Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 604 605 606 ... 626 627 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | HYDE PARK |
2024-11-02 (15:51) Jacek_K1961 Data rejestracji: 2017-03-29 Ilość postów: 6285 | wpis nr 1 537 245 [ CZCIONKA MONOSPACE ] >>>majtkam cyt. " jeżeli nie ma Boga to jaki jest sens tej twojej pisaniny ( której nie czytam i nie zamierzam czytać ) ? jaki jest SENS twojego istnienia? >> twoje życie w takim wypadku nie ma najmniejszego sensu tak jak życie twoich ( podobno posiadasz ) dzieci >> zużywasz tylko tlen i zostawiasz ślad węglowy jesteś tylko zasobem ludzkim ( numerkiem ) sorki pajacku ale takie sa prawa logiki. ( "nie istniejesz bo niby po co ") .......jak już przestaniesz ........dolić to napisz jaki jest według ciebie sens twojego krótkiego pobytu tu na kulce ziemskiej. Ułatwię ci odpowiedź >> Skoro po naszej śmierci nie ma juz nic to twoje życie jak i każdej innej osoby nie ma i nie miało najmniejszego SENSU." To ograniczenie już opisałem - "Ptaki urodzone w klatce sądzą, że latanie to choroba". Jeżeli nie czytasz to na podstawie czego oceniasz? Rzutu kostką, kierunku obrotu wahadełka, czy wygięcia różdżki? ZACYTOWAŁEM, BO DALEJ KŁAMIESZ, ŻE "wybiegam dalej (niz przekazywanie genów i zgromadzonego majątku" Odpowiedź nadal pozostaje więc aktualna !!! Może teraz zajarzysz. Dziecko jest owocem związku, nie gwałtu, wymuszeń i "kalendarzykowej" wpadki. ... a związek to coś więcej niż łóżko i tylko w nim dbanie o zdrową kondycję. Dobra pamiątka to przede wszystkim to co przeoczasz - mądry potomek, a nie zdjęcie z wakacji. Jaki sens mojej pisaniny? Jak widzisz, marzeniem mym jest zmniejszenie ilości idiotów nie rozumiejących tekstu pisanego. Dla których Janko Muzykant to musi być ta słynna Trylogia Heńka S. Pierwszy tom to opis Janka, w drugim pisarz wyróżnił Muzykanta, trzecia to omówienie instrumentu. Aż całe 6 stron musi o tym świadczyć. Przecież nikt nie przekracza w słowie pisanym ilości 3-4 zdań. Może babochłopy dochodzą do 5-6. Ktoś świetnie określił takich święcie oświeconych , oni "nie są głupi, tylko nie mają szczęścia w myśleniu". Obraz to więcej niż tysiące słów: --- wpis edytowano 2024-11-02 15:53 --- |
2024-11-02 (17:39) ika Data rejestracji: 2012-12-05 Ilość postów: 9956 | wpis nr 1 537 251 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Jacku, precyzyjnie, to Ty pomijasz albo przekształcasz podawane przeze mnie przykłady z pasma tzw. naukowego! Hormony podałam w formie zajawki licząc na to, że czytający albo wie, o czym mówię, albo raczy zgłębić i poszerzyć najwyraźniej swoją nie wszechwiedzę! Tak więc maszeruj do książek, tych Twoich, naukowych i rozwiń samodzielnie podaną przeze mnie zajawkę! Juz pisałam, że jest to fizycznie niemożliwe, by w pełnej gamie wiedzy prezentować argument, bo to mniej więcej tak, jakby wrzucić jako tekst całą wiedzę wujka Google plus to, czego on nie zarejestrował! Osobie uważającej się za taką "naukową" czasem powinno wystarczyć hasło, by znalazła to, czego niby szuka! Kolejna rzecz - alergię roboczo nazywam histerią organizmu, zresztą migrenę, na którą cierpię też ( żeby nie było, że jestem złośliwa) Nie wymiataj mi więc tu Twoją alergią na manipulacje i nie przedstawiaj jej, jako argumentu na światłość myśli Twej, bo faktycznie jest ona ( ta alergia) już tak nabrzmiała, że powinna Cię samego raczej niepokoić! Przypominasz człowieka, który poprosił przechodnia o wskazanie kierunku danego miejsca X i podczas, gdy ów przechodzień ( tubylec) grzecznie wskazuje i opisuje segmenty trasy, którą ten pytający ma iść, to ten (pytający) zamiast słuchać uważnie, ewentualnie poprosić o uściślenie, gdy czegoś nie może załapać, to gapi się na mówiącego, ocenia jego gesty, mimikę itp. ciągle podejrzewając, czy sposób w jaki ten prezentuje trasę nie jest przypadkiem manipulacją i gość nie chce wpuścić pytającego w maliny! To jakaś masakra, która już Ciebie samego powinna niepokoić! No chyba, że celowo generujesz tę obsesję? Czytając niektóre Twoje wpisy to nawet przedszkolak zauważy, że pewne celowe manipulacje są Ci jakoś bliskie.. takim dziwnym trafem. Wniosek - albo wpadłeś w sidła własnej obsesji, albo manipulując manipulacją robisz z niej dla siebie użytek! 🤔 Mniejsza o to, Twoja sprawa. Choć niewygodna w dyskusji, bo trzeba wciąż wyjaśniać poboczne tematy, ale mimo wszystko Twoja, więc szukaj wszędzie tej manipulacji... A póki co bez manipulacyjnie przypominam, że odpowiem w punktach na Twój wpis i proszę o nie komentowanie do momentu zakończenia. Jeśli (!) chcesz odnieść się do moich wpisów obecnych czy późniejszych ( takich międzywpisów), to zanotuj sobie to, co Cię gryzie czy ugryzło i wrzucisz mi to, jako kolejne zadnie ( po wykonaniu przeze mnie pierwszego) Mam nadzieję, że ta prośba kolejny raz przedstawiona jest dla Ciebie odpowiednio precyzyjna. Ale. skoro już jestem, skoro dostałam takiego wqrwu, że z winy własnej emocji przesunęłam zajęcia, to na świeżo wyjaśnię jeden punkt tu poruszony. Możesz więc go odhaczyć. Rzecz dotyczy wyraźnie irytującej Cię obrony "alternatywnych" ( skrót roboczy). Być może czytaliśmy inne artykuły. Ten, który ja czytałam był paskudnym paszkwilem wysmarowanym przez pismaka płci męskiej! Nie omawiam tego, który jak twierdzisz napisała lekarka, gdyż najwyraźniej go nie czytałam. Znając poglądy pewnej części (!) medycznego środowiska mogę tylko założyć (!), że jej opinia była równie żałosna. Widzisz, żeby o czymś mówić, to trzeba to po prostu znać. Tym samym pani doktor musiałaby co najmniej tyle lat studiować naturalne metody leczenia, ile studiowała medycynę akademicką. Pozbawieni prawa wykonywania zawodu lekarze mają właśnie te przewagę, że studiowali i praktykowali konwencjonalną, jak też uczyli się i praktykowali tę drugą. Pan Zięba, który nie jest lekarzem zaznacza na każdym kroku, że zdobytą przez siebie wiedzę konsultuje z lekarzami! I nie tylko tymi wykluczonymi! Ale żebyś już całkiem był spokojny, to Ci się zwierzę, że w najmniejszym stopniu nie jestem "użytkownikiem" ani jednej, ani drugiej medycyny! Zaledwie obserwuję zdarzenia, opinie, zmiany, nowości itp. Sama dla siebie jestem lekarzem i leczę się tylko sama dzięki zdobytej i wciąż zdobywanej przez nas oboje wiedzy. Nie jestem wrogiem medycyny konwencjonalnej, ani fanką tej drugiej, lecz uważam, co zresztą kiedyś już pisałam, że obydwie gałęzie powinny się połączyć!!! Zdobycze jednej plus zdobycze drugiej dają większe szanse na - "zdobycz" zdrowia. Jednak aby było to możliwe, to musiałaby dojść do głosu Mądrość, a nie tytuły naukowe! Już nie wspomnę o interesach!!!! One wrzeszczą najgłośniej! W jednym z punktów mam do opisania ten temat, więc poczekaj cierpliwie na rozwiniecie. Tylko w skrócie Ci powiem, bo naprawdę szlag mnie trafia, jak tylko sobie przypomnę... Pani doktor ( potocznie, bo nie wiem, jakim tytułem się skrobie) wymazała artykulec nt muchomora czerwonego... jego, a jakże inaczej i pewno Ciebie słusznie ( gdzieś przemknął mi Twój wpis czy wklejka) zabójczych właściwości. Czytam sobie i czytam ( właściwie czytamy) i wielce się dziwuję, skąd ta pani ma tak straszliwe wiadomości o tym nieszczęsnym grzybie. Na końcu artykułu okazało się, że pani doktor, która straszyła muchomorem czerwonym raczyła opisywać cechy muchomora sromotnikowego (!!!) oraz wspominać jego (!!!) ofiary. Masz alergię na manipulacje?! Jesteś ścisły i naukowy?! Precyzyjny?!!! To przyjrzyj się takim paniom doktoressom! Nie podam Ci nazwiska tej pani, ale zapewniam, że znajdziesz ją i jej wywód w sieci. O ile kojarzę, to dość często lata po łączach ze swoimi niemanipulacjami! A na koniec Twój cytat : "dopóki nie będzie namacalnych dowodów na oddziaływanie tych cudów to nie traktuję je (ich) poważnie". I moja odpowiedź : Jeśli chcesz namacalnych dowodów na oddziaływanie tych cudów, to zrób zrzutkę najlepiej międzygalaktyczną, coby odpowiednią do badań, a następnie przeforsowania wyników ilość kasy uzbierać! Jeśli to zrobisz, to zapewniam Cię, że namacalnych dowodów będziesz miał więcej, niż po same uszy! Może zaczniesz od takiego "cuda", które największą ilość ludzi nie tylko pod kątem zdrowotnym, ale i szerszym by uszczęśliwiło. Marihuana - jak nam wiadomo pierwsze ślady jej używania (również w celu leczenia) wskazują, że jakieś 5 lub 6 tysięcy lat człowiekowi służy. Patrząc na wiek oraz na spektrum działania i zasięg ( co do ilości używających), to powinna być znana, zbadana wzdłuż, wszerz i w poprzek. Jednak jakże często mogliśmy słyszeć od nadętych psorów, że nie może ona być dopuszczona do obrotu medycznego, gdyż nie ma odpowiednich badań!!! Nie wiem Jacku, czy Ty sobie jaja robisz, czy naprawdę uwiązłeś w jednym zwoju.. 🤔 Dobra, kończę bo się w zaległościach zakopię. Bardzo proszę o cierpliwość i powstrzymanie się od komentowania do czasu..... j/w |
2024-11-02 (17:58) ika Data rejestracji: 2012-12-05 Ilość postów: 9956 | wpis nr 1 537 253 [ CZCIONKA MONOSPACE ] A! I jeszcze jedno, chyba nawet najważniejsze : Ty, Jacku, nie płacz, że tworzą się grupy alternatywnie leczących, jak i chcących się tak leczyć. Nie płacz, bo to nie naukowe. Skoro takie masz zacięcie do poznawania namacalnej prawdy, to krzycz, bardzo głośno krzycz, żeby poglądy, metody, medykamenty etc. tzw alternatywnych były naukowo zbadane!!! |
2024-11-02 (19:43) Jacek_K1961 Data rejestracji: 2017-03-29 Ilość postów: 6285 | wpis nr 1 537 271 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ika Nie odpowiadaj na ten post, raczej nie ma po co, bo na tym etapie wszystko jest chyba klarowne. Tylko się zapoznaj. Powstał chaos, każdy odpowiada do innego wątku, trzeba to jakoś opanować. To co proponowałem poniżej ułożone chronologicznie. ....................................................... wpis nr 1 537 102: cyt. mój „Już przy pierwszych naszych religijno/naukowych "sporach" proponowałem, aby omawiać te sprawy dzieląc je na punkty.” Tu chyba doszliśmy do porozumienia, bo sama piszesz: cyt Twój „A póki co bez manipulacyjnie przypominam, że odpowiem w punktach na Twój wpis i proszę o nie komentowanie do momentu zakończenia.” ....................................................... 1 537 118 Cyt. Twój „Jacku, drobne uściślenie : Tu wiara nie równa się religia!” …………………………………………………. czytaj dalej: wpis nr 1 537 122: cyt. mój „Może zanim dojdziemy do punktu 1 proponuję uściślenie pojęcia "Nauka i Wiara są Jednością". Zbyt płynne przejście dalej będzie prowadziło do niezrozumienia przez drugą stronę.” ........................................... czytaj dalej: wpis nr 1 537 160 cyt. mój „Dlatego czekam cierpliwie na wyjaśnienie podstaw, co według Ciebie oznacza TEN biegun przeciwległy do nauki.” ........................................... czytaj dalej: wpis nr 1 537 239 cyt. mój „Co do pisania, to nie mam nic przeciwko barokowym wstawkom tam gdzie chcesz dać sobie moment na odetchnięcie, ale nie gdzie POWINNO być coś przedstawione JASNO, KLAROWNIE. Przyjmując na słowo honoru, że jesteś na wysokim poziomie nazwijmy to „wtajemniczenia”, to nie oczekuj tego od dyskutanta. .... Dlatego naciskam na precyzyjne określenie tej „wiary i nauki zawartej w jedności”. O czym myślisz na danym przykładzie jako o nauce i analogicznie o wierze, bo to może być także zmienne.” ………………………………………………….. Mam nadzieję, że się jakoś dogadamy co do tych 4 ostatnich cytatów, bo właściwie dotyczą jednego problemu. Pozdrawiam --- wpis edytowano 2024-11-02 19:56 --- |
2024-11-02 (20:32) ika Data rejestracji: 2012-12-05 Ilość postów: 9956 | wpis nr 1 537 278 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Jacku, Jednak odpowiem. To ostatnie, to był efekt..... noo, bardzo wysokiego skoku ciśnienia 😉, z pewnością wiesz, jakie to ma miano po polsku 😉😁 Zatem wpis był ponadprogramowy i nie podlega warunkom umowy 😁 Niemniej jednak ciekawym było zapoznać się z układem cytatów... pouczające... Ta "rozsądna cacaność" układa się we wzór do.... Twojej alergii. Ale... może to tylko przypadek 🤔 To już tylko na wesoło i luzie, a co najmniej z przymrużeniem oka Pozdrawiam |
2024-11-02 (20:42) Janeczka0409 Data rejestracji: 2020-01-09 Ilość postów: 1244 | wpis nr 1 537 280 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Od Majpana >>> Od Majpana >>> Od Majpana >>> Fraje ...Plujcu wiem ze tam "zza winkla" czytasz co do kropki >> co myślisz o odpowiedziach Pajacka? >> myślę że łapska ci opadły ale się nie przyznasz ha ha ha |
2024-11-02 (21:51) Jacek_K1961 Data rejestracji: 2017-03-29 Ilość postów: 6285 | wpis nr 1 537 290 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ika Tak jak podsumowałem cyt. "Mam nadzieję, że się jakoś dogadamy co do tych 4 ostatnich cytatów, bo właściwie dotyczą jednego problemu." Te 4 moje cytaty dotyczą właściwie tego samego problemu, czytelności użytych sformułowań. Jeżeli mówimy o szachach, to chcę być pewien czy masz na myśli grę, czy byłych władców Iranu, czy nawiązania do szachowania czyichś idei. Postawienie pytania "grasz w szachy?" jeżeli nie będzie miała czytelnego kontekstu to czego będzie tyczyła? Czy pytania w formie zaczepki - "czy grasz ze mną w szachy, czy zwykłe pytanie z ciekawości, na które mogę odpowiedzieć, że wolę ferbla(karcianą). Każda wypowiedź, postawienie się po czyjejkolwiek stronie można uznać za manipulację,- ja jestem za, a Ty - mój kolega, z którym nawiązaliśmy trochę bliższą nić porozumienia? Presję, którą odczujesz nawet bez słów. To ta najmniej odczuwalna, ta miękka ale ... Pozdrawiam Policz poza umową. --- wpis edytowano 2024-11-02 21:58 --- |
2024-11-02 (22:06) Jacek_K1961 Data rejestracji: 2017-03-29 Ilość postów: 6285 | wpis nr 1 537 296 [ CZCIONKA MONOSPACE ] >>>majtkam Słaba obrona przez odwrócenie uwagi i użycie wyrażenia sugerującego, jakobym niczego ciekawego nie napisał. Problem leży po twojej stronie - nieumiejętności zrozumienia tego co czytasz. Wypunktowałem cię kolejny raz jak choćby z przodkiem człowieka. Jeżeli skupienie się na więcej niż pięciu zdaniach cię przerasta, to pretensje skieruj do swojego nauczyciela z podstawówki lub gimnazjum. Powinieneś mi podziękować, trochę poziom twojego chamstwa zmalał. Podziwiam. Zmiany w dobrym kierunku. --- wpis edytowano 2024-11-02 22:18 --- |
2024-11-02 (22:48) Janeczka0409 Data rejestracji: 2020-01-09 Ilość postów: 1244 | wpis nr 1 537 319 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Od Majpana >>> Od Majpana >>> Od Majpana >>> Jajacek jestes tylko naśladowcą > nie tworzysz nic własnego. >>> Ciągły plagiat >> Myślę że nie zdajesz sobie z tego sprawy > tak jak debil nie wie że jest debilem . |
2024-11-02 (23:07) Jacek_K1961 Data rejestracji: 2017-03-29 Ilość postów: 6285 | wpis nr 1 537 322 [ CZCIONKA MONOSPACE ] >>>majtkam Znowu nic nowego, to oskarżanie o plagiat, który to raz bez dowodów? Zanudzasz. |
2024-11-02 (23:36) fair_play Data rejestracji: 2016-05-12 Ilość postów: 7887 | wpis nr 1 537 325 [ CZCIONKA MONOSPACE ] amebo dokończę czego nie dokończyłeś: " bo CIEMNEJ MASIE wystarczy ze WIE...RZY." |
2024-11-03 (10:34) Janeczka0409 Data rejestracji: 2020-01-09 Ilość postów: 1244 | wpis nr 1 537 334 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Od Majpana >> Od Majpana >> Od Majpana >> --- """ amebo dokończę czego nie dokończyłeś: " bo CIEMNEJ MASIE wystarczy ze WIE...RZY." >>>>>>>>>>Od Majpana >> Plujcu takich jak ty widzę na co dzień ale w nich nie wierzę a Stwórcy "nie widzę" a jednak w niego WIERZĘ możesz to wytłumaczyć "mędrcu"? ( co do dokończenia to się nad nim pochyl ,bo bliżej ci niż dalej do "dokończenia " ) |
2024-11-03 (13:15) Jacek_K1961 Data rejestracji: 2017-03-29 Ilość postów: 6285 | wpis nr 1 537 355 [ CZCIONKA MONOSPACE ] >>>majtkam Te twoje ograniczenie ponownie ukazane, mówi tylko to, że wierzysz w opowieści serwowane przez takich jak w artykule poniżej. https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/trup-papieza-zasiadl-na-tronie-rozniosla-sie-plotka-ze-uzdrawia/x8l8n6j,79cfc278 --- wpis edytowano 2024-11-03 13:16 --- |
2024-11-03 (13:40) fair_play Data rejestracji: 2016-05-12 Ilość postów: 7887 | wpis nr 1 537 358 [ CZCIONKA MONOSPACE ] amebo> " bo CIEMNEJ MASIE wystarczy ze WIERZY." |
2024-11-03 (13:47) Jacek_K1961 Data rejestracji: 2017-03-29 Ilość postów: 6285 | wpis nr 1 537 359 [ CZCIONKA MONOSPACE ] |
2024-11-03 (13:48) Jacek_K1961 Data rejestracji: 2017-03-29 Ilość postów: 6285 | wpis nr 1 537 360 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Można bez dowodów wierzyć w jedną i bez dowodów zaprzeczać drugiej? --- wpis edytowano 2024-11-03 13:50 --- |
2024-11-03 (13:52) Jacek_K1961 Data rejestracji: 2017-03-29 Ilość postów: 6285 | wpis nr 1 537 364 [ CZCIONKA MONOSPACE ] |
2024-11-03 (14:15) Jacek_K1961 Data rejestracji: 2017-03-29 Ilość postów: 6285 | wpis nr 1 537 369 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Aż chciałoby się zapytać, co ten gość o tym wie. Aby daleko nie szukać wystarczy przeczytać co ma w swoim życiorysie. Będzie śmiech - "tylko" profesor zwyczajny. Niby tak, śmiech to zdrowie, dobre i to gdy się nie ma wiedzy, sądząc, że ten profesor aż nadzwyczajny jest tym lepszym. |
2024-11-03 (17:15) Janeczka0409 Data rejestracji: 2020-01-09 Ilość postów: 1244 | wpis nr 1 537 378 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Od Majpana >>> Od Majpana >>> Od Majpana >>> Pajacek jak zwykle podpierasz się cudzymi mądrościami i głupotą na przemian >>>>> nic swojego ( plagiat ) >> ten twój przy ....pas przynajmniej coś swojego próbował "wydziergać na szydełkach w pokoju pachnącym naftalinką" dzisiaj hi hi . |
2024-11-03 (17:42) Jacek_K1961 Data rejestracji: 2017-03-29 Ilość postów: 6285 | wpis nr 1 537 381 [ CZCIONKA MONOSPACE ] >>>majtkam Jeżeli jak twierdziłeś nie czytasz tego co wklejam, to skąd wiesz, że "podpieram się cudzymi mądrościami"? To jakiś cud za wstawiennictwem świętego Antoniego patrona obłąkanych? To jest DOWÓD, że jak zwykle KŁAMIESZ, lub ... !!! Jak zwykle ZERO wiedzy. Zanim użyjesz tego słowa dla ciebie niezrozumiałego - "plagiat", w NIESŁUSZNYM OCZERNIANIU mnie, to dowiedz się co to słowo znaczy. Podpowiem, moje treści, to np. dyskusja z Iką. Zauważasz różnicę, czy nadal nie kumasz? --- wpis edytowano 2024-11-03 17:48 --- |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 604 605 606 ... 626 627 Wyślij wiadomość do admina |