Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 762 763 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | HYDE PARK |
2025-08-18 (21:22)![]() Data rejestracji: 2017-03-29 Ilość postów: 9707 ![]() | wpis nr 1 576 273 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Chatbot karmi się wiedzą także o tym, że Ziemia jest płaska. Trzeba mieć to na uwadze. Taką "wiedzę" znalazł w internecie. ![]() https://www.onet.pl/styl-zycia/onetkobieta/chcial-wyeliminowac-sol-z-diety-po-odpowiedzi-czatbota-trafil-do-szpitala/x8vn67t,2b83378a |
2025-08-18 (21:24)![]() Data rejestracji: 2017-03-29 Ilość postów: 9707 ![]() | wpis nr 1 576 274 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Na X nie takie kłamstwa znajdzie SI więc mamy tego rezultat. ![]() https://www.onet.pl/styl-zycia/plejada/joanna-dunikowska-paz-z-tvp-ofiara-hejtu-po-bledzie-ai-zapowiada-kroki-prawne/frx5brf,0898b825 |
2025-08-18 (21:33)![]() Data rejestracji: 2017-03-29 Ilość postów: 9707 ![]() | wpis nr 1 576 276 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ocieplenie klimatu? Co to tam jakieś 1,5 stopnia więcej. Będzie fajnie, winogrona będziemy sobie hodować, może pomarańcze? Komary już się cieszą, tyle dodatkowej krwi do upicia! ![]() https://www.medonet.pl/choroby-od-a-do-z/urazy-i-stany-nagle,uciazliwe-pamiatki-z-wyjazdow--niektore-z-tych-zakazen-sa-smiertelne,artykul,02648980.html |
2025-08-18 (22:23)![]() Data rejestracji: 2023-02-15 Ilość postów: 722 ![]() | wpis nr 1 576 288 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Czy sieci neuronowe mogą wszystko? ====== Jacek_K1961 materiały które zamieszczam, mają zainteresować do dalszych poszukiwań. Każdy sam ma wyciągnąć wnioski bez narzucania mojego punktu widzenia. |
2025-08-18 (22:30)![]() Data rejestracji: 2012-12-05 Ilość postów: 10583 ![]() | wpis nr 1 576 289 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Cześć Jacku, odpowiedzi będę wrzucać do każdego punktu osobno, gdyż nie mam czasu na jeden obszerny tekst . Dziś : do punktu nr 2 - przeprosiny przyjęte 😊 do punktu nr 1 : wybacz, ale żyję na tyle długo na tym świecie, że zdołałam już się nauczyć, co to jest "argument ", a co "odczucie ". Dodam, czy raczej uzupełnię, że odczucie w pewnych sytuacjach również może być argumentem / argumentem "do rozważenia ",,a czasem nawet argumentem bardzo poważnym. Jednak nie argument na bazie odczucia był przeze mnie podany. Odniosłam się do filmiku, w którym ów Sebuś widzów tvrepublika podsumował poprzez reakcję "odwracam się, do widzenia, dziękuję ". Raczej nie trudno zauważyć,, że moja wypowiedź dotyczyła tejże reakcji, tym samym była argumentem,,który można przełożyć na zdanie : jeśli Ty, Sebuś odwracasz się na pięcie, to albo nie masz rzetelnych argumentów pozwalających rozjaśnić zaczadzone propagandą umysły, albo nie masz pełnego przekonania do własnych argumentów i zwyczajnie boisz się argumentacji innych, albo w ogóle nie interesują cię argumenty własne, ani cudze, a tylko z jakichś względów chcesz sobie dryfować na bliskim ci poglądzie etc.etc. Bez względu na powód i jego odcienie postawa proponowana przez Sebusia świadczy o jej miałkości . Poznać oręż przeciwnika jest cechą wojownika / zamykanie oczu na oręż przeciwnika jest cechą histeryka. Nie wydaje mi się, by te znane fakty pochodziły z pasma odczuciowego . To, że argument podałam w formie ironii,,czy też złośliwości nie zmienia faktu, że miał on czytelne przesłanie, przynajmniej dla tych, którzy ....nie.zajmują sobie głowy czepialstwem 😉😅 Co do nazwy " 13 grudnia "... Tu absolutnie mnie nie przekonałeś. Widzisz, prosty przykład : Ty, Twój kolega,,koleżanka i ..niech będzie - ja. Mamy pomysł i chęci i postanawiamy założyć firmę . Umawiamy się na coś tam, podpisujemy nasze wewnętrzne umowy , nawet do notariusza się pofatygujemy i ostatecznie rejestrujemy firmę w urzędzie W dniu,,w którym nasza firma została zarejestrowana rozpoczyna się jej żywot oraz wszystkie zobowiązania z nim związane . Jeśli będę chciała Ci wywinąć jakiś numer , Ty bierzesz umowy wcześniej spisane i możesz na ich podstawie rozprawić się ze mną. Jednak bez względu na to, co, kiedy i jak Ci zaszłam za skórę , wszystkie moje przewinienia będę dotyczyły złamania umowy w okresie od czasu zarejestrowania firmy do... !!! Analogicznie rząd został zaprzysiężony 13 grudnia 2023 roku i boli, czy nie boli jest to koalicja dnia właśnie tego. To tylko ich sprawa, że są zabobonni i boją się ducha przeszłości ( tak delikatnie to ujęłam , bo nie mam czasu na mocniejszą wypowiedź na temat tych tchórzyków ) Co do opinii, że data zaprzysiężenia jest sprawką Andrzeja Dudy ... hmm. obiła mi się już o uszy taka argumentacja. Problem z tym, że gdyby Prezydent Duda przygotował taki projekt, to musiałby być doskonałym planistą i choć średnio utalentowanym jasnowidzem - tu mam na myśli czas ustawowy, daty etc. Jest tego trochę, więc musiałabym grzebać w internecie , czego teraz zrobić nie mogę. Jednak każdy może sobie sam to sprawdzić . Co to TV Republika i Twojej opinii o niej .. Wybacz, Jacku, ale po tym , po tych słowach, których używasz w stosunku do tej telewizji, po złośliwych przekształceniach nazwisk polityków itd., to uznanie Twojego argumenty, że telewizja owa jest szczujnią byłoby dość kuriozalne . Poza tą uwagą dodam, że każda telewizja, każde medium, by "nie zabić tematu " musi stosować odpowiednie manipulacje, to rzecz oczywista . Jednak jest różnica pomiędzy " nadaniem tematowi toru ", a "nadaniem tematowi własnej prawdy ". O ile TV Republika czyni.to pierwsze, to TVN czyni to drugie ! O ile Ty mówisz, że z republiki leci jad, o tyle ja Ci powiem, że treści z tnv lecą nawet nie sterylne, ale WYSTERYLIZOWANE . Może będzie okazja i czas, by to rozwinąć, lecz teraz nie mam takiej opcji . Jednak człowiek, który ponoć tak dogłębnie rozpracował manipulację powinien sam to zobaczyć. Dlaczego więc nie zobaczył ? Cóż... nie mnie to wiedzieć , a na pewno nie mnie o tym mówić. Póki nie trzeba, oczywiście 😅 Chyba już wszystko z punktu pierwszego . Z kolejnymi postaram się pojawiać regularnie ... Jeszcze do do filmiku ... AKI, dzięki za niego 😊 A co do wywodu nt teorii i hipotezy .., czyli ogólnie niewiadomych ...zaciemnionego przekazu . Tak sobie myślę - sporo jest filmów na ten temat - i bardzo dobrze ! Na pewno każdemu coś dają . Każdemu wedle jego potrzeb i możliwości . Jednemu na czas obecny wystarczy, że " coś.jest na rzeczy " Drugiemu zaczną sypać się pytania " a jeśli .... "? Innemu, który ten stopień ma już za sobą przyjdzie na myśl, by samemu (!) wgłębić się, które to teorie, które hipotezy, a które tylko poglądy Następnemu może spodobać się już wcześniej zasłyszana, a zapomniana teoria i pobudzi go ona do zarzuconych doświadczeń Itd. Itp..... Rozumienie , nauka, to rozwój długa droga krok po kroku i częste są na tej drodze upadki, czy raczej wpadki . Droga ta prowadzi do prawdy, być może nawet do prawdy absolutnej . Jednak zanim dojdziemy do końca, to lat miną euro ony. Będziemy wówczas bardzo, bardzo starzy, tacy starzy ...absolutnie 😉😅 Albo , akurat w tym momencie dojścia znów bardzo młodzi 😁 Tak tylko przy okazji , bez zobowiązań do odpowiedzi - to, co pisałam już dawno : Nauka i Wiara, to dwie części Jednego i kiedyś te dwie połówki się połączą . A teraz tylko do tego zmierzamy i zmierzać będziemy bardzo długo . Do następnego ... Dobranoc --- wpis edytowano 2025-08-18 22:36 --- |
2025-08-18 (22:45)![]() Data rejestracji: 2012-12-05 Ilość postów: 10583 ![]() | wpis nr 1 576 295 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Nie "euro ony ", lecz " eony! Ten komputer naprawdę zachowuje się czasem, jak idiota 😅 Być może będą jeszcze jakieś literówki , za co przepraszam Dobrej... |
2025-08-19 (00:15)![]() Data rejestracji: 2017-03-29 Ilość postów: 9707 ![]() | wpis nr 1 576 306 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ika Co do Sebusia. Przez kilka dni zmusiłem się drugi raz do oglądania tej SZCZUJNI, dlatego aby móc odpowiadać na zaczepki Janeczki0409 i je korygować. Po „pomalowaniu” uciekiniera na Węgry – Romanowskiego na pobitego podczas przesłuchania, czara manipulacji się przelała. Tu nie ma z czym dyskutować. Też się odwrócę, bez zbędnych słów. Nie tak dawno czytałem artykuł na temat tego meNdium i miałem dokładnie takie same wnioski. Ten ściek używa każdej metody manipulacji, niedomówień i półprawd mające udowodnić, że to co przekazują jest prawdą. Wskazanie przez niego „palcem”, gdzie mijają się z prawdą jest niczym rzucaniem grochu o betonowaną ścianę. Poprzednio pewnemu rozmówcy, kilka lat temu też to udowodniłem na konkretnym przykładzie. Wtedy też musiałem się zmusić do oglądania „tego czegoś”. Dlaczego piszę $akiewicz, to już podałem – ponad 60 milionów za prowadzenie tej pisowskiej agitki. Ten ściek (i ten drugi na który poszło >140 milionów) miał być kołem ratunkowym, na wypadek niemożliwego - przegrania wyborów i utraty władzy w TVP. Cyt. " nadaniem tematowi toru ", a "nadaniem tematowi własnej prawdy ". Przedstawienie z prawdy tylko tzw. „podrasowanej ciemnej” strony i pominięcie tego co temu zaprzecza to niestety nie można tego podciągać do „nadanie tematowi toru”!!! Do tego podkreślone emocjami – łzami. To jest najprzebieglejszy sposób wykorzystania MANIPULACJI mającej na celu zapamiętanie danej sytuacji. Setki osób mijasz w sklepie i o nich zapominasz, ale osoby płaczącej nie. Zapamiętałem sławne wybieranie śmieci z koszy i rzucanie na trawnik przez redaktora, mające UDOWODNIĆ, że władze nie dbają o park imienia Lecha Kaczyńskiego. Dasz radę wybrać ze swojego cytatu powyżej właściwą wersję? W ogóle nie oglądam TV i tylko w tych kilku sytuacjach się zmusiłem do obejrzenia kilku wersji tej samej wiadomości. Co do Andrzeja D. PODPISANIE UMOWY KOALICYJNEJ i wyboru daty zaprzysiężenia to nie ma jednego dnia, zawsze są widełki od do, jedynie z ustawieniem maksimum opóźnienia, ale spece od Konstytucji i tu widzą pole do popisu. ![]() Wikipedia. Widzę, że też masz problem z odróżnieniem TEORII od HIPOTEZY niczym spora rzesza „dziennikarzy” udających speców od nauki. Mogę wysunąć HIPOTEZĘ, bo akcentuję jakiś jeden aspekt obserwacji, który być może idzie w dobrym kierunku, choć niekoniecznie, ignorując zupełnie inne, bo mnie "on leży". Jeżeli do jakiego testu przystąpią kobiety w sukienkach/spódniczkach za kolana, a aktualna moda to mini i osiągną dobry wynik, to pomijanie jego poziomu trudności jest w tym wypadku „trafieniem kulą w płot”. Czy wynik i doczepienie go do długości tej części stroju będzie faktem? Będzie, ale z prawdą minie się. Na YouTube znajdziesz dziesiątki jeżeli nie setki filmów o „odkrytych” urządzeniach tzw. perpetuum mobile z przekazem, że działają, ale z premedytacją są ukrywane przez firmy energetyczne. Słynne włączenie emocji - "zobacz, bo zaraz to usuną". Urządzenia tak proste, że cały świat mógłby się pozbyć szpecących kabli i co? Coś jest na rzeczy? Tak, tylko odwrotnie do tego Twojego punktu widzenia – one nie działają!!! Cyt. „Jednemu na czas obecny wystarczy, że " coś jest na rzeczy ". Drugiemu zaczną sypać się pytania " a jeśli .... "? ”. To jest to coś co Ci zrzucam, czyli zasianie zwątpienia. To ten symboliczny przykład, który podałem ze zrywaniem piorunochronów, bo "coś jest na rzeczy" skoro tyle osób o tym mówi. Literówki z tymi eonami się domyśliłem. To odpowiedź tak na szybko. Pozdrawiam. --- wpis edytowano 2025-08-19 00:28 --- |
2025-08-19 (00:35)![]() Data rejestracji: 2017-03-29 Ilość postów: 9707 ![]() | wpis nr 1 576 310 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ika cd. Więc Twoje twierdzenie, że Andrzej D. nie zrobił tego wyboru złośliwie (bo 13.XII stan wojenny), jest mocnym naciąganiem faktów. |
2025-08-20 (17:36)![]() Data rejestracji: 2012-09-03 Ilość postów: 3361 ![]() | wpis nr 1 576 511 [ CZCIONKA MONOSPACE ] |
2025-08-20 (19:35)![]() Data rejestracji: 2017-03-29 Ilość postów: 9707 ![]() | wpis nr 1 576 518 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ika Już zrozumiałaś na czym polega ten trik SZCZUJNI z 13 grudnia? |
2025-08-20 (19:40)![]() Data rejestracji: 2017-03-29 Ilość postów: 9707 ![]() | wpis nr 1 576 519 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Chwalmy się Polką. ![]() https://www.onet.pl/styl-zycia/onetkobieta/17-letnia-polka-na-liscie-magazynu-time-zmiana-nie-wymaga-czekania/gxsc4m0,2b83378a |
2025-08-21 (14:37)![]() Data rejestracji: 2023-02-15 Ilość postów: 722 ![]() | wpis nr 1 576 639 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Nigdy nie dojdziemy prawdy. Niestety. |
2025-08-21 (16:31)![]() Data rejestracji: 2017-03-29 Ilość postów: 9707 ![]() | wpis nr 1 576 648 [ CZCIONKA MONOSPACE ] AKI Szkoda mi 44 minut o następną teorię spiskową. Podobna o pewnym potworze z pewnego jeziora żyje już wieeeeeeeeele dziesiątków lat. Nawet więcej jeżeli doliczyć bajkę ze świętą z VI wieku. |
2025-08-21 (16:33)![]() Data rejestracji: 2017-03-29 Ilość postów: 9707 ![]() | wpis nr 1 576 649 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Prawdomówność ludzi: cyt. "Szef PZPN twardo zaprzeczał, że doszło do takiej sytuacji. Prawda okazała się inna." ![]() https://przegladsportowy.onet.pl/pilka-nozna/tak-cezary-kulesza-bawi-sie-z-politykami-pis-nagrali-jak-spiewaja-barke/qxqnfk6 |
2025-08-21 (16:35)![]() Data rejestracji: 2017-03-29 Ilość postów: 9707 ![]() | wpis nr 1 576 650 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Będzie drożej. ![]() https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/fabryki-na-swiecie-moga-stanac-chiny-wkladaja-kij-w-szprychy-globalnej-gospodarki/gs4xl5r,79cfc278 |
2025-08-21 (16:40)![]() Data rejestracji: 2017-03-29 Ilość postów: 9707 ![]() | wpis nr 1 576 651 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Zsumujcie te dwa wątki: 1. cyt."Pomagał w kampanii PiS, szczegóły omawiał z sekretarzem generalnym tej partii Krzysztofem Sobolewskim" 2. cyt."Oboje mają przedstawiony zarzut działania w zorganizowanej grupie przestępczej okradającej agencję, a kobieta dodatkowo przyjęcia łapówki w kwocie 3,5 mln zł, jak twierdzą śledczy "w zamian za wpływanie na postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego dotyczącego dostaw agregatów prądotwórczych". Agregaty owe dostarczył do RARS właśnie Szopa, za co jego spółka zainkasowała 350 mln zł, choć kupiła je w Chinach za niespełna 69 mln." ![]() https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/onet-ujawnia-pawel-szopa-rozmawial-o-wspieraniu-pis-z-krzysztofem-sobolewskim/hjngvqb,79cfc278 |
2025-08-21 (16:43)![]() Data rejestracji: 2017-03-29 Ilość postów: 9707 ![]() | wpis nr 1 576 652 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Dlatego ja mam bardziej radykalne podejście do rozwiązywania spraw recydywy. Tych, którzy mają właśnie taki plan na życie. ![]() https://wiadomosci.onet.pl/warszawa/slowik-pieprzu-i-cycek-w-areszcie-zatrzymanie-w-hotelu-w-warszawie/y3z4qt1?utm_source=livebar&utm_campaign=newsy_sg --- wpis edytowano 2025-08-21 16:43 --- |
2025-08-21 (16:56)![]() Data rejestracji: 2017-03-29 Ilość postów: 9707 ![]() | wpis nr 1 576 653 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Dwie strony medalu. Nasi też w Niemczech uczciwie pracowali i ci inni nasi przez lata dorabiali nam legendy typu - "przyjeżdżajcie do Polski wasze samochody już tu są". Czy to, że "skośnoocy" mało brużdżą to powód do radości, że ich mafijni pobratymcy tak dobrze pilnują interesu? Duże pieniądze robi się w ciszy. Widać po wydalonych "gruzinach". Dlatego użyłem "g", a nie "G". ![]() ![]() https://www.rp.pl/przestepczosc/art42882261-nadchodzi-nowa-fala-cudzoziemskiej-przestepczosci-w-polsce https://www.onet.pl/styl-zycia/onetkobieta/przybyli-z-zaufaniem-boja-sie-opuszczac-hotel-to-spotkalo-studentow-z-turcji-w-polsce/85nmv2q,2b83378a |
2025-08-21 (19:01)![]() Data rejestracji: 2016-05-12 Ilość postów: 8788 ![]() | wpis nr 1 576 657 [ CZCIONKA MONOSPACE ] AKI> "Nigdy nie dojdziemy prawdy. Niestety." Prawda jest jak dupa, każdy ma swoją. |
2025-08-21 (19:11)![]() Data rejestracji: 2016-05-12 Ilość postów: 8788 ![]() | wpis nr 1 576 660 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ika> "Nie "euro ony ", lecz " eony!" Może masz ustawione uzupełnienia jak w komórkach, które po "e" podpowiadają "euro" i nie patrząc na ekran przyklepujesz. Świadczyć o tym może spacja pomiędzy "euro" i "ony" bo uzupełniacz podpowiada euro ze spacją. |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 762 763 Wyślij wiadomość do admina |