Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 758 759 760 761 762 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | HYDE PARK |
2025-08-05 (14:04)![]() Data rejestracji: 2016-05-12 Ilość postów: 8769 ![]() | wpis nr 1 574 665 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ika, założę się o wszystkie pieniądze, że wiem w jakim mundurku Ty wystąpisz na inauguracji afonsa. ![]() P.S. Uśmiecham się za darmo, nie za te pieniążki, o których pisałaś w ZOO ![]() |
2025-08-05 (14:04)![]() Data rejestracji: 2012-12-05 Ilość postów: 10569 ![]() | wpis nr 1 574 666 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Jacku, Nie noszę dresów, w ogóle nie lubię odzieży sportowej, tak pisze gwoli ścisłości. Co do wyjazdu do Warszawy - myślę, że kto, jak kto, ale obatelska koalicja uśmiechniętych obowiązkowo powinna się tam zgłosić. Przecież nikt bardziej, niż Wy nie afiszuje się z tolerancją dla mas wszelkich i tym samym upodobań wszelakich. Doprawdy nie rozumiem Waszego oporu, toż to zaprzeszłość i zaścianek jest ten opór 😬 |
2025-08-05 (14:07)![]() Data rejestracji: 2017-03-29 Ilość postów: 9675 ![]() | wpis nr 1 574 667 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Niestety nie. ![]() |
2025-08-05 (14:10)![]() Data rejestracji: 2017-03-29 Ilość postów: 9675 ![]() | wpis nr 1 574 668 [ CZCIONKA MONOSPACE ] ![]() https://www.onet.pl/styl-zycia/kobietaxl/ukrainska-modelka-zmasakrowana-w-dubaju-przerywa-milczenie-to-nie-szejkowie/b4q4sgw,30bc1058 |
2025-08-05 (14:11)![]() Data rejestracji: 2017-03-29 Ilość postów: 9675 ![]() | wpis nr 1 574 669 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Wyborcy i efekt. ![]() https://wiadomosci.onet.pl/krakow/pijana-jechala-do-sklepu-zaparkowala-bez-kola-na-przejsciu-dla-pieszych/06ekpb8?utm_source=livebar&utm_campaign=newsy_sg --- wpis edytowano 2025-08-05 14:11 --- |
2025-08-05 (14:13)![]() Data rejestracji: 2012-12-05 Ilość postów: 10569 ![]() | wpis nr 1 574 670 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Fair_play, dobrze, że nie masz z kim się założyć, bo byś przegrał z kretesem. Wbrew ciągłej Twej projekcji nie noszę mundurka i to żadnego. Piszę to właściwie że swojego powodu, a nie by Cię przekonać, gdyż Ty wiesz o mnie swoje i w dodatku to, czego ja o sobie nie wiem 😬 Druga rzecz : uśmiechanie się, a bycie uśmiechniętym, to zupełnie inne sprawy. W ZOO, jak to nazywasz ludzie o tym wiedzą, gdyż znają termin metafora, jako i też pojmują abstrakcję. Natomiast małpki wskakują do ZOO jedynie po karmę i myślą, że jeśli ona jest w takim samym opakowaniu, to musi, że wszystko jest banan 😉😂 Dobra, muszę kończyć Panowie, praca czeka Miłego 🍀 |
2025-08-05 (14:13)![]() Data rejestracji: 2017-03-29 Ilość postów: 9675 ![]() | wpis nr 1 574 671 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Następni wyborcy i efekt nie dziwi ![]() https://www.onet.pl/informacje/onettrojmiasto/pijani-rodzice-w-sopocie-niemowle-wypadlo-matce-z-rak/l1r6plg,79cfc278 |
2025-08-05 (14:15)![]() Data rejestracji: 2017-03-29 Ilość postów: 9675 ![]() | wpis nr 1 574 672 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Wyborcy, a efekt znamy. Wielbiciele małpek w większości. ![]() https://businessinsider.com.pl/rozwoj-osobisty/zdrowie/przybywa-zwolnien-lekarskich-z-kodem-c-takze-wsrod-kobiet/9n08505 |
2025-08-05 (14:34)![]() Data rejestracji: 2017-03-29 Ilość postów: 9675 ![]() | wpis nr 1 574 677 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Co prawda chodzi o Chiny, ale ... ![]() https://zielony.onet.pl/klimat/masowe-zwolnienia-w-sektorze-fotowoltaiki-dziesiatki-tysiecy-osob-bez-pracy/pl48789 |
2025-08-05 (14:37)![]() Data rejestracji: 2016-05-12 Ilość postów: 8769 ![]() | wpis nr 1 574 678 [ CZCIONKA MONOSPACE ] "Wbrew ciągłej Twej projekcji nie noszę mundurka i to żadnego." ika, przy alfonsie bez żadnego mundurka niebezpiecznie ![]() |
2025-08-05 (15:02)![]() Data rejestracji: 2012-12-05 Ilość postów: 10569 ![]() | wpis nr 1 574 680 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Fair_play, ciężkie mam zajęcie, a tu nawet dymka spokojnie nie mogę puścić 😜 Dobra, zgaszę i wyjaśnię : pięść wola cios Nóż wola miecz Karabin wola armatę A spokój wola przyjaciela Gdybym pojechała, to będę bez broni, spokojna, bo tylko wtedy zobaczyłabym, co należy. Zawsze tak w życiu robiłam i zawsze to się sprawdzało. Pewno kiedyś może się nie sprawdzić, no ale cóż - kiedyś zawsze jest zgon czegoś Znasz pomysł Białoszewskiego na nagrobek Siemiona? Śmierć ma sto jemion Ja jedno, Siemion 😬 Parafrazując rzeknę : Śmierć wszystkich znika Zniknę i ja, Ika 😉🤣 Tak więc nie martw się. Jestem odważną niewiastą i nie boję się "niebezpiecznie" Grunt, żeby było prawdziwie A że kiedyś się człek potknie - cóż, taka nauka, taka karma Mykam.... siema 😂 |
2025-08-05 (15:17)![]() Data rejestracji: 2017-03-29 Ilość postów: 9675 ![]() | wpis nr 1 574 681 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ot taki zwyczajny "honorowy" kibol? Czy to był tylko wynik posuchy na ustawki, bo Karol N. zajęty był jeżdżeniem po Polsce? Niech eksperci rozstrzygają. Dobrze, że nie użył noża czy maczety. ![]() https://www.rmf24.pl/regiony/slaskie/news-wstrzasajaca-sytuacja-na-szkolnym-boisku-pseudokibic-pobil-k,nId,7970227 |
2025-08-05 (23:55)![]() Data rejestracji: 2017-03-29 Ilość postów: 9675 ![]() | wpis nr 1 574 738 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ilu takich jest? Następnym razem użyje noża? ![]() https://www.onet.pl/informacje/onettrojmiasto/wsiadl-z-nozem-do-autobusu-w-gdyni-krzyczal-wszystkich-pozabijam/m793mwf,79cfc278 |
2025-08-05 (23:57)![]() Data rejestracji: 2017-03-29 Ilość postów: 9675 ![]() | wpis nr 1 574 739 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Świetny wybór? ![]() https://www.onet.pl/informacje/onettrojmiasto/radny-pis-z-pomorza-krzysztof-slawski-zatrzymany-za-jazde-po-alkoholu/356wm03,79cfc278 |
2025-08-06 (00:02)![]() Data rejestracji: 2017-03-29 Ilość postów: 9675 ![]() | wpis nr 1 574 740 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Cyt. "Tu bym bronił prezesa Kaczyńskiego. Jest raczej cyniczną mendą, która dla zdobycia władzy gotowa jest użyć tak śmierci brata co antysemityzmu — stwierdził Sikorski." Ostra, ale jakże celna opinia. ![]() https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/ostry-wpis-radoslawa-sikorskiego-mocne-slowa-o-jaroslawie-kaczynskim/ehx1jwy,79cfc278 |
2025-08-06 (16:38)![]() Data rejestracji: 2023-02-15 Ilość postów: 707 ![]() | wpis nr 1 574 787 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Kto rozdaje karty? |
2025-08-06 (17:53)![]() Data rejestracji: 2017-03-29 Ilość postów: 9675 ![]() | wpis nr 1 574 795 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Agata Duda? Jak brzmi jej panieńskie nazwisko, bo niektórzy coś twierdzą? Jarosław K. ponoć ruskie korzenie. Tyle jest tego rodzajów filmów, że nie sposób ogarnąć, do tego dodaj X muska w których możesz pisać do woli co Ci ślina na język przyniesie, łącznie z wierutnymi kłamstwami (tzw. wolność wypowiedzi po "hamerykańsku" ... szkoda godziny z życia. Jest tyle miłych form jego spędzania. AKI straciłeś czas na sprawdzenie czy dopiero chcesz, aby się dowiedzieć ile w tym prawdy, a ile insynuacji - poważnie? W teoriach spiskowych znajdziesz chyba wszystko. Pozdrawiam. --- wpis edytowano 2025-08-06 17:58 --- |
2025-08-06 (18:03)![]() Data rejestracji: 2017-03-29 Ilość postów: 9675 ![]() | wpis nr 1 574 800 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ika Niestety nie dałem rady krócej. Przypomnę. Artykuł do, którego wpisałem komentarz mówił o chorym leczącym się psychicznie, który przestał brać skuteczne leki. Dodałem do niego fragment - „Ilu samotnych chodzi po ulicach i nikt nie pilnuje czy brali leki? Do tego dodać tych co się nie leczą.” Tu chyba nie ma nic trudnego do zrozumienia? Zero polityki. Potem dodałem już polityczną MOJĄ obawę, że 7% zwolenników gaśnicowego, plus do tego oglądacze medialnych prawicowych szczujni są codziennie negatywnie bodźcowani przeciwko tym innym, a to może jednoznacznie wpływać na zachowanie także tych, o których zaburzeniach nic nie wiadomo. Prosty, czysty przekaz z medycznego punktu widzenia, oraz w drugim wpisie(1 574 456) jak to było zorganizowane za komuny, plus wnioski. Tak chwaliłaś się swoimi umiejętnościami doczytywaniem się ukrytej treści, której tu poza wymienioną przeze mnie niestety nie ma. Widać dopisałaś to coś co siedzi jedynie w Twojej głowie, o unifikacji, której nie jestem zwolennikiem! Mózgi kobiet i mężczyzn różnią się w połączeniach między strefami stąd „odmienne kładzenie akcentu” na możliwą interpretację, ale oba działają tak samo sprawnie. Nie wiń mnie za to, ja myślę po męsku. Nie spotkałaś się nigdy z żartami z tego, że kobiece „nie” to nie zawsze znaczy to samo(to wynik obserwacji, nie kabaretowych żartów). Autor tego wpisu, czyli ja nie mam nic przeciwko komuś takiemu, który się ze mną nie zgadza. Z taką osobą dyskutuję, wymieniamy poglądy, lub prostuję jeżeli np. ten ktoś wkleja jakąś manipulacje. Są jednak granice opisane w KONSTYTUCJI !!! Segregowanie ludzi z różnych względów są tam czytelnie wyszczególnione. Ja nie segreguję ludzi ze względu na jakąś chorobę psychiczną, wskazuję jedynie, że według mnie coś z tym fantem trzeba zrobić, bo ewidentnie jest problem z agresywnymi osobnikami atakującymi maczetami, nożami itp. Ty od razu dopisujesz, że chcę ujednolicić ludzi, na takich o podobnych poglądach do moich cyt. ”Postulat o wprowadzenie w / w jednostki chorobowej i po krótkim czasie masz nas wszystkich w garści.” . Kto gra na dzielenie i kiedy? Przykładowo: Jarosław K., gaśnicowy, lanser z konfy, Bąkiewicz, wiadome meNdia i ich naśladowcy. To jeszcze nie jest może nawoływanie do mordów, bo oni jedynie dzielą na cyt. „wykształciuchów”, „elementy animalne” „ciapatych”, Żydów, „tzw. złodziei z peło”, „inżynierów z Afryki”, „upaińców, itd. oraz PRAWDZIWYCH POLAKÓW – czyli segregujących nas. Mordowanie nie zaczęło się od obozów, ale od wskazania i odczłowieczania celów do eksterminacji. Twój cyt. „W wielkim tylko skrócie przypomnę Ci, że wiodąca cecha Twoich opinii, to : - ludzie wierzący, to ciemnota - szukający alternatywnych metod leczenia, to nieuki i matoły - mający krytyczny, czy negatywny stosunek do Twoich ulubionych polityków, to tumany - mający negatywny stosunek do działań obecnego rządu, to pozbawieni inteligencji - mający pozytywny stosunek do nieakceptowanych przez Ciebie polityków, to idioci” 1. „ludzie wierzący, to ciemnota” Mój wpis nr 1 569 052 (str. 743) „Muszę przypomnieć moje poglądy, bo być może wielu zapomniało, bądź je mylnie interpretuje. Dla niektórych jestem ten najgorszy z najgorszych, kłamstwo to co drugie moje słowo, bo przecież nie muszę się spowiadać. Do południa czas mam zajęty, ale czym? Czym mogę mieć zajęty jeżeli nie jeżdżeniem od kościoła do kościoła i wybijaniem witraży, odrywaniem desek z ławek na których siedzicie, oblewaniem farbą świętych malowideł. Ludzie! To nie jest ateizm. Wy mylicie idiotów z drugiej szali z kimś przeciętnym i pozbawionym agresywnych rozwiązań siłowych. Trzeba się bardzo przyłożyć by mnie wyprowadzić z równowagi. Jest mi obojętne to, czy chcecie się modlić do Boga. Nawet Was do tego zachęcam, jeżeli to w czymś może być pomocne i jest lepsze niż wizyta u psychologa. Ja nie uznaję jedynie pewnej księgi i ich interpretatorów. Bóg jest dla mnie jedynie pojęciem z kręgu filozofii, które do niczego nie jest mi potrzebne. Z takimi przyjętymi boskimi cechami jest nie do odróżnienia od tego który nie istnieje. Chcecie się do niego modlić w niedzielnym zgiełku? Jeżeli chcecie w kościele, to czemu nie w tygodniu i ciszy, bez zbędnych rozpraszaczy lub w domu przed spaniem z zamkniętymi oczami, bądź w pełnym relaksie na leśnej polanie. Do czego potrzebujecie pośredników, On Was nie zrozumie? Nazywacie to rozmową, ja monologiem, ale przecież On Was może chcieć jedynie słuchać, np. tego co Was trapi bądź niepokoi? Ja nie widzę tutaj sprzeczności jeżeli się upieracie i w Niego wierzycie. Jeżeli to w czymś Wam pomaga abyście byli lepsi to ja tylko przyklaskuję takiej formie spędzania wolnej chwili. Mnie wystarczy kompas, który mam we własnej głowie i empatia. Jak to działa? Czy chciałbyś być zabity, okradziony, pobity, zgwałcony, lub „tylko” oszukany i okłamany itp.? Ja nie, więc czemu mam domyślnie przyjąć, że ktoś zdrowy na umyśle chce tego dla siebie i swoich bliskich?” Przez kilkadziesiąt lat dochodziłem do tego etapu i nigdy nie miałem zwątpienia, że to słuszny wybór. Mam żal jedynie do siebie, że straciłem bezpowrotnie te lata, ale … bez nich nie byłbym tu gdzie dziś jestem. Wiem, że łatwiej jest zaufać komuś kto z tych opowiadań żyje. Prosto, bez zbędnym przemyśleń, składam dłonie, klepię wierszyk i mam przekonanie, że robię wszystko co mogę dla drugiego człowieka. Tylko muszę przestać analizować, czy aby te złożone ręce są formą pomocy, czy wręcz ignorowaniem wołania o pomoc. Szukajcie Boga, nie jego interpretacji wynikającej z wybranych żydowskich opowieści. Kto umiał pisać ten je tworzył, stąd aby to ogarnąć skrzyknęli się rabini i zaakceptowali to co im się spodobało. Taki sam sposób zastosowali potem do wyboru z dziesiątek ewangelii twórcy chrześcijaństwa. Ja nie uwierzę, że byt tworzący miliardy miliardów galaktyk jest najbardziej zainteresowany czy pamiętam dokładnie wymyślone modlitwy i przede wszystkim czy grzecznie trzymam rączki na kołderce. Ja i miliardy innych. Co do mojej aktywności to robię Ika dokładnie to co Ty. Swymi wpisami, wklejonymi obrazkami z prostym prowokacyjnym przekazem zasiewam zwątpienie staram się zmusić do samodzielnego myślenia. Nie mam wielkich złudzeń, ludzie są zbyt leniwi. Ty i podobni Tobie robicie to jeszcze w inny sposób, wystarczy poczytać pierwsze wpisy na forach o snach i typowaniu na ich podstawie. Z rzadka pojawia się uwaga, że to tylko zabawa, więcej jest wpisów sugerujących jakąś tajemną wiedzę i darzenia siebie nawzajem pochlebstwami – niby za jej posiadanie. 2. „szukający alternatywnych metod leczenia, to nieuki i matoły” To ma być jakiś sposób? Wymyślanie jakiś metod i wymaganie, aby ktoś to sprawdzał? Oczywiście w firmach farmaceutycznych i badawczych z nudów powinni się za to wziąć. Wy podrzucicie pomysł np. fale 136.002 Hz mogą działać. Sprawdzajcie „wykształciuchy” naukowe lub udowodnijcie, że brak efektów, co z zasady jest niewykonalne. Wąchanie konwalii kogoś uspokoiło, natychmiast to sprawdźcie! Alternatywna „medycyna” to miliardowy biznes, bez inwestycji. Wystarczy coś wypromować i rozpropagować kanałami wyznawców, bez zbędnych badań. Czyż to nie świetny pomysł na biznes? Tyle, że badanie nie polega na np. rzucaniu 5 kośćmi do gry miliony razy i nagrywaniu ich. Gdy przez przypadek trafimy 3 razy pod rząd 5x6 oczek, to nie jest to dowód na to, że nasze myśli i ich moc tego dokonały. Mimo iż ten fragment nagrania będzie oryginalny i nie posklejany. Ale żeby o tym wiedzieć trzeba znać procedury badawcze i wiedzieć jak je ustalić, aby były niepodważalne. Jak wykryć wpływ (prześmiewcze!) niedziałającego wahadełka? 3. „mający krytyczny, czy negatywny stosunek do Twoich ulubionych polityków, to tumany” Nie mam ŻADNYCH ulubionych polityków. Już wspominałem wcześniej, że po wygranej pisu miałem chociaż płonną nadzieję na rozliczenie tzw. „złodziei z peło”, bo też do mnie trafiała ta nachalnie powtarzana narracja. Też pisałem, ale powtórzę, Tuska cenie JEDYNIE za próbę rozliczenia, wiem, że raczej bezowocną, bo wszyscy lub większość zostanie ułaskawiona. Jak ta perspektywa działa mrożąco na prokuraturę, chyba nie muszę tłumaczyć. 4. „mający negatywny stosunek do działań obecnego rządu, to pozbawieni inteligencji” Tu też się mylisz, bo tylko tłumaczę to co np. pominięto w wiadomych mediach. Na KŁAMSTWIE wyborczym wpadł Mateusz M. ps.„Pinokio”, więc po tej nauczce są tylko wybierane odpowiednie fragmenty sugerujące tę „właściwą” wersję. Wiadomo, że większość nie będzie tego weryfikowała, ale to nie ci jak sugerujesz pozbawienie inteligencji, tylko ci przekonani i cała leniwa reszta. Po co zakłócać „wiedzę” już posiadaną. Jest to trudne do przełknięcia a tym bardziej odwrócenia, dla mózgu bombardowanego 8-letnim praniem zmanipulowaną propagandową papką. To potwierdzają badania, nie pozytywny wynik ułożenia pasjansa. 5. „mający pozytywny stosunek do nieakceptowanych przez Ciebie polityków, to idioci” Wyrażam jedynie zdziwienie i przygnębienie, że komuś to nie przeszkadza – np. taki gaśnicowy. Rozumiem, że analogicznie członek kółka filatelistycznego ma prawo zniszczyć wystawę poświęconą np. kynologii, bo Dobromir S. z konfy uważa, że „Zwierzęta to tylko maszyny zrobione z mięsa (...) Zwierzęta nie czują bólu dlatego, że nie mieszka w nich żaden wewnętrzny obserwator, który mógłby ten ból odczuwać. Zwierzęta to tylko maszyny, tak samo jak komputer, zdolne do prowadzenia pewnych obserwacji, ale bezduszne. Nikogo tam w środku nie ma, w zwierzęciu, i nie musimy się tym naprawdę przejmować” Uważasz, że mam mieć pozytywny stosunek do kogoś kto jest pozbawiony ździebka empatii … ponoć do naszych mniejszych braci. Nie jestem wegetarianinem i dlatego mam nadzieję, że kiedyś mięso będzie wytwarzane na przemysłową skalę z rozmnażania komórek, teraz ograniczając je do minimum. Są tacy, którzy sugerują, że gwałcić trzeba tak aby ofiara tego nie zgłosiła. Wielu tak to robi, filmując gwałt i szantażując nim ofiarę. Może mam zmienić stosunek do Janusza K-M(ex konfa) i jego pomysłu na zgodę na seks wyrażaną przez „dojrzałą kobietę” taką po pierwszej menstruacji? Może mam cenić człeka, ponoć jednego z niewielu tak inteligentnych na świecie, który posiadł wiedzę zmiany płci po tabletce? Może z ciekawości ktoś słuchając tego dz*ada połknie taką i będzie kobietą od 18:00, a po 24 godzinach połknie drugą by być ponownie facetem? Dalszy ciąg Twojego wpisu i tłumaczenie Twoich nadinterpretacji o chorych uważam za zbędne. Ty wymyśliłaś, Ty sobie je tłumacz jak chcesz. W końcu to Twoja fantazja, więc masz do niej prawo. Nie zauważyłaś, że robię dokładnie to co wmawiasz mi, iż tego nie robię? Działam dokładnie tak jak marzysz. Jestem tym innym w masie >90% wierzących, ale w przeciwności do Ciebie staram się swoją aktywność umotywować. Jeżeli ktoś się nie zgadza np. z którymś z premedytacją wstawionym prowokującym rysunkiem może swobodnie o tym się wypowiedzieć. Jeżeli krytyk za „dowód” poda argument o dogmacie, to skomentuję to westchnieniem i komentarzem, że to mnie w najmniejszym stopniu nie przekonuje, a nie wyzwiskami. Chyba forum o wątku zatytułowanym HYDE PARK w przeciwieństwie do ulicy jest odpowiedniejszym miejscem. Możemy swobodnie bez obaw dyskutować i przekonywać(próbować) się nawzajem argumentami jeżeli takowe są, zamiast lać adwersarza po gębie a nawet mordować. Jeżeli ktoś zaczyna drugiego obrażać, jak choćby mnie przez długi czas dyrygent Janeczki0409 i pewnie za jej aprobatą, to to świadczy jedynie o tej parze. Krytykuję Twoje podejście z powodów, o których już wielokrotnie wspominałem, także w tym wpisie, punkt 1(końcówka) i 2. Dokładnie to robię(dyskutuję) poddając np. merytorycznej krytyce wrzutki Lottonauty. Dlaczego tak reaguję na Twoją postawę? Nie chciałbym dożyć czasów, że ludzie przez Ciebie przekonani do metod „alternatywnych” będą zrywać dajmy na to piorunochrony i zmuszać do kupna w ich miejsce gromnic według nich „równie dobrze odpychających pioruny”. Także czasów, że rodzice stwierdzą, żeby nie męczyć ich pociech, więc matematyka i polski to max 2-3 lata podstawówki. 1 rok na resztę „naukową. Podstawa to religia, stawianie tarota, wróżby, obsługa wahadełka, różdżki i wychwalanie medycyny alternatywnej. Ci inni niereformowani niech się uczą w prywatnych szkołach. P.S. Najważniejsze pytanie. Czemu wiara jest tylko WIARĄ, a nie WIEDZĄ? Dowodem nie jest najpiękniejsza religijna rzeźba czy obraz Michała Anioła. Nie jest nim także filozoficzne gdybanie. Takie szukanie motywu jest to TYLKO próba uwiarygodnienia wcześniej czczonego przez autora bytu, który tenże usilnie próbuje jakoś dowieść. Często okazuje się także, że jest to efekt zwątpienia, a celem jest właśnie zagłuszenie takowych refleksji i masochistycznym upewnianiu się, że droga którą obrali jest najwspanialsza z wszystkich możliwych alternatyw. Mam nadzieję, że to pomoże Ci zaoszczędzić czas na powoływanie się na dowody, które nimi nie są. Z takimi „problemami borykają się także inni. Dlatego powstają także i inne koncepcje jak np. ta o ograniczeniu „działania Boga” do zasiania życia i nie ingerowanie w nie dalej, oddając wiodącą rolę ewolucji. --- wpis edytowano 2025-08-06 18:09 --- |
2025-08-07 (12:21)![]() Data rejestracji: 2012-12-05 Ilość postów: 10569 ![]() | wpis nr 1 574 885 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Cześć 🌞 Aki, ciekawy materiał. Dzięki 😊 Jacku, później odpiszę, bo teraz czasu brak.... Miłego.... |
2025-08-07 (14:52)![]() Data rejestracji: 2016-05-12 Ilość postów: 8769 ![]() | wpis nr 1 574 896 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Dla rozumnych: ![]() P.S. ika polecam |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 758 759 760 761 762 Wyślij wiadomość do admina |