Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 169 170 171 ... 762 763 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | HYDE PARK |
2012-12-16 (15:54)![]() Data rejestracji: 2012-10-25 Ilość postów: 200 ![]() | wpis nr 583 997 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Robal 36 zgodzisz sie z w/w ? Zdaje się , ze to Ty jesteś od mondrego myślenia tutaj - nawet w kwestii kto i jak powinien się zachować. Czy to nie Ty przypadkiem instruowałeś "konfliktową 77" jak się ma zachować względem pieknaja gdy tamta dowiedziała się , że pieknaja "sprzedała" iż zauroczona i madzia77 piszą spod tego samego IP ? A jak się zapatrujesz na kwestię "sprawdzania serwerów" spod jakich piszą użytkownicy np. hewka14? lub szantażu o ujawnieniu prywatnej korespondencji? ![]() Dojrzałam Twój dość ciekawy link http://www.youtube.com/watch?v=YZQpptwEceo a co Ty na taki? http://www.youtube.com/watch?v=UL0MhHnMcKM Mam nadzieję , ze nie przyjmiesz zbyt osobiście ![]() ![]() Doczytałam też że masz w zamiarach napisać książkę o tematyce .... jeżeli tylko będziesz w stanie napisać książkę ponad swoje sympatie/antypatie / by wiarygodna była a nie tylko stronniczy bełkot - służę pomocą i materiałami ![]() Zresztą kto wie - może w przypływie ochoty ![]() |
2012-12-16 (16:08)![]() Data rejestracji: 2012-10-25 Ilość postów: 200 ![]() | wpis nr 584 003 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Mam nadzieję , ze tutaj nikt nie sprawdza mojego IP i nie weryfikuje - prawda Admin? Bo zauważyłam , ze jakaś dziwna tendencja tutaj panuje i ludzie jacyś przewrażliwieni-na tym punkcie / jak użytkowniczka pieknaja / a tak swoją drogą to w końcu zauroczona i madzia77 miały to samo IP czy tez nie i co to mogło oznaczać? Grażyno? I w jakim celu sprawdzałaś i po co o tym informowałaś np. takiego robala 36? hmm ? |
2012-12-16 (17:23)![]() Data rejestracji: 2008-10-23 Ilość postów: 2036 ![]() | wpis nr 584 020 [ CZCIONKA MONOSPACE ] "Koniec świata" w Ameryce Środkowej 21 grudnia w Meksyku i krajach Ameryki Środkowej, w związku z "końcem świata", odbędą się specjalne uroczystości, organizowane przez rządy tych państw. Swój udział potwierdzili już w nich prezydenci Gwatemali Otto Perez i Hondurasu Porfirio Lobo. Uroczystości te doprowadziły do ostrego konfliktu w Gwatemali, gdzie przeciwko nim zaprotestowali tamtejsi Majowie. - Dzień 21 grudnia zwiastuje zakończenie Wielkiego Cyklu o rozpoczęcie nowej, trwającej 5200 lat, ery – oświadczył już kilka tygodni temu gwatemalski minister kultury Carlos Batzin. Jesteśmy w punkcie zwrotnym, w którym naturalny porządek Matki Ziemi zwiąże się z naszym życiem i naszą cywilizacją – dodał. To właśnie te zapowiedzi ministra doprowadziły do ostrego konfliktu z Indianami, którzy postanowili zabrać głos dotyczący rzekomo nadchodzącej Apokalipsy. Oburzenie Majów. Ostry konflikt z rządem Około 40 procent liczącej 15 milionów ludności Gwatemali to potomkowie Majów. Udział w rządowych uroczystościach "końca świata", według prognoz ministerstwa kultury, weźmie 90 tysięcy osób. - Walczymy z oszustwami, kłamstwami, przeinaczaniem prawdy i czynieniu z naszego ludu sposobu na zarobek – podkreśla Felipe Gomez, lider stowaryszenia Majów o nazwie Oxlaljuj Ajpop. Jak dodaje, mit o końcu świata wymknął się spod kontroli głównie za sprawą Hollywood, w którym powstało kilka filmów dotyczących nadchodzącej zagłady. Sprawę dodatkowo komplikuje fakt, że kilka państw, tak jak Gwatemala, na "wszelki wypadek", oficjalnie przygotowało się na możliwość końca świata. W innych krajach prawdziwym hitem marketingowym stały się rozmaite wycieczki po miejscach, w których można by się schronić w związku z przewidywanym zagrożeniem. Gomez ostro atakuje takie praktyki, zwracając uwagę, że obchody końca świata to show, który znieważa kulturę i religię Majów. Sojusz Oxlaljuj Ajpop opublikował także specjalne oświadczenie, w którym wypunktował, że koniec 13. baktuna oznacza "wielkie zmiany na poziomie osobistym, poziomie rodzin i małych społeczności, który ma utrzymać harmonie i równowagę pomiędzy rodzajem ludzkim a światem przyrody". Majowie organizują religijne ceremonie w 5 gwatemalskich miastach i wezwali ministra kultury, by wsparł swoim autorytetem prawdziwe obchody końca starego cyklu i rozpoczęcia nowego. 4:20 min Wpadka NASA. Opublikowali materiał przed czasem? - NASA zaliczyło wpadkę? W internecie pojawiło się wideo, które powinno zostać opublikowane 22 grudnia 2012 roku. "Jeśli oglądacie to nagranie, oznacza to jedno: koniec świata wczoraj nie nastąpił" - mówi lektor. - Rozejrzyjcie się wokół, cała ta sprawa od samego początku była zwykłym nieporozumieniem - mówi dr John Carlson, dyrektor Centrum Astroarcheologii. (żg) - CNN Nadchodzi "Świat Piątego Słońca" Majowie już w zeszłym roku zaprzeczali w sprawie mającego nadchodzić rzekomo końca. Carlos Barrios zgromadził na spotkaniu 600 przedstawicieli starszyzny Majów, którzy zabrali głos w sprawie apokaliptycznych przepowiedni. Ich stanowisko zostało następnie zaprezentowane przez Organizację Studiów Spirytualistycznych Majów. Indianie podkreślają, że niektórzy naukowcy, którzy prowadzili badania świątyniach Majów, nie odczytali prawidłowo starożytnych inskrypcji i wprowadzili świat w błąd. "To tylko wyobraźnia niektórych ludzi, starszyzna Majów jest zła z tego powodu. Świat nie skończy się w grudniu 2012 roku, lecz ulegnie przekształceniu. Nie będziemy już Światem Czwartego Słońca, lecz Światem Piątego Słońca" - napisali oświadczeniu. Majowie zwracają uwagę, że po "okresie transformacji" Ziemi grożą wojny i konflikty społeczne, ale ludzkość przetrwa. – Zmienią się struktury materialne, ale zyskamy możliwość, by stać się bardziej ludzcy – zaznaczyli. Jednocześnie zwrócono także uwagę na to, że gatunek ludzki przeszedł już wiele przemian na przestrzeni dziejów, ale nie zagroziły one nigdy jego istnieniu. Z opinią Majów zgadza się badacze kultur Mezoameryki. Jak podkreślają, Majowie nigdy nie mówili nic na temat końca świata, który miałby nastąpić 21 grudnia 2012 roku. – Ich kalendarz nie kończy się tego dnia, co więcej, przewiduje trwanie świata przez kolejne miliony lat – twierdzą. Jak dodają, przepowiednie końca świata to wynik błędnej interpretacji kalendarza Majów przez ruchy typu New Age, których zapowiedzi nie są oparte w żadnym razie na podstawach naukowych. Skąd wzięła się przepowiednia o końcu świata? 21 grudnia, dzień w którym rozpoczyna się zimowe przesilenie, to także koniec 13. Baktuna, który, zdaniem niektórych osób, zwiastuje koniec świata. Potomkowie starożytnych Indian przekonują jednak ,że w tym dniu nie wydarzy się nic złego. Kalendarz Majów, składający się z cyklu następujących po sobie baktunów, jest oparty na micie, według którego bogowie Majów Quetzalcoatl i Tepeu chcieli stworzyć ludzi na swoje podobieństwo. Ich wysiłki nie były jednak zbyt owocne, tak więc wraz z końcem 13. baktuna, wszystkie znane formy życia miały przestać istnieć, a w ich miejsce bogowie mieli stworzyć nowe, lepsze istoty. Już sam mit mówi więc, ze po 13. baktunie nastanie kolejny cykl, którego początek przypadnie właśnie na 21 grudnia. Majowie nie uznali jednak dosłownej wymowy mitu za koniec życia na ziemi, lecz za przenośnię opisującą wejście świata w nowy cykl. W ich wierzeniach nie pojawia się więc "koniec świata" w znaczeniu Apokalipsy, lecz słowa o trwaniu i przemianie "ku lepszemu". |
2012-12-16 (18:13)![]() Data rejestracji: 2012-10-25 Ilość postów: 200 ![]() | wpis nr 584 054 [ CZCIONKA MONOSPACE ] a widzę , że zaniedbałam wątek który rozpoczęłam wcześniej - rozmowy gg ![]() można nawet dość interesujące pogawędki znaleźć na necie ![]() madryja: ty jak najebany pijak wokól słupa za***alasz wokoł tego tematu nie potrafisz wybaczać ona: wybaczyć czego? madryja: nawet jak ktoś blad w twoim odczuciu popelni? ona: przecież k u r w a sam pisałes madryja: ile razy tyobie wybaczano? ona: że nikt mi tutaj nic ![]() |
2012-12-16 (19:23)![]() Data rejestracji: 2012-10-25 Ilość postów: 200 ![]() | wpis nr 584 080 [ CZCIONKA MONOSPACE ] http://www.youtube.com/watch?v=-kXHsHuP9VM ![]() |
2012-12-16 (19:42)![]() Data rejestracji: 2012-10-25 Ilość postów: 200 ![]() | wpis nr 584 086 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Cóz widzę , że coś mało rozmowni tubylcy ![]() I słowo pisane nie zawsze dobrze interpretowane ![]() ![]() |
2012-12-16 (21:37)![]() Data rejestracji: 2006-06-11 Ilość postów: 1424 ![]() | wpis nr 584 133 [ CZCIONKA MONOSPACE ] .Młody następca Cristiano Ronaldo Dawid Hanc 10 lat . http://www.youtube.com/watch?v=4zta8jX7IVI&feature=player_embedded#! |
2012-12-16 (23:21)![]() Data rejestracji: 2010-02-28 Ilość postów: 4889 ![]() | wpis nr 584 181 [ CZCIONKA MONOSPACE ] http://www.youtube.com/watch?v=CjNVamwJw7M Wały Jagiellońskie "Twój pierwszy elementarz" Ala ma Asa, As to Ali pies Nikt się z nim nie bawi bo szkolony jest Ola miała kota lecz zagryzł go As Wszyscy bardzo się boimy by nie zagryzł nas To jest pszczółka Maja, a tu stoi ul To jest Ali tata co żyje jak król Mógłby być konsulem gdyby tylko chciał Tata Oli siedzi w ulu bo za mało brał Twój pierwszy elementarz, powiedz czy Jeszcze coś pamiętasz z tamtych dni Kiedy byłeś mały i piękny był świat Dzisiaj jakby trochę zbrzydł i zbladł To jest Ala z domku, to Ola z M-2 Obie z pierwszej klasy, z klasy I A Mają dobre stopnie, pilnie uczą się Jak murzynek Bambo źle ma w czarnej Afryce To jest popelina a tu cenny wkład Tu jest druga Polska a tam trzeci świat To jest obcy reżim a tu własny wikt Co ma piernik do wiatraka nie wie w klasie nikt Twój pierwszy elementarz, powiedz czy Jeszcze coś pamiętasz z tamtych dni Przemija epoka i zmienia się świat Elementarz się nie zmienia już od wielu lat /.../ |
2012-12-16 (23:49)![]() Data rejestracji: 2006-06-11 Ilość postów: 1424 ![]() | wpis nr 584 186 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Chuck Norris też ma dość Tuska . ![]() http://www.youtube.com/watch?feature=player_profilepage&v=vkIe7nNWAWk |
2012-12-16 (23:52)![]() Data rejestracji: 2006-06-11 Ilość postów: 1424 ![]() | wpis nr 584 188 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ![]() |
2012-12-16 (23:59)![]() Data rejestracji: 2006-06-11 Ilość postów: 1424 ![]() | wpis nr 584 191 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ....Elementarz się nie zmienia już od wielu lat ... |
2012-12-17 (15:15)![]() Data rejestracji: 2012-10-25 Ilość postów: 200 ![]() | wpis nr 584 358 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam - dzisiaj poniedziałek niestety ![]() Nic nie wysłałam , czasu brakło - aaa Drogi WIELKI Adminie dojrzał ślad ha ha? Tylko o "dyskrecję" proszę ![]() A tak odnośnie "donosicielstwa" kurde miałam babkę z OS KTOŚ zgłosił , ze są dzieci a w domu .... ? no właśnie co? Nie w k u r w i ł a m się nawet za mocno bo dzieci co potrzebują to mają ale p o d k u r w i ł o mocno mnie i ojca dzieci , że jakaś s z m a t a chcąca się wykazać i po złości / tak myślę/ próbuje dołki kopać ! Nawet wśród menelstwa "donosicielstwo" jest "źle widziane" co sadzisz o tym pięknaja ? http://www.youtube.com/watch?v=H5M3rwOuzbM Ciekawa jestem co by wynikło gdyby np. jeden z użytkowników "kapował" i taka refleksja mnie naszła , że pisząc kiedyś jednej z użytkowniczek k u r w a nie pomyliłam się - jeden ma nosa do cyferek drugi co ludzi ![]() |
2012-12-17 (16:30)![]() Data rejestracji: 2012-10-25 Ilość postów: 200 ![]() | wpis nr 584 368 [ CZCIONKA MONOSPACE ] 1 282 459. Ciocia 2012-12-17 (15:57) witam, fajny portal tak , to prawda i renomę swoją juz nawet ma ![]() http://interia360.pl/artykul/totalizator-sportowy-przegrywa-graczy/komentarze,26620,1,41266243,2, http://media2.pl/reklama-pr/96448-Maszyny-losujace-Totalizatora-Sportowego-na-przystankach-wideo.html ![]() |
2012-12-17 (16:58)![]() Data rejestracji: 2012-10-25 Ilość postów: 200 ![]() | wpis nr 584 375 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ciocia oczywiście życzę miłego pobytu tutaj i dużo celnych strzałów ![]() chociażby biorąc pod uwagę takie teksty : wtorek..my trochę nie ufni bo było tu kiedyś coś hmmm...ale z czasem kto wie napisz tej k u r w i e że jeszcze jeden jedyny raz sie odniesie do mojej osoby,to nie żartuję pojade i obiją ja moi chłopcy - ha ha i wiele innych które można tu znaleźć . Ja już nawet nie wnikam KTO po co i dlaczego - wali mnie to , nie wczytuję się w drugie dna tylko patrzę w to co widać . Ot i tyle. Pytanie co z tym zrobić ? - coś takiego na dłuższą metę jest męczące , może warto raz uciąć ponieść ewentualne konsekwencje ? Tylko bilans strat dla poniektórych będzie mniej korzystny - prawda? |
2012-12-17 (17:39)![]() Data rejestracji: 2012-10-25 Ilość postów: 200 ![]() | wpis nr 584 388 [ CZCIONKA MONOSPACE ] aaa odnośnie książki robal 36 ![]() ![]() ![]() |
2012-12-18 (12:30)![]() Data rejestracji: 2012-10-25 Ilość postów: 200 ![]() | wpis nr 584 603 [ CZCIONKA MONOSPACE ] na 22 zaś wyślę na 10 losowań 5 liczb . Kto wie? pięknaja cóż rozumiem , że nie chce Ci się "współpracować", pewnie dorwałaś gdzieś nową sukienusię i śmigasz ![]() ![]() |
2012-12-18 (15:48)![]() Data rejestracji: 2012-10-25 Ilość postów: 200 ![]() | wpis nr 584 663 [ CZCIONKA MONOSPACE ] nikt nic ![]() |
2012-12-18 (18:00)![]() Data rejestracji: 2009-10-08 Ilość postów: 3640 ![]() | wpis nr 584 704 [ CZCIONKA MONOSPACE ] http://www.youtube.com/watch?v=JmjOkeS9Azo ![]() |
2012-12-18 (19:18)![]() Data rejestracji: 2012-10-25 Ilość postów: 200 ![]() | wpis nr 584 726 [ CZCIONKA MONOSPACE ] http://www.youtube.com/watch?v=X41gqkHBA3Y slavo ale kpiarz z Ciebie ![]() a to znasz? http://www.youtube.com/watch?v=NwxsmAbjgfI ![]() |
2012-12-18 (19:43)![]() Data rejestracji: 2008-10-23 Ilość postów: 2036 ![]() | wpis nr 584 729 [ CZCIONKA MONOSPACE ] admin>> Drugi link nawet jak na Hyde Park jest mało stosowny. Nie śmieszne i nie smaczne. A jeśli nick stasia12 w ten sposób przed emerytalne czasy wspomina to niech sobie na bloga powróci i tam o latach świetności do woli się produkuje. |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 169 170 171 ... 762 763 Wyślij wiadomość do admina |