich prezeska.... co? a mnie to g ochodzi .... widze co robia i jak robią.... natomiast wiem jak sa prane pieniadze ze świec i innych zbiorek caritasu i tak samo jak wam wolno płacic na kogo chcecie mnie tez wiec na caritas nie daje.... kościól mi nie pomógl kiedy malo co nie zeszlam razem z dziećmi to ja tez nie mam zamiaru i ich wspierać.... sorki panowie ale wole owsiaka i inne komercyjne fundacje bo ich przynajmniej widać..... a ze wszytsko kosztuje to wiadomo nie od dziś... a ze jakies gwiazdki nie chca wystepowac za darmo - coz to ich prawo fundacja moze sobie wziazc bibera czy innych czemu nie...... i w tym temaciekoncze z wami dyskusje. |
2014-01-04 (21:04) rychferData rejestracji: 2006-06-11 Ilość postów: 1425 | wpis nr 736 993 [ CZCIONKA MONOSPACE ] @ unhappy Peieram Twoją wypowiedz... |
2014-01-04 (22:14) rychferData rejestracji: 2006-06-11 Ilość postów: 1425 | wpis nr 737 032 [ CZCIONKA MONOSPACE ] @sorelka "samotny tatusiu.... jak rozumiem wychowujesz córeczkę w duchu katolickiego kościoła.... twoja wolna wola.... ale żebyś sie nie zdziwił ." Światopogląd wiara i patriotyzm przekazano mi z pokolenia na pokolenie od przodków przez rodziców, teraz to ja już jestem rodzic…. I chcę przekazać wartości dla córeczki z przekonań jakich mnie uczono… „moje dziewczyny na tyle sa dojrzałe ze same zauważyły wciskanie im kitu... " Po to są rodzice żeby własnym dzieciom nikt kitu nie wciskał ,jak mają na uwadze dobro dla własnych dzieci , tylko czy nie ma tego kitu w rodzinnym domu ...?... Tak się składa że nam też wciskają KIT-y, a tym bardziej jeszcze nie doświadczone życiem, dopiero zgłębiają wiedzę, uczą się od rodziców i opiekunów dorosłych. Łatwo manipulować młodymi umysłem t.j ...równościowe przedszkola http://wpolityce.pl/wydarzenia/62248-jak-reaguja-dzieci-na-program-rownosciowe-przedszkole-chlopcy-gryza-i-placza-nie-chca-ubierac-sie-w-dziewczynskie-rzeczy to tylko jeden z wielu źródeł w Necie Jak reagują dzieci na program "Równościowe Przedszkole"? Chłopcy gryzą i płaczą, nie chcą ubierać się w "dziewczyńskie" rzeczy one dopiero się uczą ..a tym bardziej od rodziców i ile wartości przekażą na prawidłowe wychowanie i to My mamy przekazać to co oni ocenią za wartościowe dla nich jak dorosną …. |
2014-01-04 (22:25) sorelkaData rejestracji: 2012-11-07 Ilość postów: 865 | wpis nr 737 044 [ CZCIONKA MONOSPACE ] rychfer twoja córka ma prawie 6 lat i za duzo nie kuma ... kazdy ma prawo wychowywac dziecko jak chce... wybacz ale ja nie pozwole zeby nauczyciel mowił do mojego dziecka ze bedzie sie w piekle smazyło bo sie czego s tam na religie nie nauczyło- było w szpitalu po powaznym zabiegu. po takim tekście moje dzieci na religie juz nie poszły. mnie wychowano tak zeby bliżniemu nie robić krzywdy. a w kościele coż szerzy sie pedofilia i jeszcze wzajemnie sie kryją jeśli chcesz wychowywac córke w duchu kościola katolickiego twoja sprawa. wole aby moje córki miały szacunek do ludzi a nie do wymyślonych bożków itd.... są szczęśliwe, maja mnóstwo przyjaciół . nie trzeba byc iewolnikiem kościoła zeby być dobrym i prawym człowiekiem, teraz kościól tylko wyciaga łapę po moje nie dajac ic w zamian... strasza koncem swiata piekłem..... bo tak im kazano a wiesz co ja sie juz smierci nie boje w ciagu ostatnego roku pochowalam 4 bliskie mi osoby ksiadz bo był na pogrzebach - takie zyczenie zmarłych ***olił głupoty ,,,, mialam ochote mu przywalic , ale z szacunku dla zmałrych tego nie zrobiłam i niestety młodzież widzi co sie dzieje , widzi w ksiedzu zagrożenie, kościól traci swoje owieczki dlatego ze nikt nie ma ochoty na to aby nim rzadzić. teraz dla ludzi mądrych kościól a tym bardziej ksiadz nie jest żadnym autorytetem a tym bardziej moralnym. zyczęci aby twoja córka wyrosla na mądrą dziewczynkę taką, ktora będzie moglamieć wlasne zdanie i ikt jej nie będzie kazal jego zmienaic bo tak bylo od pokoleń i nie można inaczej bo nie wypada. |
2014-01-04 (22:45) p29Data rejestracji: 2013-03-22 Ilość postów: 381 | wpis nr 737 059 [ CZCIONKA MONOSPACE ] @Sorelka, trudno jest przemówić czy przekonać kogoś, komu autorytetem jest x Natanek... ![]() |
2014-01-04 (23:08) unhappyData rejestracji: 2013-01-22 Ilość postów: 359 | wpis nr 737 071 [ CZCIONKA MONOSPACE ] @Sorelka O tym tatusiu i kościelnych fundacjach to było do mnie? Czy byłabyś łaskawa budować swoje opinie na faktach, a nie wytworach swojej (na pewno zdrowej?) wyobraźni? Nie jestem ani tatusiem, ani też nie mam nic wspólnego z funkcjonariuszami jakiejkolwiek instytucji religijnej. Dyskusję z Tobą powinienem zakończyć już po pierwszej odpowiedzi, odwołując się do logiki (a nie jak próbujesz Ty - do emocji - właśnie pokazałaś dosadnie, czym to się kończy). EOT @P29 Dobrą zasadą jest dyskutować z konkretnymi poglądami, a nie z osobami per se. Jak pokazał wiek XX, można być laureatem Nagrody Nobla w dziedzinie biologii/medycyny, a jednocześnie wierzyć w astrologię. |
2014-01-04 (23:27) rychferData rejestracji: 2006-06-11 Ilość postów: 1425 | wpis nr 737 077 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Celem ww. konkursu było rozbudzenie oraz utrwalenie wśród dzieci i młodzieży zainteresowania historią ojczystą, kształtowanie postaw patriotycznych oraz kultywowanie tradycji narodowych wśród dzieci i młodzieży, rozwijanie poczucia dumy narodowej, rozwijanie wrażliwości, twórczych zainteresowań i wyobraźni oraz umożliwienie zaprezentowania swego talentu plastycznego i literackiego. Prace należało składać do dnia 6 listopada 2013 r. Ogółem do Urzędu Miejskiego w Suwałkach, w wyznaczonym terminie wpłynęło 191 prac. Córeczka nagrodzona przez prezydenta Suwałk za pracę plastyczną Patryjotyzm wsółczesnego Polaka" dyplomem maskotką pogodne Suwałki Album Ilusrrowany Przewodnik po Suwałkach |
| | Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 205 206 207 ... 819 820 Wyślij wiadomość do admina |