Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 713 714 715 ... 752 753 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | HYDE PARK |
2025-04-08 (20:38)![]() Data rejestracji: 2017-03-29 Ilość postów: 9439 ![]() | wpis nr 1 561 310 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Isteata Co do pojęcia bycia wolnościowcem, mam na myśli przede wszystkim sferę obyczajową, w takiej wersji jaką przedstawiłem w poprzednim wpisie. Wolno wszystko z osobą świadomą i pełnoletnią. Co kto robi w łóżku, dla mnie to jego sprawa, a to czy się poddają jakiejś wersji kościelnej? No problem. Są dorośli i w miarę świadomi. Co do gospodarki to myślę, że jakieś hamulce muszą być niestety zaciągnięte. Dlaczego? Kiedyś jak słuchałem dość pobieżnie programów UPR-u (Korwin-Mikke) taki poprzednik konfy, to odnosiłem wrażenie, że coś jest w nich „dobrego”. Niestety czym więcej pojawiało się przecieków, tak to ich „dobre imię” uleciało. Ich wersja to kapitalizm z może coś koło XVIII wieku, czyli bardziej niewolnictwo. Czyli za miskę strawy i miejsce do spania w stodole, „dobrze urodzony” ma najtańszą siłę roboczą plus usługi seksualne w gratisie, po nowoczesnemu - takie all inclusive. Metoda polega na tym by nie zagłodzić niewolnika na śmierć. Tylko co z miłością do anorektyczek? Gdzie wyznaczyć granicę? Do „wolności poglądów i prawa do głoszenia ich” ? Zakaz krytyki religii zapowiadany przez konfę mnie odpycha, a zgoda na obrażanie to już wisienka na torcie i jest chyba nie do końca przemyślaną zgodą na erupcję mowy nienawiści. Dyskutowanie o każdym nawet najtrudniejszym temacie na tym nie polega. Dlaczego miałbym nie ujawniać powodu swojego dojścia do ateizmu, swojej drogi i głębokich przemyśleń? Tylko dlatego, żeby nie psuć czyjegoś dobrostanu, gdy mój może być nadszarpnięty nachalnym np. graniem kolęd już na miesiąc przed. Ustawienie ołtarzyka przed domem w kościelne święto jest "cacy". Co do elektryfikacji to o opłacalność trzeba by było zapytać Amiszów, a do tego dodać niebezpieczeństwa, porażenia i pożary. Ale serio co do samochodów. Jeżeli dla Ciebie cena samochodu jest najistotniejsza, to dlaczego nie ma w ofertach wersji bez tych bezsensownych dodatków w postaci katalizatorów itp. Byłyby znacznie tańsze. Po co eliminuje się ołów w paliwach? Po co te wszystkie ABS-y, poduszki powietrzne, kontrole trakcji? Motoryzacja zaczęła się bardziej masowo coś koło 1900 roku, a jak długo trwa era tych elektrycznych? Czy są bardziej ekologiczne? Jeżeli tylko prąd będzie pochodził z paliw kopalnych to jedynym plusem będą filtry w elektrowniach. Czy wiesz coś więcej o ekologii tego rozwiązania, czy tylko opierasz się na haśle z pisowskiego stylu „bo, oni kradli”? Przemysł naftowy, tak jak i np. producenci papierosów dbają o to byś żył w dobrostanie, że oni o Ciebie dbają, nie o swoje dochody. Przez lata dowodzili, że palenie nie ma wpływu na zdrowie. To samo było z benzyną z dodatkiem ołowiu. Co jeżeli większość prądu będzie pochodziła z wiatru, słońca czy wody? Wiem, wydobycie litu. Naukowcy z całego świata pracują nad czymś lepszym, ale to jest już temat na pracę doktorską. Zwróć uwagę na potęgę manipulacji. To takie drobne zasianie wątpliwości jak ze szczepionkami, które ponoć nie działają, a Odra, Ospa itp. zniknęły chyba pod wpływem modlitw. Może gromnice w oknach też chroniły - taki pozytywny skutek uboczny odstraszania piorunów. Tu można gdzieś wrzucić od niechcenia małą uwagę o reakcjach poszczepiennych. Ludzie są różni, a czy da się przewidzieć negatywną rekcję po zjedzeniu czegoś? Takie metody wpływu biznes stosował i będzie to robił zawsze. Czy jestem fanatykiem? Jeżeli chodzi o wolność „obyczajową”, to pewnie tak. Przeżyłem demokrację socjalistyczną i jej cenzurę, może to wpłynęło w znacznym stopniu i na mnie. Po przewrocie ’89 zaobserwowałem niepokojący trend dorwania się do tronu religijnych fanatyków. Gdzie tak nie ma? Poobserwuj to co się dzieje na całym świecie. Demokracja nie jest systemem idealnym, ale takiego nie ma. Idiota zawsze ma taką samą wartość głosu jak "wykształciuchy". Testy IQ badają tylko wycinek, więc nie są żadną jej (inteligencji) wykładnią. Można być profesorem, a poza swoim fachem durniem. Znam osobiście historyka po studiach i nauczyciela tego przedmiotu piszącego o sobie, że „chistoria” jest jego pasją. Piosenka Lennona Imagine to dobrze uchwyciła(ogólną wymowę) , dopóki modlisz się w domu jest OK, ale już pod postacią zbiegowiska pojawiają się rysy i deprecjonowanie innych. Wszystko zależy od masy krytycznej. Jeżeli jest ona przekroczona staje się dyktaturą, narzucającą jedyną słuszną drogę którą także Ty MUSISZ iść. Wizyta u Andrzeja D. tego wiadomego lansera potwierdziła moje obawy. To co powiedzieli oficjalnie to jest tylko standard, nic kompletnie niemówiący. Deal ma polegać na tym aby ułaskawić tych najważniejszych, oczywiście dla niepoznaki kilku poświęcić. Następne wybory mają wygrać oni. Konfa nie jest chyba raczej gotowa na koalicję, ale ma zagłosować na rząd mniejszościowy pisu, tak aby nie umoczyć, ale aby móc się wymądrzać. Następne może to oni już będą dyktować warunki. Z czym się dogadają? W sprawach „obyczajowych”. Resztę załatwią wszystkie ich stacje i może TVN jak uda się go kupić węgierskim kolegom. Pranie mózgu młodym załatwi ministerstwo oświaty i dodatkowe punkty na świadectwie za chodzenie na religię. W któryś latach „komuchy” rządziły wszystkim. Co z PO-PSL? Co się stało? Czy było odbijanie TV, betonowanie urzędów i firm? A patrz pisowi i Andrzejowi D. to się udało. Żeby jeszcze ten z NIK-u dał się podmienić, na takiego wymarzonego i „oddanego państwu” wymyślonemu przez niejakiego Jarosława K. , ślepego na to co robili ci z prawej strony. Trudno nie zauważyć, że jestem uczulony na tego uciekiniera na hulajnodze. Zaraz w trybie wyborczym będzie sprawa o jego kłamstwa wytoczoną przez Hołownię. Teraz jeszcze wyciekło, że sobie wziął czyjąś własność intelektualną jak swoją. Poprzednio zrobił podobnie z wypisz wymaluj przez przypadek wyglądającą jak sobowtór Igą Świątek. Czapeczkę już włożył jak PRZESTĘPCA Donald Trump. Czy coś wiemy pewnego o programie lansera? Jeżeli zauważalna część Polaków będzie za biciem obcokrajowców, a zwłaszcza z ciemniejszym odcieniem skóry to ten kandydat doda to w swojej kampanii. Tak jest gdy to sondaże są najważniejsze. Za chwilę może powie, że na wiecach żartował tylko ludzie nie załapali, bo on ma takie ograniczające, pewne spektrum i dlatego takie mniej zrozumiałe dla ogółu poczucie humoru. Poza tym pokaz blokowania wszystkiego już mamy serwowany. Próbujesz mi wmówić, że jego środowisko nie będzie miało na niego wpływu? Ani gaśnicowy, ani Janusz taki gapa , który łatwo może pomylić przy seksie umalowaną 12 latkę z osobą pełnoletnią? Dlatego aby uniknąć takich ewidentnych pomyłek wniesie projekt, aby seks był dozwolony po pierwszej miesiączce? Uważasz, że on jest aż tak wyalienowany ze swojego środowiska? Przy takim otwartym światowym podejściu jakie prezentujesz, nie miałbyś chyba jakiś obiekcji gdybyś usłyszał to co chce większość Polaków i oddałbyś swój głos i popierał całym sercem, czy to chasydzkiego rabina, czy mułłę opowiadającym się w swoim rodzinnym kraju za dżihadem nie zwracając uwagi na otoczenie z którego wyrósł? Ja jakoś nie uwierzyłbym samej „reklamie proszku”. Lecz także nie jestem rasistą jak i Ty? Nie, jeżeli ktoś uznaje ogólne zasady tolerancji dla inności i polskie standardy. Nie myl inności z propagowaniem agresji. --- wpis edytowano 2025-04-08 20:46 --- |
2025-04-08 (20:59)![]() Data rejestracji: 2017-03-29 Ilość postów: 9439 ![]() | wpis nr 1 561 313 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ile tego jeszcze jest ukryte? ![]() https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/fundacja-ojca-rydzyka-na-celowniku-pzu-bedzie-zawiadomienie-do-prokuratury/652x676 |
2025-04-08 (23:41)![]() Data rejestracji: 2016-05-12 Ilość postów: 8742 ![]() | wpis nr 1 561 341 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Papugo, wiedziałem że w sprawie sakiewicza nie napiszesz ani słowa, no bo cóż mogłabyś napisać. |
2025-04-08 (23:53)![]() Data rejestracji: 2017-03-29 Ilość postów: 9439 ![]() | wpis nr 1 561 343 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ilu robi to za darmo, aby była zadyma, to może upadnie Rząd utworzony przez Koalicję 15 października. ![]() https://www.rp.pl/sluzby/art42078741-anna-dyner-jak-w-polsce-werbuja-bialoruskie-i-rosyjskie-sluzby |
2025-04-08 (23:55)![]() Data rejestracji: 2017-03-29 Ilość postów: 9439 ![]() | wpis nr 1 561 344 [ CZCIONKA MONOSPACE ] fair_play Chyba nie zapamiętam tego nazwiska. Sakiewicz od napełniania swojej sakwy, czy Ssakiewicz od zasysania kasy ze spółek? ![]() ![]() ![]() |
2025-04-09 (00:14)![]() Data rejestracji: 2016-05-12 Ilość postów: 8742 ![]() | wpis nr 1 561 352 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Jacku, jedno i drugie, a oba za pomocą republiki. |
2025-04-09 (15:31)![]() Data rejestracji: 2017-03-29 Ilość postów: 9439 ![]() | wpis nr 1 561 421 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ulubiona zabawa, znajdź różnice. ![]() |
2025-04-09 (16:04)![]() Data rejestracji: 2017-03-29 Ilość postów: 9439 ![]() | wpis nr 1 561 428 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Moja samokrytyka. ![]() |
2025-04-09 (16:34)![]() Data rejestracji: 2017-03-29 Ilość postów: 9439 ![]() | wpis nr 1 561 430 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Tyle jest w tym prawdy, a reszta to pewnie żart jak z lansera 5-ką. ![]() https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/szymon-holownia-pozwal-slawomira-mentzena-jest-wyrok-sadu-w-trybie-wyborczym/tp99j2k,79cfc278 |
2025-04-09 (16:42)![]() Data rejestracji: 2017-03-29 Ilość postów: 9439 ![]() | wpis nr 1 561 431 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Cyt. "Jak zwróciła uwagę sędzia, obie prawicowe stacje nie wykazały stabilnych finansów do opłacania kosztownej koncesji, a postępowanie odbyło się z pominięciem procedur." Wolne sądy? Tak, skoro innych wnioskodawców te procedury OBOWIĄZAŁY i pewnie ich wykluczyły !!! Nie ma świętych krów! Czyż nie tego chciał Zbigniew Z. ??? ![]() https://www.onet.pl/kultura/onetkultura/sad-zdecydowal-w-sprawie-tv-republika-wiadomo-co-dalej/ncyqt4w,681c1dfa --- wpis edytowano 2025-04-09 16:47 --- |
2025-04-09 (16:54)![]() Data rejestracji: 2017-03-29 Ilość postów: 9439 ![]() | wpis nr 1 561 432 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ten ze zdjęcia przypomina mi pewnego PRZESTĘPCĘ, więc bym się nie zdziwił, gdyby i tam się bawił. ![]() https://www.onet.pl/styl-zycia/fakt/niewyobrazalna-skala-oskarzen-p-diddy-mial-wszystko-a-skonczyl-na-dnie/05blhkm,e763a960 |
2025-04-09 (18:12)![]() Data rejestracji: 2016-05-12 Ilość postów: 8742 ![]() | wpis nr 1 561 439 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Po mężnym przespaniu stanu wojennego Z łóżka wyciągnięto Jarka Kaczyńskiego Więc oblazła Polskę dziś pisiaków sfora Pod wodzą kaczora wybrać chcą kibola By prezydentem został portier z Nowogrodzkiej A to już nie żarty, to nie hocki-klocki. Aby Świat był piękny złóżmy w mur te klocki I zagrodźmy drogę sitwie z Nowogrodzkiej Wspólnie do dnia dziecka złóżmy tak te klocki By w śmietniku skończył Portier z Nowogrodzkiej. Orzeł może fruwać, za to Ty mailować. Każdy głos się liczy, nic ująć, nic dodać. Wyślij to znajomym, już najwyższa pora, Na śmietnik historii wyrzucić kibola. Świat będzie piękny po wyborach Piękny dlatego, że nie będzie Jarka u boku kibola. Krzysztof Topolski PODAJ DALEJ. |
2025-04-09 (19:54)![]() Data rejestracji: 2017-03-29 Ilość postów: 9439 ![]() | wpis nr 1 561 445 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Cyt." Jak zwróciła uwagę sędzia, obie prawicowe stacje NIE WYKAZAŁY stabilnych finansów do opłacania kosztownej koncesji, a postępowanie odbyło się Z POMINIĘCIEM PROCEDUR. O co chodzi w burzy z TV Republika? "NIC Z TEGO NIE JEST PRAWDĄ" — Przede wszystkim przestrzegam, by nie dać się nabrać na to, co już robi i będzie długo robiła TV Republika, czyli przekłamywała fakty, przedstawiając się jako ofiarę rzekomego braku wolności medialnej w Polsce, rzekomego prześladowania. Nic z tego, o czym teraz krzyczy ta telewizja, NIE JEST PRAWDĄ. Dlatego tak ważne są precyzyjne komunikaty w tej sprawie — podkreśla Kowalski." ![]() https://www.onet.pl/kultura/onetkultura/jak-rozumiec-wyrok-w-sprawie-tv-republika-ekspert-nie-dajmy-sie-nabrac/m9g4est,681c1dfa |
2025-04-09 (20:01)![]() Data rejestracji: 2017-03-29 Ilość postów: 9439 ![]() | wpis nr 1 561 448 [ CZCIONKA MONOSPACE ] W rzucaniu KŁAMSTW pis jest szybszy od Chuck'a Norrisa i Bruce'a Lee. ![]() https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/rafal-trzaskowski-tlumaczy-sie-ze-sloika-ogorkow-przeproscie-lowicka-firme/q24sedv,79cfc278 |
2025-04-09 (21:19)![]() Data rejestracji: 2017-03-29 Ilość postów: 9439 ![]() | wpis nr 1 561 457 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Domagam się wpisania w preambule do Konstytucji tych religijnych korzeni Europy i Polski, bez pominięcia wielkiej roli Zakonu Krzyżackiego szerzącego przesłanie obrońców życia poczętego. ![]() https://www.onet.pl/informacje/historiaorg/niemieccy-zbrodniarze-ktorzy-unikneli-trybunalu-w-norymberdze/7tvw633,30bc1058 |
2025-04-09 (21:29)![]() Data rejestracji: 2017-03-29 Ilość postów: 9439 ![]() | wpis nr 1 561 459 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Sytuacja wymknęła się spod kontroli. Jak dla mnie powinno się wprowadzić na okres przejściowy drastyczne kary. Nie mam na myśli karę śmierci, ale dożywocie. Mądrzejsi mówią, że kara nie odstrasza. Nie musi, ma jedynie wyeliminować patologiczne osobniki i tym sposobem ochronić normalną respektującą normę resztę od tego czegoś. W końcu także mimo wszystko dotrze do tych co mają problem ze zrozumieniem uczuć innej osoby. ![]() https://www.onet.pl/styl-zycia/onetkobieta/influencerzy-zgwalcili-16-latke-i-pokazali-to-sieci-portugalczycy-na-ulicach/h5hq8l0,2b83378a |
2025-04-09 (22:41)![]() Data rejestracji: 2017-03-29 Ilość postów: 9439 ![]() | wpis nr 1 561 473 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Czym się różni obrażanie dozwolone przez lansera w białej koszulce z konfy tzw, wolnościowca od hejtu doprowadzającego do tego: ![]() https://www.onet.pl/styl-zycia/onetkobieta/tragedia-w-holandii-nie-zyje-14-letnia-nina-z-polski-walczyla-codziennie/4xg81tb,2b83378a |
2025-04-09 (22:43)![]() Data rejestracji: 2017-03-29 Ilość postów: 9439 ![]() | wpis nr 1 561 474 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Za to oszczerstwo powiedziane z mównicy sejmowej o zamordowaniu brata to coś też kiedyś odpowie. ![]() https://www.fakt.pl/polityka/roman-giertych-o-zarzutach-dla-politykow-pis-tego-sie-nie-da-obronic/bhj661t |
2025-04-09 (22:48)![]() Data rejestracji: 2017-03-29 Ilość postów: 9439 ![]() | wpis nr 1 561 476 [ CZCIONKA MONOSPACE ] W demokracji ten nożownik ma też prawo głosu i jego wybór ma tę samą wagę. Niestety. Nikt do brania leków go nie zmusi, dopóki nie pobiega sobie z nożem. ![]() https://www.fakt.pl/wydarzenia/polska/trojmiasto/zakrwawiony-mezczyzna-z-nozem-biegal-po-tczewie-policja-uzyla-paralizatora/kly4rq8 |
2025-04-09 (23:34)![]() Data rejestracji: 2017-03-29 Ilość postów: 9439 ![]() | wpis nr 1 561 484 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Tym bardziej dla kogoś niewygodną. Widzę to po zadawanych pytaniach. Nie zawsze to musi być zdanie zakończone znakiem zapytania. Może być obrazkiem, myślą rzuconą w eter do zastanowienia się. ![]() --- wpis edytowano 2025-04-09 23:42 --- |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 713 714 715 ... 752 753 Wyślij wiadomość do admina |